GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η υστερία και η αλήθεια...

,, Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος www.andrianopoulos.gr . Οσο πλησιάζει η ώρα των τελικών αποφάσεων για τα περισσότερα ζητήματα της δημόσι...

,,
Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος
www.andrianopoulos.gr
.
Οσο πλησιάζει η ώρα των τελικών αποφάσεων για τα περισσότερα ζητήματα της δημόσιας ζωής της χώρας οι έξαλλες φωνές αντίδρασης και πανικού πληθαίνουν. Και η επίκληση συνδρόμων καταστροφής και μελλοντικών φόβων πολλαπλασιάζονται. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ουρλιάζουν για τα δεινά που θα συμβούν στον φτωχό λαό από το ακριβό υποτίθεται ρεύμα που θα προκαλέσουν οι όποιες ιδιωτικοποιήσεις. Φροντίζουν όμως κινητοποιούμενοι να ζημιώνουν δραματικά την ΔΕΗ ευνοώντας έμμεσα άλλα ιδιωτικά συμφέροντα. Η σχέση επίσης της σημερινής τσουχτερής τιμής του ρεύματος, μαζί και με τις ενδεχόμενες μελλοντικές ενεργειακές ανεπάρκειες της χώρας, με τις δαπάνες ασφάλισης και παροχών για το προσωπικό δεν προβάλλονται πουθενά. Ούτε βέβαια και το πραγματικό πρόβλημα των ιδιωτικοποιήσεων. Που σηματοδοτούν το τέλος των κάτω από το τραπέζι παροχών, την αργομισθία των συνδικαλιστικών στελεχών και την ευνοιοκρατία των χαριστικών διορισμών στην επιχείρηση των παιδιών των στελεχών της.
Τα ίδια ακούμε και κατά καιρούς – όταν τα ΜΜΕ δεν έχουν άλλο «πιασάρικο» θέμα – για την ακρίβεια. «Δεν γίνονται έλεγχοι στην αγορά». «Οργιάζει η κερδοσκοπία». «Εξοντώνονται οι καταναλωτές», ουρλιάζουν τα Δελτία Βραδυνής Ψυχαγωγίας. Την ίδια ώρα όμως επιμένουμε να παίρνουν μεγάλες επιδοτήσεις και να πωλούν σε υψηλές τιμές οι αγρότες. Δεν θέλουμε να είναι ελεύθερες οι φτηνές εισαγωγές. Μας ενοχλούν τα φτηνά Κινέζικα. Δεν αντέχουμε όμως και τα ακριβά ντόπια. Τελικά τι θέλουμε; Να μην υπάρχει προφανώς αγορά. Ωστε να εξαλειφθεί και η κερδοσκοπία. Που αποτελεί την πεμπτουσία μιάς φιλελεύθερης οικονομίας. Υπάρχει όμως μιά μικρή, τόση δα, λεπτομέρεια. Οπου οι αντιλήψεις αυτές εξάλειψης του κέρδους και της αγοράς εφαρμόσθηκαν, οδήγησαν στον αφανισμό των προιόντων, στην μετατροπή των καταναλωτών σε υπηκόους – επαίτες κάποιων πραγματικά πανάκριβων αγαθών στη μαύρη αγορά. Η κατάργηση της κερδοσκοπίας οδηγεί στην εμπέδωση της κρατικής ασυδοσίας Και στην δυστυχία των λαικών κυρίως στρωμάτων.
Εκεί όμως που ο παραλογισμός, χέρι χέρι με την ανόητη υστερία, καταλαμβάνει την κεντρική πολιτική σκηνή είναι στα ζητήματα διεκδίκησης των εθνικών μας συμφερόντων. Ο μουσικοσυνθέτης, φιλόσοφος και τώρα γεωπολιτικός αναλυτής, μαζί με τον εθνικό μας πιά σήμερα διασκεδαστή και με κάποιες φυλλάδες εθνικιστικής υπερβολής, αποφάνθηκαν πως η καταστροφή βρίσκεται προ των πυλών. Σε ένα όργιο κινδυνολογίας και διαστρέβλωσης παρουσιάζουν την χώρα να βαδίζει στον Κεάδα. Διότι δεν πέτυχε να αλλάξει το όνομα ενός άλλου λαού. 45 χρόνια οι άνθρωποι αυτοί αποκαλούνταν «Μακεδόνες» και εμείς δεν λέγαμε τίποτα. Τρείς γενιές μεγάλωσαν με αυτό τον προσδιορισμό. Ελληνες πολιτικοί ηγέτες έπλεκαν το εγκώμιο του Τίτο ενώ οι Σλαύοι υπήκοοί του αποφάσιζαν, μπροστά στα μάτια μας, κάποιους συμπατριώτες τους να τους αλλάξουν εθνότητα και ονομασία. Ο μουσικοσυνθέτης, από τα ίδια τα Σκόπια, είχε καταγγείλει σαν αντιδραστική την πολιτική αντιπαράθεσης μαζί τους για την ονομασία. Πως θα τους αλλάξεις τώρα το όνομα;
Τώρα καταλάβαμε λ.χ. πως στο όνομα ΠΓΔΜ ( FYROM) η τελευταία λέξη είναι «Μακεδονία»; Εγώ το φώναζα από τότε, ειρωνευόμενος βέβαια όσους επέμεναν πως δεν θα πρέπει να υπάρχει η λέξη Μακεδονία στο όνομα. Και που όμως στήριζαν το FYROM!! Η υπόθεση υπήρξε από την αρχή χαμένη. Διαλέξαμε λάθος στόχο και πεδίο για να δώσουμε μάχη. Αυτοπαγιδευτήκαμε. Παραβλέποντας ακόμη και τα στοιχειώδη. Παράδειγμα: Αν αυτοί αποφάσιζαν από την αρχή να ονομασθούν λ.χ. Βαντάρσκα. Θα τους δεχόμασταν παντού και με τυμπανοκρουσίες. Ποιός θα τους εμπόδιζε όμως στην συνέχεια να αλλάξουν όνομα και να γίνουν «Μακεδονία»; Εξ άλλου και σε εμάς δεν ισχύει το διπλό όνομα; Είμαστε Ελληνες και Ελλάδα. Για όλο όμως τον υπόλοιπο κόσμο είμαστε Γραικοί (Greece, Greeks). Πολλές χώρες έχουν αλλάξει όνομα δίχως κανείς να μπορεί να κάνει το παραμικρό γι αυτό (η Δαχομέη έγινε Μπενίν, η Κευλάνη Σρι Λάνκα, η Ροδεσία Ζιμπάμπουε, η Καμπότζη Καμπουτσέα, το Σιάμ Ταυλάνδη, η Περσία Ιράν, η Αίγυπτος Ενωμένη Αραβική Δημοκρατία και αντίστροφα. Η Ανω Βόλτα μετονομάσθηκε σε Μπουργκίνα Φάσσο, η Βιρμανία σε Μπενίν, η Νοτιο-Δυτική Αφρική σε Ναμίμπια, η Ανατ. Βεγγάλη σε Μπανγκλαντές κλπ).
Το πρόβλημά μας δεν είναι πως λέγονται οι γείτονές μας. Αλλά να αποτρέψουμε πιθανό μελλοντικό αλυτρωτισμό. Και στον τομέα αυτό θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει. Με πολλούς τρόπους. Ενας θα ήταν ίσως η απειλή αντιστροφής του αλυτρωτισμού αν δεν άλλαζαν πορεία. Και να γεμίζαμε την χώρα με ελληνικά σχολεία, πολιτιστικά κέντρα και επενδύσεις. Το ζήτημα σήμερα είναι πως εξαντλούμε την πολιτική και διπλωματική μας δράση για ένα ζήτημα επιπέδου πραγματικής υποσημείωσης στα διεθνή δεδομένα αλλά και στην ιεράρχηση των εθνικών μας συμφερόντων. Είναι φανερό πως είμαστε μπλεγμένοι σε ένα περίτεχνο σκακιστικό/διπλωματικό παιχνίδι. Οπου παρασυρόμαστε με όλες μας σχεδόν τις δυνάμεις σε ένα σημείο της σκακιέρας (στο Σκοπιανό) ενώ το πραγματικό μας πρόβλημα βρίσκεται στην αντίπερα πλευρά (στο Αλβανικό). Οταν το καταλάβουμε θα είναι αργά. Και με εξαντλημένα τα περισσότερα διπλωματικά μας ερείσματα.
Χαμόγελα όμως προκαλούν και οι κινδυνολογίες για το Κυπριακό. Πικρά δάκρυα χύνονται για τον Τάσσο. Που είπε το «όχι» στο Σχέδιο Ανάν. Δίχως καμία καταστροφή υποτίθεται να χτυπήσει το νησί. Ομως το Κυπριακό πλέον σήμερα σε όλο σχεδόν τον κόσμο δεν αποτελεί ζήτημα εχθρικής εισβολής. Αλλά πρόβλημα απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων. Η ελληνική Κύπρος δεν αποτελεί πιά το χαιδεμένο παιδί του ΟΗΕ. Αλλά μάλλον το μαύρο πρόβατο και εκεί και στην ΕΕ. Ακόμα και η Ρωσία έκανε τους απαξιωτικούς της υπαινιγμούς με αφορμή την αναγνώριση του Κόσοβου. Δηλαδή τι περίμεναν κάποιοι πως θα ήταν η «καταστροφή»; Η εισβολή κάποιας ξένης δύναμης; Τι πέτυχε τελικά ο Τάσσος; Μοναχά την εγκατάλειψή του τελικά από την απογοητευμένη πλειοψηφία του Κυπριακού εκλογικού σώματος.
Αλλά και οι κραυγές καταγγελίας των αμερικανών πλημμυρίζουν από υποκρισία. Οι ΗΠΑ κοιτάζουν τα δικά τους συμφέροντα. Και όχι βέβαια απαραίτητα τα ελληνικά. Αν εκτιμούμε πως χρειαζόμαστε την βοήθειά τους είναι ανάγκη να προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Και δεν σημαίνει βέβαια αυτό πως τους θεωρούμε δεδομένους, σαν συμμάχους, κι από εκεί και πέρα κάνουμε τα δικά μας. Οτι κι αν συμβαίνει στον κόσμο, ακόμα κι αν σφάζονται η δολοφονούνται δυτικοί, το κυρίαρχο κλίμα στην Ελλάδα είναι ο αντι-αμερικανισμός. Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας έκανε μήνυση σε διεθνές δικαστήριο εναντίον του αμερικανού προέδρου για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράκ. Δεν ενοχλήθηκε όμως από τις διώξεις νομικών και δημοσιογράφων – μαζί με εκτελέσεις – από το καθεστώς του Φιντέλ στην Κούβα. Κάθε μήνα σχεδόν υπάρχουν πορείες στην αμερικανική πρεσβεία. Ποτέ όμως καμία διαμαρτυρία για σφαγές στο Σουδάν, στο Κογκό, στην Τσετσενία η την Σομαλία. Και ο έλληνας Πρόεδρος ειρωνεύτηκε δημόσια των Πρόεδρο των ΗΠΑ, μαζεύοντας κολακευτικότατα σχόλια από τον ελληνικό τύπο. Ολα αυτά ενδεχομένως κάποτε ανταποδίδονται. Και ο λογαριασμός καμιά φορά είναι βαρύς.
Η μυωπία σε κάνει να μην μπορείς συνήθως να δείς μακριά. Η βλακεία όμως σε τυφλώνει απόλυτα.

88 σχόλια

  1. Όλοι τα αρπάζουν γιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, εφοριακοί, πολεοδομίες, πολιτικοί, τα τρωκτικά του δημοσίου...

    Παντού λαμόγια πίνουν το αίμα του λαού τι θέλετε αυτοί που μας κυβερνούν να είναι καλύτεροι?

    Κωλονεοέλληλες έχετε κάνει την Ελλάδα μπουρδέλο μόνο την τσέπη σας κοιτάτε άντε στο διάολο και ακόμα παραπέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΜΥΩΠΙΑ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΑΝΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΤΑ Η ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΝΑΝ. ΑΝΤΕ ΡΕ ΓΑΥΡΕ ΑΝΤΡΟ ΑΝΡΙΑΝΟΥΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αδειάσειστα αποδεδειγμένα πράκτορες μυστικών υπηρεσιών καλά κάνουν και εκτελούνται στη Κούβα.
    Οσο αφορά τις διαμαρτηρίες για Σουδάν τσετσενία κτλ. διοργανώστε καμία αντίδραση, πορεία κτλ και μέσα είμαστε. Ομως ξέχασα έχετε εσείς οι δεξιοί αλλεργία σε οτιδήποτε συλλογικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φτού ρε πούστη μου!
    Ο θεωρητικός του ραγιαδισμού χτύπησε πάλι.
    Τι θα γίνει τελικά με δαύτους ρε γαμώτο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλιστα μετά το Μάνο έχουμε και τον Αδριανόπουλο τώρα ρε ούστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μίλησε και ο λιγδιάρης ο Ανδριανόπουλος! Ρε δεν πας να σε κανένα πάρτι του Κολωνακίου να πρεζοθείς και να σου σακατέψουν το έντερο νταγλαράδες καραπουτσαράδες μαύροι από τον Δέλτα του Νήγιρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μηπως λεει μερικες αληθειες?αν και δεν εχει δουλεψει ποτε στην ζωη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κατάργηση της κερδοσκοπίας οδηγεί.. Και στην δυστυχία των λαικών κυρίως στρωμάτων.
    -------------------
    Επιδοτησεις αμεσως στους κερδοσκοπους!!!

    Γινε κερδοσκοπος μπορεις!!!

    μπεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να πάμε να πνιγειτε όλοι μου σκοτίσατε το κεφάλι όλοι τα ίδια σκατά είστε φωνάζετε και δείτε το μέλι μπροστά σας του δίνετε και καταλαβαίνει... υποκριτές νεοέλληνες δεν υπάρχει σωτηρία έτσι που κατάντησε αυτή την μπανανία που ζούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι αλήθειες λέει 3:29? Όλοι αλήθειες λένε και όταν πάνε στην εξουσία μην τον είδατε μην τον απαντήσατε τελικά... στα λόγια όλοι καλοί είναι ή πράξη όμως έχει σημασία.

    Βλέπουμε και σκατά του δημοσίου βλέπουμε και τα σκατά των ιδιωτών μπρος γκρεμός και πίσω ρεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
    ΥΠΑΡΧΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Άγιε" που είσαι παιδί μου να εξηγήσεις σε αυτόν τον Κύριο Ανδριανόπουλο το game theory.
    Δεν το έχει πιασει καλά!
    Βρε μήπως ο Ανδριανό βγήκε να στηρίξει Ντόρα.
    Αλλα στου κουφού την Dora όσο θέλεις βρώντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΡΕ ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ


    ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ.


    ΡΕ ΖΑΡΤΙΕΡΑ

    ΑΣΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ


    ΓΥΡΝΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΣΑΓΑΚΙΑ ΜΕ ΓΗΡΑΙΕΣ ΚΥΡΙΕΣ.

    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΖΑΡΤΙΕΡΑ

    ΥΓ.ΖΑΡΤΙΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδή δεν είναι όλοι βλάκες και τυφλοί (όπως θα θέλατε όλοι εσείς οι άεργοι πολιτικάντιδες), επισυνάπτω αποσπάσματα από το βιογραφικό σου (αναρτημένο στην ιστοσελίδα σου) :


    «Εξελέγη επτά συνολικά φορές βουλευτής Πειραιά και Νήσων….Mετείχε σαν Υπουργός και Υφυπουργός σε έξη κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και τo 1986 εξελέγη Δήμαρχος του Πειραιά …Μεταξύ άλλων διετέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών, Υπουργός Πολιτισμού κι Επιστημών και Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας, Τεχνολογίας και Εμπορίου»

    Τι έκανες τότε Αντρίκο, εκτός από το να παίρνεις τη βουλευτική σου αποζημίωση, για όλα αυτά που καταγγέλεις τώρα για Μακεδονία και Κυπριακό ?


    «Στις 17 Νοεμβρίου του 1994 παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα, αποχωρώντας παράλληλα κι από την ενεργό πολιτική»

    Δεν τα βρήκατε στις μοιρασιές ?


    «Στις εθνικές εκλογές του Μαρτίου 2004 εξελέγη για 8η φορά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (Επικρατείας), συνεργαζόμενος με το ΠΑΣΟΚ»

    Και …γαμώ τους ιδεολόγους…!!!! Η μήπως η σαύρα ο Σημίτης ήταν πιο δεξιός κι από τους δεξιούς, υπόδουλος της νέας τάξης πραγμάτων και αφέντης της λαμογιάς ?


    «Είναι Εταίρος (Public Policy Fellow) του Ερευνητικού Ιδρύματος Woodrow Wilson Center στην Ουάσιγκτον (1998-9) και ιδιαίτερα του Ινστιτούτου Κένναν για τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης»
    Α
    υτό πάλι τι είναι ρε Αντρίκο ???? Τι σκαρφίζεστε εσείς οι ιδεολόγοι της παγκοσμιοποίησης ???...


    «Τελευταία εργάζεται σαν επικεφαλής ομάδας διεθνών ειδικών συμβουλεύοντας την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε θέματα Ανταγωνισμού και Απελευθέρωσης των Αγορών»

    Άντε, καιρός ήταν να βγάλεις και εσυ κανένα μεροκάματο, να βάλεις κανένα ένσημο…. Εξαργύρωσε Αντρίκο όλα αυτά στα οποία εκπαιδεύτηκες μέσα από τους βουλευτικούς και υπουργικούς θώκους σου…


    «Τον Νοέμβριο του 2003 ονομάσθηκε Καθηγητής της έδρας Δημόσιας Πολιτικής «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο Αμερικανικό Κολέγιο της Ελλάδος»

    Θα τρέμουν τα κόκαλα του Βενιζέλου …


    Ντρέπομαι που τα άτομα που ασχολούνται με την πολιτική σ’ αυτή τη χώρα, είναι τόσο μα τόσο ξεδιάντροπα λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΡΕ ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ


    ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ.


    ΡΕ ΖΑΡΤΙΕΡΑ

    ΑΣΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ


    ΓΥΡΝΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΣΑΓΑΚΙΑ ΜΕ ΓΗΡΑΙΕΣ ΚΥΡΙΕΣ.

    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΖΑΡΤΙΕΡΑ

    ΥΓ.ΖΑΡΤΙΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    "Άγιε" που είσαι παιδί μου να εξηγήσεις σε αυτόν τον Κύριο Ανδριανόπουλο το game theory.
    Δεν το έχει πιασει καλά!
    Βρε μήπως ο Ανδριανό βγήκε να στηρίξει Ντόρα.
    Αλλα στου κουφού την Dora όσο θέλεις βρώντα!!!

    7 Μάρτιος 2008 4:05 μμ

    ================================

    όλοι στις ρίζες τους γυρνάνε,
    και ξέρουν που ...βρωντάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έγινε "μέτοχος" του press-gr ο Ανδριανόπουλος? Δεν μας φτάνουν οι εμφανίσεις στην τηλεόραση? Είπαμε να το "ριξουμε" στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ για να μην βλέπουμε τις φάτσες τους... Την έχουν δει όλοι blogger μου φαίνεται :) Τσουουουού ρε κωλόψαρα !!!

    http://liondani.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΡΕ ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ


    ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ.


    ΡΕ ΖΑΡΤΙΕΡΑ

    ΑΣΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ


    ΓΥΡΝΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΣΑΓΑΚΙΑ ΜΕ ΓΗΡΑΙΕΣ ΚΥΡΙΕΣ.

    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΖΑΡΤΙΕΡΑ

    ΥΓ.ΖΑΡΤΙΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανδριανόπουλε, δεν πας να δείς κανένα τουρλωτό κωλαράκι στο site του Μαλάκα grsex και να αφήσεις τη Μακεδονία ήσυχη ?

    Κι εσύ, σαν το Μαλάκα τον grsex, πετάγεσαι σαν την πορδή εκεί που δεν σε σπέρνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΟΗΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ
    ΕΙΝΑΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ .

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ.
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΝ ?
    ΓΙΑΤΙ ΖΗΛΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ?
    ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΑ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΗ.ΚΑΝΤΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΕΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καραμανλή, παραιτήσου σήμερα 07/03/2008 καί προκήρυξε αμέσως εκλογές μέ μόνο πολιτικό σύνθημα : Άμεση νομοθέτηση υποχρεωτικής επιστράτευσης όσων μισθοδοτούνται από από εταιρείες όπου συμμετέχει το Δημόσιο και θέτουν σέ κίνδυνο την κοινωνία στερώντας στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά: Φώς, νερό, επικοινωνία, μεταφορές και χρήματα. Θά χάσης τίς ψήφους τών ΔΕΚΟ και των κρατικών τραπεζών, αλλά θά βγής με 65 %. Τόλμα, έτσι μένουν στην Ιστορία οι ΗΓΕΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μεγαλύτεροι ΒΛΑΚΕΣ απο

    Ανδριανόπουλο

    Μάνο

    Παλαιοκρασά

    Δεν Υπάρχουν Διεθνώς.

    Ασε ρε Ανδριανόπουλε, πήγαινε να ασχοληθείς με τιποτα άλλο. Δεν είναι για σένα αυτά. Εσύ είναι ευαίσθητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Αντρίκος, γεμάτος ενθουσιασμό, πάει στο δάσος για να κυνηγήσει.

    Βλέπει μια μικρή καφετιά αρκούδα, τη σημαδεύει και τη σκοτώνει.

    Τότε νιώθει ένα κτύπημα στον ώμο, γυρίζει και βλέπει μια μεγάλη μαύρη αρκούδα η οποία του λέει:

    - Αντρίκο, έχεις δύο επιλογές, ή σου χιμάω και σε σκοτώνω, ή κάνουμε σεξ.

    Ο Αντρίκος αποφασίζει ότι προτιμά τη ζωή, οπότε σκύβει μπροστά και δίνεται στη μαύρη αρκούδα.

    Επί δύο εβδομάδες πονούσε, αλλά όταν έγινε καλά, ο Αντρίκος ορκίστηκε να εκδικηθεί!

    Πηγαίνει πάλι στο δάσος, βρίσκει τη μαύρη αρκούδα και τη σκοτώνει. Νιώθει πάλι κάποιος να τον κτυπάει στον ώμο.

    Αυτή τη φορά είναι ένα τεράστιο γκρίζλι.

    - Έκανες ένα τεράστιο λάθος, Αντρίκο, του λέει το γκρίζλι... Διάλεξε τι θες, ή σε ξεσκίζω με νύχια και με δόντια, ή κάνουμε άγριο σεξ.

    Για άλλη μια φορά ο Αντρίκος σκέφτηκε πως ήταν καλύτερα να υποκύψει.

    Χρειάστηκε κάμποσες εβδομάδες για να συνέλθει, αλλά εξαγριωμένος πια ο Αντρίκος, ξαναγυρίζει στο δάσος, βρίσκει το γκρίζλι και το σκοτώνει.

    Αισθάνεται ότι επιτέλους, πήρε εκδίκηση, όταν νιώθει ένα κτύπημα στον ώμο. Γυρίζει και βλέπει μια τεράστια πολική αρκούδα.

    - Παραδέξου το, Αντρίκο, του λέει η αρκούδα, δεν έρχεσαι στο δάσος για το κυνήγι, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν μπορείς παρά να συμφωνείς με τον Ανδιανόπουλο στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Στο θέμα όμως της οικονομίας είναι κομμάτι δύσκολο να συμφωνήσεις όταν σκόπιμα (δεν εξηγείται αλλιώς) μπερδεύει την έννοια της κερδοσκοπίας με την αισχροκέρδεια. Όταν τα ξεχωρίσει να μας πει τη θέση του και όχι να τα ισοπεδώνει για να περνάει τη θέση του!!

    ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πηγα τελικα στο grsex και μου εγινε η πουτσα καγκελο απο τις μουναρες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανδριανόπουλε, αυτοί εδώ έχουν μάθει το δούλεμα από τους πολιτικούς, δεξιούς και αριστερούς, δεν καταλαβένουν από ρεαλισμούς και αλήθειες.

    Διάβασε τους, κατάλαβε το επίπεδο τους, παραμύθιασε τους, και κυβέρνα τους.

    In other words, they're fucking hopeless! And you're too for trying!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. προταση στον ελληνικο λαο ολοι αυτοι που κυβερνησαν και κυβερνουν την χωρα να τους γινει κατασχεση ολων των περιουσιακων τους στοιχειων και να τους δοθει μισθος 1000 ευρω.ειμαι καιευσπλαχνος οχι 400 και 6οο αλλα 1000.και μετα να τους βαλουμε να παρουν αποφασεις για τον λαο.ποτε ο χορτατος δεν σκεφτεται το νηστικο κ.ανδριανοπουλε αυτο ειναι νομος.και ολοι εσεις που κυβερνησατε εχετε ληστεψει το δημοσιο χρημα με τον εναν η τον αλλο τροπο.ποιος απο σας δεν ειναι πλουσιος?ποιος δεν ζει μεσα στη χλιδη?γι'αυτο οι αποψεις σας δεν εχουν καμμια σημασια για τον απλο λαο ειναι απλα οι αποψεις του πως οι πλουσιοι να γινουν πλουσιοτεροι και οι μεσαιοι και κατω να χρεωνονται στις τραπεζες για να τους εχετε υπο ελεγχο.και απο κοινωνικο κρατος μηδεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τι γίνεται ρε καλόπαιδα; Έκλεισε νωρίς η ΑΥΡΙΑΝΗ και πάσαρε σε σας το άρθρο του Ανδριανόπουλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ποιά είναι η δίαιτα της πάπιας;

    Τα τρως όλα και μετά κάνεις τη πάπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Andrianopoule, pou tha petajeis aeto thn Kathara Deutera ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ωραία όλα αυτά κ. Ανδριανόπουλε...αλλά μήμπως είχατε εσείς μυωπία όταν απελευθερόσατε τις τιμές υγρών καυσίμων (ελεύθερος ανταγωνισμός),χωρίς να βάλετε τους σωστούς κανόνες του παιχνιδιού με τα γνωστά αποτελέσματα σήμερα και τον Μελισανίδη στο χρηματιστήριο της Ν.Υ και τους άμοιρους έλληνες να μην έχουν λευτά να βάλουν πετρέλαιο.
    Μέσα στο (μαντρί) των κομάτων εξουσίας πολλές αλήθειες κρύβοντε και καταπίνοντε χωρίς τύψεις από τους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ωραια τα λες Ανδριανοπουλε για τη ΔΕΗ και τους χαριστικους διορισμούς αλλά κανεις ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ σε οτι αφορα την οικολογικη καταστροφη που προκαλει η ΔΕΗ και για να μειωσει τις αντιδρασεις προσλαμβανει αργομισθους.
    ΜΟΥΓΚΑ για τη ρυπανση του περιβαλλοντος ετσι? Αυτα δεν σας μαθανε στο Πανεπιστημιο να τα αποτιματε σε χρημα?
    Αποζημίωση ειναι στις τοπικες κοινωνιες και οχι αργομισθια.
    Ποτε πληρωσαν τελευταία οι μεγαλο-ιδιωτες το κοινωνικο κοστος που προκαλουν?
    Αστο μη κουραζεσαι: ποτέ

    (να σου θυμίσω και τις καρκινογόνες κεραιες της φιλελευθερης ανταγωνιστικής κινητης τηλεφωνίας για τις οποίες εσυ και ο Μάνος είστε περήφανοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Παιδιά εγώ φεύγω …πάω ν’ανοίξω την Τ/β …..! ΕΕΕ!!!!! Οχι και ανδριανοπουλος εδώ μέσα ….καψαμπελη εε…καψαμπελη ορέ τι κανείς ????????
    Τσατισμένος με τα βαμπιρ…..(είμαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εχει μια άποψη ο άνθρωπος και μπορούμε να την ακούσουμε. Αυτό που με ενοχλεί εμένα είναι ότι δεν καταλαβαίνει ότι απλώς λέει την άποψή του και τίποτα παραπάνω. Εκφέρει μια γενική και αόριστη εκτίμηση των πραγμάτων, που δεν αποδεικνύεται από τίποτα ως σωστή, εκτός κι αν είναι απόδειξη το ύφος "αυθεντίας".

    Ποια είναι η δουλειά του σήμερα; Πουλάει απόψεις. Άμα κάποιος θέλει να αγοράσει ας αγοράσει.

    Οσο για το πρόβλημα των Σκοπίων οι γνωστές και κοινότυπες ανοησίες. Θα έπρεπε η Ελλάδα να βρει έναν ακόμη προϋπολογισμό για να κατακτήσει τα Σκόπια οικονονικά και πολιτιστικά, δήθεν. Η απόλυτη αφέλεια και η βλακεία. Να κόψουμε και στον κάθε Σκοπιανό ένα πλουσιοπάροχο επίδομα εφόρου ζωής και να δεις πως το πρόβλημα θα λυνόταν αμέσως.

    Νομίζει ότι έχουμε τα πετρέλαια των αφεντικών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΛΙΟΜΑΣΟΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κι εγώ που νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος έλλην που δεν έχει αδέλφια σέρβους και που μαζί με το μιχα μίλαγα για γενοκτονίες στα βαλκάνια το 90 κι έλεγα ότι τα συλλαλητήρια δεν ήταν παρά δημόσιες σχέσεις του άθλιου ελληνικού ιερατείου (και των αληταράδων ελλήνων πολιτικών of course)... σιγά σιγά βλέπω αναθεωρούμε και ξεψαρώνουμε, εύγε σύντροφε Ανδρέα αν και διαφωνούμε στα της οικονομίας. Οσο για το εθνικιστικό παραλήρημα του Μίκη (είναι και η ηλικία), έχει και την πλάκα του. Δεν σε συγκλονίζει το πως είναι δυνατόν μία τέτοια διάνοια (μουσικη εννοώ) να πιστεύει σοβαρά ότι οι αμερικανοί μας φοβούνται?(!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μπράβο ρε Καψαμπέλη! Αυτές είναι μεταγραφές ώστε να ανέβει το κύρος του press-gr!!!


    (ο Ανδριανόπουλος το ξέρει;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΜΑΛΘΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΟΥΔΙ
    ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
    ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ
    45 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ
    ΛΕΓΟΝΤΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟ.
    ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΠΟΥ Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΣΕ
    ΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΚΑ.
    ΑΝΤΕ ΚΟΠΡΙΤΗ ΑΔΕΙΑΣΕ ΜΑΣ
    ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΠΛΕΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Οι αγροτες πουλουν ακριβα.
    --------------------
    Γαμω το μουνι μου μεσα.Ασχετε Αδριανοπουλε με ενα σορο κυβερνητικες θεσεις στο παρελθον.
    Γαμω την τρελλα μου μεσα.
    ασχετε αδριανοπουλε...

    Μια πληροφορια ....Οταν καποτε ειχαμε εμφυλιο καποιοι δουλευαν για να τρων αυτοι που πολεμουσαν μεταξη τους....Οι αγροτες δουλευαν για να τους ταιζουν
    ΕΕΕΕ αυτοι που δουλευαν ασχετε αδριανοπουλε εειναι και οι μονοι που δεν πηραν συνταξη ΠΟΤΕ.
    Ασχετεεεεε....ακου οι αγροτες πουλαν ακριβα ....που οι περισσοτεροι καταντισαν χασισοκαλιεργητες για να τα βγαζουν περα.....εκτος και αν μιλας για το χασισι ...που δεν ξερω ισως το πουλαν ακριβα... παω πασο και ζητω συγνωμη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. φοιτητης 26 χρονων.
    Τόσα χρονια ο Κ Ανδριανοπουλος σε ποιο κρατος πολιτευοτανε?
    μηπως ριχνει ευθυνες στο λαο που δεν ελυσε το θεμα μονος του
    καλο θα ηταν αυτοι που καταστρεψαν να μην μιλανε ποια και να αποσυρθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. H ELLADA THA ALAKKI OTAN:
    1. KATARGITHOUN PLA TA SOMATEIA KAI ERGATOPATERES.

    2. KATAGITHOUNAI OLA TA APOVLITA TOU KKE.

    3. KATARGITHI TO SYRIZA.

    4. TA SXOLEIA NA KANOUNE MATHIMATA KAI OXI POLITIKES SYNANTISEIS.

    5. NA AMERIKANOPOITHOUN OLA.
    6. NA AKOLOUTHISOUME TO AMERIKANIKO OIKONOMIKO PROGRAMA.

    AMMA DEN GINOUNE AFTA...........XESTA.......OLOI NA PIDIKSETE APO TA VOUNA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ρε που ησουν εσυ κρυμενος ?

    Φτανουν ρε οι σωτηρες, απο τετοιους πηξαμε.

    Αφηστε το μπουρδελο την κυβερνηση να κανει την δουλεια της, εδω που φτασαμε πια οι διαφωνιες μεταξυ μας ειναι μεγαλη πολυτελεια.

    Τουλάχιστον ας δείξουμε αυτή τη φορά οτι είμαστε ενωμένοι...και οτι βρέξει ας κατεβάσει.

    Ομως σταματήστε κάτι μαλάκες σαν κι εσένα να μας τα πρήζετε και να κάνετε τον ανήξερο...Εσυ πού ήσουνα τόσο καιρό ρε παπάρα ??
    Μιλάς σαν να μήν πέρασες απο την εξουσια, σαν να μην ήξερες τι γινότανε τόσα χρόνια, και βγαίνεις τώρα και μιλάς για να αποποιηθείς των ευθυνών σου.
    ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αγαπητοί φίλοι,
    δεν είναι ώρα να «εξηγήσω» την game theory, ούτε θεωρώ απαραίτητο ότι πρέπει να απαντήσω στο φίλο μου τον Ανδριανόπουλο για τα περί της ελληνικής στάσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    Η θεωρία των παιγνίων έχει έννοια στο βαθμό που υφίστανται συνολική στρατηγική και σαφείς πολιτικοί στόχοι.
    Σε άλλη περίπτωση είναι φενάκη.

    Κακώς, κάκιστα η ονομασία των Σκοπίων απομονώθηκε από το συνολικό πλαίσιο στρατηγικής της Ελλάδας στα Βαλκάνια.
    Το μεγάλο λάθος, έγκλημα, που διέπραξε και διαπράττει στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, είναι ότι «του ξέφυγε το θέμα» από το πεδίο όπου θα μπορούσε να το ελέγξει.
    Η ΕΕ διαθέτει μηχανισμούς διαμεσολάβησης και πλαίσιο επίλυσης κρίσεων. Το ΝΑΤΟ δεν διαθέτει παρόμοιους.

    Αδρανήσαμε όσο το θέμα μπορούσαμε να το κουμαντάρουμε μέσα στην ΕΕ, σφυρίζοντας αδιάφορα και λέγοντας σαχλαμάρες του στιλ «ποιος θα ασχολείται σε δέκα χρόνια με το όνομα» και θεωρήσαμε ευκαιρία να πιέσουμε τα Σκόπια, δηλαδή τις ΗΠΑ, μέσω του ΝΑΤΟ!
    Ήτοι, είμαστε τόσο ηλίθιοι ώστε από «αντίπαλο» τα Σκόπια να καταστήσουμε «αντίπαλο» τις ΗΠΑ. Είναι, δηλαδή, σαν ο Πανσερραϊκός να έχει την ευκαιρία, για να επικρατήσει, να αντιμετωπίσει τα Κρύα Νερά και να επιλέγει τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο των Κρύων Νερών.

    Στο τέλος, ούτε η κόκκινη γραμμή των γειτόνων θα ισχύσει, ούτε η κόκκινη γραμμή που δηλώνουν ότι χάραξαν οι δικοί μας.
    Στο ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ δεν καταλαβαίνουν από κόκκινες γραμμές, αλλά μόνον από πράσινες. Ξέρετε, αυτές τις γραμμές που εκμεταλλεύονται οι Αμερικανοί για να ελέγχουν τις πλευρές εκατέρωθεν της γραμμής!

    Φοβού τους Δαναούς, λοιπόν, (Αμερικανούς) και Dora φέροντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Θεωρία των παιγνίων του Κωστα Φιλίνη εεε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Όχι φίλε 7.00
    Η θεωρεία είναι παλιά, αλλά όλοι το ξεχνάνε, καθώς εφαρμόζεται σε πολλά επιστημονικά πεδία πλέον. Για την ιστορία σου λέω ότι η μεγίστη τιμή πρέπει να αποδίδεται στους: Von Neumann and Oskar Morgenstern που πρωτοέγραψαν για αυτήν το 1944.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Η υστερία και η αληθεια.

    Και γιατί όχι η νηφαλιότητα και το ψέμα;

    Πιά είναι η αλήθεια, ποιό είναι το ψέμα σε μια ιστορία, οπως αυτή της ΔΕΗ;

    Ο κάθε σοβαρός άνθρωπος τεκμηριώνει τυλάχιστον με διαφορετικό τρόπο, την άποψή του για διαφορετικά θέματα.

    Από τον Ανδριανόπουλο, με αλλαγή μόνο του ονόματος της ΔΕΚΟ, έχω διαβάσει το ίδιο ακριβώς κομμάτι για τον ΟΤΕ, για την ΕΥΔΑΠ, για κάθε δημόσια επιχείρηση.

    Μου θυμίζει αυτόν με τα σεντόνια για τα Ακριβά Ρώσικα Τάνκς.

    Οποιο θέμα και να συζητάμε αυτός το σεντόνι του.

    Οχι δεν μπορούμε να συζητήσουμε για ένα θέμα όπως η ΔΕΗ και ο χαρακτήρας της με τέτοιο πρόχειρο και ΥΣΤΕΡΙΚΑ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, το ζήτημα της παραγωγής και της διαχείρισης της ενέργειας σε μια χώρα.

    Μια χώρα απασχολεί οτυς κατοίκους της σε τρείς τέσσερις μεγάλους τομείς.

    Στην παραγωγή αγροτικών προιόντων και τροφίμων, στην παραγωγή κατοικίας, στην παραγωγή ενέργειας, στις επικοινωνίες, στον τουρισμό, στην υγεία, στην αστυνόμευση, στην άμυνα.

    Σε όλες τις περιπτώσεις με την λογική του Ανδριανόπουλου, αγοράζουμε ακριβά τα προιόντα τους.
    Σε όλες τις περιπτώσεις οι εργαζόμενοι είναι χαραμοφάηδες, σε όλες τις περιπτώσεις για το ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΥΑΛΟ του, θα μας έρχονταν φτηνότερα, αν αναλάμβαναν τους κλάδους αυτούς μεγάλες επιχειρήσεις, ανταγωνιστικές στην παγκόσμια οικονομία.

    Οντως αν παίρναμε τα χωραφάκια από τους αγρότες και τα δίναμε στην ΜΟΣΑΝΤΟ, θα παρήγαγε περισσότερα και φτηνότερα αγροτικά προιόντα, αν μάλιστα δεν τους σπάγαμε και τ'αρχίδια με όρους για τα γενετικά τροποποιημένα, θα κατακλύζαμε την παγκόσμια αγορά και μείς θα τρώγαμε φτηνότατο καλαμπόκι.

    Οντως αν παίρναμε την κατοικία από τους μικροιδιοκτήτες και τις δίναμε σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, θα παρήγαγαν φτηνότερα σπίτια, ειδικά αν τους δίανμε την δυνατότητα να πολεοδομούν μόνοι τους και τους πουλούσαμε δημόσιες εκτάσεις χωρίς να τους σπάνε τ'αρχίδια οι οικολόγοι και τα συμβούλια επικρατείας.

    Το ίδιο σε όλα τα θέματα. Το ίδιο ακριβώς.

    Μόνο που δεν έχω καταλάβει, σ'αυτό το παιχνίδι ποιό είναι το ενδιαφέρον του Ανδριανόπουλου;

    Ενδιαφέρεται γενικά και αόριστα για το πώς βγαίνουν άσχετο για ποιόν μεγαλύτερα κέρδη;

    Ενδιαφέρετε για το πώς η παραγωγή θα μεγιστοποιηθεί σ'αυτόν τον τόπο, πως θα γίνει κερδοφόρα η παραγωγή ή ενδιαφέρεται για το πως οι κάτοικοι αυτής της χώρας θα ζήσουν καλλίτερα.

    Την δεκαετία του 90, το ζήσαμε αυτό το παιχνίδι με την απελευθέρωση της αγοράς καυσίμων όταν ήταν ο ίδιος υπουργός Ανάπτυξης.
    Σήμερα πάρα πολλοί Ελληνες αδυνατούν ή έστω το σκέφτονται να βάλουν βενζίνη.

    Το είδαμε το ίδιο ποίημα με το αεροδρόμιο του Ελληνικού και την δημιουργία του Ελ Βενιζέλος.

    Πέτυχαν και να χρεωκοπήσουν την Ολυμπιακή και να αυξήσουν τα εισητήρια των αεροπλανων, με τα σπατόσημα κλπ.

    Γενικά όπου έγινε ιδιωτικοποίηση, εγώ δεν είδα να κέρδισα ΚΑΤΙ.

    Αν θέλαμε μεγαλύτερα κέρδη, άσχετα με το τι σημαίνουν αυτά, θα μπορούσαμε να προσφύγουμε σε άλλες κατευθύνσεις πιό σίγουρες, όπως η πορνεία και το λαθρεμπόριο, όπως κα΄νουν για παράδειγμα οι πετρελαιάδες και οι εφοπλιστές "μας".

    Ομως Ανδριανόπουλς, δεν μας ενδιαφέρει μια τέτοια κοινωνία, πάψτε πιά να μας κοροιδεύετε, ότι άν μεγαλώσεις η πίττα, θα μας πέσει και μας μεγαλύτερο κομμάτι.

    Ηδη η πίττα μεγαλώνει 15 χρόνια τώρα με ρυθμό 5% κάθε χρόνο, δηλαδή όλοι μας πρέπει να είμασταν κατά 220% πλουσιώτεροι απ'ότι το 92.

    Θα έπρεπε να δουλεύουμε τις μισές ώρες, δηλαδή 4 ώρες και να περνάμαι με τις ανέσεις που περνάγαμε και το 92.

    Αν βρείς κανέναν που δουλεύει λιγώτερο από 14 ώρες και δεν είναι χρεωμένος, έλα να μου το πείς.

    Σαχλαμα΄ρες λές Ανδριανόπουλς. Σαχλαμάρες.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κατω απο τα μεταξια του "φιλελευθερου " ο Ανδριανοπουλος εκρυβε & τωρα φανερωσε εναν χωριατη αρβανιτη φασιστα,απογονο των Αλβανων κατσαπλιαδων που εφτιαξαν τα αρβανιτοχωρια Πειραιας & Αθηνα.

    Καταλαβα γιατι τον εστειλε η κομμουνιστρια πρωτη συζυγος του.

    Φιλελευθεροι,φασιστες & κομμουνιστες ,ολος ο κοσμος ,τον θεωρουν μαλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Φίλε Χωριάτη
    ρίξε και μια ματία στις επισημάνσεις του Γιώργου Παπαδημητρίου για την περιπέτεια των Βιοκαυσίμων, είμαι βέβαιος ότι σε ενδιαφέρει:

    i. Δεν μπορέσαμε να αποκτήσουμε ένα πάγιο, σαφές και αξιόπιστο νομοθετικό πλαίσιο για την οργάνωση της αγοράς των βιοκαυσίμων.
    ii. Δεν μπορέσαμε να τα εντάξουμε στο ενεργειακό ισοζύγιό μας ως βασική μορφή των ΑΠΕ και ως εργαλείο για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
    iii. Εγκαταλείψαμε πρόωρα ένα από τα λίγα οικονομικά εργαλεία που διαθέταμε στην περιβαλλοντική πολιτική μας, χωρίς να υποβληθούμε καν στον κόπο να αναζητήσουμε άλλες λύσεις εκτός από την αποφορολόγηση.
    iv. Δεν διατηρούμε μόνο αλλά επιτείνουμε τους αδιαφανείς και πελατειακούς όρους που λειτουργούν ως εμπόδιο στην οργάνωση μιας ανταγωνιστικής αγοράς με βάση τις αρχές και τους κανόνες του Συντάγματός μας και του κοινοτικού δικαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλά τα μπινελίκια από τους "σχολιογράφους", αλλά για την ταμπακιέρα ούτε λόγος. Η είστε τόσο βλάκες που δεν έχετε επιχειρήματα ή είστε τόσο σίγουροι για όσα πιστεύετε, που δεν κάνετε τον κόπο να εξετάσετε οποιαδήποτε άλλη άποψη. Ότι από τα δύο και να ισχύει, μ' αυτά τα μυαλά έχετε κάνει αυτή τη χώρα σκατά, εσείς του "πλειοψηφικού" ρεύματος. Ο Ανδριανόπουλος ούτως ή άλλως είναι κόκκινο πανί για τους περισσότερους 'Ελληνες και κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΑΜΕ κ.Ανδριανόπουλε στο ΣΚΑΙ να λέτε ότι ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Επειδή όμως ΔΕΝ ζείτε στη Μακεδονία και ΔΕΝ έχετε γείτονες ρευστής συνείδησης... ασχοληθείτε με τα ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΑΣ... και για την Μακεδονία... έχουν συγκεκριμένη άποψη και οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και το 84% του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Αν εσείς έχετε εξασφαλίσει στα παιδιά σας με ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ... αφήστε σ' εμάς τους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ να εξασφαλίσουμε τα παιδιά μας όπως ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ και σύμφωνα με την ιστορία μας και το κόστος που ΕΜΕΙΣ πληρώσαμε σε αίμα για να ελευθερωθεί η Μακεδονία στις ΑΡΧΕΣ του αιώνα, κατά τον 2ο ΠΠ αλλά και κατά τον εμφύλιο. Κρατήστε την διπλωματία σας για συζητήσεις καφετερίας στο Κολωνάκι κι επιτρέψτε μας ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ για τις ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ των πράξεών μας.
    Εσείς μπορεί να βρήκατε τρόπο να ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ από την ΜΑΚΕΔΟΝΟΠΟΙΗΣΗ της FYROM...αλλά ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟ ξέρουμε ποιο θα είναι το κόστος που ΔΕΝ μπορεί να διανοηθεί ένας φιλόσοφος κάτοικος Βορείων Προαστίων.


    ΣΧΕΔΟΝ τα πάντα για το Σκοπιανό μπορείτε να τα βρείτε στο αρχείο του http://macedonia-greece.blogspot.com

    ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.
    Μεγαλειώδεις διαδηλώσεις Ελλήνων της ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ με συμμετοχή 40.000 διαδηλωτών για τη Μακεδονία μας...
    αποσιωπήθηκαν από ΟΛΑ τα ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΜΕ! ΓΙΑΤΙ;;; Για να ΜΗΝ βάλουν ιδέες και στους Έλληνες και πάρουνε τους δρόμους!

    ΕΠΙΘΕΣΗ Σκοπιανών σε συνεργείο του MEGA CHANNEL, ξυλοδαρμός δημοσιογράφων και λιθοβολισμός της Ελληνικής Πρεσβείας 19/2/08 με την άφιξη Νίμιτς στην Αθήνα!

    Αφασία του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό! Είπε ο Αλαβάνος στη Βουλή: "Η Μακεδονία=Τίτλος για Φέρετρο"!

    Πριν από τις εκλογές Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

    ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στη FYROM : Προχθές δεν μπήκαν οι Σκοπιανοί με ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ στα Αλβανικά Χωριά;
    Οι Σκοπιανοί δεν ήταν που ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ κάθε συμμετοχή των Αλβανών στις διαπραγματεύσεις για το όνομα;;;
    Οι Σκοπιανοί ΔΕΝ σάπισαν στο ξύλο κάποιους Βουλγαρίζοντες που ΤΟΛΜΗΣΑΝ να καταθέσουν στεφάνι στην BUNEVA;;;

    ΒΒC και BRITANNICA φορείς πορπαγάνδας υπέρ των ΣΚΟΠΙΩΝ!

    Θέλετε να μάθετε για τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια;
    Για τους 100.000 Ελληνόφωνους Βλάχους που απαριθμεί η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
    Με τις κλωτσιές τους διώχνουν από το Ελληνικό Προξενείο της FYROM! Ενώ οι Σκοπιανοί ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ τις Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες.

    Δημόσιος Υπάλληλος ο Παύλος Βοσκόπουλος ,Γεν.Γραμματέας του Ουρανίου Τόξου, και καταγγέλει το Ελληνικό Κράτος-Εργοδότη του για ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ !!! Διαβάστε σχετικά εδώ!

    Ποια σχέση έχει η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ και τον Τζορτζ Σόρος;
    Ξέρετε που εστίαζε τους αγώνες του το ΚΚΕ για δεκαετίες ολόκληρες; Στην ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ της Μακεδονίας και της Θράκης!
    Παρόλο που στην Μακεδονία κατοικούσαν χιλιάδες Σλαβόφωνοι Έλληνες, Έλληνες Βλάχοι κι Αρβανίτες, Ελληνόφωνοι Έλληνες και τέλος πάνω από ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!
    Μπορεί κανείς να καταλάβει με ποια λογική μέχρι και κατά τον εμφύλιο, το ΚΚΕ ενεργούσε για την αυτονόμηση της Μακεδονίας και βοηθούσε τον ΤΙΤΟ να καταλάβει ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ;;;

    Τι έγραψαν για τον Τζορτζ Σόρος τα INDYMEDIA της Αργεντινής;

    Γιατί συμπλέουν με τον Soros τα Ελληνικά Υπουργεία και συγχρηματοδοτούν φιλοσκοπιανά project;

    Ατελείωτες ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ διεκδικήσεις θα βρείτε εδώ! και
    οι ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ συνεχίζονται μέχρι και τις μέρες μας για όσους ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ!
    Ανάλογα με τις εξελίξεις ... οι Σκοπιανοί μας έχουν ετοιμάσει σχετικό πακέτο εκδίκησης! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!

    Ψήφισμα ΚΕΡΑΥΝΟΣ γαι τα Σκόπια από τον OBAMA κι άλλους υποστηρικτές των Ελληνικών θέσεων

    Οι Σλαβόφωνοι Έλληνες πολέμησαν και το 1821 αλλά και στον Μακεδονικό Αγώνα κατά χιλιάδες.
    Σχετικές λίστες υπάρχουν εδώ !

    Γαλλική ΑΠΟΓΡΑΦΗ των σχολείων της Μακεδονίας επί Τουρκοκρατίας δείχνει μία πραγματική εικόνα της εποχής και θα την βρείτε εδώ!. Οι "Μακεδόνες Σκέτο" πάλι μας κρύφτηκαν!

    Σας προτείνω να δείτε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Φίλε 8.29, μην δίνεις σημασία.
    Είναι τρείς τέσσερις φασιστοεθνικιστές, που το ίδιο βιολί έχουν σε όλες τις συζητήσεις.

    Εχουν στοχοποιήσει, όσους σκέφτονται διαφορετικά απ'αυτούς και δεν καταλαβαίνουν τίποτε.

    Εχουν μια ιεραποστολική μανία. Πρέπει να είναι καλόγεροι ή κα΄τι τέτοιο. Αρρωστοι άνθρωποι. Βλέπουν παντού πράκτορες και προδότες. Τι να κάνυμε, πρέπει να υπάρχουν και αυτοί.

    Είναι υγεία. Ετσι βλέπει ο κόσμος τι μπορεί να πάθει αν σκέφτεται σαν αυτούς και προβληματίζεται λίγο πιό σοβαρά για τα δια΄φορα ζητήματα.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΡΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΑΕΙ ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΤΟΥΤΟ :

    ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ 'FOUNDATIONS' Η ΟΧΙ ?
    ΔΟΛΛΑΡΙΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ 'ΙΔΡΥΜΑΤΑ' ΣΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ Η ΟΧΙ ?

    ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ?


    ΑΣΕ ΤΙΣ 'ΟΜΟΡΦΙΕΣ' ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ..

    (ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ..)

    ΧΑΙΡΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΙ-ΜΑΝΟΙ- ΜΠΙΣΤΗΔΕΣ - ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΙ - ΚΟΥΝΕΛΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ... ΑΙΝΤΕ ΝΕ ΒΓΕΙ ΚΟΥΝΕΛΑΚΗΣ Η ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ Η ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑ , ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ?

    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ?

    ΜΗΠΩΣ ΑΛΑΒΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΕΠΟΝΤΟΣ ?

    ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ , ΜΗΔΙΣΑΝΤΕΣ , 'ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ' ΚΑΙ 'ΝΕΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ' ΤΗΣ ΠΟΡΔΗΣ, ΡΕ ΟΞΩ , ΟΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ο ΑΚΡΑΤΟΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ Ο Κ.ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ.
    ΤΡΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ ΗΠΑ.ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΑΝΕ ΡΕΚΟΡ ΕΝΩ Ο ΜΕΣΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΣΘΕΙ ΤΟ 150% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ Η ΣΥΝΕΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΠΑΕΙ ΡΕΚΟΡ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟ 50% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ. ΑΥΤΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο Κ.ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΕΣ? ΓΙΑΤΙ ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ?
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ Κ.ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΩΣ ΑΥΘΕΝΤΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ποιος επωφελείται του πανικού; Ποιος ξεπουλάει την περιουσία του Ελληνικού λαού, των πολλών, στα χέρια των αχόρταγων λίγων, ντόπιων και ξένων;
    Έχετε δει ποτέ ένα λογαριασμό ρεύματος; Πόσο ακριβώς πληρώνεις στη Δ.Ε.Η και πόσο σε Ε.Ρ.Τ., Δήμο κ.λπ.
    Ανικανότητα διαχείρισης σημαίνει απλά ανικανότητα διαχείρισης με στόχο το ξεπούλημα. Δείτε στη Ρωσία τι γίνεται σήμερα και τι πριν λίγα χρόνια που την έκλεβαν και θα καταλάβετε.
    Ποιος ελέγχει τα Μ.Μ.Ε.; Τα φθηνά Κινέζικα που όλοι τα πληρώνουμε και θα τα πληρώσουμε ακριβά. Η φιλελεύθερη αγορά που οδήγησε στα καρτέλ του γάλακτος.
    Ξέρετε πολλούς αγρότες με μυστικούς λογαριασμούς στο.. Λίχνενσταϊν; Όχι της περιοχής Ζωνιανών, βέβαια γιατί όπου υπάρχουν ναρκωτικά υπάρχουν χρήματα και αν ήμασταν στην Αμερική θα υπήρχε και η Wall Street.
    Σχετικά με το όνομα, θα πρέπει να βρουν την δική τους αληθινή ταυτότητα. Και αυτό θα τους σώσει.
    Πρέπει να ξεπεράσουμε την λογική "να κλείσει η υπόθεση" και στο Κυπριακό.
    Έχετε δίκιο για τους Αμερικάνους, κοιτάνε το συμφέρον τους και πολύ καλά κάνουν αλλά εμείς πότε θα γίνουμε ΦΙΛΛΈΛΗΝΕΣ;
    Η σφαγή είναι σφαγή από όποιον και αν γίνεται και θα πρέπει να είμαστε αντίθετοι. Γιατί την έχουμε βιώσει την σφαγή.
    Κλείνοντας ο βλάκας δε φταίει αν είναι βλάκας, ο μύωπας μπορεί και να θεραπευτεί με την σημερινή τεχνολογία αλλά η επίτηδες πολιτική μυωπία με απώτερους σκοπούς είναι τουλάχιστον βλακεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Σαφως φιλε 9:50 μμ δεν ειναι αυθεντια.
    Μια αθυεντια θα μπορουσε να συλλαβει οτι οι αγροτες δεν πουλουν ακριβα.Θα μπορουσε να συλλαβει οτι ο κερδοσκοπος επιχειρηματιας ,εργατης,αγροτης, πολιτικος,πολιτης μιας κοινωνιας την οδηγει στην εξαχριωση και την καταπτωση ...στο ονομα του φιλελευθερισμου θα δουμε τις αλυσιδες να γιγαντωνουν.

    κ.Ανδριανοπουμε κανε μπεεεεεε ..ευχαριστουμε δεν θα παρουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Μονόπλευρος ως συνήθως ο Ανδριανόπουλος, αλλά λέει αλήθειες.
    Χιλιές φορές πολιτικοί με αρχίδια σαν τον Ανδριανόπουλο παρά λινάτσες με ξύλινο λόγο.

    http://pea-kyanea.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΙ-ΜΑΝΟΙ- ΜΠΙΣΤΗΔΕΣ - ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΙ - ΚΟΥΝΕΛΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ... ΑΙΝΤΕ ΝΕ ΒΓΕΙ ΚΟΥΝΕΛΑΚΗΣ Η ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ Η ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑ , ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ?

    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ?

    ΜΗΠΩΣ ΑΛΑΒΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΕΠΟΝΤΟΣ ?

    ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ , ΜΗΔΙΣΑΝΤΕΣ , 'ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ' ΚΑΙ 'ΝΕΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ' ΤΗΣ ΠΟΡΔΗΣ, ΡΕ ΟΞΩ , ΟΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πληρωμένος πράκτορας των Αμερικάνων
    ο Ανδριανόπουλος
    κάθε φορά βγάινει για να αβαντάρει κάτι ....

    Είναι όμως γνωστός και μη εξαιραιρετέος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. παλι μαλακιες γραφει ο κλανιαρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΠΡΕΖΟΜΕΝΟΙ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ; ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑΚΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΦΑΠΕΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΛΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΖΑΡΤΙΕΡΑΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ... ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ. ΕΔΩ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΓΑΝΕ ΠΩΣ ΕΙΧΕ Γ... ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΣΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Imoun panta erotevmeni me ton Andrianopoulo ala aftos protimise ali ke tin pantreftike.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Στην συντριπτική πλειοψηφία όσων λέει έχει δίκιο. Κάποιος φίλος είπε ότι μπερδεύει την κερδοσκοπία με την αισχροκέρδια. Νομίζω ότι εμείς οι περισσότεροι το κάνουμε. Γιαυτό και ο όρος κερδοσκοπία μας φέρνει αρνητικά συναισθήματα. Το μόνο που διαφωνώ είναι ότι εξαντλούμε τα διπλωματικά μας αποθέματα για ένα ανούσιο πράγμα. Τι σημαίνει εξαντλούμε τα διπλωματικά μας αποθέματα; Αν εξηγήσουμε ότι έχουμε δίκιο γιατί να πάρουν αρνητικά τη θέση μας; Το πρόβλημα είναι ότι το θέμα πήγε στη διπλωματία αντί για την επιχειρηματολογία κε. Ανδριανόπουλε. Και ευθύνη δε φέρει κανένας άλλος εκτός από την κυβέρνηση. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε λέτε στον ελληνικό λαό ποιος πραγματικά πούλησε την Μακεδονία. Ο κ Μητσοτάκης. Διαβάστε τη δήλωση του κ. Κρις Σπύρου εδώ http://blog.antibaro.gr/2007/11/26 και πείτε μας τη γνώμη σας για τον Μητσοτάκη.

    Ο ανώνυμος λεχρίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Andrea kala na pathis pou asxolise me ta pitoyra.
    Oi pio poli boleyonte sto xartziliki tou Mpampa kai to pezoun sosialistes. Ti na kseroun gia eleftheri oikonomia .
    Pos na tous pisis oti i eleftheri oikonomia opou efarmostike pragmatika eine iper ton katanaloton.
    I gialantzi dikia mas eleftheri ikonomia dini kai se aftous kapia dikea.
    Stis eleftheres ikonomies to kratos prostatebi gia tin poiotita kai tin posotita kai o enimeromenos katanalotis gia tis times.
    Kanena apo afta den ginete stin Ellada.Poiotita katantisame i xomateri tis ebropis, apati stin proeleysi ton proionton, patates, ntomates politaksidemenes apo skopia ston sineterismo tis kritis kai meta elliniki agora san kritis kai polla ala paradigmata. Posotita stis laikes prepi na ise magos gia na dis ti grafi i zigaria . Times edo exoume emis ro logo katanalotiko kinima kai enimerosi, Edo ta blogs mpori na peksoun ena poli megalo rolo apokaliptontas ta megala katastimata pou poloun stin ellada ego ida 6 mpires 500 ml 2.00 e stin germania 3.49 e se prosfora stin Ellada . Sinergasia me bloggers se ales xores kai kataggelia pantou .
    As kanoume mia katanalotiki organosi oloi mazi oi bloggers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Γελοίε ΑΝδριανόπουλε υποστηρικτή του νεοφιλελευθερισμού που έφερε στο σημείο της εξαθλίωσης εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη, ακόμη και στην πατρίδα του φιλελεύθερου καπιταλισμού. Ασχετε και φανατικέ κοντοφθαλμε πολιτικέ, άλλο η κερδοσκοπία και άλλο το εντός των λογικών κι αποδεκτών πλαισίων κέρδος.

    Άλλο το κέρδος του αγρότη που φτάνει το 15-20% κι άλλο το 200 και 300% κέρδος του χοντρέμπορα ή της τράπεζας ή της πετρελαιοβιομηχανίας. Ή είσαι προπαγανδιστής ή είσαι ηλίθιος. Μάλλον όμως και τα δύο όπως έχει αποδείξει η ιστορία σου. Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ. ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αυτοι που διεβλεψαν το πιο ουσιωδες αναφορικα με αυτον τον τυπο, ειναι δυο - τρεις.

    Ειναι αυτοι που διεκριναν οτι ο ανθρωπος (πρεπει να ) ειναι βαλτος!

    Τα χαρακτηρηστικα του ειναι :

    αργοστροφος

    λατρης πηγων κερδους

    ανιδεος για τα πραγματα για τα οποια επιχειρει να μιλησει

    ηθοποιος - υποκριτης, ωστε να μην μπορει ο μεσος πολιτης να διακρινει την αγνοια του

    ευπειθης σε οσους αποφασισε να υπηρετησει με ανταποδοση το κερδος

    θρασυς, οσες φορες καλειται να εκτελεσει την επωμισθεισα αποστολη του

    βρωμικος, αφου εχει συνειδηση των πραξεων του

    μωροφιλοδοξος, και επομενως

    κενος και απλοϊκος.


    Κοινως, ενας ασημαντος και χρησιμος
    βλαξ!

    Εαν δεν ηταν, το αρθρο αυτο θα κοσμουσε κατι καλυτερο και θα ηταν σημειο αναφορας για πολλους σκεπτομενους ανρθωπους.

    Τα παραπανω χαρακτηριστικα ειναι αξιοζηλευτα στα ματια μεγαλοτρωκτικων ενθεν και ενθεν. Γι' αυτο και τον χρησιμοποιουν!

    Υποσημειωση: οσοι τον χρησιμοποιησαν στο παρελθον, δεν ειναι απαραιτητα ολοι, μεγαλοτρωκτικα.

    Παρε τωρα και την υπογραφη μου, αχρειαστε.

    ΕΥΘΥΔΗΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. KANENΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ!!!

    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!


    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Δεξιοί κι Αριστεροί, ας χτυπήσουμε την τραπεζική κατοχή της πατρίδας μας, τα άλλα τα βρίσκουμε μετά!

    Καμία υποχώρηση στον τραπεζικό ιμπεριαλισμό που καταδυναστεύει το λαό μας και την πατρίδα μας, και τρέφεται από τις σάρκες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ρε αγράμματοι χαχόλοι που σας πείραξε μέσα στα συμπλέγματά σας ο Ανδριανόπιουλος που τα αρχ... του μόνο έχουν όσο μυαλό όσο όλοι οι άλλοι πολιτικάντηδες μαζί. Αλλά η κοπμλεξάρα του επαρχιωτισμού σας είναι τέτοια που δεν βλέπετε πως όταν η τσεμπεροφόρα κοπελίτσα τότε μάνα σας βολόδερνε ακόμη στα βουνά και στα χωράφια του παππού σας ο Α. τους είχε γράψει την Βουλή τους εκεί που δεν σβήνει η μελάνη. Και τα είχε βροντήκει. Ξέρετε πολλούς ρε που να έκαναν κάτι παρόμοιο;

    Σας έχει ρε, χεσ... γι’ αυτό και χύνετε τόση χολή. Οποιος εδώ δεν αναμασά τις αμπελοφιλοσοφίες της ντόπιας βλακείας είναι ρε πράκτορας; Αντε χαθήτε ρε συμπλεγματικοί άσχετοι και μας τα πρήξατε.Οταν αυτός ρε εξυπνάκιδες μπλόγκερς (!!) δούλευε με υπολογιστή στις αρχές του ’80, οι πατεράδες σας επικοινωνούσαν ακόμη με καπνούς και συννεφάκια.

    Οσο για σένα ρε Ετθύδημε, θα σου συνιστούσα να θαυμάζεις τον Τσίπρα (τι έγινε ρε με την φτηνή βεμζίνη που θα έπαιρνε από τον Σαβέζ για τα αυτοκίνητα του Δήμου, ο κόπανος;) και με τον Νομάρχη Ψωμιάδη. Αυτοί ταιριάζουν σαν διάνοιες και πολιτικά αναστήματα με την ...πανέξυπνη βλαχομουτσουνάρα σου. Κι άσε εμάς τους άσχετους να πασχίζουμε να ανοίξουμε τα μάτια μας με αυτά που γράφει και λέει ο Ανδ. Για την μαλακία σας, ρε γαμώτο !!

    Aνήθικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ρε φίλε "Ελληνα Μακεδόνα", θα μας τρελλάνεις.

    Για ποιούς Μακεδόνες που μάχονται μιλάς; Τους ντόπιους, τους λεγόμενους αυτόχθονες, τους κάνετε στην μπάντα στην Β. Ελλάδα γιατί λεέι ομιλούν το "ιδίωμα". Ολοι οι άλλοι που τσιρίζουν για την Μακεδονία είναι είτε Πόντιοι Μικρασιάτες είτε Νοτιοελλαδίτες.

    Ο Ανθιμος είναι Πελοποννήσιος. Ο Ψωμιάδης Πόντιος και ο Ζουράρης Κρητικός. Λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΑΝΤΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ... ΣΥΡΙΖΑ.


    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΑΠΙΤΕΣ ΤΟ 85-90 ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΗΡΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Για τον "ανήθικο":
    Τι ξέρεις για τη γενιά του Ανδριανόπουλου; Ήταν οι Ανδρανοπουλαίοι που κούναγαν τον Πειραιά με τον τότε Ολυμπιακό,όπως σήμερα ο Κόκκαλης! Τι ξέρει από καταπίεση ο Ανδρέας; Τι ξέρει από τον αγώνα επιβίωσης; Στα χαρτιά είναι όλα ωραία. Πήγαινε όμως στο χωράφι, στη στάνη, όχι σχολασμένος από γεωπονικές σχολές αλλά με την εγκαταλειμμένη ύπαιθρο στην παραδοσιακή παραγωγή μέχρι την περασμένη δεκαετία για να μας πει ο κ. Ανδρέας για υγιή ανταγωνισμό , για λειτουργία της ανταγωνιστικότητας στην ελεύθερη αγορά με γεωργούς , κτηνοτρόφους και εργάτες να δουλεύουν με στοιχεία της αγοράς σημερινά αλλά με μέσα παραγωγής τουΜεσαίωνα! Τι έκανε η παράταξη του Κ.Ανδρέα μετά την απελευθέρωση για τον αγρότη και τον εργάτη Τον ξεσπίτωσε με το καλό και με τη βία, και τονέκανε μετανάστη στηχώρα του βορά στο στόμα των φίλων της πα΄ρατξής του για να μας μιλά ΄σημερα για φιλελεύθερες πολιτικές! Εξασφάλισε τις ίσες δυνατότητες κύριε Ανδριανόπουλε στους έλληνες ποίτες και μην τους ζητάς να μπούνε σε έναν αγώνα ερασιτεχν΄ών με επαγγελματίες! Ποια μόρφωση , ποια παιδεία , ποια προετοιμασία έκανε η παράταξη που υποστηρίζεις εκτός τις αρπαχτές σε κάθα εποχή και τόπο στη χώρα μας! Σε ποια κατάσταση έχει φτάσει η παράταξή σου τον εργαζόμενο που του ζητάς΄ακόμα κι άλλες κι άλλες κι άλλες θυσίες;πότε πια; Με τουτα και με α άλλα φτάσαμε στη παγκοσμιοποίηση που έφερετον έλληνα καταναλωτή στη δυσκολότερη θέση στην Ευρώπη γιατί. Ο εργαζόμενος φταίει; Αν το πιστεύεις έίσαι "έξω".

    ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ
    Γιανης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Συμφωνώ φίλε (7 Μάρτιος 2008) 10:32 μμ ότι μόνο αυθεντία δεν είναι αφού και εγώ τον κατάλαβα ένας απλός Έλληνας πολίτης (που μια φορά στα τέσσερα χρόνια παλεύω μπας και ξεφύγω από κάτι τέτοιους τύπους). Και πολύ αποκαλυπτικό, επειδή δεν ήξερα... η απάντηση του φίλου (8 Μάρτιος 2008) 5:29 μμ…
    O Έλληνας τελικά είναι ο χειρότερος εχθρός του Έλληνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Αναρωτιεμαι σ`αυτους τους ανθρωπους κυκλοφορει στις φλεβες τους αιμα η χρημα .Ξερω οτι το χρημα μετατρεπετε και σε αιμα γι`αυτο αναρωτιεμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Τι θέλει να μας πεί ο Κρίς Σπύρου; Πως ο Κλίντον θα απαγόρευε να χρησιμοποιήσουν το όνομα Μακεδονία; Ελα τώρα... Τον είδαμε σε τόσα άλλα. Να μην ξεχνάει όμως πως ο Κλίντον θα αναλάμβανε την 1η Ιανουαρίου αλλά τα Σκόπια είχαν ζητήσει να γίνουν δεκτά στον ΟΗΕ σαν Μακεδονία από τα μέσα του προηγούμενου Νοεμβρίου. Δίχως τον συμβιβασμό του FYROM θα είχαν σίγουρα γίνει δεκτά σαν "Μακεδονία". Γι αυτό και εγκρίθηκε τότε από όλα τα ελληνικά κόμματα. Τι θα γινόταν τότε κ. Σπύρου; Εξ άλλου ο Ανδριανόπουλος το γράφει. Τώρα καταλαβαν όλοι πως το Μ στο FYROM σημαίνει "Μακεδονία";

    Για τον φίλο που στενοχωριέται που έδωσε στην ΔΑΠ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΌΠΟΥΛΟ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΉΣΩ ΤΙ ΜΆΧΕΣ ΕΔΩΣΕ ΌΤΑΝ Ο ΕΒΕΡΤ ΤΟΝ ΠΟΎΛΗΣΕ ΣΤΟ ΘΈΜΑ ΤΗΣ ΑΓΕΤ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΣΑΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ; Επειδή ξέρω καλά την περίπτωση, στην ΝΔ τον είχαν εντελώς ξεχάσει και τον ξαναθυμήθηκαν όταν το 2004 - 10 χρόνια μετά - συνεργάσθηκε με τον Γιωργάκη.Για να τον βρίσουν βέβαια...

    Στον φίλο που έγραψε για την αποτυχία του νεοφιλευθερισμού στην Αμερική θέλω να του θυμίσω πως από χρόνια κατηγορείται ο Μπούς για εγκατάλειψη αυτών των αρχών και για απίστευτο παρεμβατισμό. Μάλιστα όλοι οι νεοφιλελεύθεροι επικριτές του προειδοποιούσαν για τελική οικονομική αποτυχία. Για του λόγου το ασφαλές παραθέτω μερικά βιβλία γραμμένα νωρίτερα πάνω στο πνεύμα αυτό:

    Conservatives Betrayed: How George W. Bush and Other Big Government Republicans Hijacked the Conservative Cause, (2006)

    του Richard A. Viguerie

    -----------------------------------
    Leviathan on the Right: How Big-Government Conservativism Brought Down the Republican Revolution, (2007)

    του Michael D. Tanner

    -----------------------------------

    Buck Wild: How Republicans Broke the Bank and Became the Party of Big Government (2006)

    του Stephen A. Slivinski

    LIBERAL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Σχετικά με τον κ.Ανδριανόπουλο
    Σαφώς και σε κάποια σημεία έχει δίκιο. Όμως πιστεύει κανείς πως ο ελεύθερος ανταγωνισμός ή η ελεύθερη αγορά αρκούν από μόνες τους για την πτώση των τιμών? Τότε κ. Ανδριανόπουλε πώς εξηγείτε ότι η τιμή του γάλακτος στην εγχώρια αγορά (που παράγεται,μεταφέρεται και πωλείται από ιδιωτικά συμφέροντα) παραμένει υψηλή ? ( ανώτερη από πολλές Ευρωπαικές χώρες στις οποίες εξάγεται)
    Η απάντηση είναι πως τα καρτέλ γάλατος συνεργάζονται μεταξύ τους , συμφωνώντας σε μια κοινή αλλά υψηλή τιμή.
    Παρόμοια κατάσταση και στον χώρο της ναυτιλίας. Γιατί τα δρομολόγια των πλοίων προς τα νησιά χαρακτηρίζονται από ακριβές τιμές με διαρκώς ανοδική τάση? Είναι κρατικά ή μήπως δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός εκεί?
    Αν και συχνά οι ιδιωτικοποιήσεις είναι αναπόφευκτες ,δεν συνεπάγονται αυτόματα πτώση των τιμών και βελτίωση της ποιότητας. Είναι πολύ εύκολο οι επιχειρηματίες αντί να ανταγωνιστούν (εις όφελος του καταναλωτή) ,να συνεργαστούν (εις βάρος του καταναλωτή) ακυρώνοντας τον ανταγωνισμό στην πράξη. Δυστυχώς με τον τρόπο που λειτουργεί ο καπιταλισμός στην Ελλάδα (απουσία κρατικών ελέγχων, διαφθορά πολιτικών κτλ) μια τέτοια κατάσταση θα συμβεί και σε ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Και συνεχίζοντας με τον κ.Ανδριανόπουλο. Ο αντιαμερικανισμός μας όντως είναι ορισμένες φορές υπερβολικός. Σαφώς και δεν είναι οι ΗΠΑ η μοναδική χώρα που έχει προβεί σε πράξεις αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και προκλητικές για τον κοινό νου. Ίσως άλλες χώρες να έχουν διαπράξει πιο εκτεταμένες σφαγές.
    Όμως ότι στρεφόμαστε κυρίως εναντίον των Αμερικανών οφείλεται σε έναν λόγο. Στο ότι η Αμερικάνικη πολιτική έχει βλάψει και την χώρα μας (Κύπρος, χούντα, πολεμικό κλίμα με την Τουρκία κτλ)
    Η Kούβα, το Σουδάν και οι άλλες χώρες δεν μας ενόχλησαν ποτέ. Λογικό είναι να στρεφόμαστε εναντίον κάποιου που στο παρελθόν (και παρόν) μας έχει βλάψει και όχι εναντίον κάποιου που οι ενέργειες του (απαράδεκτες συμφωνώ) στρέφονται κατά τρίτου.
    Αναριωτιέμαι κ.Ανδριανόπουλε εσείς γιατί καυτηριάζετε τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κούβα, στο Κόσοβο κτλ ? Νοιάζεστε πραγματικά για τους δύστυχους Κουβανούς αντιφρονούντες ή για τους Αλβανούς θύματα του Μιλόσεβιτς ?
    ΟΧΙ κ.Ανδριανόπουλε απλά υποστηρίζετε τους Αμερικανούς οτι και αν κάνουν για έναν και μόνο λόγο . Γιατί ψυχολογικά και βιωματικά είστε πάντα με το μέρος των ισχυρών (των Αμερικανών) Αυτη είναι η μόνη ιδεολογία σας, ο απόλυτος κυνισμός! Αν η Κίνα ήταν η πρώτη δύναμη, άνετα θα ήσασταν με αυτήν . Αυτός είναι ο λόγος που υποστηρίζετε επιχειρηματίες και όχι συνδικαλιστές. Δεν έχει σημασία για εσάς ποιός έχει δίκιο ή άδικο (σαφώς και οι συνδικαλιστές εχουν ευθύνες), είστε πάντα με τον ισχυρό, τον δυνατό , για αυτό και ταυτίζεστε με τους επιχειρηματίες. Για αυτό ταυτίζεστε με τους Αμερικανούς. Είναι η ιδεολογία της ζούγκλας που εκπροσωπείτε , μόνο που το θηρίο φοράει κουστούμι, μιλάει ξένες γλώσσες και έχει laptop. Τον αμόρφωτο Τεξανό υποστηρικτή του Μπους τον θεωρώ απλά τυφλό. Εσείς είστε απάνθρωπος, κυνικός και ΦΑΣΙΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Λάθος έκανες φίλε. Οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ήσαν πάντα υποστηρικτές των λεγομένων λαικών συμφερόντων. Σε βάρος της επιχειρηματικής δράσης. Ο Μουσσολίνι, ο Σαλαζάρ και ο Περόν στηρίχθηκαν πάνω στις συντεχνίες. Ενώ ο Χίτλερ εφηύρε την περiφημη «καθοδηγούμενη ιδιωτική επιχεíρηση» (Wistschaslengung). Αν διαβάσεις το πρόγραμμα του Κόμματος των Γερμανών Εργατών και Αγροτών με ηγέτη τον Χίτλερ θα νομίζεις πως βλέπεις κείμενο ακραίου επαναστατικού σοσιαλιστικού φορέα. Ακόμα και του Καρατζαφέρη τα λόγια ταυτίζονται στα οικονομικά με το ΚΚΕ. Πρεπει να καταλάβετε πως μοναχά σε πλαίσια αστικής δημοκρατίας μπορούν να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των λαικών ταξεων.

    Δεν καταλαβαίνω γιατί βρίζεις έτσι τον Α. Αυτός ψήφισε τον ελληνικό νόμο για τον ανταγωνισμό. Και όλοι της δικής του ιδεολογίας επιμένουν πως μοναχά για την αυστηρή του εφαρμογή (του ανταγωνισμού δηλ.) δικαιολογείται κρατική παρέμβαση στην οικονομία. Αυτός φταίει που όλοι οι άλλοι – που παρεπιμπτόντως βρίζουν τον νεοφιλελευθερισμό, γιατί βέβαια δεν τους συμφέρει – δεν τον εφαρμόζουν;

    Με το να τα βάζεις με τους επιχειρηματίες δεν κάνεις τίποτε άλλο παρά να χτυπάς την κότα που κάνει χρυσά αυγά. Δίχως να δημιουργείται πλούτος τι θα μοιράσεις στα λαικά στρώματα; Αέρα; Οπου οι επιχειρήσεις είναι δημόσιες το μόνο που δημιουργούν είναι ελλείμματα και χρέη. Λοιπόν;

    LIBERAL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Μάλλον εσύ έκανες λάθος φίλε LIBERAL
    9 Μάρτιος 2008 8:38 πμ

    Οι φασίστες ήταν φαινομενικά υποστηρικτές των λεγομένων λαικών συμφερόντων. Έταζαν άρτο και θέαμα και όπου δεν υπήρχε άρτος υπήρχε θέαμα. Ψευδαισθήσεις μεγαλείου, ή κυνήγα τον Εβραίο, τον Αλβανό, τον Έλληνα, τον Μαύρο ,τον Κίτρινο κλπ που σου "τρώει" το ψωμί. Ο Χίτλερ είναι και αυτός που εφηύρε και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Εξάλλου οι πράξεις πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και όχι τα λόγια. Επίσης μεγάλη άνθιση γνώρισαν οι επιχειρήσεις και γνωρίζουν σε φασιστικά περισσότερο συστήματα. Όπως στη Γερμανία λίγο πριν τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο...
    Εξάλλου όπου υπάρχει ανταγωνισμός υπάρχουν λυκοφιλίες και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και βιομηχανική κατασκοπία και φόνοι και δυσωδία.
    Σκέτο θειάφι!
    Εν τω μεταξύ περνάς και το μήνυμα, μη τα βάζετε με τους επιχειρηματίες, οι κότες με τα χρυσά αυγά. Ξέρεις μήπως ότι η κότα πρέπει να "τρώει" για να κάνει τα χρυσά αυγά; Άμα η γη δε βγάλει καρπό και η θάλασσα ψάρι τότε θα μάθεις πως τα "φράγκα" δε τρώγονται. Επίσης γνωρίζω πολλές εταιρίες δημοσίου με κέρδη, που όμως πουλήθηκαν γιατί κάποιοι τ’αρπάξαν… Και ο πλούτος του κράτους είναι πολύ μακριά από εκεί που βλέπεις και φαντάζεσαι. Άκου Ανθρωπάκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Μάλλον κάνεις λάθος. Μαγική εικόνα κρατικές επιχειρπήσεις κερδοφόρες. Αν υπήρχαν και τις πουλούσαν μ΄΄ονο έτσι θα έβγαζε το δημόσιο λεφτά. Ποιπός αγοράζει σήμεφρα τα πτώματα; Δες και την περίπτσωη της Ολυμπιακής. Και μην μου αρχίσεις πως το κράτος την χρεωκόπησε. Μα κρατική δεν ήταν; Λοιπόν; Ο λαός δεν εκλέγιε τις ηγεσίες του; Εγώ τις εκλέγω;

    LIBERAL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Η Αγετ Ηρακλής σου λέει κάτι; Καζίνο της Πάρνηθας (εντάξει ακόμα έχει ένα ποσοστό), Ο.Τ.Ε; Αλλά πάλι έχεις την καραμέλα, έτσι θα ξεχρέωνε. Έτσι ξεπουλά φίλε με δικαιολογία. Μήπως μιλάμε για πτώματα με χάρτη στις τσέπες "που είναι ο θησαυρός"; Χαρα στους πειρατές!

    Και σχετικά με τις εκλεγμένες κυβερνήσεις, εσύ δε ψηφίζεις; Αν ήξερε ο κόσμος με τι τερτίπια του παίρνουν την ψήφο του, πίστεψε με, αύριο το πρωί θα είχαμε λαική δημοκρατία, αληθινά λαϊκή και θα χορταιναμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! (ΚΑΙ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ). Δεν είναι μακριά αυτή η μέρα, αρκεί να καταάβει ο κόσμος ότι η αληθινή δύναμη είναι στα χέρια του, τώρα και όχι σε ένα μακρινό μέλλον που υπόσχονται οι πολιτικές πόρνες (που κυλιούνται στα άθλια δυσώδη συμφεροντολογικά κρεβάτια)... Το αύριο ανήκει στο σήμερα, αρκεί να δεις ότι η ζωή είναι έξω από το φράκτη που τόσο πασχίζουν να σε πείσουν , πως μέσα στο φράκτη είναι η ζωή. Μίζερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Αγαπητέ Liberal,
    Mε τη στενή πολτική έννοια όπως έχει επικρατήσει ο κ.Ανδριανόπουλος δεν χαρακτηρίζεται φασίστας(ακραία φιλελεύθερος). Όμως ψυχολογικά είναι φασίστας, πιστεύοντας στον "άγριο" καπιταλισμό, στην οικονομία της ζούγκλας όπου θέση στον ήλιο έχουν μόνο οι λίγοι, οι ισχυροί. Οι αδύναμοι ,οι φτωχοί ας εξαθλιωθούν (ποιός νοιάζεται?)
    Οι φασίστες πιστεύουν σε έθνη ανώτερα (το δικό τους) και κατώτερα (τα άλλα ,ιδίως τα μικρά και αδύναμα). Πιστεύουν πως το δικό τους έθνος οφείλει να ευημερήσει και ας δυστυχήσουν οι άλλοι λαοί.
    Δεν βλέπεις συσχέτιση αυτής της ιδεολογίας με την ιδεολογία του κ.Ανδριανόπουλου? Η διαφορά είναι πως οι φασίστες το εστιάζουν μόνο σε εθνικό επίπεδο. Ο κ.Ανδριανόπουλος ολοκληρώνει την παραπάνω αρχή, γενικεύοντας την και σε κοινωνικό επίπεδο. Ας ευημερήσουν οι ισχυροί (επιχειρηματίες , Αμερικάνοι και εν γένει κάθε μορφή ισχυρού και καταπιεστή) και ας εξαθλιωθούν οι αδύναμοι (εργάτες,μικρά και αδύναμα κράτη ή οποιαδήποτε μορφή μπορεί να πάρει ένας καταπιεζόμενος ,εθνική ή κοινωνική)
    Σαφώς δεν είναι όλοι οι νεοφιλελέυθεροι αυτής της φασιστικής νοοτροπίας. Υπάρχουν και καλοπροαίρετοι άνθρωποι(έστω αν διαφωνώ μαζί τους) που πιστεύουν ότι η παντελώς φιλελεύθερη οικονομία θα βοηθήσει και τον μέσο ή φτωχό άνθρωπο.
    Όμως διαισθάνομαι πως ο κ.Ανδριανόπουλος δεν είναι από αυτούς. Αυτός γνωρίζει καλά πως έτσι θα ευνοηθούν οι λίγοι, οι ανώτεροι,οι εκλεκτοί. Σε αυτούς που δηλαδή βιωματικά,κοινωνικά και συναισθηματικά ανήκει.
    Συνεχίζοντας με τον φασισμό ως πολιτική ιδεολογία,ισχυρίστηκες πως οι φασίστες ήταν υποστηρικτές των λαικών στρωμάτων σε βάρος της επιχειρηματικής δράσης. Λάθος, ήταν υποστηρικτές των λαικών αλλά κυρίως, επιχειρηματικών ΝΤΟΠΙΩΝ συμφερόντων έναντι της ΞΕΝΗΣ επιχειρηματικής δραστηριότητας
    Οι κομμουνιστές προέτρεπαν τον λαό να "αρπάξει" τα δεδουλεμένα του από τους επιχειρηματίες . Οι φασίστες απλώς να τα αρπάξει από τα άλλα κράτη (σε συνεργασία με το εγχώριο κεφάλαιο!) .Αυτός είναι ο λόγος που ο φασισμός δεν είναι παρά μια "άγρια" μορφή ιμπεριαλισμού, ο οποίος με την σειρά του αποτελεί επέκταση του καπιταλισμού σε άλλες χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ηθελα να ήξερα πότε θα ξεκολλήσετε από τις κασσέτες της δεκαετίας του '50. Οπου όλοι όσοι δε είναι κομμουνιστές είναι ενοφιλελεύθεροι φασίσετς. Είδαμε πως εξυπηρετήθηκαν τα λαικά συμφέροντα με τον υπαρκτό σοσιαλισμό. Οσο για τον Ανδριανόπουλο δεν μπορώ να καταλάβω το μέσνος σας ενατίον του. Απόδειξε στον Δήμο του Πειραιά τον φιλελυθερισμό στην πράξη δίχως διακρίσεις όπου ακόμη και οι κομμουνσιτές ήσαν ευχαριστημένοι. Εκανε έργα μειώνοντας τους δημοτικούς φόρους και στηρίζοντάς τα σε ιδσιωτικές χορηγείς με αντάλλαγμα την επισήμανση και διαφήμισή τους. Ρωτήστε κανένα Πειραιώτη να σας πεί. Οι ταμπέλες στους δρόμους ήτνα δική του επιννόηση που αστέγραψα μετά όλοι - και οι αριστεροί Δήμασρχοι!! Η γραμμή στήριξης στο Ρ/Φ και τα μέτρα κατά των ναρκωτικών ήτνα και πάλι δική του πρωτοβουλία κλπ. Και έχει μαλιάσει η γλώσσα του να γρα΄φεο και να λέιε πως ο μοναδικός τρόπος στήριξης των αδυνάτων ειναι η δημιουργία πλούτου. Τι θα μοιράσεις αν δεν έχεις; Γι αυτό η Ευρώπη είχε γενναία συστήματα προστασίας. Γιατί είχε χρήματα. Ενώ η Ανατ. Ευρώπη; Είδαμε...

    LIBERAL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ευτυχώς γλυτώσαμε απο σας καθίκια του κερατά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ανδρέα .....

    Ανδριανόπουλε ....

    πότε θα μας πεις σε ποιο μάθημα αντέγραφες στην Αγγλία και σε πέταξαν έξω από το πανεπιστήμιο;;;;;

    ε;;

    αντιγραφάκια της κακιάς ώρας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση