GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι δημοσιογράφοι της ΕΣΠΗΤ καθαρίζουν τις παράγκες της ΠΟΕΣΥ...

Η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου σε εκλογές. Η διασπαστική κίνηση κατά της Ενωτικής Κίνησης έπεσε στο κενό. . Toυ Αντώνη ...

Η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου σε εκλογές.
Η διασπαστική κίνηση κατά της Ενωτικής Κίνησης έπεσε στο κενό.

.
Toυ Αντώνη Μποσνακούδη
Υποψήφιου στις εκλογές αντιπροσώπων ΠΟΕΣΥ
http://unchain.gr
antboss@eexi.gr

.
Ένα ελπιδοφόρο μήνυμα έρχεται από την ΕΣΠΗΤ σχετικά με τη μάχη εναντίον κάθε είδους παράγκας. Η διασπαστική κίνηση που έγινε (λίγο καιρό πριν από τις εκλογές για αντιπροσώπους στην ομοσπονδία ΠΟΕΣΥ) έπεσε στο κενό. Εκτός από την οργή που προκάλεσε σε όλα τα μέλη της ΕΣΠΗΤ (και όχι μόνο) φωτίζει τις μεθόδους που χρησιμοποίησε η εξωδημοσιογραφική παράγκα και γι’ αυτό το λόγο τα ακόλουθα στοιχεία θα επιτρέψουν στα μέλη της ΕΣΠΗΤ να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα πριν ψηφίσουν και οι μη δημοσιογράφοι να δουν τι παιχνίδια παίζονται.
Οι εξελίξεις με το ασφαλιστικό και με το αμαρτωλό ομόλογο, μεταξύ άλλων, ανέδειξαν τις εξωδημοσιογραφικές παρεμβάσεις μέσα στην Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου. Η προηγούμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, ΠΟΕΣΥ, απομακρύνθηκε κυρίως λόγω της εμπλοκής της σε περιθωριακές αντιλήψεις «τσιφλικοποίησης» και χρησιμοποίησης της Ομοσπονδίας ως ιδεολογικοπολιτικού εργαλείου για εξυπηρέτηση εξωδημοσιογραφικών συμφερόντων.
Όταν από την Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων (η οποία είναι ανεξάρτητη και δεν έχει κάποια πολιτική-κομματική ταυτότητα) υποστηρίξαμε τη σημερινή διοίκηση της ΠΟΕΣΥ, η υποστήριξη ήταν μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια για να δώσει συγκεκριμένες λύσεις, με βάση τις αποφάσεις των Συνεδρίων. Δυστυχώς, οι ελπίδες όχι μόνο διαψεύστηκαν αλλά ακόμη και ο εκπρόσωπος της παράταξής μας, λειτούργησε ως αγωγός διοχέτευσης, μέσα στην ΕΣΠΗΤ, της παρέμβασης του εξωδημοσιογραφικού ιδεολογικοπολιτικού χώρου που εκφράζει η σημερινή διοίκηση της ΠΟΕΣΥ. Το συνδυασμένο αποτέλεσμα είναι να έχουμε μία μικρή ομάδα που ελέγχει τη διοίκηση της ΠΟΕΣΥ και λειτουργεί συντεχνιακά με παπαγαλάκια εναντίον της ΕΣΠΗΤ (ακόμη και εναντίον του Προέδρου της Γιάννη Πλαχούρη, από την Ενωτική Κίνηση), διότι θέλουμε να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας ως παράταξη και ως Ένωση. Η διοίκηση της ΠΟΕΣΥ κινείται με ελεγχόμενες μεθοδεύσεις μέχρι του σημείου να μην καλεί τις Ενώσεις για συζήτηση σε κρίσιμα θέματα για να διαμορφωθούν κοινές θέσεις.
Το αποκρουστικότερο επεισόδιο της υπόθεσης ήταν μία επιστολή που στάλθηκε από τα τρία μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ (τα οποία έκαναν τη διασπαστική κίνηση) και στην οποία ανακοίνωσαν ότι τελικά δεν θα λάβουν μέρος στις εκλογές αντιπροσώπων στην ΠΟΕΣΥ για να … σφυρηλατήσουν την ενότητα! Όταν η διασπαστική τους κίνηση (που δημιουργούσε νομικά προβλήματα, για τη νομιμότητα των εκλογών) αντιμετώπισε το κράξιμο όχι μόνο των μελών αλλά και των επίπλων της ΕΣΠΗΤ, αποφάσισαν να … σφυρηλατήσουν την ενότητα και να οικειοποιηθούν θέσεις της παράταξης για τις οποίες μας πετούσαν πριν από λίγες εβδομάδες ότι στηρίζονται σε αυτά που λένε «τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης».
Στην επιστολή τους μιλούν ότι επιστρατεύτηκαν ανακρίβειες, ασάφειες, συκοφαντία και διγλωσσία για να καλυφθούν η αναποτελεσματικότητα και ολιγωρία. Ελπίζω να συμφωνήσουν ότι δεν είναι ακριβώς στον ορισμό της αποτελεσματικότητας το γεγονός ένας Γενικός Γραμματέας να μην μπορεί μέσα σε τρία χρόνια να φέρει για συζήτηση στο Δ.Σ. την πρόταση προώθησης ενός προγράμματος για την ασφάλεια των δημοσιογραφικών δικτύων επικοινωνιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και Internet και όταν φεύγει από αυτόν, να προχωρεί ταχύτατα.
Τα μέλη της ΕΣΠΗΤ έχουν μία κρίσιμη επιλογή στις επερχόμενες εκλογές αντιπροσώπων στην ΠΟΕΣΥ: την επιλογή παράταξης και εκπροσώπων που δε δεσμεύονται από πολιτικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις, τιμούν την ψήφο όσων τους εμπιστεύθηκαν και μάχονται για ανεξάρτητη και ισχυρή ΕΣΠΗΤ.

1 σχόλιο

  1. Ο ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΓΑΥΡΟΥ

    Ζούμε στον αστερισμό του
    ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

    Αυτοί χαίρονται , τραγουδάνε και διασκεδάζουν όλες τις Κυριακές , τις Τρίτες και τις Τετάρτες του χρόνου.
    Και όχι τίποτα άλλο , αλλά πάει μακριά αυτή η βαλίτσα.

    Ο ΖΗΛΙΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση