GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έχει χάσει την ψυχραιμία του...

. . Της Μαρίας Στανίτσα Έχει χάσει την ψυχραιμία του τελευταία ο βουλευτής Λευκάδας Ξενοφώντας Βεργίνης βλέποντας ότι δεν πρόκειται να ξα...

.
.Της Μαρίας Στανίτσα

Έχει χάσει την ψυχραιμία του τελευταία ο βουλευτής Λευκάδας Ξενοφώντας Βεργίνης βλέποντας ότι δεν πρόκειται να ξαναδεί βουλευτική έδρα ούτε στον ύπνο του και έχει καταφύγει σε ύβρεις και απειλές ακόμη και κατά δημοσιογράφων. Όσοι δε δεν συμφωνούν μαζί του δέχονται τα πυρά του με ακατονόμαστες εκφράσεις. Και το χειρότερο είναι ότι το πρόβλημά του δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αλλά ο συνυποψήφιός του στη Ν.Δ. Θοδωρής Σολδάτος που δείχνει να πηγαίνει πολύ καλύτερα από τον βουλευτή. Μονοεδρική η Λευκάδα, έχουμε να δούμε σημεία και τέρατα.
Κύριε Βεργίνη δεν αγοράζονται όλοι με χρήματα.

22 σχόλια

  1. Θέμα: Η Παρακμή των Υπερεθνικών Θεσμών
    Συντάκτης: Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων
    Ημερομηνία καταχώρησης: 10η Αυγούστου 2007



    Στις 3-8-2007 η εφημερίδα ΑΥΓΗ αναδημοσίευσε ένα άρθρο της γαλλικής εφημερίδας LIBERATION, το οποίο αναφερόταν στα διαλυτικά φαινόμενα που παρουσιάζει το Βέλγιο λόγω των ισχυρών αισθημάτων εθνικής ταυτότητος των δύο μεγαλυτέρων κοινοτήτων της χώρας: Των Φλαμανδών που μιλούν ολλανδικά και των Βαλλόνων που μιλούν γαλλικά. Το δημοσίευμα μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής: «Δύο μήνες σχεδόν μετά τις βουλευτικές εκλογές της 9ης Ιουνίου και το Βέλγιο εξακολουθεί να μην έχει κυβέρνηση. Και τίποτα δεν δείχνει ότι ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, ο Ιβ Λετέρμ, θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση πριν από το φθινόπωρο. Η κυβερνητική κρίση που διέρχεται το βασίλειο μοιάζει ανυπέρβλητη. Η αιτία είναι οι διεκδικήσεις της Φλάνδρας, που θέλει να στερήσει από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις τελευταίες της αρμοδιότητες.......Η αλήθεια είναι ότι η Φλάνδρα θέτει τα συμφέροντά της υπεράνω εκείνων του Βελγίου. Στις εκλογές της 9ης Ιουνίου το 60% ψήφισαν κόμματα που είτε υποστηρίζουν ανοικτά την ανεξαρτησία της Φλάνδρας είτε θέλουν μία απλή συνομοσπονδία του Βορρά με το Νότο.......Ένας νέος συμβιβασμός θα επιτρέψει ασφαλώς στην χώρα να επιβιώσει –αλλά το Βέλγιο μοιάζει όλο και περισσότερο με ένα άδειο κοχύλι».
    Μάλιστα, αυτά γίνονται στις Βρυξέλλες, εκεί που εδρεύουν οι περισσότερες υπηρεσίες της Ευρ. Ενώσεως. Στην καρδιά της Ευρώπης, εκεί όπου κάποτε διαφημιζόταν με τυμπανοκρουσίες το Ομοσπονδιακό όραμα της ίδιας της Ευρώπης, κινδυνεύει να καταρρεύσει η Βελγική Ομοσπονδία! Τα εθνικά και εθνοκεντρικά αισθήματα επικρατούν των υπερεθνικών οραμάτων. Οι Φλαμανδοί είναι πρώτα Φλαμανδοί και μετά Βέλγοι και οι Βαλλόνοι αντιδρούν ομοίως. Οι υπερεθνικοί θεσμοί βρίσκονται σε κρίση επειδή οι σχεδιαστές τους αγνόησαν την δύναμη των εθνών και των εθνικών κοινοτήτων. Το βλέπουμε περίτρανα στην περίπτωση της νέας μεταρρυθμιστικής Συνθήκης , η οποία καλείται να αντικαταστήσει το ατυχήσαν Ευρωσύνταγμα. Για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις η νέα Συνθήκη συμφωνήθηκε να μη περιλαμβάνει εκείνα τα στοιχεία που τονίζουν το στοιχείο της υπερεθνικής ομοσπονδίας. Διαγράφηκαν οι αναφορές σε σημαία και ύμνο της Ένωσης, απαλείφθηκε η διάταξη ότι η συγκεκριμένη Συνθήκη υπερτερεί του εθνικού δικαίου των κρατών μελών και γενικά προωθείται ένα κείμενο που διατηρεί την διακυβερνητική συνεργασία μεταξύ εθνικών κρατών και απομακρύνει ακόμη περισσότερο την ομοσπονδιακή δομή της Ευρώπης.
    Παρά τις προσπάθειες ή/και τις επιθυμίες των πάσης φύσεως διεθνιστών, μαρξιστών, νεοφιλελευθέρων και άλλων, η έννοια και η αξία του έθνους δεν πέθανε ούτε πρόκειται να πεθάνει. Είδαμε άλλωστε την διάλυση των πολυεθνικών κρατών όπως η ΕΣΣΔ, η Γιουγκοσλαβία, η Τσεχοσλοβακία. Το αίσθημα της εθνικής ταυτότητος επηρέασε καθοριστικά πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, όπως την νίκη του Σαρκοζί στην Γαλλία και την παρ’ολίγον απόλυτη πλειοψηφία των Σκωτσέζων εθνικιστών στις εκλογικές Τοπικής Αυτοδιοικήσεως στην Βρετανία. Πρόκειται για ένα φυσιολογικό συναίσθημα που είναι επικίνδυνο μόνον όταν καταπιεσθεί. Όποιος πολιτικός ή διανοητής το αγνοεί ή το θεωρεί ξεπερασμένο κινδυνεύει να χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Οι υπερεθνικοί θεσμοί όπως η Ευρ. Ένωση έχουν μέλλον μόνον αν δώσουν έμπρακτες διαβεβαιώσεις στα μέλη τους ότι θα σεβασθούν την εθνική ιδιαιτερότητα του κάθε λαού και δεν θα επιδιώξουν την δημιουργία ενός γραφειοκρατικού υπερκράτους που θα μετατρέψει τα εθνικά κράτη σε απλές Νομαρχίες. Φαίνεται πάντως ότι οι σημερινές ηγεσίες της Ευρώπης το έχουν καταλάβει και εγκαταλείπουν τα παρωχημένα φεντεραλιστικά συνθήματα του παρελθόντος.
    Ενώ στην Ευρώπη το έθνος, το εθνικό συναίσθημα και η εθνική ταυτότητα επανέρχονται στο προσκήνιο των σοβαρών συζητήσεων, στην χώρα μας μία μειοψηφία που επιθυμεί να ελέγξει την διδασκαλία της Ιστορίας σε όλες τις βαθμίδες προσπαθεί να μας πείσει ότι το έθνος είναι μία ξεπερασμένη ιδεολογία που κατασκευάσθηκε τον 18ο αιώνα και εξεπλήρωσε τον προορισμό του. Αυτή την ιδεοληψία εκφράζει η συγγραφική ομάδα του περιβόητου βιβλίου της Στ΄ Δημοτικού καθώς και ορισμένοι υποστηρικτές τους. Βεβαίως είναι δικαίωμα του καθενός να στρουθοκαμηλίζει, να αρνείται την πραγματικότητα ή να την βλέπει με Προκρούστειο τρόπο. Το να θέλουν, όμως, να επιβάλουν αυτήν την ιδεοληψία και Προκρούστειο λογική σε παιδιά 11 ετών ή και μεγαλυτέρων ηλικιών με χρήματα του φορολογουμένου Έλληνα και με την σφραγίδα του κράτους αποτελεί πρόβλημα για την δημοκρατία μας και για την παιδεία μας.
    Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλουμε να δούμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν ειρηνικά με σεβασμό προς και από όλους τους λαούς. Δεν θέλουμε όμως να τρέφονται τα παιδιά μας με παραμύθια για την δήθεν παρακμή των εθνικών ταυτοτήτων σε μία εποχή που γύρω μας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 8ELO BOYLEFTINES XOREFRIES
    8ELO BOYTEYTES H8OPOIOYS
    8ELO BOYLEITINES TRAGOYDISTRIES
    8ELO BOYLEYTINA THN ANGELA
    8ELO BOYLEYTH TON PAS-PAS TON
    PARASKEYA
    8ELO BOYTEYTES: H8OPOIOYS- TRAGOYDISTES-TSARLATANOYS-MAGOYS-ASTROLOGOYS-XOREFTES-GYFTOYS-TSIGGANOYS-

    GIATI MONO H LASPA 8A MAS KSELASPOSEI ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεννήθηκε στους Τσουκαλάδες Λευκάδος.
    Άγαμος.
    Υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (1991-1993), Πρόεδρος της Γαλακτοκομικής Εταιρίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.


    ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΑΡΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΡΙΜΕΝΟ ΑΝΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μ α καλα οι αλλοι ειναι οι αμολυντοι τα ρουσφετια στο ΠΝΙ δεν μετρανε τουλαχιστον ο Βεργινης κανει και εργα βλεπε εργατικες πολυκατοικιες ,ποντε, και ποσους αλλους δεν εσπροξε.Εκεινος ο καραφλας ο μπατσος του που τον κουβαλαγε παντοθ και ετρωγε τον απακο ο πειναλας δεν μειλαει τωρα?Σας γιαλισε ο σπυρακος τωρα που ειναι στα πανω του μετα την 400 απο τα Συβοτα ,και εχει καπαροση ολη τη νοτια Λευκαδα με προσυμφωνα και καλα οτι θα φερει επενδυτες ΘΑ ΘΑ ΘΑ ως και το μουλο θα ξανακανει δημαρχο τωρα.Το μπουλτογκ που εστεισε για νομαρχη του ετοιμαζει το εδαφος.Ε ρε βοιδοπουτσα που θελεται..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεννήθηκε στους Τσουκαλάδες Λευκάδος.
    Άγαμος.
    Υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (1991-1993), Πρόεδρος της Γαλακτοκομικής Εταιρίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

    Προιόντα:
    Αλλαντικά
    Κρέας νωπό και κατεψυγμένο
    Πουλερικά νωπά και κατεψυγμένα
    Τυριά - Βούτυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΕΡΓΙΝΗΣ Ν. ΞΕΝΟΦΩΝ.
    Γεννήθηκε στους Τσουκαλάδες Λευκάδος.
    Άγαμος.
    Υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (1991-1993), Πρόεδρος της Γαλακτοκομικής Εταιρίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε

    Coraya
    Η Coraya φέρνει φρέσκο θαλασσινό άνεμο στα πράγματα της γεύσης. Με βάση φιλέτο ψαριού και καβουρόψιχα, τα προϊόντα Coraya έχουν ήδη κερδίσει τους έλληνες καλοφαγάδες. Υγιεινά και γευστικά, νοστιμίζονται από τη φρεσκάδα και την αρμύρα των ωκεανών. Τρυφερά μπατόν βουτηγμένα σε υπέροχη σάλτσα, τρίμμα από θαλασσινά για νόστιμες σαλάτες και πρωτότυπο ζαμπόν για όλες τις στιγμές της μαγειρικής σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΕΤΟΙΑ ΕΤΡΩΓΕ ΚΙ'Ο ΜΗΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ

    ΕΤΡΕΧΕ ΣΤΙΣ 4 ΕΠΟΧΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΒΕΡΓΙΝΗΣ Ν. ΞΕΝΟΦΩΝ.
    Γεννήθηκε στους Τσουκαλάδες Λευκάδος.
    Άγαμος.
    Υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (1991-1993)

    Προιόντα:
    Αλλαντικά
    Κρέας νωπό και κατεψυγμένο
    Πουλερικά νωπά και κατεψυγμένα
    Τυριά - Βούτυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Xολέβας, παρ' ότι σε άλλα 1 - 2 κείμενά του έδειχνε να μην ξέρει ακριβώς τι έγραφε,

    εδώ στο θέμα Έθνη - Αντεθνισμός, τα κατάφερε μια χαρά!

    Δεν αποκλείεται να τον διακρίνει νοητική ευλυγισία και να έχει μάθει στο μεταξύ διάστημα τα μαθήματα που δίνει η Πραγματικότητα η ίδια, συνεχώς! Εύγε!

    Προσέξτε, παρακολουθήστε ότι παρακάτω δεν πρόκειται να δείτε κανένα σχόλιο από τους κατά τα άλλα λαλίστατους αντιεθνικούς, διανοητικά Χαμάληδες γνωστών Μούτρων και Σκερβελέδων που εδώ και αιώνες καταφέρονται με τόσο μένος κατά των Εθνών, λες και είναι τα Έθνη που φταίνε για την δική τους πνευματική φτώχεια και έλειψη Αξιακής Πυξίδας!

    Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

    Bεβαίως και συμβαίνει κάτι άλλο!

    Είναι άλλα τα κίνητρα των Υποκινητών, και διαφορετική είναι
    η περίπτωση όσων ζητωκραυγάζουν το κατόπιν τους και μουγκανίζουν άθλια συνθήματα που οι Παραγωγοί εντέχνως τούς τα σέρβιραν!

    Τέτοιοι πνευματικοί χαμάληδες και παπαγάλοι εδώ μέσα, μπαίνουν συχνά συχνότατα.
    Ως επί το πλείστον, πρόκειται για ξένους.
    Δείξτε τους ότι τα ψωμιά τους τελείωσαν κι ότι η ώρα μάλλον πλησίασε να μετακινηθούν και Πάλι`
    Σ' ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΑΙ Σ' ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ

    Όπως είναι η μοίρα κάθε ΑΚΡΙΔΑΣ!

    ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 6.42

    Το πλεύριον είναι η μονάδα μέτρησης της βλακείας. Ισούται με την παγκόσμια χωρητικότητα σε βλακεία.
    Το δικό σου μέγεθος είναι ένα νανοπίβι (1 nPV = 1PV * 10^-9) και είναι ιδιαίτρα μεγάλο λαμβανομένων υπόψη των μεγεθών της κατ'άτομο φερομένης βλακείας και του αριθμού του παγκοσμίου πληθυσμού.

    Προτείνω ηλεκροσόκ 12 φορές την ημέρα για να πάρεις μία ιδέα περί των εφαρμοσμένων υπό των ομοιδεατών σου μεθόδων σε κάθε ευκαιρία που άρπαξαν για άνοδο στην εξουσία.

    Αει σιχτίρ ΝΑΖΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O [ ai sixtir ] NAZI

    Προτείνει ηλεκτροσόκ!
    12 φορές τη μέρα!

    Ξέρει τι λέει ο ε.
    να τον ακούτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ε.

    Αμα σας ενοχλούν ορισμένοι, αν δεν συμφωνούν αγαπητέ Φύρερ, υπάρχει πάντα η λύση που ήταν γνωστή σε σας.

    Κάντε τους "εθοκάθαρση" ρε, ξέρεις εσύ.
    Αυτό που κάνετε δηλαδή διαχρονικά στην διάρκεια της σύντομης ιστορίας σας.
    Ενα μόνο δίκιο έχεις, στον εγκληματία στον φονιά χιλιάδων ανθρώπων δεν κάνεις ηλεκροσόκ ούτε του δίνεις φάρμακα να γιατρευτεί, χαμένος κόπος.
    Δυστυχώς φαίνεται γλύτωσαν μερικοί εγκληματίες του Β' ΠΠ και κάνανε απογόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. που να δείτε τι τραβάνε οι δημοσιογράφοι από την Ροδούλα Ζήση αν τους υποψιαστεί ότι υποστηρίζουν τον Καρτάλη στην Μαγνησία.... Γι αυτήν -εκεί στο PRESS.GR- δεν γράφετε τίποτε, αντιθέτως λασπολογείτε ένα νέο και ικανό πρόσωπο Καρτάλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 12:21
    Λάθος κάνεις φίλε .
    Την πήραμε χαμπάρι την Ροδούλα και την κράξαμε .
    Της έχει κάνει μαθήματα ο Μάκης όταν του έκανε την γλάστρα στην ζούγκλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. «Καθρεφτάκια και χάντρες για τους ιθαγενείς» χαρακτήρισαν την… ακράτεια παροχών που έπαθε η κυβέρνηση την τελευταία βδομάδα πριν από τις επίσημες διακοπές των στελεχών της – διότι ανεπίσημα τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι περισσότεροι υπουργοί του βρίσκονται σε διαρκείς διακοπές. Κι η καταγγελία προέρχεται από το σκληρό πυρήνα των γαλάζιων συνδικαλιστών, τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Φαίνεται ότι ο κ. Καραμανλής μπέρδεψε τους ψηφοφόρους του με τους γραφικούς Μαορί που συνάντησε στην Αυστραλία, και νόμιζε ότι θα τους πείσει για τις αγαθές του προθέσεις. Όχι δηλαδή πως οι Μαορί υστερούν σε νοημοσύνη. Απλώς δεν ξέρουν τι σημαίνει «δέσμευση» στη γλώσσα του καταλληλότερου. Εν πάση περιπτώσει, φαίνεται ότι το σόου που στήθηκε με τις ανακοινώσεις μέτρων και υποσχέσεων εξελίσσεται σε μπούμερανγκ. Κι αυτό είναι όπλο των Αβορίγινων της Αυστραλίας…

    Τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1.37 εσύ πάντως είσαι μαϊμού φτωχοπροβοκάτορας διάφανος και αμνήμων... το "εγώ απλώς προεδρεύω" και "Ο λαός δε ξεχνά η Ελούντα είναι κοντά"... σύντροφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι μέρα πνευματικής μπουγάδας σήμερα, οι κρανιακοί κάδοι έχουν την τιμητική τους.

    Εκτός απο τον Ρέλλο "έβαλαν πλυντήριο" ο κάφτεν και ο Πίσινους με αποτέλεσμα την υπερφόρτωση της αποχέτευσης με ιδεολογικά και προπαγανδιστικά βρωμόνερα.

    Εντάξει, βρωμιά είναι αυτή, τι να κάνουμε, να τους αφήσουμε να πνιγούν στα λύματα;
    Δεν γίνεται, ανθρωπιστικοί λόγοι!

    Βάλτε λοιπόν πλυντήριο και θα κάνουμε υπομονή μέχρι να αποχετευτεί όλο αυτό το σκατό που κουβαλάτε μέσα στα χεσμένα κεφάλια σας.
    Περιμένουμε όλοι με αγωνία το τελικό στάδιο, το στίψιμο, να δούμε μήπως με την φυγόκεντρο έκθλιψη υπάρχει και κάτι χρήσιμο εκεί μέσα τελικά.
    Προς το παρόν παρατηρούνται απλώς "φουσκαλομπουρμπουλίθραι" εις χρώμα φαιοπράσινο προς το απαλό καφέ σκατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ξενοφών Βεργίνης... γνωστός και ως "μουνάκιας" στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου δίδασκε, λόγω των επανειλημμένων σεξουαλικών παρενοχλήσεων που ασκούσε σε φοιτήτριες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ΚΑΒΒΑΔΑΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΕΙΡΑ 8,52.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ.

    ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΤΡΕΧΑΝΕ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΤΟΥ ,ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΕΠΕΖΕ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

    ΘΑ ΣΕ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΩ ΓΕΡΟΞΟΥΡΑ ,ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΩ ΑΠΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΙΒΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ.

    ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΡΙΞΕΣ ΤΑ ΟΥΜΠΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. χ

    ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΑΡΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΡΙΜΕΝΟ ΑΝΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση