GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι θα γίνει με την ψήφο των ομογενών...

. Ανησυχία επικρατεί στην ομογένεια για το θέμα της επιστολικής ψήφου, λόγω της διάλυσης της Βουλής. Το ομογενειακό Greek American News Ag...


. Ανησυχία επικρατεί στην ομογένεια για το θέμα της επιστολικής ψήφου, λόγω της διάλυσης της Βουλής. Το ομογενειακό Greek American News Agency επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι με βάση τα έως τώρα δεδομένα ο νόμος θα ετίθετο σε ισχύ από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές αλλά υπό τη ρητή και βασική προϋπόθεση ότι θα ψηφιζόταν από την παρούσα Βουλή που μόλις έκλεισε (Πατήστε εδώ). Γεγογός πάντως είναι ότι το νομοσχέδιο μπορεί να τεθεί πράγματι σε εφαρμογή μόλις ψηφιστεί (και από την επόμενη Βουλή, δηλαδή) εφόσον το υπερψηφίσουν 200 βουλευτές. Η σύγχυση βέβαια παραμένει.

18 σχόλια

  1. Καλό είναι να ψηφίζουν οι ομογενείς ,αλλά μόνο για να έκροσωπούνται στη Βουλή, ώστε να παρουσιάζονται και να συζητούνται τα προβλήατά τους και όχι να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EIPES THN MALAKIA SOU KAI ESU KAI XALAROSES ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 5.50 Σωστος!

    12.57 Ειπες κι εσυ την μαλακια σου
    και χαλαρωσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστός ο 5.50

    Δεν είναι δυνατόν μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς να αποφασίζουν ποιά θα είναι η κυβέρνηση στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι λέμε ρε παιδιά? δηλαδή μπορούν να αποφασιζούν για την διακυβέρνησης της χώρας άνθρωποι που δεν εχουν (και μαλλον δεν εχουν σκοπο) πατησει το πόδι τους εδώ, κινητοποιούμενοι απο το μηχανισμο των ρεπουμπλικάνων (γνωστέςοι σχέσεις με το ελληνικό λομπυ), αλλά οχι οι μεταναστές που ζουν στην ελλάδα 10 και 15 χρόνια. Αλλα αυτοι δεν εχουν μπει ακομα σε κομματικους μηχανισμους, για να αισθανονται άνετα να τους δώσουν εκλογικαι δικαιωματα.
    ΤΟ ολο σχεδιο με τους ομογενεις ν γενιας νομιζω οτι ειναι σχεδον αντισυνταγματικο.
    ΑΙΣΧΟΣ αυτο ειναι αλλοιωση εκλογικου αποτελεσματος (καθως υπολογιζετε οτι οι ψηφοι αυτοι μπορει να αγγιξουν τις 300.000, οσο περιπου και οι διαφορα μεταξυ των 2 μεγαλων κομματων σε αρκετες εκλογικες αναμετρησεις τις μεταπολιτευσης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά τα λέτε 5:50,4:08 και rainboy.
    Οι άνθρωποι είναι για τα πανηγύρια.Άκου να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού (μόνιμοι κάτοικοι) για την Ελληνική κυβέρνηση.

    ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ ΧΑΜΕΝΟΙ Ε ΧΑΜΕΝΟΙ

    Δεν μας λέτε ΡΕΕΕΕ τι θα κάνετε με το ασφαλιστικό , με το θέμα των Σκοπίων και την ένταξή τους σε ΕΕ και ΝΑΤΟ ,με την επέκταση των χωρικών μας υδάτων που φτάσαμε να βλέπουμε τουρκικά πολεμικά σκάφη και αεροπλάνα δίπλα στην Εύβοια ,για την θεσμική θωράκιση της ΄΄τύποις΄΄ δημοκρατίας μας για για για


    Η ψήφος των ομογενών σας μάρανε
    ΟΥΣΤ και πάλι ΟΥΣΤ
    (πρός όλες τις κατευθύνσεις το ΟΥΣΤ αγαπητά κομματόσκυλα και παρατρεχάμενοι τους νταξ;)

    ΥΓ:Το θέμα των ομογενών είναι πολύ σοβαρό (αντιστρόφως ανάλογο της πολιτικής των κομματόσκυλων).Θα μπορούσε να συζητηθεί μια αντιπροσώπευση στη Βουλή με δυνατότητα ψήφου μόνο για θέματα που τους αφορούν ή συμμετοχή τους (εκλεγμένων απο την ομογένεια αντιπροσώπων) σε υπάρχοντα όργανα στο ΥΠ.ΕΞ. με δυνατότητες άμεσης παρέμβασης και συνεργασίας με τους θεσμοθετημένους φορείς σχεδίασης - άσκησης πολιτικής στο θέματα που τους(μας) αφορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν πρόκειται για «ψήφο στους ομογενείς» αλλά για ψήφο στους «Έλληνες πολίτες του εξωτερικού».

    Η διαφορά είναι ουσιαστική: ο ομογενής δεν είναι Έλληνας πολίτης. Δεν έχει δικαίωμα ψήφου. Ο Έλληνας πολίτης που ζει στο εξωτερικό, όσο διατηρεί την ιθαγένειά του, έχει συνταγματικά το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. (Όπως έχει και την υποχρέωση της πληρωμής φόρων στο Ελληνικό κράτος κ.α.).

    Όταν δηλαδή μιλάμε για επιστολική ψήφο, εννοούμε για Έλληνες πολίτες που ζουν στο εξωτερικό. Όχι απογόνους Ελλήνων μεταναστών.

    Το σχέδιο νόμου είναι σαφές και δεν κάνει λόγο για ομογενείς. Τον όρο «ομογενείς» τον χρησιμοποιούν μερικοί άσχετοι δημοσιογράφοι. Ας μην τους ακολουθήσουμε στην άγνοιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. As eleksei kapios kai ti ginete kai me tous omogeneis apo Albania pou gia na paroun tin Elliniki ithagenia prepei prota na perasoun apo Rigilis
    BORIORIGILIOTES TOUS KANAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aγαπητέ ληρ έχω την εντύπωση ότι το σχέδιο νόμου για επιστολική ψήφο αφορά όλους τους έλληνες υπήκοους που ζουν στο εξωτερικό. Όντως δεν μιλάει για ομογενείς αλλά περιλαμβάνει όλους όσους έχουν ελληνική υπηκοότητα. Για να έχεις ελληνική υπηκοότητα αρκεί ένας από τους δύο γονείς να είναι έλληνας υπήκοος. Δεν τίθεται άλλος περιορισμός.

    Άρα οι φόβοι ότι δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους που καμιά σχέση δεν έχουν με την Ελλάδα να εκλέγουν κυβέρνηση είναι βασιμότατοι.

    Τέλος να σημειώσω ότι στην καθόλα δημοκρατική Βρετανία δικαίωμα επιστολικής ψήφου έχουν όσοι Βρετανοί υπήκοοι ζουν μέχρι 15 χρόνια στο εξωτερικό. Όσοι ζουν πάνω από 15 χρόνια στο εξωτερικό ή είναι βρετανοί υπήκοοι λόγω γονέων δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές, παρόλο που διατηρούν κανονικότατα την βρετανική υπηκοότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ανώνυμος 5:53

    Σύμφωνοι. Η άποψή μου είναι να εδραιώσουμε κατ'αρχήν πως η προτεινόμενη επιστολική ψήφος αφορά Έλληνες πολίτες και απορρέει από τα βασικά συνταγματικά δικαιώματά τους. Αυτή η παραφιλολογία με τους ομογενείς πρέπει να σταματήσει.

    Τώρα, για το αν ένας Έλληνας υπήκοος έχει σχέση με την Ελλάδα, αυτό δεν εξαρτάται ούτε από το πού γεννήθηκε ούτε από αν κι οι δυο γονείς είναι Έλληνες. Γνωρίζουμε όλοι φαντάζομαι Έλληνες υπήκοους γεννημένους στην Ελλάδα με γονείς αμφότερους Έλληνες που έχουν τόσο σχέση με την Ελλάδα όσο ο Βύρων Πολύδωρας με την πραγματικότητα.

    Συμφωνώ πως το Βρετανικό σύστημα είναι αξιοσημείωτο και ίσως θα πρέπει να το σκεφτούμε σοβαρά. Μου φαίνεται λογικό και αρκετά δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μαυρο στο ρουσσοπουλο.που τα βρηκε τοσα ακινητα .εκλεκτηκε για να υπηρετησει τον λαο? η για να πλουτισει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μαυρο στο ρουσσοπουλο.που τα βρηκε τοσα ακινητα .εκλεκτηκε για να υπηρετησει τον λαο? η για να πλουτισει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ"

    1) "Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών.

    Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"

    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )


    2) "Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"

    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )


    3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"

    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) "Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"

    ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )


    5) "Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι..."

    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )


    6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"

    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) "Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών"

    ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )


    8) "Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ,αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;

    Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"

    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )


    9) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."

    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )


    10) "Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"

    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )



    Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...

    "Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!"

    ( Γιωργάκης Παπανδρεου 16-5-2007 )




    Δια στόματος ΠΑΣΟΚων η αλήθεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τ παπαγαλάκι ξαναχτύπησε με το δεκάλογο! Τρέξε αγοράκι στο Ρουσόπουλο να πάρεις τηναμοιβή σου.

    Και για να συμπληρώσω τον 5:50 θα πω πως νοιώθω ως πολίτης τον έλληνα του εξωτερικού ως ισότιμο με μένα αν υποβάλλει κάθε χρόνο δήλωση εισοδήματος που αποκτά στην Ελλάδα και πληρώνει τους φόρους του. Όπως γνωρίζουμε όλοι οι έλληνες είναι υποχρεωμένοι να έχουν Α.Φ.Μ.
    Θεωρώ δε ότι η υποχρέωση αυτή μας πιστώνει και δικαιώματα. Αλλά όμως τα δικαιώματα να μη μπορούν να ασκηθούν αν οι υποχρεώσεις δεν έχουν αντίκρυσμα. Αν δηλαδή δεν υπάρχει φορολογικό αντικείμενο του δικαιούχου στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΠΟΥΛΗΣ ΤΗΕ PARTY MAKER
    (Ο 3ος δρομος προς τη Νεολαια)

    Αρχες του 2004 ενα νεολαιιστικο
    συνθημα δονουσε την επικρατεια απο
    ακρου εις ακρον, "ΠΑΡΤΥ ΠΑΡΤΥ ΣΤΙΣ
    7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ".
    Πραγματικα ητανε μια καταπληκτικη
    συλληψη της νεολαιας ΠΑΣΟΚ που
    φροντισε ο Μπουλης, κοντρα σε κατι
    γκαλοπ καλη ωρα σαν αυτο εδω,(εκλεισε η ψαλιδα,η νεολαια ψηφιζει
    ΓΑΠ,οσοι εχουν τον κωλο πισω και αυτοι ψηφιζουν ΓΑΠ,το ΠΑΣΟΚ περασε
    μπροστα, κλπ,)να κανει πραγματικο- τητα το παρτυ. Ο Μπουλης δεν χαλαει
    χατηρι στους νεολαιους.
    Εγω ημουν ενας απο αυτους που υπο-
    στηριζα φανατικα οτι το επομενο
    παρτυ θα ηταν και αυτο εαρινο.
    Ελα ομως που δεν εχω, το ομολογω,
    την ευρυτητα πνευματος, που πρεπει
    να εχει ενας ηγετης. Σε μια χωρα
    που στοχο εχει το 12μηνο τουρισμο,
    δεν γινεται ολα τα events να γινο-
    νται την ιδια εποχη.
    Μπραβο Κωστα, τωρα καταλαβα οτι
    θελεις φετος το πιο μεγαλο παρτυ να ειναι φθινοπωρινο. Μαζι σου
    Κωστα, εμεις με μπροσταρη εσενα κα-
    νουμε ολες τις χαρες στη νεα γενια,
    φετος το θελουν φθινοπωρο, φθινοπω-
    πο!!!!
    Ειναι αληθεια οτι ηλθε η ΟΝΝΕΔ και
    σου ειπε, Αρχηγε κοιταξε να δεις
    στους νεολαιους του ΠΑΣΟΚ τους εκα-
    νες τη χαρη Μαρτη, εμεις τωρα θε-
    λουμε το παρτυ να το κανεις
    Σεπτεμβρη? και ετσι αποφασισες να
    εχουμε προωρη φιεστα?
    Απ τη αρχη σε ειχα καταλαβει οτι
    εχεις το δικο σου τροπο να σε γου-
    σταρουν οι νεολαιοι.
    Μονο Κωστα θα σε παρακαλεσω και
    αυτο το event να ειναι σεμνο και
    ταπεινο, 3 ποσοστιαιες μοναδες
    φθανουν και περισσευουν.


    Κ Α Π Ε Τ Α Ν Ι Ο Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κυβερνηση ΕΔΩ ψηφιζουν οσοι ειναι Ελληνες, ζουν εδω, μεγαλωνουν τα παιδια τους εδω και με το αιμα τους συντηρουν τον τοπο. Το να ψηφισει για να βγαλει κυβερνηση εδω καποιος που εχει μια αναμνηση απο το χωριο του και θελει να επηρεασει την ζωη μου χωρις να ξερει τις εδω συνθηκες ε ΟΧΙ. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δηλαδή δε Βάγγο όσοι ζουν Ελλάδα αλλά δεν έχουν παιδιά, δεν δικαιούνται ψήφου; Ή, όσοι ζουν Ελλάδα αλλά τα παιδιά τους έχουν φύγει στο εξωτερικό, ούτε αυτοί δικαιούνται ψήφου;

    Τα σκέφτεσαι αυτά που λές ή νομίζεις πως το Σύνταγμα είναι ένα κουρελόχαρτο για να το κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ληρ, του Βαγγου τα λογια τα πηρες στραβα. Το εκανες ηθελημενα ή εισαι ακομα μικρουλης?

    Ομως στις 6.22 φανηκες ωριμος σχολιαστης... Αρα το μικρουλης δεν μπορει να ισχυει.

    Το τι εφαρμοζουν οι Βρεττανοι, μπορει να μας απασχολει μονο πολυ λιγο.

    Την κατασταση με τους Βορειοηπειρωτες χρειαζεται να την δουμε και να την κρινουμε με μεγαλη προσοχη. Ακουστηκε οτι γινεται εκμεταλευση ελληνικοτητας απο αλλοδαπους.

    Σκεφτειτε επισης εκ παραλληλου και οτι στην εκμεταλευση αυτη εχει πεσει με τα μουτρα - πως θα μπορουσε να ειναι αλλιως; - η EKKLEZIA η οποια βαφτιζει διαφορους φτωχους αλβανους (σκιπεταρους ή αλβανους ή σερβους ή βλαχους ) με "ορθοδοξα" ονοματα, με αποτελεσμα μια ακρως θολη κατασταση ληγουσα σε ενδεχομενη ελληνοποιηση. Στον Αθω η κατασταση εχει ομοιοτητες.

    Προσπαθησα να βρω τι μπορει να ειναι ο γριφος, Ελληνες, με Ελληνες γονεις που να μην εχουν καμια σχεση με την Ελλαδα.
    Αυτο μονο σε χριστιανους/γιαχοβαδες μπορει να παραπεμπει αλλα και σε αναρχικους ισως.
    Οι αλλοι ειναι ολοι κανονικοτατοι αλλοδαποι, και δεν μπορουν να ληφθουν υποψη, ανεξαρτητα αν μενουν στην Ελλαδα επι εκατονταετιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση