GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

25η Μαρτίου και Μακεδονία...

. Από το diaspora-grecque.com . Την 25η Μαρτίου αποτίουμε φόρο τιμής στους αθάνατους ήρωες του 1821Οι ήρωες του 21 , θα θυμίζουν αιώνια τη...

.
.
Την 25η Μαρτίου αποτίουμε φόρο τιμής στους αθάνατους ήρωες του 1821Οι ήρωες του 21 , θα θυμίζουν αιώνια την αδάμαστη και περήφανη `Ελληνική ψυχή.
Περήφανοι και τώρα λέμε ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΡΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΒΑΡΔΑΡΙΑΣ.
Είναι δυνατόν ένα κράτος χωρίς Ιστορία να καπηλεύεται, το Ιστορικό όνομα μιας περιοχής ενός άλλου κράτους που έχει και Ιστορία και Πολιτισμό; Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

20 σχόλια

  1. Τωωωωωρα η Μακεδονία παιδιά;

    Επωλήθη παρά Ντόρας κατόπιν παρακινήσεως Μητσοτάκαρου και πάντα υπό την εποπτεία και εγγύηση του χοντρού, του Καραμανλή δηλαδή.

    καλά σαράντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
    που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
    να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
    έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

    πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
    Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,
    όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
    εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΠΑΛΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μακεδονικός χαλβάς είναι ελληνικός.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sociopolitici.blogspot.com



    sociopolitici.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    Περδίκκας Α΄ 700-652π.Χ
    Αργαίος Α΄ 652-621
    Φίλιιπος Α΄ 621-588.
    Αέροπος Α΄588-540
    Αμύντας Α΄540-498
    Αλέξανδρος Α΄498-454
    Αλκέτας Β΄454-448
    Περδίκκας Β΄ 448-413
    Αρχέλαος Α΄413-399
    Αέροπος Β΄399-393
    Αμύντας Β΄393-391
    Αργαίος Β΄391-390
    Αμύντας Β΄ξανά 390-369
    Αλέξανδρος Β΄369-368
    Πτολεμαίος ο Αλωρίτης 368-365
    Περδίκκας Γ΄365-359
    Φίλιππος Β΄359-336
    Αλέξανδρος Γ΄ο Μέγας 336-323
    Αντίπατρος 323-319
    Κάσσανδρος 319-297 (αν και βασίλευσαν τυπικά και 2 από τους γιους του Αλεξάνδρου Αμύντας, που τον έσφαξαν ο Αντίπατρος και ο Κάσσανδρος 13 χρονών και Ηρακλής που πάλι οι ίδιοι τον έσφαξαν)
    Δημήτριος ο Πολιορκητής 294-287
    Πύρρος ο Αετός 287-282
    Λυσίμαχος 287-281
    Πτολεμαίος ο Κεραυνός 280
    Αντίγονος Γονατάς 278-240
    Δημήτριος Β΄240-230
    Αντίγονος ο Δώσων 230-222
    Φίλιππος Γ΄ 222-179
    Περσεύς 179-168
    (Ανδρίσκος 148-146)

    Βλέπουμε λοιπόν ότι απαξάπαντες οι βασιλείς της Μακεδονίας είχαν ονόματα ατόφια ελληνικά και μάλιστα σε εποχή ανύποπτη (6ος π.Χ. αιώνας), όταν το ελληνικό έθνος ήταν ακόμη ένα άσημο έθνος ανάμεσα στα υπόλοιπα της ανατολικής Μεσογείου, πριν ακόμη αναπτυχθεί και θαυμαστεί η ελληνική γραμματεία. Το όνομα Αλέξανδρος στον Όμηρο (Ιλιάδα) βρίσκεται καμιά σαρανταριά φορές και το όνομα Πτολεμαίος στην Ιλιάδα βρίσκεται στο Δ 228. Τέτοια πανάρχαια ομηρικά ελληνικά ονόματα είχαν οι Μακεδόνες. Και ο Κάρανος, ο θρυλικός γενάρχης της δυναστείας των Μακεδόνων βασιλέων είχε το ίδιο όνομα με ένα Σπαρτιάτη της εποχής των Περσικών πολέμων που αναφέρει ο Ηρόδοτος (7,173,2)
    Ας δούμε και μερικά από τα ονόματα των Μακεδόνων βασιλέων του Ινδοβακτριανού κράτους που περιελάμβανε τις περιοχές Αριανή (Ανατολική Περσία), Σογδιανή (Τουρκεστάν), Βακτριανή (Αφγανιστάν), Αραχωσία (δυτικότατο ορεινό Πακιστάν), Ινδική (πεδινό Πακιστάν και βορειοδυτική Ινδία), την χώρα των Σήρων ή Φρύνων (δυτικά μέρη της Ουιγουρικής Κίνας ή Σιγκγιάνκ πάνω στο βορειοδυτικό Ιμάιον δηλαδή Ιμαλάιον όρος).Το κράτος αυτό καταλύθηκε τελείως από τους Κινέζους το 50μ.Χ. (καμιά ογδονταριά χρόνια μετά την κατάλυση του Μακεδονικού Αιγυπτιακού κράτους από τους Ρωμαίους). Άφθονα νομίσματα φέρουν τα ονόματα των εξής βασιλέων: Σέλευκος Α΄,Αντίοχος Β΄, Σέλευκος Β΄, Διόδοτος Α΄, Διόδοτος Β΄, Ευθύδημος Α΄, Δημήτριος Α΄, Μένανδρος, Ευκρατίδας Α΄, Αντίμαχος Α΄, Αγαθοκλής, Απολλόδοτος Α΄, Λυσίας, Πανταλέων, Στράτος, Ηλιοκλής Α΄, Ηλιοκλής Β΄. Τα νομίσματα αυτά μάλιστα λεγότανε δραχμαί. Μήπως τα ονόματα αυτά είναι σλαβικά και γραμμένα στην ανύπαρκτη τότε Κυριλλική γραφή; Συνεχίζω. Ονόματα των μηνών του Μακεδονικού μηνολογίου:
    Περίτιος
    Δύστρος
    Ξανδικός
    Αρτεμίσιος
    Δαίσιος
    Πάνεμος
    Λώος
    Γορπιαίος
    Υπερβερεταίος
    Δίος
    Απελλαίος
    Αυδηναίος
    Να σημειώσω ότι σαν τους Μακεδόνες Απελλαίο έλεγαν και στους Δελφούς τον μήνα που οι αττικοί έλεγαν Μεμακτηριώνα, Αρτεμίσιο σαν τους Μακεδόνες έλεγαν οι Λακεδαιμόνιοι και οι Δελφοί τον αττικό Μουνυχιώνα. Οι Μακεδόνες έλεγαν τον Σκιροφοριώνα Πάνεμο, ενώ Πάναμο έλεγαν οι Λακεδαιμόνιοι και οι Βοιωτοί τον Βοηδρομιώνα. Δίο έλεγαν οι Βιθυνοί τον Ανθεστηριώνα, ενώ οι Μακεδόνες τον Πτανεψιώνα. Τέλος, Υπερβερεταίο έλεγαν οι Μακεδόνες τον Βοηδρομιώνα ενώ Υπερβέρετο οι Κρήτες τον Σκιροφοριώνα.(Αν και τους ίδιους μήνες έλεγαν με τα ίδια ονόματα, η φαινομενική αυτή διαφορά στις πηγές οφείλεται αλλού και σε θέμα άσχετο με το εξεταζόμενο.) Αλλά σε αυτόν τον μήνα θα επανέλθω και μετά. Φυσικά όλα τα ονόματα των μηνών είναι ατόφια ελληνικά. Τα σλαυικά ονόματα των μηνών είναι τελείως άσχετα: Προσίντετς, Σέτσεν, Σουχή, Μπερεζώζολ κλπ. Α, να πω ότι Ξανδικό μήνα αναφέρει και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος στην εποχή του, όταν οι ειδωλολάτρες χρησιμοποιούσαν ήδη τα λατινικά ονόματα των μηνών.

    Μακεδόνας θα πει ψηλός, μακρύς. Μάκος στα δωρικά είναι το μήκος και μακεδνός ο μακρύς. Άλλος τύπος της ίδιας λέξεως είναι Μάγνης πληθ. Μάγνητες εξ ου και Μαγνησία. Στα λατινικά ο μεγάλος πάλι magnus λέγεται. Ουσιαστικά οι Μάγνητες είναι οι νοτιότεροι Μακεδόνες. Η Μακεδονία λέγεται και Μακετία, στον Στράβωνα η Μακεδόνισσα λέγεται και Μακέτις.
    Ο προφήτης Ιερεμίας λέει ότι οι Αιγύπτιοι, τρεπόμενοι σε φυγή, λεν μεταξύ τους τρέξτε να καταφύγουμε στην πατρίδα μας φεύγοντας από προσώπου μαχαίρας ελληνικής και παρακάτω ότι ο Κύριος δίνει εντολή να εξολοθρευτούν οι Βαβυλώνιοι πάλι από προσώπου μαχαίρας ελληνικής. Επαναλαμβάνεται ο ίδιος στίχος (Ιε 26,16 27,16). Έτσι μεταφράζουν οι Ο. Το δε εβραϊκό έχει μαχαίρας Ίωνος, δηλαδή Έλληνος. Μέχρι σήμερα οι λαοί της Ανατολής τους Έλληνες μας ονομάζουν Γιουνάν = Ίωνες. Οι δυο αυτές προφητείες του Ιερεμίου αποτελούν και την αρχαιότερη μαρτυρία για την ελληνικότητα των Μακεδόνων. Διότι σπαθί Ίωνος ή σπαθί Έλληνος ή σπαθί ελληνικό που συνέτριψε τους Αιγυπτίους και τους Βαβυλωνίους είναι βέβαια μόνο το σπαθί του Μ. Αλεξάνδρου. Πανάρχαιη μαρτυρία της προκλασσικής εποχής, κατατεθειμένη σε ανύποπτο χρόνο και ξένη μαρυρία υψηλής αξιοπιστίας, από άνθρωπο αδιάφορο για τα εθνικά προβλήματα των Μακεδόνων Ελλήνων η μαρτυρία του προφήτη Ιερεμίου, η αρχαιότερη όλων. Μάχαιρα ελληνική λοιπόν η μάχαιρα του Μ.Αλεξάνδρου κατά τον Ιερεμία. Οι Έλληνες στον Δανιήλ εμφανίζονται ονομαστικώς στην δεύτερη αποκάλυψή του με τα δύο ζώα, τον κριό που κερατίζει προς όλα τα σημεία του ορίζοντος και ποδοπατεί όλα τα ζώα, δηλαδή το περσικό κράτος, και τον τράγο που εξοντώνει και αντικαθιστά τον κριό, κι αυτός είναι ο βασιλεύς των Ελλήνων, ο Μ. Αλέξανδρος πάλι. Λέει για αυτόν ότι είχε πολύ μεγάλο κέρατο κι ότι ερχόταν από την Δύση, διατρέχοντας όλες τις χώρες, κι από την ταχύτητά του τα ποδάρια του δεν άγγιζαν το έδαφος. όρμησε εξαγριωμένος εναντίον του κριού, τον χτύπησε, του έσπασε τα κέρατά του, τον έριξε κατά γής, και τον ποδοπάτησε. και δεν υπήρχε κανείς που θα μπορούσε να γλυτώσει τον κριό από τον τράγο. Τον εξόντωσε. Κι έπειτα ο τράγος έγινε πολύ μέγας, αλλά πάνω στο κορύφωμα της δυνάμεώς του το μέγα κέρατό του συνετρίβη, και στην θέση του φύτρωσαν τέσσερα άλλα κέρατα, ανατολικά δυτικά βόρεια και νότια. Έπειτα, από το ένα από αυτά φύτρωσε ένα ισχυρό κέρατο και κακοποίησε τον λαό του Κυρίου (αναφέρεται στον Αντίοχο Δ΄ τον Επιφανή). Μετά το όραμα ο άγγελος Γαβριήλ το εξηγεί στον Δανιήλ. Ο κριός είναι ο βασιλεύς Μήδων και Περσών. Ο τράγος είναι ο βασιλεύς των Ελλήνων, ο βασιλεύς ο πρώτος (Δα 8,1-21).

    Η αρχαία πρωτεύουσα των Μακεδόνων και κατοπινή νεκρόπολη των βασιλέων ελέγετο Αιγαί = Κατσίκες, όνομα βέρο ελληνικό όπως και το όνομα της πόλεως Βέροιας. Βέροια και Φέρεια είναι η ίδια λέξη, απλώς οι Μακεδόνες έλεγαν το Φ Β γι αυτό κι έλεγαν Βίλιππος αντί για Φίλιππος και τα άλογα του Μακεδονικού στρατού που είχαν πάνω στο σβέρκο τους έγκαυστο το Β ως αρχικό του Βιλίππου (πρώτος ο Φίλιππος οργάνωσε κρατικό πολεμικό ιππικό, μέχρι τότε τα πολεμικά άλογα ήταν ιδιωτικά και τα έτερφαν οι ιδιοκτήτες τους γι’ αυτό μόνο οι πλούσιοι μπορούσαν να υπηρετήσουν ως ιππείς) λεγόταν Βουκεφάλαι όπως κοππατίες λεγόταν τα άλογα που είχαν πάνω τους το γράμμα κόππα = q ή σαμφόρες τα άλογα που είχαν πάνω τους το σαν, δηλαδή το σίγμα. Αναφέρει τέτοια ο Αριστοφάνης. Είναι δε η Φέρεια αρχαιότατη θεά της φοράς (εκ του φέρω) δηλαδή της γεωργικής συγκομιδής, το δε όνομά της ανευρίσκεται στην πήλινη πινακίδα Γραμμικής Β της Πύλου ΠΥ Tn 316 β΄ όψη, στίχος 4. Οι πινακίδες αυτού του είδους χρονολογούνται ανάμεσα στο 1450 και στο 1200π.Χ. Η τροπή του ει σε οι (Φέρεια-Βέροια) λέγεται ετερίωση και είναι φαινόμενο καθαρά της ελληνικής γλώσσας. Το βραχύ ε τρέπεται σε βραχύ ο. Έτσι από το τρέχω παράγεται ο τροχός, από το τρέφω η τροφή, από το κλέπτω η κλοπή, από το φέρω ο φόρος κλπ κλπ. Καθαρά ελληνική ιδιορρυθμία. Όσο για την προφορά του Φ ως Β δεν πρέπει να μας ξενίζει. Έτσι και ο Όμηρος αντί να πει Φοίβη και Φοιβηίς λέει Βοίβη και Βοιβηίς (Β 711-712). Η ραψωδία Β είναι κατά γενική ομολογία των ειδικών επιστημόνων η αρχαιότερη και προφανώς μια τέτοια προφορά του Φ αποτελεί γλωσσικό κατάλοιπο αρχαιότατης προφοράς που διατηρήθηκε στους Μακεδόνες και στα ύστερα χρόνια. Έτσι και ο μήνας που έχει παραπάνω ημέρες από τους άλλους, που υπερφέρει δηλαδή, λέγεται Υπερβερεταίος, δηλαδή Υπερφερεταίος.

    Ο Ηρόδοτος για τον Αλέξανδρο Α΄ (5,17-21) διηγείται πώς σκότωσε τους Πέρσες φοροεισπράκτορες με ένα κόλπο του όταν ήταν ακόμη διάδοχος του θρόνου και αυτοί λιγουρεύονταν τις γυναίκες του παλατιού. Αφού τους έκανε το τραπέζι τους έταξε τις γυναίκες και τους είπε να ανέβουν στα δωμάτια. Έβαλε δε τα πρωτοπαλλήκαρά του να ντυθούν γυναίκες κι όταν οι Πέρσες πήγαν να τα αγκαλιάσουν εκείνα τους έσφαξαν. Τα τελευταία λόγια που είχαν ακούσει από τον Αλέξανδρο Α΄ ήταν: προς δε και βασιλέϊ τω πέμψαντι απαγγείλητε ως ανήρ Έλλην, Μακεδόνων ύπαρχος, ευ υμέας εδέξατο και τραπέζη και κοίτη, που σημαίνει: και στον βασιλιά που σας έστειλε να πείτε ότι ένας άνδρας Έλληνας, ο αντιβασιλιάς των Μακεδόνων, σας καλοδέχτηκε και στο τραπέζι και στο κρεββάτι (Ηρόδοτος 5,20,4) Διηγείται και άλλα πολλά. Ότι έσωζε πόλεις βοιωτικές από τους Πέρσες, ότι πρόδωσε τα μυστικά του Ξέρξη στους Έλληνες πριν από την μάχη των Πλαταιών λέγοντας "Έλλην γένος ειμί τωρχαίον και αντ' ελευθέρης δεδουλωμένην ουκ αν εθέλοιμι οράν την Ελλάδα" Ηρόδοτος (9,45) που πάει να πει είμαι Έλληνας από παλιά γενιά και δεν θα ήθελα να βλέπω σκλάβα αντί για ελέυθερη την Ελλάδα.Και δεν υπάρχει σήμερα ούτε ένα άγαλμά του! Στο 8,21 μας λέει πως αφιέρωσε και χρυσό ανδριάντα του στους Δελφούς. Για την μάχη των Θερμοπυλών ο Παυσανίας διηγείται πως ανάμεσα στους περίπου 25.390 Έλληνες που πολέμησαν από την ξηρά προς στην θάλασσα στις Θερμοπύλες ήταν και 500 Μακεδόνες. Αναφέρει: 10.500 Βοιωτοί, 7.790 Αιτωλοί, 3.500 Φωκείς, 1.500 Αθηναίοι, πάνω από 700 Λοκροί, 500 Μακεδόνες, 500 Μικρασιάτες και πάνω από 400 Μεγαρείς. Συγκινητική η παρουσία των Μακεδόνων που πολέμησαν για την ελευθερία της Νοτίου Ελλάδος αφού η Μακεδονία και η Θεσσαλία είχαν ήδη κατακτηθεί.
    Να μην αναφέρω και τον Πόντιο, αλλά Ρωμαίο πολίτη Στράβωνα με το πασίγνωστο γνωμικό του "ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

    Οι απατεώνες αγύρτες που αρνούνται την ελληνικότητα της Μακεδονίας επικαλούνται επιχειρήματα ψεύτικα και σαθρά. Βρήκαν στον Πλούταρχο (Αλεξ. 51) ότι ο Αλέξανδρος "εβόα μακεδονιστί" και λένε ότι αυτό σημαίνει άλλη γλώσσα. Είναι δηλαδή απατεώνες αισχίστου είδους και υποστάθμης. Τα αρχαία ελληνικά λεξικα βρίθουν λέξεων όπως: αττικιστί, βοιωτιστί, δωριστί, θετταλιστί, λακωνιστί, ιωνιστί, αιολιστί, κλπ. Βρήκαν και 150 λέξεις που δεν απαντώνται σε καμιά άλλη διάλεκτο πλην της μακεδονικής και χαίρονται. Οι 130 βρίσκονατι στο λεξικό του Ησυχίου και οι υπόλοιπες κατάσπαρτες σε άλλους συγγραφείς. Ο Ησύχιος όμως έχει 152 λέξεις μόνο βοιωτικές, 512 μόνο σπαρτιατικές και άλλα τέτοια. Τα ίδια και σε άλλους λεξικογράφους. Οι Μακεδόνες έρχονται ενδέκατοι σε πλήθος λέξεων που απαντώνται μόνο στην δική τους διάλεκτο. Τέτοιοι απατεώνες πληρωμένοι προπαγανδιστές γέμισαν την διεθνή βιβλιογραφία με σκουπιδομάνι και ο λαουτζίκος στο τέλος θα αρχίσει να αμφισβητεί και τα αυτονόητα. Ε άντε πια! Είναι δηλαδή να αγανακτεί κανείς!
    Μετά πήραν και τον τραβεστί Δημοσθένη που αποκαλούσε τον Φίλιππο βάρβαρο -ποιος; αυτός που είχε μητέρα Σκύθισσα και δεν ήταν Αθηναίος εξ αμφοίν γονέοιν- και καλούσε τους Νοτιοελλαδίτες να αντισταθούν στους Μακεδόνες σε μια έξαρση υστερικής παραφροσύνης, αλλά στην μάχη της Χαιρώνειας πέταξε την ασπίδα του και τράπηκε σε φυγή σαν δειλός ήταν. Και παίρνουν στα σοβαρά τον Δημοσθένη, που χρηματιζόταν από τους Πέρσες για να συκοφαντεί τους Μακεδόνες (η φιλαργυρία του υπήρξε παροιμιώδης) και διατηρούσε μυστική αλληλογραφία με τους Πέρσες στρατηγούς (Πλουτάρχου Δημ.14,2 και 20,4-5), αυτόν τον αίσχιστο προδότη της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
    ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,
    ΤΙ ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΣΑ ΟΠΛΑ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΜΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχει Ιστορία και Πολιτισμό
    αλλά δεν έχει αρχίδια και τεχνολογία για να τα υποστηρίξει

    Παρατήρησα στους 300 (το έργο) ότι ενώ οι Πέρσες από ομοφυλόφιλα τέρατα τους κυνηγάει ο Bush τώρα για πηρυνικά
    οι Έλληνες παρέμειναν ακριβώς το ίδιο αου αου αου αου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γαμώ τα Χανιά σας ρε πούστηδες που βγάζετε τέτοιες πουτάνες σαν την Ντόρα την σπερμερευνήτρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε ζώα ΝΔτες ξυπνήστε τα λεφτά του ασφαλιστικού τα έφαγαν με τα ομόλογα οι κουμπάροι. Το είπε και ο δικός τους ο Ζορμπάς και τον έβαλαν στο πάγο. Μάθατε τίποτα για το πόρισμα Ζορμπά. Γιατί;;;;;;;;;;;;;

    Που ακούστηκε ομόλογα και να μην έχουν κρατική εγγύηση παρά τραπεζικές εγγυήσεις;

    Δεν έχετε μάθει για δις που έχουν χαθεί από κερδοσκοπικές χρηματοδοτικές επενδύσεις στην Αμερική; Τέτοια ήταν και τα δομημένα ομόλογα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aγαπητοί-ες μου
    Όποιος δεν γνωρίζει το παρελθόν του να μαθαίνει από τα λάθη του και να τα διορθώνει, δεν μπορεί στο μέλλον να πορευθεί με επιτυχία. Για αυτό σας παραθέτω ορισμένα ιστορικά γεγονότα:

    H ρουφιανιά, η συκοφαντία, ο δοσιλογισμός, η παραπληροφόρηση, το ψέμα, το πλιάτσικο του τόπου ανέκαθεν ήταν τα προσόντα της δεξιάς. Με το παραπλανητικό σύνθημα, ψηφίστε μας και θα σας φέρουμε τα παιδιά σας πίσω, αφού καπηλεύτηκαν τη κούραση του λαού από τους συνεχείς πολέμους κέρδισαν τις εκλογές (Λαϊκό κόμμα λεγόταν τότε)συνεπικουρούμενοι από φιλοβασιλικούς ακροδεξιούς και ακροαριστερούς το 1920 και έκαναν πρωθυπουργό το Γούναρη( τον κρέμασε ο Πλαστήρας μαζί με τους άλλους 5 στο Γουδί). Έτσι κατόρθωσαν να κερδίσουν το μεγαλύτερο πολιτικό μετά το 1821, αυτόν που δημιούργησε την Ελλάδα των 2 Ηπείρων και των 5 θαλασσών. Βέβαια όχι μόνο δεν σταμάτησαν το πόλεμο αλλά οδήγησαν τη χώρα στη μεγαλύτερη καταστροφή και στον ακρωτηριασμό της.

    Μετέπειτα είχαμε φασιστικές δικτατορίες ( Μεταξάς, Παπαδόπουλος) προδοσία και διαμελισμό της Κύπρου, χωρισμό των Ελλήνων σε εθνικόφρονες και μιάσματα όλα έργα των δεξιών ακροδεξιών και των βασιλοφρόνων.

    Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας με τον άλλο τον αρχιαποστάτη το τυμβωρύχο που είχε μαζέψει όλα τα αρχαία και που αναγκάστηκε να τα δωρίσει χα!!! χα!!! χα!!! για να περισωθούν τα προσχήματα και να μη πάει φυλακή. Που παίρνει τρεις συντάξεις αλλά ήθελε να φτιάξει το ασφαλιστικό. Δηλαδή να μη παίρνει κανένας σύνταξη παρά μόνο οι κουμπάροι. Που ήθελε να μικρύνει το Δημόσιο γιατί έλεγε ότι ήταν ζημιογόνο. Αλλά όλους τους δικούς του τους έχει τακτοποιήσει στο Δημόσιο. Που ήθελε να πουλήσει ολόκληρο τον ΟΤΕ 450 εκατ δολλάρια. Τον Ιούλιο 2007 το κράτος μόνο από το 5,3% του ΟΤΕ εισέπραξε 840 εκατ δολλάρια ή 600 εκατ ευρώ.

    Αυτά τα μεγάλα επιτεύγματα μήπως σας θυμίζoυν άλλα σύγχρονα έργα της δεξιάς; αναξιοκρατία, διαφθορά, μίζες, κουμπάροι, ομόλογα, υποκλοπές, Πακιστανοί, αναψυκτήρια,εθνικά θέματα,ασφαλιστικό κλπ;

    Έλληνες ξυπνήστε ρημάζουν το τόπο οι δεξιοί και τα δεκανίκια τους. Μόνο η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη κρίση και ο Γιώργος Παπανδρέου να καθαρίσει τη κόπρο του Αυγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακουω τους εκπροσωπους του ΣΥΝ στα τηλεπαραθυρα να επαναλαμβανουν συνεχεια το ιδιο:
    "να δοθει μια λυση με ονομα που να περιεχει τον γεωγραφικο προσδιορισμο".

    Η ερωτηση μου:
    Δηλαδη ρε λεβεντες ποιο ονομα προτεινετε??

    Εχετε προτεινει κανενα τετοιο ονομα και δεν το μαθαμε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "να δοθει μια λυση με ονομα που να περιεχει τον γεωγραφικο προσδιορισμο".

    Όλα αυτά οι τσίπρες τα λένε γιατί ξέρουν πως τα Σκόπια είναι ανυποχώρητα και αν τελικά συμφωνηθεί ένα όνομα με τα Σκόπια το οποίο δεν θα είναι και ότι καλύτερο για την Ελλάδα, οι τσίπρες θα βγουν και θα λένε "να, εμείς σας τα λέγαμε" και θα το παίζουν και υπερπατριώτες για να μαζέψουν και κανένα πατριωτικό ψήφο. Βέβαια αν ήταν οι ίδιοι στην κυβέρνηση, το θέμα θα είχε λήξει γιατί η Ελλάδα θα έφτανε μέχρι την Λαμία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H απάντηση Πλεύρη
    Στο μεταξύ: Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την … τιμητική αναφορά του Αμερικάνικου Υπουργείου Εξωτερικών στο πρόσωπό του, ο ελληνολάτρης δικηγόρος κ. Κώστας Πλεύρης έκανε την παρακάτω απολαυστική δήλωση:
    "Κύριοι, την 19 Μαρτίου 2008 εδημοσιεύθη στον Ελληνικόν Τύπον έκθεσις εκ 41 σελίδων σχετική με την εσωτερικήν κατάστασιν, που επικρατεί στην Ελλάδα.
    Εκεί υπερασπίζεσθε τους Αθιγγάνους, τους μετανάστας, κατηγορήτε το Ελληνικό κράτος δι' έλλειψιν ανεξιθρησκείας, ανακαλύπτετε στην Πατρίδα μου δήθεν εθνοτικάς μειονότητας, που δήθεν καταπιέζονται και πολλά άλλα ψεύδη, που δεν με εκπλήσσουν, διότι είσθε γνωστοί παγκοσμίως ψεύται, όπως αποδεικνύουν τα ψεύδη σας δια το Ιράκ, όπου δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής. Είσθε ακόμη και δολοφόνοι, διότι εξ αιτίας σας εφονεύθησαν μέχρι τώρα 1.150.000 Ιρακινοί. Είσθε και υποκριταί, διότι ισχυρίσθητε ότι ηγωνίσθητε κατά της δικτατορίας του Σαντάμ, ενώ άλλας δικτατορίας τας υποστηρίζετε π.χ. Πακιστάν και μάλιστα δικτατορίας θεοκρατικάς π.χ. Κουβέιτ.
    Τέλος δεν είσθε κάν Αμερικανοί, αλλά Εβραίοι, ώστε το υπουργείον σας εβραιοκρατείται κι εξυπηρετεί τα εβραϊκά συμφέροντα. Δι' αυτό έχετε υπηρεσία που καταγράφει όχι τας αντιαμερικανικάς ενεργείας, αλλά τας αντισημιτικάς.
    Αναφέρατε στην έκθεσίν σας ως θετικόν δια την Ελλάδα ότι κατεδικάσθην "για ρατσισμό και αντισημιτισμό" εις φυλάκισιν 14 μηνών.

    Επί του προκειμένου θέλω να σας παρατηρήσω τα εξής:
    1) Η καταδίκη μου εφεσιβλήθη και θα δικασθώ εκ νέου. Όμως απεσιωπήσατε, ότι διά το μεγαλύτερον μέρος της κατηγορίας ηθωώθην! Όπως απεσιωπήσατε ότι κατεδικάσθην παρά την απαλλακτικήν πρότασιν της Εισαγγελέως και παρά την αντίθετον γνώμην μίας εκ των τριών δικαστών, η οποία διεφώνησε με την καταδίκην μου.
    2) Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να παριστάνετε τον κριτήν των εσωτερικών όλων των κρατών, κατά παράβασιν του καταστατικού του ΟΗΕ, που απαγορεύει επεμβάσεις στα εσωτερικά άλλων χωρών; Ποιος σας διώρισε ελεγκτήν του τι θα κάνη ή τι δεν θα κάνη ένα κράτος; Αν κάποιοι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα είσθε σεις και οι προϊστάμενοί σας Εβραίοι, που κατασφάζουν με προτροπή σας τους ηρωϊκούς Παλαιστινίους, γυναίκας και παιδιά.
    Τα ανωτέρω θα σας έλεγε κάποιος διπλωμάτης. Εγώ όμως σας ομιλώ σαν Έλλην και σας δηλώ, ότι την έκθεσίν σας, τους συντάκτας της και αυτούς που την ανακοινώνουν τους γράφω στα αρχίδια μου.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οχι μονο η Μακεδονια αλλα η Ελλαδα εχει ξεπουληθει και τελειωσει εδω και πολυ καιρο!

    Εαν κανετε μια βολτα στο ιντερνετ, οι σκοπιανοι και οι αλβανοι ειναι ΑΠΛΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ! Οι εβραιοαμερικανοι και οι αγγλοσαξωνες εδω και πολλα χρονια σαν κλασσικοι κομπλεξικοι μισέλληνες κανουν προπαγανδες ολοκληρες οτι οι Ελληνες ήταν ολοι γκευ, παιδεραστες και παρτουζιαρηδες. (Σαν και τα μουτρα τους δηλαδη.)με πρωταγωνιστες το τριπτυχο των Χαρβαρντ-Γειλ-Οξφορδη..

    Οι κωλομασωνοι ανθελληνες λένε παραδοξως ΑΚΡΙΒΩΣ οτι άρχισε να λέγεται στην Ελλαδα απο εποχη Σημιτη και μετα με αποκορυφωμα το Ξυριζα να πρωταγωνιστει φυσικα μαζι με Σορος, Τσιπρες, Γιωργακηδες, Αλαβανους, Ντορουλες και λοιπους γενιτσαρους δοσίλογους!

    Και εμεις ακομα ψαχνουμε ψύλλους στα άχυρα και δεν καταλαβαινουμε ακομα τι διαστασεις εχει παρει το πραγμα εξω και τι συκοφαντηση τρωμε συστηματικα για τα παντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ=ΕΛΛΑΔΑ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΛΟΜΠΙ. ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΑΡΓΙΟΛΙΔΕΣ ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο κ. Νίμιτς είναι αντιπρόσωπος του ΟΗΕ ή των ΗΠΑ; Αν ισχύει το πρώτο, όπως λένε, προς τι αυτή η βιασύνη του να κλείσει το θέμα πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι; Τι τον νοιάζει τον ΟΗΕ η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 11:38

    EXEIS APOLITA DIKIO!!
    100%

    AUTI EINAI I KARDIA TOU THEMATOS !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. BUsh και Τσένυ καίγονται για να κλείσουν οι συμφωνίες των εταιριών τους στον ενεργειακό τομέα πριν αλλάξει η ηγεσία στις ΗΠΑ. Φεύγουν από τα πράγματα και πρέπει να κλείσουν τις μπιζνες που τους αφορούν προσωπικά. Ο Νιμιτς είναι Αμερικάνος...ποιος ΟΗΕ..ποιος Θανάσης;
    ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. Είναι μαλάκες οι Σκοπιανοί ηγέτες και το αποδεικνύουν μήνες τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το Μακεδονικό ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και χρόνιο ζήτημα που δεν μπορούν να το διαχειριστούν πολιτικοί και ειδικά οι σημερινοί πολιτικοί. Δημιουργείτε κυρίως από την στιγμή της εμφάνισης των Βουλγάρων (Μογγολικά φύλα) στην περιοχή της Βαλκανικής τον 7μΧ αιώνα. Όταν κατά τον 17o αιώνα ξεκινούν να δημιουργούνται τα εθνικά κράτη ο βουλγάρικος εθνικισμός συμπεριλαμβάνει πάντα την ελληνική Μακεδονία στα σχέδια του. Τα ιστορικά στοιχεία χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν τις επιδιώξεις. Ο ελληνικός εθνικισμός (χωρίς αρνητική αλλά ιστορική παράθεση του όρου) με την καθοδήγηση του Ελευθερίου Βενιζέλου εκτιμά σωστά τις συγκυρίες και κατορθώνει να επιβληθεί στην περιοχή. Δεν μπορούμε με σημερινές εικόνες, έννοιες και αντιλήψεις να κατανοήσουμε ιστορικές περιόδους και δρώμενα. Είναι γνωστό ότι η ελληνική επανάσταση αλλά και ο μακεδονικός αγώνας δεν χρησιμοποίησαν κυρίως ιστορικά στοιχεία αλλά κοινωνικοπολιτικά με κυρίαρχο άγημα την ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Επαναστάσεις σκλάβων και χριστιανών ήταν κυρίως οι εξεγέρσεις. Η Βουλγαρία είναι λοιπόν αυτή που εποφθαλμιά την Μακεδονία παρά οι Σκοπιανοί που προσπαθούν να πιαστούν από μια ψεύτική ανιστόρητη εθνότητα, με γελοία επιχειρηματολογία, για να κρατηθούν και να μη διαλυθούν από το πολυεθνικό μίγμα που υπάρχει σ’ αυτή την χώρα. Οι Σέρβοι και οι σλάβοι των Σκοπίων το θέλουν για να μη γίνουν Κόσσοβο, οι Αλβανοί του Τετόβου για να μη γίνουν υποτελείς των Κοσσοβάρων που σε τελική ανάλυση μισούν κιόλας. Οι λοιπές εθνότητες (Ρομ, Έλληνες, Βούλγαροι, Τούρκοι κ.ά) για να μην υποταχτούν στην μεγάλη Αλβανία. Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι θέμα ισχύος και συσχετισμού δυνάμεων. Αν δεν μπορούμε να περάσουμε τις θέσεις μας καλύτερα να κερδίσουμε χρόνο. Ότι θα αναγνωρίσουνε τα Σκόπια κι άλλες χώρες δεν είναι το μείζον. Αν δεν τους αναγνωρίσουμε εμείς έχει σημασία. Δηλαδή αν δεν τους εκχωρήσουμε το δικαίωμα χρήσης του ονόματος Μακεδονία εμείς. Οι προτάσεις Νίμιτς δεν είναι τόσο το όνομα αλλά η όροι χρήσεις του ονόματος Μακεδονία από εμάς κι αυτούς. Τι τους εκχωρούμε και τι μας επιτρέπουνε. Εκεί είναι το κλειδί. Το όνομα είναι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Αυτοί δυστυχώς οι πολιτικοί δεν μπορούνε να το λύσουνε εύχομαι να μην το θάψουνε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καμια δυναμη στον κοσμο, ποσο μαλλον εβραιοσαξονες αγγλοαμερικανοι αλητες των ΗΠΑ, που ειναι σε σχεση με τον συνολικο πληθυσμο στον πλανητη, μια χουφτα μπινεδες, δεν μπορει να κανει απολυτως τιποτα με το ονομα Μακεδονια. Πρωτα πρωτα δεν ειναι ενα απλο ονομα χωρις εδαφος και ιστορια και πρωτευουσα ( 3 πρωτευουσες παρακαλω! ), και δευτερον, θα πρεπει να τρελλαθει ολος ο επιστημονικος ιστορικος κοσμος και να δεχτει να λερωσει τα πτυχια του προς χαριν ενος εγκληματικου συρφετου που σε λιγα μονο χρονια θα ειναι συνταξιουχοι του κερατα με μασελες!

    Η παραχαραξη ιστοριας θα πρεπει να βρει συμφωνους απο κοινου, σερβοβουλγαρους, σκιπεταρους, τουρκους και βλαχους. Πραγμα απιθανο, καθως ολοι τους ειναι μεταξυ τους στα μαχαιρια.

    Ο πανασλαβισμος ορισμενων απ' αυτους δεν ειναι αρκετα ισχυρος για να πεισει ολους.
    Οι μπιζνες με σαξονες και εβραιους και λατινους ( δλδ ΗΠΑ ) θα πρεπει να τους αφησει την αισθηση οτι θα βγαλουν λιγο παραδακι κι αυτοι, κατι που γρηγορα θα αποδειχτει οτι ειναι προπετασμα καπνου μπροστα στα αληθινα σχεδια των συμμοριτων αυτων.

    Το πολυ πολυ να γινουν μισθοφοροι των ΗΠΑ για να στελνονται να κυνηγουν κουρδους ή ακομα και ιρανους. Θα τους βαλουν ενα σαμαρι και θα τους κανουν υποζυγια και τροφη για κανονια. Τιποτα παραπανω.

    Εννοειται οτι δεν προκειται να ξαναδουν Μακεδονια και Θεσσαλονικη, ουτε απο μακρυα ουτε απο κοντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση