GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από τον ...Ψυχάρη πήραν τα ακίνητα...

...στην Πάρο ο Θ. Ρουσόπουλος και ο Γ. Αλογοσκούφης! Βεβαίως ο καθένας έχει δικαίωμα να αγοράσει ένα σπίτι. Και δεύτερο και τρίτο. Αυτό είν...

...στην Πάρο ο Θ. Ρουσόπουλος και ο Γ. Αλογοσκούφης!

Βεβαίως ο καθένας έχει δικαίωμα να αγοράσει ένα σπίτι. Και δεύτερο και τρίτο. Αυτό είναι ένα σχόλιο -απάντηση για τους φίλους που μας βρίζουν ότι λαϊκίζουμε επειδή γράφουμε για τα νέα ακίνητα των Θ. Ρουσόπουλου, Γ. Αλογοσκούφη κλπ στην Πάρο.
Όταν πρόκειται όμως για πολιτικούς, δεν πρέπει να δίνουν εξηγήσεις; Πώς και με ποιο κόστος τα απέκτησαν;
Και ειδικά για την Πάρο, επιμένουμε στα ερωτήματά μας, μετά την αποκάλυψή μας, ότι τα ακίνητα αυτά βρίσκονται σε συγκρότημα "πολυτελών εξοχικών κατοικιών" που έχτισε στην περιοχή Υστέρνι η μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ.
Τα ερωτήματα γίνονται ακόμη πιο πιεστικά τώρα που αποκαλύπτουμε μια ακόμη σημαντική πληροφορία:
Με το αφεντικό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γ. Περιστέρη - η οποία παίρνει και πολλά δημόσια έργα όπως ο "Ακτωρ" του Γ. Μπόμπολα – έχει πολύ στενές φιλικές σχέσεις ο εκδότης του «Βήματος» και κατά 25% μέτοχος του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης. Η κατασκευαστική πιάτσα ξέρει ότι εκτός από φιλικές σχέσεις έχουν και σχέσεις αφανούς συνεργασίας.
Γι’ αυτό ξαναρωτάμε τους κ. Ρουσόπουλο και Αλογοσκούφη: Πόσο αγοράσατε τα νέα σας ακίνητα στην Πάρο; Και με τι χρήματα;
(Διαβάστε εδώ περισσότερα για την εταιρεία).

30 σχόλια

  1. Στο www.apomesa.info λένε για μυστικές δημοσκοπήσεις. Υπάρχουν τέτοια πράγματα? Με την έννοια, γιατί μια εταιρία να κάνει δημοσκόπηση και να μην έχει έσοδα/δημοσιότητα δημοσιεύοντας το αποτέλεσμα, από τη στιγμή που αυτό που "βγάζει" δεν είναι και τόσο πρωτότυπο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυσσάξατε!

    Ε λοιπόν τa πήραν με τα δώρα για την μείωση της φορολογίας, για το γνωστό με την επιτροπή ανταγωνισμού, με τη μίζα των ομολόγων, με την παράδοση της παραγγελίας "νόμος Ρουσόπουλου", με την κρατική και ευρωπαϊκή διαφήμιση σε "ευγνώμονες" εκδότες και έργα σε "φιλικούς" εργολάβους.
    Αυτούς του κλέφτες ψηφίσαμε και όλα αυτά τα έκαναν διότι μπορούσαν.
    Έτσι αντιλαμβάνονται την πολιτική αλλά και όποια άλλη ευθύνη, ξαναψηφίστε τους τώρα, ελάτε μετά πάλι όταν θα ξαναμιλάω για ύπαρξη δικτατορίας να μου λέτε άτι έχουμε δημοκρατία.
    Ε μα πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΟΠΑΠ;ΘΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ PRESS-GR. ´H ΣΑΣ ΜΠΟΥΚΩΣΕ Ο ΘΕΙΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΨΥΧΑΡΑ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ
    ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ DONATION
    ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ S.O.S
    ΤΗΣ ΒΑΡΗΣ.
    MAYDAY-MAYDAY MR.ΨΥΧΑΡΗΣ.
    EΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ k.ΨΥΧΑΡΗ
    ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ
    ΓΑΛΑΚΤΟΣ.
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ
    CLICK www.youtube.com/nemesisrellos
    to see video .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ «λυσσάξατε»,
    συμμερίζομαι την αγανάκτηση σου, αλλά δεν πρόκειται για «δικτατορία».
    Είναι κάτι χειρότερο.
    Είναι το σύστημα που αποκαλώ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ.
    Προέκυψε από την μεταπολιτευτική μετεξέλιξη της κοινοβουλευτικής πατρωνίας και χαρακτηρίζεται από ένα ολοκληρωμένο σύστημα αλληλένδετων συμφερόντων που επιβιώνει δια μέσου της παραμορφωτικής ταυτίσεως της πολιτικής, οικονομικής και πολιτισμικής σφαίρας.

    Δεν έχει σημασία ποιος είσαι, τι είσαι και από πού κρατάει η σκούφια σου, αρκεί να είσαι διατεθειμένος να υπηρετήσεις αυτό το σύστημα.
    Για όλους υπάρχει ελπίδα, αρκεί να αντιληφθούν ότι πολίτης σημαίνει ΠΕΛΑΤΗΣ και πολιτεία κομματοτικοποιημένη αγορά.
    Θέση στη κοινωνία έχουν ασφαλώς μόνο όσοι γνωρίζουν να συναλλάσσονται ή δείχνουν έτοιμοι να συναλλαγούν.
    Οι υπόλοιποι διώκονται μετά μανίας και χαρακτηρίζονται με μύρια όσα επίθετα που επιχειρούν να αποδώσουν το απροσάρμοστο του χαρακτήρα τους.
    Φτάσαμε, το αυτονόητο για τη διατήρηση της αξιοπρέπειας του πολίτη να θεωρείται επαναστατική πράξη και η στάση των «επαναστατών» να αποδίδεται σε συμπλεγματικά αίτια που εμποδίζουν την άρτια κοινωνικοποίηση τους στον Πελατειακό Ολοκληρωτισμό. Ακολουθεί ο αποκλεισμός.
    Τα υπόλοιπα είναι δουλειά των πρώην συντρόφων, των καλών συναδέλφων, των δικαστών, των παπάδων και της αστυνομίας…
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ψάξτε την υποτιθέμενη απομάκρυνη απο τη Σημενς, του υπ΄αριθμόν 2 Πρόδρομου Μαυρίδη που τον κυνηγάνε όλοι οι εισαγγελείς της Γερμανίας για τα σκάνδαλα των λαδωμάτων...μήπως δουλεύει τώρα χωρίς να φαίνεται σε θυγατρική της Σήμενς που έχει σχέση και με τον όμιλο Βαρδινογιάννη ; (με πλουσιοπάροχες αμοιβές, φυσικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TOYΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο ΖΟΡΜΠΑΣ

    Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό αποτελεί η κίνηση του κ. Γ. Ζορμπά να καταθέσει το βράδυ χθες το πόρισμα για το δομημένο ομόλογο του ΤΕΑΔΥ κάνοντας μάλιστα λόγο για αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης σωρείας κακουργημάτων και επιρρίπτοντας ευθύνες στο υπουργείο Οικονομίας

    Τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Το χαρακτηριστικό αυτής της κυβέρνησης είναι ο πολιτικός αμοραλισμός και θα μείνουν στην ιστορία ως οι Μινχάουζεν της πολιτικής ζωής της χώρας».

    Captain

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορεί να μας πει ο οπαδός του ΚΚΕ (δεν υπάρχει εδώ αλλά το λέμε για εφέ) γιατί δέχθηκε το ΠΑΣΟΚ να εξαγοραστεί από τη ΔΙΑΦΘΟΡΑ? Τριπλασιάστηκε η αξία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ (δηλαδή του Πάνου Γερμανού, που δεν ήταν ΠΟΤΕ μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ) για να αγοραστεί από τον ΟΤΕ - δηλαδή κρατικά χρήματα (έτσι μας είπαν να λέμε) κι ας τον ιδιωτικοποιήσαμε εμείς - για να έχουμε διαθέσιμη μούρη για γιαούρτια. Η συμφωνία είναι, δεν με ενδιαφέρει εμένα αν με κατακρίνεις, μόνο όταν λες κάτι για την κυβέρνηση να λες τα ίδια και για το άγιο ΠΑΣΟΚ που ποτέ δεν κυβέρνησε ποτέ δεν έκανε μαλακίες και κυρίως ποτέ δεν κατέκλεψε λυσσωδώς όσα περισσότερα μπορούσε. Με αυτόν τον τρόπο και παραμυθιάζεις τους οπαδούς και με διατηρείς και εμένα το ΠΑΣΟΚ στην αυταπάτη του οράματος της μαλακίας που μας δέρνει.
    Καθαρή οικονομική συναλλαγή (με λίγο από μοναχικό σεξ), δηλαδή business. Για αυτό τον λόγο πήγαν πριν πενήντα χρόνια στο απόσπασμα και στις εξορίες οι αγωνιστές του ΚΚΕ, όχι για να κάνουν οι ΠΑΣΟΚΟΙ τους ΗΡΩΕΣ και να το εξαργυρώνουν διαρκώς από τότε? Κοιτάξτε βρε κατάντημα τα φάγαμε και πεινάμε πάλι, λυπηθείτε μας, ψηφίστε μας να σας κατακλέψουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξυπνήστε και πάρτε το χαμπάρι ότι τα ίδια και τα ίδια θα γίνονται, λέγονται, γράφονται, όσο υπάρχουν ακόμη κάφροι που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι ΝΔ=ΠΑΣΟΚ. Και ο Στέφανος Μάνος τώρα, μετά τον Μητσοτάκη, διαβλέπει συνεργασία των δύο κομμάτων, διότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσά τους.
    Είναι τραγικά ηλίθιο να βλέπει κανείς ΠΑΣΟΚους να "μαλώνουν" με ΝΔημοκράτες, λες και διαφέρουν τα κόμματά τους στο ελάχιστο.
    Όποιοι δεν είναι ηλίθιοι, ή συνειδητά κομματόσκυλα που μασάνε, πρέπει να τους φτύσουν και τους δύο και να ρίξουν λευκό (όχι άκυρο, διότι δεν είναι το ίδιο) στην κάλπη, ή να ψηφίσουν άλλο κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ
    ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΕΣ
    Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
    ΕΧΩ ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΤΙ ΩΡΑΙΑ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΑ
    ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΗΡΑ ΤΗΝ
    ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ
    ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε τραγικό αδιέξοδο με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
    Ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε αποσύνθεση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε.
    Ο πολίτης παρακολουθεί έκπληκτος και φωνάζει «φτάνει πια».
    Κάτω από την πίεση της κοινωνίας, κάτω από την πίεση της διάλυσης του κράτους, κάτω από τα οικονομικά βάρη για τον μέσο Έλληνα, που έχει προκαλέσει η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Καραμανλής θα αναγκασθεί αργά ή γρήγορα να προσέλθει σε εκλογές.
    Οι εκλογές είναι η μόνη λύση.
    Και όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο.
    Η ξέφρενη παροχολογία της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει τον πανικό της κυβέρνησης, τον πανικό του ίδιου του πρωθυπουργού.
    Όμως, τώρα πια, δεν τους πιστεύουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες.
    Ξέρουν πια οι Έλληνες πολίτες ότι, άλλα υποσχέθηκαν το 2004 και άλλα έκαναν.
    Η αναξιοπιστία και η κοινωνική αδικία, είναι το μόνιμο γνώρισμά τους.
    Μόνη τους μέριμνα, το πώς θα βολέψουν κάποιους δικούς τους.
    Η κυβέρνηση Καραμανλή έκλεισε τον κύκλο της.
    Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να περιμένει από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
    Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται μακριά από τη ελληνική κοινωνία, μακριά από την ελληνική οικογένεια, τις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας, η οποία υποφέρει όλο και περισσότερο.

    Υπάρχει η επιλογή της σιγουριάς, της ελπίδας, της αξιοπρέπειας.
    Είναι το Πρόγραμμά του Πα.σο.κ. για μια δίκαιη κοινωνία, για μια δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
    Για ένα σύγχρονο όραμα, για μια πρωτοπόρα και δυναμική Ελλάδα.

    Είναι η ώρα της Ελληνίδας και του Έλληνα. .

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. PASOK pisinous

    Χρειάζεσαι επειγόντως ψυχίατρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. και καφέ χρειάζεσαι.
    Ελα πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητοί φίλοι,
    Τα τελευταία χρόνια παρατηρώ ολοένα και περισσότερο η οικονομική να ακολουθεί ένα ανατροφοδοτούμενο μηχανισμό που την καθιστά επικίνδυνα αφαιρετική, σε τέτοιο βαθμό που αντί να είναι ο άνθρωπος το μέσο, ο φορέας απόφασης και του σκοπού, είναι οι δείκτες στους ηλεκτρονικούς πίνακες.

    Η λογική της κλασσικής οικονομικής έχει υποκατασταθεί από το χρηματοπιστωτικό marketing και την ψυχολογιστική φλυαρία για την οικονομική καινοτομία που παρουσιάζουν τα νέα χρηματοοικονομικά προϊόντα.
    Με αυτά και με άλλα, ο κόσμος μπερδεύτηκε και έπαψε να βλέπει την οικονομία ως “επιστήμη της ζωής” (Alfred Marshal).
    Η τρέλα των χρηματαγορών και η θρασεία αποποίηση του ρόλου του κράτους από τις κυβερνήσεις της παγκοσμιοποίησης, έχουν εκθέσει σε μεγάλους κινδύνους – και μύρια όσα προβλήματα – τον σημερινό homo economicus, αυτόν που πασχίζει για την μέγιστη δυνατή ικανοποίηση από τους περιορισμένους πόρους που διαθέτει.
    Οι κανόνες όμως δεν άλλαξαν, δεν παρουσιάστηκε μια νέα οικονομική θεωρία, το κέρδος και η ζημία δεν έχασαν τη σημασία τους, πάντα υπάρχει ο βαρκάρης και αεί αυτός που τον πληρώνει.
    Για αυτόν ακριβώς που πληρώνει τον βαρκάρη έγραψε ένα υπέροχο άρθρο στην Ελευθεροτυπία ο φίλος, ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ*

    Αν αντέχετε, διαβάστε το παρακάτω σεντονάκι, αν όχι στείλτε με στο διάολο για την επανειλημμένη κακοποίηση του μέσου. Πιστεύω όμως ότι κάπου-κάπου αξίζει …η παρασπονδία.

    «Το σύγχρονο τραπεζικό σύστημα δεν εκπληρώνει πια τον παραδοσιακό του ρόλο ως χρηματοοικονομικού διαμεσολαβητή (εκπρόσωπος μεταξύ αποταμιευτών και επενδυτών-δανειστών και δανειζομένων).

    Οι τράπεζες με αυξανόμενους ρυθμούς καταφεύγουν στο εισόδημα μέσω προμηθειών και αποφεύγουν να παίρνουν το ρίσκο να δανείζουν χρήματα. Αυτό συνεπάγεται μικρότερο κίνδυνο για τον τραπεζικό τομέα συνολικά, και συνεπώς ένα ασφαλέστερο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

    Ωστόσο αυτό επιτυγχάνεται εις βάρος των νοικοκυριών, που αναγκάζονται να πάρουν ρίσκα για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα με την ανάγκη για μια σύνταξη ή τη διάβρωση των αποταμιεύσεών τους εξαιτίας του πληθωρισμού. Με άλλα λόγια, υπάρχει μία μεταβίβαση του κινδύνου από τον χρηματοπιστωτικό τομέα στα νοικοκυριά, που επιθυμούν να ενισχύσουν τις αποδόσεις των χαρτοφυλακίων τους.

    Το πρόσφατο περιστατικό της διάσωσης από την Bear Stearns σε δύο δικά της hedge funds με επενδύσεις στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων υψηλού ρίσκου(subprime market) δείχνει ανάγλυφα τους κινδύνους που εγγυμονούν για τους επενδυτές. Γνωρίζουν τα νοικοκυριά τους κινδύνους που παίρνουν όταν αναλαμβάνουν την ευθύνη των συνταξιοδοτικών τους σχημάτων ή οδηγούνται τυφλά, κάτω από την πίεση της κυβέρνησης και των άλλων φορέων που παρέχουν συντάξεις, οι οποίοι επιδιώκουν να πάρουν τον έλεγχο των συνταξιοδοτικών σχημάτων;

    Μέχρι την κρίση του χρέους στη Λατινική Αμερική τη δεκαετία του '80 η συνήθης εργασία των τραπεζών σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν να εξασφαλίζουν τις καταθέσεις των αποταμιευτών και να βγάζουν κέρδη αναλαμβάνοντας το ρίσκο να δανείζουν χρήματα σε επενδυτές (κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και άτομα). Οι τράπεζες είναι, ωστόσο, ευάλωτες εξαιτίας του ποσοστιαίου συστήματος αποθεματικών. Τα αποθεματικά των τραπεζών ανέρχονται σε λιγότερο από 5% των καταθέσεων, έτσι αν για κάποιο λόγο όλοι οι άνθρωποι επιθυμήσουν να αποσύρουν ταυτόχρονα τα λεφτά τους από τις τράπεζες, πολύ λίγοι θα μπορούν να το καταφέρουν.

    Ο κίνδυνος αυτός αντιμετωπίστηκε με το να δώσουν οι κυβερνήσεις εγγυήσεις για την ασφάλεια των καταθέσεων και τη δημιουργία πιστωτικών διευκολύνσεων σε έσχατη ανάγκη από τις περισσότερες κεντρικές τράπεζες με αξιοσημείωτη εξαίρεση της ΕΚΤ. Η πίστωση έσχατης ανάγκης από μία κεντρική τράπεζα προβλέπει τη χορήγηση δανείων σε εμπορικές τράπεζες που έχουν προβλήματα.

    Η κρίση στη Λατινική Αμερική αφύπνισε τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, όπως η Citibank, για τους κινδύνους που παίρνουν όταν η χόρηγηση δανείων δεν στηρίζεται στα κριτήρια δανεισμού ή αποκλειστικά σε καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια, αλλά στην επιθυμία να υποστηριχθεί η εξωτερική πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης, με την ελπίδα ότι αυτή η κυβέρνηση θα ανταποδώσει την εξυπηρέτηση.

    Οι αμερικανικές τράπεζες έδωσαν τεράστια ποσά στις κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής (οι περισσότερες δικτατορίες) τη δεκαετία του '80 για να βοηθήσουν την αμερικανική εξωτερική πολιτική. Στο τέλος της ημέρας οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες βρέθηκαν ζημιωμένες από την αδυναμία των δανειστών να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους χωρίς να πάρουν καμιά βοήθεια από την αμερικανική κυβέρνηση.

    Το μάθημα αυτό δίδαξε στις αμερικανικές τράπεζες τον τρόπο να βγάζουν κέρδη με το να χρεώνουν προμήθειες μεταφέροντας τον κίνδυνο στον τελευταίο δανειστή (τα νοικοκυριά).

    Η ενίσχυση του εισοδήματος μέσω προμηθειών κατέστη δυνατή διότι οι τελικοί επενδυτές αναγκάστηκαν να πάρουν μεγαλύτερους κινδύνους με τις επενδύσεις τους τα τελευταία είκοσι χρόνια. Το απαρχαιωμένο συνταξιοδοτικό σύστημα βάσει του οποίου η γενιά που εργάζεται παρέχει τα μέσα για τη σύνταξη της γενιάς που έχει αποσυρθεί (pay-as-you-go) είναι μία συνταγή για χρεοκοπία, καθώς στηρίζεται στην εκτίμηση ότι οι υποχρεώσεις παραμένουν αμετάβλητες από γενιά σε γενιά.

    Η γήρανση ωστόσο του πληθυσμού δείχνει ότι λιγότεροι άνθρωποι θα υποχρεωθούν να χρηματοδοτούν τη σύνταξη του αυξανόμενου πληθυσμού που συνταξιοδοτείται. Αυτοί που παρέχουν τις συντάξεις, όπως οι κυβερνήσεις, συνειδητοποίησαν την πλάνη του pay-as-you-go συστήματος και προχωρούν στη σταδιακή αλλαγή του ώστε η κάθε γενιά να είναι υπεύθυνη για τη δική της σύνταξη. Αυτοί που παρέχουν τις συντάξεις, είτε με απειλές για αθέτηση των υποχρεώσεων τους για σύνταξη ή με κίνητρα, ενθαρρύνουν τον κόσμο να πάρει τον έλεγχο των συντάξεών του.

    Αυτό αναγκάζει τα νοικοκυριά να πάρουν περισσότερα ρίσκα απ' ό,τι συνήθιζαν ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για σύνταξη. Η οποιαδήποτε επένδυση με την υπόσχεση μιας μεγαλύτερης απόδοσης αναλαμβάνεται πρόθυμα από τους τελικούς επενδυτές είτε μέσω άμεσων επενδύσεων ή έμμεσα μέσω των συνταξιοδοτικών ταμείων και των ασφαλιστικών εταιρειών. Ετσι οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί ανακάλυψαν ότι μπορούν να μεταφέρουν τον κίνδυνο των επιχειρηματικών τους πρωτοβουλιών στα πεινασμένα για αποδόσεις νοικοκυριά, τα οποία δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να πάρουν μεγαλύτερο ρίσκο αν επιθυμούν να ανταποκριθούν στις συνταξιοδοτικές τους ανάγκες ή να εξασφαλίσουν την αξία των αποταμιεύσεών τους. Το πρόβλημα με το σύστημα αυτό είναι το ότι οι τελικοί επενδυτές (τα νοικοκυριά) δεν καταλαβαίνουν απαραίτητα τον κίνδυνο των επενδύσεών τους και είναι εκτεθειμένα σε τεράστια ρίσκα, τα οποία κανονικά έπρεπε να είχαν αναληφθεί από τις τράπεζες και το χρηματοοικονομικό σύστημα εξ ολοκλήρου.

    Η κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς ακινήτων και η αύξηση των καθυστερημένων οφειλών φέτος θα οδηγήσουν σε ζημίες που πιθανότατα θα φτάσουν στο επίπεδο του κόστους του πολέμου στο Ιράκ, δηλαδή σε 200 δισ. δολάρια, τα οποία θα επιβαρύνουν τα νοικοκυριά καθώς ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει τιτλοποιήσει τις υποθήκες με τη μορφή ομολόγων και τα έχει πουλήσει στα νοικοκυριά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλά άτομα που εργάστηκαν σκληρά σε όλη τους τη ζωή δεν θα μπορέσουν να ωφεληθούν από τους καρπούς των κόπων τους, όταν συνταξιοδοτηθούν, εξαιτίας της μεταφοράς του κινδύνου από τον χρηματοπιστωτικό τομέα στα νοικοκυριά».

    *Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ Καθηγητής και διευθυντής, Guildhall Asset Management Ltd, επίτιμο μέλος του Cambridge Centre for Economic and Public Policy, University of Cambridge.

    Για τη μεταφορά
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι δυνατόν τα ΝΔουλικά να εκφράζονται με τέτοια χυδαία γλώσσα σ'αυτό το ιστολόγιο. Από ιστολόγιο το μετέτρεψαν σε υβρεολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπορεί να μας πεί ο οπαδός του ΚΚΕ γιατί δέχθηκε το κόμμα του να εξαγοραστεί από τη ΝΔ? Τριπλασιάστηκε εικονικά η αξία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ (δηλαδή του Πάνου Γερμανού, μέλους του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ) για να αγοραστεί από τον ΟΤΕ (δηλαδή κρατικά χρήματα) για να έχει καλυμένα τα νώτα της η ΝΔ. Η συμφωνία είναι, δεν με ενδιαφέρει εμένα τη ΝΔ αν με κατακρίνεις, μόνο όταν λες κάτι για την κυβέρνηση να λες τα ίδια και για το ΠΑΣΟΚ. Με αυτόν τον τρόπο και παραμυθιάζεις τους οπαδούς του ΚΚΕ και με διατηρείς και εμένα τη ΝΔ στην εξουσία.
    Καθαρή οικονομική συναλλαγή, δηλαδή business. Για αυτό τον λόγο πήγαν πριν πενήντα χρόνια στο απόσπασμα και στις εξορίες οι αγωνιστές του ΚΚΕ? Κοίτα βρε κατάντημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπορεί να μας πεί ο οπαδός του ΚΚΕ γιατί δέχθηκε το κόμμα του να εξαγοραστεί από τη ΝΔ? Τριπλασιάστηκε εικονικά η αξία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ (δηλαδή του Πάνου Γερμανού, μέλους του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ) για να αγοραστεί από τον ΟΤΕ (δηλαδή κρατικά χρήματα) για να έχει καλυμένα τα νώτα της η ΝΔ. Η συμφωνία είναι, δεν με ενδιαφέρει εμένα τη ΝΔ αν με κατακρίνεις, μόνο όταν λες κάτι για την κυβέρνηση να λες τα ίδια και για το ΠΑΣΟΚ. Με αυτόν τον τρόπο και παραμυθιάζεις τους οπαδούς του ΚΚΕ και με διατηρείς και εμένα τη ΝΔ στην εξουσία.
    Καθαρή οικονομική συναλλαγή, δηλαδή business. Για αυτό τον λόγο πήγαν πριν πενήντα χρόνια στο απόσπασμα και στις εξορίες οι αγωνιστές του ΚΚΕ? Κοίτα βρε κατάντημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπορεί να μας πεί ο οπαδός του ΚΚΕ γιατί δέχθηκε το κόμμα του να εξαγοραστεί από τη ΝΔ? Τριπλασιάστηκε εικονικά η αξία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ (δηλαδή του Πάνου Γερμανού, μέλους του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ) για να αγοραστεί από τον ΟΤΕ (δηλαδή κρατικά χρήματα) για να έχει καλυμένα τα νώτα της η ΝΔ. Η συμφωνία είναι, δεν με ενδιαφέρει εμένα τη ΝΔ αν με κατακρίνεις, μόνο όταν λες κάτι για την κυβέρνηση να λες τα ίδια και για το ΠΑΣΟΚ. Με αυτόν τον τρόπο και παραμυθιάζεις τους οπαδούς του ΚΚΕ και με διατηρείς και εμένα τη ΝΔ στην εξουσία.
    Καθαρή οικονομική συναλλαγή, δηλαδή business. Για αυτό τον λόγο πήγαν πριν πενήντα χρόνια στο απόσπασμα και στις εξορίες οι αγωνιστές του ΚΚΕ? Κοίτα βρε κατάντημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπορεί να μας πει ο οπαδός του ΚΚΕ (δεν υπάρχει εδώ αλλά το λέμε για εφέ) γιατί δέχθηκε το ΠΑΣΟΚ να εξαγοραστεί από τη ΔΙΑΦΘΟΡΑ? Τριπλασιάστηκε η αξία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ (δηλαδή του Πάνου Γερμανού, που δεν ήταν ΠΟΤΕ μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ) για να αγοραστεί από τον ΟΤΕ - δηλαδή κρατικά χρήματα (έτσι μας είπαν να λέμε) κι ας τον ιδιωτικοποιήσαμε εμείς - για να έχουμε διαθέσιμη μούρη για γιαούρτια. Η συμφωνία είναι, δεν με ενδιαφέρει εμένα αν με κατακρίνεις, μόνο όταν λες κάτι για την κυβέρνηση να λες τα ίδια και για το άγιο ΠΑΣΟΚ που ποτέ δεν κυβέρνησε ποτέ δεν έκανε μαλακίες και κυρίως ποτέ δεν κατέκλεψε λυσσωδώς όσα περισσότερα μπορούσε. Με αυτόν τον τρόπο και παραμυθιάζεις τους οπαδούς και με διατηρείς και εμένα το ΠΑΣΟΚ στην αυταπάτη του οράματος της μαλακίας που μας δέρνει.
    Καθαρή οικονομική συναλλαγή (με λίγο από μοναχικό σεξ), δηλαδή business. Για αυτό τον λόγο πήγαν πριν πενήντα χρόνια στο απόσπασμα και στις εξορίες οι αγωνιστές του ΚΚΕ, όχι για να κάνουν οι ΠΑΣΟΚΟΙ τους ΗΡΩΕΣ και να το εξαργυρώνουν διαρκώς από τότε? Κοιτάξτε βρε κατάντημα τα φάγαμε και πεινάμε πάλι, λυπηθείτε μας, ψηφίστε μας να σας κατακλέψουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπορεί να μας πεί ο οπαδός του ΚΚΕ γιατί δέχθηκε το κόμμα του να εξαγοραστεί από τη ΝΔ? Τριπλασιάστηκε εικονικά η αξία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ (δηλαδή του Πάνου Γερμανού, μέλους του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ) για να αγοραστεί από τον ΟΤΕ (δηλαδή κρατικά χρήματα) για να έχει καλυμένα τα νώτα της η ΝΔ. Η συμφωνία είναι, δεν με ενδιαφέρει εμένα τη ΝΔ αν με κατακρίνεις, μόνο όταν λες κάτι για την κυβέρνηση να λες τα ίδια και για το ΠΑΣΟΚ. Με αυτόν τον τρόπο και παραμυθιάζεις τους οπαδούς του ΚΚΕ και με διατηρείς και εμένα τη ΝΔ στην εξουσία.
    Καθαρή οικονομική συναλλαγή, δηλαδή business. Για αυτό τον λόγο πήγαν πριν πενήντα χρόνια στο απόσπασμα και στις εξορίες οι αγωνιστές του ΚΚΕ? Κοίτα βρε κατάντημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπορεί να μας πει ο οπαδός του ΚΚΕ (δεν υπάρχει εδώ αλλά το λέμε για εφέ) γιατί δέχθηκε το ΠΑΣΟΚ να εξαγοραστεί από τη ΔΙΑΦΘΟΡΑ? Τριπλασιάστηκε η αξία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ (δηλαδή του Πάνου Γερμανού, που δεν ήταν ΠΟΤΕ μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ) για να αγοραστεί από τον ΟΤΕ - δηλαδή κρατικά χρήματα (έτσι μας είπαν να λέμε) κι ας τον ιδιωτικοποιήσαμε εμείς - για να έχουμε διαθέσιμη μούρη για γιαούρτια. Η συμφωνία είναι, δεν με ενδιαφέρει εμένα αν με κατακρίνεις, μόνο όταν λες κάτι για την κυβέρνηση να λες τα ίδια και για το άγιο ΠΑΣΟΚ που ποτέ δεν κυβέρνησε ποτέ δεν έκανε μαλακίες και κυρίως ποτέ δεν κατέκλεψε λυσσωδώς όσα περισσότερα μπορούσε. Με αυτόν τον τρόπο και παραμυθιάζεις τους οπαδούς και με διατηρείς και εμένα το ΠΑΣΟΚ στην αυταπάτη του οράματος της μαλακίας που μας δέρνει.
    Καθαρή οικονομική συναλλαγή (με λίγο από μοναχικό σεξ), δηλαδή business. Για αυτό τον λόγο πήγαν πριν πενήντα χρόνια στο απόσπασμα και στις εξορίες οι αγωνιστές του ΚΚΕ, όχι για να κάνουν οι ΠΑΣΟΚΟΙ τους ΗΡΩΕΣ και να το εξαργυρώνουν διαρκώς από τότε? Κοιτάξτε βρε κατάντημα τα φάγαμε και πεινάμε πάλι, λυπηθείτε μας, ψηφίστε μας να σας κατακλέψουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ξύπνα κορόιδο το ΚΚΕ το κρατάνε οι Αμερικάνοι για να κυβερνά η δεξιά την Ελλάδα. Ξυπνήστε προδομένοι οπαδοί του ΚΚΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρε μαλάκα πασόκε μας έχεις ζάλισει τα παπαρια μια βδομάδα τώρα. Στοιχεία έχεις παλιοκάθηκε προβοκάτορα;
    Ο ΟΤΕ επι ημερών ΠΑΣΟΚ δεν έγινε ιδ. επιχείρηση; Που ζεις ρε παλιομαλάκα;

    Και αφου μιλάμε για χρήματα των πολιτών (σαν αριστεροί λεχρίτες που είσαστε δεν βλέπετε πολίτες αλλά μόνο κράτος) δεν μας λες ποσα έφαγε ο Ακης για να κάνει γάμο με το μικρό στο παρίσι; Και πόσα ο καπεταν γολέτας ο Γιάννος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είναι δυνατόν τα ΝΔουλικά να εκφράζονται με τέτοια χυδαία γλώσσα σ'αυτό το ιστολόγιο. Από ιστολόγιο το μετέτρεψαν σε υβρεολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό αποτελεί η κίνηση του κ. Γ. Ζορμπά να καταθέσει το βράδυ χθες το πόρισμα για το δομημένο ομόλογο του ΤΕΑΔΥ κάνοντας μάλιστα λόγο για αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης σωρείας κακουργημάτων και επιρρίπτοντας ευθύνες στο υπουργείο Οικονομίας.

    Το πόρισμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάνει λόγο για «αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης σωρείας κακουργημάτων», όπως και για διερεύνηση πέντε κακουργημάτων:
    Πρώτον, του κακουργήματος της απιστίας.
    Δεύτερον, της φοροδιαφυγής.
    Τρίτον, της δωροδοκίας.
    Τέταρτον, της δωροληψίας.
    Και πέμπτον, του ξεπλύματος του βρώμικου χρήματος.
    Κατ αυτόν τον τρόπο ο κ. Ζορμπάς «αδειάζει» το προηγούμενο πόρισμα της έρευνας-εξπρές του Εφετείου ότι δεν υπάρχουν «αποχρώσες ενδείξεις» για κακουργήματα, ενώ κάνει λόγο για «μη σύννομη έκδοση» του επίμαχου ομολόγου από τους υπουργούς Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη και Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, γεγονός που δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα για το υπουργείο Οικονομίας.
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. «Καθρεφτάκια και χάντρες για τους ιθαγενείς» χαρακτήρισαν την… ακράτεια παροχών που έπαθε η κυβέρνηση την τελευταία βδομάδα πριν από τις επίσημες διακοπές των στελεχών της – διότι ανεπίσημα τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι περισσότεροι υπουργοί του βρίσκονται σε διαρκείς διακοπές. Κι η καταγγελία προέρχεται από το σκληρό πυρήνα των γαλάζιων συνδικαλιστών, τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Φαίνεται ότι ο κ. Καραμανλής μπέρδεψε τους ψηφοφόρους του με τους γραφικούς Μαορί που συνάντησε στην Αυστραλία, και νόμιζε ότι θα τους πείσει για τις αγαθές του προθέσεις. Όχι δηλαδή πως οι Μαορί υστερούν σε νοημοσύνη. Απλώς δεν ξέρουν τι σημαίνει «δέσμευση» στη γλώσσα του καταλληλότερου. Εν πάση περιπτώσει, φαίνεται ότι το σόου που στήθηκε με τις ανακοινώσεις μέτρων και υποσχέσεων εξελίσσεται σε μπούμερανγκ. Κι αυτό είναι όπλο των Αβορίγινων της Αυστραλίας…

    Τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 1.37 εσύ πάντως είσαι μαϊμού φτωχοπροβοκάτορας διάφανος και αμνήμων... το "εγώ απλώς προεδρεύω" και "Ο λαός δε ξεχνά η Ελούντα είναι κοντά"... σύντροφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είναι μέρα πνευματικής μπουγάδας σήμερα, οι κρανιακοί κάδοι έχουν την τιμητική τους.

    Εκτός απο τον Ρέλλο "έβαλαν πλυντήριο" ο κάφτεν και ο Πίσινους με αποτέλεσμα την υπερφόρτωση της αποχέτευσης με ιδεολογικά και προπαγανδιστικά βρωμόνερα.

    Εντάξει, βρωμιά είναι αυτή, τι να κάνουμε, να τους αφήσουμε να πνιγούν στα λύματα;
    Δεν γίνεται, ανθρωπιστικοί λόγοι!

    Βάλτε λοιπόν πλυντήριο και θα κάνουμε υπομονή μέχρι να αποχετευτεί όλο αυτό το σκατό που κουβαλάτε μέσα στα χεσμένα κεφάλια σας.
    Περιμένουμε όλοι με αγωνία το τελικό στάδιο, το στίψιμο, να δούμε μήπως με την φυγόκεντρο έκθλιψη υπάρχει και κάτι χρήσιμο εκεί μέσα τελικά.
    Προς το παρόν παρατηρούνται απλώς "φουσκαλομπουρμπουλίθραι" εις χρώμα φαιοπράσινο προς το απαλό καφέ σκατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Στα παλιά «καταστήματα νεωτερισμών» και σε περιόδους εκπτώσεων δέσποζε μία επιγραφή: «Το αφεντικό τρελάθηκε…»
    Η συνέχεια ήταν κάτι σαν «και τα δίνει όλα τζάμπα».
    Μια τέτοια επιγραφή ταιριάζει στην πρόσοψη του Μεγάρου Μαξίμου. Το μεγάλο αφεντικό, ο καταλληλότερος, ο μεταρρυθμιστής, τρελάθηκε. Και δίνει τα ρέστα του. Για να εκμαυλίσει συνειδήσεις, να εξαγοράσει ψήφους, να εξαπατήσει αφελείς.
    Ο κινηματογραφικός Μαυρογιαλούρος στερείται δημιουργικής φαντασίας σε σύγκριση με τον αληθινό σωσία του, τον Κώστα Καραμανλή. Εκείνος ούτε Αγροφυλακή ίδρυσε, ούτε χρέη ποδοσφαιρικών ομάδων έσβησε, ούτε δωρεάν αποκωδικοποιητές ψηφιακής τηλεόρασης σε άτομα με ειδικές ανάγκες χάρισε.
    Επίσης ο κινηματογραφικός Μαυρογιαλούρος υστερεί σε αμετροέπεια σε σχέση με τον πρωθυπουργό. Διότι, το Σεπτέμβριο του 2003, ο κ. Καραμανλής ειρωνευόταν τις «…αποσπασματικές παροχές της τελευταίας στιγμής». Κι έλεγε επί λέξει:
    «Τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, ο κ. Σημίτης θυμήθηκε ότι τάχα υπάρχουν και οι πολίτες. Ότι υπάρχουν Έλληνες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας… Αυτό είναι εμπαιγμός».
    Θυμηθείτε τις βαρύγδουπες αυτές δηλώσεις όταν ο σύγχρονος Μαυρογιαλούρος θα εξαπολύει την καταιγίδα των παροχών του υπογραμμίζοντας τα ρουσφέτια με τη γλώσσα του σώματος που χρησιμοποιούσε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.
    Φανταστείτε διπλό τηλεοπτικό πλάνο: από τη μία τον «πολιτικό» Καραμανλή του 2003 κι από δίπλα τον «πολιτικάντη» Καραμανλή του 2007.
    Είναι βέβαιο ότι όποιος διαθέτει στοιχειώδες φιλότιμο θα νιώσει πως ο καταλληλότερος υποτιμά βάναυσα τη νοημοσύνη του. Και θα αισθανθεί ακόμη χειρότερα όταν ακούσει τους κεκράκτες να ισχυρίζονται ότι αυτά δεν είναι… παροχές. Ότι είναι «υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων» της Ν.Δ.! Και απόδειξη της… κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης.
    Αλλά και σ’ αυτό έχει απαντήσει ο κ. Καραμανλής των ανέμελων ημερών της αντιπολίτευσης. Στην ομιλία του που προαναφέραμε κατέληγε:
    «…Η στήριξη των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων, των ανέργων θα είναι βασική μας προτεραιότητα κι όχι υστερόγραφο σε επαναλαμβανόμενες προεκλογικές υποσχέσεις… Η πραγματική κοινωνική ευαισθησία αποδεικνύεται στην πράξη, στη διάρκεια της κυβερνητικής τετραετίας κι όχι στις αρχές της προεκλογικής περιόδου».
    Αλλά τι είναι αυτές οι «παροχές» ή η «υλοποίηση των δεσμεύσεων του 2004»; Επαναλαμβάνοντας τις λέξεις του ίδιου του κ. Καραμανλή δεν είναι παρά «…υστερόγραφο σε επαναλαμβανόμενες προεκλογικές υποσχέσεις». Με απλά λόγια, είναι ένας καταρράκτης από «θα, θα, θα…» που έμειναν στα αζήτητα του περίφημου «προγράμματος» της Νέας Διακυβέρνησης. Τα θυμήθηκαν τώρα, παραμονές εκλογών, και τα επαναλαμβάνουν με την ελπίδα ή την κουτοπονηριά πως θα εξαπατήσουν πάλι τους αφελείς που τους εμπιστεύτηκαν.
    Δείγμα της ανευθυνότητας με την οποία παριστάνουν τους φιλεύσπλαχνους είναι ότι δεν υπάρχει κανένας σοβαρός υπολογισμός του κόστους που θα έχουν αυτά τα φιλολαϊκά μέτρα της τελευταίας στιγμής. Δεν υπάρχει καμία πρόνοια για την πηγή από την οποία θα αντληθούν αυτά τα κονδύλια. Και πώς να υπάρχουν τέτοιες, ενώ δεν έχει καταρτιστεί ο προϋπολογισμός;
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση