GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος κυβερνάει ...αυτές τις πλαζ...

. Του Χρήστου Λουτράδη . Θα ήταν κωμικότραγική, αν δεν ήταν επικίνδυνη για το κράτους δικαίου αλλά και για την αυθυπαρξία της ίδιας της Πολ...

.
Του Χρήστου Λουτράδη
.
Θα ήταν κωμικότραγική, αν δεν ήταν επικίνδυνη για το κράτους δικαίου αλλά και για την αυθυπαρξία της ίδιας της Πολιτείας ως φορέα νομιμότητας, η απουσία κάθε θεσμικής πρωτοβουλίας που θα καθόριζε ρητώς την χρήση της παραλιακής ζώνης και απο ποιους και για ποιους σκοπούς.
Τώρα όμως, ειναι ήδη αργά γιατί το πρωι της Παρασκευής στην Πλαζ του Αγ. Κοσμά 50 μπράβοι εισέβαλαν στην ελεύθερη πλαζ του Αγ. Κοσμά, επιτέθηκαν στους λυόμενους και έστησαν ταμειακή μηχανή με στόχο να εισπράξουν εισιτήριο απο τους λουόμενους.
Η πράξη αυτή αν και αποτρόπαια, βάρβαρη και αντιδημοκρατική ειναι συνάμα και βαθύτατα συμβολική αφου οι υπάλληλοι αυτοί με την πράξη τους κατέλυσαν, στο νοηματικό και συμβολικό επίπεδο, το ίδιο το κράτος δικαίου, αφου με την στάση τους αγνόησαν αποφάσεις δικαιοσύνης και δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων.
Και η συμβολική διάσταση αυτής της πράξης πρέπει να μας κινητοποίησει όλους, οχι γιατί ίσως χάσαμε και άλλον εναν ελεύθερο χώρο αλλά γιατί με την ανοχή μας χάνουμε την ελευθερία μας ως πολίτες.
Ας ανα-κατασκευάσουμε την Εννοια του Πολίτη. Μακριά απο μικρο-κομματικά συμφέροντα. Ας ανακαλύψουμε ξανά την συλλογική μας ζωή.

57 σχόλια

  1. μπα έχω χάσει κάθε ελπίδα λουτράδη για ολους εμάς..φέτος ΚΑΗΚΕ κυριολεκτικά και μεταφορικά το συμπαν..και τι εγινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποιος τα ελέγχει αυτά της παραλιακλης?
    ο σταθοκωστόπουλος ο αγαπημένος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. SOS KALA KANETE KAI TO KANETE 8EMA GIATI OPWS LEEI KAI TO INDY..YPARXEI AUTH THN STIGMI POLU MEGALOS KINDINOS
    ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

    από Φοίβος 0:22πμ, Σάββατο 11 Αυγούστου 2007
    Είναι χρήσιμο να πάνε όσοι κι όσες μπορούν στην ακτή ΤΩΡΑ!

    Είναι χρήσιμο να πάνε όσοι κι όσες μπορούν στην ακτή. Πριν από λίγη ώρα μια ομάδα μαυροντημένων μπράβων έκοβε βόλτες στον χώρο. Υπάρχει περιφρούρηση που χρειάζετε ενίσχυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και άλλα στοιχεία στο
    http://www.elliniko.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά είναι τα αίσχη...Πρέπει όλοι να συμπαρασταθούμε και εμπράκτως στους κατοίκους. Αυτές οι κινητοποιήσεις θα μας διαφοροποιήσουν από τις ΜΚΟ και τις επιχορηγούμενες κινήσεις πολιτών και τις άλλες αρλούμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. etsi einai oles kai oloi autonomoi..makria apo desmeuseis ka8e eidous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. opoios exei nea apo Elliniko na enimerwnei as pame OLOI aurio gia banio ekei..banio-diadilosi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. opoios exei nea apo Elliniko na enimerwnei as pame OLOI aurio gia banio ekei..banio-diadilosi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέμα: Η Παρακμή των Υπερεθνικών Θεσμών
    Συντάκτης: Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων
    Ημερομηνία καταχώρησης: 10η Αυγούστου 2007



    Στις 3-8-2007 η εφημερίδα ΑΥΓΗ αναδημοσίευσε ένα άρθρο της γαλλικής εφημερίδας LIBERATION, το οποίο αναφερόταν στα διαλυτικά φαινόμενα που παρουσιάζει το Βέλγιο λόγω των ισχυρών αισθημάτων εθνικής ταυτότητος των δύο μεγαλυτέρων κοινοτήτων της χώρας: Των Φλαμανδών που μιλούν ολλανδικά και των Βαλλόνων που μιλούν γαλλικά. Το δημοσίευμα μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής: «Δύο μήνες σχεδόν μετά τις βουλευτικές εκλογές της 9ης Ιουνίου και το Βέλγιο εξακολουθεί να μην έχει κυβέρνηση. Και τίποτα δεν δείχνει ότι ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, ο Ιβ Λετέρμ, θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση πριν από το φθινόπωρο. Η κυβερνητική κρίση που διέρχεται το βασίλειο μοιάζει ανυπέρβλητη. Η αιτία είναι οι διεκδικήσεις της Φλάνδρας, που θέλει να στερήσει από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις τελευταίες της αρμοδιότητες.......Η αλήθεια είναι ότι η Φλάνδρα θέτει τα συμφέροντά της υπεράνω εκείνων του Βελγίου. Στις εκλογές της 9ης Ιουνίου το 60% ψήφισαν κόμματα που είτε υποστηρίζουν ανοικτά την ανεξαρτησία της Φλάνδρας είτε θέλουν μία απλή συνομοσπονδία του Βορρά με το Νότο.......Ένας νέος συμβιβασμός θα επιτρέψει ασφαλώς στην χώρα να επιβιώσει –αλλά το Βέλγιο μοιάζει όλο και περισσότερο με ένα άδειο κοχύλι».
    Μάλιστα, αυτά γίνονται στις Βρυξέλλες, εκεί που εδρεύουν οι περισσότερες υπηρεσίες της Ευρ. Ενώσεως. Στην καρδιά της Ευρώπης, εκεί όπου κάποτε διαφημιζόταν με τυμπανοκρουσίες το Ομοσπονδιακό όραμα της ίδιας της Ευρώπης, κινδυνεύει να καταρρεύσει η Βελγική Ομοσπονδία! Τα εθνικά και εθνοκεντρικά αισθήματα επικρατούν των υπερεθνικών οραμάτων. Οι Φλαμανδοί είναι πρώτα Φλαμανδοί και μετά Βέλγοι και οι Βαλλόνοι αντιδρούν ομοίως. Οι υπερεθνικοί θεσμοί βρίσκονται σε κρίση επειδή οι σχεδιαστές τους αγνόησαν την δύναμη των εθνών και των εθνικών κοινοτήτων. Το βλέπουμε περίτρανα στην περίπτωση της νέας μεταρρυθμιστικής Συνθήκης , η οποία καλείται να αντικαταστήσει το ατυχήσαν Ευρωσύνταγμα. Για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις η νέα Συνθήκη συμφωνήθηκε να μη περιλαμβάνει εκείνα τα στοιχεία που τονίζουν το στοιχείο της υπερεθνικής ομοσπονδίας. Διαγράφηκαν οι αναφορές σε σημαία και ύμνο της Ένωσης, απαλείφθηκε η διάταξη ότι η συγκεκριμένη Συνθήκη υπερτερεί του εθνικού δικαίου των κρατών μελών και γενικά προωθείται ένα κείμενο που διατηρεί την διακυβερνητική συνεργασία μεταξύ εθνικών κρατών και απομακρύνει ακόμη περισσότερο την ομοσπονδιακή δομή της Ευρώπης.
    Παρά τις προσπάθειες ή/και τις επιθυμίες των πάσης φύσεως διεθνιστών, μαρξιστών, νεοφιλελευθέρων και άλλων, η έννοια και η αξία του έθνους δεν πέθανε ούτε πρόκειται να πεθάνει. Είδαμε άλλωστε την διάλυση των πολυεθνικών κρατών όπως η ΕΣΣΔ, η Γιουγκοσλαβία, η Τσεχοσλοβακία. Το αίσθημα της εθνικής ταυτότητος επηρέασε καθοριστικά πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, όπως την νίκη του Σαρκοζί στην Γαλλία και την παρ’ολίγον απόλυτη πλειοψηφία των Σκωτσέζων εθνικιστών στις εκλογικές Τοπικής Αυτοδιοικήσεως στην Βρετανία. Πρόκειται για ένα φυσιολογικό συναίσθημα που είναι επικίνδυνο μόνον όταν καταπιεσθεί. Όποιος πολιτικός ή διανοητής το αγνοεί ή το θεωρεί ξεπερασμένο κινδυνεύει να χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Οι υπερεθνικοί θεσμοί όπως η Ευρ. Ένωση έχουν μέλλον μόνον αν δώσουν έμπρακτες διαβεβαιώσεις στα μέλη τους ότι θα σεβασθούν την εθνική ιδιαιτερότητα του κάθε λαού και δεν θα επιδιώξουν την δημιουργία ενός γραφειοκρατικού υπερκράτους που θα μετατρέψει τα εθνικά κράτη σε απλές Νομαρχίες. Φαίνεται πάντως ότι οι σημερινές ηγεσίες της Ευρώπης το έχουν καταλάβει και εγκαταλείπουν τα παρωχημένα φεντεραλιστικά συνθήματα του παρελθόντος.
    Ενώ στην Ευρώπη το έθνος, το εθνικό συναίσθημα και η εθνική ταυτότητα επανέρχονται στο προσκήνιο των σοβαρών συζητήσεων, στην χώρα μας μία μειοψηφία που επιθυμεί να ελέγξει την διδασκαλία της Ιστορίας σε όλες τις βαθμίδες προσπαθεί να μας πείσει ότι το έθνος είναι μία ξεπερασμένη ιδεολογία που κατασκευάσθηκε τον 18ο αιώνα και εξεπλήρωσε τον προορισμό του. Αυτή την ιδεοληψία εκφράζει η συγγραφική ομάδα του περιβόητου βιβλίου της Στ΄ Δημοτικού καθώς και ορισμένοι υποστηρικτές τους. Βεβαίως είναι δικαίωμα του καθενός να στρουθοκαμηλίζει, να αρνείται την πραγματικότητα ή να την βλέπει με Προκρούστειο τρόπο. Το να θέλουν, όμως, να επιβάλουν αυτήν την ιδεοληψία και Προκρούστειο λογική σε παιδιά 11 ετών ή και μεγαλυτέρων ηλικιών με χρήματα του φορολογουμένου Έλληνα και με την σφραγίδα του κράτους αποτελεί πρόβλημα για την δημοκρατία μας και για την παιδεία μας.
    Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλουμε να δούμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν ειρηνικά με σεβασμό προς και από όλους τους λαούς. Δεν θέλουμε όμως να τρέφονται τα παιδιά μας με παραμύθια για την δήθεν παρακμή των εθνικών ταυτοτήτων σε μία εποχή που γύρω μας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενδιαφέρουσα η ανάλυση του κ. Χολέβα μόνο που είναι πολύ αναμενόμενη υπό το πρίσμα του "πολιτισμικού" κινδύνου ενός έθνους, μια ρητορική η οποία κυρίως υιοθετείται από τη δεξιά ανάλυση του "νεοταξισμού".

    Αυτή η ανάλυση παραβλέπει ότι οι λεγόμενοι υπερεθνικοί θεσμοί και η ευρύτερη υπερεθνική ελίτ έχουν γιγαντωθεί για οικονομικούς λόγους και μέσω του παγκόσμιου δόγματος του νεοφιλελευθερισμού.

    Δεν είναι λοιπόν η "πολιτισμική ταυτότητα" που κινδυνεύει, όπως θέλει να πιστεύει η εκκλησία και οι κάθε λογής καρατζαφέρηδες, αλλά ο κίνδυνος έχει σχέση με την παγκοσμιοποιημένη οικονομία και τα δόγματα που την ακολουθούν, των προληπτικών πολέμων, της ευελιξίας των ωραρίων, της ασύδοτης και καταστροφικής λεηλασίας του Τρίτου Κόσμου και άλλα εγκλήματα ολκής κατά της ανθρωπότητας.

    Το γεγονός ότι υπάρχει σύμπνοια της πατριωτικής αριστεράς με την εθνικόφρονα δεξιά στο συγκεκριμένο ζήτημα του βιβλίου της ΣΤ Δημοτικού δε σημαίνει ότι οι λόγοι ήταν οι ίδιοι. Το βιβλίο έχει πρόβλημα λόγω της πολιτικής του ορθότητας, της αταξικής, ανιεράρχητης και αντιεπιστημονικής του δομής και όχι επειδή δεν αναπλάθει μύθους του έθνους ή δεν εξυμνεί την εκκλησία και δεν είναι όσο τουρκοφάγο θα έπρεπε.
    Υπάρχει μεγάλη απόσταση από αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O ELLHNAS THELEI POYTSA KAI VOYRDOYLA GIA NA PAEI MPROSTA MONO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παραλία Ελληνικού;
    Έχει παραλία το Ελληνικό;

    Μα... όλο το αεροδρόμιο και πάνω από τη Βουλιαγμένης, γύρω από την Ιασωνίδου, 5 στενά όλα κι όλα, είναι τα Σούρμενα (Ελληνικό).

    (Το περίφημο κάτω Εληνικό είναι 4-5 βίλες παλιών γνωστών αθηναϊκών οπικογενειών της τέχνης και της πολιτικής)

    Η επίμαχη ακτή ήταν πάντα ιδιοκτησία των νυχτόβιων επιχειρηματιών της Γλυφάδας. Πότε του Καταράλα (Γιδό), πότε των τωρινών Δεκο μεδιτεραρανεο κλπ

    Μα αυτή η ακτή εξυπηρετεί κοινωνικά όλη τη νύχτα της αθήνας.

    Το μπάνιο και κοραφέξαλα....

    Ας δώοσουν αλλού παράσταση οι του Συν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γειά σου και σένα μαλάκα 2.56!
    Γεια-χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1.57
    "Το γεγονός ότι υπάρχει σύμπνοια της πατριωτικής αριστεράς με την εθνικόφρονα δεξιά στο συγκεκριμένο ζήτημα του βιβλίου της ΣΤ Δημοτικού δε σημαίνει ότι οι λόγοι ήταν οι ίδιοι. Το βιβλίο έχει πρόβλημα λόγω της πολιτικής του ορθότητας, της αταξικής, ανιεράρχητης και αντιεπιστημονικής του δομής"

    Αρα;
    Εγώ αυτό καταλαβαίνω απο την ανάλυση σου: ΠΟΤΕ και για κανένα λόγο ψήφο στο κκε, δεν θεωρεί καμμιά ιδέα υπεράνω των κομματικών θέσεων η συμφερόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 6:08
    Αυτό που λέω είναι ότι υπάρχει ταύτιση της αντιπαλότητας απέναντι στο βιβλίο αλλά ότι η κριτική γίνεται για διαφορετικούς λόγους, και δε με απασχολεί το ΚΚΕ τι γνώμη έχει, μιλάω για την Αριστερά (τη ριζοσπαστική όχι την "ανανεωτική"). Την Αριστερά δεν την έλκει η μεταφυσική ανάλυση της ιστορίας για να γλύψει τους παπάδες και τους εθνικιστές κάθε είδους, αλλά η πατριωτική και η ταξική της ανάλυση μέσα από εργαλεία όπως η μαρξιστική ιστορική σκέψη που -όχι τυχαία- είναι η κυρίαρχη σχολή σκέψης εδώ και έναν αιώνα στην επιστημονική ιστοριογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. γιατι ξεφεύγετε απο το θέμα?
    δεν ειπε κανεις να μην γινονται κλαμπς αλλα γινονται
    με βάση τον νομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όχι να μη γίνονται "κλαμπς". Και οι νόμοι όταν είναι αντιλαϊκοί και αντιδημόσιοι πρέπει να πολεμούνται, δεν είναι θέσφατα. Είναι μέρη μιας εξουσίας καταστολής και προώθησης των απαιτήσεων λίγων συμφερόντων. Αυτά είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 2:56
    Μήπως ήσουν και εσύ εκεί , δηλαδή μαζί με τους μπράβους ;;

    Τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. «Το χαρακτηριστικό αυτής της κυβέρνησης είναι ο πολιτικός αμοραλισμός και θα μείνουν στην ιστορία ως οι Μινχάουζεν της πολιτικής ζωής της χώρας».

    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ikonic,περιόρισε τα σχόλιά σου γιατί έχεις αρχίσει να μπουρδολογείς και είναι κρίμα γιατί έκανες ορισμένες εξαιρετικές αναλύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπορεί να μας πει ο οπαδός του ΚΚΕ (δεν υπάρχει εδώ αλλά το λέμε για εφέ) γιατί δέχθηκε το ΠΑΣΟΚ να εξαγοραστεί από τη ΔΙΑΦΘΟΡΑ? Τριπλασιάστηκε η αξία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ (δηλαδή του Πάνου Γερμανού, που δεν ήταν ΠΟΤΕ μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ) για να αγοραστεί από τον ΟΤΕ - δηλαδή κρατικά χρήματα (έτσι μας είπαν να λέμε) κι ας τον ιδιωτικοποιήσαμε εμείς - για να έχουμε διαθέσιμη μούρη για γιαούρτια. Η συμφωνία είναι, δεν με ενδιαφέρει εμένα αν με κατακρίνεις, μόνο όταν λες κάτι για την κυβέρνηση να λες τα ίδια και για το άγιο ΠΑΣΟΚ που ποτέ δεν κυβέρνησε ποτέ δεν έκανε μαλακίες και κυρίως ποτέ δεν κατέκλεψε λυσσωδώς όσα περισσότερα μπορούσε. Με αυτόν τον τρόπο και παραμυθιάζεις τους οπαδούς και με διατηρείς και εμένα το ΠΑΣΟΚ στην αυταπάτη του οράματος της μαλακίας που μας δέρνει.
    Καθαρή οικονομική συναλλαγή (με λίγο από μοναχικό σεξ), δηλαδή business. Για αυτό τον λόγο πήγαν πριν πενήντα χρόνια στο απόσπασμα και στις εξορίες οι αγωνιστές του ΚΚΕ, όχι για να κάνουν οι ΠΑΣΟΚΟΙ τους ΗΡΩΕΣ και να το εξαργυρώνουν διαρκώς από τότε? Κοιτάξτε βρε κατάντημα τα φάγαμε και πεινάμε πάλι, λυπηθείτε μας, ψηφίστε μας να σας κατακλέψουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. poli sostos xristo loytradi.

    lefchr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. RE CAPTAIN EISAI O CAPTAIN IGLO H OXI?? EXEIS KAI KAMIA KALI PSARIA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. TZΩΝ ΠΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΡΑΓΙΟΝ.ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

    ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ( ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ) ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ . ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ.
    Η ΑΣΤΥΝΑΟΜΙΑ ΤΩΝ ΝΟΝΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ .


    ΜΑΥΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ .

    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. το σχόλιο του Στραβελάκη μετα την προβολή του χτεσινού ρεπορτάζ στο Μέγκα με τα επεισόδια το είδατε?Λεει ο μην πω,ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ.Τι λες ρε που κανεις ένα τον θύτη με το θύμα?Ποια δίκια έχουν οι μπράβοι και μαγαζάτορες χωρίς άδεια?Ρε παιδιά ο συγκεκριμένος μαγαζάτορας μήπως έχει κονέ με κανέναν απ το Μέγκα και του κάνουν αβάντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 6.08, 6.44

    και ιδιαίτερα ο 1.35

    έδειξαν να έχουν μυαλό!

    Πάλι καλά! Δεν είναι όλοι κοθώνια.

    Οσο για τον 1.19, μου προκαλεί γέλιο ο μικρός. Που βρωμάει Εξάρτηση από μακρυά, αφού γράφει όπως γράφουν ΟΛΟΙ οι εξαρτημένοι από το στύλ γραφής στα διάφορα κωλοτσάτ. Και μπήκε εδώ μέσα για να προωθήσει την... 'αυτονομία' λέει!!! Είμαι βέβαιος ότι θα μάθει όμως να κυριολεκτεί και να γίνει πράγματι ανεξάρτητο πνεύμα!

    Τα μαρξοσκύβαλα δεν πρόκειται να διδαχτούν ποτέ τίποτα. Μάταιος ο κόπος. Αφήστε τους να αφρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πάρτε τα πιστόλια και γαμήστε τους. Γαμήστε αυτό το κράτος .Μπάτσους δικαστές, βουλή στρατό. Βομβαρδισμός τώρα. Αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 7.13

    Γιατί αφρίζεις βρε $%$@#&^#$@!;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ποιός Κυβερνάει?

    Αυτός που έχει δύναμη κυβερνάει...

    Το θέμα δεν είναι να του απαγορέψεις να κυβερνάει, αλλά να του αφαιρέσεις την δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μπορεί να μας πεί ο οπαδός του ΚΚΕ γιατί δέχθηκε το κόμμα του να εξαγοραστεί από τη ΝΔ? Τριπλασιάστηκε εικονικά η αξία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ (δηλαδή του Πάνου Γερμανού, μέλους του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ) για να αγοραστεί από τον ΟΤΕ (δηλαδή κρατικά χρήματα) για να έχει καλυμένα τα νώτα της η ΝΔ. Η συμφωνία είναι, δεν με ενδιαφέρει εμένα τη ΝΔ αν με κατακρίνεις, μόνο όταν λες κάτι για την κυβέρνηση να λες τα ίδια και για το ΠΑΣΟΚ. Με αυτόν τον τρόπο και παραμυθιάζεις τους οπαδούς του ΚΚΕ και με διατηρείς και εμένα τη ΝΔ στην εξουσία.
    Καθαρή οικονομική συναλλαγή, δηλαδή business. Για αυτό τον λόγο πήγαν πριν πενήντα χρόνια στο απόσπασμα και στις εξορίες οι αγωνιστές του ΚΚΕ? Κοίτα βρε κατάντημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μπορεί να μας πει ο οπαδός του ΚΚΕ (δεν υπάρχει εδώ αλλά το λέμε για εφέ) γιατί δέχθηκε το ΠΑΣΟΚ να εξαγοραστεί από τη ΔΙΑΦΘΟΡΑ? Τριπλασιάστηκε η αξία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ (δηλαδή του Πάνου Γερμανού, που δεν ήταν ΠΟΤΕ μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ) για να αγοραστεί από τον ΟΤΕ - δηλαδή κρατικά χρήματα (έτσι μας είπαν να λέμε) κι ας τον ιδιωτικοποιήσαμε εμείς - για να έχουμε διαθέσιμη μούρη για γιαούρτια. Η συμφωνία είναι, δεν με ενδιαφέρει εμένα αν με κατακρίνεις, μόνο όταν λες κάτι για την κυβέρνηση να λες τα ίδια και για το άγιο ΠΑΣΟΚ που ποτέ δεν κυβέρνησε ποτέ δεν έκανε μαλακίες και κυρίως ποτέ δεν κατέκλεψε λυσσωδώς όσα περισσότερα μπορούσε. Με αυτόν τον τρόπο και παραμυθιάζεις τους οπαδούς και με διατηρείς και εμένα το ΠΑΣΟΚ στην αυταπάτη του οράματος της μαλακίας που μας δέρνει.
    Καθαρή οικονομική συναλλαγή (με λίγο από μοναχικό σεξ), δηλαδή business. Για αυτό τον λόγο πήγαν πριν πενήντα χρόνια στο απόσπασμα και στις εξορίες οι αγωνιστές του ΚΚΕ, όχι για να κάνουν οι ΠΑΣΟΚΟΙ τους ΗΡΩΕΣ και να το εξαργυρώνουν διαρκώς από τότε? Κοιτάξτε βρε κατάντημα τα φάγαμε και πεινάμε πάλι, λυπηθείτε μας, ψηφίστε μας να σας κατακλέψουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 9:56
    Ο Πάνος Γερμανός δεν είναι μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ και έχει απαντηθεί από πολλούς. Το ότι επιμένεις σημαίνει ότι έχεις πάθει λοβοτομημένη συστηματική καφροποίηση και ότι είσαι προβοκάτορας της κακιάς ώρας. Βγήκαν τα χουντάκια να κρίνουν το ΚΚΕ και τους πρόσφυγες ή τα δίκια των πολιτών...Ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΟΣΟΙ όμως δεν είναι ''χουντάκια''
    έχουν ή δεν έχουν δικαίωμα να κρίνουν το CCE?

    Στο μεταξύ όλα όσα έχουν δει το φως τής δημοσιότητας για τους σοβιετικούς κουκουέδες που έδρασαν στην Ελλάδα με το ψευδώνυμο 'κκε', είναι πλέον τόσα πολλά, ώστε δεν τους ξεπλένει ούτε ο Δούναβης ούτε και η Τιβεριάδα λίμνη ολόκληρη.

    Κάτω τα χέρια απ' την Ελλάδα, αλήτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Είδατε κόλπο ο σοβιετικός;

    Προσπαθεί να φιμώσει κάποιον άγνωστο στο Διαδίκτυο (!!!)

    αποδίδοντάς του την Χουντική ιδιότητα!

    Οι Έλληνες, όπως βλέπετε και οι ίδιοι, έχουν να αντιμετωπίσουν
    αφ' ενός εκείνους που μας αποκαλούν Χουντικούς και αφ' ετέρου εκείνους που μας αποκαλούν ΝΑΖΙ.

    Κάνουν ό,τι και οι κοινοί εγκληματίες :
    Ρίχνουν την λάσπη που πιάνει καλύτερα με προφανέστατο σκοπό να θολώσουν τα νερά ως προς το ποιοί είναι και το τι είναι, οι ίδιοι!

    Μικροί άνθρωποι - ή πιόνια ή σκουπίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 12:00
    12:17
    Όταν προσπαθούν να σας εξηγήσουν ότι οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι με δικαιώματα και ότι εκδιώχθηκαν από τα μέρη τους με φασιστικούς τρόπους και εσείς επιμένετε να τους θεωρείτε κατώτερους, παράσιτα και βρωμερούς πλούσιους που ήρθαν να σας κλέψουν την πατρίδα, χωρίς να κάνετε ούτε καν διάλογο για τους λόγους που έρχονται οι μετανάστες ή για το πόσο "κακό" κάνουν στην Ελλάδα, πώς αλλιώς περιμένετε να σας χαρακτηρίσουν;

    Και δε σας λογόκρινε κανείς, σας χαρακτήρισαν, όπως χαρακτηρίσατε κι εμένα και τον snb και παρακάμπτοντας ότι προσπαθούσαμε να κάνουμε διάλογο. Αυτά δε θέλουν ανάλυση για να ταυτιστούν με "φασιστικές/ολοκληρωτικές ιδέες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. για το λακαμά 5.29

    γειθα σου μαχητή (του κλικ)

    αγωνισταρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ξύπνα κορόιδο το ΚΚΕ το κρατάνε οι Αμερικάνοι για να κυβερνά η δεξιά την Ελλάδα. Ξυπνήστε προδομένοι οπαδοί του ΚΚΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Οι Αριστεροί ψάλτες της Δεξιάς δεν άκουσα να διαμαρτυρηθούν για την παραλία του Λαού . Μόνο ο Αλέκος Αλαβάνος αγωνίζεται και συμπαραστέκεται στον Λαό .
    Οι κουκουέδες είναι με τους Νονούς της νύχτας όπως είναι και με τους Νονούς της πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. «Καθρεφτάκια και χάντρες για τους ιθαγενείς» χαρακτήρισαν την… ακράτεια παροχών που έπαθε η κυβέρνηση την τελευταία βδομάδα πριν από τις επίσημες διακοπές των στελεχών της – διότι ανεπίσημα τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι περισσότεροι υπουργοί του βρίσκονται σε διαρκείς διακοπές. Κι η καταγγελία προέρχεται από το σκληρό πυρήνα των γαλάζιων συνδικαλιστών, τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Φαίνεται ότι ο κ. Καραμανλής μπέρδεψε τους ψηφοφόρους του με τους γραφικούς Μαορί που συνάντησε στην Αυστραλία, και νόμιζε ότι θα τους πείσει για τις αγαθές του προθέσεις. Όχι δηλαδή πως οι Μαορί υστερούν σε νοημοσύνη. Απλώς δεν ξέρουν τι σημαίνει «δέσμευση» στη γλώσσα του καταλληλότερου. Εν πάση περιπτώσει, φαίνεται ότι το σόου που στήθηκε με τις ανακοινώσεις μέτρων και υποσχέσεων εξελίσσεται σε μπούμερανγκ. Κι αυτό είναι όπλο των Αβορίγινων της Αυστραλίας…

    Τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Aσε το παραμύθι Ικονιc με τους πρόσφυγες που εκδιώχθηκαν φασιστικά από τα μέρη τους,πάνε αυτά ,δεν τραβάει,το μάθαμε απέξω..Να πεις για οικονομικούς μετανάστες ,μάλιστα,αλλά όχι και ότι π.χ οι Αλβανοί εκδιώχθηκαν φασιστικά από την Αλβανία.Εχει και η προπαγάνδα τα όριά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. να ανακατασκευασουμε την εννοια του πολίτη...πως ρε λουτράδη με τον επαρχιωτισμό και τον ωχαδελφισμο που μας δέρνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 2:09 δεν εκδιώχθηκαν όλοι φασιστικά, αλλά και με οικονομικές πολιτικές (εξαθλίωσης) της κυβέρνησης τους ή των διεθνών οργανισμών, αλλιώς λες να έφευγαν για τουρισμό; Άρα πώς λέγονται; Δε λέγονται "οικονομικοί μετανάστες";

    Αυτό σας μάρανε! Η ουσία των πολιτικών που αναγκάζουν τον κόσμο να φεύγει από την πατρίδα του ποτέ δε σας πείραξε, μόνο να φάτε το συνάνθρωπό σας. "Διαίρει και βασίλευε" κι εσείς από κάτω χειροκροτάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΕΓΩ τους ονόμασα οικονομικούς μετανάστες ,εσύ άφησες στην αρχή να εννοηθεί ότι πρόκειται για πολιτικοϋς πρόσφυγες και τώρα σωστά το διόρθωσες.Διάβασε πάλι την πρώτη σου παράγραφο .Αν δεν σου αρέσει να σε διορθώνουν,μην κάνεις λάθη ,νευρο-συγνώμη-ριζοσπαστικέ Ikonic.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. 2:55
    Γράψε λάθος εκ παραδρομής, αλλά ούτως ή άλλως οι διαχωρισμοί αυτοί είναι τεχνητοί σε μεγάλο βαθμό. Αλλά βέβαια οι περισσότεροι είναι "οικονομικοί μετανάστες" αν το θέτεις έτσι. Εκεί είναι το θέμα όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. για τον 1,3
    Καλά ΚΚΕ και ΛΑΟΣ είναι ένα.Σιγά μην είναι αριστερό κόμμα το ΚΚΕ έτσι που κατάντησε.Εγώ απορώ που σ αυτή την κινητοποίηση το ΠΑΣΟΚ είναι απόν.Οντως,μόνο ο Αλαβάνος αντιδρά ενεργά.Οι άλλοι άφαντοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. 3:38
    Επειδή δεν εμφανίζονται στις τηλεοράσεις δε σημαίνει ότι δεν αντιδρούν οι ΚΚέδες. Έχουν αντιδράσει σε όλους τους τόνους και πολύ πριν γίνει τηλεοπτικό το θέμα με μάχες επί μαχών στη Βουλή που κάποιοι εδώ υπερασπίζονται..Αλλά, ναι οι συζητήσεις στη Βουλή δεν έχουν και την Πάνια δίπλα για να είναι σόου... Ο Αλαβάνος καλά κάνει και συμπαραστέκεται με τη φυσική του παρουσία αλλά το πρόβλημα του είναι ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση στην πλαζζζ, ενώ το πρόβλημα του ΚΚΕ είναι ότι ο Δημόσιος Χώρος εν γένει πρέπει να σταματάει να γίνεται ιδιωτικός και επί πληρωμεί από διάφορους "νταβατζήδες". Το περιπτωσιολογικό vs γενικό συμφέρον. Τι παίρνεις;

    Και επειδή ο Αλαβάνος έχει γίνει ένα καιροσκοπικό σε μεγάλο βαθμό, γραφικό φερέφωνο των Ρεπούσηδων στην "Ανανεωτική" Αριστερά, που ταυτίζει την αριστερή αντίδραση στο βιβλίο της ΣΤ με τη δεξιά και θεοκρατική, δε σημαίνει ότι όλος ο ΣΥΝ είναι για τα μπάζα μεν, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του και η ηγεσία του σίγουρα, δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. "Αφήστε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς"

    Μάρξ

    Όταν ξαναγύρισα πριν κανα χρόνο και κάτι στα πάτρια ύστερα από πολύχρονη παραμονή έξω, η μεγαλύτερη μου έκπληξη είταν που βρήκα την Ρήξη του σ. Καραμπελιά να ασχολείται με τα εθνικά θέματα. Έλα μ@@@@ στον τόπο σου...είπα.

    Με την ευκαιρία ikonic πες του χαιρετίσματα ;-)

    Από την ανάλυσή σου καταλαβαίνω ότι το εργαλείο που έχετε, είναι αυτό του περασμένου αιώνα που λέγεται μαρξισμός. Το ότι η πραγματικότητα έρριξε στα σκουπίδια ολοκληρωτικά το 1989 το οικοδόμημα που στήθηκε πάνω του δεν σας προβληματίζει;

    Εμένα με προβλημάτιζε παλιώτερα και το έψαξα. Αυτά που βρήκα δεν μου άρεσαν καθόλου. Όλοι οι μεγάλοι επαναστάτες, θεωρητικοί (Μαρξιστές, αναρχικοί κλπ) όσο και η οικονομική ελίτ όπως πχ. ο "φιλάνθωπος" Σόρος ο προϊστάμενος του Δημητρά ήταν από μια συγκεκριμένη θρησκευτική οικογένεια. Περίεργο σκέφτηκα, αλλά άρχισα να σκέφτομαι όπως και άλλοι πριν από μένα για τους οποίους δεν είχα ακούσει ποτέ τίποτε, επειδή υπήρχε πέπλος σιωπής επιβεβλημμένος. Από τότε πήρα αμετάκλητα αποστάσεις. Και όταν ακούω κομμουνισμός, ειδικά, βγάζω σπυριά.

    Όσο για τις αναλύσεις που κάνει τόσο η ριζοσπαστική όσο και η ανανεωτική αριστερά για το αν όσοι ενδιαφερόμαστε για την Ελλάδα και τους Έλληνες πρώτα, είμαστε εθνικιστές, βουκόλοι, θρακομακεδόνες κλπ. δεν με απασχολούν. Όσο περισσότερο κοσμοπολίτης γινόμουν τόσο περισσότερο σκεφτόμουν την Ελλάδα. Αυτήν που ήθελα να είναι, όχι όμως αυτό το μόρφωμα που έχει προκύψει από τις αλχημείες που έκανε το προοδευτικό "φασισταριό" των ανερμάτιστων καιροσκόπων που κυβέρνησαν ή συμετείχαν στη διακυβέρνηση τα τελευταία 20 χρόνια.

    Για τους "πρόσφυγες" τώρα. Εκτός αν μιλάμε νιουσπηκ, πρόσφυγες σύμφωνα με την 4η συνθήκη της Γενεύης μπορεί να είναι μόνο όσοι προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές (εμφύλιες συρράξεις επίσης) ή υφίστανται θρησκευτικές ή πολιτικές διώξεις (δικτατορία π.χ.) στην χώρα τους. Κατά συνέπεια οι Αλβανοί, οι Πολωνοί παλιώτερα, οι Ρουμάνοι, κλπ. δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πρόσφυγες. Μόνον οικονομικοί, με αναγκαία και ικανή συνθήκη λοιπόν, να έλθουν εδώ νόμιμα. Από την άλλη μεριά υπάρχουν ποσοστώσεις για το μέχρι πόσους μπορεί να δεχτεί κάθε χώρα. Τώρα γιατί κάποιοι όπως πχ. ο Αλαβάνος, ο ΣΥΝ, ο Δημητράς κλπ επεμβαίνουν έτσι για άτομα που έχουν έλθει εδώ παράνομα και ύστερα από ενέργειες δουλεμπόρων; Τι σκοπιμότητα υπάρχει να υποστηρίζει κανείς το ανθρωπιστικό σε βάρος του νόμου; Κοινός αγώνας; Συγκεκριμένο σχέδιο; ΌΧΙ ΌΧΙ θα σκίσει τα ιμάτια του ο ΣΥΝ και θα αρχίσει τα σεντόνια των τσιτάτων του νιουσπηκ.

    Έλα όμως που υπάρχει και ένα άλλο κουμπί. Κάποιοι από τους Αλβανούς στην Ελλάδα έλεγαν σε ενα βρωμοσάιτ που είχαν ότι ήταν πρόσφυγες και έβριζαν τους Έλληνες ρατσιστές. Από που κι ως που πρόσφυγες οι Αλαβανοί; Οι του ΣΥΝ που γράφουν εδώ, να ρωτήσουν το σ. Μπίστη που σίγουρα θα ξέρει μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

    Οι υπόνοιες είναι επειδή δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση σε επίσημα αρχεία και αποφάσεις του ελλ. κράτους ότι κάποιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ κλπ. έχουν υπογράψει συμβάσεις για την υποδοχή "προσφύγων" κ.α. στην επικράτεια βάφτιζαν τους Αλβανούς πρόσφυγες τσεπωνόντας οι ίδιοι κονδύλια της ΕΕ. Τόσο απλά. Έτσι μόνο γίνονται οι λαθρομετανάστες "πρόσφυγες". Θυμίζω, το '90 ('91;) υπήρξε ένα κύμα Αλβανών λαθρομεταναστών στην Ιταλία. Παρά το γεγονός ότι είναι Ιταλία, συνελήφθησαν και με χειροπέδες ένας Αλβανός ένας καραμπινιέρος επεστράφησαν στην Αλβανία με ναυλωμένες πτήσεις της Αλιτάλια. Έτσι!

    Η Γαλλία γεύεται αυτό που ήταν πολιτική της παλιώτερα, δηλ. η ανθρωπιστική συνένωση των οικογενιών των μετανατών εργατών (νόμιμων εννοείται) από την Β. Αφρική. Οι μεγάλες δόσεις Αράβων αλλά και Αφρικανών δημιούργησαν γκέττο μέσα στην χώρα και από ένα σημείο και μετά ένα μέρος του πλυθυσμού ήρθε σε σύγκρουση με το άλλο μέρος.

    Αυτά βεβαίως είχαν προβλεφθεί από τις αρχές τις δεκαετίας του 90 στην Αμερική όπου βρίσκεται το εργαστήριο που δοκιμάζει τις υποθέσεις. Για να μην υπάρχει πρόβλημα μεταξύ υπερεθνικών ελίτ και υπερεθνικών αβράκωτων έγιναν ειδικές περιοχές όπου κατοικεί η άρχουσα τάξη και οι διαχειριστές του συστήματος και οι οποίες θυμίζουν λίγο του πύργους του μεσαίωνα. Όλοι οι άλλοι απ'έξω και οι λύκοι και τα πρόβατα.

    Αλλού όπως πχ. η Ιαπωνία που δεν θέλει καθόλου ξένους στο έδαφός της σε σύνολο 127.000.000 το 2003 δέχτηκε 27 (47;) πρόσφυγες μόνο.

    Όταν δεν υπάρχει η παραμικρή πρόνοια αφομοίωσης για τους ξένους (εδώ για τους Έλληνες δεν υπάρχει, θα υπάρξει για ξένους;) και τις επιπτώσεις τους θα γίνει ότι γίνεται σε εμάς. Θα αλλοιωθεί η όποια εθνική ταυτότητα της χώρας. Μήπως αυτό βοηθά καλύτερα στην κατανόηση της ατζέντας κάποιων όπως ο Δημητράς ή ο Αλαβάνος.

    Και αφού όλοι αυτοί κόβωνται για να τους φορτώσουν στον Έλληνα φορολογούμενο γιατί οι πρόσφυγες θα πρέπει να έλθουν σε εμάς και να μην αναζητηθούν οι αιτίες του προβλήματος τους για να σταματήσει το κακό; Τους πόλεμους κλπ ποιός και γιατί τους έκανε; Τους δουλέμπορους ποιοί τους κάνουν;

    Υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα.

    Μήπως ο περιβόητος ανταγωνισμός στην οικονομία έχει σαν σκοπό να αναγκάσει τον Έλληνα π.χ. να πάρει τον μισθό του Φιλιππινέζου στην Ελλάδα ή να αναγκαστεί να μεταναστέψει ή απλά να πεθάνει;

    Οι "πρόσφυγες" έτσι κι αλλιώς εδώ καλύτερα είναι από την χώρα τους. Εδώ μπορούν να πάρουν αμέσως δάνειο από την τράπεζα για αυτοκίνητο. Κι αν είναι και μουσουλμάνοι μπορούν να μας φορτώνουν τους τόκους από τα δάνειά τους, όπως έγινε στην Αγγλία το 2002. Αυτό επειδή η μουσουλμανική θρησκεία και οι τράπεζες τους δεν αποδέχονται τους τόκους στον δανεισμό. Από την άλλη βέβαια οι Χριστιανοί δεν θα μπορούν να γιορτάζουν Χριστούγεννα ή άλλες γιορτές του για να μην καοκοκαρδίζουν τις θρησκευτικές μειονότητες που εγκαταστάθηκαν εκεί. Η δικτατορία των μειοψηφειών κάνει τον νόμο ;-)

    Ποιός τώρα θα είχε συμφέρον από μια χώρα μπάχαλο και αγορά εργασίας χωρίς νομοθεσία και δημ. διοικηση να επεμβαίνει όπου ο κάθε ΜΚΟ ή βουλευτής μπορεί να επεμβαίνει για λογαρισμό του ενός ή του άλλου; Σίγουρα όχι οι Έλληνες (ή ότι άλλο νομίζετε). Μόνο οι εμπνευστές αλλά και οι διαχειριστές του συστήματος τωρινοί και μελλοντικοί.

    Οι εμπνευστές λίγο πολύ φαίνονται ή διαφαίνονται καθαρά. Σας δίνει καμμιά ιδέα για το ποιοί προορίζονται για διαχειριστές;

    Ελληνόφωνος Αλ(α)βανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ελληνόφωνε Αλ(α)βάνε


    Ο Διαφωτισμός και οι "απόγονοί" του, ο κλασικός φιλελευθερισμός και ο σοσιαλισμός, με επιστημονικά κοινωνικά εργαλεία ανάλυσης της κοινωνίας και από εντελώς διαφορετικά πρίσματα (το ένα είχε σκοπό τις ατομικές ελευθερίες της μπουρζουαζίας και το άλλο τα κοινωνικά του προλεταριάτου) μετέτρεψαν την ανάγκη για να υπάρχει προστασία του κόσμου από το σκοταδισμό του μεταφυσικού στο κράτος (όχι σαν παράδοση του έθνους, έλεος), που προϋπήρχε και δημιουργούσε τα εγκλήματα αυτά, στα φιλελεύθερα και σοσιαλιστικά κινήματα αντίστοιχα.

    Αντιθέτως, ο σκοταδισμός, η θεοκρατία και η επιλεκτική αντιμετώπιση ομάδων πληθυσμού ήταν στοιχεία που αφορούσαν το γενικότερο κλίμα στις προ-νεωτερικές δυτικές κοινωνίες, και οι οποίες, ακριβώς ΔΕΝ είχαν καμία επαφή με οποιασδήποτε μορφής επιστήμη αλλά πρόκριναν τον ανορθολογισμό. Και η "πρακτική" τυ ανορθολογισμού στην κοινωνική οργάνωση αποδείχθηκε καταστροφική για την πρόοδο του ανθρώπου για χιλιάδες χρόνια (μέχρι το Διαφωτισμό).

    Αφού λοιπόν κάναμε μια χρήσιμη αναδρομή στην ιστορία της προ-νεωτερικής εποχής η οποία πρεσβευόταν από ανάλογες θέσεις όπως η δική σας (μείωσης μεταναστών/βαρβάρων -θεοκρατίας- δημιουργίας μεταφυσικού κράτους) αλλά χωρίς τις οικονομικές αναλύσεις (εδώ χρησιμοποιούμε ορθολογισμό παρόλα ταύτα)..

    θα σας δείξω ότι χρησιμοποιείτε σε πολλά σημεία των επιχειρημάτων σας οικονομικά στοιχεία του προβλήματος για να δείξετε ότι το πρόβλημα είναι οι μετανάστες (που αφορά προκατάλειψη εναντίον των ξένων).

    Δηλαδή χρησιμοποιείτε μεθόδους του φιλελεύθερου ορθολογισμού (που στηρίχθηκε σε μη θεοκρατική/εθνικόφρωνα αντίληψη της ιστορίας) για να δείξετε κάτι ανορθολογικό (καθότι τα δικαιώματα των μεταναστών σε κάθε χώρα προστατεύονται πλήρως από διεθνείς συνθήκες όπως προείπα):


    "Από την ανάλυσή σου καταλαβαίνω ότι το εργαλείο που έχετε, είναι αυτό του περασμένου αιώνα που λέγεται μαρξισμός. Το ότι η πραγματικότητα έρριξε στα σκουπίδια ολοκληρωτικά το 1989 το οικοδόμημα που στήθηκε πάνω του δεν σας προβληματίζει;"

    ΕΝΑ από τα εργαλεία που έχουμε και που λέγεται μαρξισμός πράγματι ήταν και είναι βασικό ρεύμα στις κοινωνικές επιστήμες και μάλιστα το πιο σημαντικό στην ιστοριογραφία, γι' αυτό ας μην είστε τόσο μονότροπος στη σκέψη σας.
    Και επιπλέον το γεγονός ότι ο σταλινισμός, ένα συγκεκριμένο και -ούτως ή άλλως- εξαμβλωματικά ανελεύθερο και κρατικίστικο κατασκεύασμα όπως εξελίχθηκε μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο για διάφορους λόγους, κατέρρευσε, δε σημαίνει ότι ο Μαρξισμός που ήταν η ασαφής θεωρητική του βάση και σκέψη και έπαιρνε βασικά στοιχεία από τον Ρουσικό Διαφωτισμό, δεν έχει τεράστια και σημαντικότατη αξία στην πολιτική ανάλυση της κοινωνίας.
    Αυτά τα δογματικά περί Κατάρρευσης του Σταλινισμού=Κατάρρευση του Μαρξισμού, εκεί που σας παίρνει.


    "Για τους "πρόσφυγες" τώρα. Εκτός αν μιλάμε νιουσπηκ, πρόσφυγες σύμφωνα με την 4η συνθήκη της Γενεύης..."
    >Εδώ σας βολεύουν οι διεθνείς συνθήκες γιατί απλά διαιρούν τους ανθρώπους σε κατηγορίες. Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ όμως τα έχετε χεσμένα βεβαίως (που περιλαμβάνουν και τους μετανάστες σε κάθε χώρα που επιλέγουν!)...



    "Αυτά βεβαίως είχαν προβλεφθεί από τις αρχές τις δεκαετίας του 90 στην Αμερική όπου βρίσκεται το εργαστήριο που δοκιμάζει τις υποθέσεις..."
    > Άλλο μέσο του ανορθολογισμού η επιμονή στη συνωμοσιολογία και η προσπάθεια να κάνεις το ήσσον μείζον. Εδώ η ανθρωπότητα διαλύεται και το "εργαστήριο" του μένγκελε στην Αμερική φταίει (μπορεί και να φταίει κι αυτό, αλλά δεν είναι το ήσσον αυτό)


    "Από την άλλη μεριά υπάρχουν ποσοστώσεις για το μέχρι πόσους μπορεί να δεχτεί κάθε χώρα..."
    >Το ερώτημα σας παρακάμπτει το γεγονός ότι με τα ίδια τα δικά σας κρατικά οικονομικά εργαλεία (επίσημες κρατικές πηγές, στατιστική υπηρεσία κτλ) οι μετανάστες βοήθησαν φοβερά την Ελληνική οικονομία...Μπορείτε να απαντήσετε αν η Ελληνική Οικονομία προέχει των ποσοστώσεων των μεταναστών; Προηγείται η ανάγκη για καλύτερη Οικονομία ή για ποσόστωση των μεταναστών;(Οι Αμερικανοί γιατί δεν έβαλαν ποσοστώσεις; Μήπως γιατί οι Έλληνες των αρχών του 20ού αιώνα δεν ήταν πρώτοι στα εγκλήματα εκεί;(που σαφώς και ήταν!) ή μήπως ήταν αρκετά βλάκες και δεν είδαν πόσο ανοικονόμητοι ήταν οι Έλληνες;)

    "και τις επιπτώσεις τους θα γίνει ότι γίνεται σε εμάς. Θα αλλοιωθεί η όποια εθνική ταυτότητα της χώρας. Μήπως αυτό βοηθά καλύτερα στην κατανόηση της ατζέντας κάποιων όπως ο Δημητράς ή ο Αλαβάνος..."
    Η εθνική ταυτότητα της χώρας αλλοιώνεται ούτως ή άλλως, αυτό που μένει είναι η συλλογική μνήμη και βούληση, που λέγεται έθνος. Έθνος δεν είναι τα λάβαρα και τα σύμβολα, είναι η κοινή θέληση και η συλλογική συνείδηση, το δημόσιο συμφέρον ενός λαού. Επιτέλους, απεγκλωβιστείτε από το μεταφυσικό της υπόθεσης!

    Όσο για το Δημητρά, αποτελεί καλό φερέφωνο του Ισραηλινού Εθνικισμού (και όχι της "θρησκείας" της Σιών για να σας προλάβω)


    "Από την άλλη βέβαια οι Χριστιανοί δεν θα μπορούν να γιορτάζουν Χριστούγεννα ή άλλες γιορτές του για να μην καοκοκαρδίζουν τις θρησκευτικές μειονότητες που εγκαταστάθηκαν εκεί. Η δικτατορία των μειοψηφειών κάνει τον νόμο ;-.."

    Η Αριστερά έχει πάρει σαφή θέση κατά της πολιτικής ορθότητας που χρησιμοποιείται για την τεχνητή απάλυνση υπαρκτών διαφορών μέσα στην κοινωνία, και την έχει καταγγείλει ως μέσο ολοκληρωτικής προπαγάνδας του νεοφιλελευθερισμού.


    "Και αφού όλοι αυτοί κόβωνται για να τους φορτώσουν στον Έλληνα φορολογούμενο γιατί οι πρόσφυγες θα πρέπει να έλθουν σε εμάς και να μην αναζητηθούν οι αιτίες του προβλήματος τους για να σταματήσει το κακό; Τους πόλεμους κλπ ποιός και γιατί τους έκανε; Τους δουλέμπορους ποιοί τους κάνουν;..."

    Οι περισσότερες ιστορικές έρευνες (πλην Λιακόπουλου δηλαδή) δείχνουν ότι αυτά που αναφέρετε τα έκαναν κράτη εθνικιστικά (σαν αυτό που προτείνετε δηλαδή για την Ελλάδα αλλά στο πιο "άγριο"), κράτη θεοκρατικά (όπως οι Οθωμανοί), αυτοκρατορίες που βασίστηκαν σε "πρόσωπα" και ιδεοληψίες (όπως η βρετανική ή η αυτοκρατορία του Μ. Αλεξάνδρου) και εν μέρει στην κατάκτηση πρώτων υλών (αλλά σε πολύ μικρή κλίμακα), και μετά το νεωτερισμό, σημαντικό αν όχι και μοναδικό καταλύτη έπαιξαν οι διάφορες οικονομικές ελίτ στα κράτη, καθώς και ένα μίγμα τους με τον εθνικισμό.

    Τα παραπάνω κράτη που καταγγέλλετε είχαν προσδώσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο κράτος μεταφυσικά χαρακτηριστικά τα οποία επέτειναν τη μετατροπή τους σε κράτη που καταπάτησαν ατομικά και κοινωνικά και κυριαρχικά δικαιώματα άλλων λαών. Τα κράτη του τωρινού νεωτερισμού χτυπούν πλέον σχεδόν πάντα για οικονομικούς ή και φασιστικούς λόγους τα άλλα έθνη.



    "Ποιός τώρα θα είχε συμφέρον από μια χώρα μπάχαλο και αγορά εργασίας χωρίς νομοθεσία και δημ. διοικηση να επεμβαίνει..."
    >Εδώ μας ενδιαφέρει αν δεν έχουμε αγορά εργασίας- γιατί δεν έχουμε; Λόγω μεταναστών; Και πριν το 90 που πάλι χάλι μαύρο ήταν τα οικονομικά, πάλι λόγω μεταναστών δεν είχαμε αγορά εργασίας;Τότε ποιοι μας έφταιγαν; Οι ομοφυλόφιλοι, οι Ρομά;


    "Οι "πρόσφυγες" έτσι κι αλλιώς εδώ καλύτερα είναι από την χώρα τους. Εδώ μπορούν να πάρουν αμέσως δάνειο από την τράπεζα για αυτοκίνητο..."
    >Εδώ δεν σας πειράζει το ότι μπορούμε να πάρουμε αυτοκίνητο, στο εξωτερικό τον κόσμο τον έχετε χεσμένο προφανώς.Αλλά δεν έχει σχέση με το νεοφιλελευθερισμό αυτή η ανισότητα, έχει απλά σχέση με το ότι είναι βάρβαροι/μετανάστες!

    "Μήπως ο περιβόητος ανταγωνισμός στην οικονομία έχει σαν σκοπό να αναγκάσει τον Έλληνα π.χ. να πάρει τον μισθό του Φιλιππινέζου στην Ελλάδα ή να αναγκαστεί να μεταναστέψει ή απλά να πεθάνει;"
    >Ο ΔΙΑβόητος ανταγωνισμός στην οικονομία έχει σκοπό τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Το ότι από κάτω σφάζονται παλικάρια δεν του καίγεται καρφάκι.
    Δεν είναι "μεταφυσικός" ο ανταγωνισμός, είναι η εργαλειακή ορθολογική χρήση της αποτελεσματικότητας και της "ανάπτυξης" με κάθε μέσο! Αυτό είναι που δημιουργεί τα εγκλήματα και όχι "οι ξένοι". Έλεος πια με το "μίσος" ειδικά όταν το προπαγανδίζετε άνθρωποι σχετικά ευκατάστατοι! Θα σκοτώσετε τους από κάτω μεταξύ τους για να φτιάξετε το έθνος εθνάρα που θέλετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πρέπει να έχουν το νου τους οι αναγνώστες τέτοιων κειμένων όπως το παραπάνω.

    Είναι σεντόνι από τα πλέον ηλίθια αφ' ενός, και από την άλλη, τόσο κακογραμμένο και με πάμπολλα σημεία γεμάτα άχνη, που μπορεί να παραβλέψετε όλα εκείνα τα σάπια που είναι σκεπασμένα με αυτήν.

    Μυρίζει από μακρυά, δυστυχώς όμως δεν έχουν όλοι καλή μύτη.
    Κάντε μια προσπάθεια και ανακαλύψτε σε ποιά σημεία προσπαθεί αυτό το σεντόνι να σας δουλέψει! Δεν είναι στόχος μου αυτό το ποντικάκι. Αυτό είναι απλώς φερέφωνο.

    Ίσως όταν έχω περισσότερο χρόνο, να σας δώσω ένω μικρό δείγμα για το πόσο φούσκα είναι αυτό που σας σερβίρεται εδώ με τόση άχνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ε βέβαια άλλοι εξαερώνουν με επιχειρήματα και άλλοι κλάνουν με παπαριές.. Διαφορά κλάσης "αερίου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. 6.49
    Μου αρέσει το ύφος και τα επιχειρήματά σου .Περιττό να πω ότι συμφωνώ με όσα ανέφερες,σχολίαζε συχνότερα αν μπορείς.Οσο για σένα Ikonic,δίνεις την εντύπωση ότι έχεις ένα απόθεμα στάνταρ απαντήσεων που χρησιμοποιείς άσχετα με το θέμα.Απογοητευτικό γιατί είσαι πολύ ενημερωμένος και ξέρεις να κάνεις διάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Aν και τα τελευταία σχόλια είναι άσχετα με το θέμα, θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια σε εκείνους πουτα έγραψαν διότι έτσι έκαναν τη σελίδα των σχολίων του post αυτού μία από τις λίγες στο blog που αξίζουν να διαβάσει κανείς.
    Γιατί δεν γράφετε συχνότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ξέρετε γιατί το ΚΚΕ δεν επισκέφτηκε ποτέ και δεν ενισχύει την προσπάθεια του Κορτζίδη.Γιατί ο Κορτζιδης ήταν πρώην μέλος του ΚΚΕ για πάρα πολλά χρόνια.Και το ΚΚΕ έτσι κάνει.Ετσι έκανε πάντα σε πρώην στελέχη της.Ποιον να πρωτοθυμηθούμε?Τον Πλουμπίδη,τον Μπελογιάννη,τον Κωστόπουλος και τον Φαράκο απ τους καινούριους?Αμέτρητη η λίστα.Οποιος φεύγει η διαφωνεί με το ΚΚΕ γίνεται εχθρός.Οποία δημοκρατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ο/Η ikonic είπε...
    Ελληνόφωνε Αλ(α)βάνε

    Ο Διαφωτισμός και οι "απόγονοί" του, ο κλασικός φιλελευθερισμός και ο …>>>>>>
    Για ποιο διαφωτισμό μιλάτε κύριε; Το γαλλικό; Γνωρίζετε τις δυνάμεις που έδρασαν τόσο στο Γαλλικό διαφωτισμό αλλά όσο και νωρίτερα στην Μεταρρύθμιση;

    Με το υπόλοιπο σεντόνι δεν θα ασχοληθώ και γιατί είναι μια μπούρδα και μισή με έννοιες που ισχύουν μόνο στη δική σας πραγματικότητα..

    Κατά τα άλλα έπεσες μέσα όταν μιλάς για θεοκρατία, έχω πάνω από 20 χρόνια να πάω στην εκκλησία. Ο αυτόματος πιλότος θα είναι...

    θα σας δείξω ότι χρησιμοποιείτε σε πολλά σημεία των επιχειρημάτων σας οικονομικά στοιχεία του προβλήματος για να δείξετε ότι το πρόβλημα είναι οι μετανάστες (που αφορά προκατάλειψη εναντίον των ξένων).
    >>>>>
    Μέσα έπεσες πάλι! Σίγουρα πρέπει να είναι προκατάληψη εναντίον των ξένων αλλά να μην πάρω όρκο. Να ρωτήσω πρώτα την γυναίκα μου (συμπτωματικά είναι ξένη και μάλιστα ούτε καν Ευρωπαία ;-)). Η θεολογία το εξηγεί αυτό;
    ...
    Δηλαδή χρησιμοποιείτε μεθόδους του φιλελεύθερου ορθολογισμού (που στηρίχθηκε σε μη θεοκρατική/εθνικόφρωνα αντίληψη της ιστορίας) για να δείξετε κάτι ανορθολογικό (καθότι τα δικαιώματα των μεταναστών σε κάθε χώρα προστατεύονται πλήρως από διεθνείς συνθήκες όπως προείπα):
    >>>>>>
    θεοκρατική/ εθνικόφρωνα αντίληψη της ιστορίας; Τι είν’ τούτο; Θεό δεν ανέφερα παρά μόνο την θρησκεία σαν συστατικό γνώρισμα της ελλ. κοινωνίας. Και το εθνικόφρων που πάει; Στο Μ. Αλέξανδρο; Στο Κολοκοτρώνη; Δηλαδή όποιος μιλάει για Ελλάδα και Έλληνες και δεν είναι μαρξιστής-λενινιστής είναι εθνικιστής (σωβινιστής είναι το σωστό, αλλά είσαι πολιτικαλι κορεκτ); Αυτό στα άπαντα του Λένιν το βρήκες;
    Και δεν μιλάω για μετανάστες γιατί τέτοιος περίπου υπήρξα. Για λαθρομετανάστες μίλησα και έχει τεράστια διαφορά. Οι νόμιμοι μετανάστες (έστω και νομιμοποιημένοι λαθρομετανάστες) βρίσκονται εδώ δικαιωματικά. Μιλώ για τους άλλους, τους νέους που μας στέλνουν κάθε μέρα οι φίλοι μας οι Τούρκοι (χτες 93 στη Σάμο μόνο), και παρεμπιπτόντως για όλες τις συντεχνίες που από την δυστυχία κάποιων ταλαίπωρων βγάζουν χοντρά μεροκάματα Τώρα, αν και με αυτή την διατύπωση έχεις πρόβλημα τότε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο.
    ...
    Και επιπλέον το γεγονός ότι ο σταλινισμός, ένα συγκεκριμένο και -ούτως ή άλλως- εξαμβλωματικά ανελεύθερο και κρατικίστικο κατασκεύασμα όπως εξελίχθηκε μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο για διάφορους λόγους, κατέρρευσε, δε σημαίνει ότι ο Μαρξισμός που ήταν η ασαφής θεωρητική του βάση και σκέψη και έπαιρνε βασικά στοιχεία από τον Ρουσικό Διαφωτισμό, δεν έχει τεράστια και σημαντικότατη αξία στην πολιτική ανάλυση της κοινωνίας.>>>>>>
    Ο σταλινισμός; Υπαρκτός σοσιαλισμός δεν ήτανε;
    Και γιατί ήταν ανελεύθερα; Στη σοβιετία το πρώτο μέτρο ήταν να στραφεί εναντίον της οικογένειας, βάλλοντας κατά του γάμου, αφήνοντας ελεύθερες τις σχέσεις, την ομοφυλοφιλία (το πρόγραμμα του ΑΚΟΕ ΜΛ δεν είναι και τόσο σύγχρονο ούτε και αυτοί που είναι πίσω του) και δημιουργώντας πχ. τους παιδικούς σταθμούς (που έφτασαν ως τις μέρες μας) σαν μέσο βοήθειας στις εργαζόμενες μητέρες αλλά κυρίως σαν μέσο σοσιαλ. διαπαιδαγώγησης. Κάπως σαν το «θαυμαστό νέο κόσμο» του Χαξλέϋ δλδ. Στην Ελλάδα όλες οι συνδικαλιστικές μαφίες αυτό το κατασκεύασμα έχουν υπ’ όψιν τους σαν μοντέλλο, όταν διατυπώνουν προτάσεις για την συντεχνία τους, να κάθονται, να τους σιτίζει ο φορολογούμενος και να στέλνουν στο ποδάρι τους για δουλειά Αλβανούς όπως κάνουν π.χ., στη ΔΕΗ.

    ...Αυτά τα δογματικά περί Κατάρρευσης του Σταλινισμού=Κατάρρευση του Μαρξισμού, εκεί που σας παίρνει.
    >>>>>
    Χα! Και γιατί παρακαλώ;
    Δεν ήξερα όμως ότι ο νέος Λένιν (ξέρεις ποιος τον έλεγε έτσι μετά τον Γαλλικό Μάη;) από ΟΠΑ (Μαοϊκός δλδ) έγινε Τροτσκιστής στα γεράματα. Καλό όμως, γιατί μόνο οι ηλίθιοι δεν αλλάζουν γνώμη.
    Όσο λοιπόν για τον σταλινισμό που λες δεν εξελίχθηκε έτσι από το τέλος του Β Π. Π.. Την δεκαετία του 30 άρχισε. Η αλλαγή πορείας από τον Στάλιν ήταν γεγονός, αφού ξέκοψε από τον Τρότσκι και καθάρισε τους παλιούς του συντρόφους ληστές. Τα υπόλοιπα τα αφήνω γιατί άλλο ήταν το θέμα μας. Εν τούτοις, παρέθεσα γεγονότα και όχι δικές μου ιδέες
    ...
    >Εδώ σας βολεύουν οι διεθνείς συνθήκες γιατί απλά διαιρούν τους ανθρώπους σε κατηγορίες. Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ όμως τα έχετε χεσμένα βεβαίως (που περιλαμβάνουν και τους μετανάστες σε κάθε χώρα που επιλέγουν!)...
    >>>>>>>>>>
    Με το μπαρδόν δηλαδής ποιους μας βολεύουν και γιατί; Είναι τα γνωστά κόλπα της προσωπικής επίθεσης; Τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ λένε να καταπατάς τους νόμους της χώρας που προσπαθείς να εγκατασταθείς; Σε ποια παράγραφο ακριβώς; Κι όταν δεν είσαι πρόσφυγας αλλά πλήρωσες εσύ ή άλλοι το δουλέμπορο 2000$ να σε φέρει στην Χ χώρα και ποντάρεις στην βοήθεια των εκσυγχρονιστών να σε βοηθήσουν εγκατασταθείς σε βάρος του νόμου της χώρας τι σόϊ μαγκιά είναι;
    Τέλος πάντων. Και ο ΟΗΕ δεν με βολεύει αφού στην ουσία είναι άλλη μια προσπάθεια σαν την Κοινωνία των Εθνών, τον κομμουνισμό κλπ. (στο ευαγγέλιο ποιοι λένε ποιους «έθνη» ξέρεις;) να αντικατασταθούν οι εθνικές κυβερνήσεις από μια υπερεθνική. Μόνο οι Αμερικάνοι μέχρι πρότινος δεν είχαν υπογράψει καμμία σύμβαση ούτε και φορούσαν τα διακριτικά του ΟΗΕ αλλά των ΗΠΑ. Όσο μένουν απ΄ έξω έχουμε ελπίδες
    ...
    > Άλλο μέσο του ανορθολογισμού η επιμονή στη συνωμοσιολογία και η προσπάθεια να κάνεις το ήσσον μείζον. Εδώ η ανθρωπότητα διαλύεται και το "εργαστήριο" του μένγκελε στην Αμερική φταίει (μπορεί και να φταίει κι αυτό, αλλά δεν είναι το ήσσον αυτό)
    >>>>>>>>
    Αυτό λέω και γω (η ανθρωπότητα διαλύεται) αλλά για Αμερική σου λέω, για φανταστικά πρόσωπα μου απαντάς. Πες στο σ. Γιώργο Κ. να σου δώσει τίποτα παλιά τεύχη του Μοντ Ντιπλοματικ της χρονιάς 1995-96 να τα δεις με τα ματάκια σου. Τα άλλα εκ του πονηρού.
    ...
    >Το ερώτημα σας παρακάμπτει το γεγονός ότι με τα ίδια τα δικά σας κρατικά οικονομικά εργαλεία (επίσημες κρατικές πηγές, στατιστική υπηρεσία κτλ) οι μετανάστες βοήθησαν φοβερά την Ελληνική οικονομία...Μπορείτε να απαντήσετε αν η Ελληνική Οικονομία προέχει των ποσοστώσεων των μεταναστών; >>>>>>>>
    Με άλλον με μπερδεύεις δεν καταλαβαίνω για ποιους μιλάς. Προσωπικές απόψεις εκφράζω Αυτό που προέχει για μένα είναι ευημερία για τους Έλληνες πρώτα. Αυτό το λενινιστικό σου κεφάλι μπορεί να το καταλάβει; Τώρα αν βοήθησαν την ελλ. Οικονομία, ίσως. Χάρις σε ξένους δεν ερήμωσε εντελώς η ύπαιθρος όπως ενδεχόμενα υπολόγιζαν οι κυβερνήσεις. Κάποια λαμόγια επίσης έγιναν πλουσιώτερα. Τις συνολικές επιπτώσεις θα τις δούμε αργότερα. Γιατί δεν ωφελεί να πριονίζεις το κλαδί που κάθεσαι.
    ...
    Προηγείται η ανάγκη για καλύτερη Οικονομία ή για ποσόστωση των μεταναστών;(Οι Αμερικανοί γιατί δεν έβαλαν ποσοστώσεις;>>>>>>>>>
    Για να μην μπερδεύουμε τις βούρτσες με τις πέρδικες. Για τι πράγμα μιλάς; Αν μιλάς για μετανάστευση και βέβαια υπήρχαν ποσοστώσεις στην Αμερική. Για σήμερα δεν ξέρω με ακρίβεια γιατί η πολιτική μετανάστευσης έχει μπει σε άλλη ατζέντα.
    ....
    Μήπως γιατί οι Έλληνες των αρχών του 20ού αιώνα δεν ήταν πρώτοι στα εγκλήματα εκεί;(που σαφώς και ήταν!) ή μήπως ήταν αρκετά βλάκες και δεν είδαν πόσο ανοικονόμητοι ήταν οι Έλληνες;)>>>>>>>>>>

    Ξεκαθάρισε για τι μιλάς και παράθεσε πηγές για να μιλάμε σοβαρά και όχι με πορδές. Αν μιλάμε για μαφίες δες το έργο του Ντε Νίρο ή διάβασε κανένα βιβλίο γιατί ο τύπος είναι ξεπουλημένος. Η μεγαλύτερη μαφία τότε ήταν μία όπως και σήμερα (σήμερα την λένε ρώσσικη αλλά δεν είναι ρώσσοι είναι κάποιοι που ήρθαν από την Ρωσσία. Το πιο πιθανό είναι ότι είναι απόγονοι αυτών που φύγανε μαζί με τον Λένιν από την Ν. Υόρκη για να πάνε να κάνουν την επανάσταση το ’17 και γύρισαν πίσω). Οι Έλληνες ήταν γ’ διαλογής τότε και αν έχεις στοιχεία ότι ήταν πρώτοι κατάθεσέ τα.
    ...
    Η εθνική ταυτότητα της χώρας αλλοιώνεται ούτως ή άλλως, αυτό που μένει είναι η συλλογική μνήμη και βούληση, που λέγεται έθνος. Έθνος δεν είναι τα λάβαρα και τα σύμβολα, είναι η κοινή θέληση και η συλλογική συνείδηση, το δημόσιο συμφέρον ενός λαού. Επιτέλους, απεγκλωβιστείτε από το μεταφυσικό της υπόθεσης!>>>>>>>>>>>>
    Καλά τα λες αλλά ένα δεν καταλαβαίνω την κοινή θέληση και την συλλογιστική συνείδηση τι θα την διαμορφώσει; Το βιβλίο της Ρεπούση; Η τηλεόραση; Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο σχολείο; Όταν δεν υπάρχει σημείο αναφοράς ούτε και σύμβολα γιατί όλα τα γκρεμίζουμε σαν αντίθετα με τις αρχές του μαρξισμού-λενινισμού δεν μένει παρά η επιφοίτηση του αγ. Πνεύματος δηλ. … το μεταφυσικό της υπόθεσης! Αυτό εννοείς;
    ....
    Όσο για το Δημητρά, αποτελεί καλό φερέφωνο του Ισραηλινού Εθνικισμού (και όχι της "θρησκείας" της Σιών για να σας προλάβω)…
    >>>>>>>>>>>
    Ισραήλ= η χώρα των Εβραίων, θρησκευόμενων και μη (όσοι δεν είναι θρησκευόμενοι είναι προοδευτικοί-αριστεροί-κομμουνιστές-αναρχικοί κλπ. Όμως δεν τους πιάνει αναφυλαξία να συνυπάρχουν με τον Kahane ή τους θρησκευόμενους του Σας και των άλλων ορθόδοξων κομμάτων). Και επειδή το «Εβραίοι» δεν είναι φυλετικό γνώρισμα αλλά θρησκευτικό δεν μπορεί παρά να είναι ένα και το αυτό. Αντίστοιχο του κράτους των μουλάδων ή το δικό μας αλλά σε πολύ χαρντ έκδοση. Απορώ όμως πως δε το ήξερες αφού το άρδην κάνει αναφορές και είναι ενημερωμένο. Άλλωστε ο Δημητράς υπάλληλος άλλου είναι, αυτή είναι η δουλειά του όπως δουλειά του προϊσταμένου είναι η καταστροφή των εθν. οικονομιών.
    ...
    Η Αριστερά έχει πάρει σαφή θέση κατά της πολιτικής ορθότητας που χρησιμοποιείται για την τεχνητή απάλυνση υπαρκτών διαφορών μέσα στην κοινωνία, και την έχει καταγγείλει ως μέσο ολοκληρωτικής προπαγάνδας του νεοφιλελευθερισμού.
    >>>>>>>>>>
    Λέγοντας αριστερά ποιους εννοείς; Τη Ρήξη; Τους άλλους; Το ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ; Το ΚΚΕ; Δίνω απτά γεγονότα μέσα από την ΕΕ και ακούω αόριστους αφορισμούς για αριστερά και πρόοδο.
    ...
    Οι περισσότερες ιστορικές έρευνες (πλην Λιακόπουλου δηλαδή) δείχνουν
    >>>>>>>>>>>>>>
    Μάλιστα και οπαδός του Λιακόπουλου. Τστστσ. Χαραμίζεσαι, έπρεπε να μπεις στην αντικατασκοπεία ;-).
    ....
    ότι αυτά που αναφέρετε τα έκαναν κράτη εθνικιστικά (σαν αυτό που προτείνετε δηλαδή για την Ελλάδα αλλά στο πιο "άγριο"), κράτη θεοκρατικά (όπως οι Οθωμανοί), αυτοκρατορίες που βασίστηκαν σε "πρόσωπα" και ιδεοληψίες (όπως η βρετανική ή η αυτοκρατορία του Μ. Αλεξάνδρου) και εν μέρει στην κατάκτηση πρώτων υλών (αλλά σε πολύ μικρή κλίμακα), και μετά το νεωτερισμό, σημαντικό αν όχι και μοναδικό καταλύτη έπαιξαν οι διάφορες οικονομικές ελίτ στα κράτη, καθώς και ένα μίγμα τους με τον εθνικισμό.>>>>>>>>>>>>

    Μα τι μου λες; Σου μιλώ για την Αγγλία την Γαλλία και την Γερμανία του σήμερα και συ λες για θεοκρατικά κράτη όπως οι Οθωμανοί. Καλά είναι!
    ...
    Τα παραπάνω κράτη που καταγγέλλετε είχαν προσδώσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο κράτος μεταφυσικά χαρακτηριστικά τα οποία επέτειναν τη μετατροπή τους σε κράτη που καταπάτησαν ατομικά και κοινωνικά και κυριαρχικά δικαιώματα άλλων λαών. Τα κράτη του τωρινού νεωτερισμού χτυπούν πλέον σχεδόν πάντα για οικονομικούς ή και φασιστικούς λόγους τα άλλα έθνη.>>>>>>>>>>
    Ούτε εδώ δεν πολυκαταλαβαίνω τι θες να πεις. Μπας και καπνίζεις τίποτα περίεργα τσιγάρα; Δίνω απτά και συγκεκριμένα παραδείγματα και αναφέρεις Λιακόπουλους και άλλα πολλά χωρίς ειρμό και καθόλου συγκεκριμένα. Μίλησα για μειοψηφίες που έχουν επιβάλλει αναγνώριση των θρησκευτικών τους εορτών σε βάρος της θρησκείας των πολιτών της χώρα που εγκαταστάθηκαν (Αυτά μου τα λένε φίλοι Γάλλοι) και ακούω για εθνικισμούς. Δηλαδή χωρίς τα συγγράμματα των κλασσικών τσιτάτων (μαρξιστικής θεολογίας) δεν μπορούμε να συζητήσουμε;
    ...
    >Εδώ μας ενδιαφέρει αν δεν έχουμε αγορά εργασίας- γιατί δεν έχουμε; Λόγω μεταναστών; Και πριν το 90 που πάλι χάλι μαύρο ήταν τα οικονομικά, πάλι λόγω μεταναστών δεν είχαμε αγορά εργασίας;Τότε ποιοι μας έφταιγαν; Οι ομοφυλόφιλοι, οι Ρομά;
    >>>>>>>>>
    Θα προσπαθήσω να το πω αλλιώς μήπως το καταλάβεις. Αν θα φέρεις ένα …μύριο Χ εθνικότητος αλλόθρησκους κατά προτίμηση (για να υπάρχει πολιτιστικό σημείο τριβής) και τους αμολήσεις χύμα στην Ελλάδα θα ωφελήσει ή θα βλάψει τους Έλληνες; Λέγοντας «φέρεις» δεν εννοώ ούτε εσένα ούτε εμένα αλλά όσους μπορούν να το κάνουν. Αυτούς που κατέχουν τα μέσα παραγωγής (όπως θες πες το) σίγουρα θα τους ωφελήσει. Γιατί; Το καταλαβαίνεις πιστεύω. Τους υπόλοιπους; Εμένα σίγουρα όχι. Πολλούς άλλους σαν εμένα πάλι όχι, για εσένα δεν ξέρω (για δημόσιο υπάλληλο σε κόβω μπορεί και να κάνω λάθος). Το πρόβλημα όμως δεν τίθεται μόνο οικονομικά όπως ίσως θέλεις να το δεις. Είναι πολλά και κυρίως ο κυνισμός των πολιτικών κομμάτων απέναντι στους ψηφοφόρους τους. Αντε και ένα συνομωτικό στο τέλος, ο Γ'Π.Π. προβλέπεται (όχι από τον Νοστράδαμο ούτε τους Ιεχωβάδες αλλά από όσους είχαν πει στα μέσα του 1800 ότι ο Β' Π.Π. θα γίνει μεταξύ φασισμού και κομμουνισμού) μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

    >Εδώ δεν σας πειράζει το ότι μπορούμε να πάρουμε αυτοκίνητο, στο εξωτερικό τον κόσμο τον έχετε χεσμένο προφανώς.Αλλά δεν έχει σχέση με το νεοφιλελευθερισμό αυτή η ανισότητα, έχει απλά σχέση με το ότι είναι βάρβαροι/μετανάστες!
    ...
    Λάθος κάνεις. Έλεγα λοιπόν ότι ο μετανάστης τις συνθήκες που δεν θα ήθελε κανένας Έλληνας γιατί του βρωμάνε αφού του ρίχνουν το βιοτικό του επίπεδο, χάνει ότι δηλ. είχε ήδη σαν δεδομένο, αντίθετα φτιάχνεται, αφού κατά κανόνα είναι αρκετά καλύτερες από αυτές που είχε στο τόπο του, πχ. Πάκισταν.
    ...
    >Ο ΔΙΑβόητος ανταγωνισμός στην οικονομία έχει σκοπό τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Το ότι από κάτω σφάζονται παλικάρια δεν του καίγεται καρφάκι.
    >>>>>>>>
    Για να μου την πεις, μου λες τα λόγια μου αλλά με άλλη διατύπωση. Δεν διαφωνώ στο πρώτο ούτε και στο δεύτερο. Ποιοι είναι όμως αυτοί που επιδιώκουν την μεγιστοποίηση του κέρδους με ονόματα; Και τώρα, πους τους είδαμε μήπως αυτά τα ονόματα τα έχουμε ξαναδεί και σε άλλο μέρος του έργου; Αυτό όμως το προσπερνάς αναπάντητο.
    ...
    Δεν είναι "μεταφυσικός" ο ανταγωνισμός, είναι η εργαλειακή ορθολογική χρήση της αποτελεσματικότητας και της "ανάπτυξης" με κάθε μέσο! Αυτό είναι που δημιουργεί τα εγκλήματα και όχι "οι ξένοι". Έλεος πια με το "μίσος" ειδικά όταν το προπαγανδίζετε άνθρωποι σχετικά ευκατάστατοι! Θα σκοτώσετε τους από κάτω μεταξύ τους για να φτιάξετε το έθνος εθνάρα που θέλετε;
    >>>>>>>>
    Ευχαριστώ πολύ που με συνδέσατε ξανά με την τσιτατομηχανή της μπαρούφας. Αυτά τα διαλεχτικά εργαλεία του προηγούμενου αιώνα που χρησιμοποιείτε πρέπει να φταίνε. Τότε που δεν είχαν ακόμη ηλεκτρισμό. Ο Πακιστανός βιαστής πχ. εδώ θα την βγάλει καλά στην φυλακή για 3~4 χρόνια και μετά θα ξαναβγεί και ίσως ξαναχτυπήσει αφού θεωρεί ότι κάνει το θρησκευτικό του καθήκον απέναντι σε παρακμιακό πολιτισμό. Στην χώρα του για το ίδιο θα έμενε χωρίς καφάλι.
    Όσο για το μίσος, ούτε ο Ματιέ Κάσοβιτς να ήσουν, μάλλον εξ ίδιων κρίνεις. Για σεβασμό στους νόμους του κράτους των Ελλήνων μίλησα. Θεωρώ πως οι αριστεροί έχουν κάποιο πρόβλημα με τους νόμους και την υπακοή, επειδή νομίζουν ότι είναι υπεράνω αυτών, δλδ πιστεύουν ότι η κοινωνία τους χρωστάει. Λάθος!

    Κλείνοντας ευχαριστώ και όσους μπλούπερς μου έκαναν την τιμή να ασχοληθούν επώνυμα ή ανώνυμα με την ασήμαντη ύπαρξη μου. Επιτρέψτε μου να τονίσω όμως, ότι όταν κανείς το παίζει ταυτόχρονα δικαστής και διάδικος τηρεί μια ελαφρώς ανέντιμη στάση απέναντι στο κοινό του.

    Επίσης ευχαριστώ και τους 8:29 και 11:12 για τον καλό λόγο επειδή δεν βλέπω να συντρέχει λόγος συζήτησης. Όλα αλλάζουν για να γίνουν όπως ήταν πριν 1500 χρόνια. Πράσινοι και Βένετοι. 8-(

    Επίσης συγγνώμη για τα σεντόνια τα οποία προσπάθησα να μαζέψω όσο μπορούσα προσπαθώντας να είμαι εντός θέματος και με ουσία. Μέα κούλπα

    Ελληνόφωνος Αλ(α)βανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΡΕ ΤΖΩΝ ΠΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΡΑΓΙΟΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση