GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνέχεια στο θέμα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων...

...και την στάση του Αλ. Αλαβάνου . Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου . Συνεχίζοντας την μέχρι τώρα αναπάντητη έρευνα που δημοσιεύσαμε ( εδώ )...

...και την στάση του Αλ. Αλαβάνου
.
Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου
.
Συνεχίζοντας την μέχρι τώρα αναπάντητη έρευνα που δημοσιεύσαμε (εδώ) η επικαιρότητα μας υποχρεώνει να προσθέσουμε και τα "νέα" στοιχεία, θέτοντας παράλληλα νέα ερωτήματα.
Η "Καθημερινή" (εδώ) μας πληροφορεί πως "ολοκληρώνεται μέχρι μεθαύριο (20/10) η προθεσμία που έχει θέση η Ε.Ε. στην Ελλάδα για την ενσωμάτωση στην νομοθεσία της "Οδηγίας-362005", η οποία αφορά την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στους πτυχιούχους των "Ελληνικών Κολεγίων" που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά ιδρύματα..."

ΚΑΙ Η (ΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ) ΕΙΔΗΣΗ: Σε ένα τεκμηριωμένο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Ελένης Χατζηγεωργίου στον "Ριζοσπάστη" (εδώ) μαθαίνουμε πως: "…Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Α. Αλαβάνος, φόραγε το κοστούμι του «πρώτου κινηματία» και χάιδευε τα αυτιά των νέων. Είναι ο ίδιος πολιτικός, που ως ευρωβουλευτής του ΣΥΝ πίεζε με ερωτήσεις και παρεμβάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες για να υποχρεωθεί η Ελλάδα να εφαρμόσει την κοινοτική οδηγία 89/48, που αναγνωρίζει τα πτυχία των τρίχρονων Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών ως ανώτατα πτυχία. Όπως δήλωνε ο Α. Αλαβάνος στις 29 Αυγούστου 2002, η κυβέρνηση «από τη μια εξασφαλίζει την ελεύθερη λειτουργία των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, χωρίς να ασκεί οποιονδήποτε έλεγχο και να θέτει προδιαγραφές όπως θα μπορούσε, από την άλλη εμμένει να μην αναγνωρίζει τους τίτλους των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που δίνονται σε συνεργασία με τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών... Δε συμφωνούσε απλά ο ΣΥΝ με την 89/48. Έκανε και φασαρία για να εφαρμοστεί... Υπερασπίστηκε την αναγνώριση των πτυχίων των διαφόρων κολεγίων ως ισότιμων με τα πτυχία των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, αρκεί η κυβέρνηση να θέσει προδιαγραφές για τη λειτουργία τους... Πέρσι, μετά την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου, που επανέφερε την αναγνώριση των πτυχίων των ΚΕΣ, ο Α. Αλαβάνος κάλεσε την κυβέρνηση (20 Απρίλη 2007) να... αφαιρέσει τις άδειες από τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, ενημερώνοντας ότι ΄η ΕΕ δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το ποια εκπαιδευτικά ιδρύματα λειτουργούν΄... Το να ελεγχθούν και να αναγνωριστούν έγινε να κλείσουν για να μη ...χρειαστεί να αναγνωριστούν... Η ευρωπαϊκή νομοθεσία όμως που εξισώνει τα πτυχία των πανεπιστημίων με τα τρίχρονα μπάτσελορ της κακιάς ώρας να μη θιχτεί..."

Σε μια άλλη ιστοσελίδα (εδώ) ένας επισκέπτης παραθέτει ένα απόσπασμα ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ του Αλ. Αλαβάνου στην οποία φέρεται να γράφει στις 29/8/2002 ότι:

"Παρά τις πολύχρονες και συνεχείς καταγγελίες μου ότι η κυβέρνηση παραβιάζει την οδηγία 89/48, εμμένει να μην αναγνωρίζει τους τίτλους των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που δίνονται σε συνεργασία με τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών… Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά και τις επανειλημμένες ερωτήσεις και παρεμβάσεις του ευρωβουλευτή Αλ. Αλαβάνου, εξέδωσε Αιτιολογημένη Γνώμη (C-2002-2468) λόγω της μη ορθής μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας 89/48/ΕΟΚ και μη ορθής εφαρμογής ορισμένων διατάξεων της ανωτέρω οδηγίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απορρίπτει τη νομική επιχειρηματολογία της ελληνικής κυβέρνησης που δεν αναγνωρίζει πτυχία ξένων πανεπιστημίων, επειδή "μέρος της εκπαίδευσης έχει πραγματοποιηθεί σε Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών". Την καλεί να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να συμμορφωθεί και να αναγνωρίσει "τα διπλώματα που υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές άλλου κράτους - μέλους στα πλαίσια σπουδών βάσει συμφωνιών δικαιόχρησης" δίδοντας προθεσμία μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2002…"
Θα συνηγορούσαμε με την διαπίστωση πως υπάρχει ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Από το 1989 μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει από τα λεγόμενα "Κ.Ε.Σ." 25000 άτομα. Σε αυτά εγγράφονται, ακόμα, ετησίως 3000 απόφοιτοι Λυκείων καταβάλλοντας δίδακτρα από 6.500 έως 11000 ευρώ. Αυτή την στιγμή "φοιτούν" σε αυτά, με τις αμφισβητούμενες συνθήκες και όρους, περίπου 9000 νέοι. ¨Ωστόσο¨ ( για να μην ξεφεύγουμε από την προβληματική νέο-δημοσιογραφική ορολογία… ) τι λύση πρέπει να δοθεί ; Ώστε να μην υποβαθμισθούν τα δημόσια πανεπιστήμια και Α.Ε.Ι , "λόγω ανταγωνιστικότητας" με τα αμφιλεγόμενα "πανεπιστημιακού επιπέδου" ιδιωτικά Κολλέγια-Κ.Ε.Σ., σε σχολές ¨κατάρτισης¨; Υπάρχουν αντικειμενικοί όροι ισοτιμίας των Κ.Ε.Σ. ( διδακτέα ύλη , επιστημονικό προσωπικό και διάρκεια σπουδών ) με τα Ελληνικά πανεπιστήμια και Α.Ε.Ι.; Για ποιους λόγους έχει προκύψει η ¨μέγιστη ανάγκη¨ ένταξης των ιδιωτικών επιχειρήσεων στα ερευνητικά προγράμματα και στους μεταπτυχιακούς κύκλους των δημόσιων Α.Ε.Ι. Δεν έχει χρήματα το Δημόσιο ; Για λόγους σύνδεσης της επιστήμης με την ¨παραγωγικότητα-ανταγωνιστικότητα¨; Υπάρχει ειλικρίνεια στα προβαλλόμενα επιχειρήματα.
Σύμφωνα με τις απόψεις της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος "…επικρατεί μια χαοτική κατάσταση" στα, "εν δυνάμει ", ιδιωτικά πανεπιστήμια .
Πολλά μάλιστα, από αυτά που λειτουργούν στη χώρα μας, δεν αναγνωρίζονται, δεν τηρούν ούτε τις προδιαγραφές του λεγόμενου Βρετανικού Συμβουλίου Πιστοποίησης , βασικός όρος αναγνώρισης τους με βάση τις προαναφερόμενες Οδηγίες της Ε.Ε. Η ίδια η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. κατήγγειλε ότι ελάχιστοι καθηγητές των ¨Κολεγίων-Κ.Ε.Σ.¨ έχουν διδακτορικό και μίλησε για "εμπορία ελπίδων των νέων".
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα από τους προστάτες της νέα "Ευρωπαϊκή" καταδίκη για ζήτημα αυτό. Ο κ. Αλ. Αλαβάνος τι θα πράξει. Τι θα απαντήσει;
Υ.Γ. Α) Μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τον συνάδελφο κ. Γ. Βλαστάρη ( δ/ντή της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας" κοινοποίησα με “E-MAIL” το αρχικό ρεπορτάζ που ανέβηκε στο Indymedia. Με την υπόσχεση του πως θα μου απαντήσει μέσα σε δυο ώρες εάν θα δημοσιευτεί στην ¨Ε¨ την Κυριακή (14/10). Πέρασαν 7 μέρες (148 ώρες !) και απάντηση δεν έλαβα. Είναι σίγουρο πως δεν θα χρέωνα μια άρνηση στον ίδιο και την καλή του διάθεση. Θα ήταν αρκετή όμως μια ευγενική απάντηση που θα έλεγε , έστω, "φίλε, δεν γίνεται , ο παγκόσμιος συσχετισμός των δυνάμεων και η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και της εφημερίδας δεν το επιτρέπουν…"
Υ.Γ. Β) Στις 16/10 έστειλα επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΝ και όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ενημερώνω για τις αιτίες και το ιστορικό του ρεπορτάζ. Μια απάντηση, στα πλαίσια των αρχών του δημόσιου δημοκρατικού διαλόγου, θα ήταν ευπρόσδεκτη, αλλά δεν την περιμένω. Μικρός είχα συγκλονισθεί με τον τίτλο της σοβιετικής ταινίας, με την Τατιάνα Σαμοίλοβα, ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΠΟΤΕ!
ΠΗΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ :
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=781368 (Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=781423 (Η ΑΣ ΠΟΥΜΕ "ΣΥΖΗΤΗΣΗ")
http://www.socialforum-media.gr/forum/viewtopic.php?t=8625&sid=06486fe9c3513c702f51d7900070241c (Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΕ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ "Κ. ΦΟΡΟΥΜ")
http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=7760

26 σχόλια

  1. 3 ΤΕΡΑΣΤΙΑ POSTS ΣΤΟ BLOG ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΥΡΙΣΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΕΡΓΟ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΗ ΑΛΑΒΑΝΟ ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί και εξαιρετικοί μου φίλοι.

    Έπεσε και το τελευταίο πέπλο στο χορό της Σαλώμης που χορεύει εκστασιασμένος από την δεύτερη νίκη της ΝΔ, ο επί των οικονομικών ανοικονόμητος κ. Αλογοσκούφης η «Γιωργαρος ο θαυματοποιος» για τους βρισκόμενους σε νοητική σύγχυση και επιμένοντας σε αυτόν και παραμένοντας ακόμη θαυμαστές του (άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου), ο οποίος παίζει με τα νεύρα των οικονομικά ασθενέστερων φορολογουμένων, των οποίων απαιτεί την κεφαλή επί πίνακι και το... πορτοφόλι θυσία στον ΦΠΑ που σκοπεύει να αυξήσει από 19% και 9% σε 21% και 11% αντίστοιχα! Σε ορίζοντα τετραετίας η αύξηση σημαίνει αφαίρεση από τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς γύρω στα 8 δισ. ευρώ. Το κρυφό πρόγραμμα φόρων για το οποίο καταγγελλόταν προεκλογικά η ΝΔ, χωρίς οι ψηφοφόροι να αναλύσουν τις καταγγελίες και να υποψιαστούν το περιεχόμενό του, υπάρχει και αποκαλύπτεται κάθε μέρα περισσότερο απεχθές και επαχθές. Με την αταραξία του και το γνωστό φαρδύ του χαμόγελο ο κ. Αλογοσκούφης πέταξε προχθές κατάμουτρα στους ψηφοφόρους την ομολογία ότι, τους κορόιδεψε (!) διότι, «άλλες είναι οι απαιτήσεις εφαρμογής της πολιτικής όταν είσαι στην κυβέρνηση και άλλες όταν κάνεις γενικού χαρακτήρα εξαγγελίες»! Δηλαδή, οι διαβεβαιώσεις, οι εξαγγελίες και οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Καραμανλή δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια καλά σκηνοθετημένη... απάτη! Οι θριαμβολογίες του οικονομικού επιτελείου ότι, έφτασε ο καιρός να απολαύσουν οι πολίτες τους κόπους τους για τη προσαρμογή της οικονομίας στις επιταγές της Ε.Ε μετά την «απογραφή» του κ. Αλογοσκούφη, δεν ήταν τίποτα άλλο από ένας καλά κρυμμένος εμπαιγμός..! Άλλο πράγμα οι ευχάριστες γενικολογίες στα προεκλογικά μπαλκόνια και άλλο οι εφαρμοσμένες λεπτομέρειες και το μετεκλογικό άλεσμα στις φορολογικές μυλόπετρες που θα συνθλίψουν τους πιο αδύναμους πολίτες, λένε τώρα οι κυβερνήτες μας! Με τις υγείες μας λοιπόν και να τους χαιρομαστε.. ξαναψηφιστε τους ξανα….(άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου)….
    Με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΛΙΝΑ, ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΑ ΤΗ ΜΑΛΒΙΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΠΤ

    ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΦΙΡΦΙΡΙΚΟΥΣ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ? ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΤΟΥΣ ΧΩΝΕΥΕΙ, ΤΑ 3 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΙΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΤΑ ΕΞΥΜΝΕΙ ΤΑ ΕΠΙΖΗΤΑ.
    ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΝ, ΔΕΝ ΕΠΕΣΑΝ ΝΑ ΦΑΝΕ, ΠΑΛΕΨΑΝ, ΚΑΤΑΞΙΩΘΗΚΑΝ, ΕΘΕΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ! ΕΓΩ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΖΩ.
    ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΡΕΜΟΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΖΤΗΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΕΙ, ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΚΤΙΜΑΕΙ, ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙ. ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΛΑΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΜΙΜΗΘΕΙΣ ΤΗ ΜΑΛΒΙΝΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ, ΕΧΕΙΣ 2 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ 2 ΣΤΑΘΜΑ.
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  4. babis

    Κάνε κράτει, έχεις 3-4 χρόνια μπροστά να γράφεις για τη ΝΔ, ασχολήσου τώρα με τον Βαγγελο-Γιώργο και το ΠΑΣΟΚ που θα παρουσιάσει πολλές πράξεις του δράματος της διάλυσής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ αισιόδοξος είσαι…το πρωτογραψε ο τακτικός φίλος εδώ ΑΓΙΟΣ και όσο περνούν οι μέρες το προσυπογράφω καιγω….εκλογές θα έχουμε κανονικά τον Μόρτη του 2008!!! ,τις οποίες θα τις κερδίσει φυσιολογικά και κανονικά το ΠΑΣΟΚ ε? Άρα πόσο καιρό σας μένει ακόμη ? Πέντε μήνες?
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντιγράφω μια α΄πάντηση από το σοσιαλφόρουμ, που νομίζω ότι είναι η καλύτερη απάντηση στον βλάκα τον κνίτη
    --------------
    Επισκέπτης
    βλαμμένως




    Δημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 16, 2007 12:55 pm Θέμα δημοσίευσης: η χρήση του Αναγνωστάκη από βλάκες θα έπρεπε να τιμωρείται

    --------------------------------------------------------------------------------

    "...δεν υπάρχει καμία σημαντική σκέψη, την οποία η βλακεία δεν θα ήξερε πως να χρησιμοποιήσει: είναι ευκίνητη προς όλες τις κατευθύνσεις και μπορεί να φορέσει όλα τα φορέματα της αλήθειας. Η αλήθεια αντιθέτως έχει μόνο ένα φόρεμα και έναν δρόμο για κάθε περίπτωση και βρίσκεται πάντοτε σε μειονεκτική θέση... Αν η βλακεία δεν έμοιαζε σχεδόν απαράλλαχτα με την πρόοδο, το ταλέντο... κανείς δεν θα ήθελε να είναι βλαξ"
    Ρόμπερτ Μούζιλ "περί βλακείας"



    "Ο βέλγος μουσικός Γιόζεφ Μέρλιν έφτιαξε τα πρώτα πατίνια το 1760. Για να εντυπωσιάσει την αριστοκρατία, εμφανίστηκε με αυτά σε μια μεγάλη δεξίωση στο Λονδίνο. Φοβόταν όμως ότι από μόνα τους δε θα κάνανε μεγάλη αίσθηση κι έτσι πήρε και το βιολί μαζί του κι έκανε μια θριαμβευτική είσοδο στη μεγάλη αίθουσα, παίζοντας βιολί πάνω στα πατίνια. Μ’ αυτόν τον τρόπο, δεν είχε ούτε τα χέρια του ελεύθερα και, μη μπορώντας να σταματήσει, έπεσε με φόρα πάνω σ’ έναν μεγάλο καθρέφτη"

    Μπομπ Φένστερ "η ιστορία της ανθρώπινης ηλιθιότητας"


    «Τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο δεν μπορούν να λυθούν με το επίπεδο σκέψης που τα δημιούργησε».

    Αλβέρτος Αϊνστάιν



    Περί ηλιθιότητας - 1ος Νόμος

    Πάντα και αναπόφευκτα όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλίθιων ατόμων που βρίσκονται στο περιβάλλον.

    Η Φύση έχει προνοήσει ώστε η συχνότητα της ηλιθιότητας-βλακείας να ισούται με την πιθανότητα εμφάνισής της ανεξάρτητα από το μέγεθος πληθυσμιακών ομάδων. Κατά τον τρόπο αυτό το ίδιο ποσοστό ηλιθίων (å) θα προκύψει είτε σε μικρές ή μεγάλες ομάδες ανθρώπων. Το γεγονός αυτό οδηγεί στα εξής συμπεράσματα: 1.Άτομα τα οποία είχαν χαρακτηρισθεί ως λογικά και ευφυή αποδεικνύονται ως ανεπανόρθωτα ηλίθια. 2.Μέρα με τη μέρα, με ακατάπαυστη μονοτονία και προβλεψιμότητα κάποιος παρενοχλείται στις δραστηριότητές του από ηλίθια άτομα τα οποία εμφανίζονται ξαφνικά και απρόσμενα στα πιο ασύνηθη μέρη και τις πιο απίθανες στιγμές.

    5ος Νόμος

    Αντι να προσεγγίσουμε την ευημερία του ατόμου ας θεωρήσουμε την ευημερία της κοινωνίας, ως το αλγεβρικό άθροισμα της ευημερίας των ατομικών καταστάσεων. Βάσει του πέμπτου νόμου λοιπόν το ηλίθιο άτομο είναι η πιο επικίνδυνη και καταστροφική κατηγορία ατόμου υπερβαίνοντας και αυτή του απατεώνα.

    Το αποτέλεσμα της δράσης ενός απατεώνα είναι η μεταφορά κέρδους και/ή ευημερίας καθώς το αποτέλεσμα των πράξεών του είναι ένα συν στην προσωπική του ευημερία και ένα μείον στην αντίστοιχη κάποιου άλλου ατόμου. Αυτά τα δύο αυτά ποσά είναι ίσα, οδηγώντας σε ισοζύγιο. Όταν όμως ενεργοποιούνται τα ηλίθια άτομα τότε η ευημερία άλλων ατόμων ζημιώνεται δίχως να αποφέρει στους πρώτους κάποιο κέρδος, οδηγώντας στην παρακμή της κοινωνίας.
    Θα ήταν λάθος να θεωρήσει κάποιος ότι σε δύο σύνολα, διαφορετικού ρυθμού ανάπτυξης, το ποσοστό ηλιθιότητας-βλακείας είναι διαφορετικό. Βάσει του δευτέρου νόμου η σταθερά å, που απεικονίζει το ποσοστό ηλιθίων, είναι ανεξάρτητη από το χρόνο, το χώρο, τη φυλή, την κοινωνική τάξη ή άλλες κοινωνικοοικονομικές μεταβλητές. Η διαφορά μεταξύ των δύο συνόλων (ακμάζων-παρακμάζων σύνολο) είναι ότι σε ένα διεφθαρμένο και υπανάπτυκτο σύνολο, ο μικρός αριθμός ευφυών ατόμων και ο αυξανόμενος αριθμός αβοήθητων δεν μπορεί να συγκρατήσει την αρνητική επίδραση των πράξεων των ηλιθίων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται συνεχώς, πολλαπλασιάζοντας το βαθμό επίδρασής τους. Αυτό το σύνολο είναι σίγουρο ότι βαδίζει προς την καταστροφή.

    http://kafeskaitsigaro.blogspot.com/2007/09/blog-post_21.html


    Η βλακεία είναι μια ιδιότητα υπερταξική, υπερεθνική και διαπολιτισμική, που ενδημεί στις
    πέντε ηπείρους του πλανήτη και στα εκατόν ενενήντα δύο κράτη-μέλη του ΟΗΕ. Διαδραματίζει
    καταλυτικό ρόλο σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας: στην πολιτική, την επιστήμη, τη θρησκεία, στον κοινωνικό, το δημόσιο και τον ιδιωτικό βίο. Με τη διαρκή παρουσία
    της και την καταλυτική επιρροή της στις πράξεις και τις ενέργειες ανθρώπων και λαών, καταλήγει να σχεδιάζει αυτό τούτο το ιστορικό γίγνεσθαι της ανθρωπότητας. Κάτι που γίνεται ακόμη εμφανέστερο αν αναλογιστούμε ότι, στην αιώνια διαπάλη μεταξύ ευφυΐας και βλακείας, εκτός από τον κόσμο των εκ γενετής και εκ παιδείας βλακών, σχεδόν δεν υπάρχει ούτε και ευφυής άνθρωπος που να μην έχει διαπράξει στη ζωή του μερικές από τις λεγόμενες "βλακείες".

    Όλα αυτά αποτελούν το θέμα της πρωτότυπης και ανατρεπτικής σατιρικής πραγματείας του Θόδωρου Καρζή, όπου, μέσα από μια οιονεί "ιστορία της βλακείας" αναδεικνύεται και παρελαύνει το
    κωμικοτραγικό καρναβάλι του σύγχρονου κόσμου.


    (από το σάιτ perizitito.gr)

    Για την αντιγραφή

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. babis babis babis babis babis babis
    babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis
    babis babis babis babis babis babis
    babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis
    babis babis babis babis babis babis
    babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis


    Απο το λούκι ανέβαινα έκπληξη να σου κάνω
    και βρίσκω εσένα ανάσκελα και πέντε από πάνω.
    Βουβάθηκα τα έχασα δεν είπα ούτε λέξη,
    το παντελόνι έβγαλα κι ευθύς γίναμε έξι.


    babis babis babis babis babis babis
    babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis
    babis babis babis babis babis babis
    babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis
    babis babis babis babis babis babis
    babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis


    Σε είδα στο ποδήλατο
    όλο χαρά και τρελα
    μα αργότερα διαπίστωσα
    πως έλειπε η σέλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεχρι σημερα στην ελληνικη κοινωνια ειχαμε.
    Την φουσκα του Χρηματιστηριου.
    Την φουσκα των Ακινητων
    Την φουσκα Αλαβανος-Συριζα.

    Ολες οι φουσκες καποτε κανουν,πουφφφφφφφφφφ.
    Σειρα τωρα εχει στις επομενες εκλογες και Ο Συριζα.
    Καλα σαραντα και τακολλυβα απο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ειπες Αλεκοοοοοοοοο ?

    Οι παλιοι ψηφοφοροι του πασοκ μας ψαχνουν.Τους διεκδικουμε.

    Καλα μην φας θα εχουμε γλαροσουπα.
    Που πας ρε Καραμητροοοοοοοοο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ''PASOK poisonous''

    Θα πα να βρω το Πίσινούς (Πισίνους)
    θα πα να βρω το Πίσινούς
    στον πάτο του καλάρω
    και του τον καλιμπράρω.
    Θα πάρω μια βοϊδόπουτσα (Πισίνους)
    θα πάρω αλογόπουτσα
    θα πάω να το κεράσω
    και να το ξεκωλιάσω.


    PASOK poisonous''
    Το κωλαράκι σου σφιχτό
    και το πουλί σου χάλια,
    γι' αυτό σου λέω αγόρι μου
    να πας για άλλα κι άλλα.

    Δεν είναι κάτι δύσκολο
    ούτε θα βάλεις γρύλο.

    Το κωλαράκι σου θα στήνεις
    και το στόμα σου θ' ανοίγεις
    και τη πίπα σου θα κάνεις
    και τη τρύπα σου θα γιάνεις!

    PASOK poisonous''
    Να φας αράπικη ψωλή σαρανταπέντε πόντους
    τέσσερα δάχτυλα χοντρή και φλέβες να'χει κόμπους.
    Παπάρι να'χει σα γροθιά τ'αρχίδια σαν τουλούμια
    να κρέμονται απ'τον κώλο σου σα Συριανά λουκούμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρόταση νόμου για την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης κατέθεσαν σήμερα 97 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της πρότασης νόμου και η εισηγητική έκθεση:






    ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ


    Επίδομα θέρμανσης


    Άρθρο 1

    Οικονομική ενίσχυση χειμερινής περιόδου 2007 - 2008


    Οι οικονομικά ασθενείς ομάδες πολιτών του άρθρου 2 του παρόντος δικαιούνται επιδόματος θέρμανσης, με την μορφή αφορολόγητης οικονομικής ενίσχυσης, για την χειμερινή περίοδο 2007 - 2008, λόγω των αυξημένων τιμών του αργού πετρελαίου.


    Άρθρο 2

    Δικαιούχοι του επιδόματος


    Δικαιούχοι του επιδόματος, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 3, τυγχάνουν οι δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης του άρθρου 14 του Ν. 2837/2000, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι πάσης φύσεως συνταξιούχοι στους οποίους καταβάλλεται Ε.Κ.Α.Σ., και οι μακροχρονίως άνεργοι.


    Άρθρο 3

    Ύψος του επιδόματος


    Το ύψος του επιδόματος θέρμανσης καθορίζεται ως εξής:


    α) Διακόσια πενήντα (250) ευρώ για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Σάμου, Χανίων και Χίου,


    β) Τριακόσια πενήντα (350) ευρώ για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Πρεβέζης, Φθιώτιδας και Φωκίδας,


    γ) Τετρακόσια πενήντα (450) ευρώ για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Αρκαδίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λαρίσης, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλωρίνης και Χαλκιδικής.


    Άρθρο 4

    Τρόπος καταβολής


    Το ανωτέρω επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί ως εξής:


    α) στους κατά τα παραπάνω συνταξιούχους από τους ασφαλιστικούς φορείς από τους οποίους καταβάλλεται η κύρια σύνταξή τους σε δύο ισόποσες δόσεις, η πρώτη με το επίδομα εορτών Χριστουγέννων 2007 και η δεύτερη με τη σύνταξη του μηνός Μαρτίου 2008,


    β) στους μακροχρονίως άνεργους από τον Ο.Α.Ε.Δ. σε δύο ισόποσες δόσεις εντός των μηνών Δεκεμβρίου 2007 και Μαρτίου 2008.


    γ) στους δικαιούχους του άρθρου 14 του Ν. 2837/2000 εφάπαξ, σύμφωνα με διαδικασία που θα ορισθεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.


    Άρθρο 5

    Ρυθμίσεις


    1. Η προκαλούμενη δαπάνη θα αντιμετωπίζεται με διάθεση των απαραιτήτων κονδυλίων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.


    2. Κάθε δικαιούχος δικαιούται να λαμβάνει το ως άνω επίδομα από μια μόνο πηγή.


    3. Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, μπορεί να προβλέπεται η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης για οποιαδήποτε χειμερινή περίοδο, να αναπροσαρμόζεται το ύψος αυτού και να ρυθμίζεται κάθε λεπτομέρεια σχετική με την εφαρμογή του νόμου αυτού.


    Άρθρο 6

    Χρόνος έναρξης ισχύος


    Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.








    ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ


    ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ «ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ»


    Η άνοδος της τιμής του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, έχει προκαλέσει ένα νέο ανατιμητικό κύμα στις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών, το οποίο σε συνδυασμό με τα φαινόμενα της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας που επικρατούν στην αγορά - λόγω της έλλειψης αποτελεσματικών ελέγχων και της αδράνειας που επιδεικνύει η Κυβέρνηση - πλήττει καίρια το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων.

    Ιδιαίτερα ενόψει έλευσης του φθινοπώρου και του χειμώνα, αναμένεται να πληγεί το εισόδημα των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων από την αναμενόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, την ίδια στιγμή που στο κράτος εισρέουν μεγάλα ποσά από την φορολογία των καυσίμων.

    Ήδη μεταξύ Οκτωβρίου 2006 και Οκτωβρίου 2007 η τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι, αυξήθηκε κατά 38,7 % πράγμα που προδικάζει ιδιαίτερα σημαντική αύξηση και της δαπάνης των νοικοκυριών για το πετρέλαιο θέρμανσης.

    Ας σημειωθεί ότι τον χειμώνα 2006 - 2007 και ενώ τα νοικοκυριά επιβαρύνθηκαν με αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, το κράτος εισέπραξε επιπλέον 850 εκατ. ευρώ (περίπου) - σύμφωνα με υπολογισμούς του Γενικού Λογιστηρίου - μόνο από την εφαρμογή του Φ.Π.Α. στις αυξημένες τιμές των καυσίμων.

    Και παρ´ όλα αυτά η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αρνήθηκε πεισματικά και παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, να χορηγήσει «Επίδομα Θέρμανσης» στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.

    Υπενθυμίζουμε όμως ότι την περίοδο 2000 - 2001, όταν σημειώθηκαν μικρές ανατιμητικές τάσεις στις τιμές του πετρελαίου, με τιμή μάλιστα 32 δολάρια το βαρέλι, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνοντας την κοινωνική της ευαισθησία, χορήγησε με τον Ν.2875/2000 στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οικονομική ενίσχυση με διάθεση απαραίτητων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

    Σήμερα που η τιμή του πετρελαίου προσεγγίζει τα 86 δολάρια το βαρέλι και το Ελληνικό Δημόσιο έχει αυξήσει τα έσοδά του από την φορολογία κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει νέα νομοθετική πρωτοβουλία για να χορηγηθεί το ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ στους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, και τους μακροχρόνια άνεργους της χώρας.

    Η Κυβέρνηση οφείλει να δεχθεί αυτή την πρόταση, ώστε να ανακουφίσει τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες της χώρας μας, επιστρέφοντας ποσά από τα αυξημένα έσοδα.

    Εξάλλου η χορήγηση του ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ προβάλλεται και ως αίτημα από το σύνολο των κοινωνικών φορέων.


    Ειδικότερα:


    Το άρθρο 1 καθιερώνει το επίδομα θέρμανσης υπό την μορφή αφορολόγητης οικονομικής ενίσχυσης.


    Το άρθρο 2 καθορίζει τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, ήτοι ασθενείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού και συγκεκριμένα τους δικαιούχους της εισοδηματικής ενίσχυσης του άρθρου 14 του Ν. 2837/2000, (μισθωτοί που αμείβονται με τον εκάστοτε προβλεπόμενο κατώτερο μισθό ή ημερομίσθιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΓΣΕΕ)), τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, τους συνταξιούχους που δικαιούνται Ε.Κ.Α.Σ., τους μακροχρονίως άνεργους.


    Το άρθρο 3 καθορίζει το ύψος του επιδόματος ανάλογα με τις περιοχές της χώρας όπου η χρήση πετρελαίου θέρμανσης είναι περισσότερο ή λιγότερο αναγκαία. Καθορίζονται τρεις ζώνες. Στην πρώτη ζώνη (νομοί Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Σάμου, Χανίων και Χίου) προβλέπεται επίδομα 240 ευρώ. Στη δεύτερη ζώνη (νομοί Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Πρεβέζης, Φθιώτιδας και Φωκίδας) προβλέπεται επίδομα 320 ευρώ. Στην Τρίτη ζώνη (νομοί Αρκαδίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λαρίσης, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλωρίνης και Χαλκιδικής) προβλέπεται επίδομα 400 ευρώ.


    Το άρθρο 4 καθορίζει τον τρόπο καταβολής του επιδόματος.


    Το άρθρο 5 ρυθμίζει ειδικότερα θέματα και παρέχει την δυνατότητα καταβολής εισοδήματος θέρμανσης οποιαδήποτε χειμερινή περίοδο και με ενδεχόμενη αναπροσαρμογή του ύψους αυτού, με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.


    Το άρθρο 6 καθορίζει τον χρόνο έναρξης του νόμου.


    Οι προτείνοντες Βουλευτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια μέρα καθώς γύριζα,
    να πάω στο σπιτικό μου,
    μέ 'πιασε ένας πονόκοιλος,
    έχασα το μυαλό μου!

    Να πάω στο μπάνιο να χέσω ήθελα
    μα δεν έβρισκα τη λύση,
    το πρόβλημα ήταν σοβαρό
    και ποιος θα μου το λύσει;

    Το λεωφορείο έτρεχε
    μα εγώ καρδιοχτυπούσα,
    μήπως δεν κρατηθώ πολύ
    και γίνουν όλα λούτσα!

    Το λεωφορείο έφτασε
    και έγινα καπνός,
    να πάω στο μπάνιο ήθελα
    να γίνει πανικός!

    Εγώ όμως τα κατάφερα
    και κλείστηκα στο μπάνιο
    ξαλάφρωσα απ' το σκατό
    και με 'πιασε να κλάνω!

    Γι' αυτό σας λέω φίλοι μου
    να φάτε σοκοφρέτα
    αν θέλετε ο κώλος σας
    να κάνει σαν τρομπέτα!

    χωριάτης



    babis
    30 το βερύκοκο
    40 το κεράσι
    ο πούτσος μου στον κώλο σου
    κοντεύει να γεράσει.

    Αναρωτιέμαι κι απορώ
    του κώλου σου η τρύπα
    αφού δεν έχει ζάχαρη
    πως έχει τόση γλύκα!

    χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ- ΔΗΛ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΩΣΙΒΙΟ. ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ, ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ?

    ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ

    ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ.
    ΑΛΗΤΗ ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ.
    ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΣ.
    ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
    ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΔΩΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. O KOKKALIS ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΝΤΙ


    O KOKKALIS ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΝΤΙ


    O KOKKALIS ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΝΤΙ


    O KOKKALIS ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΝΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. O ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ ΜΕ ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ
    ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.

    ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΛΦΑ
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΥΝΕΝΟΗΣΗ..
    ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΤΣΟ,ΠΟΙΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ
    Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΚΑΙ Ο ΚΥΡΤΣΟΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΑΠ.

    ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ
    ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΝΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. H EΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
    ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ-ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ

    ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ,ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ,ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
    ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΤΛ.

    ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΝΕΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ..
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ.

    ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
    Ο ΚΑΚΟΣ ΔΕΞΙΟΣ
    ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ.

    ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΙ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΑΦΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
    ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΓΑΠ.
    ΤΩΡΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΓΑΛΑΖΙΟ "ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ"
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

    ΧΑΧΑΧΑ
    ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ..
    ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ..

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΜΕ..

    Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΔΩΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. babis
    11:33 μμ

    Ακόμα δεν ξεπέρασες τη χλαπάτσα της 16ης Σεπτεμβρίου και κάνεις όνειρα για νέες εκλογές? με ποιο κόμμα λες? Το υπονομευμένο ΠΑΣΟΚ θα σταθεί στις εκλογές, όταν τα άλλα κόμματα θα προβάλλουν αυτά που λένε οι σημερινοί αντίπαλοι εναντίον αλλήλων?
    Φαντάζεσαι το επόμενο σποτάκι της ΝΔ να είναι η Βάσω που θα λέει ότι υπάρχουν κλέφτες στο ΠΑΣΟΚ και δεν θέλει να βρίσκεται μαζί τους... Τα ξέχασες κιόλας, τρελλό αγόρι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ
    ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ
    ΑΠΟ-ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ ΚΑΙ
    ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΚΟΜΜΑ" ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΔΩΝ-ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ.
    ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,
    ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΤΑ
    ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΕΧΕΙ ΣΑΠΙΣΗ..

    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΟ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ...
    ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΛΛΑ ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥ
    ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ.
    ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ
    ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΔΩΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΝΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ
    ΝΤΑΒΑΔΩΝ.
    ΘΕΛΟΥΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ
    ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ
    ΔΙΑΚΟΠΗ..

    ΠΡΟΩΘΟΥΝ.
    ΒΕΝΙΖΕΛΟ
    ΝΤΟΡΑ.

    ΕΑΝ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ
    ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. φίλε, δεν γίνεται,

    ο παγκόσμιος συσχετισμός των δυνάμεων, η μαλακία που σε δέρνει, η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και της εφημερίδας δεν το επιτρέπουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. babis babis babis babis babis babis
    babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis
    babis babis babis babis babis babis
    babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis
    babis babis babis babis babis babis
    babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis


    Απο το λούκι ανέβαινα έκπληξη να σου κάνω
    και βρίσκω εσένα ανάσκελα και πέντε από πάνω.
    Βουβάθηκα τα έχασα δεν είπα ούτε λέξη,
    το παντελόνι έβγαλα κι ευθύς γίναμε έξι.


    babis babis babis babis babis babis
    babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis
    babis babis babis babis babis babis
    babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis
    babis babis babis babis babis babis
    babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis babis


    Σε είδα στο ποδήλατο
    όλο χαρά και τρελα
    μα αργότερα διαπίστωσα
    πως έλειπε η σέλα!


    Χωριάτης


    Βαγγέλη γερά γάμα τα (μουνιά) λαμόγια

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΠΑΙΞΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ.

    ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΗΚΕ ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ,ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΑ. Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΦΤΩΧΟΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ....ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΥΨΗΛΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ.

    Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΩΡΑΙΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΟΥΡΑΝ ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΤΕΤΣΙ ΜΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ.

    Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΣΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΡΓΟ.

    ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Oυτε και το πασοκ θα γινει ποτε κυβερνηση. Η Ελλαδα ξεβραζει οσους την προδιδουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" ΣΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ¨ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ¨ ΤΟΥ ¨ΣΥΝ¨

    ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

    Μεταφέρω το ¨σχόλιο¨ του σημερινού ¨Ρ¨ ( σελ. 5 ).

    Εισαγωγικά αξίζει να επισημάνουμε ότι το σχόλιο είναι ανυπόγραφο , άρα εκφράζει τη γνώμη της ¨σύνταξης¨ του επίσημου οργάνου του Κ.Κ.Ε.

    Η συγκεκριμένη τοποθέτηση διαπιστώνει ότι ο ΣΥΝ ¨με την αγωνία του να απαντήσει στα δημοσιεύματα της ¨πιάτσας¨ ( σ.σ. ποια είναι αυτή; , η Piazza Fontana di Trevi ; , το ¨Indymedia¨ και άλλοι ιστοτόποι ελεύθερου διαλόγου στο διαδίκτυο ; ) καταγγέλει με την ¨Ανακοίνωση¨ του το Κ.Κ.Ε σαν υποκινητή της αρθρογραφίας που έφερε στο φως της δημοσιότητας το τι εισηγήθηκε ο Αλ. Αλαβάνος (σ.σ. με την έκθεση Κορτέζ ) και το ψήφισε ο Μιχ. Παπαγιαννάκης στο Ε.Κ. σχετικά με την αναγκαιότητα κατοχύρωσης του ρόλου των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ε.Ε. και την χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα των δημοσίων.

    Με απόλυτη η ειλικρίνεια το δημοσιογραφικό όργανο του Κ.Κ.Ε. τονίζει πως ο ΣΥΝ ¨ μέσα στη φούρια του … έσπευσε να κατασκευάσει μια απάντηση προς το ΚΚΕ! ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΜΩΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΨΑΞΑΝ ΚΑΛΑ. ΓΙΑΤΙ Ο ¨Ρ¨ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΚΘΕΣΗ …¨ ! ( υπογράμμιση δική μας ).

    Στη συνέχεια το σχόλιο διευκρινίζει πως ο ¨Ρ¨ ασχολήθηκε τελευταία , κυρίως , με τις θέσεις του Αλ. Αλαβάνου για την αναγνώριση των λεγόμενων ¨ Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών¨ και τη σπουδή του να καταδικαστεί η Ελλάδα για την μη-εφαρμογή της ¨Οδηγίας 89/48¨ της Ε.Ε.

    Βέβαια το σχόλιο του ¨Ρ¨ δεν παύει όμως στη συνέχεια να διαπιστώνει , σωστά κατά τη γνώμη μας , πως η ¨Ανακοίνωση¨ του ΣΥΝ ( που δεν αφορά , σύμφωνα πάντα με τους συντάκτες του , τον ¨Ρ¨ και το Κ.Κ.Ε. , αλλά τον δημοσιογράφο και όσους δημοσίευσαν στην ¨πιάτσα¨…)
    ¨…αντί να αποδείξει ότι δεν εισηγήθηκαν και δεν ψήφισαν οι βουλευτές του την ¨ Έκθεση Κορτέζ¨ , ΕΠΙΒΕΑΙΩΣΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ...¨ ( υπογράμμιση δική μας ).

    Συμφωνώντας με το ¨γενικό πνεύμα¨ του ¨απαντητικού σχολίου¨ του ¨Ρ¨ θεωρούμε πως προκύπτει και ένα εύλογο -λογικό ερώτημα προς τους συντάκτες του :
    Γιατί δεν εκτίμησε το Κ.Κ.Ε ( και η αρθρογραφία του ¨Ρ¨ ) ότι το σχετικό ψήφισμα του Ε.Κ. ( 2002 ) αποτέλεσε το ξεκάθαρο ¨ιδεολογικό πλαίσιο¨ για την εισαγωγή – καθιέρωση της ιδιωτικής παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ;(στο οποίο θα άξιζε να γίνει συζήτηση και να ασκηθεί κριτική ,διότι όλες οιπροωθούμενες, σήμερα, ¨μεταρρυθμίσεις¨ κινούνται πάνω σε αυτόν τον άξονα).
    Αυτή δεν ήταν και η βάση για να κινηθούν ,λίγο αργότερα (2003 ) με συνέπεια οι βουλευτές του ΣΥΝ για την αναγνώριση ΚΑΙ των ιδιωτικών κολεγίων στην Ελλάδα ;

    Τι μπορεί να σημαίνει η αληθινή και ευγενική αναφορά ¨εμείς δεν έχουμε ξανασχοληθεί με την εν λόγο έκθεση¨ (προφανώς από το 2002 που ψηφίστηκε ) , όταν εν κατά κλείδι , ίδιο το σχόλιο του ¨Ρ¨ συμφωνεί με όσους το πράττουν σήμερα ;

    Ορθότερη δεν θα ήταν μια κριτική στη ¨θεμελιακή βάση¨ , παρά στα παράγωγα της , δηλαδή το ¨εποικοδόμημα¨ ;

    Αλ.Κ.

    Και αυτούσιο το σχόλιο :

    Θέλει ο ΣΥΝ να κρυφτεί...

    Είναι τόσο μεγάλη η αγωνία του ΣΥΝ να κουκουλώσει τα έργα και τις ημέρες του, που καρφώνεται...

    Από μόνοι τους δείχνουν ότι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους σχετικά με τα κείμενα υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και της Μπολόνια που έχουν ψηφίσει οι ευρωβουλευτές τους.

    Αλλιώς, γιατί να δημοσιεύσει η «Αυγή» - στο χτεσινό οπισθόφυλλο - σχόλιο που να αφορά το πώς ο «Ριζοσπάστης» σχολιάζει την έκθεση Κορτίνεζ (Α5-0183/2002), την οποία ενέκρινε ο Αλαβάνος και υπερψήφισε ο Παπαγιαννάκης, την ίδια μέρα που ο «Ρ» δημοσιεύει το σχετικό άρθρο;

    Ήξεραν πολύ καλά στο ΣΥΝ τι έχουν ψηφίσει και τι έχουν στηρίξει. Όπως ήξεραν και πολύ καλά ότι κυκλοφορεί αυτό το κείμενο «στην πιάτσα» με σχολιασμό ακριβώς τη στάση του Αλαβάνου.
    Και μες στη φούρια τους να αποδείξουν ότι δεν ευσταθεί (το οποίο ακόμα και με το σχόλιό τους αντί να το αποδείξουν το επιβεβαιώνουν), έσπευσαν να κατασκευάσουν μια απάντηση προς το ΚΚΕ! Βιάστηκαν, όμως. Και δεν έψαξαν καλά. Γιατί ο «Ρ» δεν έχει ξανασχοληθεί με την εν λόγω έκθεση!

    Το «φάουλ», βέβαια, ξεκίνησε νωρίτερα. Γιατί το συγκεκριμένο σχόλιο που δημοσιεύτηκε χτες στην «Αυγή» είχε δημοσιευτεί προχτές (!) στις 5.36 το απόγευμα στον ιστοτόπο «Indymedia»! Στην «Αυγή» απλά έγιναν δυο προσθήκες... κατά τα άλλα το σχόλιο του «ανανεωτή» παραμένει στο ακέραιο! Και ούτε στο ένα ούτε στο άλλο παρατίθενται στοιχεία για το τι υπερψηφίστηκε τελικά από τον ΣΥΝ και καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ! Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε...


    ... και η υπογραφή δεν τον αφήνει!

    Πέρα όμως από την έκθεση, ο «Ρ» αναφέρεται και στις επανειλημμένες Ερωτήσεις του Α. Αλαβάνου προς την Κομισιόν για το τι μέτρα θα πάρει η ΕΕ για να εφαρμόσει η Ελλάδα την οδηγία 89/48 (που εξισώνει τα ΚΕΣ με τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ)! Να συμπληρώσουμε ότι για τις συγκεκριμένες ερωτήσεις (και όχι για την τροπολογία Χατζηδάκη για την οποία επιμένει να απαντάει η «Αυγή», χωρίς ο «Ρ» να έχει γράψει κάτι...), ο «Ρ» γράφει από το 2002, με πιο πρόσφατες αναφορές χτες και πριν δυο εβδομάδες. Μέχρι στιγμής ο ΣΥΝ δεν απαντάει στο δια ταύτα. Προτιμά να κάνει κωλοτούμπες...

    Εν πάση περιπτώσει, ας απαντήσει συγκεκριμένα ο ΣΥΝ: Είναι ή δεν είναι μια από τις «επανειλημμένες» Ερωτήσεις του Α. Αλαβάνου προς την Κομισιόν, η Ε-0544/03 με θέμα «Εναρμόνιση της Ελλάδας με την Οδηγία 89/48/ΕΟΚ», η οποία καταλήγει να ρωτά «σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί η Επιτροπή για την ορθή εφαρμογή της Οδηγίας 89/48/ΕΟΚ;»;
    Όσο και να αγνοεί την αλήθεια αυτή υπάρχει: Ο ΣΥΝ έχει στρώσει το έδαφος για την αναγνώριση των ιδιωτικών ψευτοπανεπιστημίων, για την κατάφωρη υποβάθμιση των πτυχίων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Οι υπογραφές τους μιλάνε μόνες τους.

    http://www1.rizospastis.gr/
    page.do?publDate=20/10/2007&id=
    9085&pageNo=5&direction=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φαίνεται πως υπάρχει και μια δεύτερη , ΕΜΜΕΣΗ , ¨υπό πίεση¨ , απάντηση του ¨ΣΥΝ¨ στα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν εδώ και σε άλλες ιστοσελίδες , αλλά και στον ¨Ριζοσπάστη¨ , σχετικά με τις ¨παλαιές¨ - μόλις πριν 3-5 ετών - θέσεις των ευρωβουλευτών του Συνασπισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια , ιδιαίτερα των ¨Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών¨ στην Ελλάδα.

    Λέω έμμεση απάντηση διότι η ¨Ανακοίνωση Τύπου¨ που παραθέτω αμέσως παρακάτω αναφέρει πως έχει εκδοθεί σαν τοποθέτηση για ένα σχετικό ρεπορτάζ του ¨Βήματος¨ ( και μόνο ! )

    Επειδή πιστεύω πως οι κατά διαστήματα ανακόλουθες πρωτοβουλίες ορισμένων στελεχών δεν οφείλονται μόνο στις νεοφιλελεύθερες και ευρωλιγούρικες αντιλήψεις τους , αλλά και σε καιροσκοπικές – ψηφοθηρικές προθέσεις.
    Ας σκεφτούμε ότι έχουμε μέχρι σήμερα 250000 απόφοιτους των ΚΕΣ και άλλους 20000 που βρίσκονται ακόμα υπό ¨κατάρτιση¨ . Γεγονός που σημαίνει 45000 Χ 5 ( μέσος όρος των μελών των οικογενειών τους ) = 250000 πιθανοί ψηφοφόροι !!!

    Και επειδή έχω την αίσθηση , από αυτά που διαβάζω , πως πολλοί πολίτες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία , χαιρετίζουν , ανεξάρτητα από τα ιδεολογικά πιστεύω τους , την ¨θαρραλέα¨ και ¨ρεαλιστική¨ στάση των συγκεκριμένων βουλευτών που αποσκοπεί στην ¨αποκατάσταση τους¨,
    αναδημοσιεύω την τελευταία Ανακοίνωση , για να πληροφορηθούν όλοι ότι ΤΩΡΑ ΠΙΑ Ο ΣΥΝ ΖΗΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ . Γεγονός βέβαια που δεν σημαίνει τίποτα το ιδιαίτερο...
    Στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου με τους πολίτες και των ¨αναγκών¨ της κοινωνίας μπορεί και να ξαναλλάξει θέση !
    Δεν καταργήσουμε και την ¨διαλεκτική σκέψη.
    Εξάλλου , ¨η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού¨…

    18/10/2007
    Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Συνασπισμού:

    http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=7768



    «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ»

    Σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ και άλλων εφημερίδων το Γραφείο Τύπου έκανε το εξής σχόλιο:
    « Ο Συνασπισμός εδώ και χρόνια έχει προειδοποιήσει την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μετά της ΝΔ, ότι η συνέχιση της λειτουργίας Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια θα οδηγήσει στην παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα ζητήσει την αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, με το επιχείρημα ότι διαθέτουν πτυχίο αναγνωρισμένου ευρωπαϊκού πανεπιστημίου.
    Η συνέχιση της λειτουργίας των ιδιωτικών Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών που παραχωρούν πτυχία μέσω ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, οδηγεί πλέον στην παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος για τον δημόσιο χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
    Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να σέβεται το Σύνταγμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό σημαίνει ότι οφείλει άμεσα να αφαιρέσει τις άδειες λειτουργίας από τα συγκεκριμένα ΚΕΣ, οι οποίες, μάλιστα, έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Εμπορίου και όχι το Υπουργείο Παιδείας. Η κίνηση αυτή μάλιστα, δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα σε σχέση με την κοινοτική νομοθεσία, δεδομένου ότι με βάση τη Συνθήκη της Ε.Ε. οι άδειες λειτουργίας εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανήκουν στην αποκλειστική δικαιοδοσία των χωρών - μελών, χωρίς καμία απολύτως δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρεμβαίνει»
    To Γραφείο Τύπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση