Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2006

  "Οι εξουσίες δεν έχουν καταλάβει...

  ... τι τους έχει συμβεί!"
  Μια πολύ καίρια παρέμβαση του γνωστού συγγραφέα και blogger Νίκου Δήμου διαβάσαμε στο μεγάλο αφιέρωμα του "Επενδυτή" για τη λογοκρισία που επιxειρήθηκε στο διαδίκυτο με τη δίωξη του Αντ. Τσιπρόπουλου.
  "Πώς θα αντιδρούσατε αν ένας ιδιώτης ή μια κρατική aρχή απαιτούσε από εσάς να αυτολογοκριθείτε ή να απαλείψετε ένα κείμενο ή ένα ενοχλητικό link; Πώς σχολιάζετε το περιστατικό λογοκρισίας που αποκαλύφθηκε πρόσφατα;" των ρωτούν.
  Η απάντησή του: "Φυσικά δεν θα το δεχόμουν. Κι αν κάποιος με υποχρέωνε να το κάνω, θα άνοιγα δέκα καινούργια blogs σε απίθανες χώρες και διευθύνσεις, με άλλα ονόματα – ταυτόχρονα η κοινότητα των bloggers (είμαστε πάνω από 40.000.000 σε όλο τον κόσμο) θα διέδιδε παντού τα ίδια μηνύματα. Το Internet είναι η μεγαλύτερη εξέλιξη στην ιστορία του ανθρώπου μετά την ανακάλυψη της γραφής. Ήρθε για να μείνει και να ανατρέψει όλα όσα ξέραμε. Οι εξουσίες δεν έχουν καταλάβει τι τους έχει συμβεί. Στην άγνοιά τους οφείλεται και η περίπτωση λογοκρισίας που μας έκανε διεθνώς ρεζίλι".
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 5 Νοε 2006, 11:26:00 π.μ.

  Πολλά περίεργα συμβαίνουν από αμορφωσιά και φανατισμό. Ο Πανούσης έπαιζε τόσους μήνες στην Αθήνα σε κεντρικό δρόμο την παράστασή του ήρεμα κι ωραία. Με το που πήγε στη Θεσσαλονίκη του Ψωμιάδη παραλίγο να γίνει εξέγερση...

  Item Reviewed: "Οι εξουσίες δεν έχουν καταλάβει... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr