GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι βουλευτές της ΝΔ δεν ήξεραν τι να πουν για την Μάρα...

"Εσείς υποστηρίζετε την κ υβέρνηση και η γυναίκα του Ρουσόπουλου την βρίζει!" Όπως γράψαμε και χτες, η απόφαση της Μάρας Ζαχαρέα ...

"Εσείς υποστηρίζετε την κυβέρνηση και η γυναίκα
του Ρουσόπουλου
την βρίζει!"

Όπως γράψαμε και χτες, η απόφαση της Μάρας Ζαχαρέα να σταματήσει να λέει τις ειδήσεις στον Alpha έχει και πολιτικό αίτο. Αυτό δεν πρέπει να υποτιμάται καθόλου.
Μάθαμε ότι πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στις προεκλογικές περιοδείες που ξεκίνησαν στις περιφέρειές τους βρίσκονταν πολύ συχνά σε πολύ δύσκολη θέση.
Ψηφοφόροι τους, αλλά και «προβοκάτορες» πασόκοι ψηφοφόροι, τους έλεγαν σχόλια τέτοιου είδους: «Τι είναι αυτά που μας λέτε εσείς υπέρ της κυβέρνησης και την υπερασπίζεστε… Εδώ κάθε βράδυ η γυναίκα του Ρουσόπουλου βγαίνει από την τηλεόραση και επικρίνει την κυβέρνηση και διάφορους υπουργούς γι’ αυτά που κάνουν…».
Υπάρχει εξάλλου και το θέμα της έπαυλης στο Καπανδρίτι (φωτογραφία) που έχει κάνει ακόμα πιο βαρύ το κλίμα για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο…
Έτσι οι βουλευτές αυτοί έχουν έρθει σε δύσκολη θέση. Και δεν μπορούν και να εξηγήσουν ότι άλλο είναι (;) ο Ρουσόπουλος και άλλο η Ζαχαρέα. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον απλό κόσμο. Που δεν τα πιστεύει κιόλας και καλά κάνει.
Αυτό το κλίμα έχει μεταφερθεί όμως στο Μέγαρο Μαξίμου και καταλαβαίνουν ότι είναι ένας λόγος που προεκλογικά θα χτυπιέται η κυβέρνηση σε κορυφαίο επίπεδο. Γι αυτό και η αποχώρηση Χατζηνικολάου ήταν μια πολύ καλή αφορμή για την κυρία Μάρα.
Φαντάζεστε τι θα γινόταν τώρα αν συνέχιζε να λέει αυτή τις ειδήσεις και ο Κοντομηνάς αποφάσιζε να έχει πιο αντικυβερνητική γραμμή το δελτίο ειδήσεων;
Η τηλεθέαση της εκπομπής που θέλει τώρα να κάνει, επομένως, ολίγον την απασχολεί…

16 σχόλια

  1. Η κ. Ζ. έφυγε από το Μega όταν πια ήταν πασίδηλη η συμπαιγνία Καραμανλή - Ρουσόπουλου με τον Μπόμπολα για τη διασκέδαση της εντύπωσης περί νταβατζήδων που είχε εκστομίσει ο Καραμανλής, συνεπικουρούμενος από κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. Έπρεπε να φανεί οτι, δήθεν, υπήρχε διάσταση μεταξύ Μπόμπολα και Καραμανλή στο θέμα του "βασικού μετόχου", το οποίο ήταν απολύτως βέβαιο πού θα κατέληγε, μετά την παρέμβαση της Επιτροπής της Ε.Ε. Μιλάμε για κανονικό θέατρο. Η δεύτερη πράξη ανέβηκε στον Alpha. Σημειολογικά-και όχι μόνο - η παρουσία της Ζ. έφερνε κοντά Βαρδυνογιάννη και Κοντομηνά. Η αποχώρησή της από το δελτίο σημαίνει οτι άλλος παίχτης (;) παίρνει τη θέση Βαρδυνογιάννη, στηρίζοντας τον Κοντομηνά. Ο Χατζηνικολάου και ο Ρουσόπουλος ανήκουν στην ίδια "πατρονική εστία". Στις κινήσεις της Ζ. μη ψάχνετε πολιτική ουσία. Η κ.είναι φο- μπιζού που χρησιμοποιείται υποδηλωτικά. Το μυαλό των "επικοινωνιολόγων" της Ν.Δ. είναι κολλημένο στο Βυζάντιο και σε σενάρια υπερπαραγωγών για την Ρωσική Αυτοκρατορία την περίοδο της Μ. Αικατερίνης. Για να σοβαρευτούμε... Ο Alpha δεν πρόκειται να αλλάξει την πολιτική του, καθώς αυτή στηρίζεται σε μια δήθεν αντι-πολιτική πλατφόρμα. Εκτός, αν με τη λέξη πολιτική εννοούμε την υποστήριξη πολιτικών, πολιτευτών, οικονομικών ντήλς, την ενοχοποίηση και αποενοχοποίηση - κατά περίπτωση - επιλογών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης κλπ. Τα κανάλια φτιάχνουν εικόνες και μόνο εικόνες για όλους και για όλα. Όταν οι παρουσιαστές δεν υπηρετούν (εξυπηρετούν) τις συγκεκριμένες εικόνες, που επιθυμούν τα συμφέροντα που εκπροσωπούνται από την ιδιοκτησία των σταθμών, τότε αλλάζουν... οι παρουσιαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος πιστεύει ότι, λίγο πριν από τις εκλογές, ο Κοντομηνάς δέχθηκε την επιφοίτηση του Αγίου Οικονομικού Πνεύματος, ανακαλύπτοντας, αίφνης, πως τα οικονομικά του καναλιού του πήγαιναν κατά διαόλου με το εμπνευσμένο management του Χατζηνικολάου; Ωραίο παραμύθι φτιάχνουν πάλι. Η όλη ιστορία δημιουργήθηκε προσχηματικά, γιατί ο Κοντομηνάς και οι «από πίσω» του ήθελαν να απαλλαγούν από την εικόνα του τηλεοπτικού ζεύγους Χατζηνικολάου – Ζαχαρέα, για τους λόγους που, πιθανόν, σωστά πιάνει ο πρώτος ανώνυμος. Η αλήθεια είναι ότι τον Χατζηνικολάου τον σέντραραν από τον Άλφα, χωρίς να προλάβει να το πολυκαταλάβει. Όχι ως manager, αλλά ως παρουσιαστή. Το ξέρει και γι’ αυτό του την έχει βαρέσει. Άλλη μια φορά: Χατζηνικολάου- Ζαχαρέα δεν φεύγουν απ’ τον Άλφα. Τους διώχνει ο Άλφα για να παίξει αλλού με άλλους. New image soon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρκετά σωστό τον βρίσκω τον πιο πάνω συνομιλητή. Αλλωστε -πέραν από τις κόντρες και τις καταγγελίες που γίνονται περί "νταβατζήδων", διαπλεκόμενων, σκανδάλων κ.λπ. απλώς για τα μάτια του κόσμου- η άρχουσα ολιγορχία πάντα τα βρίσκει κι έχει διαύλους επικοινωνίας για να συσκοτίζονται τα πράγματα όταν το απαιτούν οι περιστάσεις...
    Απλώς όλα γίνονται μεθοδικά και με ρε΄γουλα εκεί..
    Είδατε ότι ούτε με τον υποτιθέμενο "πράσινο" Κόκκαλη άνοιξε ρουθούνι, ούτε με κανέναν κρατικό εργολάβο ή προμηθευτή (εδώ προτιμάνε να βουλιάξει η ΔΕΗ παρά να μπει τάξη στα ενεργειακά για χάρη των επιχειρηματιών- ούτε με τους ληστές του χρηματιστηρίου! Ολοι αθώοι, όλα καλά παιδιά και πάμε πάλι απ' την αρχή... Και φυσικά στα πάρτι, στις δεξιώσεις, ίσως και σε κάποιες... καβάλες όλοι μαζί είναι και φωτογραφίζονται πανευτυχείς, αφού περνάνε καλά και πίνουν στην υγεία των κοροϊδων, δηλαδή περίπου 11 εκατομμυρίων Ελλήνων!
    Κι εμείς τσιμπάμε και κουνάμε σημαιάκια και ελπίζουμε να βοηθήσει κανάς βουλευτής ή πολιτευτής για καμιά δουλίτσα, κανά διορισμό καμιά καλύτερη θεσουλα, μήπως κονομήσουμε κανά πεντακοσόευρω κι ανασάνουμε...
    Ουστ ρεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ζαχαρέα είναι κλασικό σύμπτωμα της σημερινής Ελλάδας. Ένας φελλός που γίνεται πρωτοσέλιδο λόγω γνωριμιών. Ποια είναι η προσφορά της στη δημοσιογραφία πέρα από τις lifestyle εκπομπές της; Καμία. Τι ταλέντο έχει; Κανένα. Το μόνο της προσόν είναι ότι είναι γυναίκα του Ρουσόπουλου και άρα μπορεί να παίξει στα σενάρια διαπλοκής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @anonymous (πρώτο & δεύτερο): Γράφετε περί "πατρονικής εστίας" και κάποιων "πίσω από τον Κοντομηνά". Κάποιοι άλλοι σε παλαιότερα posts είχαν αναφερθεί σε "Μαφία '84". Επειδή (φαίνεται να) αφορούν σε γεγονότα που γνωρίζετε καλά, μπορείτε να γράψετε περισσότερα και πιο συγκεκριμένα? Ξέρετε κάτι περί "Μαφίας '84"? Σχετίζονται (με) αυτά? Αν ναι, πως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για ρωτήστε τον εαυτό σας ρε παληκάρια. Υπάρχει κάποιος -α που σας αρέσει? Νομίζω οτι μόνο ο εαυτός μας είναι κατάλληλος.Οσο για την Ζ είναι Κυρία σε σύγκριση με τις άλλες καλοτσουράδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά τα είπε ο πρώτος anonymous //Τα κανάλια φτιάχνουν εικόνες και μόνο εικόνες για όλους και για όλα//
    Απλώς να συμπληρώσω , εικόνες κατά παραγγελία...
    Και μια ερώτηση.Αυτό το πράγμα που δείχνει το χαζοκούτι στις οχτώ κάθε βράδυ είστε σίγουροι οτι λέγεται ειδήσεις και πόσοι απο σας αντέχουν να το δούν.
    ΜΠΕΕΕΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και μια ερώτηση.Αυτό το πράγμα που δείχνει το χαζοκούτι στις οχτώ κάθε βράδυ είστε σίγουροι οτι λέγεται ειδήσεις και πόσοι απο σας αντέχουν να το δούν.
    ======================================
    Εγώ προσωπικά το σιχάθηκα, όπως και πολλοί άλλοι. Μια η μιζέρια, μια η υπερβολή, μια οι Κακαουνάκηδες και οι λοιποί μαϊντανοί που σχολιάζουν επι παντός επι στητού για θέματα που ούτε καν κατέχουν, με ανάγκασαν γενικώς να κλείσω την τηλεόραση. Είπαμε ανταγωνισμός, αλλά όχι και να φτάσουν στο πάτο. Πώς τα κατάφεραν ρε παιδί μου πάντως... τι να πείς. Ευτυχώς που έχουμε και το Ίντερνετ. Τουλάχιστον ξεφεύγεις από την "τηλεοπτική πραγματικότητα".

    Ζητώ συγγνώμη για την έκθεση του μηνύματος, αλλά κάπου πρέπει να ξεσπάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, sniper, σχετίζονται. Όπως καταλαβαίνεις, όμως, η αποσπασματική αναφορά, ή η σεναριακή απόδοσή τους δεν θα αποτελούσε τίποτε άλλο παρά ανεπίτρεπτο - για κάποιους από μας - κιτρινισμό. Άσε να κάτσει η σκόνη της μεταπολίτευσης και της μιντιαπολίτευσης και τότε, ίσως, κάποιοι να ξεσκονίσουν τις σημειώσεις τους για τη συγγραφή βιβλίων. Να είστε βέβαιος οτι ένα δεν είναι αρκετό. Just wait.
    Και αυτές δεν θα είναι εικόνες... κατά παραγγελία, θα είναι εικόνες καθ' ομοίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @anonymous (τελευταίο): Ευχαριστώ. Ποιός από τους 2 anonymous είσαι? Έχω να παρατηρήσω 2 πράγματα:

    1. Γιατί πρέπει να κατακαθήσει η όποια σκόνη? Εφόσον τα πράγματα είναι ήδη σχεδόν στον πάτο του βαρελιού (αισθητικά, πρακτικά, πολιτικά), πόσο καλύτερη ευκαιρία για αυτοκάθαρση? (θεωρώ ότι είσαι δημοσιογράφος). Φυσικά, είναι εκ των ων ουκ άνευ οι όποιοι γράφοντες να σταθούν αντικειμενικά και χωρίς κομματικούς χρωματισμούς, προσωπικές εμπάθειες και μικροπρέπειες απέναντι στα γεγονότα και τα πρόσωπα. Αν και κρίνοντας απ' όσα έχω διαβάσει εδώ οι κριτικές (understatement) δημοσιογράφων κατά συναδέλφων τους είναι πολύ γλαφυρές (yet another understatement).

    2. Η σιωπή, η "άτυπη" ομερτά μεταξύ μελών επαγγελματικής κάστας ίσως τελικά υπερισχύσει και δεν ακουστεί/γραφεί ποτέ κάτι. θεωρώ ότι αυτό είναι και το πιθανότερο. Έτσι όμως οι δημοσιογράφοι θα απωλέσουν το όποιο κριτήριο αξιοπιστίας που τους έχει απομείνει. Πρέπει πρωτίστως να επιδιώκετε τη διαφάνεια στα του οίκου σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είμαι ο "πρώτος" και συμμερίζομαι τις αγωνίες σου. Στα ερωτήματά σου απαντήσεις μπορεί να δώσει μόνο ο χρόνος. Ο κονιορτός πρέπει να κατακαθίσει, όχι ασφαλώς γιατί κάποιοι είμαστε σαδομαζοχιστές, αλλά για να μπορέσουν η μαρτυρία, το περιστατικό, η αναφορά και η δόλια δράση να αποκτήσουν αναλυτικό χαρακτήρα και να μεταδοθούν ως γνώση και κοινωνική εμπειρία. Αν συμφωνείς, για να πιάσει τόπο η ανάλυση της παθογένειας μια ολόκληρης εποχής, που αυτήν ακριβώς την περίοδο δείχνει βαθειά σημάδια αποσύνθεσης, με τα χαρακτηριστικά που της απέδωσες, θα πρέπει να απεκδυθεί των βιωματικών αναφορών. Θα χρειαστεί μια θεωρία για να εξηγήσει όλη αυτήν την ερμαφρόδιτη περιπέτεια της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Χωρίς αυτήν θα κινούμαστε διαρκώς στον φαύλο κύκλο των αποσπασματικών καταγγελιών, κυρίως όταν θιγόμαστε προσωπικά. Βλέπε την περίπτωση Κωνσταντόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΟΥΚΩΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΑΠ'ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΠΕΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΟΥΣΙΚΗ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΡΑ ΖΑΧΑΡΕΑ. ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΡΕ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ;;
    ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΑ
    ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΝΑ ΕΙΣΑΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ.
    ΕΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ.
    ΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΡΟΥΦΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ.
    ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @anonymous #1: Δε θα συμφωνήσω παρά μόνο στην τελευταία αποστορφή του κειμένου σου, ήτοι την αποσπασματική αναφορά (καταγγελία τη βαφτίζεις-ούτε σε αυτό το χαρακτηρισμό συμφωνώ εφ' όσον δεν υπάρχουν στοιχεία. Γι' αυτό τη λέω αναφορά).

    Το πλαίσιο μέσα στο οποίο έχει δημιουργηθεί αυτό το ανοσιούργημα (ερμαφρόδιτη περιπέτεια το βαφτίζεις εσύ) είναι αρκετά παλιό (από το '84) έτσι ώστε να μπορεί να περιγραφεί, όπως έγραψα αρχικά, "...αντικειμενικά και χωρίς κομματικούς χρωματισμούς, προσωπικές εμπάθειες και μικροπρέπειες απέναντι στα γεγονότα και τα πρόσωπα.".

    Το πλαίσιο αυτό και η απάντησή σου εστιάζονται στην ύπαρξη μίας "θεωρίας". Μα η θεωρία είναι γνωστή. Τα μέσα (πρόσωπα, ΜΜΕ κλπ) με τα οποία πραγματώθηκε αναζητούμε.

    Κλείνω λέγοντας πάλι "Πρέπει πρωτίστως να επιδιώκετε τη διαφάνεια στα του οίκου σας" και προσθέτω ότι η διαφάνεια σε αυτή την περίπτωση ίσως είναι μία ευκαιρία να επουλωθεί η τρωθείσα αξιοπιστία της επαγγελματικής σας κάστας. Ειδάλλως συνεχίζετε να δίνετε δικαιώματα.

    Γενναιότητα χρειάζεται. Any takers?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση