GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί η GPO "ανεβοκατεβάζει" τις διαφορές...

Καίνε οι εκκρεμότητες του ιδιοκτήτη της Χρ. Καλογρίτσα για τον Κορυδαλλό Πολλοί αναρωτήθηκαν -και δικαιολογημένα- πώς έγινε μέσα σε μια εβδο...

Καίνε οι εκκρεμότητες του ιδιοκτήτη της
Χρ. Καλογρίτσα για τον Κορυδαλλό

Πολλοί αναρωτήθηκαν
-και δικαιολογημένα- πώς έγινε μέσα σε μια εβδομάδα να μειωθεί κατακόρυφα το εκλογικό προβάδισμα της ΝΔ από 3,3% σε 1,6%. Αυτό που έδειξε δηλαδή το τελευταίο γκάλοπ της εταιρείας GPO.
Αναρωτήθηκαμε κι εμείς και το ψάξαμε. Κι έχουν δίκιο όσοι λένε ότι η ιστορία με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων "βρωμάει".
Πραγματικός ιδιοκτήτης της GPO είναι ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας και όχι ο Τ. Θεοδωρικάκος, παλιός συνεργάτης του Κ. Λαλιώτη, που παρουσιάζεται στις τηλεοράσεις.
Η 17 Νοέμβρη!
Ο Χρ. Καλογρίτσας έχει εκκρεμότητες με την Δικαιοσύνη και τις φορολογικές αρχές γιατί είχαν διαπιστωθεί μεγάλες παρανομίες στα έργα που είχε κάνει στις φυλακές Κορυδαλλού, για τα κελιά που φυλακίστηκαν τα μέλη της 17 Νοέμβρη, επί υπουργίας του Φ. Πετσάλνικου.
Αρνείται...
Εδώ και πολύ καιρό γίνεται προσπάθεια να κλείσει το θέμα, αλλά ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας (στη φωτογραφία) έδωσε αρνητική απάντηση και το κρατάει ανοικτό. Από το Μέγαρο Μαξίμου όμως του ζήτησαν να κάνει το αντίθετο. Κι αυτό μπορεί να το "πληρώσει" στον ανασχηματισμό.
Ανάλογα λοιπόν με το πώς αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση σε αυτό το πρόβλημα, που αφορά πολλά δισεκατομμύρια, ο πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρείας δίνει εντολή να "φτιάχνονται"οι διαφορές. Μην ξεχνάτε ότι αυτές οι δημοσκοπήσεις είναι τηλεφωνικές και όχι με κάλπη.
Στέλνει δηλαδή "μήνυμα" στην κυβέρνηση.
Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα.
Κι αν προσέξατε, στην βαθμολογία των υπουργών το γκάλοπ εμφανίζει τον Α. Παπαληγούρα προτελευταίο!!

12 σχόλια

  1. Τι ωραίες εκπλήξεις !
    Και να φανταστεί κανείς πως κάποτε ο Καλογρίτσας ήταν ένας από την Κομματική Ομάδα Βάσης (ΚΟΒ) -Εργολάβων του Κ.Κ.Ε. ( Μπόμπολας και άλλοι "αγωνιστές" ) και χρηματοδοτούσε ( ήταν μέτοχος )της πετυχημένης απογευματινής εφημερίδας του , την "ΠΡΩΤΗ" , που την έκλεισε (1990 )ο Χ. Φλωράκης επειδή ήταν "πολύ φιλελεύθερη"...
    Βρε τι τεθλασμένη πορεία έκαναν κάποια "συντρόφια" στον αγώνα για την καθημερινή επιβίωση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδερφέ κανεις λάθος ΝΔ & ΚΚΕ συνεταιράκια είναι. Μην ξεχάμε την περίπτωση της αγοράς του ΓΕΡΜΑΝΟΥ από την COSMOTE. Ψαξε τα πρακτικά οι "σύντροφοι" του ΚΚΕ δεν πήγαν ούτε για τα ¨"μάτια του κόσμου" στην επιτροπή της Βουλής που ερεύνησε το θέμα. Αλλά τι περιμένεις απο κόμμα που το εκπροσωπεί γνήσιο τέκνο του Καραμανλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μου επιτρέψετε να εκτιμήσω ότι όλη η παραμύθα με τη "δημοσκόπηση" της GPO ήταν και μια πάσα προς τα σαΐνια των εφημερίδων και των τηλε-καναλιών, να έχουν θέμα για 2-3 μέρες. Έδωσε αφορμή για αναλύσεις και παρασκηνιακές πληροφορίες της δεκάρας, πώς οι αλλαγές στο επιτελείο του Γιωργάκη άλλαξαν το σκηνικό και τώρα οι σοσιαλιστές πάνε ολοταχώς για τη νίκη κλπ. κλπ.

    Κι εκείνες οι μεγαλειώδεις συγκρίσεις, Ντόρα με Πάγκαλο - καλύτερος ο Πάγκαλος φυσικά που κατέδωσε με κουκούλα τότε τον Οτσαλάν και μας ξευτέλισε παγκοσμίως-, Ρουσόπουλος με Ευθυμίου - και βέβαια καλύτερο το παιδί του Λαμπράκη, το οποίο μάλλον δεν θυμάται ούτε η ξαδέλφη του, αλλά ο ψηφοφόρος τον έχει στην καρδιά του - και ακόμα Αλογοσκούφιας με Βάσω - καλύτερη η μεγαλοκοπέλα που έχει ως μοναδικό στόχο της ζωής της να μειώσει τον προσωπικό της αντίπαλο, αφότου ήταν συνυποψήφιοι για θέση καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ και η Βασούλα ήρθε τελευταία, ενώ ο Αλογομούρης εξελέγη καθηγητής (ή επίκουρος...)- δείχνουν ότι ο ποιητής των αποτελεσμάτων έχει συγκεκριμένη άποψη για τα θέματα του επόμενου προεκλογικού αγώνα.

    Με τέτοια αναπαλαίωση στο ΠΑΣΟΚ που δείχνει σοβαρή λειψανδρία, αντιλαμβάνεστε πόσα χαρούμενα επεισόδια θα ζήσουμε τους επόμενους μήνες του αγώνα για να χάσει ο Γιωργάκης τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, μάλιστα... Έπρεπε να μειωθεί η διαφορά για να ανακαλύψετε τα παιχνίδια στις δημοσκοπήσεις! Πλάκα μας κάνετε? Πρέπει να είστε πολύ αφελείς για να πιστεύετε τα νούμερα αυτά. Εδώ ξεφτιλίστηκαν τα EXIT POLLS στις εκλογές του 2000 (που είχαν και το πιο σταθμισμένο δείγμα) και έχουν τα μούτρα και κάνουν αναλύσεις. Το ΠΑΣΟΚ έχει να πάρει καθαρό προβάδισμα στα νούμερα από το '98 αν θυμάμαι καλά.. Αλλά μόλις σκάει μείωση της διαφοράς, μιλάμε για διαπλοκή. Χαίρω πολύ, μόνο που να το σχολιάζετε με όποια διαφορά προκύπτει. Αν θέλετε, κάνουμε και μια τηλ. δημοσκόπηση που βγάζει το ΚΚΕ με κανά 15%. Είναι πολύ εύκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποιος φίλος μίλησε για "αναπαλαίωση στο ΠΑΣΟΚ". Εδώ γελάμε. Για να δούμε κάποια από τα φρεσκότατα στελέχη της κυβέρνησης: Σουφλιάς, Σιούφας, Μπακογιάννη, Λιάπης, Πολύδωρας, Μεϊμαράκης, Πετραλιά, Βουλγαράκης. Τί κοινό έχουν όλοι αυτοί; Μα ήταν υπουργοί και υφυπουργοί του Μητσοτάκη! Μιλάμε για 15-16 χρόνια πριν... Η ειρωνεία είναι ότι ο μόνος που θα ΕΠΡΕΠΕ να έχει κάποια προϋπηρεσία, είναι ο κύριος πρωθυπουργός (που ως γνωστόν δεν είχε διοικήσει ούτε μπακάλικο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί παρακαλώ να είναι στοιχείο διαπλοκής η προτελευταία θέση του Παπαληγούρα στο γκάλοπ? Εμένα το αντίθετο θα με ξένιζε! Μη μου πείτε ότι πρόκειται για πεφωτισμένη προσωπικότητα ή ότι είναι ο πιο προβεβλημένος υπουργός... Που θα έπρεπε να είναι δηλαδή? Και το '81 που τον έχωσε ο Ανδρέας σε κρατικό οργανισμό ήταν λόγω των ικανοτήτων του μάλλον (και όχι επειδή βυσμάτωσε ο πατέρας του), ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΠΟΙΟ ΓΚΑΛΟΠ εδῶ ο κοσμάκης βλέπει κουμπάρους καρτέλ νοθείεσ μαφίες αστυνομίες,Ζαερτινέρες Ζαρτιέρες και μεγάλα φαγοπότια οπως επι ΠΑΣΟΚ.
    τι ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ σεμνά και ταπεινά,τι γκάλοπ ο κοσμάκης τόχει γραμμένο όταν θάρ8ει η ωρα η καλή ανάλογα με τι ρουσφέτι ειχε ζητἠση ο κά8ε ψηφοφόρος και τι πήρε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ σαν περήφανος απόγονος του ΠΕΡΙΚΛΗ θα ψηφίσει τους επόμενους ΚΟΥΤΑΛΟΦΟΡΟΥΣ μπας και βγει απ την μιζέρια του την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ εννοω῎ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΑΣ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια αυτή! Όμως μέσα στο μυαλό μου γυρνάει ένα ερωτηματικό.

    ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ; ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

    PRESS-GR καλά κάνεις και μας τα λες όλα ωμά.. Έτσι είναι και μπορεί και χειρότερα.

    ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ; ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

    Κουμάντο στην Ελλάδα κάνουν 2-3 κέντρα εξουσίας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν τα πρωτεία του πλούτου και της επιτυχίας. Πολιτικά κόμματα, ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, δικαστικοί είναι απλά ένα δίκτυο συμφερόντων το οποίο "χορεύει" κανονικά στους ρυθμούς που του επιβάλλουν τα κέντρα.
    Για πες μας βρε PRESS-GR τι γίνετε στην Λέσχη Αθηνών; Ποιοί είναι μέλη;
    Μπορεί να ακούγεται συνομωσιολογικό, αλλά όλα τα εγκλήματα και η διαφθορά που βαραίνουν το λαό της χώρας δεν είναι αποτέλεσμα "κρυφής" συννενόησης και συγκάλυψης; Δεν γίνανε απο κάποιους; Δεν γίνανε βάση σχεδίου; Δεν γίνανε ΚΡΥΦΑ;

    Οπότε; Είμαστε ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ.
    Τι μπορούμε εμείς να κάνουμε για να διορθωθεί η κατάσταση και η χώρα να κυβερνηθεί κάποια στιγμή απο ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και όχι απο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ;
    Επαναλαμβάνω τελευταία φορά το ερώτημα.

    ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ; ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1. Θα γράψουμε και για τη Λέσχη Αθηνών, σύντομα.
    2. Τα ίδια ερωτήματα απασχολούν κι εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι ωραίες εκπλήξεις !
    Και να φανταστεί κανείς πως κάποτε ο Καλογρίτσας ήταν ένας από την Κομματική Ομάδα Βάσης (ΚΟΒ) -Εργολάβων του Κ.Κ.Ε. ( Μπόμπολας και άλλοι "αγωνιστές" ) και χρηματοδοτούσε ( ήταν μέτοχος )της πετυχημένης απογευματινής εφημερίδας του , την "ΠΡΩΤΗ" , που την έκλεισε (1990 )ο Χ. Φλωράκης επειδή ήταν "πολύ φιλελεύθερη"...
    Μαλακίες λες.
    Ο Μπόμπολας δεν ήταν ποτέ στο ΚΚΕ (τα μπέρδεψες επειδή έκανε δουλειές με Ρώσσους)
    Ο Καλογρίτσας είχε δώσει δύο φορές
    δύο φορές το βιογραφικό του αλλά "κόπηκε". Ο λόγος; Οικογενειακός. Ξέρετε τι ήταν ο πατέρας του; Ψάχτε...
    Ίσως τελικά έγινε δεκτός στο ΚΚΕ με την τρίτη "απόπειρα", όταν οι ανδρουλάκηδες είχαν κάνει το κόμμα μπουρδέλο. Αν ναι, τότε την έκανε κι αυτός μετά από λίγους μήνες.

    Αντίθετα, ο Γερμανός ήταν μέλος του ΚΚΕ στην ΚΟΒ Εξαρχείων. Τις αρχές της δεκαετίας του 80. Μετά, αδρανοποιήθηκε και ήδη το 89 δεν είχε σχέση με το κόμμα.

    Κριτική στο ΚΚΕ μπορεί να κάνει κανείς όση θέλει - φτάνει να μην το μπερδεύει με τα λαμόγια που μας κυβερνάνε, Νεοδημοκράτες και Πασόκια αδελφωμένοι γύρω από την Κουτάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε μου καλέ που γραφεις ότι ο Γερμανος ήταν μέλος στο ΚΚΕ την δεκετία του 80. Εγώ έγραψα ότι το ΚΚΕ δεν πήγε στην Βουλή ούτε για τα μάτια του κόσμου στην υπόθεση ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Όποιος σκέφτεται λίγο αναποδα θα κάνει την ίδια σκέψη με μένα. Εξ' άλλου η "κουταλίαση" είναι κολλητική αρρώστεια και δεν έχει βρεθεί ακόμα το εμβόλιο,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση