GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απάτη στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο!

.. Θέτω ένα θέμα που αφορά στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο . Είναι γνωστό ότι οι φοιτητές πληρώνουμε από 500 ως 700 ευρώ την ενότητα, ανά...

..
Θέτω ένα θέμα που αφορά στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Είναι γνωστό ότι οι φοιτητές πληρώνουμε από 500 ως 700 ευρώ την ενότητα, ανάλογα με το ποια χρονιά γραφτήκαμε στο ΕΑΠ. Αυτό όπως γνωρίζουμε όλοι είναι αντισυνταγματικό αφού το Ελληνικό Σύνταγμα ορίζει καθαρά ότι πρέπει να έχουμε δωρεάν παιδεία στην Ελλάδα.
Ο σύλλογος φοιτητών Ευρωπαϊκού πολιτισμού έχει προσφύγει στα δικαστήρια για να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω. Σημ. Μας δίνουν μόνο τα βασικά βιβλία, 3 για κάθε ενότητα, το πολύ 4. Εμείς όμως χρησιμοποιούμε κι άλλα και τα αγοράζουμε έξτρα. Τα λεφτά των καθηγητών, δε, που διδάσκουν ως συνεργάτες δεν έχουν αλλάξει ούτε στο ελάχιστο, παρά τις αυξήσεις των διδάκτρων -οι οποίες έχουν σταματήσει, για να τα λέμε όλα, εδώ και τρία χρόνια. Ωστόσο εμείς που πληρώνουμε 1400 ή 2100 ευρώ το χρόνο, σίγουρα είμαστε θύματα απατεώνων γιατί δεν υπάρχει αντίκρυσμα γι' αυτά τα λεφτά.
Ένας φοιτητής

81 σχόλια

  1. index

    Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

    Για όσους νιώθουν έτσι...

    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ανοικτό πανεπιστήμιο με ΔΙΔΑΚΤΡΑ στα προπτυχιακά μαθήματα (μοναδικό εν Ελλάδι) είναι δημιούργημα του ΓΑΠ.

    Α ρε george, όλα στραβά παν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

    ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


    ΚΑΤΙΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΧΟΝΤΡΟΚΑΤΙΝΑ

    ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ


    ΠΑΡΩΝ.


    ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΧΟΝΤΡΕ

    ΤΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΜΕ;;

    ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΕΣ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΙΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ


    ΚΑΙ ΖΗΤΑΓΕΣ ΑΡΧΗΓΙΑ.


    Α ΡΕ ΠΗΛΙΟ ΓΟΥΣΗ

    ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ


    ΕΣΥ ΡΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;;;;

    ΕΣΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ.


    ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ

    ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΑΠΟ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΣΟΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΤΟΥ!!ΤΟΝ ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΟ ΘΟΔΩΡΟ...ΤΟΝ ΦΟΒΕΡΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΣ.ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ"ΑΝΑΚΤΟΡΑ"ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΑΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΟΥ Ε.Α.Π. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα δίδακτρα του ΕΑΠ δεν εκπίπτουν από την εφορία και επιπλέον ξέρω φοιτητές που επειδή δεν τους έδωσαν ούτε μία μέρα παράταση για να πληρώσουν το ποσό, δεν συνέχισαν τις σπουδές τους. Δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να πληρώσουμε σε δόσεις ή με κάρτα. Τα θέλουν εφάπαξ και μετρητοίς. Είναι πολύ σκληρό και καθόλου ευέλικτο το σύστημά τους. Και φυσικά συμφωνώ με το φοιτητή ότι τα λεφτά αυτά δεν δικαιολογούνται με τίποτα. Ελπίζω να κερδίσουμε στο δικαστήριο και να τα πάρουμε πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε κανένα ανοικτό πανεπιστήμιο (που λειτουργούν πολλά σε άλλες χώρες) δεν είναι δωρεάν η φοίτηση.
    Αλλά στο ελλαδιστάν βέβαια θέλουμε να προτοτυπίσουμε.
    Δηλαδή όσοι μπήκαν σε ΑΕΙ από τις πανελλήνιες ήταν κορόιδα, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΠΤΥΧΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...
    ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΙΤΕΣ!!!
    ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΟΔΩΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απάτη το Ανοικτο Πανεπιστημιο, έπρεπε να γράφει ο τίτλος στο σχόλιο και όχι στο ΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και ο τροπος εισαγωγης η ... κληρωση , ευκαιρια για ολους σου λεει, με τοσα λεφτα που ζητανε οποιος ηθελε επρεπε να μπει. Ασε που οσους εχω ακουσει εχουν υφακι σαν να εχουν μπει στο ΜΙΤ , δηλαδη εμεις που μπηκαμε με πανελληνιες τι ειμαστε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και Πανελλήνιες με Πανελλήνιες έχουν διαφορά ....

    Υπάρχουν οι Πανελλήνιες του 1993 που ήθελες μέσω όρο 18 κατ' ελάχιστον για να μπεις οπουδήποτε, υπάρχουν κι εκείνες του 2004 που ο κάθε τεμπέλης έμπαινε ακόμη και με βαθμούς κάτω από τη βάση. Οι αφορισμοί δεν δείχνουν επιστημονική θεώρηση, μήπως, εσείς που μονίμως είστε με την κατάκριση στο στόμα, δεν καταφέρατε να μπείτε ούτε σε ΤΕΙ στην πέρα ραχούλα και σας έχει μείνει το παράπονο????????????

    Ο καθένας κάνει την προσπάθεια του, στον τερματισμό θα φανούν τα αποτελέσματα! Εξάλλου πόσοι και πόσοι έχουν πάρει με πληρωμή σε "είδος" πτυχία και από τα συμβατικά πανεπιστήμια!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να σου πω εγω λοιπον που περασα με δεσμες Αθηνα το 92 στο ΕΚΠΑ . Το αν εισαι επιστημονας θα το αποδειξεις με τα εργα σου και τις γνωσεις σου στη πορεια της ζωης αου οταν με το καλο τελειωσεις το ΕΑΠ ... Το ιδιο το ΕΑΠ τωρα θα αποδειξει την επιστημονικη αξια του στη πορεια του χρονου με την ερευνα τις δημοσιευσεις τους ερευνητες του κ.α. Εγω δε αφοριζω το ΕΑΠ , ειναι χρησιμο και κοινωνικα απαραιτητο να δινει την ευκαιρια σε ΟΠΟΙΟΝ θελει να συνεχισει τις σπουδες του ειτε σε προπτυχιακο ειτε σε μεταπτυχιακο επιπεδο - ξαναλεω σε ΟΠΟΙΟΝ θελει- Ετσι θα αποκτησει το ρολο του Ανοικτου . Τωρα το πως θα βγαινει ειναι το θεμα , εσεις οι ιδιοι θα πρεπει να δωσετε κυρος στο πτυχιο σας . Απλα νομιζω οτι το οικονομικο ισως θα επρεπε να το εχετε σε δευτερη μοιρα , σε πρωτη τη ποιοτητα σπουδων και την σταδιακη αποδοχη στη κοινωνια και στην επιστημονικη κοινοτητα.
    φιλικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν ξέρω την κατάσταση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου ΣΗΜΕΡΑ, αλλά... πριν 2-3 χρόνια δίδασκα ιδιαίτερα μαθήματα σε αρκετούς φοιτητές του (Πληροφορικής) σε θέματα που ΔΕΝ είχαν καν τη στοιχειώδη σωστή διδασκαλία και προσπαθούσαν να τα μάθουν μέσω παπαγαλίας (γλώσσα προγραμματισμού PROLOG και Τεχνητή Νοημοσύνη). Οπωσδήποτε τα λεφτά τους τα έδιναν τζάμπα τότε. Δεν γνωρίζω αν η κατάσταση βελτιώθηκε από τότε, αλλά ακόμη και αν έγινε αυτό, ΠΑΛΙ τα δίδακτρα είναι υπέρογκα και ΔΕΝ αποτελούν με τίποτα "δωρεάν παιδεία"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το αλλο που με ενα ( 1 ) εργαστηριακο μαθημα στη πληροφορικη μαλλον σεμιναριακου τυπου θελει ο αλλος να ενταχθει στη ΠΕ Πληροφορικης hardware τι σου λεει ? ακομα και στα ΤΕΙ της Αθηνας τουλαχιστον τους σκιζουνε στα εργαστηρια , για να μη μιλησω για τα παιδια απο πολυτεχνεια που με τοσα μαθηματα ειναι σαν 2 πτυχια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Διάλυση του εκτρώματος που ονομάζεται Ανοιχτό Πανεπιστήμιο ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το γεγονός ότι κάποιοι δεν φεύγουν στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Μ. Βρετανία δεν είναι γιατί αγαπούν την πατρίδα τους αλλά γιατί δεν έχουν τα χρήματα προφανώς να το στηρίξουν!


    Το θέμα είναι τελειώνοντας από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο να μπορείς να βγάλεις +3.000 Ευρώ κι όχι 700 -1000Ευρώ και να παλεύεις για την επιβίωσή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είμαι φοιτήτρια στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο σε μεταπτυχιακό επίπεδο και ομολογό πως τα ποσά που πληρώνουμε είναι αρκετά. Έχοντας την εμπειρία του ΑΠΘ στο οποίο παρεχόταν δωρεάν εκπαίδευση, αλλά δε λειτουργούσε τίποτα προτιμώ να πληρώνω κάτι και να έχω εκπαίδευση καλού επιπέδου. Και φυσικά αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα τα περισσότερα μεταπτυχιακά έχουν δίδακτρα. Αλλά και να μην είχαν, τα χρήματα που θα ξόδευα στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη για να κάνω εκεί master, νοικιάζοντας σπίτι κλπ θα ήταν πολύ περισσότερα. Μακάρι όλα να λειτουργούσαν διαφορετικά σε αυτή τη χώρα. Αλλά εφόσον υπάρχει ένα πράγμα που λειτουργεί - αν και αντισυνταγματικά - σωστά είναι κρίμα να το πολεμάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φυσικά δεν κοπιάσαμε να μπούμε με πανελλήνιες -ή μάλλον μπορεί και να κοπιάσαμε και να μην τα καταφέραμε- αλλά νομίζω ότι είμαστε σπουδαίοι που θέλουμε να διαβάσουμε και να μπούμε σε όλη αυτή την επίπονη διαδικασία σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ούτε χρόνο περίσσιο έχουμε, πολύ περισσότερο ούτε χρήμα, αλλά αισθανόμαστε -οι περισσότεροι- ότι έχουμε μια εκκρεμότητα με τη γνώση. Εμείς στον Ελληνικό Πολιτισμό κάνουμε πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα από άξιους καθηγητές, των οποίων οι απαιτήσεις είναι εξαιρετικά υψηλές.
    Το πτυχίο μας μόνο αγορασμένο δεν θα είναι. Ωστόσο, οι παροχές σε βιβλία είναι ελάχιστες και αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε πολλά περισσότερα για να βγαίνουν άρτιες και επιστημονικές εργασίες. Ειδικά στις πόλεις που δεν υπάρχουν πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες του αντικειμένου μας. Μέχρι πέρυσι δεν είχαμε θέρμανση στις αίθουσες, ούτε φωτοτυπικό μηχάνημα. Και ένα σωρό άλλες ελλείψεις.
    Η πίκρα των πανελληνίων είναι κατανοητή -όλοι την περάσαμε. Εγώ μπορεί και να βάλω τα κλάματα αν τα θυμηθώ όσα είχα περάσει τότε. Το ότι δεν πέρασα, όμως, δεν κάνει εσένα που πέρασες καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα λεφτά των καθηγητών, δε, που διδάσκουν ως συνεργάτες δεν έχουν αλλάξει ούτε στο ελάχιστο, παρά τις αυξήσεις των διδάκτρων -οι οποίες έχουν σταματήσει, για να τα λέμε όλα, εδώ και τρία χρόνια.
    ============
    Αναρωτιέμαι τι σχέση έχουν οι αυξήσεις των καθηγητών με το αίτημα των φοιτητών για τα δίδακτρα.......????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΟΣΟΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΤΟΥ!!ΤΟΝ ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΟ ΘΟΔΩΡΟ...ΤΟΝ ΦΟΒΕΡΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
    =============
    Η παιδεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη. Πολλοί πολιτικοί έχουν αποφοιτήσει από διάφορα Πανεπιστήμια. Αυτό δεν σημαίνει πως υποβαθμίζεται η επιβραβεύεται η αξία ενός Πανεπιστημίου αναλόγως των ονομάτων που φοιτούν η αποφοιτούν από αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Υπουργοί - πρωθυπουργοί και άλλοι φωστήρες αυτούτου τόπου έχουν αποφοιτήσει από ηχηρά πανεπιστήμια του κόσμου πχ TUFTS, YALE, HARVARD κλπ. Δεν είδα η επιστημονική τους γνώση να μπόρεσε να εφαρμοστεί ή καλύτερα να είχαν τη διάθεση να την αξιοποιήσουν προς όφελος της χώρας. ΤΟ σημαντικό είναι αυτό που είπε και κάποιος προηγουμένως - υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να προσπαθήσουν για κάτι το οποίο το θεωρούν σημαντικό και που στο κάτω - κάτω της γραφής εμάς δεν ζημιώνει και σε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Επίσης έχουν ακουστεί διάφορα για την τάχα τυχαία εισαγωγή φοιτητών στο ΕΑΠ.
    =========
    Το ΕΑΠ έχει υποστεί έναν ανελέητο πόλεμο ως θεσμός από την ίδρυσή του για πολλά θέματα.Πολλές από τις κατηγορίες είναι ανακριβέστατες.
    Εάν υπάρξει έστω και ένας φοιτητής που να αποδειχθεί πως δεν μπήκε με την προβλεπόμενη διαδικασία (δηλαδή την διαδικασία της κλήρωσης) τότε και μόνο τότε θα πειστώ και εγώ. Εως τότε θα ήταν σκόπιμο να πάψει η συκοφάντηση του θεσμού που αποτελεί έναν σύγχρονο θεσμό μέσα στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και ο τροπος εισαγωγης η ... κληρωση , ευκαιρια για ολους σου λεει, με τοσα λεφτα που ζητανε οποιος ηθελε επρεπε να μπει.
    =========
    Οποισδήποτε θέλει είναι ελεύθερος να κάνει αίτηση και να μπεί στο ΕΑΠ (εφ' όσον κληρωθεί). Και για όσους δεν γνωρίζουν προβλέπονται υποτροφίες για άτομα ειδικών κατηγοριών, όπως ασθενέστερα εισοδήματα κλπ Μπορεί να βρεί κανείς τις προϋποθέσεις στο site του ΕΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αν θέλετε να βγάλετε κακία, μπορείτε να ασχοληθείτε με τους γιατρούς από Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία κλπ, που ελαίω ΔΙΚΑΤΣΑ σφάζουν τον κοσμάκη, κι όχι με εμάς που στο κάτω-κάτω σπουδάζουμε σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο, έτσι για το μεράκι μας, για πτυχία που δεν μας εξασφαλίζουν επαγγελματικά δικαιώματα. Το ότι μπήκαμε με κλήρωση δεν αποδεικνύει ότι είμαστε ανίκανοι για εξετάσεις. Αυτή είναι η διαδικασία, και γι' αυτό λέγονται Ανοικτά Πανεπιστήμια. Μεγάλος αριθμός από εμάς έχουμε πτυχία από συμβατικά πανεπιστήμια, στα οποία έχουμε περάσει με την αξιοκρατικότατη διαδικασία των πανελλαδικών, την παπαγαλία σε τρία μαθήματα που κρίνει την μελλοντική επιστημονική δεξιότητα και η χαρά και η περηφάνεια μας τέλειωσε στα μέσα του πρώτου έτους, όταν διαπιστώσαμε σπουδάζουμε σε σχολές για την οποίες δεν είχαμε ιδέα τι πραγματεύενται και τι μας εξασφαλίζουν, αλλά απλά έτυχε να περάσουμε σε αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. πριν 2-3 χρόνια δίδασκα ιδιαίτερα μαθήματα σε αρκετούς φοιτητές του (Πληροφορικής) σε θέματα που ΔΕΝ είχαν καν τη στοιχειώδη σωστή διδασκαλία και προσπαθούσαν να τα μάθουν μέσω παπαγαλίας
    ================
    Σε αυτό δεν φταίνε ίσως κατά 100% οι φοιτητές του ΕΑΠ αλλά το γεγονός πως ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών του ΕΑΠ είναι άνθρωποι που αποφοίτησαν ίσως πριν από πολλά χρόνια από το Λύκειο με αποτέλεσμα να έχουν διδαχθεί άλλη ύλη από αυτήν που απαιτείται προκειμένου να εμπεδώσουν την ύλη των εγχειριδίων. Το ΕΑΠ σε αυτό παρουσιάζει αδυναμία να καλύψει αυτά τα κενά στον μεσήλικα φοιτητή ο οποίος αφ΄ενός αναγκάζεται να ανατρέξει σε ιδιαίτερα μαθήματα προκειμένου να καλύψει τα κενά του και αφ΄ετέρου καταβάλλει επίπονες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις των σπουδών του ΕΑΠ. Να επισημάνω πως οι φοιτητές του ΕΑΠ μπορεί να μπαίνουν με κλήρωση, αυτό όμως δεν τους εξασφαλίζει και την επιτυχή εκπλήρωση των σπουδών μέχρι το πτυχίο. Είναι χαρακτηριστικό πως τα πρώτα 2 χρόνια υπάρχει ένα υψηλό ποσοστό ατόμων που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους στο ΕΑΠ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όταν ξεκίνησε το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και σύμφωνα με τον ιδρυτικό του κανονισμό η "συμμετοχή" των φοιτητών για τα "έξοδα επικοινωνίας", ( γιατί σαν τέτοια πλασαρίστηκε η συμμετοχή), ήταν της τάξεως των 440 ευρώ ανά θεματική ενότητα.
    Από το 2000 το ποσό αυτό έχει φτάσει τα 700 ευρώ ανά θεματική ενότητα ενώ η επικοινωνία παρέμεινε αυτή που ήταν. Το πανεπιστήμιο ακόμα και τώρα που μιλάμε δεν έχει ηλεκτρονική παρουσία, κάτι που κάθε ανοιχτό πανεπιστήμιο θα όφειλε να έχει εφόσον οι φοιτητές του είναι διάσπαρτοι σε όλη την επικράτεια. Δεν παρέχει κανενός είδους διευκολύνσεις στους φοιτητές - δηλαδή ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, λογαριασμούς μέιλ, ηλεκτρονική πύλη, επίσημο φόρουμ κτλ- ενώ ακόμα η επικοινωνία μεταξύ καθηγητών και φοιτητών σε πολλές περιπτώσεις γίνεται με επιστολές ή τηλέφωνα με χρέωση πάντα του φοιτητή.

    Το ποσό λοιπόν που ζητείται από τους φοιτητές δεν καλύπτει την αιτία για την οποία υποτίθεται ότι ζητείται, ενώ φυσικά σε καμία περίπτωση δεν καλύπτεται και από το σύνταγμα,ενώ είναι απαραίτητο για την εγγραφή στο πανεπιστήμιο αυτό.

    Στην περίπτωση που οποιοσδήποτε φοιτητής αρνηθεί να καταβάλλει το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε θεματική, τότε αυτόματα διαγράφεται από το πανεπιστήμιο.

    Τώρα.. το Ελληνικό Ανοιχτό πανεπιστήμιο έχει χρηματοδοτηθεί από το πρώτο, δεύτερο και τρίτο ΚΠΣ ενώ χρηματοδοτείται επίσης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μέρος του ποσού που καταθέτουν κάθε χρόνο οι φοιτητές πηγαίνει σε έναν ειδικό λογαριασμό που διαχειρίζεται η διορισμένη Διοικούσα Επιστοπή του, ( δεν έχει δημιουργηθεί Πρυτανεία εδώ και 7 χρόνια ενώ αυτό θα έπρεπε να συμβεί από τον δεύτερο χρόνο και εφόσον το πανεπιστήμιο αυτό είναι ήδη οικονομικά αυτόνομο ),ενώ κανείς δεν γνωρίζει που πάνε αυτά τα χρήματα και που διατίθενται.

    Εδώ θα σημειώσω ότι για το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα στις σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό, και ακριβώς με την ίδια αιτιολογία το Κυπριακό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο χρεώνει 200 ευρώ για την κάθε θεματική.

    Το Κυπριακό σύνταγμα όμως δεν αναφέρει πουθενά ότι η ανώτατη εκπαίδευση είναι δωρεάν..
    Για σκεφτείτε το λιγάκι.

    Για όσους τώρα ισχυρίζονται ότι είναι άδικο το να εισάγονται φοιτητές με κλήρωση στο πανεπιστήμιο γενικότερα, έχω να πω ότι τα ανοιχτά πανεπιστήμια έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν με επιτυχία σε όλη την Ευρώπη, με σκοπό να καλύψουν την " δια βίου και εξ αποστάσεως εκπαίδευση" ( όπως και επίσημα αναφέρεται ΚΑΙ στον ιδρυτικό νόμο του το ΕΑΠ), δηλαδή, να δώσουν την δυνατότητα σε οποιονδήποτε επιθυμεί να βελτιώσει περαιτέρω το μορφωτικό του επίπεδο κατά την διάρκεια της ζωής του, κάτι που στην Ευρώπη θεωρείται, ( και κατά την γνώμη μου είναι ), συνταγματικό του δικαίωμα.

    Όπως και να έχει, το ΕΑΠ ενώ ξεκίνησε με την δυνατότητα να λειτουργήσει σαν ένα πρότυπο πανεπιστήμιο, ( για τα ελληνικά πάντα δεδομένα), κατέληξε να είναι μία πολύ καλή και αποδοτική επιχείρηση που καλυμμένη από ένα νεφελώδες νομικό πλαίσιο είναι ένας πρόδρομος για την κατάργηση της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

    Γράφω αυτό το τελευταίο περί δημόσιας εκπαίδευσης, γιατί δεν βλέπω κάτι το μεμπτό στα ιδιωτικά πανεπιστήμια με την προϋπόθεση πάντα ότι η συμμετοχή σε αυτά , έναντι αντιτίμου, θα γνωστοποιείται προκαταβολικά στους ενδιαφερόμενους.

    Στην περίπτωση όμως του ΕΑΠ αυτό δεν συμβαίνει, ενώ αιτιολογία για την οποία ζητούνται τα ποσά δεν έχει καμία μα καμία σχέση τελικά με αυτό που δίνει το πανεπιστήμιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μας δίνουν μόνο τα βασικά βιβλία, 3 για κάθε ενότητα, το πολύ 4. Εμείς όμως χρησιμοποιούμε κι άλλα και τα αγοράζουμε έξτρα.
    *******
    Η αγορά εξτρά βιβλίων ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Γνωρίζω φοιτητές που καθ΄όλη τη διάρκεια των σπουδών τους δεν αγόρασαν ούτε ένα εξτρά βιβλίο και όμως αρίστευσαν.
    Οσο για τον αριθμό των εγχειριδίων ας μην γενικεύουμε γιατί αυτή η πληροφορία είναι ανακριβής. Υπάρχουν Θεματικές ενότητες όπου το ΕΑΠ παρέχει ογκώδη εγχειρίδια (βλ.ΕΛΠ40-5 τόμοι) συν εξτρα βιβλία που παρέχονται υποστηρικτικά χωρίς επιβάρυνση του φοιτητή σε κάποιες ενότητες, και σε κάποιες θεματικές παρέχονται και παράλληλα κείμενα σε φωτοτυπίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "συμμετοχή" των φοιτητών για τα "έξοδα επικοινωνίας", ( γιατί σαν τέτοια πλασαρίστηκε η συμμετοχή), ήταν της τάξεως των 440 ευρώ ανά θεματική ενότητα.
    Από το 2000 το ποσό αυτό έχει φτάσει τα 700
    ----------
    @marlene
    Εάν είσαι φοιτήτρια του ΕΑΠ θα έπρεπε να έχεις διαβάσει την ενημέρωση του ΕΑΠ πως κάθε φοιτητής ΜΟΝΟ για τα πρώτα 4 χρόνια πλήρωνε σταθερά δίδακτρα ενώ από το 5ο έτος και μετά τα δίδακτρα που θα πλήρωνε θα εξομοιώνονταν με τον τρέχοντα τιμοκατάλογο. Αυτό στην πορεία άλλαξε μετά απο κινητοποιήσεις των φοιτητών και τελικά τα δίδακτρα που καταβάλλουν σήμερα οι φοιτητές παραμένουν σταθερά για τα 6 χρόνια σπουδών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ Ανώνυμος
    "Εάν είσαι φοιτήτρια του ΕΑΠ θα έπρεπε να έχεις διαβάσει την ενημέρωση του ΕΑΠ πως κάθε φοιτητής ΜΟΝΟ για τα πρώτα 4 χρόνια πλήρωνε σταθερά δίδακτρα ενώ από το 5ο έτος και μετά τα δίδακτρα που θα πλήρωνε θα εξομοιώνονταν με τον τρέχοντα τιμοκατάλογο. Αυτό στην πορεία άλλαξε μετά απο κινητοποιήσεις των φοιτητών και τελικά τα δίδακτρα που καταβάλλουν σήμερα οι φοιτητές παραμένουν σταθερά για τα 6 χρόνια σπουδών τους."

    *******

    Και μετά την πάροδο της εξαετίας (φυσικά!!) εξομοιώνονται με τον τρέχοντα τιμοκατάλογο....

    Ξέρεις τι μου αρέσει;; Το ότι αναφέρεις τα περί τιμοκαταλόγου και διδάκτρων.

    Και μόνο που αναφέρονται αυτές οι λέξεις, και μόνο που κάποιος μπαίνει στο τριπάκι να τις χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται στο ΕΑΠ αποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρότατο..

    Γνωρίζω πολύ καλά και από μέσα το ποιες κινητοποιήσεις έγιναν και το τι διεκδικήθηκε σε αυτές.
    Επίσης γνωρίζω τι δεν άλλαξε όλα αυτά τα χρόνια.

    Και δεν γράφω ανώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν παρέχει κανενός είδους διευκολύνσεις στους φοιτητές - δηλαδή ηλεκτρονική βιβλιοθήκη,...ηλεκτρονική πύλη
    ----------
    Η ηλεκτρονική διεύθυνση της βιβλιοθήκης του ΕΑΠ είναι :
    http://lib.eap.gr/
    Πρόσβαση έχουν οι φοιτητές μέσω ενός κωδικού που τους παρέχεται με την εγγραφή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι είναι ίδιο του Ελληνα να επιθυμεί την καταστροφή του φείτονα από την δική του βελτίωση... Λυπάμει ειλικρινά για την αντιμετώπιση όσων επιθυμούν την καταστροφή κάθε θεσμού που υδρύθηκε προς την σωστή κατςύθυνση, ακόμα κι αν ακόμα πάσχει. Λυπάμαι.
    Σπούσασα σε Ελληνικό ΠΑνεπιστήμιο. Ναι σε αυτά που περνάμε με την ....δίκαιη διαδικασία των εξετάσεων. Βέβαια πως μπορούμε να πουμε δίκαιο ένα εξεταστικ΄σύστημα που συναρτάται άμεσα με την οικονομική κατάσταση της εκάστοτε οικογένειας. Και μετά έσκασα και τα ....μύρια που απαιτεί ένα μεταπτυχικάο στην Αγγλία. Και τώρα θέλησα να επεκτείνω τις γνώσεις και τις δεξιότητές μου με ένα μεταπτυχικό στο ΕΑΠ. Ποιόν βλάπτω αγαπητοί μου? Οκτώ χρόνια κατέβαλα προσπάθειες για να εισαχθώ στο ΕΑΠ. Εσείς που εισηγείστε την διάλυσή του λόγω...άδικού τρόπυο εισαγωγής, πόσα?
    Βάλτε επιτέλους το μυαλουδάκι σας να σκεφτεί δημιουργικά. Συμμετέχετε, αν το επιθυμείται, η αλλιώς μην υπονομεύεται το ΕΑΠ, ετσι απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. O/η Ανώνυμος είπε
    "Η ηλεκτρονική διεύθυνση της βιβλιοθήκης του ΕΑΠ είναι :
    http://lib.eap.gr/
    Πρόσβαση έχουν οι φοιτητές μέσω ενός κωδικού που τους παρέχεται με την εγγραφή τους.


    *****

    Οι σύνδεσμοι της βιβλιοθήκης προς κάποιες από τις βάσεις δεδομένων που υποτίθεται ότι διατίθενται, δεν λειτουργούν γιατί πολύ απλά το πανεπιστήμιο δεν έχει πληρώσει τις συνδρομές.
    Ακόμα και οι συνδέσεις μέσω heal link είναι προβληματικές και αν προσπαθήσει κάποιος να συνδεθεί σε βγάζει στο πουθενά.

    Το πανεπιστήμιο δε, διαθέτει την jstor για τους διδάσκοντες αλλά όχι για τους φοιτητές του, ( ελληνική πρωτοτυπία αυτό, εκπαιδευτική βάση δεδομένων που διατίθεται στους διδάσκοντες αλλά όχι στους διδασκόμενους!! ) αφού για να γίνει αυτό θα πρέπει ΚΑΘΕ φοιτητής να έχει δικό του λογαριασμό μέιλ για να συνδεθεί μέσω του πανεπιστημίου, κάτι που δεν συμβαίνει έτσι και αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ξέρεις τι μου αρέσει;; Το ότι αναφέρεις τα περί τιμοκαταλόγου και διδάκτρων.
    -------
    Σε οποιαδήποτε σχολή επιθυμεί κανείς να εγγραφεί υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί συνεργασίας οι οποίοι είτε γίνονται αποδεκτοί από την αρχή είτε όχι.
    Εάν οι οικονομικοί όροι γίνουν γνωστοί από την αρχή στον ενδιαφερόμενο και κατά συνέπεια γίνουν αποδεκτοί δεν καταλαβαίνω την λογική να διαμαρτύρεται ο ίδιος κατόπιν εορτής. Κάθε λογικός άνθρωπος απλά δεν θα επέλεγε να εγγραφεί από την αρχή εάν έκρινε πως είναι ασύμφορο για αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. επανέρχομαι σε αυτα που ειπα παραπανω (ειμαι αποφοιτος του εκπα) σχετικα με την αξια του πτυχιου . Marlene εγω οπως θα δεις στη δημοσιευση 11:49 πμ ειπα οτι οποιος θελει να μπαινει , απο τη στιγμη που υπαρχει κληρωση δηλαδη μια τυχαια διεργασια καποιοι μενουν εξω απο τη διαδικασια του ΑΝΟΙΚΤΟΥ . Οποτε κατα το σκεπτικο μου οπως παραπανω και εσεις με καποιο τροπο εισαχθηκατε ( κληρωση) και ''εμεις '' με πανελληνιες , αφηνουμε ενα μεγαλο αριθμο ανθρωπων που θελουν να σπουδασουν ΕΞΩ . Εγω προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα με τα παιδια του ΕΑΠ αυτο που λεω ειναι οτι εαν Πανεπιστημια σαν το Αθηνας που ξερω με 170 χρονια λειτουργιας εχουν παρει ενα δρομο εχουν μια φημη , την οποια εσεις πρεπει με τις σπουδες σας τις γνωσεις σας και το (χωρις αμφιβολια) μερακι σας να αποκτησετε . Οπως καθε νεος θεσμος βαλλεται ετσι και το ΕΑΠ ,τωρα ιδιως σε δυσκολους καιρους (βλεπε αρθ.16) ειναι κοκκινο πανι για τους φοιτητες των συμβατικων Παν/μιων . Ολοι ειμαστε το ιδιο ομως , ουτε εμεις , ουτε εσεις δεν υπαρχει, ολοι δωρεαν δημοσια καλη παιδεια θελουμε(ελπιζω) και αξιοπρεπεις δουλειες
    φιλικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Το θέμα με το ΕΑΠ δεν είναι τα δίδακτρα αλλά το εάν μπορείς να περάσεις μαθήματα χωρίς να τα ακουμπάς στα φροντιστήρια.Για ρωτήστε αυτούς που είναι στην πληροφορική για τα μαθηματικά τι έχουν πληρώσει τι πληρώνουν και τι κάνουν οι καθηγητές του ΕΑΠ....
    Παράδειγμα φέτος στην ΠΛΗ12 σε συγκεκριμένο καθηγητή πέρασαν 13 μαθητές οι 11 πέρασαν "γράφοντας" στις τελικές 5,0 ??? Δεν είναι λίγο περίεργο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Σε οποιαδήποτε σχολή επιθυμεί κανείς να εγγραφεί υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί συνεργασίας οι οποίοι είτε γίνονται αποδεκτοί από την αρχή είτε όχι.
    Εάν οι οικονομικοί όροι γίνουν γνωστοί από την αρχή στον ενδιαφερόμενο και κατά συνέπεια γίνουν αποδεκτοί δεν καταλαβαίνω την λογική να διαμαρτύρεται ο ίδιος κατόπιν εορτής. Κάθε λογικός άνθρωπος απλά δεν θα επέλεγε να εγγραφεί από την αρχή εάν έκρινε πως είναι ασύμφορο για αυτόν.


    *****

    Αυτή είναι η κλασική απάντηση σε όλες τις περιπτώσεις. Άλλωστε όλα είναι θέμα αποχρώσεων και στην προκειμένη περίπτωση έχω την εντύπωση ότι σου διαφεύγουν.
    Το ΕΑΠ είναι επίσημα το 19ο πανεπιστήμιο της χώρας, και έτσι υπάγεται στην κατά το σύνταγμα νομοθεσία έτσι και αλλιώς.

    Ο ιδρυτικός του νόμος δεν μπορεί να είναι πάνω από το 16ο άρθρο του Συντάγματος και έτσι σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ που ως τέτοιο πρέπει να λειτουργεί, παρέχοντας όλα αυτά που σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο και με τον κανονισμό του οφείλει να παρέχει.

    Έτσι όλα τα υπόλοιπα περί "κανονισμών συνεργασίας" κτλ δεν μένουν παρά να κάνουν apply στην εταιρία που εργάζεστε, στο μαγαζί της γειτονιάς σας, ή οπουδήποτε αλλού προτιμάτε. Όχι σε ένα πανεπιστήμιο που ουδέποτε δήλωσε ότι είναι ιδιωτικό.

    Εκτός αν είναι και δεν μας το έχει πει κανείς.


    "Ο/Η gitor είπε...

    [...]ολοι δωρεαν δημοσια καλη παιδεια θελουμε(ελπιζω) και αξιοπρεπεις δουλειες[...]"


    *******

    Η οποία "καλή παιδεία", κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν συνάδει με το εμπόριο και την επιχειρηματική δραστηριότητα.
    Για όλα τα υπόλοιπα που ανέφερες δεν έχω καμία αντίρρηση.


    Επειδή εδώ είναι blog και όχι forum μπορούμε αν θέλετε να συνεχίσουμε την συζήτηση στο forum μου στο:

    http://forumhost.gr/FORUM/

    όπου συζητάμε αυτά τα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Προς Thanoss: Το 1994 μπήκες στο ΕΜΠ με 16,75? Μπράβο σου. Εάν έδινες εξετάσεις το 1986,1987 όχι στο Μετσόβειο δεν θα έμπαινες αλλά ούτε σε ΤΕΙ στο Μέτσοβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ''Παράδειγμα φέτος στην ΠΛΗ12 σε συγκεκριμένο καθηγητή πέρασαν 13 μαθητές οι 11 πέρασαν "γράφοντας" στις τελικές 5,0 ??? Δεν είναι λίγο περίεργο ?''
    ***************
    Που είναι το περίεργο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΕΑΠ!!!!

    Χμμμ...
    Που είναι η έδρα του; Μήπως στο Πανεπιστήμιο Πατρών; Γιατί εκεί και όχι πχ. αθήνα ή θεσσαλονίκη; Έχει αναρωτηθεί κανένας; Μήπως λειτουργεί σαν παραμάγαζο; Σαν ιδέα δεν είναι πάντως άσχημο...
    Για όσους ασχολούνται με την "δημοσιογραφική και βρώμικη έρευνα", τους προτείνω να ψάξουν την σχέση ΕΑΙΤΥ (πρώην ΙΤΥ) - Πανεπιστημίου Πατρών και ΥΠΕΠΘ (επί ΠΑΣΟΚ)...
    Αν βρείτε και τα ποσά που διακινούνται μεταξύ τους (χρήματα και ανθρώπινοι πόροι) θα βρείτε και ποιός διορίζει τους καθηγητές του ΕΑΠ και ποιοί είναι αυτοί.

    "κάποιος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

    κ.Βενιζελε, εαν η βαση του ΠΑΣΟΚ σας κανει αρχηγο , μην κανεις το ιδιο λαθος που εκανε ο ΓΑΠ και
    υποτιμησε τον Κωστα Καραμανλη.
    Ειναι το ιδιο λαθος που ειχαν κανει
    οι νεοδημοκρατες, που στην αρχη
    υποτιμησαν το φαινομενο Ανδρες Πα-
    πανδρεου.Μετα που εκ των πραγματων
    εκαναν τη σωστη αξιολογηση, τοτε
    τους επιασε κρυος υδρωτας.Τα αποτε-
    λεσματα γνωστα.Χρειαστηκαν οχι 2
    αλλα 4 αρχηγους και 20 χρονια για να βρουν το δρομο τους.
    Επειδη ο Κωστας ο Καραμανλης ειναι
    πραγματικα πολιτικο φαινομενο με
    προδιαγραφες 21 αιωνα(ετυχε να ειναι ανηψιος του γερου Καραμανλη),
    εαν κανεις και εσυ το ιδιο λαθος,
    το μονο που θα καταφερεις θα ειναι
    να γινεις ο 2ος απο τους 4.
    Για να ειμαι ειλικρινης αυτη την
    επισημανση την κανω για να την δια-
    βασουν και να ξυπνησουν οσοι απο
    τους ενθερμους οπαδους του ΠΑΣΟΚ
    μπενουν στο blog και σε αναγορευουν
    σωτηρα τους, δεν την κανω για σενα
    γιατι ειμαι σιγουρος οτι το εχεις
    αντιληφθει, εξ αλλου ειναι φανερο.
    Για σενα θελω να πω οτι το πρωτο
    νομοσχεδιο που θα προσπαθησει να
    σε στριμωξει ο Καραμανλης, θα ειναι
    ο εκτελέστικος νομος του δικου σου
    Συνταγματος, για την ψηφο των
    Ελληνων μεταναστων. Μπρος γκρεμος
    και πισω ρεμα. Ειναι γνωστο οτι το
    ισοζυγιο αυτων των ψηφων γερνει
    κεντροδεξια , αλλα και μια αγαρμπη
    αρνηση απο σενα σιγουρα θα μεγα-
    λωσει αυτη τη διαφορα. Οποτε σε μια
    οριακη εκλογικη μαχη π.χ. 2000,
    καταλαβαινεις οτι ο Καραμανλης και
    με το δικιο του θα στησει αερογεφυ-
    ρες, με πραγματικους Ελληνες.
    Και το δευτερο, ως αρχηγος του ΠΑΣΟΚ και εν δυναμει πρωθυπουργος
    οπωσδηποτε θα πρεπει να στησεις
    γεφυρες με το πολιτικο προσωπικο
    της Ευρωπης.Πιστευεις οτι θα σε
    παρει εστω και ενας στα σοβαρα εαν
    συνεχιζεις να λες το στειρο οχι
    στο αρθρο 16?? Καταλαβαινεις τι
    γελιο θα πεσει εαν μαθευτει οτι
    Βουλγαροι,Πολωνοι, Τσεχοι κλπ σε
    παροτρυνουν και σου λενε Βαγγελη
    αυτες ειναι σταλινικες αρτηριο-
    σκληρωσεις ??

    Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΕΚΛΟΓΕΣ 16/09/07

    Ο ΛΑΟΣ ΚΡΕΜΑΣΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ
    ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ.

    Ο ΛΑΟΣ ΒΙΑΣΕ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ
    ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΟΤΑΝΕ Η
    ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΚΥΛΕΣ ΔΕΝ
    ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ.


    Το μεγαλο ξανα-γαμησι του 2011 η
    οποτε γινουν εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. προς thanoss που είπε:

    "Ναι όντως..
    Εμείς μπήκαμε με Πανελλήνιες σε ΑΕΙ.. Σκέψου ότι κάποιοι μπήκαν σε ΤΕΙ και το πτυχίο τους είναι κατώτερο από το ΕΑΠ που μπαίνεις χύμα.. Εκτός από αυτούς που έρχονται με πτυχία από Ευρωπαικά πανεπηστίμια που δεν τα ξέρει η μάνα τους και απαιτούν ισοτιμία, τώρα έχουμε και τα τυχερούλια που γκρινιάζουν.."
    -------------------------

    Ρε μεγάλε, αλήθεια, σε ποιο πανεπΙΣΤΗμιο μπήκες? Και αλήθεια, τι επιστΗμονας θα βγεις, αν ποτέ βγεις, που δεν θα έπρεπε να βγεις, με την ανορθογραφία που σε δέρνει????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΑΠ ΕΙΜΑΙ 23 ΕΤΩΝ,ΕΔΩΣΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ Κ ΠΕΡΑΣΑ ΣΕ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ.ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΜΟΥ ΑΠ ΤΟ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΚΑΙ ΚΑΛΑ....ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΓΡΑΦΤΩ ΣΤΟ ΑΠ.ΓΙΑΤΙ ΘΑΝΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΣΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΤΡΩΓΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 25 ΑΠ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!!!ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΘΙΓΕΣΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΑΣΕΣ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΑΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΑΘΗΣΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ασε ρε "Kelly".. Αλλού δεν είχες να κολλήσεις? Η "Kelly" παιδιά.. Αλήθεια, εσύ με τι ασχολείσαι, βλαχάρα "Kelly"??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Οκ dimitra.. Γιατί δεν οργανώνεις τότε μια απογευματινή συγκέντρωση, να κλάψουμε όλοι παρέα για πάρτη σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Η ουσιαστικότερη διαφορά ανάμεσα στους φοιτητές του ΕΑΠ και στους φοιτητές των υπολοίπων Πανεπιστημίων στην Ελλάδα είναι ότι οι πρώτοι είναι υποχρεωμένοι να μελετούν καθόλη την πορεία τους στο Πανεπιστήμιο ψάχνοντας απελπισμένα να βρουν ώρες να διαβάσουν και να τα βγάλουν πέρα με την οικογένειά τους..όταν οι άλλοι κάθονται αραχτοί στις καφετέρεις και στα νυχτομάγαζα σπαταλώντας χρήματα που ιδέα δεν έχουν πόσος κόπος χρειάζεται για να βγούν..Ναι!! είναι δύσκολες οι Πανελλαδικές αλλά είναι το μόνο που έχουν να κάνουν οι μαθητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ο "ανώνυμος" παιδιά... Την ξέρεις κι από χθες την "Kelly", καραγκιόζη "ανώνυμε"; Δεν ξέρω αν είναι βλάχα ή πόντια ή βέρα Αθηναία, πάντως ελπίζω να μην ασχολείται με μαλάκες σαν εσένα. Όσο για τον επιστΙμονα Thano μόνο να βρίζει και να ειρωνεύεται ξέρει. Με επιστΙμονικό τρόπο όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. "Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΕΑΠ!!!!

    Χμμμ...
    Που είναι η έδρα του; Μήπως στο Πανεπιστήμιο Πατρών; Γιατί εκεί και όχι πχ. αθήνα ή θεσσαλονίκη; Έχει αναρωτηθεί κανένας; Μήπως λειτουργεί σαν παραμάγαζο; Σαν ιδέα δεν είναι πάντως άσχημο...
    Για όσους ασχολούνται με την "δημοσιογραφική και βρώμικη έρευνα", τους προτείνω να ψάξουν την σχέση ΕΑΙΤΥ (πρώην ΙΤΥ) - Πανεπιστημίου Πατρών και ΥΠΕΠΘ (επί ΠΑΣΟΚ)...
    Αν βρείτε και τα ποσά που διακινούνται μεταξύ τους (χρήματα και ανθρώπινοι πόροι) θα βρείτε και ποιός διορίζει τους καθηγητές του ΕΑΠ και ποιοί είναι αυτοί.

    "κάποιος"


    Έχεις κάτι υπόψιν σου;;; Θα μας ενδιέφερε πολύ να το μάθουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Γιατί ρε "Πρύτανη" εσύ είσαι επώνυμος; Επειδή έχεις ένα ακόμα ηλίθιο "nick"; Κι εσύ τι είσαι; Ο κριτής; Απαντάς για τους άλλους με την προοπτική να γαμήσεις; Μάλλον έχεις πολύ καιρό να γαμήσεις βλάκα καληνυχτάκια! Τζέντλεμαν, καλό παιδί, επώνυμε μαλάκα. Όσο για τον "thanoss" (που μπορεί να τον λένε και μπάμπη), καλά τα λέει. Το παίζετε έξυπνοι, βλάκα πρύτανη και βλάχα "Kelly" επειδή ο άνθρωπος έκανε ένα ορθογραφικό. Εδώ γίνονται σε ολόκληρες εφημερίδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καραγκιόζη "ανώνυμε", αν εγώ είμαι αγάμητος επείδή υποστήριξα την Kelly, μήπως εσύ, εκτός από μαλάκας είσαι και αδερφή μια που υποστηρίζεις τον Thano; άκου τα λέει καλά... Γιατί, επειδή βρίζει όποιον δεν του αρέσει; Ή μήπως επειδή ειρωνεύεται όποιον έχει αντίθετη άποψη μαζί του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αντί να δείτε όλοι μαζί οι νέοι ΤΙ θα γίνει για να βελτιωθούν οι προοπτικές για το μέλλον σας (γενιά των 700 Ευρώ!!!) κάθεστε και αερολογείτε για το αν το ΕΑΠ είναι καλό ή όχι ή αν το οποιοδήποτε ΑΕΙ είναι ανώτερό του.
    Δεν καταλαβαίνετε το εξής σημαντικό: συμφέρει να είστε χωρισμένοι σε στρατόπεδα και αποπροσανατολισμένοι. Τώρα ειδικά που διαμορφώνονται οι συνθήκες που θα στιγματίσουν το μέλλον της νεολαίας (π.χ μικρό παράδειγμα το ασφαλιστικό).

    Εδώ διορίζουν ανθρώπους /κομματόσκυλα καθηγητές στα ΑΕΙ με μαϊμούδες περγαμηνές!

    Ενωθείτε γιατί τα πράγματα είναι τρελά ζόρικα για όλους τους νέους (απόφοιτους ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΕΑΠ).

    Ριξτε μια ματιά στην προσφορά και ζήτηση εργασίας ψάξτε να βρείτε και ποιοι τελικά παίρνουν τις θέσεις που προσφέρονται και μετά βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΘΑΝΟ ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΣΕ ΝΤΑΝΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΧΑΡΤΣΙΛΙΚΩΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 40 ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΡΩΝΕΥΣΟΥ ΟΠΟΙΟΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Dimitra ton pairneis ap' ton kolo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ειναι εντελως φυσικο να σκεφτονται στενομυαλα πολλοι απο οσους περασαν με πανελληνιες - πιτσιρικαδες ειναι, τι αλλο να περιμενει κανεις;

    Aκομα δεν ειναι ικανοι να δουν την αναγκαιοτητα ενος ανοιχτου πανεπιστημιου.

    Γιατι δεν αναρωτιουνται για ποιο λογο διπλα στους αριστευοντες, παιρνουν πτυχιο και οι μετριοτατοι συμφοιτητες τους? Επειδη περασαν κι αυτοι - οι μετριοι - με την ιδια διαδικασια? Αυτοι λοιπον οι μετριοι δεν θα τους ανταγωνιστουν στο μελλον, ισως και με αθεμιτα μεσα? Η υπαρξη αποφοιτων απο ενα ελευθερο πανεπιστημιο τους μαρανε?

    Κακιασμενα νουμερα, βγαλτε τον σκασμο, που τολματε, εκτος της απουσιας ελλογης σκεψης, να βριζετε με τοσο σκαιο τροπο ανθρωπους και κοριτσια που απλως εκφραζουν τη γνωμη τους, αναρωτιουνται, ρωτουν, ανταλλασσουν πληροφοριες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Το Ανοιχτό (σωστότερα καμπριολέ) "πανεπιστήμιο" είναι μια μεγάλη απάτη. Δε φταίτε εσείς που θέλετε να αποκτήσετε ένα πτυχίο. Φταίτε όμως που καταντάτε να το ψάχνετε στο ΕΑΠ. Για ποια επιστημονική κατάρτιση ή επαγγελματική αποκατάσταση μιλάμε; Ποιά είναι η αποδοχή του ΕΑΠ από την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα; Μπορείτε μετά το "πτυχίο" να κάνετε μεταπτυχιακά σε κανονικό Πανεπιστήμιο; ΟΧΙ!! Δεν σας προσβάλλει αυτό; Ο ''αντιπρύτανις'' του ΕΑΠ έχει τον τίτλο του καθηγητή; Δικαιούσθε φοιτητικό εισιτήριο από την Πολιτεία; Τι θα είστε μετά το πτυχίο; Γιατροί, μηχανικοί, νομικοί, μαθηματικοί ή μήπως ΤΙΠΟΤΑ;; Σωστά μαντέψατε! Διεκδικήστε την πραγματική αναβάθμιση των "σπουδών" σας! Ζητήστε την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΕΑΠ και την ενσωμάτωση των τμημάτων του στο πανεπιστήμιο Πατρών. Για να μην είστε πάντοτε "πτυχιούχοι" 3ης και 4ης κατηγορίας! Μη βλέπετε το θέμα συντεχνιακά αλλά επιστημονικά, αφού λέτε ότι θα είστε επιστήμονες(!). Αν για παράδειγμα είστε "ευρωπαιολόγοι" αυτοί που τελιώνετε το ανάλογο τμήμα, τι θα πρέπει να πει αυτός που έχει (κανονικό και όχι "συμβατικό" όπως λένε μερικοί)πτυχίο Φιλοσοφικής, μεταπτυχιακό στην ευρωπαϊκή ιστορία και διδακτορικό στη μεσαιωνική πολιτική ιστορία της Δύσεως; Σας πληροφορώ ότι ο ανωτέρω διστάζει να χρησιμοποιήσει αυτόν τον τίτλο, ενώ εσείς από το καμπριολέ πανεπιστήμιο τον χρησιμοποιείτε χωρίς ιδιαίτερς αναστολές! Κούνια που σας κούναγε! Προσφέρετε στην Κοινωνία: Αυτοκαταργηθείτε!!!! Ενσωματωθείτε σε ένα άλλο ΑΕΙ και αναβαθμιστείτε θεσμικά και ουσιαστικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Το Ανοιχτό (σωστότερα καμπριολέ) "πανεπιστήμιο" είναι μια μεγάλη απάτη. Δε φταίτε εσείς που θέλετε να αποκτήσετε ένα πτυχίο. Φταίτε όμως που καταντάτε να το ψάχνετε στο ΕΑΠ. Για ποια επιστημονική κατάρτιση ή επαγγελματική αποκατάσταση μιλάμε; Ποιά είναι η αποδοχή του ΕΑΠ από την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα; Μπορείτε μετά το "πτυχίο" να κάνετε μεταπτυχιακά σε κανονικό Πανεπιστήμιο; ΟΧΙ!! Δεν σας προσβάλλει αυτό; Ο ''αντιπρύτανις'' του ΕΑΠ έχει τον τίτλο του καθηγητή; Δικαιούσθε φοιτητικό εισιτήριο από την Πολιτεία; Τι θα είστε μετά το πτυχίο; Γιατροί, μηχανικοί, νομικοί, μαθηματικοί ή μήπως ΤΙΠΟΤΑ;; Σωστά μαντέψατε! Διεκδικήστε την πραγματική αναβάθμιση των "σπουδών" σας! Ζητήστε την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΕΑΠ και την ενσωμάτωση των τμημάτων του στο πανεπιστήμιο Πατρών. Για να μην είστε πάντοτε "πτυχιούχοι" 3ης και 4ης κατηγορίας! Μη βλέπετε το θέμα συντεχνιακά αλλά επιστημονικά, αφού λέτε ότι θα είστε επιστήμονες(!). Αν για παράδειγμα είστε "ευρωπαιολόγοι" αυτοί που τελιώνετε το ανάλογο τμήμα, τι θα πρέπει να πει αυτός που έχει (κανονικό και όχι "συμβατικό" όπως λένε μερικοί)πτυχίο Φιλοσοφικής, μεταπτυχιακό στην ευρωπαϊκή ιστορία και διδακτορικό στη μεσαιωνική πολιτική ιστορία της Δύσεως; Σας πληροφορώ ότι ο ανωτέρω διστάζει να χρησιμοποιήσει αυτόν τον τίτλο, ενώ εσείς από το καμπριολέ πανεπιστήμιο τον χρησιμοποιείτε χωρίς ιδιαίτερς αναστολές! Κούνια που σας κούναγε! Προσφέρετε στην Κοινωνία: Αυτοκαταργηθείτε!!!! Ενσωματωθείτε σε ένα άλλο ΑΕΙ και αναβαθμιστείτε θεσμικά και ουσιαστικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Εχει δικιο ο ανωνυμος (καμπριολε). Ντρέπομαι να εχω ενα πτυχιο που θα χρησιμευει μονο σαν μορια για τον ασεπ ή για αυξηση μισθού στο δημοσιο. Μπορεί να υπερασπιζομαστε το ΕΑΠ, αλλά αν είμασταν ικανοι να βγάλουμε ένα άλλο σοβαρό ελληνικό ή ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο, σίγουρα όλοι θα το προτιμούσαμε! Πρέπει να ζητήσουμε την απορρόφησή μας από ένα περιφερειακό πανεπιστήμιο (π.χ. Πάτρας όπως ειπώθηκε), ώστε να αναβαθμιστούμε και να μην ντρεπόμαστε. Γιατί, κακά τα ψέμματα, μέσα μας όλοι μας ντρεπόμαστε που είμαστε στο ΕΑΠ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. πολυ σωστη παρατηρηση. Πρεπει να επιδιώξουμε την ενσωμάτωσή μας σε ενα πανεπιστημιο με κυρος. τι θα πει ανοιχτο, κλειστο, σφραγισμενο και κουραφεξαλα; σιγα τις σπουδες που κανουμε! είναι ευκαιρία να γίνουμε πραγματικοί φοιτητές ενός πραγματικού πανεπιστημίου (έστω και από το παράθυρο, έστω και κατα τυχη). μπράβο στον ανωνυμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΑΝΟΙΧΤΟ "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ": ΜΙΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ ΦΑΡΣΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. σε ολες τις χωρες υπαρχει ''ανοιχτο'' πανεπιστημιο. Ομως πρόκειται πάντα για ιδρυμα της πλακας που διοργανώνει σεμινάρια, διαλέξεις κλπ και δεν επιθυμει να καλύψει τυχον κενα του σοβαρου πανεπιστημιου. Στην Γελλάδα όμως γίνονται όλα ανάποδα. Κάποιοι αποτυχημένοι εκμεταλλεύονται την αναταραχή που δημιούργησε η πρόσφατη ιδρυση του ΕΑΠ και το παίζουν φοιτητές ανοιχτου (ή μήπως αεριζόμενου) πανεπιστημίου! Ντροπή για όλους. Κρίμα, αντί να πάμε μπροστά και να αναβαθμίσουμε τα ήδη προβληματικά κρατικά πανεπιστήμια, υποβαθμίζουμε τη νοημοσύνη μας υποστηρίζοντας το ΕΑΠ, που είναι ντροπή για την ιστορία, την κοινωνία και τον πολιτισμό μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. σε ολες τις χωρες υπαρχει ''ανοιχτο'' πανεπιστημιο. Ομως πρόκειται πάντα για ιδρυμα της πλακας που διοργανώνει σεμινάρια, διαλέξεις κλπ και δεν επιθυμει να καλύψει τυχον κενα του σοβαρου πανεπιστημιου. Στην Γελλάδα όμως γίνονται όλα ανάποδα. Κάποιοι αποτυχημένοι εκμεταλλεύονται την αναταραχή που δημιούργησε η πρόσφατη ιδρυση του ΕΑΠ και το παίζουν φοιτητές ανοιχτου (ή μήπως αεριζόμενου) πανεπιστημίου! Ντροπή για όλους. Κρίμα, αντί να πάμε μπροστά και να αναβαθμίσουμε τα ήδη προβληματικά κρατικά πανεπιστήμια, υποβαθμίζουμε τη νοημοσύνη μας υποστηρίζοντας το ΕΑΠ, που είναι ντροπή για την ιστορία, την κοινωνία και τον πολιτισμό μας. ΑΙΣΧΟΣ. ΦΤΟΥ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΕΝΤΑΞΕΙ, ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ. ΕΙΜΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΗΣΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΗΜΙΣΑ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΛΕΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΤΗΧΙΟ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΟΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΟΡΦΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΡΟΠΑΪΚΑ ΠΑΝΕΠΗΣΤΙΜΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΒΕΤΕ. ΕΓΩ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ ΠΤΗΧΙΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΗΣΤΙΜΙΟ ΚΙ ΑΣ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΜΕ ΕΠΗΣΤΙΜΟΝΕΣ. ΑΜ ΠΩΣ!;!;!;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ναι, ναι κε εγο εχο λεφτα κε θα αγορασο πτιχιο κε μεταπτιχιακο από το ΕΑΠ. Κε θα κανο κε δικτατορικο! Αμέ! Οι γωνίς μου, μου αγοράζουν ό,τη θέλο. Θα γίνο κε εγό επιστήμονας στο ανιγμένο πανεπιστίμιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ρε ξερώλα ανώνυμε που θέλεις να ενταχθεί το ΕΑΠ στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, έχεις καταλάβει ότι το 40% των φοιτητών του ΕΑΠ είναι φοιτητές που έχουν τελειώσει τα συμβατικά σου πανεπιστήμια και είμαστε στο ΕΑΠ για την καύλα μας και το hobby μαs?Είμαστε οι περισσότεροι επαγγελματικά τακτοποιημένοι ενώ εσύ κομπλεξάρα μπορεί να σε ταίζει ο μπαμπάς σου ή να παίρνεις τρείς και εξήντα?Κοιτάξτε εκεί στα πανεπιστημιά σας με την έρευνα σας και τις καταλήψεις σας να κάνετε κανένα μάθημα να ξεστραβωθείτε που βγαίνετε οικονομολόγοι του κώλου οι περισσότεροι, και αφήστε το ΕΑΠ και τους φοιτητές τους ήσυχους στην παρακμή μας και στην απαξιωσή μας φωστήρες της ανώτατης εκπαίδευσης.Ένας φοιτητής του ΕΑΠ και χρόνια πτυχιούχος της ΑΒΣΘ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ (ΚΑΜΠΡΙΟΛΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ) ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. ΕΠΡΕΠΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΑΠ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΠΣΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ!! ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;; ΕΣΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΧΟΜΠΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑΣ 10.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ, ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΑΠ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΑΣ. ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ 10.000 ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΑΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ. Ή ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΡΩ! ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΑΤΣΟΥΣ ΤΟΥ ΕΑΠ, ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ!! ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΛΠ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΑΡΧ..... ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!! Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΑΣ. ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ (ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΠΑΝ/ΜΙΩΝ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΗΘΕΛΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΕΑΠ! ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ; ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΓΟΜΑΙ; ΕΛΛΗΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΛΟΓΟΣ;;!!! ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΠ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΟ. ΔΕΝ ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΑΠΟ ΧΟΜΠΙ!! ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΣΚΑΩ ΣΤΟ ΕΑΠ ΤΑ ΠΟΝΑΩ!! "ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. KALA XALAROSTE OLOI. GIATI TETIOS PANIKOS ME TO EAP? THEMA EPILOGHS EINAI.
    KATARXHN, TO MESO ORO HLIKIAS TWN FOITTWN TOY EAP EINAI 30X. EINAI MIA EYKERIA GIA GNWSH KAI MONO. EPEGGELMATIKH APOKATASTASH STA 30?
    OSO AFOARA TO EPIPEDO SPOYDWN EINAI SE ARKETA KALO EPIPEDO, SE SXESH ME POLLA ALLA.
    OSOI EXETE PERASEI APO ELLHNIKA PANEPISTIMIA THA KSEROYN.
    ( TO ANAFERO GIATI EIMAI PTYXIOYXOS ELLHNIKOY PANEPISTIMIOY KAI FOITHTHS TOY EAP) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Το ΕΑΠ
    -----------

    Μόλις κληρώθηκα στο ΕΑΠ
    μου ήρθε ξάφνου ένα ''ΓΚΑΠ''!
    Μου τό 'δωσε η κοινωνία
    για τη μεγάλη μου βλακεία

    Και λέω εγώ: βρε κοινωνία
    τι σού ΄φταιξε η δική μου η βλακεία;
    Μου λέει αυτή: να αφυπνισθείς
    κι απ΄το ΕΑΠ να αποσυρθείς!

    Να πας αλλού να ασχοληθείς
    κι αληθινά να μορφωθείς
    να δεις πως παίρνουν τα πτυχία
    και τι ζητάει η κοινωνία

    Ν' αφήσεις πια τις χαζομάρες,
    τις άρες, μάρες, κουκουνάρες,
    να πας να στρώσεις τον ποπό σου
    και να δουλέψει το μυαλό σου

    Να πας να βρεις ένα θεσμό
    ανώτατο, πραγματικό
    να πάρεις πτυχίο αληθινό
    από Α.Ε.Ι. κανονικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Είναι ντροπή για όλους εκείνους που απαξιώνουν τους φοιτητές του ΕΑΠ με αυτό τον τρόπο και έχω βαρεθεί ν' ακούω την καραμέλα του ότι "αγοράζω πτυχίο" λες και όλα τα προβλήματα στην παιδεία ξεκίνησαν με το ΕΑΠ ενώ προηγουμένως όλα ήταν τέλεια.
    Δεν ντρέπομαι που σπουδάζω στο ΕΑΠ, ντρέπομαι όμως που κάποιοι κερδοσκόπουν εις βάρος μου εξαιτίας αυτού, χωρίς να μου παρέχουν αυτά που θα έπρεπε σύμφωνα με τα χρήματα που καταβάλλω και το έχουν καταντήσει μια κερδοσκοπική επιχείρηση.
    Πραγματικά δεν απειλείται κανείς σας απο εμάς -σιγά πόσες ειδικότητες έχει το ΕΑΠ για να απειλήστε κιόλας- κι ούτε αυξήθηκε ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας απο τους δικούς μας απόφοιτους και τα δικά μας πτυχία, ψάξτε αλλού!!
    Λυπάμαι πραγματικά που υπάρχουν άνθρωποι που σκέφονται τόσο ρατσιστικά, δεν βλεπουν πέρα απο την μύτη τους ώστε ν'αντιληφθούν που πραγματικά βρίσκεται το πρόβλημα και υπονομεύουν ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή τους δόθηκε η δυνατότητα μιας δεύτερης ευκαιρίας στη ανώτατη εκπαίδευση, σε ένα πτυχίο που θα τους δώσει την δυνατότητα για καλύτερο μισθό στην δουλειά τους, στην αναβάθμιση τους σε μορφωτικό επίπεδο, πράγμα στο οποίο έχει δικαίωμα ο καθένας μας.
    Είμαστε κανονικοί φοιτητές, μελετάμε, παραδίδουμε εργασίες, δίνουμε εξετάσεις και περνάμε ή κοβόμαστε όπως κι εσείς, κι έχουμε εισαχθεί με ΝΟΜΙΜΕΣ διαδικάσίες να σπουδάσουμε σ' ένα δημόσιο πανεπιστήμιο -έναν θεσμό που λειτουργεί εδώ και χρόνια στην Ευρώπη- με το τίμημα του να καταβάλλουμε τεράστια ποσά..... και δεν είμαστε όλοι πλούσιοι φοιτητές..... δουλεύουμε για να πληρώσουμε τις σπουδές μας!!
    Να ασχοληθείτε καλύτερα με εκείνους που εγγράφονται καλά και ντε σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και μετά επειδή βρίσκουν "παραθυράκια" μετεγγράφονται στα ελληνικά πανεπιστήμια και σας παίρνουν τις θέσεις ή με εκείνους που γράφονται την τελευταία χρονιά σε νυχτερινά λύκεια -και δεν αναφέρομαι σε άτομα που πραγματικά πρέπει να είναι σε νυχτερινό σχολείο-για να μπαινουν με χαμηλότερους βαθμούς στα ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα ή στα φοιτητάκια εκείνα που απο τα σπάργανα της φοιτητικής τους ζωής μπλέκουν με τις κομματικές νεολαίες για να έχουν πρόσβαση σε "μηχανισμούς" και με ρουσφετολογικές διαδικασίες να πιάνουν θεσούλες στο δημόσιο κι όχι με εμάς !!
    Γιατί ενοχλείστε απο τους φοιτητές του ΕΑΠ ειδικά και δεν ενοχλείστε απο εκείνους που λόγω οικονομικής άνεσης βγαίνουν στο εξωτερικό και σπουδάζουν και μετά έρχονται δίνουν εξετάσεις στον ΔΟΑΤΑΠ και μπορούν άνετα να διεκδικήσουν και τις "δικές σας" θέσεις σας;;;;;;
    Ο φοιτητής που θέλει και μπορεί να εξαπατήσει και να πάρει πτυχίο απο το πουθενά, με πλάγια μέσα μπορεί να το κάνει είτε είναι στο ΕΑΠ, είτε είναι στο συμβατικό πανεπιστήμιο, είτε είναι οπουδήποτε φοιτήτης και πιστέψτε με ξέρω πολλούς απο το συμβατικό πανεπιστήμιο που πηράν πτυχίο απο την καφετέρια τις Πανεπιστημιούπολης και δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα αλλά αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πλειοψηφία των φοιτητών αλλά σε μεμονομένες περιπτώσεις γι' αυτό καλό θα είναι ν' αποφεύγονται οι γενικεύσεις.
    Γιατί θα πρεπει κάποιος που έχει περάσει απο τις πανελλήνιες να είναι απαραίτητα εξυπνότερος ή πιο ικανός απο κάποιον που είναι στο ΕΑΠ, ο τρόπος που εισάγεται κανείς στο πανεπιστήμιο καθορίζει την αξία ενός ανθρώπου ή το τι θα κάνει κατα τη διάρκεια των σπουδών του και πως θα το διαχειριστεί όλο αυτό;;;
    Είμαι 35 χρονών, έχω περάσει κι εγώ απο τις πανελλήνιες εξετάσεις για τα συμβατικά πανεπιστήμια και έχω επωμιστεί τις εκάστοτε μεταρυθμίσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και υπουργών με όλες τις συνέπειες!!
    Όσο για τον Ρουσόπουλο δεν είναι αντιπροσωπευτικό είδος του μέσου φοιτητή του ΕΑΠ χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και τέτοιοι.
    Και για το "δηλαδή όσοι μπήκαν σε ΑΕΙ από τις πανελλήνιες ήταν κορόιδα, έτσι;" άμα θέλεις δήλωσε κι εσύ στο ΕΑΠ δεν σου το απαγορεύει κανείς και έλα εδώ να δείς τι ωραία που είναι να πληρώνεις ότι πληρώνεις και να καταβάλλεις επιπλέον και 70 με 100 euro & άνω την βιβλιογραφία για κάθε εργασία που πρέπει να καταθέσεις (σύνολο 4 εργασίες η Θ.Ε., 12 Θ.Ε. μέχρι το πτυχίο) αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι το κόστος και μην μου πεις ότι δεν έχεις χρήματα γιατί ούτε κι εγώ έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Γιατί λέτε τα άλλα πανεπιστήμια (πλην εαπ) συμβατικά? Αυτός ο όρος είναι απαξιωτικός. Δεν είναι κατά σύμβαση πανεπιστήμια. Αληθινά πανεπιστήμια είναι! Γίνεστε και εσείς ρατσιστές? Να διεκδικείτε να μην πληρώνετε ούτε ευρώ, για το εαπ, αφού υποτίθεται ότι είναι δημόσιο.
    Να προσπαθήσετε να αναβαθμίσετε την ποιότητα των σπουδών στο εαπ. Το γεγονός ότι υπάρχουν αγράμματοι πτυχιούχοι από τα άλλα πανεπιστήμια, δεν σημαίνει ότι απαλλάσσει το εαπ από ό,τι κακό!
    Το εαπ έχει κατοχυρωθεί από την πολιτεία νομοθετικά ως ισότιμο. Η γνώμη όμως που έχει η κοινωνία για το εαπ δεν είναι καθόλου καλή!
    Καλοί και κακοί υπάρχουν παντού. Και στο εαπ και στα πανεπιστήμια. Το εαπ μπορεί να είναι δυσκολότερο από πολλές σχολές άλλων πανεπιστημίων. Τα προβλήματα του εαπ όμως είναι τεράστια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Γιατί λέτε τα άλλα πανεπιστήμια (πλην εαπ) συμβατικά? Αυτός ο όρος είναι απαξιωτικός. Δεν είναι κατά σύμβαση πανεπιστήμια. Αληθινά πανεπιστήμια είναι! Γίνεστε και εσείς ρατσιστές? Να διεκδικείτε να μην πληρώνετε ούτε ευρώ, για το εαπ, αφού υποτίθεται ότι είναι δημόσιο.
    Να προσπαθήσετε να αναβαθμίσετε την ποιότητα των σπουδών στο εαπ. Το γεγονός ότι υπάρχουν αγράμματοι πτυχιούχοι από τα άλλα πανεπιστήμια, δεν σημαίνει ότι απαλλάσσει το εαπ από ό,τι κακό!
    Το εαπ έχει κατοχυρωθεί από την πολιτεία νομοθετικά ως ισότιμο. Η γνώμη όμως που έχει η κοινωνία για το εαπ δεν είναι καθόλου καλή!
    Καλοί και κακοί υπάρχουν παντού. Και στο εαπ και στα πανεπιστήμια. Το εαπ μπορεί να είναι δυσκολότερο από πολλές σχολές άλλων πανεπιστημίων. Τα προβλήματα του εαπ όμως είναι τεράστια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Γειά σε όλους.
    Έχω σπουδάσει Ιατρική στην ελλάδα -μπηκα με εξετασεις κανονικα(τώρα κάνω ειδικότητα)αλλά ποτέ δε μου άρεσε πραγματικά, απλά συνεχίζω για βιοπορισμο.
    Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με σχολή τεχνολογικής φύσης, οπότε δήλωσα εαπ πληροφορική και κληρώθηκα.
    1. Ιατρική (σε πανεπιστήμιο μεγάλης πόλης-ποιο άραγε) είναι σε μεγάλο βαθμό ΕΑΠ :))) .
    Ότι σου λένε στις παραδόσεις(υποχρεωτικές) είναι και στα βιβλία, ελάχιστοι κάθονται να ασχοληθούν με μόρφωση φοιτητών και άλλα αντικερδοσκοπικά.
    2.Παράδοση τίποτα, εξετάσεις δύσκολες. Πρακτική άσκηση στοιχειωδέστατη(λάντζα κλινικής κτλ).Τα πιο πολλά τα μαθαίνεις αφού πάρεις πτυχίο.
    3. Το εαπ πόσο πιο χάλια να είναι δηλαδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Άντε βρε κομπλεξάρικα σκατόπαιδα, φοιτητίσκοι της κακιάς ώρας... Ωραία είναι να διαβάσεις 1 χρονίτσα, να σου πληρώνουν οι γονείς όλα τα έξοδα και εσύ να διαβάζεις μόνο για τις εξετάσεις και τον υπόλοιπο χρόνο να κάθεσαι ε?? Ωραία θα ήταν μόνο κάτι τέτοιοι να παίρνουν πτυχία για να μην έχετε ανταγωνισμό μετά... Βρε κακομαθημένα ελληνάκια, ούτε 1 χρονιά, ούτε 1 θεμάτική ενότητα του ΕΑΠ δεν θα αντέχατε να περάσετε, αν ξέρατε πώς θα γίνει ο κώλος σας από το διάβασμα για να περάσετε... Βρε στενόμυαλα όντα της ελληνικής κοινωνίας, ένας Φοιτητής του ΕΑΠ που έχει ήδη περάσει μερικές Θεματικές ενότητες με ΤΟ τρελό διάβασμα και ΤΗΝ υπεράνθρωπη προσπάθεια να καταλάβει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ υπέρογκη ύλη, έχετε την εντύπωση ότι θα αποτύγχανε στις Πανελλήνιές σας???? Παιχνιδάκι είναι οι Πανελλήνιές σας για μας.... Γελοίες είναι... Ο μόνος λόγος που δεν πηγαίνουμε είναι γιατί καταδικάζουμε τη διαδικασία του να μας "περάσουν" σε άλλες πόλεις και να γίνουμε θύματα του ίδιου του Συστήματος που εσείς τώρα μας υποστηρίζετε... Ο μόνος λόγος είναι ότι δεν είμαστε παιδαρέλια να παρατήσουμε σπίτια, δουλειά και οικογένεια για να δηλώνουμε ΤΟ ΠΑΡΟΝ σε ένα αμφιθέατρο που (μη ξεράσω) θα μας φύτευε τάχα τις γνώσεις στο κρανίο.... ΧΑΧΑΧΑΧΑ Άντε ανοίχτε τα ματάκια σας γιατί σε μερικά χρόνια, θα τα τρίβετε με τις θέσεις που θα σας παίρνουν οι απόφοιτοι του ΕΑΠ, γιατί ειδικά στην Πληροφορική που το γνωρίζουμε εκ των έσω, πρέπει να είσαι Αινστάιν για να περνάς τις Θεματικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Νίκος, φοιτητής Ιατρικής17 Ιουλ 2009, 11:57:00 μ.μ.

    @whatever

    Έκανε και η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο!

    Όσο για τις Πανελλήνιες (μάλλον πανελλαδικές εννοείς), στις οποίες απαξιείς να συμμετάσχεις:
    Αν δεν κάνω λάθος εισάγεστε (ωχ, συγγνώμη, κληρώνεστε ήθελα να πω) στο ΕΑΠ μετά τα 23 σας χρόνια. Οπότε από τα 18 μέχρι τα 23 τι σπουδές κάνετε; Προτιμάτε να περιμένετε για να κληρωθείτε από το να πάτε σε ένα πραγματικό πανεπιστήμιο;
    Τώρα σε ποιά πόλη σπουδάζεις; Στην ανύπαρκτη φανταστική πόλη του φοιτητικού (χαχαχα) δωματίου σου;
    Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!!

    Θα μας πάρετε τις θέσεις; Ποιές θέσεις; Βγάζει το "ανοικτό" γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς ή αρχιτέκτονες; Μήπως βγάζει απλώς ανειδίκευτους πτυχιούχους, που ξέρουν μόνο να βρίζουν στο ιντερνετ;
    Άντε να συμπληρώσεις κανένα τζόκερ. Ίσως είσαι τυχερός και εκεί και κληρωθείς. Κι αν είσαι ακόμα πιο τυχερός, μπορεί να κληρωθείς και σε ανοιχτό μεταπτυχιακό και μετά σε ανοιχτό διδακτορικό. Πάντα με αντικειμενικά κριτήρια: ΤΗΝ ΚΩΛΟΦΑΡΔΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Να δούμε τώρα που θα καταργηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα αληθινά πανεπιστήμια, ποιό κορόιδο θα πηγαίνει στο ανοιχτό.
    Για να πληρώνει ένα δικαχίλιαρο για να πάρει ένα παλιόχαρτο της πλάκας.
    Όπως πάνε τα πράγματα, το ΕΑΠ πάει για κατάργηση λόγω προβλεπόμενης έλλειψης νέων κορόιδων.Κακόμοιροι εαπίτες σας έπιασαν κορόιδα. Σας πήραν τα λεφτά τσάμπα!
    Καταλαβαίνω τη σύγχυση, τον πανικό και την οργή σας. Δε σας φταίνε όμως τα αληθινά πανεπιστήμια. Αυτοί που σας κορόιδεψαν φταίνε και σας πήραν τα λεφτά για να σας "σπουδάσουν" σε "δημόσιο" πανεπιστήμιο. Αυτοί και το άδειο σας κεφάλι φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Εγώ μέχρι τώρα έχω συναντησει μόνο κάποιους ελάχιστους σπουδαστές των ΤΕΙ που έχουν πρόβλημα με τους φοιτητές του ΕΑΠ. Αλλά αυτοί έχουν πρόβλημα με όλους τους πανεπιστημιακούς φοιτητές και ιδιαίτερα τα έχουν βάλει με τους Πολυτεχνίτες.

    Όσο για τις Πανελλαδικές που αναφέρθηκαν κάποιοι θα πω το εξής απλό: Κανείς δεν σε αναγκάζει να δώσεις εξετάσεις ή να δηλώσεις συμμετοχή στο ΕΑΠ. Όλα είναι δική μας επιλογή. Τώρα αν κάποιους δεν τους αρέσει αυτό που πέρασαν στις Πανελλαδικές ας πήγαιναν στο ΕΑΠ. Είχαν κάθε δικαίωμα. Δική σου επιλογή είναι να δώσεις Πανελλαδικές ή να μπεις στο ΕΑΠ ή να πας εξωτερικό κοκ. Οπότε μην ζητάς ευθύνες από τους άλλους αν δεν σου άρεσε το τμήμα ή το ίδρυμα που πέρασες. Ζήτα τες από τον εαυτό σου. Ήξερες από πριν ότι η ρουλέτα των Πανελλαδικών μπορεί να σε στείλει σε οποιοδήποτε τμήμα ΚΑΙ ομως΄μπήκες στη διαδικασία ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΣΟΥ.

    Δεν σου βαλε κανένας το πιστόλι στον κρόταφο να πας στα ΤΕΙ ( ή και σε ΑΕΙ) και δεν σου απαγόρεψε κανένας να πας στο ΕΑΠ. Ολοδική σου επιλογή ήταν.

    Μην διαμαρτυρηθεί ποτέ λοιπόν κανείς ότι κουράστηκε στις Πανελλαδικές για να περάσει κάπου διότι κανείς δεν τον πίεσε να δώσει. Τα θελε και τα παθε. ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

    Όπως τα θελαν και τα παθαν οι φοιτητές του ΕΑΠ που μπαίνοντας συνειδητοποιούν το τεράστιο παλούκι που είναι η φοίτηση στο 3ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΑΕΙ) ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση