GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερχεται χειρότερο καλοκαίρι...

. ...για τις πυρκαγιές. Τα αρμόδια υπουργεία δεν έχουν κάνει τίποτε επί της ουσίας! . Η νέα μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στους...

.
...για τις πυρκαγιές. Τα αρμόδια υπουργεία δεν έχουν κάνει τίποτε επί της ουσίας!
.
Η νέα μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στους πρόποδες του Υμηττού, στην περιοχή των Γλυκών Νερών, κατακαίγοντας πεύκα, έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες ότι το φετινό καλοκαίρι μπορεί να αποδειχθεί ακόμη πιο πύρινο. Από την πυρκαγιά αυτή κατέρρευσαν πυλώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να σημειώνονται διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής.
Οι κλιματολογικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, πέραν των συγκυριακών φαινομένων (ισχυροί άνεμοι κλπ), κάνουν τους αρμόδιους να φοβούνται για το τι μπορεί να συμβεί. Ωστόσο στην κυβέρνηση -και δη τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ- δεν φαίνεται να έχει σημάνει ο επιβαλλόμενος συναγερμός. Στην κυβέρνηση καίγονται από τις ....μίζες!
-----------------------------

18 σχόλια

  1. Xeirotero??? edw kahke olh h peloponisos kai pigan kai tous xanapsifisane.Gelase olos o kosmos me tis ahdies peri asymetrhs apeilhs kai tetoies malakies kai oi blaxoi tous xanapsifisane.EYXOMAI NA KAOYN TA PANTA MAZI KAI OLOI OI ILITHIOI POY PIANOUN TZAMPA GWNIA SE AYTON TON TOPO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MΑΛΑΚΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
    ΒΓΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΣΗΜΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ?

    ΜΕ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ?

    ΤΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΩΝ ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ
    ΚΑΨΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι κάτοικος της περιοχής των Γλυκών Νερών. Είχαμε και εμείς ένα πνεύμονα πρασίνου, το μοναδικό αφού περισύ κάηκε η Πάρνηθα. Πλέον δεν υπάρχει τίποτα. Είμαστε κράτος της πλάκας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά εχθές το βράδυ από του παπάγου μέχρι την Αγία Παρασκευή κυκλοφορούσαν πολλά μπατσικά. Λέτε να είχαν και πληροφορίες ότι θα γίνει εμπρησμός???Αν ναί είναι μεγάλη ξεφτύλα η σημερινή φωτιά..Φυλάγαν από Παπάγου μέχρι Αγία Παρασκευή δηλαδή και τη φωτιά την έβαλαν στα γλυκα νερά??Ελπίζω η χθεσινοβραδυνή κινητοποίηση της Αστυνομίας να οφειλόταν σε κάτι άλλο και οχι σε πληροφορίες για εμπρησμό. Γαμώ την πουτάνα μου, ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΑΕΡΑ ΘΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ????ΑΧΡΗΣΤΟΙ!!!!!ΘΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφου ρε παιδια ξερουμε ποιοι βαζουν τις φωτιες...Τι κανουμε τους κινεζους?
    ο Νο1 εμπρηστης Μινως Κυριακου καταδικαστηκε με 4 χρονια και ομως κοβει βολτουλες με το κοτερο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να ειναι καλα οι πολιτικοι,να αντεξει το στομαχι τους για να χωνεψουν τις μιζες,και ασε το μ....νι να χτενιζεται...

    Αλλα,δεν φταινε αυτοι,το κωλοχερι μας φταιει που δεν ξερει τι ριχνει στην καλπη...

    Καιρος να ξεσηκωθουμε..Μπουχτισαμε..













    Σουσαμι ανοιξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΛΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ.
    Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ..
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πέρα από το κράτος που κάθε χρόνο μας λέει ότι ενισχυθεί σε μέσα και δεν το κάνει θα ακούμε πάλι και τον κάθε μαλάκα δημοσιογράφο να το παίζει πυροσβέστης και να συντονίζει μέσα από τα κανάλια λέγοντας ότι παπαριά του κατέβει στο κεφάλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλλη μια περιπτωση που καποιος εγκληματιας κανει τη δουλεια του τωρα σε μια ωραια πευκοφυτη πλαγια, ωστε σε 10 χρονια να γεμισει βιλλες. Εκτος απο το συνηθες βρισιδι κατα παντως υπευθυνου, προτεινω και το εξης απλο μετρο ωστε να μην καταπατηθει το δασος.

    Πρεπει να καταλαβουμε το εξης. Ζωντας σε καθεστως ανομιας, εχουμε το δικαιωμα αλλα και την υποχρεωση να παρουμε το νομο στα χερια μας, ωστε να σωθουμε απο αυτους που θελουν να καταστρεψουν αυτο που αγαπαμε. "Ο σωζων ευτον σωθητω" ισχυει πληρως σε αυτη την περιπτωση, οπως και στον πολεμο.

    Να αναλαβει λοιπον ενας εθελοντης να παρακολουθει την καμμενη περιοχη, π.χ. απο φωτογραφιες σαν αυτη http://www.naftemporiki.gr/photos/photo.asp?id=10506, και να φωτογραφιζει απο την ιδια γωνια καθε 3-6 μηνες το ιδιο μερος, για τουλαχιστον 10 χρονια. Να φτιαχτει επισης μια ομαδα πολιτων εξοπλισμενη με μπουλντοζα και ενα blog που να αναρτωνται οι φωτογραφίες που θα παιρνει ο εθελοντης. Καθε φορα που εμφανιζεται κατι στην καμμενη περιοχή, να γκρεμιζεται ΑΜΕΣΑ απο εμας. Δηλαδη, εμεις να το γκρεμιζουμε, να μην περιμενουμε τα δασαρχεια, νομαρχιες, πολεοδομιες, δημους κτλ που μπορει να ειναι διεφθαρμενα. Ετσι, ο ασυνειδητος που θα αγορασει στα καμμενα και θα προσπαθησει να χτισει, να ξερει οτι οι συμπολιτες του θα τον ξεσκισουν. Οι αποδειξεις θα ειναι στο δικτυο που θα μπορουν να τις δουν ολοι ωστε να μην υπαρξει παρεξηγηση.

    Το ΤΕΕ εχει μελη τοπογραφους που θα μπορουσαν να αναλαβουν ευκολα και με πολυ λιγο κοστος και κοπο αυτη την καταγραφη και παρακολουθηση. Για να μην πω οτι θα μπορουσε επισημα να το κανει, δηλαδη να "υιοθετησει" καθε πυρκαγια. Αλλα βεβαια ξεχναω οτι τα μελη του ΤΕΕ και αλλοι "ευυποληπτοι πολιτες" (πολιτικοι μηχανικοι, τοπογραφοι, εισαγωγεις πλακακιων, επιπλων κτλ) ειναι οι κατ'εξοχην κερδισμενοι απο την αλογιστη οικοδομη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το περίεργο (η είδηση) θα ήταν η κυβέρνηση να είχε κάνει κάτι, να είχε προετοιμαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να βγεί ο στρατός στα δάση.

    Πεζές περιπολίες και έλεγχος σε ότι κινείται.

    Στη σημερινή εποχη ο εμπρησμός δασών ειναι κακούργημα, και επειδή δεν πιανονται ευκολα όποιος πιαστεί πρεπει να τιμωρείται παραδειγματικά. Λυντσαρισμα θα ηταν η πρεπουσα τιμωρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. parte to xampari

    Oso to tsimentenio teras tis athinas eksaplonete pros anatolas , den tha m,einei oute dentraki orthio. tha ta kapsoun ola.oi politikoi ftene kai kaneis allos, kai se telikh analysi fteme meis pou pame kai tous psifizoume .
    mas aksizoun poly xeirotera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΕΔΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΡΗΤΟ
    "ΠΡΩΤΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΚΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΝΟΜΟΥΣ "

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ .

    ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ .
    ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΚΟΠΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΑΟΥΝ .

    ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΜΕ ΟΛΕΘΡΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O Aνώνυμος (5:01) είπε:

    """.......Να φτιαχτει επισης μια ομαδα πολιτων εξοπλισμενη με μπουλντοζα και ενα blog που να αναρτωνται οι φωτογραφίες που θα παιρνει ο εθελοντης. Καθε φορα που εμφανιζεται κατι στην καμμενη περιοχή, να γκρεμιζεται ΑΜΕΣΑ απο εμας......."""

    Καλύτερα να γκρεμίζεται το σπίτι του (εκείνη τη στιγμή, της παράνομης οικοδόμησης) Δασάρχη. Αναρωτήθηκες ποτέ με τι λεφτά το έκτισε;

    Πάντως, αμφιβάλλω αν υπάρχει εισαγγελέας με τόσο "βαριά γκατς" που να πει το εξής απλό:

    Δεδομένου του κακουργήματος ("λάδωμα δασικών", για να κάνουν τα στραβά μάτια - και αποδοχή, από αυτούς, μαύρου χρήματος)διατάζω άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών (για μαύρο χρήμα, πάντοτε). Εκεί να δείτε γέλια...

    b@bis o (t@mi)flu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΪΑΦΑΣ - ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ ΕΛΑΙΑΣ (ΜΠΟΥΖΙ) :ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ

    Το πευκόδασος της Ελαίας (Μπούζι) είναι στο ομώνυμο χωριό και βρίσκεται στο μέσον της απόστασης Ζαχάρως και Κυπαρισσίας, και σε απόσταση 20.000χλ. από το δάσος του Καϊάφα. Όπως και στον Καϊάφα μέχρι πέρσι έτσι και στην Ελαία παρ’ ότι απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση, όλο τον χρόνο υπάρχουν κατασκηνωτές Έλληνες και ξένοι.
    Τα πρώτα χρόνια και μετά την ενεργοποίηση του νόμου που απαγορεύει την ελεύθερη κατασκήνωση Ν.2160/93, η κοινότητα τότε της Ελαίας με ένα μικρό αντίτιμο από κάθε κατασκηνωτή (για μάζεμα σκουπιδιών και παροχή νερού) επέτρεπε την κατασκήνωση.
    Από την ίδρυση των δήμων (η Ελαία ανήκει στο δήμο Αυλώνας) η κατάσταση άλλαξε. Οι προεκλογικές υποσχέσεις της εκάστοτε δημοτικής αρχής και του σημερινού νομάρχη Μεσσηνίας, (κατάγεται από την Ελαία), για εκμετάλλευση του δάσους από το Δ.Δ. Ελαίας (ελεύθερη κατασκήνωση με προϋποθέσεις), δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, παρ’ ότι υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του δασαρχείου(παραχωρεί τμήμα του δάσους στο Δ.Δ. Ελαίας).
    Αντίθετα τα τελευταία 3-4 χρόνια το κυνήγι από αστυνομία και δήμο έχει γίνει ανελέητο. Αποκορύφωμα πέρυσι που η φωτιά έκαιγε τον Καϊάφα και είχε φτάσει 1.000μ. από την Ελαία (στο Γιαννιτσοχώρι), την ίδια ώρα η αστυνομία έδιωχνε τους κατασκηνωτές που είχαν μείνει με κίνδυνο της ζωής τους να περιφρουρήσουν και να προστατέψουν το δάσος, με αποτέλεσμα να το αφήσουν άδειο, απροστάτευτο και έρμαιο σε κάθε κακόβουλη σκέψη.
    Τελικά με τις ολονύχτιες περιπολίες των κατοίκων του χωριού και επειδή υπάρχει και η φυσική αντιπυρική ζώνη, ο ποταμός Νέδα, ευτυχώς πέρσι δεν συνέβη τίποτα.
    Όμως επειδή τα κοινά στοιχεία με τον Καϊάφα είναι πολλά (σας παραπέμπω σε συζήτηση πέρσι πριν τις φωτιές. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=725500) και επειδή και εφέτος στην Ελαία έχει ξεκινήσει άγριος διωγμός προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
    1)Ισχύει ότι οι κατά καιρούς αρχές του τόπου έχουν συμφέροντα σε επιχειρήσεις εκτός Ελαίας(καταστήματα, δωμάτια κλπ);
    2)Ισχύει αυτό που ισχυρίζονται οι αστυνομικοί ότι το πρόβλημα είναι οι καταγγελίες από τα γύρω camping (κανένα δεν ανήκει στο δήμο Αυλώνας);
    3)Ισχύει ότι μεγάλο τμήμα του δάσους το διεκδικεί (ανήκει;) ιδιώτης;
    4)Ισχύει ότι έχει σχέση η Ιόνια οδός;
    Και ένα από τα παραπάνω αν ισχύει είναι ένας σοβαρός λόγος να είναι το δάσος της Ελαίας άδειο για να έχει την τύχη του Καϊάφα.


    Υ.Σ. Γιατί ο διωγμός αρχίζει στις αρχές Ιουνίου και σταματά τέλος Αυγούστου ενώ κατασκηνωτές υπάρχουν όλο τον χρόνο ακόμα και τον Ιανουάριο, μήπως τότε είναι που δεν έχει υγρασία και είναι καλύτερα να είναι άδειο και ανυπεράσπιστο το δάσος;

    Και τέλος γιατί δεν λαμβάνει κανείς υπ’ όψη τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της Ελαίας που θέλουν τους κατασκηνωτές γιατί όπως λένε δίνουν ζωή στο χωριό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαλάκες οι μισοί που φωνάζεται έχετε και κάποιο γνωστό που έχτισε όπως έχτισε... δείτε πως ήταν η Αθήνα ζώα πριν 30 χρόνια και θα δείτε μέσα σε δάσος αρκετοί τα σπίτια σας υποκριτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση