GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το άρθρο για το οποίο απολύθηκε...

...ο Γ. Δελαστίκ από την "Καθημερινή" To Press-gr βρήκε και αναδημοσιεύει το σχόλιο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Πριν&qu...

...ο Γ. Δελαστίκ από την "Καθημερινή"
To Press-gr βρήκε και αναδημοσιεύει το σχόλιο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Πριν" στην οποία είναι διευθυντής ο Γ. Δελαστίκ. Το άρθρο αυτό επικαλέστηκε η "Καθημερινή', στην οποία αρθρογραφούσε, για να τον απολύσει.
οοοοοο
Φυτεύουν πράκτορες της Πρεσβείας
στις εφημερίδες - Διασπορά πρακτόρων
οοοοοοοοο
Αναδιατάσσουν τους πράκτορες τους στα ελληνικά ΜΜΕ οι Αμερικανοί, τοποθετώντας τους σε θέσεις κλειδιά τηλεοπτικών σταθμών και πρωτίστως εφημερίδων σ’ αυτή τη φάση. Τους μετακινούν μεθοδικά από το ένα έντυπο στο άλλο, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες προβολής των αμερικανικών θέσεων. Έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει ότι οι σχέσεις τους με ορισμένους εκδότες δεν αρκούν για να τους διασφαλίσουν το πέρασμα της αμερικανικής γραμμής και των αρχών που σταδιακά θα διαμορφώσουν μια ελληνική κοινή γνώμη ευνοϊκή προς τις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί ασχολούνται μεθοδικά με το να διασπείρουν τους πράκτορές τους στον ευρύτερο δυνατό αριθμό εντύπων, αποφεύγοντας άχρηστες υπερσυγκεντρώσεις ανθρώπων τους σε ορισμένα έντυπα, όσο σημαντικά και αν είναι αυτά.
Το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των μεγάλων ελληνικών εφημερίδων πολιτικής επιρροής έχει περιέλθει σε φάση «τέλους εποχής» λόγω εξάντλησης των βιολογικών ορίων των περισσότερων παραδοσιακών εκδοτών και λόγω υπέρογκων χρεών, διευκολύνει τα μέγιστα τα σχέδια των Αμερικανών.
Αλλαγές κυοφορούνται και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς πολλών ΜΜΕ. Κυκλοφορούν ήδη αρκετές φήμες και πληροφορίες για μυστηριώδεις υπεράκτιες εταιρείες που γίνονται κάτοχοι αξιόλογων ποσοστών του μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών που κατέχουν ΜΜΕ. Η ουσία είναι πως ο αμερικανικός έλεγχος επί ελληνικών μέσων ενημέρωσης ουδέποτε ήταν τόσο ισχυρός όσο σήμερα, αν πιστέψει κανείς τα όσα λέγονται. Πρόκειται για εξέλιξη με μοιραίες πολιτικές επιπτώσεις.

62 σχόλια

  1. Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται!!!!!!!
    Ότι και να κάνουν τα Αμερικανάκια μια ζωή στην μπούκα θα τους έχουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.ΑΜΥΝΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΥΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.ΜΑΚΑΡΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΓΑΜΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ - ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν χρειάζονται πράκτορες οι ΗΠΑ. Οι καλύτεροι πράκτορές τους κάθονται μέσα στις στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα οποία τυγχάνουν ίδιο κόμμα. Λένε τα ίδια πράγματα με διαφορετικά λόγια για να αποκοιμίζουν τον απλό λαό. Στις διατεταγμένες νομοθεσίες από τους αμερικάνουν ψηφίζουν μαζύ. Οι πράκτορές τους σπουδάζουν σε πανεπιστήμια Αμερικής και Αγγλίας και είναι υπόλογοι και υπάκουοι στην Μπίλντενμπεργκ. Από εκεί παίρνουν εντολές και μία από αυτές τώρα τελευταία, είναι να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο ώστε εκτός αυτών να μην βγαίνουν άλλα κόμματα. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το αρθρο ειναι αφελεστατο σκετη "θεωρια συνωμοσιας".Εγω βλεπω οτι στα ΜΜΕ κυριαρχει παντα
    ο παθολογικος και οχι ο τεκμηριωμενος αντι-αμερικανισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σιγα το αρθρο σκετη "θεωρια συνωμοσιας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

    ΤΟΥ ΠΡΕΣΣ


    ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΕΛΑΣΤΙΚ;;;;


    ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ο ηλιθιος κομπλεξικος αφου εκανε ο ιδιος χρηση με το υποθετο-ξυνογαλο,ξαναχτυπησε στο σαιτ.
    Ποσο βλαμμενος πρεπει να ειναι για το κανει αυτο σ αυτη την εκταση ?
    οΥΣΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όποιος χρησιμοποίησε το άρθρο αυτό του Δελαστίκ, ως πρόφαση, για να τον εξοβελίσει από τη Καθημερινή είναι ηλίθιος.
    Το άρθρο αυτό καθ’ αυτό είναι «ανούσιο». Ανήκει στη κατηγορία της «πρακτορολογίας», πού αναπτύχθηκε ιδιαίτερα την περίοδο του ψυχρού πολέμου και ταλαιπώρησε πολλούς, ενώ παράλληλα διαμόρφωσε φοβικές συμπεριφορές και απατηλή πολιτική κουλτούρα σε πολλές ευρωπαϊκές κοινωνίες και από τις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής.
    Η αμερικανική πρεσβεία, πράγματι, χρησιμοποιεί κάποια «παιδάκια» σε διάφορα Μέσα για να περνά τη γραμμή της. Το ίδιο όμως γινότανε πάντα και μάλιστα την εποχή που σημαντικοί δημοσιογράφοι μετέφεραν την «γραμμή» της αμερικανικής κυβέρνησης, επηρεάζοντας, κατά τεκμήριο, την ελληνική γνώμη.
    Παρόλα αυτά, όμως, όπως βλέπετε, δόξα το θεό, ο αντιαμερικανισμός άνθησε και τύφλωσε τους Έλληνες, την ίδια στιγμή που οι αμερικανικές κυβερνήσεις έκαναν και κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους στη χώρα, κουμαντάροντας το μεγάλο τμήμα του πολιτικού προσωπικού και το σημαντικό κομμάτι των επιχειρηματιών, που συμπίπτει να είναι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και σε απόλυτο βαθμό οι ιδιοκτήτες ή/και αχυράνθρωποι της Τηλεόρασης.
    Αυτό φίλοι μου, είναι το πρόβλημα της διείσδυσης του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, πού έχει λάβει τεράστιες πολιτισμικές και (μικρότερες) ιδεολογικές διαστάσεις στις νεότερες κυρίως γενιές και δυστυχώς – για όσους ενοχλούνται – δεν αντιμετωπίζεται με στείρο, ξεπερασμένο, παραπλανητικό και ηλίθιο αντιαμερικανισμό, ούτε με πορείες στην αμερικανική πρεσβεία.
    Άλλη είναι η «συνταγή» αντιμετώπισης. Θα μιλήσουμε γι’ αυτήν αργότερα…
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν ο Δελαστίκ γράφει τέτοια άρθρα τότε πραγματικά είναι ηλίθιος και δεν αξίζει να λέγεται δημοσιογράφος. Καλά έκαναν και τον απέλυσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

    ΚΑΙ Ο ΔΕΛΕΑΣΤΙΚ,ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΝ ΟΧΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς 10:27

    Θα μας εξηγήσεις γιατί είναι ηλίθιος και γιατί καλά έκαναν και τον απέλυσαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. AFOU O DELASTIK DE THELEI NA EPISTREPSEI KAI PIGE HDH STO ETHNOS. GIATI NA APERGISOUME?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το θέμα δεν είναι η απεργία, αλλά το αν απολύθηκε για πολιτικούς και όχι για επαγγελματικούς λόγους(απολύθηκε επειδή στο περιοδικό που διευθύνει γράφτηκε μια καθαρά πολιτική άποψη).

    Αυτού του είδους η απόλυση δείχνει να είναι νέο φαινόμενο στον τύπο. Ίσως να έχει ξαναγίνει, αλλά δεν θυμάμαι άλλος δημοσιογράφος να έχει κάνει ανάλογη καταγγελία. Οι του δημοσιογραφικού χώρου μπορούν να μας ενημερώσουν καλύτερα.

    Η "Καθημερινή" γιατί δεν απάντησε σε μια τόσο σοβαρή μομφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε παιδιά , κοινή λογική αρκεί !
    Οι παλαιοκομμουνιστές , ζουν μόνο με αναδρομές , ο Δελαστίκ ήταν "κολλημένος", οι εμμονές του, δεν είχαν όριο!
    Παρακαλώ υποδείχτε μου ένα άρθρο του το τελευταίο εξάμηνο, που να ήταν κοντά στην πραγματικότητα, νάπιανε τα μηνύματα των καιρών , αυτός εξακολουθεί να ζει στο 1980 .
    Και επειδή έχω κάποια ηλικία, θυμάμαι ακόμα τα τότε άρθρα του, η αποθέωση του κιτς για τον ανύπαρκτο σοσιαλισμό .
    Εν κατακλείδι , ποσώς με ενδιαφέρει αν απολύθηκε αυτός ο τύπος, ποτέ εξάλλου δεν υπήρξε δημοσιογράφος. Τον "αναλυτή" , παρίστανε ...

    ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΠΟΥ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ , ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ! ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΠΑΡΑΓΚΑΡΧΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συνάδελφοι δεν είναι όλα έτσι όπως νομίζετε. Το χεράκι τους για την απόλυση του Δελαστίκ έβαλαν οι Ρουσόπουλος, ο ανώμαλος αλήθωρος κολλητός του μπούλη Ζακυνθινός και ο Λειβαδάς. Αυτοί του την κάνανε του ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Επίκαιρο όσο ποτέ σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του blogging

    …Στη Γαλλική επανάσταση εκείνοι που βαστούν πέννα στην αρχή είναι αριστοκράτες…
    ” Η αντιδραστική δημοσιογραφία εφοδιασμένη με άφθονα χρηματικά μέσα, θαυμάσια οργανωμένη, υπηρετιέται από το γνωστότερα ταλέντα.
    Μπορεί να πει κανείς πως η ολότητα των γραφιάδων του παλιού καθεστώτος πρόσφεραν την πέννα τους στην αντίδραση, ενώ την ελίτ της επαναστατικής δημοσιογραφίας την απετέλεσαν οι άγνωστοι, οι βέβηλοι, οι πρωτάρηδες»

    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ
    ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
    ΕΣΤΙΑ
    σελ 30

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μα τελικά είναι εντελώς ηλίθιος αυτός ο Δελαστίκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 10.11 EINAI MHNYMA ΚΥΡΙΕ ΜΑΛΑΚΑ. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ "ΞΥΝΟΓΑΛΟ" ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΜΑΛΑΚΙΖΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΞΥΝΟΓΑΛΟ ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΖΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. τα πραγματα ειναι πολυ χαλια στην δημοσιογραφια αλλα και που δεν ειναι στην δημοσια ζωη.Το θεμα ειναι να συνεχισει η κατρακυλα να πιασουμε πατο και απο κει και περα
    κατι μπορει να γινει απο μηδενικη βαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. τι χρωσταει ο Δελαστικ?ανθρωπος μιας αλλης εποχης με μια επαρση οτι ειναι σπουδαιος.Δεν φταιει αυτος για τον ιδεοτυπο που κουβαλαει.Η Ελλαδα εχει μεινει πισω.Παντα πισω ηταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. BRE PAIDIA TA MME OUTE KAN ANAFERAN GIA TO ATYXHMA PRIN 4 XRONIAPOY SKOTO8HKAN 21 PAIDIA ME AYTOYRGO TON KAMIKAZI ODHGO.

    ASXOLOYNTE MONO ME TO NAYAGIO KAI TOYS GALOYS POY H GALIDA GYNAIKA TOY AFYGE APO THN SANTORINH KAI PHGE STHN PATRIDATHS LES KAI PISO THS AFISE SKYLIA KAI OXO PAIDI POY ESTO KAI SKYLA NA HTAN 8A ANAZH TOYSE TA KOYTABIATHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. TA ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ (ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ) ΕΙΝΑΙ:
    ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ(Ο ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ-ΒΛΕΠΕ ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ), ΦΑΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Ο WANNABE ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ), ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ(Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΧΕΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΟΥ),ΚΑΤΙΑ ΜΑΚΡΗ(Η ΠΡΩΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ-ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ), ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ(ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ),
    ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ( ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ 400 ΛΕΞΕΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΑΚΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ,ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ),ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ(ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΡΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΣ ΚΑΙ ΑΦΙΛΟΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΩΗΝ ΚΝΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ), ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ ( Η "ΥΣΤΕΡΙΚΗ" ΠΑΝΔΩΡΑ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ),ΜΑΡΙΑΝΑ ΠΥΡΓΙΩΤΗ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ,ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΠΑΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥ.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΝΤΥΝΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΥΤΑΡΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΡΟΣ 3;38 ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ. Ο ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΕΙΧΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΥΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σέβομαι την άποψη του οποιουδήποτε πάνω σε οτιδήποτε θέμα αλλά τόση βλακεία και συνωμοσιολογία που αναφέρει το άρθρο δεν μπορώ να την αντέξω:
    1. Αναφέρει ως "γεγονός" ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΑ ότι οι "Αμερκανοί" (ποιοί δηλαδή; Η CIA; Η NSA; Ο ίδιος ο Μπους; Ο κακός του ο φλάρος;) τοποθετούν πράκτορές τους στα ΜΜΕ. Καλά και τα ΜΜΕ το δέχονται αυτό τόσο αδιαμαρτύρητα και ήρθε ο Δελαστίκ να τους ξυπνήσει; Άρα ήδη τα ΜΜΕ ήταν πιόνια των "Αμερκάνων";
    2. Αναφέρει πάλι ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΑ πως η σχέση των "Αμερκάνων" με ορισμένους εκδότες δεν διασφαλίζει το πέρασμα της "Αμερκάνικης" γραμμής και των αρχών που θα διαμορφώσουν την ελληνική κοινή γνώμη υπέρ τους!!! Δηλαδή εδώ ο μαχητής της αλήθειας Δελαστίκ μας λέει ξεδιάντροπα πως ως τώρα τα ΜΜΕ λειτουργούν στη χώρα μας ως φίλτρο που διαμορφώνει την κοινή γνώμη "ενάντια" στους "Αμερκάνους". Ωραία. Και γω που νόμιζα πως τα ελληνικά ΜΜΕ ήταν αδέσμευτα και αντικειμενικά.
    3. Λέει πάλι ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΑ, ότι οι "Αμερκάνοι" διασπείρουν τους ανθρώπους τους σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εντύπων. Ευτυχώς υπάρχουν έντυπα όπως το "ΠΡΙΝ" (60 χρόνια) που θα αντισταθούν στον αμερικανισμό των εντύπων.
    4. Άντε πάλι οι "μυστηριώδεις υπεράκτιες εταιρείες". Η τραγική ειρωνία είναι ότι ο Δελαστίκ πήγε στο "Έθνος" του οποίου τα αφεντικά πολέμησαν με ΛΥΣΣΑ το "βασικό μέτοχο", μέτρο που αν και ατελές ήταν ένα πρώτο βήμα στο να πολεμηθούν οι "μυστηριώδεις υπεράκτιες". (ΛΗΜΜΑ 1: Το "Έθνος" είναι το τελευταίο λιμάνι των απανταχού διωγμένων από τους "Αμερκάνους" δημοσιογράφων και κάθε άλλο παρά ποδηγετείται από κανέναν. Κάτι σαν "Ελευθεροτυπία" των 70'ς)

    Δεν θα επεκταθώ στα υπόλοιπα ανεκδιήγητα που γράφει το άρθρο γιατί έχω και σημαντικότερες δουλειές να κάνω. Αλλά όταν βλέπω έναν εχθρό της δημοκρατίας όπως ο Δελαστίκ να είναι τόσο απογοητευμένος με αυτή την κατάσταση μπορώ να πω πως υπάρχει ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα μας.

    Από την Αμερκάνικη Πρεσβεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Άμα δεν είσαι στο κλίμα του κυρίαρχου Αντιαμερικανισμού είσαι πράκτορας των Αμερικάνων, δοσίλογος, προδότης, χαφιές, κάθαρμα, κολαούζος των πολυεθνικών, πληρωμένος της CIA, ρουφιάνος του Μπους, παπαγαλάκι του πλανητάρχη, κακομούτσουνος και αγάμητος.
    Άμα είσαι ταλιμπάν του αντιαμερικανισμού είσαι ήρωας, δημοκράτης, ίσως ο ικανότερος δημοσιογράφος στον κόσμο, αγωνιστής της ελευθερίας του λόγου, άδικα απολυμένος και ελεύθερος.

    Στην Ελλάδα ζούμε ή στην Κούβα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ρε ηλιθιο ζωο 3.44- 3.47-3.48 τι εγραφες παλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αλλαγές κυοφορούνται και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς πολλών ΜΜΕ. Κυκλοφορούν ήδη αρκετές φήμες και πληροφορίες για μυστηριώδεις υπεράκτιες εταιρείες που γίνονται κάτοχοι αξιόλογων ποσοστών του μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών που κατέχουν ΜΜΕ.
    --
    Ποιες ειναι αυτες οι φημες?
    Απο που αντλεις αυτες τις φημες?
    Σε ποιους απευθυνεσαι?

    Η ουσία είναι πως ο αμερικανικός έλεγχος επί ελληνικών μέσων ενημέρωσης ουδέποτε ήταν τόσο ισχυρός όσο σήμερα, αν πιστέψει κανείς τα όσα λέγονται.
    --
    Ρε καρδαση,ποια λεγονται? που λεγονται???
    Αντε και μας εσκασες!

    Πρόκειται για εξέλιξη με μοιραίες πολιτικές επιπτώσεις.
    --
    Μην μου πεις!
    Απο το 1975 και εντευθεν ,αυτος ο αντιαμερικανισμος εχει καταστρεψει εν πολλοις την Ελλαδα.Και αυτον εκμεταλευτηκε και ο α.μινεικο παπανδρεου και μας καθησε στο σβερκο 4 τετραετιες,εξαπατωντας με κιβδηλα συνθηματα και "φημες" και "τα οσα λεγονται" και οι φονιαδες των λαων Αμερικανοι κλπ κλπ και η πλακα ειναι οταν οι Αμερικανοι ειπαν το αυτονητο "καταργουμε το 7 προς 10 της βοηθειας σε Ελλαδα και Τουρκια,παλι οι πασοκοσκυλαιοι γαυγιζανε .Δηλαδη μιλαμε για σχιζοφρενεια!!!
    Εμεις η Ελλαδα "ανηκει στους Ελληνες"! ειμαστε ανεξαρτητοι ! πουλαμε οπλα στον πολεμο Ιραν-Ιρακ ,ειμαστε .."πατριωτες" εμεις!!
    οι αμερικανοι δεν εχουν αυτο το δικαιωμα! πρεπει να προσαρμοσουν τα συμφεροντα τους στα δικα μας συμφεροντα!
    Νομιζω η περιπτωση χρηζει ψυχιατρικης μελετης.
    Ασε δηλαδη ο γιοργο υπογραφει σαν Υπεξ (και μαλιστα οταν ειχαμε την προεδρια της Ε.Ε!( την εισβολη στην Γιουγκοσλαβια,ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΙΙΙΙ!!!!!
    Και μετα εχει το διανοητικο καθυστερημενο μομολο να του λεει και παλι "εξω οι Αμερικανοι φονιαδες των λαων!"""
    Δεν σε ειδα ρε μπαρμπα να εχεις πει τιποτα επ αυτου.Και εδω μιλαμε για μια περαν πασης φαντασιας κοροιδια και απατη.
    Σαν να λεμε δηλαδη οτι οι Αμερικανοι αλλη δουλεια δεν εχουν απο του να αχολουνται συνεχεια με την Ελλαδα?
    Ρε μπαρμπα αντε παγαινε....

    στο κλουβι σου ρε!
    Τραβα στο "εθνος" η "λαμπρακισταν" και λεγε τις παπαριες σου.

    ΣΩΣΤΑ ,ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ κανανε στην "Καθημερινη" και σου δωσανε κλωτσια.
    Βρε ουστ λεμε!
    Διανοουμενε ψευτοκουλτουριαρη του κωλου

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 5.58 ΔΕ ΞΕΡΩ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ... ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΕΓΡΑΦΑ, ΑΛΛΑ ΞΥΝΟΓΑΛΟ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 3:38
    κάποιος φίλος σε πρόσφατο ποστ κατωνόμασε σαν αιχμή του δόρατος της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα τους
    -Παπαχελά
    -Χρυσοχοϊδη
    -Μανδραβέλη
    -Θεοδωράκη (τον Σταύρο, προφανώς).

    Για τις "κραγμένες" (Παπαχελά - Μανδραβέλη) δε χρειάζεται περαιτέρω επιβεβαίωση.

    Για τον Θεοδωράκη γνωρίζεις κάτι ;
    Αν έχεις κάτι, απάντησε ..

    Κάνω διασταυρώσεις και φακελλώνω.
    "Οι καιροί αλλάζουν..." (Όχι κατά Χριστόδουλο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. τζων 7.39
    Τραβα ηλιθιε να παρεις το τσεκακι σου απο την Πρεσβεια,τωρα που εινα φρεσκα τα σκατα που σερβιρεις.Αρχισες παλι τις μαλακιες,με την αναλυση περιωπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 9:33 μμ
    --
    Εχει μπει ηδη στο λογαριασμο μου το τσεκ.
    Τεχνολογια ρε!

    Ξεχασες την ταμπακιερα ομως.
    Προς τι ολος αυτος ο αρρωστος αντι-αμερικανισμος?
    Ποιους εξυπηρετει? και κυριως ΠΟΙΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ?

    Να σου πω εγω χοντρα χοντρα.
    Την πασοκοσκυλια.το ΚΚΕξω. και το ΣΥΝ της ξεφτιλας.
    Εχουν επενδυσει πανω του,και τον συντηρουν με νυχια και με δοντια.

    Μεχρι τωρα καλα τους παει.
    Το πασοκ πηρε καμποσες εκλογες,το ΚΚΕξω παραμενει στην βουλη,το ΣΥΝ ολο και ελπιζει οτι "μαρσαροντας" αντιαμερικανισμο μπορει και να μπει στην βουλη.

    Και λυπαμαι!(μπλιαχ) τους δυστυχεις Αμερικανους .Θαχουν χασει τον υπνο τους αν μερικοι μαλακες προοδευτικοι,δημοκρατες,ανεξαρτητοι σοσσιαληστες και λοιπες γελοιες ειδικοτητες δεν τους θελουν!!(μπλιαχ!)

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 9:33 μμ

    --
    Μπηκε ηδη στον λογαριασμο μου το τσεκ ρε!
    Τεχνολογια ρε!

    Παντως για την ταμπακιερα τσιμουδια ε!

    Ποιον εξυπηρετει αυτος ο αρρωστος αντι-αμερικανισμος? και κυριως ποιον βολευει?

    Να σου πω εγω χοντρα χοντρα.
    1.Την πασοκοαλητεια.
    4 εκλογες πηρε με αυτη την "εθνικη ,ανεξαρτητη κλπ σταση"
    2. Το ΚΚΕξω.Εξακολουθει και παραμενει στην βουλη
    3. Το ΣΥΝ της ξεφτιλας,που πιστευει οτι μαρσαροντας αντι-αμερικανισμο θα ξαναμπει στη βουλη!

    Καμμια αντιρρηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΡΕ......

    ΜΑΣΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΤΗΣ 20ΑΕΤΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΟΧΙ ΡΕ.... ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ Κ.Κ. ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΤΖΩΝ 9.49
    ο αντιαμερικανισμος δεν ειναι μοδα.Αν δεν φορας παρωπιδες και ξερεις την ελληνικη ιστορια απο το 1949 και μετα θα καταλαβεις για η Ελλαδα σιγα-σιγα στραφηκε εναντιον των αμερικανων.Κατσε και μαθε ποσες φορες ,ποτε και γιατι οι αμερικανοι ΕΠΕΒΑΛΑΝ την πολιτικη τους και την θεληση τους στη χωρα μας.Να μην τα ξαναγραφω.Και ο ιδιος ο θειος Καραμανλης καποτε τα βροντηξε και τους ταπε.Τι σχεση εχει λοιπον μονον το Πασοκ και οι αλλοι που περιγραφεις ?η βαλιτσα ερχεται απο πολυ μακρυα και θα παεια ακομη τοσο..
    Αλλα τι σου τα λεω ολα αυτα,εσυ πεταλουδιτσα μου εισαι καραμαυρος φασιστας,αφου χτες σε αλλο ποστ μιλαγες για μακρονησια,πνιξιματα στο πελαγος και αλλες φασιστικες ηλιθιοτητες...Τι να γινει ρε φιλε,εδω ειναι Ελλαδα.
    Τωρα για το μενος σου κατα του Πασοκ,εεε αυτο ειναι θεμα ψυχιατρων κι οχι δικο μου.Ηρεμησε τραβα κανενα υπνο,κανα ξυδι και μετα ελα νηφαλιος να τα ξαναπουμε.
    Εξ αλλου πλοιαρχος α΄. ταξης ησουν κατι ξερεις απο εμετους στα ταξιδια σου...


    ΤΖΩΝΥ ΠΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. 11:16 μμ

    ---
    Πω πω ! με κολλησες στον τοιχο!
    Πω Πω ! ρε καρδαση,με αφοπλισες !!

    ο αντιαμερικανισμος δεν ειναι μοδα.
    ---
    Οχι ,δεν ειναι μοδα. Εμπορευμα ειναι προς πωληση.Και πουλιεται ασυστολα στις "λαικες" απο λαικιστες ανισορροπους και αδιστακτους αρριβιστες.

    Αν δεν φορας παρωπιδες και ξερεις την ελληνικη ιστορια απο το 1949 και μετα
    --
    Την ξερω. Εννοειται ξερω την ιστορια,αδιαφορω για την .."αλλη" αυτη που ξερεις εσυ.

    θα καταλαβεις για η Ελλαδα σιγα-σιγα στραφηκε εναντιον των αμερικανων.
    --
    Για λεγε.. για λεγε...

    Κατσε και μαθε ποσες φορες ,ποτε και γιατι οι αμερικανοι ΕΠΕΒΑΛΑΝ την πολιτικη τους και την θεληση τους στη χωρα μας.
    --
    Μαγκια τους ,αφου βρισκουνε πουλημενα καθικια εδω,εγω τους βγαζω το καπελο.
    Τι δηλαδη εμεις (η ελλαδα ανηκει στους ελληνες,εξω εοκ και νατο συνδικατο κλπ λαικιστικες φανφαρες)δεν θα καναμε το ιδιο?
    Μα θα τους κατηγορουσε η αντιπολιτευση για "ξεπουλημα των εθνικων μας δικαιων!"

    Να μην τα ξαναγραφω.
    -
    Οχι μην το κουραζεις.Μας επεισες.

    Και ο ιδιος ο θειος Καραμανλης καποτε τα βροντηξε και τους ταπε.
    -
    Ποτε? δεν θυμαμαι ,φαινεται η ιστορια που ξερω εγω ,ειναι μπαναλ,δεν τα γραφει αυτα.

    Τι σχεση εχει λοιπον μονον το Πασοκ και οι αλλοι που περιγραφεις ?
    --
    Η πασοκοσκυλια εκμεταλευτηκε αυτον τον αρρωστο αντι-αμερικανισμο και αναρριχηθηκε στην εξουσια.
    Τον βρηκε ετοιμο ο ελληνοπολωνος α.μινεικο το 1974 και τον πουλησε ακριβα στις λαικες.
    Και ξερεις τωρα γιατι μιλαμε ,ε?
    Ενας νοσοκομος του αμερικανικου στρατου,που εζησε ,μεγαλωσε ,λαδωσε το αντερο του στην Αμερικη,παντρευτηκε στην Αμερικη...και ερχεται εδω και γαυγιζει "Εξω οι Αμερικανοι φονιαδες των λαων!"

    η βαλιτσα ερχεται απο πολυ μακρυα και θα παει ακομη τοσο..
    --
    Βαλιτσα! βαλιτσα!...ρε ξεχασες τα παμπερς!...


    Αλλα τι σου τα λεω ολα αυτα,εσυ πεταλουδιτσα μου εισαι καραμαυρος φασιστας,αφου χτες σε αλλο ποστ μιλαγες για μακρονησια,πνιξιματα στο πελαγος και αλλες φασιστικες ηλιθιοτητες...
    --
    Ειδες τι παει να πει να εχεις αρχιδια και να βαζεις ενα "νικ"???
    Θυμασαι τι ειπα εγω χτες (και θα το ξαναπω αμα λαχει,μην παει το μυαλο σου αλλου!),αλλα να ! εσυ χτες ρε μαιμου μπορει να ελεγες αλλα και ποιος σε ειδε ποιος σε ξερει!!!
    Εγω ομως ειμαι ο ιδιος.Αυτα ειπα σημερα αυτα ειπα χτες,αυτα ειπα παραπροχτες.Ειμαι ο ιδιος.Καλος η κακος αυτος ειμαι και σε οποιον αρεσω.

    Τωρα για το μενος σου κατα του Πασοκ,εεε αυτο ειναι θεμα ψυχιατρων κι οχι δικο μου.
    --
    Ναι,μπορει και ναναι του χρηματιστηριου,μπορει και ναναι θεμα "ρε γαμωτο αυτοι ειναι αλητες",ρε γαμωτο αυτοι οι πειναλεοι θα μας βουλιαξουνε,ρε αυτοι οι ξεφτιλισμενοι μας δουλευουν ρε....τελος παντων,ασε ...

    Εξ αλλου πλοιαρχος α΄. ταξης ησουν κατι ξερεις απο εμετους στα ταξιδια σου...
    --
    Γαμιεσαι πατοκορφα.
    Ποτε δεν κανω εμετο ,σπανια ζαλιζομαι και αυτο θα πρεπει να γινει σε μεγαλη κακοκαιρια,και οχι και τιποτα σοβαρο δηλαδη....
    Ψεμματα κανω εμετο αμα διαβαζω κατι μπασταρδους σαν και σενα...

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΤΖΩΝΥ ΧΑΛΑΡΩΣΕ.

    ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ
    ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑ ΧΩΝΟΥΝ.

    ΥΓ:ΤΟ ΧΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τζων 11.55
    Νομιζεις πλοιαρχακο οτι απαντησες στα οσα σου γραφω ? Σκατα,λεμε...
    Ειναι η γνωστη τακτικη της μη- απαντησης δια της διαστροφης των γραφομενων.
    Δεν πειραζει,καθε φορα που γραφεις εκδηλωνεις μια βαθεια αρρωστημενη κατασταση και ενα ιδιαιτερο ψυχισμο.Θα σου περασει..
    Η Ιστορια ειναι ΜΙΑ και αυτην ξερω,τα αλλα που λες ειναι ναχαμε να λεγαμε.
    Πεταλουδιτσα μου (ΗΟΜΟ),τα διαφορα
    νικς που κατα καιρους επιλεγεις ,δεν δειχνουν σταθεροτητα πεποιθησεων,σκεψεων ,αναλυσεων.Αρα για ποια μαγκια μιλας και για ποια μαιμουδια.
    Αυτα.Βαρυεμαι να σου γραψω αλλα.Εισαι ανεπιδεκτος μαθησεως,αντε και πλοιαρχος σε μαουνα.


    ΤΖΩΝΥ ΠΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. 12.55 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ - ΓΑΜΑΕΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΚΩΛΟΠΑΣΟΚΟ - ΡΟΥΦΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΕΦΙ ΠΟΤΕ-ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΓΑΜΑΜΕ ΚΩΛΕ ΑΠΛΥΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. 1.58
    ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΟΥ
    ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.ΚΛΑΚΑΔΟΡΕ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ .ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΗς ΚΛΕΨΙΑΣ ΣΑΣ ΘΑ ΠΝΙΓΕΙΤΕ,ΛΑΜΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αγαπητές 3:38 μμ ξέχασες τον Δ. Τρίμη που υποστηρίζει από αριστερά την Νέα Τάξη της παγκοσμιοποίησης των Αμερικάνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Από το διαβόητο Ίδρυμα FORD που
    με τις επιδοτήσεις του, στα χρόνια της δικτατορίας, εξαγόραζε την ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ πολλών πνευματικών μας ανθρώπων, μεχρι τή σημερινή
    ιλαροτραγική περίπτωση Δελαστίκ,
    η κατάσταση δεν έχει αλλάξει.
    Η μόνη διαφορά είναι ότι,τότε, οι πρώτοι πρέσβεις των Η.Π.Α.,
    κυβερνούσαν την Ελλάδα κάπως...
    "διακριτικά" ενώ τώρα ελέγχουν
    τα πάντα απροσχημάτιστα..
    ΔΙΟΓΕΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Η περίπτωση του Δελαστίκ είναι εξόφθαλμα απαράδεκτη και καλά κάνετε και επιμένετε στην ανάδειξη του θέματος στις διαστάσεις που του αναλογούν.
    Καλό θα ήταν όμως να γινόταν και ένα ποστ για την δημοσιογράφο αλλά πιο πολύ άνθρωπο που ξυλοκοπήθηκε από σεκιουριτά έξω από εργοστάσιο της ΔΕΗ την ώρα του καθήκοντος και τώρα είναι ανάπηρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Γεια σου ρε Τζων
    πρωην ΠΛΟΙΑΡΧΕ Α' και νυν ΜΑΛΑΚΑ Α'!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο "Ασκήσεις Φιλελευθερισμού", ο κ. Π. Μανδραβέλης, γράφει μεταξύ άλλων και για τα φαντάσματα που κατά καιρούς βλέπει η Αριστερά στη χώρα μας και της θεωρίες συνομωσίας που ανακαλύπτει.
    Το "επίμαχο" άρθρο του (συνήθως καλού) κ. Γ. Δελαστίκ, δυστυχώς βρίθει κοινοτοπιών και η τεκμηρίωση και το ύφος του άρθρο είναι επιπέδου καφενείου. Κάποια σκοτεινά κέντρα (εν προκειμένω "οι Αμερικάνοι") ως συνήθως θέλουν το κάκο μας και γι' αυτό χρησιμοποιούν δημοσιογράφους! Αν έχει στοιχεία και ονόματα ο κ. Δελαστίκ να τα δώσει στη δημοσιότητα, αλλιώς να μην πετάει λάσπη.
    Αν και μια απόλυση είναι αν μη τι άλλο αρνητική εξέλιξη, καμία φορά πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και πως το τεκμηριώνουμς, ιδίως αν θέλουμε να θεωρούμαστε "έγκυροι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μια ερώτηση έχω να κάνω: όσοι θεωρούν την "Καθημερινή" όργανο των Αμερικανών (και τον λοιπών σκοτεινών... δυνάμεων που ξυπνάνε και κοιμούνται έχοντας συνεχώς στο μυαλό τους πως θα εξολοθρεύσουν τον κολοσσό που λέγεται Ελλάδα) ας μου εξηγήσουν πως γίνεται τόσα χρόνια αυτή η εφημερίδα να έχει στην τάξη της κυρίως αριστερούς -ακόμα και τροτσκικούς- αρθρογράφους (Γ. Δελαστίκ, Στ. Λυγερός, Π. Παπακωνσταντίνου κλπ.). Όντως πολύ αντιδραστική εφημερίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Το πιο οξύμορο είναι ότι αυτοί που κυρίως θίγονται με το "θέμα Δελαστίκ", κατά κανόνα δεν έχουν διαβάσει ποτέ Καθημερίνη. Είναι οι γνωστές αντιδραστικές δυνάμης της Αριστεράς και της Συντήρησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Πρέπει να παριστάνει κάποιος τον πολιτικά αφελή ώστε να μην αναγνωρίζει στο σχόλιο αυτό του "ΠΡΙΝ-Εφημερίδα της ανεξάρτητης αριστεράς" τον Παπαχελλά κι άλλους ακόμη,τους οποίους είτε τους αγνοώ είτε δεν μ'ενδιαφέρουν...

    Οπότε κρίνω πολιτικά ανεπαρκή και κουτοπόνηρη την επιστολή του Γ.Δελαστίκ στην ΕΣΗΕΑ.


    Υ.Γ. μακάρι και για άλλους απολυμένους να έπαιρνε θέση η...ΑΔΕΔΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Α,αλήθεια γιατί ο Γ.Δελαστίκ κι οι υπόλοιποι ΝΑΡίτες που αρθογραφούνε σε γνωστές εφημρίδες,κόλωσαν κι έβαλλαν ένα ανυπόγραφο σχόλιο;;;!

    Με τέτοιες πρακτικές καλίες τον ¨απλό λαό" ν' αμφισβητήσει το κεφάλαιο,τη κυβέρνηση κι όλα τα συναφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Όποιος διάβασε στην τρέχουσα έκδοση της "Καθημερινής" το άρθρο του τ. διευθυντή κ. Αντ. Καρκαγιάννη, νομίζω ότι έχει πλεον μια σαφή εικόνα του "θέματος Δελαστίκ" και καταλαβαίνει το ποιον αυτούθ ρου ανθρώπου που μέχρι προχθές είχα σε μεγάλη εκτίμηση. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Καρκαγιάννης υποστηρίζει ότι ζήτησε την παραίτηση του κ. Δελαστίκ για το (εξοργιστικό είν' η αλήθεια σχόλιο του) στο "Πριν", αυτός αρνήθηκε και εν συνεχεία απολύθηκε. Απ' ότι καταλαβαίνω σπ' όσα γράφει (και υπονοεί) ο κ. Καρκαγιάννης ο κ. Γ. Δελαστίκ επιδίωκε να φύγει από την "Κ" και μάλιστα με τρόπο ο οποίος θα του δίνει τη δυνατότητα να "την βγει και από πάνω". Αντιγράφω: "Κάλεσα τον Γιώργο Δελαστίκ και του είπα ότι θεωρούσα το ανώνυμο δημοσίευμα του «Πριν» κακόηθες και συκοφαντικό και τον παρακάλεσα να υποβάλει την παραίτησή του, ήταν υποχρέωσή του. Δεν είχε το θάρρος και την ευθύτητα να παραιτηθεί, αφού συκοφάντησε συναδέλφους του και την εφημερίδα από την οποία και ψωμί καλό έφαγε και γνωστός έγινε ως δημοσιογράφος. Απελύθη με τη συγκατάθεσή του!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

    Για ένα συνάδελφο
    Tου Aντωνη Kαρκαγιαννη/ karkagiannisant@ath.forthnet.gr

    Ο Γιώργος Δελαστίκ ήταν συνάδελφος στην «Καθημερινή» και φίλος μου. Προσελήφθη πριν από 12-13 χρόνια, όταν και πάλι έτυχε να ασκώ καθήκοντα διευθυντή. Η πρόσληψή του φέρει την υπογραφή μου με τη σύμφωνη γνώμη της ιδιοκτησίας.

    Γνωρίζαμε τις πολιτικές του απόψεις, οι οποίες κανέναν δεν ενοχλούσαν. Στα 12-13 χρόνια που δούλεψε μαζί μας αλλεπάλληλες και διαφορετικές διευθύνσεις σεβάστηκαν απόλυτα τις απόψεις του και την ελεύθερη έκφρασή τους από τις στήλες της εφημερίδας. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση, όπου να μη δημοσιεύθηκε άρθρο του ή να λογοκρίθηκε, λόγω πολιτικής διαφοράς. Αντιθέτως. Πολύ σύντομα μετά την πρόσληψή του η εφημερίδα ανέθεσε σημαντικές εργασίες στον Γιώργο Δελαστίκ και πολλές φορές του εμπιστευόταν τη σύνταξη του κυρίου άρθρου της. Σε αυτά τα 12-13 χρόνια δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση εξαίρεσης του Γιώργου Δελαστίκ λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων.

    Μέχρι την εβδομάδα πριν από το φετινό Πάσχα και έπειτα από 12-13 χρόνια αδιατάρακτης συνεργασίας. Για ποιο λόγο;

    Ο Γιώργος Δελαστίκ εκτός από τη δουλειά του στην «Κ» εκδίδει και διευθύνει μια μικρή εφημερίδα, το «Πριν», όπου αυτός και οι φίλοι του αναπτύσσουν τις απόψεις τους, σεβαστές πάντοτε και παντελώς αδιάφορες για την «Κ».

    Στο φύλλο όμως της εβδομάδας πριν από το Πάσχα δημοσιεύθηκε ανώνυμο σχόλιο (το έγραψε καθ’ ομολογία του ο Γιώργος Δελαστίκ), όπου η «Κ», χωρίς να κατονομάζεται αλλά σαφέστατα να υπονοείται, περιγραφόταν περίπου ως εκτροφείο ξένων πρακτόρων, που και αυτοί δεν κατονομάζονταν αλλά σαφώς υπονοούνταν ή «φωτογραφίζονταν». Τέτοια μάλιστα... συσσώρευση «πρακτόρων» έχουμε στην «Κ» ώστε τους κατανέμουμε και στις άλλες εφημερίδες!

    Το δημοσίευμα ήταν καθ’ όλα αστείο και οι συνάδελφοι στην «Κ» γελούσαν και μου έλεγαν να μη δώσω σημασία και οποιαδήποτε συνέχεια. Εμένα όμως το σχόλιο αυτό με εξόργισε. Πρώτα, γιατί ήταν ανώνυμο και αφορούσε ανώνυμους, μια κακοήθης συκοφαντία και διαβολή, χωρίς κανείς να αναλαμβάνει την ευθύνη να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία. Με εξόργισε επίσης γιατί μου θύμισε ασφαλίτικες μεθόδους ανωμάλων περιόδων, τους αλφαμίτες της Μακρονήσου και τους ασφαλίτες που περιφέρονταν στα στρατόπεδα και στις φυλακές και προκειμένου να προκαλέσουν σύγχυση και δυσπιστία, διέδιδαν ότι διαθέτουν πράκτορες από τους οποίους μαθαίνουν τα πάντα. Τέλος, αν ο Γιώργος Δελαστίκ πιστεύει ότι όσοι διαφωνούν πολιτικά μαζί του είναι απαραιτήτως πράκτορες, λυπάμαι αλλά έρχεται από μια άλλη εποχή που με τέτοιες «ρετσινιές» οδηγήθηκαν τίμιοι αγωνιστές στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Κάθε τίμιος αριστερός κουβαλάει εκείνες τις εποχές σαν βάρος στη συνείδησή του.

    Ηταν Μεγάλη Δευτέρα και τελευταία μέρα που ασκούσα καθήκοντα διευθυντή στην «Κ». Κάλεσα τον Γιώργο Δελαστίκ και του είπα ότι θεωρούσα το ανώνυμο δημοσίευμα του «Πριν» κακόηθες και συκοφαντικό και τον παρακάλεσα να υποβάλει την παραίτησή του, ήταν υποχρέωσή του. Δεν είχε το θάρρος και την ευθύτητα να παραιτηθεί, αφού συκοφάντησε συναδέλφους του και την εφημερίδα από την οποία και ψωμί καλό έφαγε και γνωστός έγινε ως δημοσιογράφος. Απελύθη με τη συγκατάθεσή του!

    Διάβασα κατόπιν δήλωσή του ότι απελύθη για λόγους πολιτικούς και για τις πολιτικές του απόψεις. Από πότε όμως η συκοφαντία και η διαβολή θεωρείται... πολιτική άποψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση