GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απάντηση από τον Νότη Μπερνίτσα...

...για το θέμα των διαπραγματεύσεων για την προμήθεια του C4I . Σχετικά με το post μας για την δικαστική διερεύνηση της προμήθειας του C4I τ...

...για το θέμα των διαπραγματεύσεων για την προμήθεια του C4I
.
Σχετικά με το post μας για την δικαστική διερεύνηση της προμήθειας του C4I των Ολυμπιακών Αγώνων (διαβάστε εδώ), λάβαμε την ακόλουθη απάντηση από τον δικηγόρο και τ. Καθηγητή Νότη Μπερνίτσα:

Αξιότιμοι Κύριοι,
Σε σχέση με το ανώνυμο άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό σας την 24.6.2008 με τίτλο "Οι επόμενοι μετά τον Γ. Τρεπεκλή …" και υπότιτλο "Χ. Παμπούκης και Ν. Μπερνίτσας για το θέμα του C4I…", επιθυμώ να θέσω υπόψη σας τα εξής:
Μεταξύ 22.3.2003 και 19.5.2003 προσφέραμε υπηρεσίες στη θυγατρική της Γενικής Τράπεζας "Γενική Finance A.E." σχετικά με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και ολοκλήρωσης της Σύμβασης της Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων από κοινού με άλλο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών. Η Γενική Finance Α.Ε., ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου για τη διαπραγμάτευση της σύμβασης C4I με τη SAIC είχε αναλάβει τη σύναψη συμβάσεων με δικηγορικά γραφεία τα οποία θα προσέφεραν νομικές υπηρεσίες προς τη Γενική Finance Α.Ε. και τον αντισυμβαλλόμενό της το Ελληνικό Δημόσιο για τη διαμόρφωση και νομική αποτύπωση των άρθρων της σύμβασης C4I. Μετά την ολοκλήρωση του συμβατικού κειμένου την 18.5.2003, ουδεμία περαιτέρω σχέση ή επαφή είχαμε με την Γενική Finance Α.Ε. ή το Ελληνικό Δημόσιο σε σχέση με το θέμα του C4I.
Μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης της σύμβασης C4I και συγκεκριμένα 12 μήνες μετά, την 27.5.2004 η εταιρεία Motorola Israel ήλθε σε επαφή μαζί μας, κατόπιν συστάσεως άλλου πελάτη μας, προκειμένου να αντιμετωπίσει θέματα που αφορούσαν τη σύμβαση που είχε εν τω μεταξύ υπογράψει ως υπεργολάβος με την εταιρεία Siemens. Από την ημερομηνία εκείνη και επί πολλούς μήνες προσφέραμε υπηρεσίες στην εταιρεία Motorola που αφορούσαν τις συμβατικές διαφορές που ανέκυπταν κατά την εκτέλεση της σύμβασής της με την Siemens. Μέχρι όμως την 27.5.2004 ουδεμία επαγγελματική σχέση είχαμε με τη εταιρεία Motorola. Δεν συμμετείχαμε ως δικηγόροι της αντίπαλης της SAIC κοινοπραξίας, στην οποία συμμετείχε η Motorola κατά τη διεκδίκηση της Σύμβασης για την Ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων ούτε μετά την ανάθεση της Σύμβασης στη SAIC στην κατάρτιση της υπεργολαβίας μεταξύ Siemens και Motorola.
Το αναφερόμενο από τον ανώνυμο αρθρογράφο σας, σχετικά με το πρόσωπό μου, ότι "Ενώ αρχικά ήταν δικηγόρος της αντίπαλης προς την SAIC κοινοπραξίας με τη συμμετοχή της Μotorola, στη συνέχεια διορίστηκε δικηγόρος του Ελληνικού Δημοσίου" είναι απολύτως ανακριβές και βαθύτατα προσβλητικό. Θέτει θέμα παραβίασης της αρχής της μη ύπαρξης "συγκρούσεως καθηκόντων" κατά την παροχή νομικών υπηρεσιών και κατά τούτο συνιστά βαρύτατη κατηγορία, που αντιβαίνει στην καθιερωμένη δικηγορική δεοντολογία, την οποία το γραφείο μας τηρεί με σχολαστικότητα.
Επειδή είμαι βέβαιος ότι ο ανώνυμος αρθογράφος σας προφανώς έχει παραπλανηθεί, παρακαλώ να δημοσιεύσετε στον ιστότοπό σας την απάντησή μου αυτή, προκειμένου να θεωρηθεί το θέμα ως λήξαν. Παρακαλώ επίσης να ελέγχονται πληροφορίες οι οποίες αφορούν το πρόσωπό μου ή τους συνεργάτες του γραφείου μας και αναφέρονται σε θέματα ηθικής ή δεοντολογίας.
Επιπλέον, θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να συσχετίζονται συνειρμικά οι δικηγορικές αμοιβές που κατεβλήθησαν με αμοιβές άλλων προσώπων που ενεργούν υπό διαφορετική ιδιότητα, ιδίως όταν είναι γνωστό, ότι οποιεσδήποτε νομικές υπηρεσίες προσφέρονται έστω και εμμέσως προς το Ελληνικό Δημόσιο παρέχονται κατά κανόνα έναντι ασήμαντα χαμηλής αμοιβής.
Τέλος, επιθυμώ να θέσω υπόψη σας, ότι καθ' όλη τη διάρκεια της σύντομης ενασχόλησής μας με το θέμα της παροχής νομικών υπηρεσιών προς την Γενική Finance Α.Ε. σχετικά με τη Σύμβαση της Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας οποιαδήποτε ανάμιξη του συναδέλφου Καθηγητή κ. Χάρη Παμπούκη, ως δικηγόρου οποιουδήποτε των εμπλεκομένων αντισυμβαλλομένων του Ελληνικού Δημοσίου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη φιλοξενία σας.
Παναγιώτης (Νότης) Μαρίνου Μπερνίτσας
Δικηγόρος, τ. Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης
--------------------------------------------------

3 σχόλια

  1. ελπιζω οτι το τ. πριν απο το καθηγητης , σημαινει τεως διοτι προφανως ενας εν ενεργεια καθηγητης δεν μπορει ουτε να διατηρει, ουτε να προσφερει υπηρεσιες εναντι αμοιβης, εκτος της πανεπιστημιακης κοινοτητας .

    Οσον αφορα τα υπολοιπα , δεν νομιζω οτι κανεις απο εμας ειναι σε θεση να γνωριζει κατα ποσο ειτε αυτα που αναφερετε εσεις η το blog ειναι αληθη.

    Υπαρχει βεβαια παντα το τεκμηριο της αθωοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ

    Αυτοί είναι ικανοί και μαλάκες να μας πούν και τα ρέστα να μας
    ζητήσουν.
    Εξ άλλου το ξανακάνανε όταν πουλάγανε τους νόμους και
    όταν ομαδικά από το Αιγάλεω και τη Νίκαια βρέθηκαν στα Βόρεια Προάστια.
    Βγαίνει ο Λαλιώτης, ο φίλος του Κωστόπουλου (όσο καιρό ήτανε ΥΠΕΧΩΔΕ ο Κώστας, κάθε χρόνο δεκαπλασιαζότανε η περιουσία του
    Πέτρου !!!!!!) και μέσω της κατοχικής πατσαβούρας , τα ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ *, προσπαθεί να μας διδάξει διαφάνεια , να κάνει τον βράχο της
    ηθικής , ο Λαλιώτης ρε παιδιά !!!!!!!! Αν είναι δυνατόν ??
    Σας λέω η πράσινη συμμορία δεν θέλει λύπηση , είναι γεννημένοι και μονοδιάστατοι απατεώνες.
    Σήμερα το πρωί , ο Μπένυ, ο πανέξυπνος καθηγητής, το πράσινο αστέρι
    που ανέστησε τον πεθαμένο ΓΑΠ, (η μετά Λάζαρον μεγαλύτερη νεκρανάσταση ) κάτι είπε για επανάληψη του « βρώμικου 89» , σε βάρος τώρα του Σημίτη , τον άκουσα με τα αυτιά μου στη ΝΕΤ.
    Δεν θέλω να περιαυτολογήσω , αλλά κοιτάξτε χθεσινές και προχθεσινές
    παρεμβάσεις μου σε διάφορες αναρτήσεις , ειδοποιούσα ότι αυτοί είναι
    άξιοι να μας λένε για βρώμικα 97-98-99 και 2008 .
    Το έχουν συνήθεια. Τις περιόδους που καταληστεύουν τον Λαό, τις εποχές που στουμπώνουν τους άπατους πάτους τους, στην συνέχεια όταν τους πιάνουν στα πράσα , ονομάζουν αυτές τις περιόδους βρώμικες, ότι
    σώνει και καλά τους συκοφαντούν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι !!!!
    Για να δούμε, θα πιάσει δεύτερη φορά αυτό το παραμύθι ??
    Γιατί, εχθές το βράδυ στον Alter , τι μας είπε Ο Πρόεδρος , που έβλεπε τους νταβατζήδες να περνάνε , αλλά πού αρχίδια να μιλήσει ? Μιλάω για
    τον Απόστόλη τον Κακλαμάνη , ο οποίος ναι μεν αποκάλεσε τον πρεσ-βευτή ανθύπατο , αλλά όταν ο ανθύπατος τους επέβαλλε να παραδώσουν τον Οτσαλάν, αυτός ο μέγας πατριώτης και αντιαμερικάνος, ως αδικημένο γιουσουφάκι έβαλε την ουρά στα σκέλια και το έριξε στο βουβό κλάμα. Αυτός λοιπόν χθές το βράδυ μας είπε ότι η δικαιοσύνη χειραγω-γείται , άρα πιθανόν και να μην τα έχει πάρει ο Τσουκάτος, άρα πιθανόν
    και όλες οι μίζες της ΣΗΜΕΝΣ για τις συμβάσεις που υπέγραφε το ΠΑΣΟΚ , να πήγαν όλες στη Δεξιά (γιατί πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν ΜΑΛΑΚΕΣ που θα το χάψουν και θα το διαλαλούν?)
    Για αυτό σας λέω δεν θέλουν λύπηση αυτοί, δεν έχουν τον Θεό τους, δεν πιστεύουν σε τίποτα, λίγο μπόσικο να σε βρούν σου παίρνουν το λαρύγγι στεγνά με φαλτσέτα .
    ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ.
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΓΑΛΑΖΙΟ ΕΓΙΝΕ ΠΑΣΟΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΠΑΞΕ.
    Μέχρι στιγμής στοιχεία και ομολογία υπάρχουν μόνο για το ΠΑΣΟΚ,
    για αυτό και οι μαϊμού αναρτήσεις , όπως π.χ. για το γιό του Μολυβιάτη,
    αφού δεν έχει γιό, ή για τη σύμβαση της ΕΥΠ-ΣΗΜΕΝΣ επι Βουλγα-ράκη , που η ΣΗΜΕΝΣ δεν πείρε την δουλειά , είναι παραπλανητικές ,
    είναι εργολαβίες για θόλωμα των νερών, και αυτοί που τις κάνουν θέλουν και γαμήσι και κρέμασμα.
    Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της, εξ ου έχουμε και την σχετική πληρο-
    φόρηση (πως θα μαθαίναμε για τις καφετιέρες, τα μικροκύματα, τους βραστήρες κ.λ.π του Κυριάκου και του Τσοχατζόπουλου, εάν δεν μπουκάριζε ο Εισαγγελέας στα γραφεία τους ?). Τώρα όποιος κλάνει μέντες γιατί τα έχει αρπάξει, δικό του το πρόβλημα.


    * ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ , αυτή η παράγραφος είναι δικιά μου προσφορά προς τους νέους και τις νέες της «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης».
    Οι πατσαβούρες ΝΕΑ και ΒΗΜΑ της αδελφής του Λαμπράκη , πρίν και κατά την διάρκεια της κατοχής λέγονταν ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ και
    ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ αντίστοιχα. Άλλαξαν μετά τη κατοχή σε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ, γιατί δεν είχαν δικαίωμα στην έκδοση ως συνεργάτες των δυνάμεων της κατοχής και των δωσίλογων. Συγκεκριμένα όχι μόνο δεν διέκοψαν την έκδοση τους , όπως π.χ. έκανε η Δεξιά ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, αλλά με πρωτοσέλιδα άρθρα τους καλωσορίζανε την Βέρμαρχτ
    και στηρίζανε τους δωσίλογους. Εάν ζούνε ρωτήστε τους παππούδες σας , πως λέγοντα αυτές οι δύο πατσαβούρες, μπορείτε να το
    διαπιστώσετε παρατηρώντας ρεπορταζ με δημοσιεύματα πρίν την κατοχή και κατά την διάρκεια του Αλβανικού μετώπου.
    Έχει τη σημασία του , μέσω ποιάς πατσαβούρας μας κάνει ο Λαλιώτης μαθήματα ηθικής.



    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα εσύ 2:43 βάζεις το χέρι σου στη φωτιά γι΄αυτά που λες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση