GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι θεωρίες συνωμοσίας...

, Του Θάνου Δημάδη Δημοσιογράφου , «Ασύμμετρη απειλή». Αυτόν τον χαρακτηρισμό απέδωσε ο Βύρωνας Πολύδωρας στον πύρινο όλεθρο που βιώνει τα...

,
Του Θάνου Δημάδη
Δημοσιογράφου
,
«Ασύμμετρη απειλή». Αυτόν τον χαρακτηρισμό απέδωσε ο Βύρωνας Πολύδωρας στον πύρινο όλεθρο που βιώνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η χώρα μας. Για οργανωμένο σχέδιο κατά των συμφερόντων της χώρας που βρίσκεται σε εξέλιξη μίλησε όμως και ο πρωθυπουργός αφήνοντας να εννοηθεί ότι μία αόρατη απειλή επιβουλεύεται τα συμφέροντα της Ελλάδας. Την ίδια πολιτική γραμμή ακολουθούν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις σειρά κυβερνητικών στελεχών. Ούτε όμως ο κ. Καραμανλής ούτε οι Υπουργοί του δε διευκρινίζουν- όπως όφειλαν- ούτε ποιοι είναι αυτοί που «πολεμούν» την χώρα μας, ούτε από πού εκπορεύεται μία τέτοια «απειλή».
Δυστυχώς ο ελληνικός λαός αρέσκεται σε θεωρίες συνομωσίας. Το ξέει αυτό η κυβέρνηση και προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί. Προσωπικά μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι κάποια αόρατη δύναμη από το εξωτερικό επιχειρεί να χτυπήσει την Ελλάδα πετώντας στουπιά με βενζίνη και καίγοντας δάση και χωριά. Άλλο τόσο δύσκολο όμως μου φαίνεται τόσες εστίες φωτιάς να ανάβουν ταυτοχρόνως και με απόλυτα συγχρονισμένο σχέδιο. Επί σειρά ετών η εκάστοτε κυβέρνηση πιπίλιζε την καραμέλα των εμπρηστών και των οικοπεδοφάγων. Η σημερινή κυβέρνηση όμως ξέρει ότι η δικαιολογία των εμπρηστών που κατακαίνε την Ελλάδα δεν εξαλείφει τις μεγάλες ευθύνες που φέρει για την καταστροφή. Για τον λόγο αυτό δε διστάζει να υπονοήσει ότι η χώρα πιθανότατα να είναι θύμα ακόμα και τρομοκρατικής επίθεσης. Όπως και να ‘χει δεν νομιμοποιείται η κυβέρνηση να πετάει πυροτεχνήματα χωρίς στοιχεία.
Είναι εμφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να δημιουργήσει στη συνείδηση της κοινής γνώμης την αίσθηση μίας αόρατης απειλής που εχθρεύεται την Ελλάδα. Ο λόγος είναι απλώς. Με τον τρόπο αυτό το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά ότι οι πολίτες θα αναζητήσουν τους υπευθύνους για την εθνική τραγωδία σε κάποιον άγνωστο εξωγενή παράγοντα και έτσι θα θέσουν σε δεύτερη μοίρα τα φαινόμενα διάλυσης του κράτους και ανεπάρκειας των ιθυνόντων που έχουν την ευθύνη του συντονισμού του κρατικού μηχανισμού.
Κατά την άποψή μου εδώ αρμόζει μία φράση που συνήθιζε να λέει συχνά ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής. «Όποτε εφευρίσκουμε θεωρίες συνομωσίες, συνήθως δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτό που φταίει πραγματικά είναι η ανικανότητα και η ανοησία μας». Αντί λοιπόν ο πρωθυπουργός, ο κ. Πολύδωρας και συνολικά η κυβέρνηση να επιδίδεται σε μία άκρατη συνομωσιολογία καλό θα ήταν να κάνουν την αυτοκριτική τους για το σύστημα του κράτους που αποδείχτηκε καμένο. Και δεν κάηκε από τις φωτιές αλλά από την ανικανότητα και την ανοησία τους, όπως θα έλεγε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

21 σχόλια

  1. Στις περιοχές που ξέσπασαν πυρκαγιές βρέθηκαν ήδη οι πρώτοι σύγχρονοι εμπρηστικοί μηχανισμοί που ενεργοποιούνται μέσω κινητών τηλεφώνων. Επίσης εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη, έξω από τη Ναυτική Διοίκηση Ανατολικής Μεσογείου στην Αγία Παρασκευή.
    Εκατοντάδες παραπλανητικές κλήσεις στο Συντονιστικό της ΠΥ για αποπροσανατολισμό και διασπορά των δυνάμεων πυρόσβεσης στο Λεκανοπέδιο.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1920 η δεξιά κερδίζει στις εκλογές τον Βενιζέλο με σύνθημα αποστράτευση, το 1922 έχουμε την Μικρασιατική καταστροφή.

    Το 2004 η δεξιά κερδίζει με σύνθημα πάταξη της διαφθοράς, το 2007 έχουμε μια νέα εθνική καταστροφή.

    στο ενδιάμεσο έχουμε τη Χούντα της δεξιάς και όσα έγιναν στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΛΙΟΠΑΣΟΚΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΦΩΤΙΕΣ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε κάψετε και τους δεξιούς να μην μιλούν καθόλου. Φασίστες έφτασε η ώρα σας.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλάδα απειλείται μόνο από τη βαρβαρότητα, την αρπακτικότητα και την παλιανθρωπιά των Νεοελλήνων. Οι αποδιοπομπαίοι τράγοι, οι ξένες συνωμοσίες, οι κρυφοί εχθροί, τα εξιλαστήρια θύματα βρίσκονται σε νοσηρές φαντασίες. Θέλετε ονόματα εμπρηστών; Σημίτης, ΓΑΠ, Καραμανλής, Χριστόδουλος, με την υπόθαλψη των αυθαίρετων, με τους δασοκτόνους νόμους, με τις ανύπαρκτες υποδομές, με τα εκκλησιαστικά τσιφλίκια. Προχρές μόλις έδωσε 30 στρέμματα στο Περιστέρι ο υπουργός Άμυνας στον Λεβιάθαν της Εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ ΜΥΑΛΑ

    Φίλοι μου, προσέξτε γιατί η επίκληση από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, της «ασύμμετρης απειλής», βάζει τη χώρα σε τεράστια περιπέτεια.
    Η πρότασή του αυτή δεν είναι μια, γνωστή από το παρελθόν, τρέλα της στιγμής του Πολύδωρα, αλλά παμπόνηρη και επικίνδυνη στάση, με τη σύμφωνη γνώμη, φυσικά του Καραμανλή, που ενδεχομένως οδηγήσει τις επόμενες ώρες σε δραματικές εξελίξεις.
    Επιχειρούν, ίσως, επισείοντας άμεση απειλή της εθνικής ασφάλειας, να ενεργοποιήσουν το άρθρο 48 του συντάγματος, το οποίο προβλέπει την κήρυξη κατάστασης πολιορκίας, σύσταση εξαιρετικών δικαστηρίων και αναστολή των θεμελιωδών ελευθεριών του πολίτη, όπως ορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 5.
    Επειδή μάλιστα, η έκτακτη σύγκληση της διαλυμένης βουλής δεν μπορεί να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων, ώστε να εφαρμοσθεί η παράγραφος 1 του άρθρου 48, σκοπεύουν να ενεργοποιήσουν την παράγραφο 2, που απαιτεί απλή πλειοψηφία.
    Κατ’ αυτήν, σε περίπτωση απουσίας της βουλής ή αν συντρέχει αντικειμενική αδυναμία να συγκληθεί εγκαίρως, τα προηγούμενα περιοριστικά μέτρα των ελευθεριών, λαμβάνονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση της κυβέρνησης. Μάλιστα, το διάταγμα αυτό μπορεί να υποβληθεί από την κυβέρνηση στη επόμενη βουλή, με δεδομένο ότι θα έχουμε εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου, κατ’ ερμηνεία των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 48. Ή τα μέτρα αυτά να αρθούν αυτοδικαίως σε 15 μέρες από την έναρξη της εφαρμογής τους, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 48.
    Βεβαίως, υπ’ αυτές τις συνθήκες, άρσης των ατομικών ελευθεριών, εκλογές δεν νοούνται.
    Και ο νοών νοήτω.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι πυρκαγιές που κάψανε και καίνε την Ελλάδα δεν είναι τυχαίες. Για δεκαετίες δεν γνώρισε η χώρα παρόμοια γεγονότα, κι αναφερόμαστε από τις αρχές του περασμένου αιώνα. Πρόκειται για πυρκαγιές που δείχνουν να οφείλονται σε κάποια μορφή σχεδίου. Το παράδειγμα του Σαββάτου που όταν όλα τα πυροσβεστικά μέσα, εναέρια και επίγεια εστάλησαν για βοήθεια στην Πελοπόννησου, εννέα εστίες φωτιάς στη Ροδόπη, την ίδια ώρα, έδειξαν πως τίποτε δεν έγινε τυχαία. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού ήταν ορθή. Η κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» δίνει τη δυνατότητα ελευθερίας κινήσεων, στο κράτος. Να κινητοποιήσει όποιες δυνάμεις υπάρχουν. Γιατί είναι βέβαιο πως στην περίπτωση αυτή, το κράτος αμύνεται. Στη μάχη αυτή πρέπει να στηρίξουμε όλοι την πολιτική ηγεσία. Γιατί η επίθεση έγινε στην Ελλάδα. Το ερώτημα όλων είναι «ποιός έχει κέρδος» από τις πυρκαγιές. Από την ίδια την πυρκαγιά, κανείς. Από τα αποτελέσματά της όμως, ενδεχομένως πολλοί. Φυσικά, δεν μιλάμε για πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης. Αναφερόμαστε σε εκείνους που παρακολουθούν τον τελευταίο χρόνο τα σχέδιά τους στην περιοχή να ανατρέπονται ή να θεωρούν ότι ανατρέπονται, από την πολιτικήτου Κ. Καραμανλή.
    Το ότι η σημερινή κυβέρνηση διατήρησε σαν προτεραιότητα της την ανάπτυξη της χώρας και την αναβάθμισή της στην περιφέρεια, είναι προφανές ότι προκάλεσε αντιδράσεις. Η επιμονή του Κ. Καραμανλή να μεταβάλει την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο [παρά τις όποιες αντιδράσεις στο εσωτερικό κυρίως όμως στο εξωτερικό], η απόφασή του για τριάμισυ χρόνια τώρα να στηρίζει τον κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο και την καταδίκη του «Σχεδίου Ανάν», άφησε εμβρόντητους περισσότερους. Η άρνηση της κυβέρνησης να στείλει στρατό σε Ιράκ και Αφγανιστάν, δεν έχει προκαλέσει λιγώτερες αντιδράσεις.
    Το ότι κάποιοι επιθυμούν να βάλουν την Ελλάδα πίσω, στην παλιά γνωστή γραμμή της υπακοής, είναι γνωστό. Το ότι κάποιοι στο εσωτερικό συμφωνούν μαζί τους, είναι επίσης γνωστό. Κι αυτοί έχουν τη δική τους ευθύνη. Γιατί, αν δεν υπήρχαν έτοιμοι να αναδειχθούν μέσα από τη φωτιά και την καταστροφή, το όλο πλάνο δεν θα είχε αξία.
    Οι πυρκαγιές έφεραν τη χώρα πίσω. Ποιά κυβέρνηση [ασχέτως ποιας πολιτικής δύναμης] θα μπορέσει να αντιμετωπίσει ενεργά, την κοικωνική, οικονομική και οικολογική καταστροφή; Γιατί εκεί οδήγησαν τη χώρα και την κυβέρνηση: να μην μπορεί να αντιδράσει, να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Όταν αυτό το έργο ολοκληρωθεί θα έρθουν ως σωτήρες για να επιβάλουν την άποψή τους.
    Αυτό το σενάριο, αν έτσι αποδειχθούν τα πράγματα, δεν πρέπει να περάσει. Θα πρέπει να πάρει μια απάντηση ηχηρή. Κι αυτό θα το πετύχουμε με ενότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΙΔΟΥ Ο ΕΧΘΡΟΣ

    Το σύνταγμα ορίζει σαφώς (Αρ.24):
    « Η προστασία αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός.
    Για τη διαφύλαξη του το Κράτος έχει υποχρέωση να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα στο πλαίσιο της αρχής αειφορίας.
    [ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΒΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΘΟΣΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;]

    Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων.
    [ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;]

    Η σύνταξη δασολογικού συνιστά υποχρέωση του κράτους.
    [ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΛΟΓΙΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ;]

    Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και δασικών εκτάσεων, εκτός και αν προέχει για την Εθνική Οικονομία ‘η αγροτική εκμετάλλευση ‘η άλλη τους χρήση, που να επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον.
    [ΠΟΣΟΙ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3.5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΆΘΛΙΟΙ;]

    Ήταν εμπόδιο ακόμη και αυτό το σύνταγμα στις ορέξεις των άπληστων πελατών της ΝΔ και όχι μόνο και αφού δεν το εφάρμοσαν θέλουν και να το καταργήσουν.
    Έδωσαν το αναμμένο δαδί στο χέρι του κάθε άθλιου εμπρηστή-καταπατητή και τώρα αναζητούν τον πράκτορα που έβαλε τις φωτιές…
    Η απειλή δεν είναι ασύμμετρη, είναι συμμετρικότατη.
    Αρκεί να θέλει κάποιος να δει τις συμμετρίες!
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Oi Ellhnes agapane thn Ellada MONO otan kerdizei kypella... emmmmm afou den 3eroun kan pou vrisketai ena mouseio... afou den exoun episkeutei oute ena arxaiologiko mnhmeio swsta me morfosh, afou den diavazoun oute ena vivlio... ti perimeneis ??? 8aumata ??

    Asxetoi, agrammatoi kai anikanoi pou gemizoun tis wres tous me yperkatanalwsh kai psyxofarmaka...

    Meta dhlwnoun patriwtes kai dh politika 3ypnioi.... ftaine ontws oi 3enoi pou mas douleoun kai mas exoun grapsei kanonika....??? KAI VEVAIA OXI giati emeis oi idioi exoume grapsei kanonika auth thn idea pou legetai ELLADA....

    Den 8a pw peri 8ewriwn kai alla tetoia... alla mou fainetai para3eno to oti otan h de3ia einai sthn kyriarxikh 8esh, totes kaigetai olos o kosmos....

    Ellas Ellhnw asxetwn... !!! Avanti maesto ena kalamatiano se skyladiko 8a mas swsei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΔΗΣ...ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ.ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ..ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ..
    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΟΠΟΙ ΑΠΛΩΣ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ..
    ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ,ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΣΑ ΜΙΛΗΣΕΙ..
    bomb*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ.ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ..ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ..
    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΟΠΟΙ ΑΠΛΩΣ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ..
    ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ,ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΣΑ ΜΙΛΗΣΕΙ..
    bomb*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανεπαρκείς, φοβισμένοι, ανεύθυνοι, χωρίς σχέδιο και λίγοι... Αυτοί είναι οι χαρακτηρισμοί που δίνουν οι πολίτες που έζησαν τον όλεθρο τις τρεις ημέρες που πέρασαν , στα μέλη της κυβέρνησης της ΝΔ.
    Με οργή, με δάκρυα στα μάτια, αλλά κυρίως με την απογοήτευση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, οι πολίτες της Πελοποννήσου, της Εύβοιας -και κατ επέκταση ολόκληρης της χώρας- προσπερνούν με ειρωνικά σχόλια τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης, τις θεωρίες περί συνωμοσίας που εφηύρε ο κ. Θ. Ρουσόπουλος, τα περί «ασύμμετρης απειλής» που ανέφερε χθες ο κ. Πολύδωρας και τα οποία ερμηνεύονται από βουλευτές της ΝΔ ως προετοιμασία ακόμη και αναβολής των εκλογών .
    Θα γελούσαν, ίσως, εάν η κατάσταση δεν ήταν τόσο δραματική και τραγική...
    H εθνική τραγωδία που γράφτηκε σχεδόν σε κάθε γωνιά της Πελοποννήσου, στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές της χώρας, με αποκορύφωμα την καταστροφή της Αρχαίας Ολυμπίας, πιστοποιούν απόλυτα την πλήρη διάλυση του κρατικού μηχανισμού, την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπουργών που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την καταστροφή και την πλήρη αδυναμία του ίδιου του κ. Κ. Καραμανλή να διαχειριστεί (πολιτικά και ουσιαστικά) μία από τις πιο σοβαρές κρίσεις στην ιστορία της χώρας.
    Η κυβέρνηση, όπως φάνηκε από την πρώτη στιγμή, περιορίστηκε σε επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις. Σε συσκέψεις χωρίς ουσία, σε περιοδείες χωρίς σχέδιο και σε αποφάσεις που έμειναν στα χαρτιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός μετέβη την Παρασκευή το βράδυ στη Ζαχάρω, έδωσε εντολή από την επομένη το πρωί να πετάξουν τα αεροπλάνα, κάτι που ουδέποτε συνέβη.
    Ο κ. Καραμανλής δεν μπόρεσε ούτε να συντονίσει τις προσπάθειες μεταξύ της πυροσβεστικής και του στρατού, με αποτέλεσμα τα μέσα που διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις να μην αξιοποιούνται.
    Ο πρωθυπουργός, για λόγους... πολιτικού εγωισμού, άφησε χωρίς απάντηση τις προτάσεις που έγιναν από τον κ. Γ. Παπανδρέου και από τον κ. Αλ. Αλαβάνο για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Αγνόησε τους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης και μόλις άκουσε κριτική, τότε έβαλε υπουργούς να απαντήσουν για λογαριασμό του.
    Ολες όμως οι κινήσεις της κυβέρνησης, τη στιγμή της μεγάλης κρίσης, υπαγορεύθηκαν από τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα και ο φόβος όλων ήταν και είναι να περιοριστεί -όσο αυτό είναι δυνατόν- η επίδραση της καταστροφής στην εκλογική συμπεριφορά των Ελλήνων. Όσοι δε αποτόλμησαν να βρεθούν στις πληγείσες περιοχές (όπως ο κ. Γ. Βουλγαράκης, ο οποίος μετέβη χθες στην Αρχαία Ολυμπία), ήρθαν αντιμέτωποι με την οργή των πολιτών. Αλλωστε και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής την πρώτη ημέρα της κρίσης που πήγε στη Ζαχάρω εισέπραξε το αρνητικό κλίμα.
    Η επόμενη μέρα για την κυβέρνηση δεν έχει έρθει ακόμη, ούτε καν η ώρα του απολογισμού, με δεδομένο ότι η τραγωδία συνεχίζεται .

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καμία καταγγελία ακόμα από το πασοκ για τους εμπρηστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΙ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ . ΤΙΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πες τα ρε Θανασάκη πες τα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. θανασάκη τι κάνει η ΜΚΟ σου στην Βέροια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εμας θα μας δωσεις κανα φραγκο απ τη μκο?

    ΔΗΜΑΔΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΗΜΑΔΗ αγορι μου πως παει ο κυρτσος?

    τι λεει τωρα που θα χασει η δεξια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Α.ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ *ΘΑΝΑΝΑΤΟΣ
    ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ.

    Β.ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ
    ΓΛΕΙΦΟΥΝ,ΣΠΟΝΣΟΝΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
    ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
    ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ.

    Γ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟ
    ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ Παρ.(Β).

    * Αν κριθει αναγκαιο και εκτελεση
    επι τοπου.Λαε στα οπλα.



    ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. By The Associated Press
    Countries that have offered Greece help:


    Austria: Two army helicopters, a transport plane and 20 firefighters.

    Cyprus: 14 firefighting vehicles, 88 firefighters, 29 civil defense personnel, 22 volunteers trained in firefighting and rescue.

    Czech Republic: One helicopter with five-member crew.

    Denmark: Six firefighting all-terrain vehicles that can climb steep slopes.

    Finland: Three helicopters and 25 firefighters.

    France: Four Canadair water-tanker planes and 60 specialist helicopter firefighters.

    Germany: Three CH-53 water-carrying helicopters. Authorities have also offered firefighting units, including experts in battling forest fires, and other equipment.

    Hungary: 18 firefighters, one doctor, two fire engines, backup equipment.

    Israel: 55 firefighters.

    Italy: One Canadair water-tanker plane.

    The Netherlands: Three Cougar firefighting helicopters and 27 crew.

    Norway: One Bell 214 firefighting helicopter.

    Portugal: One Canadair tanker plane, six personnel.

    Romania: One MI-17 helicopter with a nine crew.

    _Russia: Two heavy firefighting helicopters, two Mi-8 helicopters and a multifunctional amphibian plane.

    _Slovenia: One water-carrying helicopter.

    _Spain: Two Canadair tanker planes.

    _Switzerland: Four Super Puma water-carrying helicopters.

    _Turkey: One tanker plane.

    Κάτι συμβαίνει πάντως...
    Που βρίσκονται όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση