GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόνο στο Press-gr: Η "απολογία" του Τσουπίδη για τα ομόλογα...

οοοο Στη γραμμή του Τσιτουρίδη για το σκάνδαλο! Ωφελεί το Ταχ. Ταμιευτήριο η σχέση μου με τον Παπαμαρκάκη... Οι δημοσιογράφοι τα διαστρέβλωσ...

οοοο
Στη γραμμή του Τσιτουρίδη για το σκάνδαλο!

  • Ωφελεί το Ταχ. Ταμιευτήριο η σχέση μου με τον Παπαμαρκάκη...
  • Οι δημοσιογράφοι τα διαστρέβλωσαν...
  • Η δαιμονοποίηση των δομημένων κάνει κακό...
  • Με χτυπούν για πολιτικούς κι εμπορικούς λόγους...
Το Press-gr αποκαλύπτει, όπως είχε προαναγγείλει, ένα έγγραφο που έστειλε ο πρόεδρος του Ταχ. Ταμιευτηρίου Π. Τσουπίδης στα στελέχη του Τ.Τ. για το σκάνδαλο των ομολόγων. Με αυτό προσπαθεί να οχυρωθεί πίσω από το Ταμιευτήριο λέγοντας πως ό,τι έκανε είναι για το καλό του. Τα βάζει με τους δημοσιογράφους ότι διαστρέβλωσαν την αλήθεια για το πρόσωπό του, τάσσεται υπέρ της χρήσης δομημένων ομολόγων και ανακαλύπτει ...πολιτικούς -εκτός από τους εμπορικούς- λόγους πίσω στις επιθέσεις που δέχεται. Ακολουθεί δηλαδή μια τακτική ανάλογη με του Τσιτουρίδη. Μοιάζει να λέει: Με χτυπάνε τα συμφέροντα επειδή θέλω να δώσω αξία στο Ταμιευτήριο!!!
οο
Αναλυτικά το πλήρες κείμενο

Υπάρχει σχέση δική μου με την ιστορία των ομολόγων και τους εμπλεκόμενους;
Εργάζομαι στην τραπεζική αγορά και συγκεκριμένα στον ιδιωτικό τομέα για 26 χρόνια. Έχω εργαστεί σε σειρά από ελληνικούς και πολυεθνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, έχω συνεργαστεί με επενδυτικούς οίκους, fund mamagers, γεγονός που σίγουρα επιβεβαιώνει ότι αναμφισβήτητα γνωρίζω πολύ κόσμο και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό δε, είναι προς όφελος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αφού το ίδιο καρπούται την εμπειρία αυτή. Πέραν τούτου, οποιαδήποτε κίνηση πράττουμε σαν Τράπεζα, μετά την Εισαγωγή μας στο Χ.Α., ελεγχόμαστε θεσμικά και συστηματικα.
Η διασύνδεσή μου με τον κ. Παπαμαρκάκη περιορίζεται στη συμμετοχή μου σε μια άτυπη, άμισθη συμβουλευτική ομάδα θυγατρικής εταιρείας την North Real Estate Opportunities, που ασχολείται αποκλειστικά με τα ακίνητα στις περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Το επίσης σημαντικό στην ιστορία αυτή, είναι ότι ούτε εγώ προσωπικά, αλλά ούτε και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει επενδύσει ποτέ σε αυτήν.

Γιατί δεν υποστηρίξαμε τις απόψεις μας στα Μέσα;
Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε η ατυχής, αλλά και «συνδυασμένη» σύνδεση του ονόματός μου και του Οργανισμού με το θέμα των Ομολόγων των Ταμείων, ήρθα άμεσα, σε προσωπική επαφή με τους κυριότερους δημοσιογράφους του χώρου. Ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τις θέσεις μας, διασαφηνίσαμε ότι δεν έχουμε επενδύσει ποτέ ούτε ένα ευρώ σε ομόλογα οιουδήποτε τύπου με αντισυμβαλλόμενο Ασφαλιστικό Ταμείο ή Χρηματιστηριακή Εταιρεία.
Και όμως κάποια Μέσα συνέχισαν την επίθεση. Κατόπιν, στις 30/03/2007, προωθήσαμε δελτίου τύπου, το οποίο όμως –όπως αναμένετο- φιλοξενήθηκε περιορισμένα και αποσπασματικά.
Στη συνέχεια, δημιουργήθηκε άλλη επίθεση που αφορούσε τα μη ελεγμένα Αποτελέσματα 2006 του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου παρουσιάζοντας τα ως η «Μαύρη Τρύπα 122 εκ. ευρώ στο Τ.Τ.». Είτε για λόγους σκοπιμότητας, που εσείς κρίνετε, ή για λόγους έλλειψης γνώσης μετάφρασης των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, η διαστρέβλωση έγινε. Η καθυστέρηση της δημοσίευσης των επίσημων Αποτελεσμάτων του 2006 προέκυψε αποκλειστικά και μόνο για λόγους σχετιζόμενους με τη μετάπτωση από το παλαιό στο νέο μηχανογραφικό σύστημα και βάσει του νόμου 2190 η εταιρεία Ορκωτών Λογιστών που μας ελέγχει, έπρεπε να έχει τα στοιχεία για ανάλυση, ένα μήνα πριν τη δημοσίευση.
Αποτέλεσμα με τη δημοσίευση των επίσημων Αποτελεσμάτων 2006 λίγες μέρες μετά, στις 13.4.2007, αποδεικνύεται η πλήρης αναλήθεια για τη «μαύρη τρύπα» στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η «ζημία» που θέλουν κάποιοι δημοσιογράφοι να εμφανίσουν στα κεφάλαια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αντιστοιχεί είτε σε κέρδος που εγγράφεται στα αποτελέσματα, είτε προέρχεται από ρευστοποιήσεις ομολόγων ή είναι αποτιμησιακή από επενδύσεις σε ομόλογα λόγω αύξησης των επιτοκίων ευρώ σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Και έρχομαι στα τελευταία ερωτήματα:
Είναι ασφαλές για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να επενδύει σε δομημένα προϊόντα; Έχουμε επαρκή υποδομή γνώσης;
Είμαστε υπερήφανοι που σαν Τράπεζα έχουμε σήμερα, μία από τις καλύτερες και ισχυρότερες Διευθύνσεις Διαχείρισης Διαθεσίμων (Treasury Departments) στην Τραπεζική Αγορά. Τα στελέχη μας έχουν εξαιρετικά μεγάλη εμπειρία, που επιβεβαιώνεται και από τους εξειδικευμένους φορείς, τον ανταγωνισμό, αλλά και την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος, καθημερινά.
Τώρα, για την επένδυση σε δομημένα προϊόντα, μετά την ιστορία του Ι2ετούς δομημένου ομολόγου των Ταμείων, δημιουργήθηκε εντελώς λανθασμένα στην κοινή γνώμη η εντύπωση ότι αυτού του είδους τα προϊόντα δεν θα πρέπει να υιοθετούνται. Η προσπάθεια δαιμονοποίησης της αγοράς μόνο κακό μπορεί να κάνει. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν υπάρχουν κακές επενδύσεις. Τα πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο όταν κάνεις κακή διαχείριση στο χαρτοφυλάκιό σου, περιορίζεσαι μόνο σε μια πηγή εναλλακτικών προϊόντων και δεν έχεις τη γνώση να αξιολογήσεις τα δεδομένα και τα ρίσκα. Αλλοίμονο αν οι Τράπεζες, αλλά και συγκεκριμένα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με ένα χαρτοφυλάκιο 6 δις ευρώ, επένδυε μόνο πάνω σε ένα είδος προϊόντος (ομόλογο, δομημένο, μετοχές κλπ.). Με την τεχνογνωσία μας, πάντα μελετούμε, αξιολογούμε και υιοθετούμε εναλλακτικούς τρόπους επενδύσεων - και τα αποτελέσματά μας το επιβεβαιώνουν αυτό- και έτσι εξασφαλίζουμε το μέγιστο για την Τράπεζα και τους μετόχους της. Και βέβαια όλα αυτά, όπως προανέφερα, δεν γίνονται ανεξέλεγκτα, αφού βάσει των διατάξεων ελεγχόμεθα συστηματικά από πολλούς και διαφορετικούς φορείς.

Αγαπητοί συνεργάτες, το «κυνήγι … μαγισσών» έχει αρχίσει εδώ και καιρό. Διανύουμε την πιο ευαίσθητη φάση που πιθανόν έχει περάσει ποτέ στην ιστορία του το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Είναι σίγουρο πλέον ότι οι λόγοι που μας επιτίθενται είναι δύο. Ο πρώτος λόγος είναι καθαρά εμπορικός, γιατί κανείς στην αγορά δεν περίμενε το «ξύπνημα» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο δεύτερος είναι πολιτικός, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η επίθεση θα ενταθεί και θα συνεχιστεί στο μέλλον πιθανόν περισσότερο, αλλά εμείς θα πρέπει να προσηλωθούμε στον στόχο μας για να μεγαλώσουμε την αξία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Θέλω να πιστεύω ότι απαντήθηκαν τα ερωτήματα που πιθανόν είχατε, αλλά αν υπάρχουν και άλλα, με μεγάλη χαρά να τα συζητήσουμε.

Σας διαβεβαιώνω προσωπικά για άλλη μια φορά, ότι ουσία σε όλη αυτή την «ιστορία που χτίστηκε», δεν υπάρχει πουθενά. Κάποιοι θέλουν μέσω στρεβλών στοιχείων να την κρατούν ζωντανή. Εμείς πιστεύουμε στο Ταμιευτήριο του σήμερα αλλά και του αύριο.

Καλή δύναμη σε όλους και ας συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Το μέλλον σίγουρα καθορίζεται κυρίως από εμάς τους ίδιους και όχι από εξωτερικούς παράγοντες.

Με εκτίμηση
Πάνος Τσουπίδης

52 σχόλια

  1. akoma na arxisoyn oi malakes toy dikomatismoy tis sinithismenes malakies toys?
    kai ta sxolia peri diaplokis?
    a re fapes poy theloyn merikoi..
    sigxaritiria sto monadiko elliniko blog poy kathimerina mas krataei sosta enimeromenoys.sinexiste etsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανονικά αν υπήρχε ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να καλέσει τον γιό του Πάνου Τσουπίδη και να τον δικάσει για οικονομική κατασκοπία και κλοπή δημοσίου χρήματος που έγινε σε σύμπνοια και αγαστή συνεννόηση με τους εδώ πολιτικούς και κυβερνητικούς (της καππαδοκίας) που σε αυτούς πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και ο πατέρας Πάνος Τσουπίδης (μεσάζων - με προμήθεια πιθανώς και κύριως συντονιστής). Τα χρήματα (προμήθειες - κλοπιμαία) μοιράστηκαν χέρι-χέρι και δεν εντοπίζονται αλλά και είναι αδύνατον να μαζευτούν για να δωθούν πίσω. Πρέπει να ερευνηθούν (αδύνατον) λογαριασμοί, αυτών σε νησιά (αδύνατον). Για αυτό μιλάνε οι κλέφτες τώρα ελεύθερα, διότι ξέρουν ότι δεν μπορούν να τους πιάσουν. Για αυτό δεν πρόκειται να πάρουν τα χρήματα, τα Ασφ. ταμεία, διότι θα πρέπει και οι πολιτικοί να φανερώσουν λογαριασμούς σε νησιά-κράτη (αδύνατον). Τα χρήματα θα τα δώσει η κυβέρνηση αφού θα ΚΛΕΨΕΙ η ίδια τους φορολογούμενους με φόρο. Με άλλα λόγια αντί να κλέψει τα Ασφ. Ταμεία, θα κλέψει τον λαό η ΝΔ και οι πολιτικοί θα βγούν αλώβητοι. Χρειάζεται άλλο κόμμα για να βάλει τους απατεώνες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στην φυλακή. Αυτοί θα τα κάνουν και πάλι πλακάκια. Όπως πλακάκια γίνεται και ο εκβιασμός της ΜΕΒΓΑΛ. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MIA ΕΚΔΟΧΗ ΑΠΛΟΥ ΝΟΥ
    ΒΓΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ,
    ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ Η ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ,
    ΦΩΝΑΖΟΥΝ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ,
    ΤΣΙΜΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ,
    ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ, ΔΗΘΕΝ,ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ
    ΤΑ ΛΕΦΤΑ [ΙΔΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ]
    ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ,
    ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΙΖΕΣ
    Η
    Η ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΓΑΤΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ.
    Ο ΒΛΑΧΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟΣ.
    ΤΟΠΑΙΖΕ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΙ'ΕΤΣΙ.
    ΕΝΑ ΒΛΑΧΑΔΕΡΟ ΑΛΛΑ ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ,ΤΟ ΜΑΡΙΩ, ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΙΝΕΤΣΑ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΦΑΡΔΙΑ-ΠΛΑΤΙΑ.
    Ο ΒΛΑΧΟΣ, ΚΑΘ'ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΤΑΒΡΑΝΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΞΥΝΟΓΑΛΟ,ΤΗΝ ΠΗΔΑΓΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ,ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ.
    ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ,ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ,ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕ,
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ.
    ΩΣΠΟΥ,ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΦΥΡΙΞΑΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ.
    ΑΦΕΝΤΙΚΟ, ΤΟ ΚΑΙ ΤΟ Ο ΒΛΑΧΟΣ.
    ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟΣ, ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΠΙΟ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΙ'ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΒΛΑΧΟ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΒΛΑΧΑΔΕΡΟ.
    ΕΙΣ ΜΑΤΗΝ ΟΜΩΣ.
    Ο ΒΛΑΧΟΣ ΔΕΝ ΤΡΑΒΙΟΤΑΝ,
    ΤΟΥ ΒΛΑΧΑΔΕΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ
    ΚΑΙ ΤΟ ΒΟSS ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ,
    ΚΑΘΟΤΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΟΥΡΑ ΤΟΝ ΕΔΕΡΝΕ[ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ].
    Ο ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΑΝΕΤΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΚΟΥΛΑΣ.
    ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΑΣΟΡΤΙ
    ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ.
    [ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΟ ΑΝ ΣΤΟ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟ ΣΕΧ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ]
    ΩΣΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΖΩΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ.
    ΝΑ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ Ο ΒΛΑΧΟΣ, ΝΑ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΑΕΙ,
    ΠΟΥΘΕΝΑ Ο ΣΚΥΛΟΣ.
    ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ.
    ΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ?
    ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΟΥ ΑΓΑΠΕΣ .
    ΤΟ ΖΩΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ, ΤΟ ΒΛΑΧΑΔΕΡΟ.
    ΞΑΦΝΙΚΑ ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΙΜΟ
    ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΤΥΠΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ.
    ΣΚΥΛΟΣ ΟΛΟΣΩΜΟΣ,ΨΗΤΟΣ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ.
    ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΣ.
    "ΤΡΑΒΗΞΟΥ Η ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΕΣΥ"
    ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΒΛΑΧΟΣ,
    ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΤΡΑΛΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΡΑΒΗΧΤΕΙ.
    ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΤΟΥΛΕΓΕ ΝΑ ΜΗ ΧΥΝΕΙ ΜΕΣΑ, ΤΟ ΟΥΦΟ.
    ΠΗΡΕ ΤΩΝ ΟΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ, ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΜΑΡΙΩ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
    ΜΕΡΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ.
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΟΛΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΡΥΘΜΟ.
    ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
    ΤΟ ΜΑΡΙΩ ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΗΚΕ, Ο ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ,ΑΝΟΙΞΑΝ ΝΕΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ
    ΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,
    ΑΛΛΑ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ.

    KAΘΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ
    ΤΟ ΔΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MIA ΕΚΔΟΧΗ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΝΟΥ

    ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΛΠ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΑ Δ.Σ. ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΩΣ ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ. ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΤΗ ΦΕΡΟΥΝ ΕΞΙΣΟΥ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΑΤΙΤΙ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για όσους ενδιαφέρονται…
    ΕΚΛΟΓΕΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ
    Από τη καλύτερη πηγή…που αναβλύζει γάργαρη ενημέρωση.
    Ο Αμφιλεγόμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για όσους ενδιαφέρονται…
    ΕΚΛΟΓΕΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ
    Από τη καλύτερη πηγή…που αναβλύζει γάργαρη ενημέρωση.
    Ο Αμφιλεγόμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. paidia kano copy paste kati apo tin epistoli "Δεν υπάρχουν κακές επενδύσεις. Τα πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο όταν κάνεις κακή διαχείριση στο χαρτοφυλάκιό σου, περιορίζεσαι μόνο σε μια πηγή εναλλακτικών προϊόντων και δεν έχεις τη γνώση να αξιολογήσεις τα δεδομένα και τα ρίσκα." Den sxoliazo kan !!! TA logia einai peritta !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς τον... Φιλόλαο (τρομάρα σου!)

    Απο τις μαλακισμένες θεωρίες που γράφεις φαίνεται οτι ζείς σε άλλο κόσμο και μιαν άλλη εποχή!
    Ωστε θάπρεπε να καλέσουν τομ γιο του Τσουπίδη και να τον...δικάσουν;
    Τι λες βρε αρχιηλίθειε, τις λες βρε αναπληρωτή καθηγητή της έδρας της εφηρμοσμένης πεοκρουσίας.
    Που τα διάβασες όλα αυτά; Στο "Ρομάντσο";
    Αρχιμαλάκα!
    Μακάρι νάχες κι εσύ ένα γιο σαν τον γιό του Τσουπίδη που σπούδασε και με το σπαθί του μπήκε όπου μπήκε, και ΔΕΝ ειναι πρεζάκις σαν το δικό σου γιό!
    Μπουμπούνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 15 τρισεκατομύρια χάθηκαν στο χρηματιστήριο το 2000!!!

    Και μέσα σε αυτά, πολλά ήταν των ασφαλιστικών ταμείων. Για αυτά κανείς δεν έχει να πει τίποτα. Κανείς δεν πήγε φυλακή, κανείς στον Εισαγγελέα.

    Οσα περισσότερα ψέματα, τόσο περισσότερες πιθανότητες να εξαπατηθούν οι πολίτες.

    Αρπαχτικά του δημόσιου χρήματος ενωθείτε. Μπορούν να έρθουν ξανά καλύτερες μέρες!

    Εμπρός στο δρόμο της ρουφιανιάς και της λάσπης που χάραξε ο καρχιμάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λοιπον επειδη γινεται της ποπης και επειδη οι πιο πολλοι απλα παπαγαλιζουν τα πασοκοσκυλαιικα,η υποθεση με τα "ομολογα" εχει ως εξης:

    Το Ελληνικο δημοσιο εκδισει ενα κωλοχαρτο ,που το ονομαζει "ομολογο",εναντι π.χ 100 ευρω.

    Με τοκο 6,25% ,τον χρονο ,φερ ειπειν.Δηλαδη αν εσυ δωσεις τα λεφτα και το αγορασεις το επομενο χρονο το δημοσιο ,αφου ειναι εγγυητης πρεπει αμα το αγορασει να σου δωσει 106,25 Ευρω.

    Τι εγινε τωρα?
    Το κρατος μουλησε το ομολογο στην "JP MORGAN" τσεπωσε 280 εκατ ευρω.
    (μειον την προμηθεια,η τραπεζα δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα,ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΝΑΛΑΓΗ και να κανεις πληρωνεις προμηθεια.
    Η προμηθεια ειναι περιπου 0,65% ,δηλαδη το κρατος πηρε 280 εκατ ευρω -μειον 0,65%=278.280.000 ευρω.

    Η Τραπεζα πουλησε αυτο το ομολογο σε θυγατρικη της ,που και αυτη πηρε την προμηθεια της.
    Ητοι 278.280 - 0,65% =276.647.000 ευρω

    Η θυγατρικη της το πουλησε σε καποια αλλη τραπεζα που και αυτη πηρε την προμηθεια της .
    276.647 -0,65% =274.848.000 ευρω

    και μετα αυτη η τελευταια το πουλησε στον εν λογω ασφαλιστικο ταμειο.

    Συνολικα πρεπει το ταμειο να πληρωσε τις προμηθειες των τριων τραπεζων "μεσολαβητων"

    Δηλαδη ενα ομολογο πραγματικης αξιας 274.848.000 ευρω πληρωσε το ταμειο 280.000.000 ευρω,ομομαστικης αξιας.

    Αυτη ειναι ολη η απατη.

    Πιθανον να υπαρχουν και τιποτα παρεκκλισεις,στα ποσα που αναφερω,γιατι πιθανον η "JP MORGAN",το πουλησε ακριβωτερα και η αλλη λιγο πιο ακριβα ,αλλα σε γενικες γραμμες ,αυτο συνεβη.

    Το ταμειο αγορασε ενα ομολογο 280.000.000 ευρω,πληρωνοντας τις "προμηθειες" ,οι οποιες το ριξανε στα 274.848.000 ευρω.

    Τα λεφτα τα εχει.
    Του χρονου το ιδιο ομολογο θα εχει παρει 6,47% τοκο και τα λεφτα ειναι τα ιδια ισως και κατι παραπανων.

    Εννοειται αν το αγοραζε κατ ευθειαν απο το δημοσιο ,θα ειχε παραπανω κερδη...
    Αλλα τετοιες "συναλλαγες" δεν συνηθισζονται,δηλαδη να δινει το κρατος στο ταμειο ενα κωλοχαρτο και να του παιρνει 280 εκατ ευρω.

    Υπαρχουν πολλοι λογοι,που ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ αυτο το ομολογο να πουληθει σε τραπεζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Press-gr giati afineis ton 12.41,kathigiti kai didaktora tis efirmosmenis peokrousias na brizei etsi;kai olous tous omoious tou;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1.15 etsi akrivws ginetai. alla poios ka8etai na ta pei/grapsei afta... sigoura oxi oi dhmosiografoi pou einai asxetoi kai koutsombolhdes...

    parolo pou vriskondai sta vivlia twn prwtoetwn stis oikonomikes sxoles...

    na pros8esw kai thn periptwsh opou to omologo pwleitai se discount alla otan lhxei (maturity) pairneis olo to kefalaio (onomastikh axia)

    psila grammata gia tous mbambouinous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και ακόμα πιο ψιλά για τους συκοφάντες και τους λασπολόγους...

    Οσα περισσότερα ψέματα, τόσο περισσότερες πιθανότητες να εξαπατηθούν οι πολίτες.

    Αρπαχτικά του δημόσιου χρήματος ενωθείτε. Μπορούν να έρθουν ξανά καλύτερες μέρες!

    Εμπρός στο δρόμο της ρουφιανιάς και της λάσπης που χάραξε ο καρχιμάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 2:01
    και πού να εξηγήσεις και το μηχανισμό απόδοσης με swap transactions σε επιτόκια και ισοτιμίες συναλλαγματος. Εδώ η Τρέμη ρώταγε τον Δούκα για την "εγγύηση της JPMorgan".

    Επίσης κανένας δεν ανέφερε οτι "ομόλογα" κρατάμε όλοι μας κάθε μέρα στα χέρια μας (μέχρι πρό τινος του Ελληνικού Δημοσίου)...τα λένε χαρτονομίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μετα απο ολες τις κοτσανες που γραψατε ολοι οι παραπανω για τα ομολογα,πιστευω εισαστε ικανοποιημενοι.Ασχετοι.
    Εισαστε ολοι σας μια ...ωραια ατμοσφαιρα.
    Βαρυεμαι ναι σας εξηγω τις μαλακιες
    σας και πρωτα σ εκεινον τον 1.15 που δεν ειναι αλλος απο τον ξερολα
    Τζων.Αρκει οτι ταπατε και ησυχασατε.Λαμογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Tóση ασχετοσύνη πραγματικά δεν περιγράφεται. Να είστε καλά που ανεβάσατε την επιστολή του προέδρου του Τ.Τ. για να μάθει ο κόσμος όλη την ιστορία . Αλήθεια πόσα σας πληρώνουν για να τα γράφετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΟΚΗΣΙΣΟΦΟΙ
    ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΕΚ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
    (ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΞΗΓΗΘΕΙ Ο ΤΖΩΝ)

    ΕΝΩΘΕΙΤΕ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 3.07 δε βαριέσαι, δε ξέρεις... τα άλλα είναι αέρας φρέσκος.

    έχεις κανένα επιχείρημα ότι δεν είναι έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ρε 3.18 άσε τον πασόκο ήσυχο...

    δε βλέπεις ότι μόλις πέφτουνε οι γνώσεις στο τραπέζι αρχίζει η λασπολογία???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μου άρεσε πολύ το ΙΕΚ της δημοσιογραφίας πολύ πετυχημένο μπράβο, κρίμα που δεν ξέρω πώς σε λένε Ανώνυμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ - ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΕΙΤΕ !!!! ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ! ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ!! ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ !!! ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΦΙΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ´Oπως γράφει και στην επιστολή του ο Τσουπίδης, δεν πρόκειται να φύγει, να κουνηθεί από την θέση του όσο και να το θέλουν διάφοροι. Διαφήμιση του κάνετε όσοι προσπαθείτε να σπιλώσετε την εικόνα του. Γραφικοί έχετε γίνει επι τέλους. ΄Ενας καθαρός τεχνοκράτης σε όλα του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, πάρτε το χαμπάρι. Εσείς που πληρώνεστε από κάποιους να φοβάστε. εεεεε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. πανικος στο ελληνικο τραπεζικο συστημα που λεηλατει τα ταμεια πολλα χρονια.
    διασπαση και φαγομαρα στους χρηματιστες.
    πανικος στα δημοσιογραφικα παπαγαλακια τους
    πανικος στο πολιτικο συστημα.
    ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΤΗΣ jp morgan NA ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΗ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ...
    ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ
    3.5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΑΛΦΑ ΕΥΡΟΒΑΝΚ ΚΤΛ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ
    ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
    η αντιιμπεριαλιστικη εξεγερση των ηρωικων επαναστατων...αλφα και ευροβανκ κινδυνευει να εξελιχθει
    σε απιστευτο φιασκο.
    η μοργκαν δεν εχει κανενα προβλημα..
    να δουμε τωρα τα ελληνικα λαμογια τι θα κανουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αλήθεια, μια ερώτηση. Γιατί δεν βάλατε όλη την επιστολή του προέδρου, αλλά ξεκινάτε από το σημείο 2; Μήπως αυτοί που σας προώθησαν την επιστολή ξέχασαν να σας δώσουν και την πρώτη σελίδα; Παρακαλώ απαντήστε και ξαναβάλτε ΟΛΗ ΤΗΝ επιστολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. για τις αρπαχτες της ΑΛΦΑ ΕΥΡΟΒΑΝΚ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΤΛ.στα ασφαλιστικα ταμεια ποτε θα μας γραψετε λαμογια.
    πανικος στο ελληνικο τραπεζικο συστημα που λεηλατει τα ταμεια πολλα χρονια.
    διασπαση και φαγομαρα στους χρηματιστες.
    πανικος στα δημοσιογραφικα παπαγαλακια τους
    πανικος στο πολιτικο συστημα.
    ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΤΗΣ jp morgan NA ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΗ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ...
    ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ
    3.5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΑΛΦΑ ΕΥΡΟΒΑΝΚ ΚΤΛ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ
    ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
    η αντιιμπεριαλιστικη εξεγερση των ηρωικων επαναστατων...αλφα και ευροβανκ κινδυνευει να εξελιχθει
    σε απιστευτο φιασκο.
    η μοργκαν δεν εχει κανενα προβλημα..
    να δουμε τωρα τα ελληνικα λαμογια τι θα κανουν....

    4:51 μμ
    Ανώνυμο said...

    η αριστερα ζηταει τα λεφτα απο το κρατος δηλ.απο τους φορολογουμενους.
    γιατι δεν απαιτει μετα το παραδειγμα της μοργκαν τα λεφτα απο την αλφα
    και ευροβανκ.
    ουστ λαμογια..
    οι εκδοτες ειναι λογικο γιατι δανειζονται..
    η αριστερα τι λογο εχει.

    5:05 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΕΥΡΟΒΑΝΚ.
    ΚΑΝΤΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ...
    ΤΟ Τ.Τ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.
    ΚΑΡΦΩΝΕΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 11:19 1:15 2:01 κλπ
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΑΨΟΓΩΣ.
    ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΠΑΝΩ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ
    280 ΕΚΑΤ.ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ.
    ΚΙ'ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ
    ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΕΙΣ
    ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ
    ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ
    ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ "ΠΙΕΣΑΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΙ'ΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΖΟΥΝ.
    ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ
    ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΠΟΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΣΕΙΣ.

    ΓΙ'ΑΥΤΟ:
    ΨΗΦΟ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΟΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. o Πασόκος που "βαριέται" 3.07 θα μας πεί τη γνώμη του?

    ή περιμένει να πάρει γραμμή και να αρχίσει το υβρεολόγιο πάλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τοσες μερες και βδομαδες και δεν εχουμε μαθει ακομα ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ αγορασε το ΤΑΕΔΥ το "ομολογο" των 280 εκατ ευρω?

    ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΣΕ??

    Ακουσε σημερα εκεινο το μπεννυ να γαυγιζει για τα λεφτα των ταμειων ,για σκανδαλο κλπ κλπ
    ΤΟΣΟ δυσκολο ειναι να μας πει ΠΟΣΑ λεφτα το αγορασε?

    Δεν συμφερει τους πασοκοσκυλαιους κατι τετοιο.
    Οπως 20 χρονια τωρα .
    Παραμυθι στο παραμυθι,γενικολογιες και αοριστολογιες και συνθηματα
    Σκανδαλα! σκανδαλο! Ουστ λεχριτες.

    Παντως η κοινη λογικη λεει οτι το ταμειο αγορασε το ομολογο με τοκο 6,25% ,η προμηθεια της τραπεζας ειναι 0,65% συνεπως και παλι δεν κολλαει στην λογικη οτι εχασε λεφτα.

    Αφου 0,65 Χ 9 (μεσολαβητες) =5,85%
    Αρα για να χασει λεφτα θα πρεπει να μεσολαβησαν 10 και πανω μιζαδοροι,συνεπως αφου οι ιδιοι οι πασοκοσκυλαιοι λενε 5 μιζαδοροι(πεντε) εχουμε 5 Χ 0,65=3,25% ,αρα το ταμειο στο τελος του ετους θα εχει οφελος 3% ,2% παραπανω απο τους τοκους που θα τους εδινε η τραπεζα αν το ειχαν σαν απλη καταθεση.

    Αυτα για να μην τρελλαθουμε δηλαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. O ΜΠΕΝΝΥ ΤΙ ΡΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 7.08 κλασσική τακτική ΠΑΣΟΚ - ρίξε λάσπη κάτι θα μείνει - στοιχεία, αποδείξεις και επιχειρήματα ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ - "βαριούνται"...

    7.45 η ακριβώς αντίθετη ράτσα από το babis - ο babis "γλύφει" το ΓΑΠ για να τον λιβανίσει, ο Μπέννυ "γλύφει" το ΓΑΠ για να τον καταπιεί ευκολότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΜΠΩ!ΜΠΩ!
    ΤΙ ΛΕΤΕ ΟΥΡΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ?
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝ ΜΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.
    ΙΜΕΙΣ ΕΝΑΝ ΒΛΑΧΟ ΣΤΕΙΛΑΜΕ,ΤΟΝ ΞΥΝΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΠΙΣΟΥ, ΑΛΑΦΑΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΥΚΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ Μ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΙΤΙ ΠΑΛΙΟΖΑΓΑΡΙΑ.
    ΠΑΝΤΟΥΣ ΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΧΕΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΟΥ ΒΑΒΙΣ ΙΝΑΙ ΑΠ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΑΛΙΑΡΙΚΑ, ΞΕΧΝΑΟΥ ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΝ,
    ΟΥ ΜΠΕΝΝ ΜΑΣ ΟΜΟΥΣ,ΤΟ ΚΑΜΑΡΜΑΣ
    ΙΝΑΙ ΒΕΒΙΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝ ΖΩΗΤ ΚΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΜΠΟΥΛΝΤΟΚ ΦΕΡΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΑΣΟΥΚΟΒΛΑΧΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Α ΠΑ ΠΑ ΠΑ...

    ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ ΕΡΙΞΕ ΚΑΤΙ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ Ο ΤΡΙΒΛΑΚΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΗ, ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ...

    ΒΓΗΚΕ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΜΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 20 ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΕΙ Η ΤΥΡΙΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. καραδεξια κοπροσκυλα,πεστε μας τι ρατσα ειστε και να βρουμε το καταλληλο φιμωτρο.Ο,τι και να γραφετε παντα ...γραφικοι θα ειστε.εχετε κανει καταληψη στο σαιτ.και βρωμιζετε την ατμοσφαιρα.ουστ επι τελους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. απο την πολη ερχομαι και στην κορφή....."ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΚΑΝΕΛΛΗ ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΦΑΡΑΚΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΤΗΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΧΑ ! ΤΟΠΕ ΑΝΕ(Ν)Δ(Ο)ΙΑΣΤΑ ΤΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΟΛΑ : ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΔΗΓΕΤΕΙ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ....ΚΛΙΜΑ


    ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΤΟ ΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ ΟΣΟΝΟΥΠΟ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΤΟΥΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Οσα περισσότερα ψέματα, τόσο περισσότερες πιθανότητες να εξαπατηθούν οι πολίτες.

    Αρπαχτικά του δημόσιου χρήματος ενωθείτε. Μπορούν να έρθουν ξανά καλύτερες μέρες!

    Εμπρός στο δρόμο της ρουφιανιάς και της λάσπης που χάραξε ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 11.19

    ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΔΗΛ.ΛΕΓΕ ΜΕ ΤΣΙΤΟΥΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Επειδή, πολλές αυθαίρετες αριθμητικές πράξεις, σε σχέση με τα ομόλογα διάβασα σε αυτό το post, από ανθρώπους που μάλλον δεν ξέρουν τα πράγματα και έχουν μια απλοϊκή αντίληψη για τα δημοσιονομικά, έχω να επισημάνω τα παρακάτω:
    Τα σύνθετα ομόλογα δεν έχουν αντικειμενική αποτίμηση. Κοστίζουν όσο αποφασίσει κάποιος να τα αγοράσει.
    Όταν αναλαμβάνεις μια επένδυση (ουσιαστικά ένα στοίχημα με εγγυημένη απόδοση μόνον για τα πρώτα δύο-τρία χρόνια) που αφορά τα επόμενα 20 χρόνια είναι πολύ λογικό ότι θα πρέπει να έχεις ένα σημαντικό premium, δηλαδή μια έκπτωση στην τιμή αγοράς για τους κινδύνους που αναλαμβάνεις. Αντίθετα, αν κάποιος αγοράσει ένα σύνθετο ομόλογο στο άρτιο, δηλαδή στο 100, ενώ η πραγματική τιμή αγοράς είναι χαμηλότερη λόγω των κινδύνων που αναλαμβάνει ο κάτοχος του ομολόγου ως τη λήξη του, τότε μάλλον ή του περισσεύουν χρήματα ή κάνει «ξέπλυμα». Πιο απλά, σε τέτοιες περιπτώσεις όσοι γνωρίζουν, μιλάνε για «σφάξιμο».
    Πολλές φορές αν ο αγοραστής (στην προκειμένη περίπτωση το Ταμείο) πληρώσει ψηλότερα από την τιμή, ο πωλητής σε... μια κρίση μεγαλοψυχίας του χαρίζει την προμήθεια. Δηλαδή, είναι σαν να νοικιάσεις έναντι 1.000 ευρώ ένα σπίτι με πραγματικό ενοίκιο 600 ευρώ, και ο μεσίτης να αρνηθεί να πάρει την προμήθειά του. Τέτοια καλοσύνη.
    Αν κάποιος αγοράσει ένα σύνθετο ομόλογο στο άρτιο, δηλαδή στο 100, τότε μάλλον ή του περισσεύουν χρήματα ή κάνει ξέπλυμα.
    Ενώ οι χρηματιστηριακές εισπράττουν στην καλύτερη περίπτωση προμήθεια 0,10%, πώς μπορεί κάποια να αγοράζει ομόλογα με προμήθεια 0,98%;

    Μία (ακόμη) απορία πλανάται πάνω από το... νέφος των αμαρτωλών ομολόγων. Με δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει και έχει κτίσει τα τελευταία χρόνια μία διαφανή αγορά ομολόγων με σημαντικές εκδόσεις διεθνούς βαρύτητας, όπως το πρόσφατο τιμαριθμοποιημένο ομόλογο των 3,5 δισ. ευρώ που μέσα σε λίγες μόλις ώρες συγκέντρωσε προσφορές 10,5 δισ. ευρώ, τίθεται ένα άμεσο ερώτημα γιατί πρέπει να καταφύγει σε «στρατηγικές εκδόσεις» του είδους των δομημένων ομολόγων προκειμένου να δανειστεί. Χωρίς μάλιστα την ίδια ώρα να λάβει ως κυβέρνηση τις απαραίτητες προφυλάξεις ώστε να διασφαλίσει πώς τα συγκεκριμένα ομόλογα δεν θα καταλήξουν στα εγχώρια ασφαλιστικά ταμεία, με δεδομένο ότι τα τελευταία δεν έχουν ούτε τους μηχανισμούς ούτε το προσωπικό για να αξιολογήσουν το ρίσκο τέτοιων επενδύσεων. Ενδεικτική είναι η πρακτική που ακολούθησε η Ιταλία που εξέδωσε τέτοια ομόλογα θέτοντας ως όρο, όμως, να μη διατεθούν εντός της αγοράς της. Είναι προφανές ότι το θέμα ξεφεύγει πλέον από τις τεχνικές λεπτομέρειες (όροι συμβάσεων και ανάλυσης των ποιοτικών χαρακτηριστικών των επίμαχων εκδόσεων).

    Το ότι πρόκειται για σκάνδαλο το ομολόγησε ο ίδιος ο ΥΠΕΘΟ, Αλογοσκούφης λέγοντας «άπληστοι χρηματιστές εκμεταλλεύονται ανίδεες διοικήσεις» το βεβαίωσε όμως με χαρακτηριστικό τρόπο το έγκυρο Economist σημειώνοντας:
    «Ελληνική κυβέρνηση: Σχολή σκανδάλων» είναι ο ενδεικτικός τίτλος στο ολοσέλιδο άρθρο του Economist της 7ης Απριλίου, όπου αναφέρεται ότι η έκταση και η συνέχεια του σκανδάλου με τα αποθεματικά των ταμείων ενδέχεται ακόμα και να οδηγήσει τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στην απόφαση να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.
    Ο ΑΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΤΙ ΕΣΤΙ ΠΑΣΟΚΟΣ?

    ΠΑΣΟΚΟΣ ΕΣΤΙ

    ΖΩΝΤΟΒΟΛΟ, ΡΑΘΥΜΟ ΔΙΠΟΔΟ, ΑΜΟΙΒΑΔΙΚΟΥ IQ, ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ (& ΑΠΟΦΥΤΟΣ – ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΤΕΙ) ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΩΝ:

    ΣΧΟΛΗ ΜΑ.ΛΑ.ΚΑ.: (ΜΑρούδα ΛΑλιώτη ΚΑρχιμάκη)
    Εκεί με απλά συνοπτικά μαθήματα διδάσκονται οι αρχές του Γκεμπελισμού, η λασπολογία, το υβρεολόγιο, η καταστροφή υπολήψεων, η αλλοίωση συνειδήσεων, η δημιουργία εντυπώσεων, το απόσταγμα χολής

    ΣΧΟΛΗ ΛΙΑΝΗ: Εκπαίδευση στην ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΔΡΟΜΙΑ από την πλέον πεπειραμένη καθηγήτρια όλων των εποχών και όλων των Ελλήνων (κατά δήλωση του τελευταίου συζύγου της «στης εκκλησιάς την πόρτα»: «Παντρεύομαι τη Δήμητρα για να τηρήσω την υπόσχεση που έδωσα στον Ελληνικό Λαό» - με απλά λόγια, «Παντρέψου εσύ να γαμίσουμε εμείς»)

    ΙΕΚ ΤΑΠΕΡΜΑΝ: (Μαλβίνα ζεις, εσύ μας οδηγείς): «Ωραία Ελληνικά, ΠΑΣΟΚ είστε?»
    Εκμάθηση Ελληνικών για συνεννόηση με φιλέλληνες και υπαλλήλους της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ 10.47: εννοείς discount αν όπως λές έχει ρίσκο. To premium είναι το ακριβώς αντίθετο κύριε σχετικέ....

    Όταν εκδίδονται government bonds (με την εγγύηση του όποιου κράτους τα εκδίδει, δηλαδή πληρωτέα επί τη εμφανίσει - as good as cash), αυτά στην ελεύθερη αγορά παίρνουν κάποιο rating από διεθνείς οργανισμούς (Moody's, S&P's etc) βάσει των οποίων τεκμαίρεται και το % του discount ή του premium. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα ομολογιακά δάνεια που εκδίδουν ιδιωτικοί φορείς (συνυπολογιζομένου βεβαίως και του rating του οργανισμού που το εκδίδει - όχι μόνο το country rating).

    Μετά από χρόνια σε dealing room τράπεζας δικαιουμαι να έχω άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. 1.05,
    Αν διάβαζες σωστά την πρόταση, στην οποία αναφέρεται το premium, δεν θα έκανες τη παρατήρηση γιατί κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι διαφωνούμε.
    Ο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης είπε την Πέμπτη στη Βουλή ότι όταν η κυβέρνηση πειστεί πως τα τέσσετα Ταμεία στα οποία κατέληξε το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ θα αποζημιωθούν γις τις «τυχόν» ζημίες που υπέστησαν, τότε η κυβέρνηση θα δεχθεί την πρόταση της JP Morgan ακόμα και με ζημία για το Δημόσιο.Όπως είπε, η κυβέρνηση αν χρειστεί θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την αντικατάσταση των δομημένων ομολόγων, σε περίπτωση που τα Ταμεία θέλουν να ρευστοποιήσουν νωρίτερα από τη λήξη, με άλλους τίτλους που «θα είναι σίγουρα σε καλύτερη τιμή».
    Με δυο λόγια αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τις μίζες που έχουν, ήδη, κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι καρπωθεί από τον κύκλο των δομημένων ομολόγων.
    Αυτό είναι που στα νεοελληνικά λέμε: πάντα ο πολίτης πληρώνει τα γαμησιάτικα των κυβερνήσεων που έχουν στη φύση τους την παραγωγή σκανδάλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ + ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ = ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗΣ + ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ = ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Την περίοδο 1999-2002 τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια Ευρώ από επενδύσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία!!!

    Από 22 δισεκατομμύρια Ευρώ το 2003 σήμερα η αξία τους υπερβαίνει τα 31 δισεκατομμύρια Ευρώ!!!

    Ποιοι είναι οι πραγματικοί κλέφτες; Ποιοι πραγματικά λεηλάτησαν τα ταμεία;

    Αυτοί που σήμερα ζητούν πίσω τα "κλεμμένα". Ας αδειάσουν λοιπόν τις τσέπες τους...

    Όσα περισσότερα ψέματα, τόσο περισσότερες πιθανότητες να εξαπατηθούν ξανά οι πολίτες.

    Αρπαχτικά του δημόσιου χρήματος ενωθείτε. Μπορούν να έρθουν ξανά καλύτερες μέρες!

    ΑΠΑΤΗ - ΨΕΜΑ - ΔΙΑΦΘΟΡΑ - ΡΕΜΟΥΛΑ - ΔΙΑΠΛΟΚΗ - ΣΚΑΝΔΑΛΑ - ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

    Εμπρός στο δρόμο της ρουφιανιάς, της λάσπης και της συκοφαντίας που χάραξε ο καρχιμάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση