GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ασύμμετρη απειλή...". Από ποιόν;

. Του Χρήστου Λουτράδη . Κυβέρνηση: "Δεχόμαστε ασύμμετρη απειλή". Απο ποιόν; Και ποιος; Μάλλον εμείς δεχόμαστε ασύμμετρη απειλή ...

.
Του Χρήστου Λουτράδη
.
Κυβέρνηση: "Δεχόμαστε ασύμμετρη απειλή". Απο ποιόν; Και ποιος; Μάλλον εμείς δεχόμαστε ασύμμετρη απειλή απο μια κυβέρνηση και ενα πολιτικό δικομματικό σύστημα ανίκανο, κατώτερο των περιστάσεων, που αγοράζει με ευκολία εξοπλιστικά πακέτα και με δυσχέρεια προβαίνει σε στοιχείωδεις πράξεις κοινωνικής πολίτικής ή κοινωνικής προστασίας.
Αναμφισβήτητα οι τελευταίες πυρκαγιές ειναι ενα πρωτόγνωρο φαίνομενο, μια θεομηνία που ομοια της δεν έχει ξανασυναντήσει η πατρίδα μας, αυτό ομως δεν αναιρεί ότι πρέπει ως κοινωνία και ως πολιτεία να αντικρύζουμε την αλήθεια κατάματα. Ο κρατικός μηχανισμός δεν μπορεί, δεν έχει την δυνατότητα να προβεί στα στοιχειώδη, οπως η εγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.
Ολοι γνωρίζαμε την ανεπάρκεια του κράτους, απλά κανεις μας δεν περιμενε η ανεπάρκεια αυτή να συνέτεινε στο πολλαπλασιασμό των αρνητικών συνεπείων μιας θεομηνίας. Ολοι γνωρίζαμε οτι η επανίδρυση του κράτους σημαινει απλά την κυνική αντικατάσταση των πράσινων παιδιών, που είχαν αλώσει τον κρατικό μηχανισμό, με αλλά γαλάζια παιδια. Απλά κανεις δεν περίμενε...
Με αυτές τις πυρκαγιες κάηκε και η αξιοπιστια μιας κυβέρνησης που ευαγγελιζόταν το διαφορετικο, οι προσδοκίες ενός κόσμου για μια νέα διακυβέρνηση και ευτυχώς η πλάνη του κόσμου οτι τα δυο μεγάλα κόμματα ειναι οι μεγάλοι πατερούλήδες που προσφέρουν τα πάντα και δεν απαιτούν τιποτα... Και όμως απαίτησαν την σιωπή μας για την ανυπαρξία τους.
Η μόνη διέξοδος σε ενα πολιτικό σύστημα σε αδιέξοδο ειναι η συνειδητοποιηση, απο τους ιθυνοντες, της ανεπάρκειας τους. Αυτό ισως να ειναι το μόνο θετικό απο αυτήν την πυρκαγια.

28 σχόλια

  1. λουτραδακο τι εγινε?
    φοβηθηκατε οτι θα βγει το ΠΑΣΟΚ και σου βαλε χερι η μαμακα σου και αρχισατε το γλειψιμο εκει που μεχρι πριν λιγο εφτυνες? που θα πας?
    οπου και να πας στο βρωμοπασοκ σου θα γιρυσεις κοματοσκυλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λιγμενα παιρνει...κοψτα τα ρημαδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις περιοχές που ξέσπασαν πυρκαγιές βρέθηκαν ήδη οι πρώτοι σύγχρονοι εμπρηστικοί μηχανισμοί που ενεργοποιούνται μέσω κινητών τηλεφώνων. Επίσης εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη, έξω από τη Ναυτική Διοίκηση Ανατολικής Μεσογείου στην Αγία Παρασκευή.
    Εκατοντάδες παραπλανητικές κλήσεις στο Συντονιστικό της ΠΥ για αποπροσανατολισμό και διασπορά των δυνάμεων πυρόσβεσης στο Λεκανοπέδιο.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;;;;




    ΑΠ[Ο ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟΜ

    ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;;;;




    ΑΠ[Ο ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟΜ

    ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1920 η δεξιά κερδίζει στις εκλογές τον Βενιζέλο με σύνθημα αποστράτευση, το 1922 έχουμε την Μικρασιατική καταστροφή.

    Το 2004 η δεξιά κερδίζει με σύνθημα πάταξη της διαφθοράς, το 2007 έχουμε μια νέα εθνική καταστροφή.

    στο ενδιάμεσο έχουμε τη Χούντα της δεξιάς και όσα έγιναν στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξεχνάτε αλήτες της αρπαχτής τον ανδρέα που πήρε το διαβατήριο από τα χέρια του παττακού. Και ήταν ο μόνος...

    Ξεχνάτε και τον παππού του θοδωρή σας, του γνωστού από την προδοσία του οτσαλάν....

    Επι κυβερνήσεως του άλλου μειοδότη. Του "ευχαριστώ τους αμερικάνους"....

    Ξεχνάτε πολλά, αλλά όχι και ο Ελληνικός λαός, τυχοδιώκτες της πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΛΙΟΠΑΣΟΚΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΦΩΤΙΕΣ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ ΜΥΑΛΑ

    Φίλοι μου, προσέξτε γιατί η επίκληση από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, της «ασύμμετρης απειλής», βάζει τη χώρα σε τεράστια περιπέτεια.
    Η πρότασή του αυτή δεν είναι μια, γνωστή από το παρελθόν, τρέλα της στιγμής του Πολύδωρα, αλλά παμπόνηρη και επικίνδυνη στάση, με τη σύμφωνη γνώμη, φυσικά του Καραμανλή, που ενδεχομένως οδηγήσει τις επόμενες ώρες σε δραματικές εξελίξεις.
    Επιχειρούν, ίσως, επισείοντας άμεση απειλή της εθνικής ασφάλειας, να ενεργοποιήσουν το άρθρο 48 του συντάγματος, το οποίο προβλέπει την κήρυξη κατάστασης πολιορκίας, σύσταση εξαιρετικών δικαστηρίων και αναστολή των θεμελιωδών ελευθεριών του πολίτη, όπως ορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 5.
    Επειδή μάλιστα, η έκτακτη σύγκληση της διαλυμένης βουλής δεν μπορεί να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων, ώστε να εφαρμοσθεί η παράγραφος 1 του άρθρου 48, σκοπεύουν να ενεργοποιήσουν την παράγραφο 2, που απαιτεί απλή πλειοψηφία.
    Κατ’ αυτήν, σε περίπτωση απουσίας της βουλής ή αν συντρέχει αντικειμενική αδυναμία να συγκληθεί εγκαίρως, τα προηγούμενα περιοριστικά μέτρα των ελευθεριών, λαμβάνονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση της κυβέρνησης. Μάλιστα, το διάταγμα αυτό μπορεί να υποβληθεί από την κυβέρνηση στη επόμενη βουλή, με δεδομένο ότι θα έχουμε εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου, κατ’ ερμηνεία των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 48. Ή τα μέτρα αυτά να αρθούν αυτοδικαίως σε 15 μέρες από την έναρξη της εφαρμογής τους, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 48.
    Βεβαίως, υπ’ αυτές τις συνθήκες, άρσης των ατομικών ελευθεριών, εκλογές δεν νοούνται.
    Και ο νοών νοήτω.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι πυρκαγιές που κάψανε και καίνε την Ελλάδα δεν είναι τυχαίες. Για δεκαετίες δεν γνώρισε η χώρα παρόμοια γεγονότα, κι αναφερόμαστε από τις αρχές του περασμένου αιώνα. Πρόκειται για πυρκαγιές που δείχνουν να οφείλονται σε κάποια μορφή σχεδίου. Το παράδειγμα του Σαββάτου που όταν όλα τα πυροσβεστικά μέσα, εναέρια και επίγεια εστάλησαν για βοήθεια στην Πελοπόννησου, εννέα εστίες φωτιάς στη Ροδόπη, την ίδια ώρα, έδειξαν πως τίποτε δεν έγινε τυχαία. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού ήταν ορθή. Η κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» δίνει τη δυνατότητα ελευθερίας κινήσεων, στο κράτος. Να κινητοποιήσει όποιες δυνάμεις υπάρχουν. Γιατί είναι βέβαιο πως στην περίπτωση αυτή, το κράτος αμύνεται. Στη μάχη αυτή πρέπει να στηρίξουμε όλοι την πολιτική ηγεσία. Γιατί η επίθεση έγινε στην Ελλάδα. Το ερώτημα όλων είναι «ποιός έχει κέρδος» από τις πυρκαγιές. Από την ίδια την πυρκαγιά, κανείς. Από τα αποτελέσματά της όμως, ενδεχομένως πολλοί. Φυσικά, δεν μιλάμε για πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης. Αναφερόμαστε σε εκείνους που παρακολουθούν τον τελευταίο χρόνο τα σχέδιά τους στην περιοχή να ανατρέπονται ή να θεωρούν ότι ανατρέπονται, από την πολιτικήτου Κ. Καραμανλή.
    Το ότι η σημερινή κυβέρνηση διατήρησε σαν προτεραιότητα της την ανάπτυξη της χώρας και την αναβάθμισή της στην περιφέρεια, είναι προφανές ότι προκάλεσε αντιδράσεις. Η επιμονή του Κ. Καραμανλή να μεταβάλει την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο [παρά τις όποιες αντιδράσεις στο εσωτερικό κυρίως όμως στο εξωτερικό], η απόφασή του για τριάμισυ χρόνια τώρα να στηρίζει τον κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο και την καταδίκη του «Σχεδίου Ανάν», άφησε εμβρόντητους περισσότερους. Η άρνηση της κυβέρνησης να στείλει στρατό σε Ιράκ και Αφγανιστάν, δεν έχει προκαλέσει λιγώτερες αντιδράσεις.
    Το ότι κάποιοι επιθυμούν να βάλουν την Ελλάδα πίσω, στην παλιά γνωστή γραμμή της υπακοής, είναι γνωστό. Το ότι κάποιοι στο εσωτερικό συμφωνούν μαζί τους, είναι επίσης γνωστό. Κι αυτοί έχουν τη δική τους ευθύνη. Γιατί, αν δεν υπήρχαν έτοιμοι να αναδειχθούν μέσα από τη φωτιά και την καταστροφή, το όλο πλάνο δεν θα είχε αξία.
    Οι πυρκαγιές έφεραν τη χώρα πίσω. Ποιά κυβέρνηση [ασχέτως ποιας πολιτικής δύναμης] θα μπορέσει να αντιμετωπίσει ενεργά, την κοικωνική, οικονομική και οικολογική καταστροφή; Γιατί εκεί οδήγησαν τη χώρα και την κυβέρνηση: να μην μπορεί να αντιδράσει, να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Όταν αυτό το έργο ολοκληρωθεί θα έρθουν ως σωτήρες για να επιβάλουν την άποψή τους.
    Αυτό το σενάριο, αν έτσι αποδειχθούν τα πράγματα, δεν πρέπει να περάσει. Θα πρέπει να πάρει μια απάντηση ηχηρή. Κι αυτό θα το πετύχουμε με ενότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΙΔΟΥ Ο ΕΧΘΡΟΣ

    Το σύνταγμα ορίζει σαφώς (Αρ.24):
    « Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός.
    Για τη διαφύλαξη του το Κράτος έχει υποχρέωση να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα στο πλαίσιο της αρχής αειφορίας.
    [ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΒΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΘΟΣΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;]

    Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων.
    [ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;]

    Η σύνταξη δασολογικού συνιστά υποχρέωση του κράτους.
    [ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΛΟΓΙΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ;]

    Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και δασικών εκτάσεων, εκτός και αν προέχει για την Εθνική Οικονομία ‘η αγροτική εκμετάλλευση ‘η άλλη τους χρήση, που να επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον.
    [ΠΟΣΟΙ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3.5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΆΘΛΙΟΙ;]

    Ήταν εμπόδιο ακόμη και αυτό το σύνταγμα στις ορέξεις των άπληστων πελατών της ΝΔ και όχι μόνο και αφού δεν το εφάρμοσαν θέλουν και να το καταργήσουν.
    Έδωσαν το αναμμένο δαδί στο χέρι του κάθε άθλιου εμπρηστή-καταπατητή και τώρα αναζητούν τον πράκτορα που έβαλε τις φωτιές…
    Η απειλή δεν είναι ασύμμετρη, είναι συμμετρικότατη.
    Αρκεί να θέλει κάποιος να δει τις συμμετρίες!
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ
    ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ
    ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥΣ
    ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ
    ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ
    ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ
    ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΩΝ
    ΚΑΙ ΣΤΙΣ 16 Η ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΑΚΑΥΤΗ
    ΣΑΝΙΔΑ,.
    ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ
    ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΓΙΕ
    "[ΠΟΣΟΙ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3.5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΆΘΛΙΟΙ;]"

    ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΟΙ ΒΙΛΕΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΔΕΝ ΞΕΦΥΤΡΩΣΑΝ ΟΛΕΣ ΣΕ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι εισαγγελείς της χώρας λουφάζουν στις βίλες τους.
    Είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 10.16

    Δεν λέω κάτι διαφορετικό.
    Μόνο που τώρα το κακό παράγινε.
    Λες να μη γνωρίζω την έλλειψη ευαισθησίας και την καταστροφή πού επέφερε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ στο περιβάλλον!
    Απλώς επισημαίνω την εξέλιξη, που οδηγεί στη καταστρατήγηση κάθε νομικού πλαισίου προστασίας.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 10.25
    ΑΓΙΕ

    Με τη μεταφορά συντελεστή δόμησης του ΠΑΣΟΚ έγιναν τέρατα - μεταξύ των οποίων και η βίλα του "δημοκράτη" Σαρτζετάκη στους Θρακομακεδόνες.

    Ο πεθερός του Σηφουνάκη έχτισε ολόκληρη πολυκατοικία-ξενοδοχείο στη Μύκονο.

    Αυτά να μην τα ξεχνάμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 10.30

    Όχι να μη τα ξεχνάμε…
    Αλλά πιστεύω ότι κατάλαβες ότι αναφέρομαι στην μετά την αναθεώρηση του 2001 περίοδο, όταν υπήρξε το νέο Σ. Πλαίσιο που θέλει να καταργήσει η ΝΔ.
    Ήμουν στην Ελλάδα και έζησα από κοντά τη καταστροφή επί ΠΑΣΟΚ.
    Κάποτε όμως θα πρέπει να σταματήσει, τι λες;
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΓΙΕ

    Πιστεύεις πραγματικά οτι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θέλουν πραγματικά να σταματήσει;
    Εγώ δεν το νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 10.41
    Και να θέλουν δεν μπορούν…πιέζει ο πελάτης.
    Αν δεν πάμε σε άλλη μορφή μη-πελατειακών κομμάτων, η καταστροφή θα συνεχιστεί και μάλιστα διαρκώς νομιμοποιούμενη.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απο τη χούντα των γαλαζοπράσινων λαμόγιων που λυμαίνονται τη χώρα μου εναλλάξ, που έφτασαν τον έλληνα πολίτη κατω απο τα όρια της φτώχειας ενώ αυτοί έγιναν δισεκατομμυριούχοι, που κάτω απο το μανδύα του "κοινοβουλευτισμού" ασκούν την πλέον στυγνή δικτατορία στους πολλούς προς όφελος δικό τους και της παρέας τους, που έγιναν συνέταιροι στο ξεπούλημα της πατρίδας, που άνοιξαν διάπλατα τα σύνορα να μπουν οι λαθρομετανάστες για να αλλοιώσουν την εθνική σύσταση της χώρας, που γαυγίζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα δήθεν ο ένας εναντίον του άλλου και μετά, όταν σβήσουν τα φώτα, κλείνουν μεταξύ τους τη μοιρασιά των κλεψιμέϊκων κάτω απο το τραπέζι,ΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, που θα μπαγλαρώσουν όλους αυτούς τους φαύλους αλήτες και θα ξαναδώσουν στην Ελλάδα τη χαμένη της αξιοπρέπεια!
    ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑΙ.

    Εξ άλλου αν κρίνω απο το επίπεδο των χειροκροτητών τους εδώ μέσα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ.ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ..ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ..
    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΟΠΟΙ ΑΠΛΩΣ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ..
    ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ,ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΣΑ ΜΙΛΗΣΕΙ..
    bomb*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ.ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ..ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ..
    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΟΠΟΙ ΑΠΛΩΣ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ..
    ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ,ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΣΑ ΜΙΛΗΣΕΙ..
    bomb*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανεπαρκείς, φοβισμένοι, ανεύθυνοι, χωρίς σχέδιο και λίγοι... Αυτοί είναι οι χαρακτηρισμοί που δίνουν οι πολίτες που έζησαν τον όλεθρο τις τρεις ημέρες που πέρασαν , στα μέλη της κυβέρνησης της ΝΔ.
    Με οργή, με δάκρυα στα μάτια, αλλά κυρίως με την απογοήτευση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, οι πολίτες της Πελοποννήσου, της Εύβοιας -και κατ επέκταση ολόκληρης της χώρας- προσπερνούν με ειρωνικά σχόλια τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης, τις θεωρίες περί συνωμοσίας που εφηύρε ο κ. Θ. Ρουσόπουλος, τα περί «ασύμμετρης απειλής» που ανέφερε χθες ο κ. Πολύδωρας και τα οποία ερμηνεύονται από βουλευτές της ΝΔ ως προετοιμασία ακόμη και αναβολής των εκλογών .
    Θα γελούσαν, ίσως, εάν η κατάσταση δεν ήταν τόσο δραματική και τραγική...
    H εθνική τραγωδία που γράφτηκε σχεδόν σε κάθε γωνιά της Πελοποννήσου, στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές της χώρας, με αποκορύφωμα την καταστροφή της Αρχαίας Ολυμπίας, πιστοποιούν απόλυτα την πλήρη διάλυση του κρατικού μηχανισμού, την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπουργών που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την καταστροφή και την πλήρη αδυναμία του ίδιου του κ. Κ. Καραμανλή να διαχειριστεί (πολιτικά και ουσιαστικά) μία από τις πιο σοβαρές κρίσεις στην ιστορία της χώρας.
    Η κυβέρνηση, όπως φάνηκε από την πρώτη στιγμή, περιορίστηκε σε επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις. Σε συσκέψεις χωρίς ουσία, σε περιοδείες χωρίς σχέδιο και σε αποφάσεις που έμειναν στα χαρτιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός μετέβη την Παρασκευή το βράδυ στη Ζαχάρω, έδωσε εντολή από την επομένη το πρωί να πετάξουν τα αεροπλάνα, κάτι που ουδέποτε συνέβη.
    Ο κ. Καραμανλής δεν μπόρεσε ούτε να συντονίσει τις προσπάθειες μεταξύ της πυροσβεστικής και του στρατού, με αποτέλεσμα τα μέσα που διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις να μην αξιοποιούνται.
    Ο πρωθυπουργός, για λόγους... πολιτικού εγωισμού, άφησε χωρίς απάντηση τις προτάσεις που έγιναν από τον κ. Γ. Παπανδρέου και από τον κ. Αλ. Αλαβάνο για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Αγνόησε τους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης και μόλις άκουσε κριτική, τότε έβαλε υπουργούς να απαντήσουν για λογαριασμό του.
    Ολες όμως οι κινήσεις της κυβέρνησης, τη στιγμή της μεγάλης κρίσης, υπαγορεύθηκαν από τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα και ο φόβος όλων ήταν και είναι να περιοριστεί -όσο αυτό είναι δυνατόν- η επίδραση της καταστροφής στην εκλογική συμπεριφορά των Ελλήνων. Όσοι δε αποτόλμησαν να βρεθούν στις πληγείσες περιοχές (όπως ο κ. Γ. Βουλγαράκης, ο οποίος μετέβη χθες στην Αρχαία Ολυμπία), ήρθαν αντιμέτωποι με την οργή των πολιτών. Αλλωστε και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής την πρώτη ημέρα της κρίσης που πήγε στη Ζαχάρω εισέπραξε το αρνητικό κλίμα.
    Η επόμενη μέρα για την κυβέρνηση δεν έχει έρθει ακόμη, ούτε καν η ώρα του απολογισμού, με δεδομένο ότι η τραγωδία συνεχίζεται .

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καμία καταγγελία από το πασοκ για τους εμπρηστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΡΟΣ ΑΓΙΟ
    Για να μπορέσει να προσφύγει ο Καραμανλής στο άρθρο 48 πρέπει όπως ορθώς επισημαίνετε να επικαλεσθεί την άμεση απειλή εθνικής ασφάλειας. Αυτό όμως θα ήταν νομικώς αστήρικτο διότι πρέπει αφενός να υπάρχει αμεσότητα της απειλής, η οποία υπό τις παρούσες συνθήκες και ιδιώς υπό το χαρακτηρισμό της ως ασύμμετρη δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί και επιπλέον θα πρέπει να κατονομασθεί η πηγή προέλευσης της απειλής, το οποίο για τους ίδιους λόγους δεν μπορεί να γίνει. Επομένως η εικασία σας μου φαίνεται λίγο "τραβηγμένη από τα μαλλιά" και καλό θα ήταν να μη κινδυνολογούμε ούτε εμείς ούτε ακόμη περισσότερο οι πολιτικοί
    ΕΛ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΛ.Σ?
    πάλι η σιουτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Α.ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ *ΘΑΝΑΝΑΤΟΣ
    ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ.

    Β.ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ
    ΓΛΕΙΦΟΥΝ,ΣΠΟΝΣΟΝΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
    ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
    ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ.

    Γ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟ
    ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ Παρ.(Β).

    * Αν κριθει αναγκαιο και εκτελεση
    επι τοπου.Λαε στα οπλα.



    ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΡΟΣ ΑΓΙΟ
    Για να μπορέσει να προσφύγει ο Καραμανλής στο άρθρο 48 πρέπει όπως ορθώς επισημαίνετε να επικαλεσθεί την άμεση απειλή εθνικής ασφάλειας. Αυτό όμως θα ήταν νομικώς αστήρικτο διότι πρέπει αφενός να υπάρχει αμεσότητα της απειλής, η οποία υπό τις παρούσες συνθήκες και ιδιώς υπό το χαρακτηρισμό της ως ασύμμετρη δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί και επιπλέον θα πρέπει να κατονομασθεί η πηγή προέλευσης της απειλής, το οποίο για τους ίδιους λόγους δεν μπορεί να γίνει. Επομένως η εικασία σας μου φαίνεται λίγο "τραβηγμένη από τα μαλλιά" και καλό θα ήταν να μη κινδυνολογούμε ούτε εμείς ούτε ακόμη περισσότερο οι πολιτικοί
    ΕΛ.Σ.

    ΕΛ.Σ?
    πάλι η σιουτη?

    6:13 μμ

    ΡΕ ΣΙΟΥΤΗ ΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΕΛΕΝΗ ΣΙΟΥΤΗ ΓΙΑΝΑ ΣΕ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΣΑΙ?
    ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση