GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού είναι οι αγροφύλακες;

. Του Γιάννη Καραγιαννόπουλου Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στη Ν. Πεντέλη, όπου απειλούνται σπίτια. Πού είναι οι αγροφύλακες, κ. Πολύδωρα, να σ...

.
Του Γιάννη Καραγιαννόπουλου

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στη Ν. Πεντέλη, όπου απειλούνται σπίτια.
Πού είναι οι αγροφύλακες, κ. Πολύδωρα, να σβήσουν την φωτιά;

35 σχόλια

  1. Οι αγροφύλακες δεν ξέρω που είναι αλλά οι οικοπεδοφάγοι σίγουρα ήταν εκεί. Οι περιοχές χρόνια αποτελούσαν το ''θέλω τους''. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικα πρεπει να αναθεωρησω την αποψη μου οτι δηλαδη οι εκλογες θα γινουν 21-10-2007..(τρεις μερες μετα την "επετειο" της αποφραδας 18-10-1981)..

    Να γινουν πιο συντομα οι εκλογες.

    Πρεπει.ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ!!

    ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΚΑΙΟΙ θα καψουν ολη την Ελλαδα..
    Θα καψουν ολη την Ελλαδα οι αλητες..

    Και εν συνεχεια ,μετα την "σε περιπατο νικη "! της Νεας Δημοκρατιας,(του κ.Καραμανλη οπως αρεσκεται να λεει το γιοργομπραβο!Χι!)
    να αρχισουν ερευνες για τους εμπρηστες..

    Οσοι συλληφθουν να οδηγηθουν στην κρεμαλα..
    Ουτε μα ,ουτε μου..
    Κρεμαλα.

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φωτιά ξεκίνησε από τους μοναχούς του Αγ. Παντελεήμωνα, όπως πολλάκις ελέγθηκε από τα ΜΜΕ. Μάλλον αυτοί εκεί, οι μοναχοί, την ξεκίνησαν για να πουλήσουν εκτάσεις που έκαναν κατοχή ή πήραν από τους τούρκους, όταν πουλώντας τους Έλληνες έπαιρναν αμοιβή εκτάσεις, με φιρμάνια προδοσίας. Και πάλι η πουλημένη σε αυτους εξουσία του ΠΑΣΟΚ και του Πολύδωρα της ΝΔ δεν θα τους αγγίξει. Ο Βουργαράκης της ΝΔ, με την σύζυγο κάνει καλές δουλειές εκατομμυρίων ευρώ, με τους μοναχούς στην Θράκη και στην Πεντέλη. Επειδή δεν μπορούν οι ανθέλληνες μοναχοί να πάρουν εκτάσεις με φιρμάνι τούρκου σουλτάνου που τους εδόθηκαν για προδοσίες τους και που αυτήν την στιγμή έκαναν κατοχή οι αυτο-ονομαζόμενοι ως τούρκοι στην Θράκη, τις παίρνουν σε άλλες θέσεις όπου δειλοί έλληνες δεν αντιδρούν στην προδοσία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Κρίμα στους Αθηναίους που δεν παίρνουν ξύλα για να κυνηγήσουν, μοναχούς και φασίστες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.. Κρίμα που το ελληνικό κράτος είναι υπόδουλο στους φασίστες της χριστιανικής ορθόδοξης εκκλησίας και τους ανθέλληνες ιεράρχες της, πληρώνοντας ΜΙΣΘΟΎς ΚΑΙ ΕΔΆΦΗ. ΚΡΊΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΌΣ Κράτους και φασιστικής ανθελληνικής θρησκείας. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Πολύδωρας ΠΟΥ βόσκει? Πάλι στη Μύκονο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ti δουλεια εχουν οι αγροφυλακες στην Παρνηθα ρε παπαρια????...αφου εκει δεν εχει χωραφια...μονο οικοπεδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ
    Βουλευτής Β' Αθήνας

    Συνεχίζονται οι αυθαίρετες επεκτάσεις της Μονής Αγίου Παντελεήμονα στην Πεντέλη

    19/04/2006

    Σε παλαιότερες γραπτές ερωτήσεις, ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, έχει θέσει το ζήτημα των αυθαίρετων επεκτάσεων που πραγματοποιεί η Μονή Αγίου Παντελεήμονα σε δασική έκταση στην Πεντέλη και ρωτούσαμε τα αρμόδια Υπουργεία αν έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι για τη νομιμότητα των εκτελούμενων εργασιών, αν έχουν δοθεί άδειες γι' αυτό, ποιος ο χαρακτηρισμός της έκτασης κλπ.

    Η απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης ήταν ότι η Μονή κατέλαβε δασική αναδασωτέα έκταση, συνολικού εμβαδού 67 στρεμμάτων, όπου επέκτεινε υπάρχον κτίσμα. Έκτοτε, αν και έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής, αυτά ουδέποτε εκτελέστηκαν.

    Σύμφωνα με καταγγελίες περιβαλλοντικών συλλόγων, όχι μόνο δεν έχουν γίνει οι κατεδαφίσεις, αλλά η Μονή εξακολουθεί, ανενόχλητη, σε έκταση δεκάδων στρεμμάτων, που είναι δασική και μετά τις φωτιές του 1981 έχει κηρυχθεί αναδασωτέα, να επεκτείνει τα ήδη υπάρχοντα κτίσματα, να δημιουργεί καινούργια, να εκτελεί χωματουργικές εργασίες διάνοιξης δρόμων, να σκάβει όλο και περισσότερο το βουνό και να μπαζώνει προκειμένου να δημιουργήσει χώρους πάρκιγκ και αυθαίρετων κτισμάτων όπως ξενώνες, μικρά διαμερίσματα, καφετέρια-εστιατόριο κλπ.

    Κατόπιν των ανωτέρω

    Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

    1) Γιατί δεν έχουν μέχρι σήμερα υλοποιηθεί οι αποφάσεις για κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων;

    2) Γιατί επιτρέπουν τη συνεχιζόμενη αυθαιρεσία σε περιοχή που έχει τελεσίδικα χαρακτηριστεί δασική και αναδασωτέα;



    Υπουργεία
    Αγροτ. Ανάπτυξης

    ΥΠΕΧΩΔΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. AN GRAPSEIS PANW APO 2 GRAMMES KARAGIANNOPOULE PA8AINEIS KRAMPA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι είναι Πεντέλη;
    Απειλή η φωτιά το σπίτι του θειού μου;
    Ζει ο θείος μου;
    Γιατί έχουμε δύο βουνά που αρχίζουν απο Πι και μπερδεύουν τον πολυδωνέρωνα;
    Τι είναι φωτιά;
    Μου είπε κάποια Ντορίτα ή κάπως έτσι που με ξύπνησε χαράματα σε ένα σπίτι που μου έχουν δώσει με κάποιους με φούστες λευκές απ' έξω πως είμαι πρωθυπουργός και να παίξουμε ένα παιχνίδι που το λέει εκλογές.
    Έστειλα εναν υπηρέτη αστυνομικό στο ΓΕΡΜΑΝΟ και δεν είχαν το παιχνίδι για playstation.
    Νυστάζω.
    Ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ
    Μπούρκ (ρέψιμο)
    με κουράζεται γκρινιάριδες, όλο μουρμούρα είστε.
    Ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ.

    Πίασε σκλάβε μια σόδα να χωνέψω το ελαφάκι.
    Μπούρκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση και εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΝ και του Ρομπέν των Δασών με αφορμή καταπατήσεις της μονής Παντελεήμονα Πεντέλης.

    Τους τελευταίους μήνες γίνεται θόρυβος για τα "σκάνδαλα" του Κλήρου και την ερωτική ζωή των ιερέων. Το πραγματικό σκάνδαλο δεν βρίσκεται εκεί. Το πραγματικό σκάνδαλο βρίσκεται στη συνεχιζόμενη -και με την ανοχή της πολιτείας- καταπάτηση της δημόσιας γης και στην εμπορική της εκμετάλλευση, για να γεμίσουν ακόμη περισσότερο τα ταμεία της Εκκλησίας της Ελλάδος (και μάλιστα αφορολόγητα, μετά τον πρόσφατο σχετικό νόμο της ΝΔ).

    Η Μονή Αγ. Παντελεήμονα συνεχίζει να αυθαιρετεί στην Πεντέλη. Σε έκταση δεκάδων στρεμμάτων γύρω από τη Μονή, εντός δασικής περιοχής που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα, εκτελούνται χωματουργικές εργασίες για την κατασκευή νέων αυθαίρετων κτισμάτων και χώρων parking μέσα στο δασός! Ενώ έχει εκδοθεί εντολή κατεδάφισης των αυθαίρετων, οι επεκτάσεις του συνεχίζονται με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς.

    Στην επιβαρημένη περιοχή της Δυτικής Αττικής η Μονή "Ευαγγελισμός της Θεοτόκου" της Μητρόπολης Λαμίας διεκδικεί την ιδιοκτησία 4.000 στρεμμάτων δομημένης περιοχής και 3500 στρέμματα δασικής έκτασης του Ποικίλου 'Όρους, με βάση μια διαθήκη του...1916. Όταν πρώτη φορά τέθηκε το θέμα, το 1926, η Μητρόπολη Λαμίας διεκδικούσε 300 στρέμματα. Το 1987 τα στρέμματα έγιναν 3.500 και σήμερα διεκδικεί 7500 στρέμματα!. Η Μητρόπολη Λαμίας όχι μόνο διεκδικεί έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους της Δυτικής Αττικής (που θα μπορούσε να γίνει ένας σημαντικός χώρος πρασίνου), με σκοπό να το μετατρέψει σε ένα περιφραγμένο ιδιωτικό δάσος, αλλά και -σε συνεργασία με συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο- έχει συστήσει εταιρία που καταθέτει διεκδικητικές αγωγές και αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά, για να τις αποσύρει, ενώ παράλληλα απειλεί το Δήμο.

    Δυστυχώς οι παραπάνω δύο περιπτώσεις δεν είναι οι μοναδικές. Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει ανοίξει παρτίδες και με άλλους ελεύθερους χώρους (π.χ. στον Καρέα για την οικοδόμηση ξενοδοχείου-συνεδριακού κέντρου, στους Αμπελόκηπους για τη δημιουργία της νέας Μητρόπολης κλπ). Τα παραπάνω μέτωπα έχουν ανοίξει με την πλήρη υποστήριξη της Κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία, αφενός διαιωνίζει τις χαριστικές για την Εκκλησία ρυθμίσεις, αφετέρου δεν κινητοποιεί τις υπηρεσίες στις περιπτώσεις που έχουμε καταφανείς παραβιάσεις.

    Για όλους αυτούς τους λόγους (και πολλούς άλλους) σήμερα, Τρίτη 31/5/2005, η Νεολαία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπροστασίας "Ρομπέν των Δασών " αποκλείουμε συμβολικά την είσοδο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατά την ώρα έναρξης της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου.

    Γενικά καλό θα ήταν:

    "Να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές (Πολεοδομία κτλ.), να σταματήσει η καταπάτηση της δημόσιας γης από την Εκκλησία της Ελλάδος

    "Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να απορρίψει τις παράλογες απαιτήσεις της εκκλησίας

    "Να φορολογηθεί ΤΩΡΑ η εκκλησιαστική περιουσία


    --------------------------------------------------------------------------------

    Και για να μην ξεχνιόμαστε
    Να καθιερωθεί ο πολιτικός όρκος στο πλαίσιο της κρατικής λειτουργίας (δικαστήρια, στρατιωτικές μονάδες κ.λ.π.)

    Να καθιερωθεί επίσημα η κοσμική κηδεία και ταφή, καθώς και η καύση νεκρών, που σήμερα δεν προβλέπεται.

    Να καταργηθεί η μεταξική νομοθεσία περί προσηλυτισμού, η οποία και έχει οδηγήσει σε καταδίκη της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Με "ανοικτή" ερμηνεία του άρθρου 3 του Συντάγματος, η αναφορά στην επικρατούσα θρησκεία να μην έχει άλλες έννομες συνέπειες, εκτός από την απόδοση τιμής προς την Ορθοδοξία (εορτολόγιο, επίσημες αργίες κ.λ.π.).

    Να αποδεσμευτεί η διαδικασία ανέγερσης ναών, ευκτήριων οίκων και χώρων λατρείας από την προβλεπόμενη από "Μεταξικό" νόμο έγκριση του τοπικού ορθόδοξου μητροπολίτη.

    Να καταργηθεί η υποχρεωτική κατήχηση στις στρατιωτικές μονάδες.

    Να αλλάξει ριζικά ο κατηχητικός χαρακτήρας της θρησκευτικής εκπαίδευσης στα σχολεία, κατά τα πρότυπα των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Να ρυθμιστεί το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας από το Κράτος και να αλλάξει το νομικό καθεστώς της Εκκλησίας..

    Να αναθεωρηθεί η ποινική "υπερπροστασία" της θρησκείας (διατάξεις περί βλασφημίας κ.λπ.).

    Να καθιερωθεί, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της Πολιτείας, ο πολιτικός γάμος ως υποχρεωτικός για όλους και να καταστεί προαιρετικός οθρησκευτικός.


    τηλ.: 210.3809319 | fax.: 210.3809318

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 3:29 μμ
    ΤΖΩΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΔΕΞΙΕ ΓΑΜΙΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΖΩΝ ΠΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΡΑΓΙΟΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ.ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ..και εγω ο αφελης που νομισα οτι η Παρνηθα δεν διαφερει απο την Πεντελη ...Παναγη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε παιδιά, τι ώρα προσήλθε σήμερα ο Γιώργος στη Χαριλάου Τρικούπη; Πριν ή μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς; Ήταν τόσο πολύ χαρούμενος που στην ερώτηση που του έκαναν είπε βλέπω νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Τζων ειναι αδελφη !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο χαρούμενος Γιώργος. Η πυρκαγιά τον έκανε τόσο χαρούμενο που αναφώνησε βλέπω νίκη μέσα από τις στάχτες!

    http://www.in.gr/news/article.asp?
    lngEntityID=824422&lngDtrID=244

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι αγροφύλακες δεν σβήνουν φωτιές. Οι αγροφύλακες είναι γαλάζια παιδιά. Κάτι άλλα πράσινα παιδιά σε νοσοκομεία που έμπαιναν τσούρμο κάποτε, πονάει πόδι, κόψει πόδι.

    Ψηφίστε τα λαμόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ερχεται το τέλος σας Πασόκες....φόλα στον σκύλο του Πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ποσο ηλίθιος εισαι τρισάθλιε ΤΖΩΝ;; Μην απαντας, ρητωρικη ειναι η ερωτηση.

    Υπαρχουν ενδειξεις οτι η φωτια ξεκινησε απο την αυλη του Αγ. Παντελεημονα οπου μοναχοι καίγανε χορτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. τζων...δεν γαμιεσε λεω εγω?...
    Ειστε ανίκανοι ρε..ανίκανοι και αλητες!
    Έχετε και το θράσσος να μιλάτε για το ΠΑΣΟΚ..ενώ τα χετε κανει σκατά παντού!
    ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΡΕ????
    ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ?
    ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ!ΣΧΟΛΑΣΕ ΤΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙ.ΟΤΙ ΦΑΓΑΤΕ ΦΑΓΑΤΕ..ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΑΜΗΣΑΤΕ ..ΓΑΜΗΣΑΤΕ.
    ΑΝΤΕ ..ΙΣΩΣ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΑ...
    ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Δεν γνωρίζουμε τα αίτια, αλλά ξέρουμε όλοι τους ηθικούς αυτουργούς"

    Είναι αυτά τα καθάρματα που υποσχέθηκαν αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος.



    Οσοι συλληφθουν να οδηγηθουν στην κρεμαλα..
    Ουτε μα ,ουτε μου..
    Κρεμαλα.

    Η φωτιά ξεκίνησε από τους μοναχούς του Αγ. Παντελεήμωνα, όπως πολλάκις ειπώθηκε από τα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 5:09
    Ρε βλαμμένο μην έρθω και σε πλακώσω στις σφαλιάρες, που το είδες αυτό. Εδώ τώρα στο διαβάζω για 4 διαφορετικές εστίες ταυτόχρονα μαλακισμένο. Καθαρά εμπρησμός. Οικοπεδοφάγοι ή Λαλιώτης δουλειά στάνταρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. deite kai ayto gia penteli

    lefaschristos.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προτείνω στη κυβέρνηση να αποζημιώσει τους πυρόπληκτους της Πολιτείας και της Πεντέλης παραχωρώντας τους οικοπεδα και κοντέινερ-σπίτια στην Ελευσίνα και στο Πέραμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. pssssttt..

    το πήρατε χαμπάρι;;;

    16 του Σεμπτέμβρη,

    ΠΑΣΟΚ Κυβέρνηση ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εκλογες τελικα στις 16 Σεπτεμβρη.
    Εχουν γινει που λετε ,οι πασοκοσκυλαιοι πυρ και μανια.
    Ασε δηλαδη ,που τους εχει πιασει και τρεμουλο,τοσο καιρο γαυγιζαμε ΑΝΕΞΟΔΑ,τωρα την πουτσισαμε!
    Θα βγουμε ξανα βουλευτες?
    Το αποτελεσμα το ξερουμε,δεν εχουμε ουτε μια στο εκατομμυριο πιθανοτητα να κερδισουμε τις εκλογες...
    Και μετα? και μετα επονται τα δυσκολα..
    Προβλεπω αγριο σκυλοκαυγα και οι πασοκοσκυλαιοι θα διαλυθουν .."με ελαφρα πηδηματακια" σε τρια τεσσερα ..κωματα...
    Ουστ λεχριτες βρωμιζετε τον τοπο..

    Πω πω σκυλιασματα αποψε οι πασοκοσκυλαιοι..
    Πω πω!!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. OI AGROFYLAKES FYLANE TON E8NIKO KHPO.

    OI OIKOPEDOFAGOI EINAI AHTHTOI ME OPOIO KOMA KAI AN EINAI STHN EKSOYSIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. OLOI LEBENTES EINAI OI NEOI AGROGYLAKES.

    PALIKARIA 50 ETON.

    ARE RE ELLADISTAN TO MEGALEIO SOY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ολα τα λαμογια στα σπίτια τους!
    Τρώνε με κουτάλες, έχουν κάνει την Ελλάδα μπουρδέλο!
    Μούντζα στις εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Που ναι οι εθελοντές του ΠΑΣΟΚ που θα τρέχανε να φυλάνε καραούλι στα δάση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ο Κίμων ο καταπατητής ο Πεντελάρχης που είναι? κάηκε το σπίτι του ή μόνο η γούνα του για το αν θα συμπεριληγθεί στο ψηφοδέλτιο του πασοκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΟΥΤΕ οι καπνοί και τα αποκαϊδια, που είχαν πνίξει όλη την Αττική, δεν ήταν αρκετά για να συνεφέρουν αυτή την κυβέρνηση, που εδώ και καιρό βολοδέρνει με μοναδικό λόγο ύπαρξης την προσδοκία επανεκλογής της...

    ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Καραμανλής διαβουλευόταν με τους υπουργούς του για το πώς θα μεθοδεύσει τις πρόωρες εκλογές, την ώρα που οι πολίτες προαστίων της Αθήνας έβλεπαν αβοήθητοι τις περιουσίες τους να παραδίδονται στις φλόγες.

    ΤΗΝ ΩΡΑ που το τελευταίο δείγμα πρασίνου που απέμεινε στην Αττική γινόταν στάχτη, οι χαμογελαστοί υπουργοί μπαινόβγαιναν στο Μέγαρο Μαξίμου, δηλώνοντας με αυταρέσκεια και αλαζονεία ότι όλα βαίνουν καλώς.

    ΕΧΟΝΤΑΣ αναθέσει την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών και του φυσικού πλούτου της χώρας στον θίασο που ορκίζει αγροφύλακες και θεωρεί επιτυχία του την καταστροφή στην Πάρνηθα, στην Αχαϊα, στην Κεφαλονιά και όπου αλλού, η κυβέρνηση αυτή δεν έχει πια κανένα άλλοθι. Είναι φυσική αυτουργός στην καταστροφή που ζούμε φέτος. Εχει τις ίδιες ευθύνες με το χέρι που ανάβει τη φωτιά. Διαλύοντας κάθε μηχανισμό πολιτικής προστασίας, αποδιοργανώνοντας την Πυροσβεστική, κλείνοντας το μάτι σε κάθε είδους οικοπεδοφάγους. Δεν καίγεται πια ο μακρινός Γράμμος ή οι πλαγιές της Χαλκιδικής και της Κεφαλονιάς, αλλά τα προάστια της Αθήνας. Ο καπνός έπνιξε πια το Μέγαρο Μαξίμου.

    Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ τελικά πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που ανακοινώθηκε χθες, δεν αποτελούσε πια επιλογή του κ. Καραμανλή. Εκεί τον οδήγησαν ο μονόδρομος της ανικανότητας της κυβέρνησής του, ο κίνδυνος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των ομολόγων, το ξεφούσκωμα των υποτιθέμενων παροχών...

    ΑΛΛΩΣΤΕ κάθε μέρα που περνούσε, λειτουργούσε σε βάρος της κυβέρνησης και η οποιαδήποτε απόπειρα εξωραϊσμού των πολιτικών της δεν θα είχε αποτέλεσμα. Τώρα τον λόγο έχει ο ελληνικός λαός, ο οποίος θα κρίνει τα έργα και τις ημέρες της νέας διακυβέρνησης.


    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ
    ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ.


    Ειναι ολοφανερο οτι καποιοι πηδανε
    απο τη χαρα τους οταν εχουμε
    καταστροφικη πυρκαια (ΠΑΡΝΗΘΑ-ΠΕ-
    ΝΤΕΛΗ-ΑΧΑΙΑ) και κλαινε οταν το
    κολπο δεν πιανει(ΥΜΗΤΤΟΣ).Μεταξυ
    των πρωτων ειναι και οι πατσαβου-
    ρες της "μεγαλης δημοκρατικης παρα-
    ταξης", ητοι οι κατοχικες ΑΘΗΝΑΙΚΑ
    ΝΕΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ, η εργολαβικη
    πατσαβουρα ΕΘΝΟΣ, και η απ ευθειας
    αναθεσεις ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
    Αυτο το αισχος με τις μαιμου φωτο-
    γραφιες ειναι περιεργο, αφου υπαρ-
    χουν πραγματικες φωτογραφιες που
    δεν χρειαζονται "δημοκρατικο" μα-
    στορεμα.
    Για μενα υπαρχει μια εξηγηση μονο.
    Θελουν στα ισια και μπροστα στα
    ματια μας να πιασουν τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ
    ΛΑΟ ΜΑΛΑΚΑ ΞΑΝΑ, οπως τον πιασανε
    με το Χρηματιστηριο το 2000, οπου
    αφου του πηρανε το υστερημα του
    κλεψανε και τη ψηφο.
    Δεν πιστευω οτι αυτη τη φορα θα το
    καταφερουν, αν συμβει κατι τετοιο
    αλιμονο μας, μετα ποιος θα τους
    εμποδισει να μας παρουν τα σπιτια
    και να μας βιαζουν γιους, γυναικες
    και κορες μπροστα στα ματια μας???
    Και μαλιστα να τους βιαζουν παρα
    φυσιν.
    Πατριωτες για να μην συμβει ποτε
    αυτο, εμπρος για μια νεα μεγαλη
    λαικη πλειοψηφια εν ονοματι του
    ΚΩΣΤΑ του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    Ειναι προκα στα ματια τους.
    ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
    Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ
    ΠΑΛΙ.


    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  33. ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

    Το εθνικό συμφέρον απαιτεί άμεση προσφυγή στο Λαό. Επιτάσσει την άμεση προκήρυξη εκλογών. Προχωρούμε με πλήρη συναίσθηση εθνικής ευθύνης. Με αισιοδοξία για το μέλλον της Πατρίδας μας. Με εμπιστοσύνη στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

    Στα τρεισήμισι χρόνια που πέρασαν, έγιναν σημαντικά βήματα προόδου για τη Χώρα. Αποδείξαμε ότι είμαστε δύναμη ευθύνης, δύναμη εμπιστοσύνης. Δύναμη που υπηρετεί και εκπληρώνει τις προσδοκίες των πολιτών. Εκπληρώνει το αίτημά τους να αισθάνονται ασφάλεια για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο.

    Ζητούμε ισχυρή λαϊκή εντολή για να συνεχίσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη ο Τόπος: Να συνεχίσουμε τις αλλαγές που εγγυώνται ισχυρή Οικονομία, και δυναμική Ανάπτυξη. Να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του Κράτους. Να συνεχίσουμε τις πολιτικές, που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.

    Έφτασε τώρα η ώρα των εκλογών. Η ώρα των εκλογών συνδέεται, πρώτ’ απ’ όλα, με τον πρώτο Προϋπολογισμό, που καταρτίζεται μετά την έξοδο της Χώρας μας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος. Η 16η Σεπτεμβρίου είναι ημερομηνία σχεδόν οριακή. Κι αυτό γιατί η Κυβέρνηση υποχρεούται να καταθέσει στη Βουλή προσχέδιο του Προϋπολογισμού την 1η Οκτωβρίου. Ήταν, λοιπόν, ζήτημα πολιτικής ευθύνης να δοθεί στη νέα Κυβέρνηση το απαιτούμενο διάστημα προετοιμασίας.

    Η ώρα των εκλογών συνδέεται παράλληλα και με την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Η μεγάλη αυτή θεσμική μεταρρύθμιση είναι, όχι μόνον αναγκαία, αλλά και χρονικά επιτακτική. Ιδίως, μάλιστα, για να έχουμε, το συντομότερο δυνατό, το θεσμικό εκείνο πλαίσιο που ενισχύει τη διαφάνεια στο Δημόσιο Βίο και ενδυναμώνει την αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης. Αλλά και για να διευρύνουμε, ακόμη περισσότερο, τις δυνατότητες της Παιδείας, μέσα από την αναθεώρηση του άρθρου 16. Είναι αιτήματα της ίδιας της κοινωνίας. Είναι τα κρίσιμα σημεία στα οποία ο καθένας, αποδεικνύει την αξιοπιστία του. Αποδεικνύει τί θέλει, τί τολμά, τί είναι έτοιμος να προσφέρει, για το μέλλον της νέας γενιάς. Και κάτι ακόμη: Η περίοδος που διανύαμε είχε, ήδη, τα χαρακτηριστικά προεκλογικής περιόδου. Κι αυτό γιατί η Αξιωματική Αντιπολίτευση, από τις αρχές του χρόνου, ζητούσε επίμονα εκλογές. Δεν μπορεί, λοιπόν, να διαμαρτύρονται γι αυτό που - υποτίθεται- ήθελαν.

    Το ζητούμενο στη νέα εποχή είναι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις. Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στο Κράτος, την Οικονομία, την Υγεία, την Παιδεία, την προστασία του Περιβάλλοντος, τους θεσμούς που υπηρετούν τα συμφέροντα του πολίτη. Θέλουμε να κινηθούμε, σε όλα αυτά, όλοι οι Έλληνες μαζί. Να κινηθούμε σταθερά και γρήγορα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Η Ελλάδα μπορεί, ακόμα, περισσότερα. Ένα και μόνο χρειάζεται. Να κοιτάζουμε όλοι μπροστά. Οι πολιτικές ηγεσίες να τολμούμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται. Οι πολιτικές ηγεσίες να έχουμε ξεκάθαρες θέσεις και να τις προωθούμε με συνέπεια. Οι πολιτικές ηγεσίες να κινούμαστε με ρεαλισμό και όραμα. Να δημιουργούμε προοπτικές, που εγγυώνται όφελος για όλους τους πολίτες. Να θεμελιώνουμε ισχυρές βάσεις για την αύξηση του παραγόμενου πλούτου. Να διασφαλίζουμε δίκαιο μοίρασμα στο μέρισμα της ανάπτυξης. Να ενισχύουμε διαρκώς το κοινωνικό Κράτος. Αυτή είναι η εξέλιξη της μεταρρυθμιστικής στρατηγικής. Αυτή είναι η πεμπτουσία της πολιτικής μας.

    Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά, την κατάσταση που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, το Μάρτη του 2004.
    - Κρίσιμα Ολυμπιακά έργα είχαν χάσει όλες τις προθεσμίες και οι τεράστιες εκκρεμότητες απαιτούσαν αφοσίωση στο μεγάλο εθνικό διακύβευμα.
    - Τεράστιες αδυναμίες στις δομές και τις λειτουργίες του Κράτους, γραφειοκρατία και διαφθορά, ταλαιπωρούσαν πολίτες και επιχειρήσεις.
    - Χρόνιες εκκρεμότητες, απαιτούσαν υπεύθυνες λύσεις. Είχαμε συσσωρευμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, που δεν λύνονταν από τη μια στιγμή στην άλλη.
    - Διεύρυνση των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων.
    - Επέκταση της νέας φτώχειας.
    - Απουσία υγιούς ανταγωνισμού.
    - Ανακύκλωση της ακρίβειας.
    - Έκρηξη της ανεργίας πάνω από το 11% του ενεργού πληθυσμού.
    - Το δημόσιο χρέος είχε ξεπεράσει το 108% του ΑΕΠ γεγονός που ανάγκαζε και αναγκάζει τους Έλληνες να πληρώνουμε, για τους τόκους του, σχεδόν 10 δις ευρώ το χρόνο.
    - Το δημοσιονομικό έλλειμμα από το 1,2%του ΑΕΠ που ισχυρίζονταν, έφτανε, τελικά, το 7,9%. Ήταν δυόμισι φορές πάνω από το όριο του Συμφώνου Σταθερότητας. Και αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Το απαιτούσε κατ’ αρχήν η Ε.Ε., που αμφισβητούσε τα στοιχεία που δίνονταν ως τότε. Το απαιτούσε, προπάντων, η ίδια η ελληνική Οικονομία, για να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις με δυσμενείς συνέπειες, για όλους τους πολίτες.

    Βάλαμε από την αρχή ένα διττό στόχο: Αφενός να προχωρήσουμε στην πιο ήπια, δυνατή, δημοσιονομική προσαρμογή και, αφετέρου, να διασφαλίσουμε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη. Ο στόχος αυτός -στόχος αναγκαίος και επιτακτικός, ήταν εξαιρετικά δύσκολος. Κι αυτό, γιατί το ένα σκέλος του δυσκόλευε την επίτευξη του άλλου: Η προσαρμογή των δημοσιονομικών απαιτούσε συγκράτηση των κρατικών δαπανών. Και η συγκράτηση των δαπανών θα συμπίεζε την ανάπτυξη. Απαιτούνταν νέοι πόροι. Και νέοι πόροι δεν μπορούσε να αναζητούνται, ούτε στους φόρους, ούτε στα δανεικά και τα χρέη. Φαινόταν ξεκάθαρα, πια, ότι η ανευθυνότητα των κυβερνήσεων του παρελθόντος είχε εξαντλήσει και τα έσχατα όρια αντοχής της Οικονομίας. Φαινόταν ξεκάθαρα ότι ο δρόμος της ευθύνης ήταν ανηφορικός, αλλά και μακρύς. Ήταν, όμως, ο μόνος ελπιδοφόρος. Δίλημμα δεν είχαμε ποτέ. Επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο της ευθύνης και της προοπτικής. Κάποιοι προεξοφλούσαν ότι ήταν αδύνατο να πετύχουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή, διατηρώντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

    Κάποιοι πρόβλεπαν ύφεση, φορολογικές επιδρομές, έκτακτα μέτρα, έκρηξη της ανεργίας. Κάποιοι μετρούσαν τα πράγματα με παρωχημένες πολιτικές αντιλήψεις και πρόβλεπαν παταγώδη αποτυχία. Χρειαζόταν περιορισμός στη σπατάλη για να μπει φραγμός στα ελλείμματα. Χρειαζόταν συγκροτημένη μεταρρυθμιστική στρατηγική για να διασφαλιστούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης. Χρειαζόταν ρεαλιστικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα συσσωρευμένα προβλήματα.

    Τολμήσαμε τις αναγκαίες αλλαγές. Τολμήσαμε στοχευμένες μεταρρυθμίσεις. Στηρίξαμε την πολιτική μας σε ισχυρούς άξονες:
    - Στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.
    - Την επίτευξη ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης.
    - Την επίλυση χρόνιων, δομικών και λειτουργικών, προβλημάτων του Κράτους.
    - Την ενδυνάμωση της Αποκέντρωσης της Αυτοδιοίκησης.
    - Τη δημιουργία αποτελεσματικού κοινωνικού Κράτους.

    Αντιμετωπίσαμε κρίσιμες εκκρεμότητες, που δεν τολμούσαν, ούτε καν να αγγίξουν, οι κυβερνήσεις του χτες.
    - Δόθηκε λύση στο πρόβλημα της ομηρίας των συμβασιούχων.
    - Αναπτύσσονται δομές Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
    - Απλουστεύονται και συντομεύονται οι διοικητικές διαδικασίες.
    - Αυξάνονται και αναβαθμίζονται τα ΚΕΠ.
    - Περιορίζονται οι συναρμοδιότητες μεταξύ Υπουργείων.
    - Καλύπτονται, σταδιακά, τα κενά σε κρίσιμες υπηρεσίες.
    - Εφαρμόζεται σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική.
    - Προχωρά, με συγκροτημένο σχέδιο, η εξυγίανση του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.
    - Θεσπίσαμε ρυθμίσεις που υπηρετούν τη βασική αρχή μας για διαφάνεια παντού.

    Από την πρώτη στιγμή, διαμορφώσαμε νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής. Επιλέξαμε τον πιο ήπιο τρόπο για τη δημοσιονομική εξυγίανση. Επιλέξαμε δυναμικό αναπτυξιακό πρότυπο, για να διασφαλίσουμε βιώσιμη ανάπτυξη, σ’ ολόκληρη τη Χώρα.
    - Φορολογική μεταρρύθμιση, που περιορίζει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
    - Αναπτυξιακά κίνητρα, που ενισχύουν τις επενδύσεις στην Περιφέρεια.
    - Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, για σύγχρονες κοινωνικές και αναπτυξιακές υποδομές.
    - Αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου. Ενίσχυση του εμπορίου.
    - Νέο πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων.
    - Ειδικά μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
    - Δυναμική και εξωστρεφής ενεργειακή πολιτική, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος. Ψηφιακή Στρατηγική, που καλύπτει το χαμένο έδαφος. Πόλοι Καινοτομίας και Κέντρα Έρευνας στην ελληνική Περιφέρεια. Αποκρατικοποιήσεις που ενισχύουν τον υγιή ανταγωνισμό.

    Τα αποτελέσματα είναι, ήδη, εμφανή. Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν.
    - Η ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας βελτιώνεται.
    - Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι από τους υψηλότερους στη ζώνη του ευρώ.
    - Οι εξαγωγές αυξάνονται σταθερά.
    - Τα ξένα κεφάλαια εμπιστεύονται την Οικονομία μας.
    - Οι επενδύσεις σημειώνουν θεαματική αύξηση.
    - Το τουριστικό ρεύμα μεγαλώνει.
    - Ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται.
    - Η απασχόληση, έφτασε, για πρώτη φορά, το 61% του ενεργού πληθυσμού.
    - Η ανεργία συρρικνώθηκε κάτω από το 8%. Και αυτό είναι η πιο απτή απόδειξη της έμφασης που δίνουμε στο κοινωνικό αποτέλεσμα. Στο ίδιο αυτό διάστημα, το δημόσιο χρέος, ως ποσοστό του ΑΕΠ, περιορίστηκε σημαντικά και το δημοσιονομικό έλλειμμα, μειώθηκε -για πρώτη φορά, από την ένταξή μας στην ΟΝΕ- κάτω από το όριο του 3%.

    Πετύχαμε, ταυτόχρονα, διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες, που...
    - αναβαθμίζουν τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της Χώρας,
    - ενισχύουν το κύρος της και
    - δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

    Αναδείξαμε τη Χώρα μας σε διεθνή επιχειρηματικό, τραπεζικό και μεταφορικό κόμβο. Αναδείξαμε την Ελλάδα σε παράγοντα σταθερότητας και διεθνούς συνεργασίας.

    Και αυτά δεν τα λέμε μόνο εμείς. Τα υπογραμμίζουν οι πιο έγκυροι διεθνείς οργανισμοί και τα συνομολογούν οι εταίροι μας. Μόλις πρόσφατα, η Ε.Ε. αναγνωρίζοντας τη δημοσιονομική προσαρμογή αποφάσισε την έξοδο της Χώρας μας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος. Είναι μια μεγάλη εθνική επιτυχία. Αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της Οικονομίας. Μπήκαν ισχυρά θεμέλια για την ανάπτυξη, σ’ ολόκληρη τη Χώρα. Δημιουργήθηκαν στέρεες βάσεις για ένα πραγματικά κοινωνικό Κράτος.

    Οφείλουμε, τώρα, να διασφαλίσουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση, ώστε να φτάσουμε, το 2010, σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

    Δίνουμε έμφαση...
    - στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής,
    - τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης,
    - τον περιορισμό της σπατάλης,
    - την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

    Οφείλουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την αναπτυξιακή δυναμική της Πατρίδας μας.
    – Ετοιμάσαμε το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς για τη νέα προγραμματική περίοδο και κατευθύνουμε το 80% των πόρων του στην Ελληνική Περιφέρεια.
    - Σχεδιάσαμε και βάλαμε σε εφαρμογή το μεγαλύτερο πρόγραμμα Δημόσιων Έργων, που γνώρισε ποτέ ο Τόπος.
    - Καταρτίσαμε και θέσαμε σε δημόσια διαβούλευση Ειδικά Χωροταξικά Πλαίσια για τον Τουρισμό, τις ΑΠΕ και τη Βιομηχανία, καθώς και το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο.
    - Στηρίζουμε, με νέες δράσεις και νέα μέτρα, τον αγροτικό πληθυσμό, να κρατηθεί στη γη του, να παράγει και να προοδεύει.
    - Ενισχύουμε συστηματικά την Τουριστική Ανάπτυξη. Οφείλουμε, παν’ απ’ όλα, και αυτό είναι το σχέδιό μας, να κινηθούμε πιο γρήγορα, σ’ ένα πραγματικά κοινωνικό Κράτος. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους, ώστε να στηρίζει εκείνους που, πραγματικά, έχουν ανάγκη. Πρώτο βήμα είναι η άμεση νομοθέτηση των ρυθμίσεων που, ήδη, καταθέσαμε, για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων. Η αρχή γίνεται με τον πρώτο κιόλας Προϋπολογισμό της νέας περιόδου.

    Γίνεται με…
    - τη συγκρότηση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής,
    - Τη χορήγηση, από τις αρχές του 2008, του πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες,
    - Τη νέα αύξηση του επιδόματος ανεργίας, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων του ΟΓΑ. Όλα αυτά αποτελούν βασικά στοιχεία του επόμενου Προϋπολογισμού. Όλα αυτά μπαίνουν σε εφαρμογή προτού συμπληρωθεί τετραετία από το Μάρτη του 2004.
    - Προετοιμάζουμε, ταυτόχρονα, την καθιέρωση Κατώτατης Εθνικής Σύνταξης.
    - Προετοιμάζουμε, με τη σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας, μεταρρυθμίσεις για ένα δίκαιο, σύγχρονο και βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα.
    - Συνεχίζουμε, με συγκροτημένο σχέδιο, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, για την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Σχεδιάζουμε τη διεύρυνση των ευκαιριών, που προσφέρονται στη νέα γενιά. Τα νιάτα είναι η δύναμη του μέλλοντός μας. Είναι το οξυγόνο της κοινωνίας μας.

    Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες που κληροδότησαν στο σήμερα οι κυβερνήσεις του χτες. Τα πρώτα βήματα της νέας διακυβέρνησης ήταν εξαιρετικά δύσκολα: Τα προβλήματα ήταν πολλά και τα αίτιά τους βαθειά ριζωμένα. Το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα δεν επέτρεψε να στηρίξουμε, όσο θέλαμε, τους οικονομικά ασθενέστερους. Οι αντιδράσεις των λίγων βολεμένων και η στείρα αντιπολιτευτική τακτική έπλητταν, σοβαρά, τα συμφέροντα πολλών. Πέρα απ’ όλα αυτά, οφείλω να ομολογήσω ότι, σε κάποιες περιπτώσεις, είτε αφιερώσαμε περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι χρειάζονταν είτε αργήσαμε να κινηθούμε. Κάνουμε και σε αυτό το σημείο την αυτοκριτική μας. Αναγνωρίζουμε ότι δεν έγιναν όλα τέλεια. Αναγνωρίζουμε ότι υπήρξαν στελέχη του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, που δεν ανταποκρίθηκαν στις αρχές της Νέας Διακυβέρνησης. Όπως, επίσης, και ότι υπάρχουν στην κοινωνία στελέχη που δεν αξιοποιήθηκαν, ενώ μπορούσαν, ήθελαν και μπορούν να προσφέρουν. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε νέα δυναμική, νέα ταχύτητα, νέους ρυθμούς. Έχουμε και τη γνώση και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα, που απαιτούν οι καιροί. Έχουμε, προπάντων, τη στήριξη της πλατειάς κοινωνικής συμμαχίας των πολιτών που στηρίζουν τις αλλαγές.

    Ξεκινά, σήμερα, η επίσημη προεκλογική περίοδος. Ξέρουμε ότι εκείνοι που νοιώθουν, πολιτική αδυναμία θα κορυφώσουν την προσπάθεια πόλωσης, πολιτικής οξύτητας και φανατισμού. Ξέρουμε ότι δεν διστάζουν να καταφεύγουν ακόμα και σε ύβρεις και σε συκοφαντίες. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε. Οι πολίτες δεν θα τους ακολουθήσουν. Οι συνταγές της οξύτητας και των ύβρεων ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Οι πολίτες απορρίπτουν τα άκρα και τις ακρότητες. Η επιλογή μας είναι δεδομένη και σταθερή. Σας καλώ να αγνοήσετε τις προσπάθειες φανατισμού. Σας καλώ να συνεχίσουμε με συνέπεια τη μάχη των αρχών, των ιδεών και των αξιών μας. Σας καλώ να στέλνουμε σταθερά μήνυμα ενότητας σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Άλλοι παίζουν στο ταμπλό της πόλωσης και της οξύτητας. Δέσμευσή μας είναι να προασπίζουμε το ήπιο πολιτικό κλίμα. Να υπηρετούμε την ενότητα και την ομοψυχία των Ελλήνων. Να ενώνουμε δυνάμεις για το συλλογικό καλό. Αυτό είναι το χρέος μας. Κοιτούμε μπροστά και μόνο μπροστά. Σεβόμαστε όλους τους πολίτες. Απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

    Δεν είναι στόχος κανενός από μας να πάρει περισσότερες ψήφους, για τον εαυτό του. Δεν μετράει αυτό. Και δεν το μετράω. Το τονίζω! Στόχος της καθεμιάς και του καθενός είναι να φέρει περισσότερες ψήφους στην Παράταξη. Στόχος είναι να μη χαθεί ούτε μία ψήφος. Στόχος είναι η ισχυρή λαϊκή εντολή, για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται η Πατρίδα μας. Αυτό είναι το σημαντικό. Αυτή είναι η ουσία των εκλογών: Θα προχωρήσει η Χώρα σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στην πρόοδο του Τόπου, ή θα εγκλωβιστεί στο τέλμα και την παρακμή του παρελθόντος; Θα υπάρξει ισχυρή λαϊκή εντολή ώστε να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές, ή θα χαθούν τα βήματα που κερδίσαμε με θυσίες και προσπάθειες των πολιτών;

    Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις σημαίνουν ανάπτυξη, επενδύσεις, ανταγωνιστική οικονομία, σημαίνουν όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας. Σημαίνουν ανταγωνιστική παιδεία, που δίνει εφόδια στους νέους μας. Σημαίνουν επίσης ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που στηρίζει όλο και πιο αποτελεσματικά τους οικονομικά ασθενέστερους. Οι αντίπαλοι των μεταρρυθμίσεων αντιπροσωπεύουν όσα μας κληροδότησε το χτες: Ελλείμματα, σπατάλες, τεράστια ανεργία, περιθωριοποίηση των οικονομικά ασθενέστερων, στασιμότητα. Αυτό το μήνυμα σας ζητώ να μεταφέρετε στους πολίτες. Μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας. Χωρίς υπερβολές. Χωρίς ωραιοποιήσεις. Με χαμηλούς τόνους. Με σεβασμό στον πολιτικό αντίπαλο.

    Ζητώ να εξαντλήσετε, να εξαντλήσουμε, κάθε δυνατότητα προσφοράς στην Παράταξη, τη Νέα Διακυβέρνηση, τον Τόπο μας. Ζητώ να μεταφέρετε παντού το μήνυμα για τις αλλαγές, που απαιτεί το παρόν και το μέλλον του Τόπου μας. Να μεταφέρετε παντού τη δέσμευσή μας για τις μεταρρυθμίσεις, που εγγυώνται όφελος για κάθε πολίτη.

    Ακολουθούμε στρατηγική ειρήνης, ανάπτυξης και προόδου. Εφαρμόζουμε Εξωτερική Πολιτική ανοικτών οριζόντων. Αναπτύσσουμε διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες, με όλους τους γείτονές μας. Πρωταγωνιστούμε στην πραγμάτωση του ευρωπαϊκού οράματος και βγαίνουμε δυναμικά στο σύγχρονο Κόσμο.

    Έχουμε, ως Χώρα, σπουδαία παραδοσιακά πλεονεκτήματα. Έχουμε, ως κοινωνία, όλες τις δυνατότητες, που απαιτεί η νέα εποχή. Έχουμε πάρει το δρόμο του μέλλοντος και τίποτα δεν αλλάζει την πορεία μας. Η Ελλάδα δεν σταματά. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Οι πολίτες απαιτούν να πηγαίνουμε τον Τόπο μπροστά. Απαιτούν ξεκάθαρες θέσεις, που οδηγούν σε στέρεες λύσεις. Απαιτούν να συνεχίσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, με ρεαλισμό και όραμα για την Κοινωνία μας.

    Οι πολίτες απαιτούν...
    - να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο το νέο αναπτυξιακό πρότυπο.
    - Να ενισχύσουμε ακόμη πιο πολύ την εξωστρέφεια και την ελκυστικότητα της Χώρας μας.
    - Να βελτιώνουμε διαρκώς τις δημόσιες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Ιδίως, μάλιστα, σ’ ό,τι αφορά την Υγεία, την Παιδεία, την Καθημερινότητα.
    - Οι πολίτες απαιτούν πολιτικές που εγγυώνται περισσότερη κοινωνική συνοχή. Περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη.

    Αυτή είναι η στρατηγική μας. Και η στρατηγική αυτή, στρατηγική δυναμική και προοδευτική, απαιτεί τη στήριξη της κοινωνίας. Απαιτεί ενεργό συμμετοχή της κοινωνικής πλειοψηφίας. Απαιτεί ισχυρή λαϊκή εντολή.

    Οι επιλογές μας είναι ξεκάθαρες. Οι πολιτικές μας έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο, την ελληνική οικογένεια, τον κάθε πολίτη, που ζει και εργάζεται στον Τόπο μας.

    Είμαστε περήφανοι για το έργο μας. Είμαστε αισιόδοξοι για το σχέδιό μας. Είμαστε αποφασισμένοι για νέες μεταρρυθμίσεις.

    - Διεκδικούμε, αποτελεσματικά, τη θέση που δικαιούται η Πατρίδα μας στο σύγχρονο Κόσμο.
    - Διεκδικούμε όρους καλύτερης ζωής, για όλους τους πολίτες.
    - Διεκδικούμε περισσότερες ευκαιρίες για κάθε νέα και νέο.

    Συνεχίζουμε με σίγουρα και σταθερά βήματα. Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Με στόχο την Ελλάδα που θέλουμε. Την Ελλάδα που μας εμπνέει. Την Ελλάδα που μας ενώνει. Την Ελλάδα που κάνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες περήφανους.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 6.06

    Εξευτελίσατε δύο θεσμούς της Δημοκρατίας, το Σύνταγμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Τώρα τι λέτε ότι θα τηρήσετε;
    Ποιός θα σας ανέθετε εντολή για να Κυβερνήσετε;

    Κάτω η χούντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  35. Κάτω η μαλακία που σε δέρνει!!!!






    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση