GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νόμιμη ληστεία.‏..

Επί μισόν αιώνα το προσωπικό της ΔΕΗ την χρηματοδότησε με ασφαλιστικές εισφορές συνολικού ύψους 28 δισεκατομμυρίωνευρώ(σύμφωνα με αναλογισ...

Επί μισόν αιώνα το προσωπικό της ΔΕΗ την χρηματοδότησε με ασφαλιστικές εισφορές συνολικού ύψους 28 δισεκατομμυρίωνευρώ(σύμφωνα με αναλογιστική μελέτη της κυβέρνησης Σημίτηπου έγινε πριν από την μετατροπή της ΔΕΗ σε ανώνυμη εταιρέια). Με τα κεφάλαια αυτά το προσωπικό της ΔΕΗ θα μπορούσε να ιδρύσει την μεγαλύτερη ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία της χώραςκαι να έχει ασφαλιστική κάλυψη σημαντικά μεγαλύτερη από την σημςερινή. Στην περίπτωση αυτήν η ΔΕΗ θα ήταν υποχρεωμένην' αντλήσει τα κεφάλαια αυτά από την κεφαλαιοαγορά με τους νωστούς επαχθείς όρους των λοιπών δανείων της. Σε ...ανταμοιβή αυτής της προσφοράς η σημερινή κυβέρνησηπολιτικής αλλά, κυρίως, και κοινωνικής μειοψηφίας καταληστεύειαυτό το αποθεματικό που σχηματίστηκε με βαρύτατες εισφορές ων εργαζόμενων εντάσσοντας αυτούς και τους συνταξιούχους στο ΙΚΑ. Κι αυτό γίνεται από "εργαζόμενους" που συνταξιοδοτούνται ε τέσσερα χρόνια και μιά ημέρα κοινοβουλευτικής αφασίας!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

46 σχόλια

  1. ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ
    ΤΙ ΕΓΙΝΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

    28 ΔΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ

    ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΘΡΕΨΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ 40 ΡΗΔΩΝΒ ΕΠΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΠΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ


    ΟΧΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

    ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ


    ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε φιλε η ΔΕΗ που τα βρηκε τα λεφτα? Μήπως κατακλέβοντας μονοπωλιακά τον Ελληνικό λαο?
    Κάνε μια στροφή και τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενας τεχνίτης της ΔΕΗ έχει προσδόκιμο ζωής από 10-20 χρόνια λιγότερο από εσάς.

    Ρε κομματόκοπρόσκυλα, ο άνθρωπος αυτός ΖΕΙ με το καρκινογόνο κλοφέν, αναπνέει καρκινογόνο αμίαντο, έρχεται καθημερινά σε επαφή με βαρέα μέταλλα (πχ PB) μπουσουλάει και έρπει από ανθρωποθυρίδες στην κόλαση την ίδια.

    Ρε παπαδάκια του Πάπα της Διαφθοράς, εραστές της κυβέρνησης των αρχειοθετημένων σκανδάλων, οι άνθρωποι αυτοί στα ορυχεία πεθαίνουν κατά κανόνα από ασθένειες του αναπνευστικού, κρέμονται από κλουβιά σε πυλώνες ΥΥΤ, παθαίνουν συχνά ατυχήματα η δυστυχήματα, έχουν σχεδόν πάθει εθισμό στις ηλεκτροπληξίες, κάνουν την πιο βαριά και ανθυγιεινή δουλειά και σέρνονται συχνά στα δικαστήρια για πράγματα που δεν φταίνε!

    Ολα αυτά για να ζούμε καλύτερα εμείς, για να έχουμε ένα υψηλό δείκτη ποιότητας ζωής και ανάπτυξης ενώ πληρώνουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ πολύ αυξημένες σε σχέση με άλλους εισφορές που γίνονται κεφάλαιο της ΔΕΗ.

    ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ στο κράτος, αφού το κράτος δεν χρειάζεται να καλύψει έλλειμμα, το ταμείο τους είναι κατά πολύ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟ.

    Εσείς ΚΛΕΦΤΕΣ ενώ χρωστάτε παντού, ενώ τα κάνατε σκατά με τον Τσιτουρίδη, τα ομόλογα, τους κουμπάρους, τον κομπιναδόρο (απάτη σε βάρος του Δημοσίου ΚΑΙ των ψηφοφόρων) καντινιέρη Μαγγίνα (θα ξεράσω με τον γλοιώδη που ήταν απόψε στον ΑΛΦΑ) με τις εισφοροαπαλλαγές των δικών σας και με την χρήση των περιουσιών των ταμείων για να σωθεί ο Αλογοσκούφης και ο προϋπολογισμός του, ΤΩΡΑ θέλετε να βάλετε χέρι και στα λεφτά αυτών των ανθρώπων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι μόνοι που δε φταίνε είναι οι εργαζόμενοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επρεπε να τους δωσει 0 και το ταμειο τους να τους πληρωνει τις συνταξεις και οχι εγω. Αρκετα κριβα πληρωνω το ρευμα, ειμαι ΥΠΕΡ της ιδιοτικοποιησης της ΔΕΗ, αλλα και υπερ πολλων ΔΕΗ και οχι ενα μονο ιδιωτικο η κρατικο μονοπωλειο.

    Οτι παιρνει ο μεσος ιδιωτικος υπαλληλος να παιρνουν ΟΛΟΙ, δεη, δημοσιογραφοι, βουλευτες, δημοσιοι, και λοιποι κηφηνες στην πλατη του ελληνικου λαου.

    Και θελω ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΦΠΑ... ΤΩΡΑ

    Οποιος πολιτικος εχει τα αρχιδια ασ βγει να το πει αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εγώ πληρώνω τις παχυλές κρατήσεις μου στο ΤΣΜΕΔΕ το οποίο πάνε να καταληστεύσουν για να μπορούν να δίνουν ανεξέλενγκτα συντάξεις "εθνικής αντίστασης", αλλά δεν μπορώ να αφήνω τη μισή Ελλάδα χωρίς ρεύμα.
    Αν πάω και κατεβάσω το διακόπτη τού γείτονά μου, θα με βάλουν μέσα.
    Αυτή είναι η διαφορά κύριοι !
    Δεν μπορείτε να κάνετε οτι θέλετε και να μένετε ατιμώρητοι ! Όποια κι αν είναι τα κίνητρά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. GAMHSTE TA TROKTIKA THS DEH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O Μαλάκας grsex, χτύπησε πάλι...!!!

    Χτύπα κανα φραπέ ρε αντί για το πουλί σου !!! Το έχεις κάνει περδικολάστιχο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καραμανλή, παραιτήσου σήμερα 07/03/2008 καί προκήρυξε αμέσως εκλογές μέ μόνο πολιτικό σύνθημα : Άμεση νομοθέτηση υποχρεωτικής επιστράτευσης όσων μισθοδοτούνται από εταιρείες όπου συμμετέχει το το Δημόσιο και θέτουν σέ κίνδυνο την κοινωνία στερώντας στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά: Φώς, νερό, επικοινωνία, μεταφορές και χρήματα. Θά χάσης τίς ψήφους τών ΔΕΚΟ και των κρατικών τραπεζών, αλλά θά βγής με 65 %. Τόλμα, έτσι μένουν στην Ιστορία οι ΗΓΕΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τα σκουπίδια της ΔΕΗ ας διαμαρτυρηθούν με άλλο τρόπο, όχι με το να μας στερούν το πολύτιμο αγαθό που λέγεται ρεύμα, το οποίο πληρώνουμε αδρά. Εμένα ποιος θα μου πληρώσει τις ηλεκτρονικές συσκευές που μπορεί να μου καούν απο τις μαλακίες τους. Οι κοπρίτες ειναι τρελά καβατζωμένοι, και θέλουν και άλλο. Ε ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ. ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΝΤΩΘΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΚΟΡΜΑΚΙΑ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα αγαθα ΔΕΗ και ΟΤΕ σύμφωνα με το Ελληνικό σύνταγμα έπρεπε να φτάνουν στον πολίτη σε τιμές κόστους.Φτάνουν όμως σε τιμές αισχροκέρδειας και κάθε χρόνο ειναι οι πρώτες εταιρειες που σέρνουν το χορό των αυξήσεων
    Δικά σας τα συμπεράσματα!!








    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μας τά κανες τσουρέκια εσύ με τον τεχνίτη της ΔΕΗ !

    Να παραιτηθεί, να πάει να δουλέψει σε καμιά βιομηχανία χρωμάτων που είναι πιο υγειινά !

    Λαμόγια του Ελέους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν ρωτάνε τον εργαζόμενο πού βρήκε τα λεφτά. Ρωτάνε την κυβέρνηση πού τα πήγε τα λεφτά. Τα λεφτά υπήρχαν. Τα λεφτά υπάρχουν. Όταν όμως ένας διαχειριστής ή δε γνωρίζει ή δεν μπορεί ή γνωρίζει και τα ξοδεύει σε καζίνα και σε κότερα τότε έχει την πλήρη ευθύνη για την κακή διαχείριση και κάθεατι στο σκαμνί με όλες τις συνέπειες. Ο ελλήνικό λαός όμως τι έκανε; Θεώρησε χωρίς έλεγχο την κυβέρνηση αθώα και την ξαναψήφισε για να συνεχίσει την κακοδιοίκηση! Γιατί; Επειδή η κυβέρνηση αυτή παραδόθηκε σε πολύ μεγάλα συμφέροντα που καταστρώνουν και εφαρμόζουν με επιστημονικές μεθόδους σύγχρονης γκαιμπελικής και κρατούν όπως τους βολεύει τον κόσμο στη σύγχηση ώστε όταν τον ρωτούν να απαντά απίθανα πράγματα, οπως π.χ. ο Καραμανλής είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τον Παπανδρέου, πως η σημερινή κατάσταση οφείλεται στην αντιπολίτευση που δεν πιέζει, που δεν έχει πρόγραμμα που να πείθει! Αν είναι δυνατό! Από πού κρίνεται η ικανότητα του Καραμανλή; Φτάνει να απαντούν ακόμα πως ο Τσίπρας είναι καταλληλότερος του Παπανδρέου! Στο θεό που προσκυνάνε! Από πού κι ως πού; Τόση είναι από τους νέους Γκαίμπελς η πλύση εγκεφάλου που έχουν εφαρμόσει. Σήμερα που το πράγμα έχει φτάσει στο μη παρέκει ψάχνουν να βρουν τρόπους για να αποδυναμώσουν το ΠΑΣΟΚ που στο κάτω κάτω υπήρξε το δημιουργηκότερο και το αποτελεσματικότερο στην ανόρθωση της οικονομίας μας αλλά και στην ΄θεσμοθέτηση κανόνων για τη δίκαιη κοινωνία, για την υποστήριξη των εργαζόμενων, τη διασφάλιση των συνταξιούχων. Πριν από το ΠΑΣΟΚ τα οικονομικά των Ασφ.Ταμείων διαχειριζόταν όπως ήθελε η Κεντρική Τράπεζα. Μείωσε το ΠΑΣΟΚ τη δυνατότητα αυτή και λίγο λίγο απελευθέρωνε τα Ταμεία. Και επειδή η ζημιά είχε προχωρήσει θασμοθέτησε την επιδότηση του ΙΚΑ με ένα ποσό που αν η ¨καταλληλότερη¨κυβέρνηση το κατέθετε σήμερα θα είχαμε μεγάλη άνεση να προχωρήσουμε σε άνετες λύσεις! Ποιος ακούει σήμερα ΙΚΑ και δε φεύγει μίλια μακριά; Έτσι το κατάντησε ο "καταλληλότερος" και τώρα που ζητά να βάλει και τους υπαλλήλους της ΔΕΗ μέσα τους κάνει τούρκους και είναι φυσικό! Και το χειρότερο: καταλήστεψε με προσωπικούς φίλους και πολλά άλλα Ταμεία και από το λογαριασμό του φορολογούμενου τους έταξε μετά να τους πληρώνει με δόσεις τα κλεμμένα λες και δεν έτρεξε τίποτα και αντί ο λαός να τους εξαφανίσει όπως εξαφάνισαν αυτοί τα ταμεία και την Πελοπόννησο με τις πρωτόγνωρες πυρκαγιές, τους ξαναψήφισαν !!Ε! Τί να πεις; Ύστερα μας φταίει ο Παπανδρέου που δεν έχει πρόγραμμα! Το πρόγραμμα που βγήκε με επίπονη μελέτη για τοις πυρόπληκτες περιοχές και παρουσιάστηκε από τον Πσαπανδρέου στον Πύργο μετά από αυτές τι έγινε; Πόσο το παρουσίασαν οι διαμαρτυρόμενοι για την ανικανότητα του Παπανδρέου; Ούτε αυτό είδαν;

    ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ε ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ. ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΝΤΩΘΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΚΟΡΜΑΚΙΑ ΣΑΣ!!!

    7 Μάρτιος 2008 4:44 μμ

    το υφος και το ηθος σου φαινονται απο τα γραπτα σου.
    Μιλας και ονομαζεις αλητες ποιους?Εργαζομενους που προσπαθουν για ενα καλυτερο αυριο? Οταν ψηφιζεις μια κυβερνηση,την ψηφιζεις για να παει ο τοπος μπροστα η να γυρισουν ολοι προς τα πισω?
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αξιότιμε κ. "Ελευέριε Πολίτη"

    Να σας μιλήσει ο "Σκλαβωμένος Πολίτης" και να σας το πει απλά:

    Μπορεί να έχετε χίλια δίκια, μπορεί και να μην έχετε κανένα. Το θέμα δυστυχώς δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι αντί να τα βάζετε με αυτούς που θεωρείτε ότι σας αδικούν, τα βάζετε με εμένα το απλό μαλάκα πολίτη ο οποίος σας πληρώνει και με του οποίου τα λεφτά έχετε πληρώσει όπως λέτε 28δις.

    Μπορείτε να μου εξηγήσετε εγώ λοπιπόν τι φταίω? Επέιδή δεν έχετε τ'αρχίδια και την ευθυξία να τα βάλετε με το Κράτος την πληρώνει πάλι το θύμα ο απλός πολίτης.

    Επίσης, μην μας κλαίγεστε σαν την μυξοπαρθένα και το παίζετε αδικημένοι διότι αποτελείτε κοινωνική πρόκληση.

    Βλέπετε ότι προσπαθώ να σας απαντήσω κόσμια και να μη βρίσω παρόλο που μας έχετε πρήξει τ'αρχίδια οι (περισσότεροι) χαραμοφάηδες δημόσιοι υπάλληλοι.

    Τέλος, θα το ξαναπώ: αν δεν ικανοποιείστε από τη δουλειά σας κάντε αυτό που κάνει όλος ο υπόλοιπος κόσμος, αλλάξτε δουλειά.

    Αλλά που να αφήσετε την τεμπελιά και το φαγοπότι...μαλάκες είστε?

    Το μόνο που έχετε καταφέρει είναι να στρέψετε όλο τον κόσμο εναντίον σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παιδια μην πέφτετε στην παγίδα του εμφυλίου των εργαζομένων!Όλοι μας γνωρίζουμε ποιοί φταίνε!Μήπως κάποιοι απο εμας περιμένουμε στη σειρά προσδοκώντας την κουτάλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγχαρητηρια στην κυβερνηση!

    Εχουν καταφερει να σας μετατρεψουν σε μνησικακα ανθρωπακια που ζειτε μεσα στη μιζερια και αντι να μισητε αυτους που σας εχουν κανει τη ζωη κολαση στρεφεστε εναντιον καποιων πιο ευνοημενων εργαζομενων απο σας. Ειναι το γνωστο μοτο του Ελληνα.

    "Κανε Θεε μου να ψοφησει η αγελαδα του γειτονα μου για να μη πινει γαλα επειδη ουτε εγω εχω αγελαδα"

    Δηλαδη αυτη ειναι μια καθαρα αντιδραστικη (κατα Ραιχ) προσεγγιση του θεματος. Αντι να αναλογιστιτε το γιατι ζηλευετε τους "τεμπεληδες" οπως τους λετε υπαλληλους της ΔΕΗ μηπως ειναι επειδη εσας σας εχουν πεταξει τα ματια εξω απο τη δουλεια οι εργοδοτες σας;

    Και πια ειναι η λυση για σας; Να πεταξουν οι εργοδοτες τα ματια εξω σε ολους τους εργαζομενους για να μην αισθανεστε μονοι;

    Μηπως θα ηταν καλυτερα να πετουσατε εσεις τα ματια εξω στους εργοδοτες σας αντι να χαιρεστε με τα βασανα των αλλων που τη δικη σας τη ζωη σιγουρα δεν την βελτιωνουν.
    7 Μάρτιος 2008 2:18 μμ

    =======================

    Συμφωνώ στην "πανέξυπνη" τακτική της κυβέρνησης.
    "Διαίρε και βασίλευε"...
    Ξεκινάμε από τις μικρές και ανίσχυρες κοινωνικές ομάδες-τάξεις (συμβασιούχους, φοιτητές κλπ) χωρίς εργατική-συνδικαλιστική δύναμη, κατόπιν σε μη-αρεστούς στην κοινωνία (ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ) και σιγά-σιγά φτάνουμε και στους "μεγάλους" (ΑΔΕΔΥ, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ).
    Όταν θα έρθει η στιγμή να διακορεύσουν και αυτούς, όλοι οι υπόλοιποι που θα τον έχουν πιεί μέχρι τότε, από την μιζέρια τους και την μνησικακία τους θα χαίρονται και θα λένε "καλά τους κάνουν".
    Και όλοι μας θα έχουμε δίκιο δυστυχώς γιατί όταν βίαζαν τόσο καιρό τις μικρές, αδύναμες και ανίσχυρες εργατο-οικονομικο-κοινωνικές τάξεις, οι "μεγάλοι" και "βολεμένοι" δεν έδιναν σημασία, δεν τους ενδιέφερε καθόλου και δεν συμπαραστάθηκαν σε κανέναν.
    Ο νεοΈλληνας δυστυχώς κοιτάει μόνο το προσωπικό του συμφέρον (τον κώλο του δηλαδή) και τίποτε άλλο. Μόνο όταν ενοχλήσουν αυτόν θα "ξυπνήσει"!
    Αλλά τότε θα είναι αργά γιατί όταν θα ζητάει ένα χέρι βοηθείας για να ακουστούν τα δίκια του, κανείς δεν θα τον δώσει σημασία αφού πριν δεν βοήθησε κανέναν άλλον για να ακουστούν τα δίκια του αλλουνού.
    Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, καλά να πάθουμε!


    Όσον αφορά τα δρώμενα που αντικατοπτρίζουν αφρικανικές καταστάσεις, είμαι υπέρ της πλήρης ιδιωτικοποίησης των πάντων. Να δουλεύον μόνο αυτοί που το αξίζουν και όχι τα κομματόσκυλα και οι βισματίες.
    Όταν υπάρχει ο φόβος της επαγγελματικής ανασφάλειας, τότε δουλεύεις και αποδίδεις διπλάσια.
    Και όποιος δουλεύει και αποδίδει στην δουλειά του, αυτό αναγνωρίζεται και αμοίβεται αναλόγως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 4:22 Δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έτσι όπως τα λες άσε τα μελό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εκλεκτοί και αγαπητοί μου φίλοι

    Σημαντικά νέα όπως πάντα

    Στη βράση κολλάει το σίδερο

    Η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη ευκαιρία για να συζητήσει στην κυβερνητική επιτροπή το προς κατάθεση σχέδιο του ασφαλιστικού νόμου, από την ώρα που ήταν σε εξέλιξη οι δυο συγκεντρώσεις για το «Σκοπιανό» στο «Αλεξάνδρειο» της Θεσσαλονίκης από τα Μακεδονικά Σωματεία και στην πλατεία Μακεδονίας υπό το άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου από το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη.
    Αφού η κυβέρνηση φόρτισε την ατμόσφαιρα με διαρροές για συνέπειες για τους βουλευτές της, οι οποίοι θα έπαιρναν τυχόν μέρος στις συγκεντρώσεις, αλλά και αφού με δηλώσεις παραγόντων της, που καταδικάζουν σήμερα όσα εκείνοι παρότρυναν να γίνουν το 1992 και αργότερα, όταν το κόμμα τους ήταν στην αντιπολίτευση, έφεραν τα πάνω κάτω, κατάφεραν να επικεντρώσουν την προσοχή του κόσμου στα γεγονότα της Θεσσαλονίκης και έβαλαν κάτω τα ασφαλιστικά δικαιώματα του ιδιωτικού τομέα και... «πού σε πονά και πού σε σφάζει»!

    «Στη βράση κολλάει το σίδερο» είπαν και χωρίς αναλογιστικές μελέτες, χωρίς καμιά χειροπιαστή απόδειξη ότι «το σύστημα έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο» όπως είπε ο κ. Καραμανλής και χωρίς διάλογο (παρά τον... εκτεταμένο που ανακάλυψε ο κ. Καραμανλής!) έβαλαν τσεκούρι στα ασφαλιστικά δικαιώματα, προπαντός των γυναικών, με ρυθμίσεις οι οποίες παρά τα λίγα και ατελή που είχαν διαρρεύσει, κρατούσαν τους εργαζόμενους σε διαρκή αγωνιστική αναταραχή τους τελευταίους μήνες. Ο κ. πρωθυπουργός κατάφερε πάλι, με αοριστίες, κινδυνολογίες, επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς και ανακρίβειες, να επιρρίψει τα αδιέξοδα των πολιτικών της κυβέρνησής του στο κοινωνικό σύνολο. Αλλά μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη τρεις και την κακή του μέρα…» .Οι μήνες των είναι μετρημένοι….

    Πάντα με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είμαι απόλυτα σύμφωνος στη λογική ότι ΠΟΤΕ δεν πρέπει να υπάρχουν διαμάχες μεταξύ εργαζομένων γιατί ο "αντίπαλος" είναι αλλού.

    Με ένα μεγάλο ΑΛΛΑ όμως.

    Όταν κάποιοι εργαζόμενοι διεκδικούν (π.χ. ΔΕΗ) δεν έχουν δικαίωμα να το κάνουν με το να ζημιώνουν άλλους εργαζόμενους και πολίτες και όχι τον "αντίπαλο".

    Διότι αυτοί οι ίδιοι τότε χάνουν το δίκαιο των αιτημάτων τους και στρέφουν τον κόσμο εναντίον τους.

    Δεν ξύπνησε ξαφνικά ο απλός πολίτης και άρχισε να τους βρίζει, το κάνει γιατί τσαμπουκαλίδικα του έκοψαν το ρεύμα το οποίο πληρώνει σα μαλάκας...

    Ξυπνήστε, διότι η κοινωνική αληλεγγύη έρχεται στην πράξη και όχι ως ευχολόγιο όταν μας συμφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε 5:12 Συμφωνω μαζί σου!
    Η κοινωνική αληλεγγύη έρχεται στην πράξη!
    Καλό απόγευμα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μήπως πρέπει να αντιδράσουμε σαν καταναλωτές της ΔΕΗ που δεν τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις με το να μην πληρώσουμε τον επόμενο λογαριασμό????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. TSATSOI DHMOSIOKAFROI TWRA PU H ND DEN SAS PEIRAKSE TO TAMEIO EISTE YPER TOU ASFALISTIKOU?
    PRODOTES!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΝΑΛΥΣΗ
    122 εκατ. ευρώ θα ζημιωθεί η ΔΕΗ εξαιτίας Μυτιληναίου
    Του Νικου Νικολαου

    Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, έστω και συρόμενο, απέκτησαν ήδη αρκετή εμπειρία από τις επιδρομές στα γραφεία της ΔΕΗ προκειμένου να παρεμποδίσουν τη διοίκησή της να προχωρήσει στη δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής ρεύματος με λιθάνθρακα. Μια λύση, που όμως είναι αναπόφευκτη και επιβεβλημένη, αν θέλουμε η ΔΕΗ να παραμείνει ο μεγάλος εθνικός παραγωγός, μια και εν ονόματι της ψευδεπίγραφης απελευθέρωσης της αγοράς, το κράτος δεν της επιτρέπει να δημιουργήσει νέες μονάδες με πρώτη ύλη το φυσικό αέριο.

    Οι επιδρομές, όμως, και το κομματικό αβαντάρισμα των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ γίνονται με το πρόσχημα ότι τα «προοδευτικά» κόμματα έχουν χρέος να προασπίσουν τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, κάτι που δεν συμβιβάζεται βέβαια με τις πράξεις τους, αφού ισοδυναμούν με τη νομοτελειακή αποδυνάμωση της ΔΕΗ και τη μακροπρόθεσμη κυριαρχία των ιδιωτικών μονάδων. Το ότι άλλωστε αυτά τα δύο κόμματα ουδόλως ενδιαφέρονται για την ενδυνάμωση της ΔΕΗ, προκύπτει ευθέως και από την ένοχη σιωπή τους στο μέγα σκάνδαλο των ζημιών που υφίσταται η κρατική επιχείρηση από τις επιθέσεις που δέχεται από το συγκρότημα Μυτιληναίου!

    Οπως έγραψε η «Καθημερινή» στο φύλλο της στις 29 Φεβρουαρίου, η «Αλουμίνιον της Ελλάδος», η μεγαλύτερη βιομηχανία του συγκροτήματος Μυτιληναίου, επέτυχε με «δικονομικό παίγνιο» απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, με βάση την οποία παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2009 η αποικιακή σύμβαση του 1960, που είχε ως γνωστόν υπογράψει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τη γαλλική Πεσινέ, σε μια περίοδο όμως που η Ελλάδα είχε ανάγκη για ξένες επενδύσεις και βιομηχανίες που θα αξιοποιούσαν τον μεταλλευτικό της πλούτο.

    Πέραν αυτού του χαρατσιού ο Μυτιληναίος, ως γνωστόν, διεκδικεί και τον αποχαρακτηρισμό της μονάδας αυτοπαραγωγού συμπαραγωγού ισχύος 335 ΜW, που σχεδίασε και υλοποίησε για την ηλεκτροδότηση της «Αλουμίνιον», σε μονάδα συμπαραγωγού, που του δίνει το δικαίωμα να πουλάει τις παραγόμενες κιλοβατώρες σε υψηλή τιμή στο σύστημα και ο ίδιος να αγοράζει σε χαμηλή τιμή από τη ΔΕΗ.

    Εκανα ρεπορτάζ στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ για να έχω στοιχεία όσον αφορά τις οικονομικές συνέπειες εις βάρος της από τη δικαστική αναβολή και πληροφορήθηκα τα εξής:

    - Εάν η «Αλουμίνιον» εντασσόταν στο τιμολόγιο Α-150, που πληρώνουν όλες οι μεγάλες βιομηχανίες, τότε θα πλήρωνε σήμερα 54 ευρώ / MWH. Με το ειδικό τιμολόγιο τον Ιανουάριο 2008 πλήρωσε 38 ευρώ / MWH.

    - Εάν οι τιμές αυτές διατηρηθούν ως έχουν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2009, που θα εκδικαστεί η αναβληθείσα υπόθεση, τότε στο 16μηνο που μεσολαβεί η ΔΕΗ θα χάσει έσοδα 53 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τις τιμές που πληρώνουν οι άλλες μεγάλες βιομηχανίες.

    - Ας σημειωθεί ότι το μέσο κόστος της φθηνής λιγνιτικής παραγωγής βάσης χωρίς οποιοδήποτε κέρδος, η απόδοση είναι 52 ευρώ / MWH και της λοιπής θερμικής παραγωγής βάσης άνω του 70 ευρώ / MWH.

    - Ετσι, και αν ακόμη δεχθούμε ότι παραχωρείται ειδικά στην «Αλουμίνιον» ένα μέρος της λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής με τιμή στο μέσο κόστος χωρίς κέρδος ή απόδοση, πάλι η ΔΕΗ θα ζημιώσει 47 εκατ. ευρώ. Εάν δε η τιμολόγηση γίνει στο μέσο κόστος της θερμικής της παραγωγής βάσης χωρίς κέρδος ή απόδοση, τότε η αντίστοιχη ζημία της ΔΕΗ θα είναι περίπου 65 εκατ. ευρώ.

    - Εάν δεχθούμε ότι η «Αλουμίνιον» θα πουλάει το ρεύμα στη ΔΕΗ στην τιμή 75 ευρώ / MWH και θα το αγοράζει πάλι πίσω προς 38 ευρώ / MWH, τότε η ΔΕΗ θα χάσει στους προσεχείς 16 μήνες περίπου 122 εκατ. ευρώ. Η «Αλουμίνιον» θα κερδίσει αντίστοιχα από την πώληση του ρεύματος στην αγορά περίπου 42 εκατ. ευρώ και από την αγορά με το ειδικό τιμολόγιο, έναντι του τιμολογίου Α-150 των μεγάλων βιομηχανιών, 53 εκατ. ευρώ, ήτοι συνολικά 95 εκατ. ευρώ.

    - Στις παραπάνω ζημιές της ΔΕΗ θα πρέπει να συνυπολογισθούν το κόστος της αγοράς δικαιωμάτων διοξειδίου του άνθρακα που θα πληρώσει η ΔΕΗ, όπως επίσης και μια εύλογη απόδοση στα κεφάλαιά της.

    Ιδού λοιπόν η πρόκληση για τον κ. Τσίπρα. Ας καβαλήσει τη μοτοσικλέτα του, ας ειδοποιήσει και τις κάμερες και ας πάει στα γραφεία του κ. Μυτιληναίου, για να μάθουμε και εμείς τι επιδιώκει η Αριστερά!











    Ιδού λοιπόν η πρόκληση για τον κ. Τσίπρα. Ας καβαλήσει τη μοτοσικλέτα του, ας ειδοποιήσει και τις κάμερες και ας πάει στα γραφεία του κ. Μυτιληναίου, για να μάθουμε και εμείς τι επιδιώκει η Αριστερά!

    6 Μάρτιος 2008 11:09 μμ





    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    40 εκατ.ευρω τον χρονο μιζες στην
    ενεργεια.
    ποιος τα δινει?
    ποιοι τα παιρνουν?
    ποιοι μαλακες τα πληρωνουν?

    6 Μάρτιος 2008 11:10 μμ





    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙΣ?
    ΕΧΕΙ ΕΞΟΔΑ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.
    ΜΙΖΑΡΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΠ
    ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
    ΤΗΝ ΡΑΕ
    ΚΟΜΜΑΤΑ
    ΜΜΕ
    ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ
    ΚΤΛ
    ΚΤΛ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ PRESS-GR ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΕΝΑ ΚΟΣΜΙΟ BLOG ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΤΩΡΑ Σ΄ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΠΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΕΦΥΓΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΤΗΛΗ ΟΛΑ ΕΤΣΙ ΟΜΟΡΦΑ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΑ. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΦΙΛΤΡΑΡΟΝΤΑΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ Ο ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ. Α! ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟ PRESS2-GR. ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΠΉΓΕ. ΖΗΤΩ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΥΓ. ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΩΝΥΜΑ ΟΠΩΣ ΘΕΩΡΩ ΣΩΣΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΕΣΥ ΛΟΓΟΚΡΙΤΗ ΤΟΥ BLOG TO KΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ψηφίστε και βγάλετε την επόμενη φορα οποιοδήποτε κόμμα (ολα το ίδιο είναι),αφήστε το να νομίζει οτι θα ξαναβγεί και την επόμενη ψηφίστε άλλο.

    Στατιστικά τα μεγαλύτερα εγκλήματα γίνονται την δεύτερη τετραετία.

    Ετσι θα γλυτώσουμε τουλάχιστον τα μισά.

    @5:12 μμ
    Εχω αμφιβολίες για τον υπαίτιο των διακοπών ρεύματος εφόσον στην ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έκαναν αυτό το κόλπο για να μην δικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα γιατί να μην υπολογίσουν και την οργή του κόσμου?

    Και τέλος γιατί η ΔΕΗ απο σήμερα σταμάτησε την ενημέρωση για τις περιοχές και τις ώρες διακοπής του ρεύματος?

    Αλλωστε ο Πρωθυπουργός το δήλωσε οτι ξέρει οτι για την ώρα δεν είναι αρεστός σε κάποιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @5:50

    Φίλε δύο τινά συμβαίνουν:

    1)Η απεργία των ΔΕΗτζίδων προκαλεί τις διακοπές ρεύματος οπότε ο 5:12 έχει δίκιο

    2) Η απεργία των ΔΕΗτζίδων δεν προκαλεί τις διακοπές και αυτές αποτελούν προβοκάτσια της Κυβέρνησης οπότε αυτομάτως όλοι αυτοί που απεργούν είναι αχρείαστοι και η μεγαλύτερη πλειοψηφία τους πληρώνεται τσάμπα από όλους εμάς μιας και χωρίς αυτούς το σύστημα μπορεί να δου΄λέψει μια χαρά

    Σκεφτείτε το...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΙΑΣ!!ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΡΓΟΜΙΣΘΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΙΣΧΥΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΟΙΒΟΤΑΝ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 4-5 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΕΚΜΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ "ΚΑΠΝΙΣΕΙ" ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ ΥΠΟΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ,ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΑΓΕΣ ΤΑΜΕΙΟ ΑΦΟΥ ΑΜΟΙΒΟΤΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ,ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 600 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ.ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΔΩΚΙΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΣ ΜΗΝ ΕΒΑΖΑΝ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ "ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ" ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΠΩΛΗΤΡΙΕΣ.ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΑΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΗ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΩΣ; ΠΙΟΥ; ΓΙΑΤΙ; ΠΟΥ;

    Ασφαλιστικό νούμερο 1
    Από τα λίγα που διάβασα .Το μπαλάκι έπεσε στης γυναίκες μαθηματικά μια γυναίκα για να βγει στην σύνταξη πρέπει όταν είναι 38 ετών να κάνη παιδί για να την πιάσει ο νόμος περί ανηλίκου τέκνου.
    Και λέω για της μάνες μας , της αδελφές μας, που κατά την γνώμη μερικών [τα οικιακά ] δεν είναι εργασία; Και αν ο[άντρας] φαλλοκράτης την ψωνίσει με καμία μετά από 7 η 10 χρόνια γάμου και αυτή βγαίνει στην εργασία 35 ετών και με παιδιά θα βρει εργασία;αν δεν γίνει ΤΣΕΚΟΥ [ρητορική ερώτηση].
    Και αν ναι τα 7 χρόνια η 10 σαν οικιακή βοηθός που πάνε;
    Ο πρόλογος μου ήταν επιθετικός εεε, τώρα τι γίνετε θα μου πείτε; προτάσεις εφικτές υπάρχουν. ΝΑΙ Όταν ο εργαζόμενος παίρνει τον μισθό του ,του κρατάνε αμέσως της εισφορές και ποίος; μα ο εργοδότης του ΝΑΙ , μικρός η μεγάλος η επιχείρηση Ο.Ε αν δεν της απόδοση της εισφορές του ΙΚΑ δεν του δίνουν φορολογική ενημερότητα για να σφραγίσει τιμολόγια,η δελτίο παροχών υπηρεσιών, ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ. Από εδώ αρχίζει το μεγάλο ΚΟΛΠΟ όταν είσαι Α.Ε. ΟΙ ΑΕΒΕ Εδώ δεν αλλάζει ο νόμος και ούτε είδα να αλλάζει ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ κρατάνε τα χρήματα οι εταιρίες κρατικές και μη, και περιμένουνε της ρυθμίσεις ,και της κόντρα ρυθμίσεις, τι αποδίδουν όμως ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ;μα τα χρήματα των εργαζομένων και με αυτά κάνουν ρύθμιση και τουμπαλι , και γιατί όλα αυτά; γιατί βγαίνει η εκάστοτε κυβέρνηση όπως και η σημερινή και ζητάνε να πληρώσουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι αυτό βέβαια το πήραν χαμπάρι και η ατομικές επιχειρήσεις η Ο.Ε, κρατικές και παίζουν το ίδιο παιγνίδι όταν τελειώνουν τα σφραγισμένα τιμολόγια η δελτία παροχής υπηρεσιών πάνε για ρύθμιση δίνοντας ένα μικρό πόσο αλλά πάλι από τα αποθεματικά που έχουν από τους εργαζομένους και ξαναπαίρνουν πάλι τιμολόγια και δελτία παροχής υπηρεσιών και ξανά τουμπαλι . Από εδώ έπρεπε να ξεκινήσουνε της αλλαγές του ασφαλιστικού .ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ. Για να κάνης μια τόσο μεγάλη καινοτομία στον κόσμο έπρεπε πρώτα να επανδρώσεις το ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΥ με εκλεκτικούς μηχανισμούς ,και εξηγούμε να έχεις τον ΣΕΠΕ να ψάχνει για την μαύρη εργασία και τα πρόστιμα να μην είναι των 800 ευρω αλλά τσουχτερά και να είναι ποινικό αδίκημα αυτεπάγγελτα όχι να πηγαίνεις να καταγγέλλεις την μαύρη εργασία και να σου λένε δεν έχομε προσωπικό να κάνουμε την δουλειά μας και να ταμπουρώνονται πίσω από αυτό οι υπάλληλοι που μπορεί να είναι και λαμόγια του κερατά , να επανδρώσουν τα νοσοκομεία με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό , το ΙΚΑ με γιατρούς και υπηρεσίες που θα ελέγχονται αν κάνουν σωστά την εργασία τους όχι με ΕΔΕ , αλλά με απόλυση όπως ισχύει στον ιδιωτικό τομέα αν δεν είναι παραγωγικοί για τον τομέα του που τον έχουν να υπηρέτη τον πολίτη όχι να του βγάζει το λάδι και αν δεν του αρέσει στο σπίτι του, όχι υπηρεσίες του τύπου 184 που για να γράψεις ένα φάρμακο θέλεις δυο μήνες να βρεις ραντεβού γιατρού αν υπάρχει ,η βρεις να παρακαλάς να είσαι τυχερός και δεν σου το ακυρώσουν .ξέρετε ότι στο ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ υπάρχει μια γιατρός διαβητολόγος να δει έναν ΝΟΜΟ ?? ΟΤΙ δεν έχει ένας ΝΟΜΟΣ Ο ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ έναν ορθοδοντικό να πάει ο εργαζόμενος το παιδί του αλλά σε στέλνουν στα Χανιά και πρέπει να κάνης 400 χιλιόμετρα να πας και να έλθεις με το παιδί σου να χάνει το σχολείο και εσύ την εργασία σου αν έχεις και κάθε 20 μέρες πρέπει να το ξαναπάς και να το ξαναπάς για να το δει ο γιατρός; ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΥΣΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ ; φτιάξετε πρώτα αυτά και μετά να ζητάς να γίνεις πιστευτός κύριε κυβέρνητα [όπως και να σε λένε] στον κόσμο που του ζητάς θυσίες και τόσο βαθιές τομές ,και όχι να νομοθέτης μόνο εισπράχτηκα μέτρα πάλι από τους εργαζομένους και να αφήνεις τα σοβαρά προβλήματα στην άκρη ,γιατί για να πάρεις χρήματα από ανυπεράσπιστους πολίτες και να αυξάνεις τα όρια ηλικία και να θες με τον ΘΑΝΑΤΟ να λύσης το ασφαλιστικό είναι πανεύκολο, Καιάδες υπάρχουν παντού στην Ελλάδα και το να μας εξοντώσεις είναι νομίζεις ότι σου πανεύκολο[αν σου κάτσομε βέβαια].
    Και ποίος δεν μου λέει εμένα η στον καθένα μας-σας ότι μετά από 20 χρόνια δεν θα φαγωθούνε πάλι τα χρήματα της σημερνής ΘΥΣΙΑΣ που ζητούν από κάποιους άλλους επιτήδειους γραμματείς και φαρισαίους που θα μένουν και πάλι ατιμώρητοι ώστε να μην περάσουν τα παιδία μας τα ίδια με εμάς ; Και ας πάψη η πιπίλα ότι οι νέοι δουλεύουν για να περνούν σύνταξη οι γέροντες, αυτό είναι ότι μεγαλύτερο ψέμα που μας λένε γιατί οι γέροντες έχουν πληρώσει άλλο αν κάποιοι τα έφαγαν και διαλύσανε το προϋπολογισμό του κάθε ταμείου βλέπετε ΝΑΤ , θα μου πείτε δεν βρίσκω τίποτα θετικό βεβαίως να περάσουν ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ από κόσκινο και ψιλό ψιλό μάλιστα και ομιλώ για την παρτίδα μου την Κρήτη που με κομματικά κριτήρια έχομε το 40% του πληθυσμού της Κρήτης αναπήρους? Να δώσεις κύριε σε όσους έχουν πλήρωση μέχρι σήμερα τα νόμιμα δικαιώματα τους και από ΑΥΡΙΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ πετάς τους ΝΟΜΟΥΣ ΣΑΣ και κάνης έναν νόμο που θα εξισώνει όλους τους έλληνες αναλόγως με τα επαγγέλματα τους και της εισφορές τους ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΛΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΩΝ ΤΟΝ ΝΕΩΝ, ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ,ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.
    Και η πρόνοια να παίξει τον ουσιαστικό ρόλο της [ΠΡΟΝΟΙΑ- ΚΡΑΤΟΣ] όχι κομματικού αλλά του ανεξάρτητου ρόλου της ,γιατί πάντα θα υπάρχουν οι πραγματικοί ασθενείς συνάνθρωποι μας που θέλουν το κράτος πρόνοιας δίπλα τους που τώρα είναι ανύπαρκτη , ΜΗΝ ΜΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ οι επιτροπές αυτές άλλους εξυπηρετούν, τους ΕΚΛΕΚΤΕΣ εκτός αν περιμένεις να βγάλει κανένας καινούργιο πόδι-α χέρι-α ? Η ο νεφροπαθής να βγάλει καινούργια νεφρά-ο ;
    Η ο-η καρδιοπαθής θα επανέλθει ο κατεστραμμένος μυς του μυοκαρδίου , η σκληρύνεις κατά πλάκας , εγκεφαλικά ,καρκίνοι Κ.Τ.Λ . Η αν δεν μπορείς σαν κράτος να τα αντιμετωπίσεις αυτά ξέρης πόσοι ζητούν ευθανασία οουυυυυ ???Κάνε νόμο να τους τελειώνεις ώστε να γέμισης τα ταμεία σου ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ.
    Εξάλλου ήδη βάζεις 1% ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΠ για την κρατική πρόνοια και αν τα κάνης σούμα τα ποσά είναι μεγάλα , αλλά πάνε εκεί που πρέπει?? ,οι κάποιοι τα διοχετεύουν αλλού; ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΦΟ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΝΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ έρεε ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΑΚΗΔΕΣ εκεί θέλουν να σας χώσουν σε αυτό το τρυπακι ,αλλά αν μπορούσαν θα το έκαναν αλλά για σκεφτείτε λίγο πόσες ασφαλιστικές εταιρίες βάρεσαν κανόνι; για κάνετε μια ερευνά , αλλά μετά δεν θα λέμε ΕΛΛΗΝΙΚΟ κράτος αλλά ΕΤΑΙΡΙΑ Η ΕΛΛΑΣ .


    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ.
    ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ , ΚΑΙ Η ΑΡΧΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

    ΜΠΟΥΝΤΖΟΥΚΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΟΔΟΣ ΓΕΡΓΕΡΗΣ 4 Τ.Χ 71304.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Απορώ με το θράσος των υπαλλήλων της ΔΕΗ που θέλουν να έχουν διαφορετική μεταχείρηση από τον κάθε φουκαρά ασφαλισμένο, στο ΙΚΑ,
    ΝΑΤ, ΤΕΒΕ κλπ.
    Αυτοί φίλε μου δεν πληρώνουν ? Εχουν λιγότερα δικαιώματα από σάς ?
    ΕΝΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
    Να δημοσιοποιήσει η Κυβέρνηση ΟΛΑ
    τα Ασφαλιστικά Ταμεία που εισπράτουν ΚΑΙ Κοινωνικούς πόρους για να βουλώσουν επιτέλους ορισμένα στόματα περί Υγειών Ταμείων.
    ΒΡΑΣΙΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πότε οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι θα ξεσηκωθούν κατά των ρετιρέ της ΔΕΗ,ΟΤΕ κλπ,οι οποίοι απολαμβάνουν ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΆ προνόμια όπως τεράστια εφάπαξ,μεγάλες συντάξεις μεγαλύτερες από το μισθό που έπαιρναν,επιδόματα ακόμα και για το...σκυλάκι που έχουν σπίτι τους,προνόμια που για τους υπόλοιπους του Δημοσίου που πάρα πολλοί είναι και απόφοιτοι Πανεπιστημίου,είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ?....
    πρόσφατα παντρεύτηκε κόρη συγγενή μου που δουλεύει στη ΔΕΗ και πήρε επίδομα γάμου για την κόρη του που παντρεύτηκε 80.000 ευρώ!!!.....από δήθεν κρατήσεις που πλήρωνε ο πατέρας της τόσα χρόνια(παραμύθια)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    EΛΛΑΔΑ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αγαπητοί και εξαιρετικοί μου φίλοι,


    Σημαντικά νέα και διαπιστώσεις πάντα.

    Ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου, ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης, προστάτης εμάς των ομοφυλόφιλων, μπροστά στην απειλή του να μείνει η χώρα στο σκοτάδι, έχει λύση και στο ενεργειακό.


    Όταν το ΠΑΣΟΚ έλθει στην κυβέρνηση, θα μου συνδέσει ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος στον κώλο, έτσι ώστε την ώρα που με γαμάνε να αποθηκεύεται η ενέργεια σαν ηλεκτρική. Τα γαμήσια που τρώω θα διασφαλίσουν την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.


    Τέτοιες μεγαλοφυείς ιδέες του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου θα μας οδηγήσουν και πάλι στην κυβέρνηση.

    Πάντα με εκτίμηση,
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

    Επί μισόν αιώνα οι Έλληνες φορολογούμενοι χρυσοπλήρωναν τους χιλιάδες αργόμισθους, διορισμένους από το παράθυρο, υπαλλήλους της ΔΕΗ - και το τζάμπα ρεύμα που κατανάλωναν μέχρι πριν λίγα χρόνια.

    Επί μισόν αιώνα η ΔΕΗ έκανε κάθε χρόνο αυξήσεις και τα κέρδη αντί να πάνε σε σοβαρές επενδύσεις αύξαναν τους ήδη παχυλούς μισθούς τους και τις εξωφρενικές συντάξεις τους.

    Επί μία εικοσαετία, τουλάχιστον, οι εκβιαστές συνδικαλιστές της ΔΕΗ ταλαιπωρούν με αντικοινωνική και παράνομη μορφή κινητοποιήσεων τους Έλληνες πολίτες, για να εκβιάσουν επί πλέον προνόμια, ή όταν θεωρούσουν ότι θίγονται τα κεκτημένα τους.

    Επί μισόν αιώνα, και ιδίως την τελευταία εικοσαετία, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ μαζί με τις εκάστοτε διοικήσεις και τους προμηθευτές μοιράζονταν τα λάφυρα του κρατικού μονοπωλίου ρεύματος.

    Επί μισόν αιώνα ακούμε το ίδιο παραμύθι. Και περνάτε, κύριοι της ΔΕΗ, καλά, και μείς χειρότερα.

    Δεν σας χρωστάει κανείς! Το μαγαζί σας χρωστάει στους Έλληνες φορολογούμενους, και μάλιστα πάρα πολλά.

    Ήρθε η ώρα να πληρώσετε κάτι ψίχουλα από αυτά που χρωστάτε, και τώρα εκβιάζετε (συγγνώμη, «απεργείτε») πάλι για να διατηρήσετε τα κλοπιμαία (συγγνώμη, τα «κεκτημένα»).
    Το παραμύθι σας δεν περνάει πλέον! Φτάνει πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγαπητό press-gr,

    Με ευκαιρία της όλης συζήτησης για το θέμα της απεργίας της ΔΕΗ καθώς
    κάθε απεργίας σε υπηρεσία Δημόσιας Ωφέλειας έχω τις εξής παρατηρήσεις:

    1. Υπάρχει τρόπος να προβληθούν και να λυθούν τα --δικαιολογημένα κατά
    τη γνώμη μου αιτήματα -- των εργαζομένων σε αυτές με μία απλή διαδικασία:
    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
    Δηλ. Οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ μαζεύουν 200 000 υπογραφές πολιτών (5% του
    εκλογικού σώματος) με ένα σύνολο προτάσεων πρός ψηφοφορία μέσω
    δημοψηφίσματος, και τις καταθέτουν στη Βουλή των Ελλήνων.
    Η Βουλή πιστοποιεί το έγκυρο των υπογραφών μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων
    από την επίσημη κατάθεσή τους και ορίζει την ημερομηνία του δημοψηφίσματος
    το αργότερο μέσα σε δύο μήνες από τη πιστοποίηση του εγκύρου τους.
    Στο επερχόμενο Δημοψήφισμα μπορεί και η Βουλή να καταθέσει επιπλέον
    πρόταση πρός ψήφιση.
    Ετσι η λύση των προβλημάτων μετατίθεται από τη Βουλή (δηλ τη κυβερνώσα
    κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά εκλογική μειοψηφία) απ' ευθείας στον
    Ελληνικό Λαό ο οποίος και τελικός κυρίαρχος και υπεύθυνος για τις τύχες του
    είναι.

    Η πρόταση αυτή αποτρέπει τις απεργίες που έχουν και βλαπτικές συνέπειες
    στο κοινωνικό σύνολο, και λύνει θέματα που οι κοινοβουλευτικές κυβερνήσεις
    αδυνατούν να λύσουν.
    (Πχ. Γιατί το ταμείο των Δημοσιογράφων εξαιρέθηκε από τις
    ενοποιήσεις;)

    2. Πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος της κακοδαιμονίας των Δημοσίων πραγμάτων
    οφείλεται:
    α. Στήν αδιαφάνεια και αναξιοκρατία στον Δημόσιο και ευρύτερο
    Δημόσιο τομέα.
    β. Τη μή ανάληψη ευθύνης εκ μέρους του Ελληνικού Λαού των επιλογών
    του οι οποίες εναποτίθενται ανά τετραετία σε κόμματα ή σωτήρες των
    δημοσίων πραγμάτων οι οποίοι είναι ουσιαστικά αναξέλεγκτοι.

    3. Το ότι οι ΔΕΚΟ μπήκαν στο Χρηματιστήριο, είναι μία αρνητική κατά τη
    γνώμη μου εξέλιξη για τον απλό λόγο ότι παύουν να έχουν σαν στόχο τους
    τήν εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου αλλά τήν χρηματιστηριακή κερδοφορία.
    Προτείνω λοιπόν στην ΓΕΝΟΠ--ΔΕΗ, να ξεκινήσει καμπάνια Δημοψηφίσματος με
    αίτημα τήν απόσυρση της ΔΕΗ από το Χρηματιστήριο, και τήν εισαγωγή
    κανόνων διαφάνειας και αξιοκρατίας τόσο στις προσλήψεις, όσο και στις
    ανελίξεις των στελεχών της.
    Η διαφάνεια μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα με τη χρήση των τεχνολογιών του
    διαδικτύου όπως:
    α. Εμφάνιση στον Ελληνικό Λαό όλων των υπαλλήλων, των μισθών τους
    και του εργασιακού τους αντικειμένου.
    β. Εμφάνιση σε όλο των Ελληνικό Λαό των φακέλλων των υπαλλήλων
    και των κρίσεων από τους προϊσταμένους τους.
    Επιπλέον:
    α. Υποχρέωση της ΔΕΗ να απαντάει στα αιτήματα κάθε Ελληνα πολίτη
    καταναλωτή σε οποιοδήποτε θέμα αφορά τήν ίδια δημόσια μέσω διαδικτύου.
    β. Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ να εκλέγεται απ' ευθείας από τον
    Ελληνικό Λαό και να λογοδοτεί σε αυτόν.
    γ. Δικαίωμα υποψηφιότητας για το ΔΣ της ΔΕΗ να έχουν οι Ελληνες πολίτες
    οι οποίοι θα έχουν ένα μίνιμουμ πανεπιστημιακής πιστοποιημένης μόρφωσης
    και ένα μίνιμουμ όριο ηλικίας.
    δ. Οι συνεδριάσεις του ΔΣ της ΔΕΗ θα είναι δημόσιες μέσω διαδικτύου
    και τα πρακτικά του θα υπάρχουν σε ειδικές μή αλλοιώσιμες ιστοσελίδες.
    Αυτά σαν αρχή ...
    Νάστε όλοι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τράπεζες απεργούνε τετάρτη πεμπτη παρασκευή ,η γσεε στάση στισ 12 και πορεία και 24ωρη στις 19.3.Δάσκαλοι καθηγητές ετοιμάζονται.Στα λιμάνια απεργούνε,στους δήμους απεργία.ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΌ ΤΗ ΔΕΞΙΑ.να πιεσουμε τα σωματεια για απεργιεσ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟ:
    ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 30 ΕΤΩΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΈΓΛΕΙΦΑΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΤΟΥ ΟΤΕ, ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΡΕΤΙΡΕ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΑΡΑΓΙΝΕ, ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΣΥΜΑΖΕΥΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΠΛΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 2.000 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΠΛΗ ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ "ΜΕΙΩΜΕΝΗ" ΣΥΝΤΑΞΗ 1900 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ;; ΕΓΩ ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΩ 1.500 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ (ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ). ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 500 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ. graf - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. πρόσφατα παντρεύτηκε κόρη συγγενή μου που δουλεύει στη ΔΕΗ και πήρε επίδομα γάμου για την κόρη του που παντρεύτηκε 80.000 ευρώ!!!.....από δήθεν κρατήσεις που πλήρωνε ο πατέρας της τόσα χρόνια(παραμύθια)...

    7 Μάρτιος 2008 6:18 μμ

    εισαι η πολυ πολυ μαλακας η ελεινος συκοφαντης.
    ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΟΥ.
    ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σαφώς και δεν χειρίζεται ο υπουργός η ο διοικητής της ΔΕΗ τους διακόπτες, εργαζόμενοι (μηχανικοί) κάνουν τους χειρισμούς.

    Οι εντολές πάντως που εκτελούν αυτοί οι άνθρωποι είναι εκ των άνω, αν ΔΕΝ ΗΤΑΝ έτσι, αν οι χειρισμοί ήταν αυθαίρετοι ή παράνομοι, να είστε σίγουροι ότι αυτή την στιγμή δεν θα τους συκοφαντούσαν απλώς όπως κάνουν κάτι φαιδροί "τράγκες" αλλά θα ήταν ΗΔΗ προφυλακισμένοι για δολιοφθορά, έκθεση σε κίνδυνο και πολλά άλλα.
    Μην ξεχνάμε ότι η πολιτική διακοπών του "Αθανασό" ενδέχεται παρά τα ΠΟΛΛΑ εφεδρικά συστήματα που υπάρχουν, να ενέχει και ρίσκο για την εθνική μας ασφάλεια. Το τελευταίο είναι δική μας ΜΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ εκτίμηση.

    Αμάν πια με αυτούς που μπλέξαμε, τέτοια συμμορία δεν έχει ξαναγίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μήπως λέω, μήπως, κάθε φορά που απειλούσαν οι της ΔΕΗ με απεργίες οι εκάστοτε κυβερνήσεις τους έδιναν, έδιναν, έδιναν παροχές για να μην απεργήσουν;

    Λένε δηλαδή οι της ΔΕΗ ότι είχαμε ένα υγιέστατο ταμείο και πάνε να μας ρίξουν στο ΙΚΑ, ξεχνάνε όμως το πώς γέμισε αυτό το ταμείο... με λεφτά του κοσμάκη γέμισε και όχι με δικά τους. Αυτοί έπαιρναν και τους καλούς μισθούς τους και τις παροχές τους και τις καλές συντάξεις τους και τα εφάπαξ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τώρα παίζουν πάλι την κολοκυθιά οι ΔΕΗτζήδες συνδικαλιστές για το ποιός ευθύνεται για τις διακοπές. Το ποίημα είναι γνωστό, είναι κακό, και η απαγγελία κάκιστη. Αν τους αφήνανε τους αχρείους να κάνουν και διαχείριση φορτίου, θα είχαμε μόνιμο black out. Τώρα προσπαθούν να κάνουν black out στη λογική μας.

    Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ πρέπει να καταλάβουν ότι το μόνο που θα καταφέρουν οι συνδικαλιστές τους είναι να τους κάνουν ακόμα περισσότερο απεχθείς στον μέσο Έλληνα πολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εγώ είμαι υπέρ των αιτημάτων των εργαζομένων της ΔΕΗ. Όσο για το προσδόκιμο ηλικίας κλπ μια μάσκα είναι αρκετή νομίζω και λύνει το πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι το ρεύμα κόβεται σε αθώους ανθρώπους που ίσως και να στηρίζουν την απεργία των εργαζομένων και όχι στους πραγματικά υπεύθυνους. Έπεσε το ρεύμα στη Ραφήνα; Μάλλον όχι. Να το κόψουν εκεί καμιά βδομάδα και όχι στους αθώους πολίτες.

    Ο ανώνυμος λεχρίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δ.Ε.Η=ΔΕΝ .ΕΧΟΥΜΕ .ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ .
    Aυτο που συμβαινει ειναι το λιγοτερο γελοιο τραγικο ανεπιτρεπτο ουτε εμενα με νοιαζει ποιος κατεβαζει διακοπτες δεν ειμαι τοσο αφελης να μπαινω στο τρυπακι αυτο .
    αυτο που συμβαινει στην ελλαδα δεν μπορει να συμβει σε αλλη χωρα του κοσμου ο καθε δημοσιος τεμπελης κανει οτι γουσταρει κλεινει ανοιγει απεργη κοιμαται παιρνει οσα θελει κανει οτι θελει .
    ΔΕΗ μια απο της χειροτερες δημοσιες εταιριες εργαζονται περιπου διπλασιοι (τεμπεληδες ) απο οτι στην δημοσια επιχειρηση ηλεκτρισμου στην μεγαλη βρετανια .πληρωνονται περιπου τα τριπλασια απο οτι ο ιδιωτικος υπαλληλος το αποτελεσμα της τεμπελιας τους να κανει ο θεος να μην βρεξει να μην κανει ζεστη τοτε μενουμε χωρις ηλεκτρικο ....
    απο την τιμη του ρευματος ???? χαχαχαχαχαχαχαχαχα εδειξα τον λογαριασμο μου απο το σπιτι 450 ευρω σε ενα ρωσο φιλο μου ακομη γελαει ο ανθρωπος τον εβγαλε φωτοτυπια για να τον εχει ... ο ρωσος πληρωνει 12 ευρω τον μηνα ....
    Γελοια ανθρωπακια της ΔΕΗ ποτε δεν ειχατε κοινωνικο προσωπο προς τον απλο πολιτη ποτε δεν σεβαστηκατε τον ανθρωπο που ενα μηνα δεν ειχε να πληρωσει στελνεται εργολαβους αλβανους να κοβουν το ρευμα στον πατερα 5 παιδιων τον αναγκασατε σκοτωσει το παιδι του αλητες .
    Ο καθε ελληνας πολιτης μπορει να υποβαλει αγωγη στον συνηγορο του πολιτη για την κατα τα αλλα δημοσια επιχειρηση ηλεκτρισμου και φυσικα να αποζημιωθει απο τους ΑΛΗΤΕΣ .
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ και επι την ευκαιρια ο πρωθυπουργος που βρισκεται ??? ειναι στην ελλαδα ?
    αν ναι γιατι δεν τους επιστρατευει ολους ?? και επιτελους γιατι δεν μιλαει κανεις απο τους πολιτικους ουστ απο δω ποντικια πουλημενα ....
    Ελπιζω καποιος τρελος να παρει καραμπινα και να παει να επισκεφτει την ΔΕΗ ΜΑΣ .....
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. "απο την τιμη του ρευματος ???? χαχαχαχαχαχαχαχαχα εδειξα τον λογαριασμο μου απο το σπιτι 450 ευρω"

    450 € πάντως είναι υπερβολικά για λογαριασμό ΔΕΗ. Θα έλεγα έως και προκλητικά...

    Ζήτημα να μας έχει έρθει μέχρι 180-200 € το πολύ το τρίμηνο (από τα οποία 120-130 αφορούν τη ΔΕΗ, τα άλλα είναι ΕΡΤ, ΔΗΜΟΣ, κτλ) και μένω σε διαμέρισμα 180 τμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση