GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θέλουμε αξιοπρέπεια, διαφάνεια και...

...να μπει μαχαίρι στη διαφθορά! . Από την "Ομάδα Νέων Εφοριακών" omadaneoneforiakon.blogspot .com . " Το ηλεκτρονικό αυτό π...

...να μπει μαχαίρι στη διαφθορά!
.


Από την "Ομάδα Νέων Εφοριακών"
omadaneoneforiakon.blogspot.com
.
"Το ηλεκτρονικό αυτό περιοδικό, αποτελεί έναν τόπο συνάντησης, προβληματισμού και διαλόγου όλων των εργαζομένων νέων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που μοχθούν για το εργασιακό μέλλον τους, ασπάζονται την διαχρονική αξία της αξιοπρέπειας και αγωνίζονται με αυθορμητισμό χωρίς κομματικά φίμωτρα για την αναβάθμιση της σχέσης μεταξύ εφοριακών υπαλλήλων και πολίτη.
Είμαστε νέοι εφοριακοί υπάλληλοι από όλη την Ελλάδα, που αγωνιστήκαμε και αποκτήσαμε την εργασία μας, μέσω διαφανών διαδικασιών αξιολόγησης( A.Σ.Ε.Π ) και σκοπεύουμε να ανταποκριθούμε επάξια στο ρόλο που μαςανατέθηκε, σεβόμενοι πρώτα απ' όλα τον εαυτό μας και τον φορολογούμενο πολίτη, γιατί αυτόν υπηρετούμε.
Είμαστε συνένοχοι στις ατέλειες του φορολογικού συστήματος και ο νεανικός μας παλμός δεν ανέχεται την αδικία. Επαγρυπνούμε, θα ασκούμε την αυτοκριτική μας, θέλουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες και όχι παθητικοί δέκτες.
Σκοπός μας δεν είναι να υποκαταστήσουμε την κρατική εξουσία, ή να αναμειχθούμε σταεσωτερικά των κομμάτων - σωματείων και συνδικαλιστικών παρατάξεων, αλλά να συμβάλουμε και να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στον αγώνα για την αξιοπρέπεια στον εργασιακό μας χώρο, για την διαφάνεια, για την ισότητα και όχι στην άνιση μεταχείρισή μας, για την φορολογική δικαιοσύνη, για ίσες ευκαιρίες για όλους, για αντικειμενικά κριτήρια, για την συνεχή μας επιμόρφωση.
Λέμε όχι στην διαφθορά, όχι στο κομματικό κράτος.Θα αγωνιστούμε για την υπεράσπιση της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα, γιατί πιστεύουμε ότι η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα δεν αυξάνονται με τα ισοπεδωτικά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ιδεώδη, αλλά με σαφείς παρεμβάσεις σε επιμόρφωση και φορολογική παιδεία.
Επιζητούμε να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Καλούμε οποιονδήποτε ασπάζεται αυτές τις αρχές, να συμβάλλει ποικιλότροπα στην ευόδωση τωνσκοπών, επικοινωνόντας μαζί μας.Aυτά ήταν τα απλά κίνητρα μας."
Δείτε το σημερινό άρθρο μας: "σιγή Ιχθύος,εκθέσεις, μελέτες."
-----------------------------------------------

11 σχόλια

  1. Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ...
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΑΣΟΚ.... ΠΟΥ ΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΗΠΙΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο "ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ" ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ !!

    ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο "ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ"...


    ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ......

    ΕΙΔΕ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ.....kai Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΑΣΟΚ.... ΠΟΥ ΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΗΠΙΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...

    4 Μάϊος 2008 12:32 πμ

    =================================

    ...μα αυτοί είναι/ήταν πάντα με την Ντόρα..ούπς σόρυ τον Μπένι εννοώ!


    ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΩ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΙΜΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ. ΔΕΙΛΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΩ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΙΜΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ. ΔΕΙΛΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρέ λεβέντες και ξανθιές βαμμένες λεβέντισσες,

    Αντί να χασκοκουβεντιάζετε στά blogs τήν ώρα της δουλειάς σας, άντε, απολαύστε, κωλόφαρδοι, τα ΔΙΒΕΤ σας, και χέστε μας.

    Κι' άν θέλετε να φανήτε και λίίίίίίγο χρήσιμοι κοινωνικά, το μόνο πού θα περίμενα από τον καθένα σας, είναι ΟΝΟΜΑΤΑ, σκέτα και καθαρά, χωρίς αντωνυμίες, των συναδέλφων σας πού λαδώνονται.
    Ειδ' άλλως, σκασμός και δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σεμνά και ταπεινά ρουφάνε το δημόσιο πλούτο της Ελλάδας και έχουν ρημάξει το κόσμο στους φόρους και την ακρίβεια.

    Σεμνά και ταπεινά προσπαθούν να εξαπατήσουν το κόσμο για να τους ξαναψηφίσει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν ξέρω αν τα επαναλαμβανόμενα σχόλια είναι τυχαία ή αν άρχισε ο πόλεμος ενάντια σας.

    δεν ξέρω αν μέσα στις αρμοδιότητες σας είναι να μπουκάρετε μέσα σε οικοδομές ή χωράφια ή επιχειρίσεις και να ψάχνετε για ανασφάλιστους εργαζόμενους και να επιβάλετε οικονομικά πρόστιμα στους υπευθύνους,αλλά κάντε το(εαν καλέσει κανείς το ΙΚΑ,το ΙΚΑ πρώτα ειδοποιεί τον εργοδότη και του λέει ποιός έχει κάνει καταγγελεία και μετά δεν πάει καθόλου)

    θέλετε να σώσετε το ασφαλιστικό;
    ίσως εσείς να μπορείτε.

    δεν θα μπώ στην λογική "α ο Μαγγίνας ή οι παραγωγοί φράουλας κτλπ"

    εκδόστε μια ανακοίνωση που να λέει ότι από 1 Ιουνίου "βγαίνετε"και ουέ σε όποιον πιάσετε απο εδώ και πέρα.
    είναι εισφοροδιαφυγή και είναι στις αρμοδιότητες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η σοσιαλιστική κοινωνία – Ελλάς

    Περιγραφή του οράματος της ΠΑΣΟΚικής ιδανικής σοσιαλιστικής κοινωνίας –Τι οραματίστηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου και έχτισε το ΠΑΣΟΚ 20 χρόνια στην εξουσία.

    Έτσι, για να ξέρετε τί ψηφίζατε όλα αυτά τα χρόνια.

    Η «ιδανική σοσιαλιστική κοινωνία» που δημιούργησε το κίνημα «του λαού και του εργάτη» στην Ελλάδα περιγράφεται με απλά λόγια στο ρητό «Να δουλεύουν οι μισοί, για να ζουν οι άλλοι μισοί», η καλύτερα «να ζουν οι μισοί εις βάρος των άλλων μισών, και όλοι μαζί εις βάρος των παιδιών τους».

    Οι πρώτοι, τα παραγωγικά μέλη αυτής της κοινωνίας (=παραγωγοί πλούτου), είναι όλοι αυτοί οι οποίοι απασχολούνται στον Ιδιωτικό τομέα (Ιδιωτικοί υπάλληλοι, Έμποροι, Βιοτέχνες, ΕΕ κτλ). Όλοι αυτοί θα δουλεύουν για τους άλλους μισούς Έλληνες, αυτούς οι οποίοι «απασχολούνται» στον Δημόσιο Τομέα (=καταναλωτές πλούτου).


    Οι μισθοί των Δ.Υ. θα είναι υπερδιπλάσιοι των αντιστοίχων των Ι.Υ. Παράλληλα οι ασφαλιστικές εισφορές των μελών του παραγωγικού ιστού αυτής της χώρας (=ιδιωτικός τομέας) θα είναι πολλαπλάσιες από όλες τις άλλες αντίστοιχες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το δημόσιο και ο ανώμαλος τρόπος σκέψης του ΝεοΈλληνα

    Η φορολογία των φυσικών προσώπων θα είναι η υψηλότερη από τις αντίστοιχες των χωρών της Ε.Ε. Μόνο έτσι θα χρηματοδοτήσει το κράτος τα εφάπαξ επιδόματα των Δ.Υ.

    Όποιος δεν απασχολείται στον Δημόσιο Τομέα θα θεωρείται πολίτης Β' κατηγορίας, άχρηστος και ανίκανος, και εάν δεν έχει στην κατοχή του περιουσιακά στοιχεία από γονικές παροχές θα θεωρείται καταδικασμένος να ρεύει σε έναν υποανάπτυκτο τριτοκοσμικό ιδιωτικό τομέα. Θα δουλεύει για 700 ευρώ το μήνα σαν το σκύλο, για «την Ελλάδα ρε γαμώτο».

    Οι νέες γενιές θα πληρώνουν με εφάπαξ φορολογία για τα χρεολυσία των δανείων του μεγάλου αείμνηστου ηγέτη της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου.

    Η χώρα δεν θα στηρίζεται σε έναν μεγάλο ιδιωτικό τομέα, αποτέλεσμα της πλήρους ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗΣ της χώρας από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τα βάρη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, των χρεών και των εξοχικών των Δ.Υ. καλούνται να σηκώσουν οι ελάχιστοι εναπομείναντες ιδιώτες. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο.

    Στόχος και όνειρο όλων των νέων αυτής της χώρας θα είναι πλέον μόνο το Δημόσιο. Μόνο έτσι θα πάει αυτή η χώρα «μπροστά». Μέχρι να βουλιάξει τελείως.

    Ακόμα και οι θέσεις για σκουπιδιάρηδες στον Δ.Τ. θα απαιτούν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών, γνώσεις Αγγλικών επιπέδου Proficiency, γνώσεις πληροφορικής, πολυτεχνική ιδιότητα και αναγνώριση τέκνου οικογένειας εθνικής αντίστασης με τον Δημοκρατικό στρατό του Άρη Βελουχιώτη». Επίσης πιστοποιητικό ότι οι γονείς του υποψηφίου ήταν αγωνιστές του 81, ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εκείνης της περιόδου δηλαδή. Έτσι για να εφαρμοστεί η... "αξιοκρατία με τον ΑΣΕΠ".

    Τα εφάπαξ και τα εξτρά επιδόματα των Δ.Υ. θα τριπλασιαστούν. Για μια «δίκαιη κοινωνία». Παράλληλα θεσμοθετείται το ιδιωτικό φροντιστήριο για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ( για μια «δωρεάν παιδεία» ), το φακελάκι στα δημόσια νοσοκομεία ( για μια «δωρεάν υγεία» ) και το γρηγορόσημο σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες ( για «την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη» ).

    Για μια «δίκαιη κοινωνία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην πιο κρίσιμη φάση, που δεν είναι άλλη από αυτή της πολιτικής εμπλοκής, εισέρχεται η διερεύνηση του σκανδάλου Siemens. Το «σπάσιμο» του κρίσιμου λογαριασμού 1124854, που πέτυχε ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, ότι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2004 -δηλαδή σε χρονικό σημείο πολύ κοντά στις εκλογές- διατέθηκαν στην εταιρεία Placid Blue Corporation, που χρησιμοποιήθηκε ως «όχημα» διακίνησης μαύρου χρήματος, κεφάλαια 1,376 εκατ. ευρώ.

    Αποκαλύπτεται επίσης ότι -πέραν του κ. Ράινχαρτ Σίκατσεκ- και ένας άλλος βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση του Μονάχου επιβεβαιώνει στην κατάθεσή του ότι είχε εγκρίνει την εκροή χρημάτων από τα μαύρα ταμεία της Siemens προς τα δύο κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα.

    Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πλέον οι συνήγοροι των υπόπτων προβληματίζονται ολοένα και περισσότερο για το αν θα πρέπει να συνδέσουν την τύχη των πελατών τους με τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών», για ευνόητους λόγους: Αν το αδίκημα έχει παραγραφεί για τους πολιτικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση, τότε το ίδιο θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. με το ποθεν εσχες δεν μας ειπες μεγαλε.που μολις πηγε να εφαρμοστει στου εφοριακους κυρηξαν απεργια με επικεφαλης εναν που βγηκε βουλευτης στο ΑΓΡΙΝΙΟ με το ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά αυτά που μας λετε νέοι εφοριακοί ,Αρκεί να μην γλυκαθείτε και εσείς στο ψητό όπως και οι
    παλιότεροι συνάδελφοι σας .... και λοιποί δημόσιοι υπάλληλοι ...στην χώρα της μίζας και της διαφθοράς ζούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση