GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και η επιστολή του Προέδρου της ΕΣΠΗΤ...

. Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ, Γιάννης Πλαχούρης, έστειλε την ακόλουθη επιστολή στα μέλη ώστε να ξεκαθαρίσει, επίσημα και δημοσίως, την κατάσταση: ...

.
Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ, Γιάννης Πλαχούρης, έστειλε την ακόλουθη επιστολή στα μέλη ώστε να ξεκαθαρίσει, επίσημα και δημοσίως, την κατάσταση:
«Συνάδελφοι,
Είναι η πρώτη φορά στα δέκα χρόνια συνδικαλιστικής παρουσίας μου στην ΕΣΠΗΤ, που επικοινωνώ με προσωπική επιστολή μαζί σας. Βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ κρίσιμα ζητήματα (με κυρίαρχα το Ασφαλιστικό, την υπογραφή νέας ΣΣΕ, το Συνδικάτο Τύπου). Απαιτείται περισσότερο από ποτέ πριν, η παρουσία και συμμετοχή σας στις εκλογές την Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Δεκεμβρίου για την ανάδειξη εκπροσώπων στο 5ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΕΣΥ). Οι θέσεις μας αναπτύχθηκαν στο φυλλάδιο, που παραλάβατε.
Εδώ, οφείλω να σας εξηγήσω ένα ζήτημα που αφορά την παράταξή μας, την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, κοιτάζοντας σας όπως πάντα στα μάτια, χωρίς μισόλογα, υπεκφυγές, σκιές και γωνίες. Για να προλάβουμε τις φήμες που συνοδεύουν παρόμοιες καταστάσεις. Για να προστατέψουμε την ενότητα και σύμπνοια της Ένωσης. Γιατί πιστεύουμε ότι κάθε διοίκηση -αντίθετα με ό,τι γινόταν στο παρελθόν- πρέπει να επικοινωνεί με τα μέλη της με ανοιχτά χαρτιά. Το συνδικαλιστικό Κίνημα -εμείς- πληρώνουμε ακριβά την διγλωσσία.
Μετά τις περασμένες εκλογές, το ΔΣ στην αρχή λειτούργησε ομόφωνα σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις. Η ομοφωνία σταδιακά άρχισε να μειώνεται, ιδιαίτερα σε ζητήματα και εισηγήσεις μου σχετικά με τους χειρισμούς στο Ασφαλιστικό, με το πλαίσιο διεκδίκησης, με την στρατηγική υλοποίησης, με την ανάγκη -αν χρειαστεί- να συγκρουστούμε με την σημερινή πλειοψηφία της ΠΟΕΣΥ, για να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενιαίου ταμείου στα ΜΜΕ.
Σας θυμίζω ότι η Διοίκηση της ΠΟΕΣΥ αρνήθηκε, κυρίως από το 2004, αλλά και νωρίτερα, να προχωρήσει σε συγκεκριμένα βήματα -που αν είχαν γίνει δεν θα είμαστε τώρα με την θηλιά στο λαιμό. Επίσης, ο επικεφαλής της πρόεδρος εξέφρασε συγκεκριμένες αντιλήψεις (τα Ταμεία να μείνουν όπως έχουν, κ.ά.) αντιλήψεις που ήταν αντίθετες στα συμφέροντα των μελών μας και στις δεσμεύσεις της παράταξής μας. Βεβαίως δεν χάθηκε χρόνος, δεν μείναμε πίσω γιατί με το πλαίσιο και τους χειρισμούς συμφώνησαν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.
Ταυτόχρονα η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, για να μην προκαλείται σύγχυση, επανέλαβε δημόσια τις δεσμεύσεις, την απόφαση να συγκρουστεί με οποιονδήποτε για τις αρχές της, την θέλησή της να συμμαχεί μόνο σε αρχές. Δημοσιοποιήσαμε το θέμα για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η απόφαση πάρθηκε με μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων που αποτελούν την Κίνησή μας επειδή η εμπιστοσύνη εδραιώνεται στις ξεκάθαρες σχέσεις και στις σταράτες κουβέντες και δεν σύρεται από λογικές πολιτικού κόστους.
Η αθέτηση συμφωνημένων λύσεων στην ΠΟΕΣΥ έχει προϊστορία. Το ίδιο είχε συμβεί και με την προηγούμενη διοίκηση, την οποία είχε στηρίξει η σημερινή αντιπολίτευση. Εμείς με την κρισιμότητα του Ασφαλιστικού σε εξέλιξη και τη διαπίστωση σύγκλισης απόψεων -με πολλά κοινά σημεία- των συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΕΣΠΗΤ, ζητήσαμε να δημιουργηθεί Ενιαίο ψηφοδέλτιο, ώστε οι αντιπρόσωποί μας στο Συνέδριο και στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ να εφαρμόζουν τις κατευθύνσεις της ΕΣΠΗΤ, χωρίς προσωπικές δεσμεύσεις. Η πρότασή μας δεν έγινε από αδυναμία. Έχουμε αποδείξει, ήδη από την εκλογή μας το 2006 με απόλυτη αυτοδυναμία, ότι λειτουργούμε χωρίς αλαζονεία και αποκλεισμούς, όταν προτείναμε συμμετοχή όλων των παρατάξεων στο προεδρείο. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή.
Για τις εκλογές στην ΠΟΕΣΥ. Ενώ η παράταξη είχε ήδη καταθέσει το ψηφοδέλτιό της με 26 υποψηφίους -από αυτούς οι 22 ήταν και στις εκλογές το 2006 (ενώ 9 έχουν εκλεγεί σε όργανα της ΕΣΠΗΤ), κατατέθηκε ομαδική υποψηφιότητα με εκπρόσωπο τον παλαιό πρόεδρο Ανδρέα Καλομάρη, 3 μέλη του ΔΣ και 4 συναδέλφους, στο όνομα ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ. Μένουμε στο γεγονός ότι τελικά αυτές οι υποψηφιότητες αποσύρθηκαν. Προσωπικά, -επειδή πριν λίγες ημέρες στηρίχθηκε από πλευράς των Θ. Μπερεδήμα, Φ. Πέπονα και Ο. Μπατή στο Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ το προταθέν πλαίσιο για το Ασφαλιστικό, το οποίο στηρίζουν και με δημόσια τοποθέτησή τους πια, με αποτέλεσμα μετά από καιρό να έχουμε ξανά ομοφωνία- θέλω να πιστεύω ότι η ενέργεια αυτή υπαγορεύτηκε από την σωστή αντίληψη των εξελίξεων. Εύχομαι να στηρίξουν ενεργά την προσπάθεια που κάνουμε στην ΠΟΕΣΥ. Εύχομαι να συνεχίσουμε ξανά όλοι μαζί στο Δ.Σ. την ομόφωνη πορεία. Τέτοιες ώρες δεν περισσεύει κανείς.
Η μαζική συμμετοχή σας σε αυτές τις εκλογές και η επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης σας αποτελούν πρόκριμα για την παράταξή μας και εγγύηση στις διεκδικήσεις που προβάλλει η ΕΣΠΗΤ για ισότιμη ασφαλιστική ενοποίηση.

Χαλάνδρι, 10 Δεκεμβρίου 2007
Γιάννης Πλαχούρης»

3 σχόλια

  1. Ο ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΓΑΥΡΟΥ

    Ζούμε στον αστερισμό του
    ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

    Αυτοί χαίρονται , τραγουδάνε και διασκεδάζουν όλες τις Κυριακές , τις Τρίτες και τις Τετάρτες του χρόνου.
    Και όχι τίποτα άλλο , αλλά πάει μακριά αυτή η βαλίτσα.

    Ο ΖΗΛΙΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά όσα λέει ο Πλαχούρης, και αντιλαμβάνεται αφού δοκίμασε όσα στήριξε. Γιατί η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη διοίκηση της ΠΟΕΣΥ και όχι το συνοθύλευμα που και ο ίδιος στήριξε δεν προχώρησε γιατί οι τρικλοποδιές ήταν από αυτήν την ομάδα που τώρα ο Γιάννης μέμφεται, αλλά τότε ήταν συνοδοιπόρος της, υποστηριχτής της, και στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ που μετείχε ο ίδιος ο Πλαχούρης, ας πει πότε συμφώνησε με εκείνους που ήθελαν να προχωρήσει η λύση για το ασφαλιστικό και τι θέση πήρε. Αν ο Τσαλαπάτης δεν πει συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν κινούνται ούτε κινήθηκαν. Και ο όρος Τσαλαπατισμός, δεν είναι τυχαίος για το συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσιογράφων.Κια το τι σημαίνει όλοι το αντιλαμβάνονται. Το ότι τώρα το αντιλαμβάνετια ο Πλαχούρης είναι στα συν του. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις μέρες μας χρειάζεται θάρρος να διαφοροποιηθείς όταν σου τραβούνε το χαλί αυτοί που εμπιστεύτηκες. Μπράβο που δημόσια διαφοροποιείται ο κ. Πλαχούρης. Αυτό είναι στοιχείο αξιοπιστίας κάτι που δεν το βλέπουμε συχνά στους δημοσιογράφους, τουλάχιστον όχι στο παλαιό και το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση