GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θέλει τους απόδημους για ...κομματάρχες!

. Aπό το greeknews . Είναι πάμπολλες οι φορές που σε επαφές τους με τον ομογενειακό τύπο, στελέχη της ελληνικών κυβερνήσεων και μέλη του ε...

.
Aπό το greeknews
.
Είναι πάμπολλες οι φορές που σε επαφές τους με τον ομογενειακό τύπο, στελέχη της ελληνικών κυβερνήσεων και μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου εκφράζονται με θερμά λόγια για το ρόλο των μέσων ενημέρωσης της Ομογένειας στην ενημέρωση και διατήρηση της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων της διασποράς, στην διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, στην προαγωγή της Ελλάδας και των θέσεών της στα εθνικά θέματα. Βεβαίως, έχει αποδειχθεί πως όλα αυτά είναι κούφια λόγια, αφού ουδέποτε αυτή ή η προηγούμενες κυβερνήσεις ασχολήθηκαν με τον ομογενειακό Τύπο, ενδιαφέρθηκαν για τα προβλήματά του, ή φρόντισαν να ενισχυθεί οικονομικά η προσπάθεια διατήρησης των μέσων του, κάτω από πράγματι αντίξοες συνθήκες.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης, στους σχεδόν 23 μήνες που ηγείται του υφυπουργείου Εξωτερικών με αρμοδιότητα του Απόδημους, δε νομίζουμε ότι ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τα θέματα του ομογενειακού Τύπου, παρά τις δημοσιογραφικές του καταβολές. Μέχρι και τις ευχές που καταχωρούσαν οι προκάτοχοί του στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης το Νέο Έτος και το Πάσχα, αντί ψιχίων, περιέκοψε για τα περισσότερα.
Το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης του προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού με τα συμβούλια των περιφερειών, ως εκ θαύματος, ξύπνησε στο μυαλό του κ. Κασσίμη η κρυφή επιθυμία του κάθε δημοσιογράφου – έστω και πρώην – που θέλει να γίνει εκδότης. Και ανακοίνωσε ότι το υφυπουργείο του μαζί με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (της οποίας προΐσταται) θα εκδώσουν «τριμηνιαίο εντύπου επικοινωνίας που θα συνδέει την Ελλάδα με τους απανταχού Έλληνες».
Το περιοδικό αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Κασσίμης θα είναι δίγλωσσο και μαζί με την ελληνική θα εκδίδεται και στην αγγλική, την ισπανική και τη ρωσική γλώσσα.
Μας φαίνεται πράγματι περίεργο, όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που πουλά – κάποτε και όσο–όσο – κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις (έχουμε κι εμείς την εμπειρία μας εδώ από το ποσό πώλησης της τράπεζας Atlantic Bank), τώρα να δείχνει ενδιαφέρον για την είσοδό της στον χώρο της ενημέρωσης των Ελλήνων της διασποράς. Δεν της φτάνει η κρατική ΕΡΤ με το δορυφορικό της πρόγραμμα; Νομίζει ότι δεν καλύπτονται επαρκώς οι κυβερνητικές δραστηριότητες από τα μέσα ενημέρωσης της Ομογένειας, όπως φτάνουν από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, τα γραφεία τύπου και το κυβερνητικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων;
Κι αν ο κύριος Κασσίμης νιώθει ότι τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν να ικανοποιήσουμε επαρκώς τις κυβερνητικές ανάγκες, γιατί δεν φροντίζει να τα ενισχύσει, καταχωρώντας κάθε τρίμηνο ένθετα στον ομογενειακό τύπο;
Εδώ να σημειώσουμε ότι όταν πρωτοξεκίνησαν τα ελληνικά δορυφορικά κανάλια να έρχονται στην Αμερική, αυτό έγινε με γενναιόδωρες κρατικές χορηγίες, δημιουργώντας έναν αθέμιτο ανταγωνισμό στον ομογενειακό Τύπο, με αποτέλεσμα να βαθύνει η κρίση του.
Θεωρούμε πραγματικά ακατανόητη την ενέργεια αυτή του κ. Υφυπουργού κι ακόμη πιό ακατανόητο το γεγονός ότι ουδείς σηκώθηκε να διαμαρτυρηθεί από τους αρμόδιους του (των) ΣΑΕ. Μιά πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό είναι ότι με την ευκαιρία της ψήφισης του νέου εκλογικού νόμου και της δυνατότητας στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στους τόπους της διαμονής τους, ο κ. Κασσίμης σκέφτεται να αποκτήσει ακόμη ένα μέσο χειραγώγησης της ψήφου, με τις περιφέρειες του ΣΑΕ σε ρόλο διανομέα προεκλογικού υλικού. Μιά δεύτερη σκέψη είναι να αυξηθεί ο μηχανισμός που έχει στη διάθεσή του και να δώσει και καμιά δουλειά σε φίλους του. Όπως όμως και να έχει το πράγμα, η ενέργεια είναι απαράδεκτη και δεν θα πρέπει να περάσει στο ντούκου.

7 σχόλια

  1. ΤΙ ΕΙΔΕ ο Ινδός στο Κορωπί; Οι αποκαλύψεις για τους φιλοξενούμενους στην οικία Μαγγίνα φανερώνουν πόσο έχει αλλάξει η πολιτική.
    Η ΔΗΜΟΣΙΑ ζωή είναι πλέον τρισδιάστατη- 3-D, κατά την ορολογία της εποχής. Ένας υπουργός δεν κρίνεται μόνο από την πολιτική ή, έστω, την παραπολιτική διάσταση. Κρίνεται και από τη διάσταση της ιδιωτικής ζωής του. Υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του ή έχει πάρει καμία περίεργη απαλλαγή; Δικαιολογεί ή όχι το πόθεν έσχες τα περιουσιακά του στοιχεία; Εκμεταλλεύεται τη θέση του προς όφελος των οικείων του; Είναι εντάξει σε θέματα νόμου; Ή μήπως έχει καταπατήσει κανέναν αιγιαλό;
    ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ τα ΜΜΕ. Απλώς- λίγο η τηλεόραση, περισσότερο το Διαδίκτυο- ζούμε σε εποχή διαφάνειας. Τα σημεία των καιρών φάνηκαν ήδη στο εξωτερικό. Πριν και αφού εξελέγη πρόεδρος, ο Μπιλ Κλίντον και η σύζυγός του Χίλαρι ελέγχθηκαν εξονυχιστικά για πρακτικές που αφορούσαν την επαγγελματική ή ιδιωτική τους ζωή. Την ίδια περίοδο στη Βρετανία ο Πίτερ Μάντελσον, υπουργός και στενός συνεργάτης του Μπλερ, αναγκάστηκε να παραιτηθεί εξαιτίας δανείου που έλαβε από επιχειρηματία για να αγοράσει σπίτι. ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ απότην οικογένεια Κουνάρ στα Μεσόγεια, η απασχόληση αδήλωτων ή παράνομων ξένων έχει τερματίσει ουκ ολίγες πολιτικές καριέρες. Μιλάμε για επίδοξους Αμερικανούς υπουργούς Δικαιοσύνης και τέτοια, όχι για υπουργούς Κοινωνικής Απασχόλησης που χειρίζονται τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, άρα θα έπρεπε να είναι μάλλον ευαίσθητοι σε θέματα εισφοροδιαφυγής.
    ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ, η κυβέρνηση Καραμανλή δεν επέδειξε μεγάλη πολιτική γενναιότητα. Οι Ινδοί είναι φιλοξενούμενοι της οικογένειας Μαγγίνα, όπως τα δομημένα ομόλογα δεν είχαν καμία σχέση με τα Ταμεία που τα αγόρασαν.
    ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ο Μαγγίνας φθείρεται με ταχύτητα μεγαλύτερη του Τσιτουρίδη. Χωρίς κύρος όμως, πώς θα επιβάλλει στην κοινωνία μια, ούτως ή άλλως, αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση;

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κασιμάκο,

    κάτσε φρόνιμα να γίνεις νοικοκύρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πισινέ,

    Πόσο μαλάκας μπορείς να γίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΞΑΝΑΤΟΥΡΚΕΨΑΝ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΠΟ ΞΕΝΙΑ ΓΚΡΑΝ ΣΕΡΑΙ

    Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΗΤΣΗΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΞΕΝΙΑ ΣΕ ΣΕΡΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ....ΞΑΝΑΤΟΥΡΚΕΨΑΝ.

    Και σαν να μην εφτανε στο σαιτ του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ αναφερει για τους ξένους Ioannina is also one of the few places in Greece where one can purchase a hookah. Greeks rarely use hookahs; they are mainly sold to tourists as novelty items and vary in size from tiny to quite large (some are 4-5 ft. tall.) The larger ones in particular can be quite attractive and are often purchased by Greeks and tourists alike to be used as décor. For those who would like to experiment smoking with a hookah, most hookah merchants carry a variety of flavoured tobaccos. Ετσι μπραβο Μητσηδες και Δήμαρχε αυτα είναι τα Γιάννενα ΝΑΡΓΙΛΕΔΕΣ και ΣΕΡΑΓΙΑ. ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΑΣ,αφου καταστρέψατε ενα υπέροχο οικοδομημα φτιάξατε ενα ΚΙΤΣ που όμοια του μόνο οι Αμερικάνοι στο ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΈΧΟΥΝ. ΑΙΔΩΣ ....ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΨΗΦΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

    Εγώ ρε παιδιά πως είχα την εντύπω-ση ότι αυτό το θέμα είχε λυθεί Συνταγματικά με την τελευταία αναθεώρηση του Σημίτη.
    Βέβαια ο εκτελεστικός νόμος χρειάζεται 180 ψήφους, οπότε η συναίνεση του ΠΑΣΟΚ είναι αν-αγκαία, όπου για πολλούς αυτό είναι και το πρόβλημα του.
    Κύριε συντάκτα είσαι βέβαιος για αυτά που γράφεις ?
    Το έχεις ψάξει καλά?
    Βάλε και το όνομα σου , είναι σοβα-ρή υπόθεση ,δεν αντέχει αναρτήσεις στο στυλ των προκηρύξεων της πάλαι ποτέ 17Ν.
    Είναι έτσι τα πράγματα ή αυτός
    είναι ο κρυφός σου πόθος?
    Ξέρεις εδώ στο blog ο χώρος για τις μαλακίες, είναι τα σχόλια, όπως π,χ, ο 11.16 πμ, ο 11.3πμ, ο 11.55πμ, και ο 12,29μμ,
    στις αναρτήσεις είμαστε πιο σοβα-ροί και πιο υπεύθυνοι.
    Πάμε στην ουσία. Είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα, στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, στη χώρα που η ‘ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ’ είναι τόοοσο μεγάλη, στη χώρα όπου για την ανάδειξη του Αρχηγού του ενός από τα δύο μεγάλα κόμματα, ψήφισαν και οι Πακιστανοί και οι Μπαγκλαντέζοι και οι Φιλλιπι-νέζοι, και γενικά όποιος πέρναγε απ’εξω , οι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού να μην μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο της διαμονής τους ???
    Εδώ προχθές που έγιναν οι εκλογές στη Ρωσία του Πούτιν ( πρώην KGBίτη), οι Ρώσοι πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα πήγαν στα προξενεία τους και ψήφισαν .
    Εδώ οι Μπανανίες της Λατινικής Αμερικής , εκεί που τουλάχιστον υπάρχουν πολλοί πολίτες τους στο εξωτερικό, τους δίνουν την ευκαι-ρία να ψηφίζουν στο τόπο διαμονής.
    Τώρα θα τα πούμε έξω από τα δόντια.
    Ο Μπούλης το έχει στήσει το παιχνίδι αριστοτεχνικά. Τον κώλος σας να βαράτε κάτω μέχρι που να πλημμυρίσει το πεζοδρόμιο πράσινο φασιστικό ψωλόχυμα, και τις επόμενες εκλογές θα τις πάρει
    αέρα ,με τους Έλληνες του εξωτερι-κού.
    ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1η . Το ΠΑΣΟΚ βλέποντας σε πιο βάθος χρόνου και εκτιμώντας ότι δεν το συμφέρει να ανοίξει χοντρή βεντέτα με τους Έλληνες του Εξωτερικού, αλλά και για πιο πρακτικούς λόγους , όπως για να μην πετάξουν οι ομογενείς τους εκεί ΠΑΣΟΚΟΥΣ στη θάλασσα, ψηφίζει το νόμο. Είναι μετρημένα κουκιά. Οι ομογενείς δίνουν στην Κεντρο-δεξιά αέρα 80-100.000 ψήφους . Κουτά πράσινα ζαλισμένα κοτό-πουλα , αυτός είναι ο λόγος που ενώ το ΠΑΣΟΚ έκανε τη συνταγματική μεταρρύθμιση δεν έφερε το νόμο.
    ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2η . Το ΠΑΣΟΚ κάνει το λάθος και πάει κόντρα. Απλά εξοργίζονται οι εξωτερικάριοι , και αφού πρώτα κυριολεκτικά γαμήσουν τους εκεί ΠΑΣΟΚΟΥΣ,
    τσιμπάνε το αεροπλάνο , θα έχει φροντίσει ο Μπούλης, και έρχονται να ψηφίσουν.
    Εκτός από ΠΑΣΟΚΟΙ θα πρέπει να είσαστε και πολύ μαλάκες για να μη καταλάβετε ότι στους 100 που θα έλθουν έτσι, οι 95 θα ψηφίσουν ΝΔ και οι 5 όλα τα άλλα κόμματα.
    Εσείς πήρατε τις μαϊμού εκλογές του 2000, φέρνοντας από τα βάθη της τέως ΕΣΣΔ 60.000 κακόμοιρους που δεν ξέρανε ούτε να πουν το ΝΑΙ στα Ελληνικά , 60.000
    κακόμοιρους που την Ελλάδα, μερι-κοί από αυτούς όχι όλοι, την είχανε δει μόνο σε Καρτποστάλ, τι λέτε ρε κοροΐδα , θα του ξεφύγετε του Μπούλη ???
    Κλείνοντας θέλω να σας θυμίσω ότι για του Έλληνες της Αυστραλίας τουλάχιστον, τους έλυσε μεγάλο ασφαλιστικό πρόβλημα.


    O METOIKOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

    Κοιν . PASOK poisonous

    Μισθοφόροι /Λεγεωνάριοι/ Εκτελεστές : Τα γνωστά γιουσουφάκια των Νταβατζήδων.

    Στη περίπτωση μας , ο θηλυπρεπής , εντελώς άτριχος , υποφέρων από
    τεραστομαστία ( bra No 9) , ο κολλητός του Περρή , ο Θέμος ο Αναστασιάδης,
    ο εκδότης , χα! χα! χα! χα! !!!!
    Αυτό είναι το πρόβλημα του ασφαλιστικού ???
    1. Έλεος , ρε καθίκια της παραπληροφόρησης .
    Έλεος και σεις ρε πατριώτες , που μασάτε, και γινόσαστε άβουλοι αποδέκτες
    κάθε ΜΑΛΑΚΙΑΣ .
    Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας κάνουν σαν τα μούτρα τους , δηλαδή
    και αδελφές και υποκριτές του κερατά.
    Τι έκανε ο Μαγγίνας ? ¨Έχει εξοχικό , με κτήμα , οικόπεδο, εγώ όπως το είδα
    στη τηλεόραση πρέπει να είναι γύρω στα 4 στρέμματα.
    Είναι εκαντοτάδες χιλιάδες οι συμπατριώτες μας , με παρόμοιες ιδιοκτησίες.
    Π.χ. είναι γνωστό το κτήμα του Πάγκαλου στη Τζιά , που βγάζει και κρασί.
    Λοιπόν , βρήκε μία οικογένεια αλλοδαπών , τους είπε ελάτε να μείνετε εδώ,
    να έχετε τζάμπα σπίτι, να το φυλάτε , φυτέψτε και καμιά ντομάτα, για λογα-
    ριασμό σας, θα τρώω και εγώ καμία.
    Η ΜΟΝΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΑΓΓΙΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΜΑΪΜΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΟ , ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ
    ΤΩΝ ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΩΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.
    Ο Ινδός έχει τη δουλειά του ρε πατριώτες. Δουλεύει αλλού.
    Εξάλλου τι παράγει αυτό το κτήμα ???
    Εισπράττει λεφτά ο Μαγγίνας από την πώληση των παραγομένων προϊόντων?
    Πατριώτες ξυπνήστε και ζητήστε την απόδειξη πληρωμής του ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟΥ,
    και των υπολοίπων εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών του « εκδότη» του
    ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ !!!!!!!! Και των άλλων νταβατζήδων.



    ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΓΑΥΡΟΥ

    Ζούμε στον αστερισμό του
    ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΓΑΥΡΟΥ

    Αυτοί χαίρονται , τραγουδάνε και διασκεδάζουν όλες τις Κυριακές , τις Τρίτες και τις Τετάρτες του χρόνου.
    Και όχι τίποτα άλλο , αλλά πάει μακριά αυτή η βαλίτσα.

    Ο ΖΗΛΙΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση