GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γ. Παπανδρέου αναδεικνύεται...

...σε μεγάλο ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης Γράφει ο Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αναδεικνύεται σε μεγάλο ηγέτη της...

...σε μεγάλο ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης

Γράφει ο Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αναδεικνύεται σε μεγάλο ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης και είναι η σίγουρη εγγύηση για το αύριο της Ελλάδας. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, αιφνιδίασε την κυβέρνηση μετάτην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πολιτικό σκηνικό. Κορυφώνεται πλέον η πολιτική αντιπαράθεση μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά της κυβέρνησης.
Η συζήτηση επί της πρότασης ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν απ έξω από τη βουλή ήταν οι διαδηλωτές τραπεζικοί, οι οποίοι δέχτηκαν με ενθουσιασμό την κίνηση Παπανδρέου.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, καταθέτοντας την πρόταση στην ολομέλεια της Βουλής, άσκησε κριτική στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, με αιχμή το Ασφαλιστικό αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στις ΔΕΚΟ.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, καταθέτοντας την πρόταση, τόνισε ότι έξι μήνες μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει προδώσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και έκανε λόγο για "υπονόμευση" του βασικού δικαιώματος σε αξιοπρεπείς συντάξεις, αλλά και για ξεπούλημα, των τελευταίων περιουσιακών στοιχειών του δημοσίου κάτω από τον ψεύτικο τίτλο της μεταρρύθμισης. Η συζήτηση στη βουλή αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, με ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Χρέος κάθε δημοκράτη είναι να συμπαρασταθεί στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με κάθε τρόπο ακόμα και με τηνπαρουσία του έξω από τη βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας.
Είναι πλέον φανερό ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου πλαισιωμένος από ικανά στελέχη, εγκαινιάζει μια νέα δυναμική πολιτική, η οποία σύντομα θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
-----------------------------------------------

93 σχόλια

  1. ΔΙΑΨΕΥΣΘΗΚΑΝ όσοι προεξόφλησαν την εξαφάνιση ενός μεγάλου κόμματος, όπως το ΠΑΣΟΚ, από το πολιτικό σκηνικό και την αντικατάστασή του στην αξιωματική αντιπολίτευση από τον ΣΥΝ. Φυσικά δεν ισχυρίζεται κανείς ότι αυτό δεν μπορεί κάποτε να συμβεί, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Θυμίζω ότι ίδιες προβλέψεις έκαναν αρκετοί και για τη Ν.Δ., τουλάχιστον τρεις φορές με τρεις διαφορετι- κούς αρχηγούς κατά τη μακρά θητεία της στην αντιπολίτευση: μία το κόμμα Στεφανόπουλου, μία με το κόμμα Σαμαρά και μία με το κόμμα Αβραμόπουλου. Η σημερινή πλειοψηφία άντεξε, παρέμεινε στη σκηνή και, με τα ίδια σύμβολα, τους ίδιους ανθρώπους, και με το ίδιο ιδεολογικό οπλοστάσιο κέρδισε δύο φορές τις εκλογές.
    Χθες το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό στη Βουλή συντεταγμένο με τον Βαγγέλη Βενιζέλο σε πρώτο ρόλο και τους ανθρώπους του σε διάταξη μάχης. Τι σημαίνει αυτό; Όλοι στο ΠΑΣΟΚ πλέον έχουν αντιληφθεί ότι, εάν δεν υπάρχει μεγάλο καράβι που να το περιμένει κόσμος στο λιμάνι, τότε μένουν χωρίς ρόλο οι αξιωματικοί του πληρώματος.


    Veteran Seaman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!
    Ο Γιωργάκης μεγάλος ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης!!!
    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, καταθέτοντας την πρόταση, τόνισε ότι έξι μήνες μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση τηςΝΔ έχει προδώσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαούκαι έκανε λόγο για "υπονόμευση" του βασικούδικαιώματος σε αξιοπρεπείς συντάξεις"
    ...
    "Είναι πλέον φανερό ότο ο κ. ΓιώργοςΠαπανδρέου πλαισιωμένος από ικανά στελέχη, εγκαινιάζειμια νέα δυναμική πολιτική, η οποία σύντομα θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία."

    Ελπίζω πως όχι, αλλά έστω ότι το ΠΑΣΟΚ γυρίζει στην εξουσία στις επόμενες εκλογές. Πιστεύεις πραγματικά ότι υπάρχει έστω και μία περίπτωση να πάρουν πίσω το νομοσχέδιο; ΚΑΜΙΑ δεν υπάρχει μιας και τους κατααρέσει, απλά τους καταβόλεψε που πήρε το βάρος πάνω της η ΝΔ. Κωλοτούμπες υπέρτατου βαθμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mpravo Koutsouko
    tetoia nea stelexi 8elei to PASOK

    GIORGO PAPANTREOU PARE TON KOUTSOUKO ANASTASIO KONTA SOU !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TO PASOK EINAI EDW.

    TO NOU SAS REMALIA!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΑ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΚΥΡΙΟΣ ΝΤΟΚΤΟΡ, ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ.

    ΑΚΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΗΓΕΤΗΣ.

    ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ.

    ΑΚΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΗΓΕΤΗΣ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Είναι πλέον φανερό ότο ο κ. Γιώργος Παπανδρέου πλαισιωμένος από ικανά στελέχη, εγκαινιάζει μια νέα δυναμική πολιτική, η οποία σύντομα θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία».

    Καλέ άντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πράγματι,ωραίο ανέκδοτο το κομμάτι του δρα Κουτσούκου. Τρέμει η ΝΔ, σε μαύρη κατάθλιψη ο ΣΥΡΙΖΑ.Καιρό είχαμε να γελάσουμε έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. sociopolitici.blogspot.com

    Δημοσκόπηση για την συνεργασία ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ

    στο


    sociopolitici.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εκλεκτοί και αγαπητοί μου φίλοι

    Μήνυμα αισιοδοξίας ,αγώνα και νίκης.

    Οργανωθείτε , Αγωνιστείτε, Ξεσηκωθείτε.

    Την Παρασκευή στις επτά (7) το βράδυ διαδηλώνουμε όλοι στην Πλατεία Συντάγματος .

    Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη για τη δίκαιη κοινωνία και τη δυνατή Ελλάδα.

    Μην λείψει κανείς.


    Πάντα με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η καλύτερη δημοσκόπηση για τα ποσοστά ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι εκλογές του 2010 ή 2011. Η μια εκδοχή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να "ξεφουσκώσει" η άλλη όμως να "φουσκώσει" δυσθεώρητα (σε βαθμό "ανακοπής" για το κατεστημένόο). Σε ποιό από τα δύο σενάρια θα βάζατε τα λεφτά σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγχαρητήρια σύντροφε…

    Το πόνημα σου έπιασε τον παλμό του απλού ψηφοφόρου αγωνιστου του κινήματος.

    Και πάλι συγχαρητήρια

    Με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΘΟΜΟΥΝΑ
    ΑΝΕΜΕΛΑ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΑ
    ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΒΛΕΠΑ
    ΤRENDY ΤΥΠΑΚΙΑ "ΜΥΡΙΖΑ"
    ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ
    "ΣΥΡΙΖΑ" ΜΟΥ ΠΕ "ΣΥΡΙΖΑ"
    ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΑΠΟΤΟΜΑ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ FATHER ΕΙΝΑΙ COOL
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΑΝΙ
    ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;

    ΡΕ ΓΙΕ ΜΟΥ, ΤΟΥ ΠΑ, ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ
    Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΛΑΝΙ
    ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΑΦΗΣΕ
    ΚΑΒΑΛΗΣΕ ΚΑΛΑΜΙ

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΡΘΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ

    ΑΝΤΕ ΣΠΑΣΕ

    ΡΕ ΜΑΚΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς τον από πάνω: ΣΤο δεύτερο !!!

    Οσο για τον Γιωργάκη τον ηγέτη....

    Είστε για κλάματα!

    Αν με μια πρόταση μομφής περιμένετε να ανακάμψετε, ζήτω που καήκατε.

    Είανι η πολλοστή φορά που το κάνει ο ΓΑΠ και πάλι εκεί προστρέχει.


    Το ΠΑΣΟΚ είναι μέρος του προβλήματος που ο κόσμος θέλει να ανατρέψει.

    ΤΕΛΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. θα το πιείτε το ποτήρι μέχρι τέλους ΠΑΣΟΚοι τελειωμένοι βουτηγμένοι στο χρήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συγχαρητήρια για τίς βαθυστόχαστες σκέψεις σου.
    Σίγουρα μετα το σχόλιο τούτο έχεις εξασφάλίσεις μία θέσι στην κομματική ιεραρχία του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να γνωρίζεις ότι το κόμμα δεν είναι παοσφαιρική ομάδα να την στηρίζουμε χάσει ή κερίσει.
    Ο ήρωάς σου ειναι καμμένο χαρτί. Δεν το έχεις καταλάβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΡΕ ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ

    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ

    Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ "ΜΕΓΑΛΑ" (ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΑ)
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ) ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ,

    ΕΓΩ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΗΓΑΝ ΧΑΜΕΝΑ, ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ 85 ΤΟΥ "ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ"?

    ΑΛΛΑ ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ

    Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ, ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΑΡΜΕΝΟ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ, ΤΟ ΑΦΘΑΡΤΟ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ.

    ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. To άλλο με τον Τοτο το ξέρετε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το ΠΑΣΟΚ ήταν πράγματι ένα μεγάλο κόμμα, που ανταποκρίθηκε σε πόθους γενεών και στα ιστορικά κοινωνικά αιτήματα αιτήματα της γενιάς του Εμφυλίου και του Πολυτεχνείου. Σήμερα έχει μεταλλαχτεί σε ένα άχρωμο κεντρώο κόμμα αξιωματούχων (ορισμένοι από τους οποίους είναι προκλητικά βολεμένοι και κοινωνικά ανάλγητοι) που παραπέμπει ιδεολογικά στο κυπριακό ΔΗΚΟ. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν διατηρούσε ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με κοινωνικές ομάδες άνω των 55-60 (ιδίως στην επαρχία) δύσκολα θα ξεπερνούσε το 15% στις επόμενες εκλογές.Τώρα μπορεί να ελπίζει ακόμη και σε 25%, ποσοστό δυσανάλογα υψηλό για την πραγματική κοινωνική του αντιπροσώπευση (την πραγματική, όχι την φαντασιακή...)και την πολιτική του χρησιμότητα. Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να υφίσταται (έστω και εικονικά) ως κόμμα εξουσίας χάρις στη δύναμη της αδράνειας. Αν ισχύσουν και στην πολιτική οι Νόμοι της Φυσικής, τότε καταλαβαίνει κανείς πως ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος του ΠΑΣΟΚ και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ- και όχι το αντίσροφο, όπως διατείνονται πολλοί. Εν κατακλείδι, έχω τη γνώμη, ότι αυτός που κινδυνεύει περισσότερο να "ξεφουσκώσει" είναι το ΠΑΣΟΚ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ζωή θα δείξει, που έλεγε κι ο Χαρίλαος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το κείμενο αυτό πρέπει να το έχουν αναρτήσει σίγουρα οι Βενιζελικοί, λειτουργώντας 100% προβοκατόρικα για τον ΓΑΠ.

    Μόνο κακό κάνουν τέτοιου είδους λιβανιστήρια, αυτές τις μέρες στον ΓΑΠ.

    Φαντάζομαι ότι το καταλαβαίνετε όλοι σας.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 6:24 babis Μήνυμα αισιοδοξίας ,αγώνα και νίκης


    babis, δε ξέρω αν είσαι πούστης όπως λένε, πάντως είσαι μεγάλος ΧΩΡΑΤΑΤΖΗΣ. Βρε θηρίο που τα κατεβάζεις αυτά τα ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΣΤΕΙΑ που γράφεις εδωμέσα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ta "pasokakia" gia ta opoia milas itan stin kuvernisi gia 20 xronia. Kai den tin piran me ti via. nTa psifise o ellinikos laos. Profanws kati kalo tha ekanan..

    Simera epistrefoun dynamika. Telos sto kratos ths dexias, ths apaxiosis twn thesmwn, tis anaksiokratias, tis upanaptyksis, tyhs oikonomias twn parasitwn, twn anasfalistwn ergazomenwn, twn aplirotwn apo to kratos mikroepixeirimatiwn, twn misthwn peinas.

    An gia sena file auta einai "gurisma selidas", eyxaristoume, de tha paroume.

    Diekdikoume dynamika tin Ellada ths isonomias, ths isopoliteias, toy kratous pou einai filiko pros ton politi kai oxi exthros toy, twn ergasiakwn dikaiomatwn, tis ugious anaptyksis, ths aksiokratias.

    Pame gera. Pasok kai oloi oi proodeytikoi kai dimokratikoi foreis, kommata kai polites.

    ta leme stin kalpi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν το παλικάρι αυτό, ο Δρ. Κουτσούκος, είναι πράγματι νέος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, καλά κάνει ο Γιωργάκης και δεν του δίνει σημασία!
    Με τέτοιες μαλακίες που γράφει (σαν γλείψιμο μου φάνηκε!) δεν πρόκειται να δώσει πόντους στο Κ(ού)νημα που λέγεται ΠΑΣΟΚ!
    Ακου Δόκτορα! Το ΠΑΣΟΚ, δεν παίρνει μπροστά με τέτοιο αρχηγό! Δες τον πώς τρέμει και θα καταλάβεις. Ούτε με τέτοια κείμενα σαν το δικό σου το βοηθάς το ΠΑΣΟΚ!
    Αυτό το κόμμα ΔΕΝ γυρίζει πλέον πίσω! Δεν υπάρχει ελπίδα για το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας...
    "Τώρα πάμε γι' άλλα" λέει ο λαός!!!
    Κατάλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  25. Σενάριο Λυτρωτικής Φαντασίας


    "Αύριο Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, το ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί συγκέντρωση έξω από την Βουλή - λίγες ώρες πριν γίνει (τα μεσάνυχτα) η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής ύστερα από την τριήμερη συζήτηση.
    Ήδη καλούνται τα στελέχη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ να δώσουν το παρών στην "περικύκλωση" της Βουλής..."
    (press-gr)

    Τρεις το πρωί όμως, αύριο, κι ακόμα η συγκέντρωση συνεχίζεται... κανείς δεν φεύγει...
    Οι πόρτες είναι αποκλεισμένες από την πολυκοσμία, δεν ήρθε μόνο ο κόσμος του πασοκ όπως περίμεναν, έφτασαν για να διαμαρτυρηθούν όλοι οι πάσχοντες, όλοι οι θιγόμενοι, μαζί και όλοι οι κοψοχέρηδες...
    Ο σταθμός της βουλής (όχι των Ελλήνων, των άλλων, των βολεμένων βολευτών) μεταδίδει κραυγές αγώνα και αγωνίας:

    εδώ βουλητεχνείο,
    εδώ βουλητεχνείο!

    ...σας μιλάει ο ανελεύθερος σταθμός των εξαρτημένων βολευτών, λαέ κουνήσου από την πόρτα να φύγουμε...

    εδώ βουλητεχνείο,
    εδώ βουλητεχνείο!

    αδέρφια μας, νυστάζουμε, σας πηδήξαμε με το ασφαλιστικό και τώρα θέλουμε να πάμε ήσυχοι για ύπνο...

    εδώ βουλητεχνείο,
    εδώ βουλητεχνείο!

    τα αιτήματά μας είναι, παντεσπάνι, αυτοπροβολή, κομματική πειθαρχία, καταστολή ψευδοψηφοφορίες...

    εδώ βουλητεχνείο,
    εδώ βουλητεχνείο!

    φύγετε ρε καθάρματα από το γκαράζ να βγάλουμε τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα που αγοράσαμε την ίδια ώρα που σας κατάσχουν το σπίτι γιατί μειώθηκε η σύνταξή σας και δεν μπορείτε να αποπληρώσετε...

    εδώ βουλητεχνείο,
    εδώ βουλητεχνείο!

    τα @@ του καράμπελα και το ΜΠΙΙΙΠ της χάιδως κορόιδο πολίτη...
    Μαλακία είπαμε πάλι, αλλά ΚΑΤΙ έπρεπε να πούμε...

    εδώ βουλητεχνείο,
    εδώ βουλητεχνείο!

    για σένα αγωνιζόμαστε κυρίαρχε μαλάκα,
    για σένα ξεπουλάμε,
    για σένα χαρίζουμε χρέη,
    για σένα παίρνουμε σύνταξη στα τέσσερα η στα οκτώ χρόνια...

    εδώ βουλητεχνείο,
    εδώ βουλητεχνείο!

    αν ακούσετε ποτέ σοβαρή συζήτηση εδώ μέσα να μας χέσετε όλους, ακούστε τουλάχιστον την κραυγή αγωνίας μας που στέλνουμε από το σταθμό της βουλής, σε ΣΕΝΑ μαλάκα Έλληνα, που πιστεύεις ότι σε εκπροσωπούμε, σε ΣΕΝΑ μαλάκα Έλληνα που ελπίζεις σε καλύτερο μέλλον για τα παιδιά σου, σε ΣΕΝΑ μαλάκα Πολίτη που νομίζεις ότι κάτι μπορεί να γίνει, σε ΣΕΝΑ μαλάκα που σα μαλάκας μας ακούς θέλοντας και μη...

    εδώ βουλητεχνείο,
    εδώ βουλητεχνείο!

    φύγετε ρε από τις πόρτες, σας ακούσαμε, σας γράψαμε στις κάμερες και στα τέτοια μας, άντε τώρα να μας δείτε πάλι στην τηλεόραση, άντε να θαυμάσετε πόσο κάφροι είμαστε, πως "συζητάμε", αν έχουμε δική μας γνώμη, αν είμαστε αρκετά θρασείς...

    εδώ βουλητεχνείο,
    εδώ βουλητεχνείο!

    σχολάσαμε υπήκοοι, πάμε για ύπνο, άντε κι εσείς για άλλα 40 χρόνια...


    snb
    ...σε λίγο στους bloopers...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. xexe. O Giorgos mporei na 8elei, alla den mporei logw twn axreiwn kai axristwn pou exei dipla tou.

    Den 3erw, nomizw omws oti o perissoteros kosmos sumfwnei me to oti to megalutero provlima pou exei o Giorgos einai to palio PASOK, kai oxi i ikanotites tou, h oi gnwrimies tou klp.

    Toulaxiston file Koutsouko, den nomizw oti einai kai swsto na les oti einai plaisiomenos apo ikana stelexh. Pou einai? Giati auti i Fwfi PALI na mpei kapou sto komma? Pou einai auto to ikano, (agnwsto se emas) kai NEO atomo pou 8a mpei mprosta? Den uparxei.

    Ante na doume (kai oswn afora gia tin momfi, to h3ere i ND prin tin kanei.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Άι, έρμε...

    βεβαίως, δεν είναι άσχημη η διατριβή σου... ελπίζω να σου το αναγνωρίσουν... δείχνει τι λογής πνευματικοί ογκόλιθοι στελεχώνουν (ή φιλοδοξούν να στελεχώσουν) το ΠΑΣΟΚ... κι αν αυτό είναι το πραγματικό σου όνομα, και σε δω κάποτε στις λίστες του ΠΑΣΟΚ, θα καταλάβω πώς έφτασες εκεί (αν δεν ξέρεις το ανέκδοτο με τον αετό και το σαλιγκάρι, φρόντισε να το μάθεις... θα σε βοηθήσει για να φτάσεις πιο ψηλά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    To άλλο με τον Τοτο το ξέρετε;;;

    27 Μάρτιος 2008 6:35 μμ
    ----------------------------
    Xαχαχαχαχα!
    Εμείς προτιμούμε τον Κουτσούκο!!!!! Χαχαχχαχαχαχαχα
    Ο γιωργάκης αναδεικνύεται σε μεγάλο ηγέτη....
    Χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. προσ 6:40
    εβγαινε επι 20 χρονια το ΠΑΣΟΚ επειδη εχωσε στρατιες πρασινοφρουρων στο δημοσιο με αποτελεσμα να φαληρισει η χωρα

    ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΛΕΩ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Νομίζω πως κάτι άρχισε να κινείται στο ΠΑΣΟΚ σε θετική κατεύθυνση. Μεγάλο στοίχημα του Παπανδρέου το συλλαλητήριο. Μπορεί να του βγεί, μπορεί και όχι. Όλα εξαρτώνται από τη μεγάλη ή τη μικρή συμμετοχή. Σημειώστε το "άδειασμα από τον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ που έσπευσε να υπογράψει τη συλλογική σύμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΟΛΥ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΟ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ
    ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.Ο ΓΑΠ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ, ΤΟ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ ΑΣΤΟ ,ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΞΕΡΕ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ .ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ!!!!
    ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
    Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αναδεικνύεται σε μεγάλο ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης και είναι η σίγουρη εγγύηση για το αύριο της Ελλάδας.




    "ο Δόκτωρ του γέλιου", σχεδόν ισάξιος του babis (που δε ξέρω αν είναι πούστης όπως λένε, πάντως είναι μεγάλος ΧΩΡΑΤΑΤΖΗΣ.) Συνεχίστε, κάνουμε καινούργιο συκώτι με τα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΣΤΕΙΑ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. οποιου του μελλει να πνιγει ποτε του δεν πεθενει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΡΟΣΟΧΗ!

    Το κείμενο αυτό το έχουν αναρτήσει οι Βενιζελικοί, λειτουργώντας 100% προβοκατόρικα για τον ΓΑΠ.

    Έχει ήδη διασταυρωθεί.

    Είναι φανερό ότι μόνο κακό κάνουν τέτοιου είδους εξώφθαλμα λιβανιστήρια, αυτές τις μέρες στον ΓΑΠ.

    Φαντάζομαι να το καταλαβαίνετε όλοι σας.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
    ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ PARIS V-SORBONNE ( Το ίδιο μάλλον που είναι .....διδάκτωρ και ο Ζουράρις )
    Απέτυχε να εκλεγεί στις ναμαρχιακές εκλογές για την υπερναμαρχία και επίσης απέτυχε και στις εθνικές εκλογές για βουλευτής.
    Ως αποτυχών λοιπόν έχει καλή άποψη για το ΓΑΠ. Καλά δεν καταλαβαίνουν ότι του κάνουν κακό του ανθρώπου τον γελοιοποιούν .Χάθηκε το μέτρο στο ΠΑΣΟΚ . Η μόνη δικαιολογία είναι ότι είναι κολητός του Μίχα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αν αυτά που γράφετε Δόκτωρ Αναστάση τα πιστεύετε κιόλας, καλύτερα κρεμάστε τα πτυχία σας σε καμιά δημόσια τουαλέτα… γιατί όση εγκυρότητα και αν αποκτήσατε έχοντας Διδακτορικό απ’ τη Σορβόννη, με αυτό σας το κείμενο οι περισσότεροι αναγνώστες ούτε για παραμυθά σε νηπιαγωγείο δε θα σας εμπιστεύονταν.

    Θα σας πρότεινα λοιπών, τον τίτλο του Διδάκτορα να τον κοτσάρετε σε αυτά που έχουν να κάνουν με τις επιστημονικές σας τοποθετήσεις, κι όταν θέλετε να κάνετε πολιτικές παρεμβάσεις να μας ενημερώνετε πως είστε Υποψήφιος Βο(υ)λευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β’ Αθήνας.

    Απ’ ότι είδα στο βιογραφικό σας, η Διδακτορική σας διατριβή έχει τίτλο «ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ», ίσως θα μπορούσατε να πλαισιώσετε τον Πρόεδρο σας λίγο αποτελεσματικότερα αν η διατριβή σας είχε σχέση με την «ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΕ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΥΣ (American English)».

    Άντε, αρκετά σας πίκρανα… και που ’σαι, όταν δεις το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία σφύρα μας κλέφτικα (με το δεξί)!
    ΟΚ;
    (να και λίγα αγγλικά να σου θυμίζουν τον ηγέτη σου)

    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δοκτω!!!!!!!!ρ
    πες μου ποσεσ βαλιτσες κουβαλισες στον καθηγητη σου???
    αντε βρε βλητο που νομιζεισ οτι εγινες ανθρωπος
    αει σειχτιρ
    wild

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Νεοδημοκρατες Διαβάστε Σκουπιδια στους δρόμους φώτα σβηστα .μια δολοφονία καθε 48 ωρες .κλοπες κατα βούληση


    κοσμος κραυγάζει αλλοφρων και κάνει πορείες γιατί προσπαθουν να του ληστεψουν νόμιμα τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής,γιατί πεινάει ,γιατί φοβάτε να κυκλοφορήσει την νύκτα ,γιατι ζει σε καθεστώς τρομοκρατίας.ποτε θα ερθη η σειρά του για να πέσει θυμα αγνωστων και στην καλλιτερη περίπτωση απλώς να τον ληστεψουνε .αυτή ειναι η Ελλάδα του 2008 αυτες ειναι οι καλλιτερες μέρες που μας τάξανε αυτή ειναι η ασφάλεια που θα μας παρείχαν. Ζήτω Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    Τζαβέλαινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μισητοί και κάκιστοι μου εχθροί,


    Σημαντικά νέα και διαπιστώσεις πάντα.

    Το «ενωμένο» πασοκ (το ΝΕΟ πάζλ της Mattel, με την ευγενική χορηγία του γιωργάκη) είναι πάντα κοντά μας.


    Η ανοικοδόμηση του «νέου, νέου» (δικού του) πασοκ συνεχίζεται και ο γιωργάκης μεγαλουργεί.

    Η καραμέλα του γιωργάκη-Στάλιν και των μαριονετών και έμμισθων γραφίδων του ότι τον πολεμούν τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα έλιωσε. Το «Βήμα» σήμερα χαιρετίζει ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ το βλήμα, το ξύπνημα του οποίου βλήματος βραδείας καύσης οφείλεται στο ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανέλαβε την αντιπολιτευτική τακτική του (κάποιου) πασοκ στη Βουλή.

    Είμαστε εν αναμονή των επομένων «ανακαλύψεων» των εχθρών του από το γιωργάκη-Στάλιν τώρα που τα παραμύθια για μικρά παιδιά (δίκην δικαιολογιών για την καταφανεστατη ανεπάρκειά του) περί υπονομευτών και εξωθεσμικών κέντρων μας χαιρετούν ανεπιστρεπτί.

    Η παράσταση «Ο καραγκιόζης συνθέτης τάσεων» συνεχίζεται σε όλη την επικράτεια και χαρίζει άφθονο γέλιο, εντός και εκτός πασοκ.


    Χωρίς καμμία εκτίμηση,
    sibab

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Κύριε Κουτσούκο

    Ασφαλώς αστειεύεστε .

    Ο Γ.Α.Π. είναι εκείνος που έχει συρρικνώσει το ΠΑΣΟΚ , είναι εκείνος που το έχει φέρει σε επίπεδα 1974 σε ότι αφορά τα ποσοστά , είναι εκείνος που το οδήγησε σε ήττα το 2007 και εκείνος που θα το οδηγήσει σε ήττα στις επόμενες εκλογές.
    Είμαι σίγουρος ότι όλοι το γνωρίζετε , ακόμα και εσείς.

    Το ΠΑΣΟΚ κύριε Κουτσούκο και ο Γ.Α.Π. δεν πρόκειται να κυβερνήσουν αν δεν το αποφασίσουν Οι Η.Π.Α. και οι Ε.Ε.

    Δεν πείθετε ούτε τον εαυτό σας αγαπητέ.

    Αυτή τη στιγμή κανένα κόμμα στην ελλάδα δεν μπορεί να πείσει και να κυβερνήσει έτσι όπως θα έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εδώ δεν μπόρεσε να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ την Κάκιστη Νέα Δημοκρατία της περιόδου 2004-2007 , θα την κερδίσει στις επόμενες εκλογές όταν το ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει το 18 % και το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει περίγελο ακόμα στους οπαδούς , μέλη και φίλους του ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Το επόμενο β'ημα της αντεπίθεσης του δικομματισμού:

    Δημοσκοπήσεις με πεσμένο το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να συνέρχεται.

    Πάτε στοίχημα;

    Νυν υπερ πάντων ο ΑΓΩΝ του κατεστημένου.
    Εκδότες, εργολάβοι, βιομήχανοι στο πλευρό του Γιωργάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. O GAP anadiknietai sto megalitero karagiozi tou politikou sistimatos EVER!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. O GIwrgakis igetis?

    ahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahhahahahahahhahahah

    naste kala me kanate kai gelasa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ρε πάτε καλά?? Τι λέτε?? What is igetis??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. κουβαλα τον προτζεκτορα για να σε κανω λεκτορα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σε Κόσοβο - Σκόπια η μεγαλύτερη στον κόσμο βάση των ΗΠΑ

    Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου οι ΗΠΑ έκαναν πολέμους ή επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας στο Ιράκ, τη Σομαλία, τη Σερβία και το Αφγανιστάν. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αναζήτησαν διάφορες δικαιολογίες και προβλήθηκαν «ανθρωπιστικές επιχειρήσεις», «τερματισμός βίας», «αποκατάσταση δημοκρατίας», «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», «αντιμετώπιση κινδύνων από όπλα μαζικής καταστροφής». Ύστερα από κάθε τέτοια στρατιωτική επιχείρηση η συζήτηση στρεφόταν στο ποια «σκοτεινή δύναμη» θα ήταν ο επόμενος στόχος. Ελάχιστη προσοχή δινόταν στο τι άφηναν πίσω τους. Με αυτόν τον τρόπο διέφευγε την προσοχή το προφανές: Αυτό που έμενε πίσω από κάθε στρατιωτική κινητοποίηση της υπερδύναμης ήταν στρατιωτικές βάσεις. Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου η μόνη στρατιωτική υπερδύναμη είχε να αντιμετωπίσει στο οικονομικό επίπεδο δύο πανίσχυρους ανταγωνιστές: την Ε.Ε. και τις χώρες της Ανατολικής Ασίας, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία και κυρίως η Κίνα.

    Για να κατοχυρώσει τα κεκτημένα της νίκης στον Ψυχρό Πόλεμο η Ουάσιγκτον επέλεξε να αξιοποιήσει το μέγιστο πλεονέκτημά της. Τη στρατιωτική της ισχύ. Μέσω αυτής της ισχύος μπορούσε να εδραιώσει τη θέση της στην Ευρασία και να διασφαλίσει την παγκόσμια ηγεμονία της.

    Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ αποτέλεσε την «ειρηνική» διαδικασία για την οικοδόμηση στρατιωτικών βάσεων σε κρίσιμες περιοχές της Ευρασίας. Όπου αυτή η διαδικασία δεν ήταν εφικτή, η «πολιτική» συνεχιζόταν με άλλα μέσα. Τον πόλεμο.

    Πρώτος πόλεμος στον Κόλπο

    Παρά τις διαβεβαιώσεις στους άραβες συμμάχους τους, οι αμερικάνοι δεν έφυγαν από τον Κόλπο μετά τον πρώτο πόλεμο. Ενδεχομένως ο Σαντάμ δεν εκθρονίστηκε το 1991 μόνο και μόνο για να παγιωθεί η αμερικάνικη στρατιωτική εγκατάσταση στην αραβική χερσόνησο. Ως αποτέλεσμα του πρώτου εκείνου πολέμου οι ΗΠΑ εγκαταστάθηκαν στρατιωτικά στις εξής χώρες:

    * Σαουδική Αραβία,

    * Κουβέιτ,

    * Μπαχρέιν,

    * Κατάρ,

    * Ομάν,

    * και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Με τον τρόπο αυτόν οι ΗΠΑ πήραν απολύτως στα χέρια τους τον έλεγχο μιας πετρελαιοφόρου περιοχής, από την οποία νωρίς τη δεκαετία του 1970 είχε εκδιωχθεί η Βρετανία. Όπως συνόψισε τα αποτελέσματα του πρώτου πολέμου στον Κόλπο ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Ζ. Σιράκ, «οι ΗΠΑ από εδώ και πέρα ελέγχουν τα ενεργειακά εφόδια των ευρωπαϊκών και ασιατικών οικονομικών δυνάμεων».

    Στα γιουγκοσλαβικά απομεινάρια

    Η αμερικάνικη επέμβαση στη Βοσνία (1995) και το Κόσοβο (1999) προβλήθηκε ως δημοκρατική - ανθρωπιστική αντίδραση στην πολιτική εθνοκάθαρσης, για την οποία κατηγορήθηκε το σερβικό καθεστώς υπό τον Μιλόσεβιτς. Η αμερικάνικη στρατιωτική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, όμως, είχε αποτέλεσμα τη δημιουργία αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων σε:

    * Ουγγαρία,

    * Αλβανία,

    * ΠΓΔΜ,

    * Βοσνία,

    * και Κόσοβο (Camp Bondsteel).

    Παρεπόμενο των μεταπολεμικών ρυθμίσεων ήταν τα βήματα διεύρυνσης του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Η Ρουμανία και η Βουλγαρία είναι ήδη μέλη της συμμαχίας και οι ΗΠΑ με βάσεις που εγκατέστησε στις δύο χώρες (Κοστάντζα, Μπουργκάς) βρέχουν τα πόδια τους στη Μαύρη Θάλασσα.

    Στα χνάρια του Οσάμα

    Μετά την 11η Σεπτεμβρίου οι αμερικάνικες δυνάμεις κινήθηκαν αστραπιαία κατά του Αφγανιστάν προκειμένου να συλλάβουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Πέραν των προσχημάτων, όμως, οι αμερικάνοι εγκαταστάθηκαν στρατιωτικά σε μια χώρα που συνδέει νότια, κεντρική Ασία και Μέση Ανατολή.

    Παρεμπιπτόντως είναι η χώρα που ο αμερικάνικος πετρελαϊκός κολοσσός *nocal σχεδιάζει να δημιουργήσει αγωγό για μεταφορά πετρελαίου από την Κασπία στον Ινδικό Ωκεανό ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο τον εφοδιασμό σε ενέργεια των χωρών της ανατολικής Ασίας. Επιπροσθέτως, πριν και κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν, οι αμερικάνοι εγκαταστάθηκαν στρατιωτικά στο υπογάστριο της Ρωσίας:

    * Ουζμπεκιστάν,

    * Κιργιστάν,

    * Τατζικιστάν,

    * Πακιστάν.

    Από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, λοιπόν, μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ, με το «καλό ή με το ζόρι», έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν στρατιωτικά προγεφυρώματα στον «μέσο χώρο» που βρίσκεται ανάμεσα στην Ευρώπη από τα δυτικά, τη Ρωσία από τον Βορρά και την Κίνα από ανατολικά. Η «πρακτική αξία» αυτής της σφαίρας επιρροής είναι ότι δίνει στην Ουάσιγκτον πλεονέκτημα στην προσπάθειά της να ελέγξει τις ενεργειακές προμήθειες των οικονομικών της ανταγωνιστών, δηλαδή της Ε.Ε. και των χωρών της ανατολικής Ασίας (Κίνα).

    (Σημείωση: Το κείμενο αυτό [παρ]ακολουθεί τη λογική του Zoltan Grossman, καθηγητή στο University of Wisconsin - Madison, όπως αναπτύσσεται σε μια μεγάλη σειρά άρθρων και βιβλίων του).

    «Μεγάλη Κυρία» στο Κόσοβο

    Kυκλοφορεί ως αστείο μεταξύ των αμερικάνων στρατιωτών που συμμετέχουν στις «ειρηνευτικές δυνάμεις» στα Βαλκάνια:

    – Ποια είναι τα δύο πράγματα που μπορεί να δει κανείς από το Διάστημα;

    – Το ένα είναι το Σινικό Tείχος. Το δεύτερο είναι το Camp Bondsteel.

    Το Camp Bondsteel είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση που δημιούργησαν οι ΗΠΑ μετά τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Βρίσκεται στο Κόσοβο. Για την ακρίβεια καταλαμβάνει εκτάσεις στα εδάφη τόσο του Κοσσυφοπεδίου όσο και της ΠΓΔΜ, παρ’ ότι τα σύνορα των δύο προτεκτοράτων δεν είναι οριοθετημένα. Άλλωστε οι αμερικάνοι δεν έλαβαν υπόψη τα σύνορα όταν σχεδίασαν την τεράστια αυτή βάση. Η τοποθεσία επιλέχθηκε με βάση τους σχεδιασμούς των κρίσιμης σημασίας ενεργειακών δρόμων που ήδη, πριν από το 1992, είχαν χαραχτεί στους χάρτες των μεγάλων αμερικάνικων εταιρειών και του Πενταγώνου.

    Το Camp Bondsteel οικοδομήθηκε για να προστατεύει τον αμερικάνικων συμφερόντων διαβαλκανικό αγωγό AMBO (Albania, Macedonia, Bulgaria Oil). Μια και μιλάμε όμως για συμφέροντα, ωμά οικονομικά συμφέροντα, ας συγκρατήσουμε δύο ονόματα εταιρειών: της Halliburton και της θυγατρικής της Brown & Root Services. Η μεν πρώτη ηγείται του κονσόρτσιουμ του αγωγού AMBO, η δε δεύτερη οικοδόμησε και παρέχει επιμελητειακή υποστήριξη στο κολοσσιαίο Camp Bondsteel.

    Στα σερβικά ερείπια

    Ο «πρίγκιπας του σκότους», όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, υπήρξε, μέχρι να ενδυθεί το φράκο του πολιτικού, «βασικός μέτοχος» της Halliburton. Για να μη ξεχνιόμαστε…

    Τον Ιούνιο του 1999, ως αποτέλεσμα των βάρβαρων και ισοπεδωτικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, ο στρατός των ΗΠΑ «απαλλοτρίωσε» περί τα 10.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης, κοντά στο νοτιοανατολικό Κόσοβο, στην πόλη Ουρόσεβατς, επάνω στα αδιευκρίνιστα σύνορα με την ΠΓΔΜ, και άρχισε την κατασκευή του στρατοπέδου.

    Το Camp Bondsteel σήμερα αποκαλείται από τους αμερικάνους «Grand Dame» (Μεγάλη Κυρία), ετοιμάστηκε μέσα σε τρία χρόνια, εκτείνεται και στις δύο πλευρές των υποτιθέμενων συνόρων με την ΠΓΔΜ και εξυπηρετεί περισσότερους από 7.000 στρατιώτες, δηλαδή τα τρία τέταρτα του συνόλου της δύναμης που διατηρούν οι ΗΠΑ στην περιοχή.

    Το οδικό δίκτυο μέσα στο στρατόπεδο ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα, που οδηγούν στα περισσότερα από 300 κτίρια. Το στρατόπεδο είναι τόσο μεγάλο, ώστε χωρίζεται σε κεντρική, μέση και έξω περιοχή. Υπάρχουν υπαίθριοι χώροι αναψυχής, όπως και κλειστές αίθουσες για σπορ που είναι προσβάσιμες 24 ώρες το 24ωρο. Υπάρχουν επίσης εκκλησία, βιβλιοθήκη, αλλά και το καλύτερα εξοπλισμένο νοσοκομείο της Ευρώπης!

    Σε αυτό το στρατόπεδο, ανάμεσα στα άλλα, σταθμεύουν 55 ελικόπτερα Black Hawk και Apache. Αν και δεν δημιουργήθηκε διάδρομος προσγείωσης αεροσκαφών, ο χώρος επιλέχθηκε επειδή ακριβώς έχει τη δυνατότητα επέκτασης και, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, πολύ σύντομα θα μεταφερθεί εκεί η αμερικάνικη αεροπορική δύναμη που σταθμεύει στο Αβιάνο της Ιταλίας. Πέριξ του Camp Bondsteel ο αμερικάνικος στρατός ελέγχει 350 χιλιόμετρα δρόμων και 75 γέφυρες. Όλα αυτά γίνονται με τη δημιουργία φυλακίων και με επίγειες και εναέριες περιπολίες.

    Μια πόλη - κράτος!

    Την εργολαβία της κατασκευής ανέλαβε η Brown & Root Services Corporation. Για την κατασκευή δούλεψαν 24 ώρες το 24ωρο επί τρία χρόνια πάνω από 1.000 αμερικάνοι μηχανικοί και περισσότεροι από 7.000 αλβανοί εργάτες.

    Σήμερα η Brown & Root Services εξασφαλίζει τη λειτουργία του στρατοπέδου. Φροντίζει για την παροχή 600.000 γαλονιών νερού τη μέρα και ηλεκτρισμού για τις ανάγκες μιας πόλης 25.000 κατοίκων. Φροντίζει για τη λειτουργία 1.200 πλυντηρίων ημερησίως, καθώς και για την παρασκευή 18.000 γευμάτων. Το προσωπικό που απασχολεί η Brown & Root Services ξεπερνά τα 10.000 άτομα και είναι κυρίως αλβανοί, οι οποίοι, για να… «αποφευχθούν οι πληθωριστικές πιέσεις» στην οικονομία της περιοχής, αμείβονται με 2 δολάρια την ώρα.

    Όπως λένε οι ίδιοι οι αμερικάνοι που βρίσκονται στην περιοχή, η εχθρότητα που αντιμετωπίζουν οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στο γεγονός πως το Camp Bondsteel φαντάζει ως μια περιοχή η οποία βρίσκεται 100 χρόνια μπροστά από τον χώρο που την περιτριγυρίζει. Ο τόπος γύρω από το στρατόπεδο είναι πάμπτωχος με τον δείκτη της ανεργίας να φτάνει το 80%.

    Τι γυρεύει μια τέτοια στρατιωτική εγκατάσταση μέσα σε μια περιοχή που «βρίσκεται 100 χρόνια πίσω»; Ας επισημάνουμε δύο αναφορές της «Ουάσιγκτον Ποστ» για το Camp Bondsteel:

    * Είναι ένα φανερό σημάδι ότι οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει μείζονες δεσμεύσεις στην περιοχή και σχεδιάζουν να παραμείνουν επί μακρόν.

    * Η αυξανόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή υποχρεώνει τις ΗΠΑ να έχουν βάσεις και ελευθερία πτήσεων πάνω από τα Βαλκάνια για να μπορούν να προστατεύσουν το πετρέλαιο της Κασπίας.

    «Μακεδονία» για ασφαλή ενέργεια…

    Η αμερικάνικη Υπηρεσία Εμπορίου και Ανάπτυξης (*S Trade & Development Agency – TDA) χρηματοδότησε τις μελέτες βιωσιμότητας και τεχνολογικών απαιτήσεων της εταιρείας AMBO, που, ας σημειωθεί, έχει έδρα τη Νέα Υόρκη.

    Ο πετρελαιαγωγός της AMBO, προϋπολογισμού 1,5 δισ. δολαρίων, αξιολογείται ως ένας από τους σημαντικότερους, από στρατηγική άποψη, αγωγούς, καθώς υπό αυστηρό αμερικάνικο στρατιωτικό έλεγχο μπορεί να συνδέσει τις αγορές της Ευρώπης με το πετρέλαιο της Κασπίας. Ακόμη και στην περίπτωση που μέσα στον αγωγό θα ρέει ρωσικό πετρέλαιο, αυτό θα οδεύει προς τις αγορές υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπει η Ουάσιγκτον.

    Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς γιατί ανάμεσα στους χρηματοδότες της AMBO εξέχουσα θέση κατέχουν οι EXXON - Mobil και Chevron. Πολύ περισσότερο κατανοεί γιατί η Μόσχα προσπαθεί με κάθε τρόπο να έχει τουλάχιστον το 51% από τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, όποτε αυτός κατασκευαστεί, ακόμη κι αν το υπόλοιπο 49% βρεθεί στα χέρια εταιρειών συμφερόντων ΗΠΑ.

    Τελειώνοντας αξίζει να υπενθυμίσουμε όσα είχε πει ο βρετανός στρατηγός Μάικλ Τζάκσον, που με το «καπέλο» του ΝΑΤΟ βρισκόταν στην ΠΓΔΜ όταν η συμμαχία βομβάρδιζε τη Σερβία: Είναι απολύτως απαραίτητο να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα στη «Μακεδονία» και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να παραμείνουμε εδώ (το ΝΑΤΟ) για πολύ καιρό έτσι ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ενεργειακών δρόμων που θα διασχίσουν τη χώρα…

    Πηγή ‘Το Ποντίκι’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Το οτι ο Γιωργακης ειναι ενας βλακας δεν τον κανει περισοτερο συμπαθη. Αντιθετα μας εξοργιζει που το ΠΑΣΟΚ μας εχει παρει για τοσο ηλιθιους που θα δεχτουμε ποτε να μας κυβερνησει ενα τετοιο τουβλο σαν το Γιωργακη.

    Ας παψει γενικα η διαδοχη στα κομματα να κρινεται βαση κληρονομικου δικαιου. Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ειναι κομματα ελεγχομενα απο τους Αμερικανους αλλα ο Γιωργακης με τις διαφορες δηλωσεις του βγαζι ματρι οτι ειναι αμερικανοκινητος. Γι αυτο αναμεινατε το ΠΑΣΟΚ να πεφτει και κατω απο το 20% μεχρι τις επομενες εκλογες. Αλλα ας μην ανυσηχει . Ο Γιωργακης δε φευγει με τιποτα απο αρχηγος. Δεν πιστευω οτι εξελεγει μ εκεινο το ποσοστο αρχηγος του κομματος εκ νεου. Δεν μπορει παρα να εγινε νοθεια.

    Και νομιζω ο κοσμος το καταλαβε οτι μαλλον εγινε νοθεια γι αυτο και στολισε το ΠΑΣΟΚ με την εμπιστοσυνη του 23% . Κι ερχονται τα χειροτερα....

    Για μενα η μονη λυση στο ΠΑΣΟΚ ειναι η Διαμαντοπουλου. Ολοι οι αλλοι γνωστοι-αγνωστοι ειναι καμμενα χαρτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Το μόνο στο οποίο αναδεικνύεται ο γιωργάκης είναι ΜΕΓΑΣ ΒΛΑΚΑΣ.


    Και ΜΕΓΑΣ LOSER.


    Και ΜΕΓΑΣ ΜΑΜΑΚΙΑΣ.


    That's all folks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)


    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)



    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    O ABEREL(GAP)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. O GAP anadiknietai sto megalitero karagiozi tou politikou sistimatos EVER!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ο Παπανδρέου εχει ενα ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ:

    οτι τον λένε Παπανδρέου...

    ... η συγκριση με τον Αντρεα ειναι εξοντωτικη για το Γιωργακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Δεν λέω. Απεχθής, αυταρχική και σιχαμένη η καραμανλική Δεξιά. Αν όμως το ΠΑΣΟΚ επιστρέψει αυτοδύναμο στην εξουσία (λέμε τώρα...) θα είναι η μεγαλύτερη τραγωδία για τον τόπο. Αμφιβάλλει σοβαρά κανείς πως αν (λέμε τώρα...)το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει τις εκλογές του 2004 θα έφερνε ένα παρόμοιο ασφαλιστικό έκτρωμα; Γι΄αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί η αυτοδυναμία της "Νέας ΠΑΣΟΚρατίας" στις επόμενες ΚΑΙ τις μεθεπόμενες εκλογές.
    ΣΥΡΙΖΑ+ΚΚΕ 30%. Η μόνη λύση για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τις επόμενες δεκαετίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. μετα ξυπνησες μεγαλε.πολυ φαντασια εχεις.δεν βλεπεις που το καραβι του πασοκ βυθιζεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Κανένας Βενιζέλος,Διαμαντοπούλου,Λοβέρδος, Παπακωνσταντίνου, Ν.Ανδρουλάκης (ή όποιος άλλος θέλετε...) δεν μπορεί να απενασυνδέσει το ΠΑΣΟΚ με τα λαϊκά στρώματα και την ΣΚΛΗΡΑ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΗ στις μέρες μας ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ, για τον απλούστατο λόγο, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εδώ και χρόνια ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.
    Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι PSOE ούτε διαθέτει Θαπατέρο.
    Στην Ελλάδα ανάλογους Θαπατέρο διαθέτει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ (και δεν εννοώ απαραίτητα τον Τσίπρα).
    Πολιτικά και ιδεολογικά, το ΠΑΣΟΚ είναι 'κλινικά νεκρό'. Η επιχειρούμενη νεκρανάστασή του προκειμέου να αναχαιτιστεί ο "ενοχλητικός" ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε τερατογένεση και μόνο οπισθοδρόμηση θα φέρει στην ελληνική κοινωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΠΡΟΣΟΧΗ!

    Το κείμενο αυτό το έχουν αναρτήσει οι Βενιζελικοί, λειτουργώντας 100% προβοκατόρικα για τον ΓΑΠ.

    Έχει ήδη διασταυρωθεί.

    Είναι φανερό ότι μόνο κακό κάνουν τέτοιου είδους εξώφθαλμα λιβανιστήρια, αυτές τις μέρες στον ΓΑΠ.

    Φαντάζομαι να το καταλαβαίνετε όλοι σας.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ηρέμησε Παπαγιάννη, ηλίθιε. Θα πάθεις τίποτα, έχεις κοκκινίσει, σου έχει ανέβει η πίεση και θα σε φτύσει ξανά η ....ξέρεις πιά, ονόματα δεν λέμε.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Δύο πράγματα συμβαίνουν,ή ο Κουτσούκος είναι εκτός τόπου και χρόνου ή μας δουλεύει χοντρά.Τι από τα δύο να ισχύει άραγε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Παντως εγω παιδια μολις διαβασα
    το αρθρο του Κουτσουκου ψωφισα
    στα γελια, ας ειναι καλα ο ανθρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. 8.55 ρέμησε θα πάθεις εγκεφαλικό και η Ελλάδα εχει ανάγκη απο ηλιθιους σαν και σένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αντί να βλέπω Λαζόπουλο για να γελάω θα διαβάζω τον ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!!
    Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Είσαι μεγάλος μαλάκας αγόρι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλά, είναι δυνατόν να γλείφουν τόσο αδέξια τον Γιώργο; Τόσο βραχυπρόθεσμα λειτουργούν μερικοί, αφού σε 1-2 εβδομάδες πάλι θα λένε ότι δεν τραβάει ο Γιώργος;

    Είναι δυνατόν μια "πρόταση μομφής" που αποβλέπει απλά να καθυστερήσει την ιστορία για 2-3 μέρες, να θεωρείται σημαντική πολιτική κίνηση;

    Τόση ασχετοσύνη υπάρχει ή σκοπιμότητα για να πιάσει κάποιος ένα πόστο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αχαχα!!!κανενα με τον Τοτο ξερεις δοκτωρ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
    ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΙΧΑΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ
    ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ
    20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΩΡΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Κοφτε πια αυτο το ηλιθιο ανδρεικο "Χρεος καθε
    δημοκρατη"".
    Ολοι οσοι πιστευουμε στην καλπη και το παραβαν, στο πολυκομματικο συστημα την ελευθερια του τυπου και τα ανθρωπινα δικαιωματα ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!!

    Το Πασοκ ειναι μεγαλο, αριθμητικώς κόμμα.Ο ΓΑΠ εκανε ενα λάθος, δεν ειναι ο εαυτός του.Που ειναι οι αμεσοδημοκρατικες διαδικασίες? Γιατι αλλαξε γνωμη γιατα ιδιωτικα πανεπιστημια και εδωσε αερα στα πανια του κυρΑλαβανου,αυτου του οππορτουνιστη "Καλλιτερα το μολοτοφ απο την πολυθρονα"..

    Τελος , το πασοκ πρεπει να μιμηθει τη φυση.Σαν τον βοα και τον κροκοδειλο να κοιμηθει σε μια γωνια μεχρι να χωνεψει τα κλεμμενα..Με πισινες, CAYENNE και γαμους στα Παρισια, γιασου ΑΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ρε παλικάρια έπαθα την πλάκα μου χθες πάλι στη Τηλεόραση.
    Έβλεπα ειδήσεις στον ΑΝΤ1 και ταυτόχρονα στον Alpha. σχετικά με την πρόταση μομφής του ΠΑΣΟΚ.
    Σε αυτή τη χώρα ζούμε και βιώνουμε καθημερινά το θέατρο του παραλόγου.
    Ο ΑΝΤ1 είπε το άκρως αντίθετο από τον Alpha.
    Τόσο μεγάλη αντίφαση για το ίδιο θέμα από τα δυο κανάλια δεν το περίμενα.
    Είναι σαν να περιμένεις να ακούσεις ένα αποτέλεσμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και το ένα κανάλι να σου λέει ότι η Αεκ κέρδισε τον Ολυμπιακό με 1-0 και το αλλο να λέει ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0.
    Υποσχέθηκα στον εαυτό μου, τέρμα οι ειδήσεις από την ιδιωτική.
    ΝΕΤ και πάλι ΝΕΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Μπορεί να βάλει μυαλό ο Γιώργος;

    Λέει ότι θα «αλλάξει» ο Γιώργος. Ότι το ΠΑΣΟΚ θα γίνει «εξωστρεφές», κοντά στην ελληνική κοινωνία, ότι οι δομές του θα αναθεωρηθούν, ότι θα πάψει να είναι το κόμμα ορισμένων και θα γίνει το κόμμα των πολλών. Αόριστα αυτά. Θα εξακολουθήσει να είναι νεοφιλελεύθερος δεξιός ή θα γίνει Έλληνας πολιτικός και θα ακούσει την ελληνική κοινωνία; Ή θα γίνει μία από τις ποιό τραγικές παρενθέσεις της πολιτικής ζωής;

    Τι έχει να πει για τα παρακάτω ο Γιώργος που από «χθες έχει αλλάξει;»

    Μας υποχρεώνουν να δουλεύουμε για έναν άθλιο ιδιωτικό τομέα, που δεν σέβεται ούτε εργασιακά δικαιώματα, ούτε κεκτημένα, ούτε και νόμους. Οι τράπεζες μας κλέβουν ασύστολα και «οι δίκαιοι σιωπούν» όπως λέει ο ποιητής. Ο κάθε εργοδότης κάνει ότι γουστάρει και εμείς δεν μπορούμε να αντιδράσουμε, αφού το συνδικαλιστικό κίνημα έχει αφομοιωθεί. Σταδιακά και ο δημόσιος τομέας θα αποκτήσει τα ίδια χαρακτηριστικά


    Μας υποχρεώνουν να γίνουμε βορρά στα δόντια παντός είδους ιδιωτικών εταιριών, που δεν μας σέβονται ως καταναλωτές και ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος. Εταιρείες τηλεφωνίας, ασφάλειες, φαρμακευτικές εταιρείες, πολυεθνικά πολυκαταστήματα (το ΙΚΕΑ έχει 20-30% υψηλότερες τιμές στην Ελλάδα απ’ ότι στην Βρετανία, στην Γερμανία, στην Γαλλία κλπ)


    Μας υποχρέωσαν να υποστούμε τις αυθαιρεσίες κάθε είδους συντεχνιών: τα φακελάκια των γιατρών, τις κατεβασμένες σημαίες των ταξιτζήδων, τα σούπερ μάρκετ που δεν υπολογίζουν κανένα νόμο, τα φροντιστήρια που γονατίζουν τις οικογένειες, τις φαρμακευτικές εταιρείες που ρουφάνε το αίμα των ταμείων, τους εφοπλιστές που κάνουν ότι τους γουστάρει (700 ευρώ να φτάσει μία οικογένεια μέχρι την Ρόδο), τους βιομηχάνους που παίρνουν δάνεια και επιδοτήσεις και μετά μας απολύουν και μετακομίζουν στην Βουλγαρία κ.ά, κ.ά


    Μας υποχρεώνουν να δουλεύουμε μέχρι τον θάνατό μας, στα 65 θα πάει το όριο συνταξιοδότησης (στο τέλος θα σκάβουμε τον τάφο μας και θα πέφτουμε μέσα) θα αναγνωρίσει ο Γιώργος ότι τα θεωρήματα περί αδυναμίας των Ταμείων είναι ψέμμα;


    Μας υποχρεώνουν να ζήσουμε με συντάξεις πείνας, ανήμποροι στο περιθώριο μίας ανταγωνιστικής κοινωνίας ανθρωποφάγων.


    Μας υποχρεώνουν να ξεχάσουμε τα όνειρα που είχαμε για τα παιδιά μας. Θα εργάζονται μέχρι τον θάνατό τους για ψίχουλα. Θα ζήσουν χειρότερα από εμάς.


    Μας υποχρέωσαν να ξεχάσουμε το όνειρο της ισχυρής και ανεξάρτητης Ελλάδας. Μας λένε ότι το μέλλον μας είναι να γίνουμε χώρα «παροχής υπηρεσιών» δηλαδή, τα γκαρσόνια της Ευρώπης, όπως έλεγε το ΚΚΕ. Πότε αποφασίστηκε αυτό; Ποίον ρώτησαν; Που είναι το όνειρο το τραίνο της εκβιομηχάνισης; Γιατί δεν μας ενημέρωσαν;


    Δεν κατάφεραν να ελέγξουν ορθολογιστικά την μετανάστευση, ζούμε μαζί με 1-2 εκ ανεξέλεγκτους μετανάστες, (ουδείς γνωρίζει τον ακριβή αριθμό) με απρόβλεπτες εθνικές και κοινωνικές συνέπειες για το μέλλον, προς όφελος υποτίθεται των οικονομικών μεγεθών, με κόστος τρομερής ανασφάλειας του πληθυσμού. (Το 10-20% του πληθυσμού, τέτοιο ποσοστό δεν υπάρχει σε καμία χώρα της Ευρώπης, και η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο) Όποιος μιλήσει για την πολιτική μετανάστευσης ως πρόβλημα, δέχεται επίθεση από «ενσωματωμένους» δημοσιογράφους ως «ελληναράς και ρατσιστής». Ο Γιώργος ζήτησε και την ψήφο τους.


    Κατέστρεψαν την ελληνική φύση: επί Καραμανλή και επί Χούντας, το 60-70, παρέδωσαν πρώτα τις πόλεις στους μικροεργολάβους και τις κατέστρεψαν με τις πολυκατοικίες (με το Κάιρο και την Βηρυτό μοιάζει η Αθήνα), επί Σημίτη στους μεγαλοεργολάβους που μας κατάκλεψαν και καταχρέωσαν με τα μεγάλα έργα και τώρα πάλι επί Καραμανλή παραδίδουν την ύπαιθρο (1.000.000 εξοχικές κατοικίες για τουρίστες θέλει να οικοδομήσει ο Σουφλιάς, από την κορυφή του Ολύμπου μέχρι τα ξερονήσια)


    Μας υποχρέωσαν να εγκαταλείψουμε ακόμη και την αγροτική οικονομία μας. Από 33% αγρότες, τώρα είναι 15% του πληθυσμού.


    Μας υποχρεώνουν να αλλάξουμε την συνείδηση και την πολιτιστική ταυτότητά μας.


    Πρέπει να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες, πρέπει να γίνουμε απρόσωποι και ισοπεδωμένοι «πολίτες του κόσμου» (βλ προλετάριοι) στους ολετήρες του νεοφιλελευθερισμού.


    Προσπαθούν να μας ταπεινώσουν. Πείραξαν μέχρι και την ιστορία μας. Το μόνο που έχουμε για να αισθανόμαστε υπερήφανοι, αφού μας καταδίκασαν στην υπανάπτυξη και στον επαρχιωτισμό.


    Προσπαθούν να μας πείσουν ότι μας συμφέρει μία Τουρκία των 100 εκ κατοίκων, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ντροπή και Αίσχος.


    Ενδεικτικές ερωτήσεις κρίσεως:







    Την Vodafon θα την κλείσει ο Γιώργος, όταν γίνει Πρωθυπουργός, μετά το σκάνδαλο με τις υποκλοπές; Ή τουλάχιστον ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα το απαιτήσει;;;;


    Θα εμποδίσει την κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού, δίνοντας, αποφασιστικά λύσεις σε καίρια προβλήματα;


    Την «ελληνοτουρκική φιλία» θα την αναθεωρήσει ο Γιώργος όταν γίνει Πρωθυπουργός; Ή τουλάχιστον θα μας πει τι έχει αποδώσει; Γιατί η κοινή αίσθηση είναι πως δεν έχει αποδώσει απολύτως τίποτε.


    Θα ζητήσει συγγνώμη ο Γιώργος που, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας, προσπάθησε να μας τρομοκρατήσει για να υποστηρίξουμε το προδοτικό σχέδιο Ανάν;


    Με την Παιδεία τι θα κάνει;


    Θα ελέγξει τις συντεχνίες που τρώνε τα σωθικά της ελληνικής κοινωνίας;


    Θα πατάξει τις εταιρείες ή τουλάχιστον θα βάλει κάποιους κανόνες;


    Θα ελέγξει τα συγκροτήματα Τύπου και τους μεγαλοεργολάβους, που τόσο τον αγάπησαν στο παρελθόν, και τώρα στήριξαν Βενιζέλο;;;; (μάλλον λόγω συγγενειών και άλλων συναφών διαπλοκών)


    Θα θέσει αξιοκρατικά κριτήρια στην θέση της κομματικής και γενικότερα καθεστωτικής υποταγής, όπου έχουν επικρατήσει παντός είδους γιουσουφάκια και μετριότητες;


    Θα πατήσει πόδι στις έξωθεν παρεμβάσεις για μεγάλα εθνικά ζητήματα;
    Θα πάψει να μας αντιμετωπίζει ως επαρχιώτες της διεθνούς κοινότητας;



    ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ;;;;

    Ο Γιώργος προσβάλλει την νοημοσύνη μας όταν λέει ότι είναι εναντίον της «συντήρησης», εννοώντας τους ομοϊδεάτες του της ΝΔ. Έστω, να μην κολλήσουμε στον Μάνο και στον Ανδριανόπουλο (και στον Ανδρουλάκη, Μπίστη κλπ) αλλά να μείνουμε στην ουσία: ο Γιώργος μέχρι τώρα έχει εμφανιστεί ως μεταμοντέρνος νεοφιλελεύθερος πολιτικός αμερικανικού τύπου, και όχι ως ευρωπαίος σοσιαλιστής ή ως Έλληνας πολιτικός.

    «Η παιδεία, το ασφαλιστικό, η αναποτελεσματικότητα της κρατικής οργάνωσης, η απουσία κριτικού ελέγχου, αξιολόγησης, διάκρισης ποιοτήτων, το δημογραφικό, η συγκέντρωση του μισού πληθυσμού της χώρας στην πρωτεύουσα, η αδυναμία να καταρτιστεί Κτηματολόγιο, τα αυθαίρετα κτίσματα, η φοροδιαφυγή, ο χρηματισμός, η αντικοινωνική γκανγκστερική λογική του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλισμού, η κοινωνικά ανεξέλεγκτη εμπορική τηλεόραση, η ιδεολογικά εξωραϊσμένη βία» όπως λέει ο Γιανναράς είναι οι πληγές της ελληνικής κοινωνίας


    Αναρτήθηκε από Lupus στις 9:02 μμ 1 σχόλια
    Πέμπτη, 25 Οκτώβριος 2007
    Γεωργάκη εγκώμιο




    Όσο για τον Γιωργάκη, με το αθώο χαμόγελο και το χαρούμενο παιδικό βλέμμα, την γραμμή την έδινε πάντα η mammy. Ο ίδιος, κατά βάθος, ίσως να προτιμούσε να παίζει Beatles με την κιθάρα, μιλώντας στην παρέα του για ανθρώπινα δικαιώματα, μειονότητες και την απελευθέρωση της μαριχουάνας.

    Η Μάργκαρετ του έλεγε τι να κάνει όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και μετά ενημέρωνε τους φίλους της στις ΗΠΑ. Αυτή διάλεξε τους συνεργάτες του: τον περιλάλητο τεχνοκράτη Αλεξ Ρόντος, την Φράνσες Τσάκωνα, και φίλους καλούς, παρακοιμώμενους στο Λευκό Οίκο και στα υπόγεια της CIA, όπως ο Στάνλεϊ Σάινμπαουμ (εξέχον μέλος του αμερικανοεβραϊκού λόμπυ, ο άνθρωπος που ανάγκασε τον Αραφάτ να υπογράψει) ή ο Εντβαρ Σεβαρντνάντζε κ.ά. Ας μην ξεχνάμε, η mammy ψηφίζει στην Καλιφόρνια...
    Αυτά συνέβαιναν τότε που στους διαδρόμους του ελληνικού ΥΠΕΞ, επικρατούσε η αγγλική καθομιλουμένη...

    Μητρική στοργή και προδέρμ

    Η mammy έκανε το παν για να στηρίξει ψυχολογικά τον γόνο, να του δώσει στόχους, να του δείξει πόσο διέφερε από τους λαϊκούς κάφρους που έμελλε να κυβερνήσει, ως εξέχον μέλος της Δυναστείας:

    «..Άλλοι θα κατούραγαν τα βρακιά τους για να έχουν μια τέτοια κληρονομιά. Μην τα κηλιδώσεις με βραχυχρόνιες κινήσεις για να ικανοποιήσεις ένα εχθρικό γκρουπούσκουλο από εγωιστικά πασοκάκια...»

    (από το έγγραφο δικογραφίας της Οικογένειας εναντίον της Λ. Κανέλλη, για την δημοσίευση των επιστολών της Μαργαρίτας, http://www.nemecismag.gr/article01_page4.htm, το λέμε αυτό μην αρπάξουμε και καμία αγωγή)

    Η mammy, σύμφωνα με τα έγγραφα της ίδιας υπόθεσης, του λέει μετ΄ επιτάσεως, ότι οι Παπανδρέου είναι δυναστεία και πρέπει να σταθεί στο ύψος του: «...Συμβαίνει και στις ΗΠΑ και ίσως δεν είναι δίκαιο για τους άνευ δυναστείας ανθρώπους, αλλά και ύστερα, τι είναι δίκαιο; Προσωπικά δεν μ' άρεσαν ποτέ οι δυναστείες, αλλά αυτές που ήξερα είχαν λεφτά. Η μικρή μας δυναστεία δεν έχει -γι' αυτό εκμεταλλευόμαστε το όνομα...».


    Το υβρίδιο

    Ο Γιωργάκης είναι υβρίδιο. Τα χίπικα στοιχεία όμως, δεν πρέπει να μας μπερδεύουν. Μετά την Μασαχουσέτη της αμφισβήτησης του 70, ήρθε το Χάρβαρντ και ακόμη περισσότερο το London School of Economics. Εκεί ο γόνος μυήθηκε στις αρετές του νεοφιλελευθερισμού. Πάντα για το καλό της ανθρωπότητας, φυσικά. Α! και της «πατρίδας Ελλάδας», το ξέχασα αυτό γιατί προέκυψε τις τελευταίες εβδομάδες...

    Ο Γιωργάκης δεν είναι ευρωπαίος σοσιαλιστής. Είναι identical copy μεταμοντέρνας νεοφιλελεύθερης σκέψης, Αμερικανού πολιτικού. Ένα χαρακτηριστικό μείγμα ανθρωπιστικών ιδεολογημάτων του 70 και νεοφιλελεύθερων συνταγών του 80-90. Άλλωστε δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο.

    Οι κάφροι

    Ο Γιωργάκης και η mammy έχουν δίκιο. Έχουν δίκιο να πιστεύουν ότι ο γόνος καλείται να δώσει τα φώτα του σε εμάς, τους υπανάπτυκτους κάφρους.


    Ο γόνος έγινε αρχηγός βάσει κληρονομικού δικαιώματος (επειδή φέρει το όνομα της δυναστείας) και μάλιστα το δακτυλίδι του απενεμήθη, δεν το κέρδισε) μία διαδικασία που δεν θυμίζει δημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα της κεντροαριστεράς. (Σημ για τον Κωστάκη θα πούμε άλλη φορά, μην παρεξηγηθούμε).


    Αφού απέτυχε παταγωδώς, όχι μόνο στις εκλογές, αλλά με την γραμμική προτεσταντική λογική του, ακόμη και να κατανοήσει στοιχειωδώς αυτή την χώρα, αυτοί που μέσα στο ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να είναι οι χειρότεροι αντίπαλοί του (το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα), είναι αυτοί που τον ...υποστηρίζουν. Και τον υποστηρίζουν, όχι για λόγους πολιτικούς ή ιδεολογικούς, αλλά γιατί γνωρίζουν την μαγεία που ασκεί το όνομα της Δυναστείας στους πολίτες της Τζαμαχιρίας, που θα έλεγε και ο Τράνγκας...


    Ο δυτικοτραφής εκσυγχρονιστής Γιωργάκης, στην χώρα των κάφρων αισθάνεται ανασφαλής: αμερικανοποίησε την Χαριλάου Τρικούπη, οικοδομώντας το πολιτικό περιβάλλον του από φίλους, συγγενείς και άλλους αγγλόφωνους κολεγιόπαιδες, τους οποίους ανήγαγε σε πολιτικούς παράγοντες, ενώ κανονικά η θέση τους θα ήταν σε κάποια συνέδρια στο Γέιλ ή σε ποιητικές εσπερίδες .


    Αλλάζοντας λοιπόν το μείγμα της φρασεολογίας του, βάζοντας στις ομιλίες τις λέξεις «πατρίδα», «Ελλάδα», «κοινωνία» και «λαός», τα κολεγιακά επιτελεία του γόνου, του φτιάχνουν στο πιτς φυτίλι ένα ...νέο προφίλ. Του Αριστερού, Πατριώτη Γιωργάκη... Η πολιτική λοιπόν, κατ αυτούς, αποτελείται από ...λέξεις. Αλλάζοντας τις λέξεις δίνεις άλλο μήνυμα και ...σε εκλέγουν. Κάτι σαν μεταμοντέρνος Μαυρογιαλούρος made in USA δηλαδή

    Λοιπόν αν όλα αυτά αληθεύουν, και εμείς τα δεχθήκαμε, έχει δίκιο και η mammy και ο Γιωργάκης και οι Αμερικανοί που μας θεωρούν μπανανία.

    Bye

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Χαζά χαιδιά, χαρά χεμάτα.....
    Γράφεται όπως το αυγό. Με δύο ρρρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Dr. «Κ» αυτό να το κοιτάξεις γιατί στο μέλλον θα σου αφήσει πολλά κουσούρια. Μπορεί να είναι κάτι απλό, ν αλλάξεις τα χάπια και όλα να πάνε μια χαρά. Χαιρετίσματα στην Καραχασάν, Πατουλίδου, Γεννηματά, Ματσούκα, Γερουλάνο και σε όλους τους σταθμούς που σημάδεψαν την ιστορική πορεία του «ηγέτη» της φυλής των «τίποτα». Μήπως ρε μπαγάσα τρως κι εσύ απ αυτά τα 25.000.000€ που καταχράται ο ανίκανος και η συμμορία του από την κρατική επιχορήγηση; Παπαρούλη μαλακοπίτουρα. Μιχάλης Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Κάθε κόμμα έχει τον αρχηγό που του αρμόζει. ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ!!!

    Ο ΓΑΠ ηγέτης; !!!!!!! σε οτιδήποτε (δημοκρατική παράταξη, όμιλος αντισφαίρισης, αθλητικός όμιλος κάτω Μαγούλας κτλ) ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!

    Τελικά τους τίτλους "Δρ" τους δίνουν με βάση:
    α)τις δημόσιες σχέσεις
    β)την παπαγαλία
    γ)το γλύψιμο

    χωρίς να εξετάζει κανείς το IQ
    Η ΑΠΟΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ...
    ΕΣΥ ΡΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΕΤΕ?? ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΕ ΕΜΑΣ??
    ΘΑ ΣΕ ΤΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΜΑΡΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΥΤΟΘΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ.
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΟΥΣΟΥΦΗΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ..ΘΑ ΣΕ ΦΑΜΕ
    ΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΑΒΛΕΠΕΙΣ ΑΝΑΠΟΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Δρ Τάσο Κουτσούκο, πλουσιόπαιδο των Βορείων Προαστίων, άντε γεια...

    Ντροπή για έναν δόκτορα να είναι τόσο γλύφτης για μία θεσούλα στα ψηφοδέλτια του πιο σάπιου κόμματος που πέρασε ποτέ από τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. nase kala re megale koutsouko mas ekanes kai pethaname sta gelia ..mporei na i kaneis gia politikos esi kai o giorgos alla san geliografos 8a kaneis megalh kariera megaleeeeeeeeeeeee!!..looooooooooooooooool

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. προς τον 6.33
    αφιερωμένο εξαιρετικά...

    Γράφεις: Η ΝΔ τα έχει(!) μεγάλα γι αυτό τα βάζει με μεγάλα συμφέροντα.
    Δηλαδή. ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ κλπ, κλπ..

    Μήπως φίλε μου έχεις μπερδέψει τ' αρχίδια με τα μύδια..

    Γι αυτό πρόσεχε. Του αφεντικού σου του τα κόψανε μόνο που πρόφερε το όνομά τους.. (νταβατζήτδες τους είχε πει αν θυμάσαι)

    Έτσι του έμειναν μόνον τα οπίσθια.. Υποθέτω για να κάθεται.. Τι άλλο άραγε...

    Επωνύμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Μου ήρθε αυτό το SMS, προωθήστε το.

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ.

    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΦΩΤΑ.


    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΄Οσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο περισσότερο θα ωφεληθεί αυτός ο τόπος έστω και με τη σωτηρία του δημόσιου πλούτου που σπρώχνευτα από την κυβέρνηση στις τσέπες των δικών της όπως τόσα άλλα φανερά και κρυφά που έσπρωξε στα τέσσερα χρόνια που κυβερνά κλέβοντας, αρπάζοντας, λεηλατώντας!

    ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. "Χρέος κάθε δημοκράτη είναι να συμπαρασταθεί στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με κάθε τρόπο ακόμα και με τηνπαρουσία του έξω από τη βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας" !!!!

    Μα τι λέτε αγαπητέ μου...
    Δηλαδή εγώ που είμαι δημοκράτης έχω "χρέος" απέναντι στον Γ. Παπανδρέου? Και γώ πώς νόμιζα πως εκείνος και το ΠΑΣΟΚ συνολικά είναι που χρωστάει στην κοινωνία γιά ότι πολιτικά εγκλήματα διαπράχτηκαν τα τελευταία 20 χρόνια ?
    Δηλαδή εγώ που υπέμεινα 20 χρόνια ΠΑΣΟΚ και 6-7 ΝΔ ακόμη χρωστάω σε κάποιους ?
    Μάλλον πρέπει να πάτε να κοιταχτείτε σε κανένα γιατρό γιά να μην σας πω τίποτε χειρότερο.
    Δεν χρωστάω ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.
    Άει σιχτίρ επιτέλους !
    Ζητώ συγγνώμη από τους υπόλοιπους αναγνώστες γιά την έκρηξή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ξέχασα να συμπληρώσω, πως σύμφωνα με την κοινή πεποίθηση, εκείνος που "χρωστάει" είναι ο Γιωργάκης.
    Πού χρωστάει? Ε να μην τα λέμε τώρα... Της Μιχαλούς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Βλάκα Γελωτοποιέ Χωριάτη.

    Ο Καραμανλής σας έχει "αλλάξει τα φώτα" και δεν ξέρετε τι σας γίνεται.

    Πληρωμένε, ελεεινέπρασινοφρουρέ.

    Βλάκα.

    Υ.Γ. κι όταν μιλάει ο μπουνταλάς ΓΑΠ κλείστε τ'αυτιά σας ηλίθιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ααα, εδώ μαζεύτηκαν δυο τρία δεξιά ζώα.. Ας τα ταΐσουμε λοιπόν..

    Ρε homo sapiens που υπομείνατε είκοσι χρόνια ΠΑΣΟΚ και σας κάθησε βαρύ στο ευαίσθητο στομάχι σας, μήπως θύμάστε ότι χάρις στην δημοκρατική παράταξη πήρατε και το σάββατο αργία, διπλασιάστηκαν οι μισθοί σας, η άδειά σας ξεπέρασε τις τριάντα μέρες, τα αθλητικά κέντρα για να μεγαλουργούν στους διεθνείς στίβους τα μούλικά σας εικοσαπλασιάστηκαν, οι σαράντα ώρες δουλιάς την εβδομάδα έγιναν τριάντα επτά κι εσείς πήρατε μια αντίστοιχη των κρατήσεών σας σύνταξη;

    Αλλά δίκιο είχε ο Ηράκλειτος. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετημένου..
    Και του μαλάκα θα πρόσθετα εγώ..

    επωνύμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. 10.13 Αλλά δίκιο είχε ο Ηράκλειτος. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετημένου..
    Και του μαλάκα θα πρόσθετα εγώ..

    επωνύμως



    συνάγεται ασφαλώς το συμπέρασμα ότι εσύ είσαι πολύ ευεργετημένος από το πασοκ - γιατί για το ότι είσαι μαλάκας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Η βλακεία είναι ανίκητη..

    Μόνο που τόσο ο Shiller όσο και ο Λεμπέσης αμέσως μετά την μεγαλειώδη αυτή διαπίστωσή τους δεν θεσμοθέτησαν και δημόσιους λειτουργούς κάτι σαν μπόγιες για να συλλαμβάνουν κάθε malaka που κυκλοφορεί σαν κοπρόσκυλο παντού..

    Όπως εδώ.. Όπως εσύ..

    επωνύμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Nai o Giorgos einai hgeths kai oloi eseis pou shmera ton kathgoreite filousate ta podia ths MiMhs gia mia 8esoula...

    To idio 8a kanete kai ayrio me ton Giorgo.
    To PAS
    OK exase apo aytous pou fagan kai hpian 20 xronia..
    tora den tous kanei o " Fiorgakhs"....
    tote pou nasagate htan kala???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Είναι φανερό πως το κλικ έγινε για το ΠΑΣΟΚ και η επανάκαμψη είναι πια φανερή.
    Ήταν καιρός.
    Εδωμέσα φαίνεται με την πρώτη ματιά: Κοιτάξτε πόσα παπαγαλάκια έσπειρε ο Ρουσό... τώρα που κτάλαβε πως κινδυνεύει ο Μπούλης! Θα τα οικονομήσουν πάλι τα ΜΜΕ για να κρατήσουν την ίδια γραμμή που είχαν ως τώρα ! Βλέπετε πως από χτες πάνε να αλλάξουν γραμμή. Δεν ξαίρω αν είναι από καιροσκοπισμό! για να ταράξουν τα νερά του Κωκό και να του τα αρπάξουν πάλι, μια και γνωρίζουν σε βάθος τα πόσα έχει οικονομήσει από τις αρπαχτές το κόμμα του!!
    Να είστε καλά, παπαγαλάκια, που μας δείχνετε το δρόμο! Τώρα όλοι γνωρίζουν προς τα πού πρέπει αν πηγαίνουν που δεν είναι σίγουρα προς τα πού εσείς δείχνετε!

    ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. os anafora ton fasista pou leei oti h nea dimokratia exei megala arxidia.....e....as ta valoun ston kolo tous mpas kai glitosoume epitelous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. koutsouko vromopasokzi 8a mas akoumpiseis ta ekatomyria??
    sou steilame mynima...oi eisaggeleis kai oi astynomikoi einai kollitoi mas...
    8a se kynigame synexos...katalaves?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση