GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κιθαρίστας ή ντράμερ;

Οι εντυπώσεις από την συνάντηση με τον Π. Τατούλη . Από τον Γιώργο Καραχάλιο georgekarahalios.blogspot.com . Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008, θερμ...

Οι εντυπώσεις από την συνάντηση με τον Π. Τατούλη
.
Από τον Γιώργο Καραχάλιο
.
Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008, θερμοκρασία εδάφους κάμποση...Είχα βάλει το ξυπνητήρι στο κινητό 5.30 το απόγευμα έπειτα απο ολονύχτιο διάβασμα και εργασία μέχρι το κοντομεσήμερο. Δεν ήθελα να χάσω την ευκαιρία της συνάντησης που οργάνωσε ο πολιτικός Πέτρος Τατούλης στον 'Κήπο του Μουσείου', που αλλού, στο γνωστό καφέ στο μουσείο στην Πατησίων.
Bloggers & ιντερνετικοί, δημοσιογράφοι και φίλοι, όλοι καθισμένοι γύρω-γύρω όπως στις σχολικές εκδρομές, με θέμα το ιντερνετ, τα blogs και ...τον δικομματισμό!Ασυνήθιστη πρόσκληση και ειδικά απο έναν πολιτικό που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα τους τελευταίους μήνες επειδή έχει αυτή την ...κακή συνήθεια να εκφράζει δημόσια αυτό που πιστεύει! (κάποιοι φαίνεται σε αυτή την χώρα έχουν πολύ καιρό να διαβάσουν τα κύρια άρθρα του ελληνικού Συντάγματος...)
Anyways που λένε και στο χωριό μου, πέρασα ένα υπέροχο απόγευμα, άκουσα εξαιρετικές θέσεις και απόψεις, γνώρισα bloggers και φυσικά απόλαυσα την φιλοξενία του Πέτρου που μας έκανε όλους να αισθανόμαστε σαν να είμαστε φίλοι απο παλιά, μοιράστηκε μαζί μας τις πλούσιες ιδέες του για την δημοκρατία, για το ιντερνετ, για την κοινωνία.Οι πολιτικοί όπως λιγο-πολύ όλοι ξέρουμε είναι μπλαμπλάδες, γενικολόγοι και ξεχασιάρηδες.
Ο Πέτρος Τατούλης ωστόσο μοιάζει να είναι απο ...άλλο πλανήτη!. Άνθρωπος της οικογένειας, των φίλων, της παρέας, ένας άνθρωπος με ολόκληρη την σημασία της λέξης, με εξαιρετική συγκρότηση λόγου, ζεστός και άμεσος που τόσο πολύ μου θυμίζει τον φίλο που δεν έχω.
Καλά ρε Γιώργο, θα μου πείτε, όποιος σε κερνάει ένα ποτό αξίζει τέτοια λόγια; χμμμ, να σας πώ την σκέψη μου: Σε ολόκληρη την ενήλικη ζωή μου ήμουν και παραμένω πολύ κοντά στην πολιτική όχι τόσο διότι μου αρέσει αυτό που βλέπω αλλά γιατί νοιώθω την ατομική μου ευθύνη για αυτά που δεν μου αρέσουν. Έτσι, όταν βλέπω πολιτικούς που πραγματικά είναι μέσα στην κοινωνία, που μοιράζονται τον εαυτό τους με τους ανθρώπους, που ανησυχούν για τους άλλους, τότε αισθάνομαι την ανάγκη να συνδράμω σε αυτό που μου αναλογεί. Ειδικά σε εποχές σαν και αυτή που διανύουμε που τέτοια παραδείγματα τα συναντάμε ολοένα και πιο σπάνια.
Μας θύμισε εικόνες απο το παλιό καφενείο του μουσείου που με απλωμένες τις σκακιέρες στα τραπέζια μάζευε το Αθηναικό intellect. Και εγώ με την σειρά μου θυμήθηκα εκείνα τα σούρουπα πριν μερικές δεκαετίες με τους αξέχαστους δασκάλους μου, τον ζωγράφο & φιλόσοφο Σπύρο Κουκουλομάτη και τον δημοσιογράφο & 'κομμουνιστο-καπιταλιστή' Βασίλη Ραφαηλίδη να συζητάμε για οράματα περι τέχνης, πολιτισμού, κοινωνίας.
Αγαπητέ Πέτρο, ένα μεγάλο ευχαριστώ και εύχομαι η πολύ όμορφη πρωτοβουλία σου να αποτελέσει μία καλή αρχή για μία λαμπρή συνέχεια.
------------------------------------------

16 σχόλια

  1. ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΟ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ "ΨΕΥΤΗ" ΚΑΙ "ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟ" ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΥΨΗΛΟΤΑΤΗΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

    ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΩΝΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.
    ΑΠΟΡΩ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ

    ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ.
    ΑΠΟΡΩ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ) ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΤΡΟ ΕΙΣΑΙ ΗΓΕΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν με ρωτούσε ο κ. Καραμανλής τι να πει στην νεολαία του κόμματός του όταν θα μιλήσει στην Ολυμπία θα του πρότεινα τον παρακάτω δεκάλογο:
    1.Πρώτα να πει ότι το συνέδριο γίνεται στην Ολυμπία για να θυμηθούμε όλοι ότι εκεί κοντά κάηκαν πέρυσι μόνο 70 άνθρωποι και όλοι οι υπόλοιποι όχι μόνο σώθηκαν από το οργανωμένο κράτος αλλά πήραν και από 3000 ευρώ για να αγοράσουν κεριά και να βρουν τον δρόμο προς την κάλπη.
    2.Να πει ότι κανένας αρχαιολογικός χώρος δεν κινδύνευσε και ότι η παρουσία τους εκεί με τα λυγερά κορμιά τους δεν είναι διακοσμητική και δεν έχει ως σκοπό να αντικαταστήσει τα δένδρα του Κρονίου λόφου που όλα σώθηκαν από τα σύστημα πυρόσβεσης.
    3.Να τονίσει ότι το αρχαίο πνεύμα αθάνατο του Ολυμπιακού ύμνου τιμάται πιστά από την Κυβέρνησή του και ότι ο ίδιος ως Υπουργός Πολιτισμού φρόντισε από την αρχή να επιλέξει τον οικογενειακό του φίλο κ. Ζαχόπουλο ως θεματοφύλακα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
    4.Να τους πει πόσο υπερήφανος είναι για την ποιότητα της πολιτικής ζωής της χώρας και για το επανιδρυμένο κράτος. Για την ανυπαρξία σκανδάλου Ζίμενς και για την μη δωροδοκία στελέχους της παράταξης . Να τους πει ότι το πόρισμα Ζορμπά για τα δομημένα ομόλογα είναι ψέμα και ότι τα ταμεία είναι υγιή και χρήματα δεν πήγαν στο κόμμα.
    5.Να τους πει για την σεμνότητα και ταπεινότητα της διακυβέρνησής του για την ανυπαρξία αλαζονείας στην Κυβέρνηση και στα στελέχη της παράταξης. Για ότι κακό υπάρχει σε αυτό τον τόπο ακόμη και μετά από 5 χρόνια φταίει το ΠΑΣΟΚ.
    6.Να τους πει ότι έχει μηδενική ανοχή στη διαφθορά και ότι κανένας δεν διανοείται να επηρεάσει την δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Το μαχαίρι φθάνει έως το κόκκαλο και τίποτε δεν κουκουλώνεται.(να κάνει και τις γνωστές κινήσεις των χεριών τώρα που τις έμαθε να μη τις ξεχάσει.)
    7.Να τους πει να είναι εθνικά υπερήφανοι για την αξιοκρατία που επικρατεί στη χώρα σε όλα τα επίπεδα. Να μη ανησυχούν για το μέλλον τους .Αν φωνάζουν στο συνέδριο και αν κολλούν αφίσες στις εκλογές θα έχουν θέση στο Δημόσιο. Μάλιστα οι καλύτεροι αφισοκολλητές θα εκλεγούν στο προεδρείο και θα γίνουν βουλευτές και υπουργοί όπως τόσοι πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ.(εδώ θα τους δείξει με το χέρι όλους που σίγουρα θα κάθονται στη πρώτη σειρά Βουλγαράκης ,Μεϊμαράκης ,Μιχαλολιάκος ,Στυλιανίδης ,Παπαληγούρας κλπ )
    8.Να τονίσει με έμφαση ότι αυτός ο τόπος δεν στερεί την δυνατότητα από κανένα να προκόψει και να φέρει ως παράδειγμα την σύζυγο του Νατάσσα που από βρεφοκόμος μέσα σε χρόνο ρεκόρ έγινε γιατρός ,πήρε ειδικότητα ,πήρε δοκτορά, έκανε αγροτικό ,και έπιασε δουλειά σε νοσοκομείο με τα μόρια ως εργαζόμενη μητέρα.
    9.Να πει επίσης ότι ακόμη και ως συμβασιούχοι να προσληφθούν, η Κυβέρνησή του έχει εφεύρει την μέθοδο Ζαχόπουλου για να περάσουν στη μονιμότητα.
    10.Τέλος να τους πει ότι η Κυβέρνησή του δεν φροντίζει μόνο για να τα οικονομικά συμφέροντα των ισχυρών, αλλά λαμβάνει μέτρα για τα αδύναμα στρώματα .Στο τέλος του Καλοκαιριού θα τοποθετήσει στη πλατεία Συντάγματος ένα τελάρο κεράσια ώστε όσοι δεν μπόρεσαν να αγοράσουν φέτος ,τουλάχιστον να πάνε να τα δουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους από φωτογράφο που θα διατεθεί από τον άξιο Δήμαρχο της παράταξης.
    (genitsaros)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ante re poylimeno arxidi, glifis ton kolo ntoy tatoyli kai thelis na soy poume mpravo? ante gamisoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. genitasare h mana soy gamietai re pisoglenti ante gamhsoy me to sentoni soy poy to ebales se ola ta themata. aliti poysti gamiese esy kai oli i oikogeneia sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι δεν είναι όλα μαύρα…

    Φυσικά και προσυπογράφω το σχόλιο του Παντελή Οικονόμου. Μόνο που είναι για λόγια πια. Τώρα πρέπει να είμαστε στις πράξεις.
    Κανένα κομματικό στέλεχος δεν θα είναι πλέον στα ψηφοδέλτια του κινήματος αν έχει εγγραφεί σε αυτό πάνω από 4 φορές είτε εξελεγη είτε όχι.
    Εξαιρούνται μερικά τιμής ενεκε στελέχη που θα μπορούν να είναι κατεξαιρεση πάλι υποψήφιοι μετά από απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου για 5 φορά. Αν έχει υπάρξει και 5 φορά τότε σε ειδική τελετή απονομή τιμητικού διπλώματος και άντε στο καλό. Το ίδιο να ισχύει σε οποιαδήποτε επίπεδο εκλογών , από την τελευταία τοπική μέχρι στο πολικό Συμβούλιο.

    Προχθές είχαμε Συντονιστική στην κομματική οργάνωση που ανήκω. Εκεί γνωρίσαμε το νέο μέλος της Νομαρχιακής που ήταν υπεύθυνο για την οργάνωση μας. Χάρηκα ένα πιτσιρικά λοιπόν 21 ετών!!!! Τέτοιους χρειαζόμαστε . Αυτοί οι άνθρωποι είναι η λύση του προβλήματος μας. Μακάρι να είχαμε τέτοιους πολλούς καταρτισμένους και με άνεση και καλός χρήστης του λόγου αντιμετώπισε επιτυχώς τους περισσότερους που είχαν την ηλικία του πατέρα του. Έφυγα αισιόδοξος. Υπάρχει λύση… την έζησα απόψε. Το άρθρο του Οικονόμου που έδωσε αφορμή να την καταγράψω.…


    Με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι κανει νιαου-νιαου πισω απ'ολη αυτη την προπαγανδα? Νιαου-νιαου......η Αγγελοπουλου ερχετε ρε μαλακες και αστε τα κουφια και τα μπλα-μπλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H afeleia anthrwpwn pou malista thewroun tous eaytous tous dianooumenous einai apisteyth. Kai eis anwtera!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το «εξαιρετική συγκρότηση λόγου» μου αρέσει. Τι άλλο θα πείτε για να γλείψετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν μου κάνει έκπληξη που κι εσείς χρησιμοποιείτε λανθασμένα την έκφραση "βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα". Ως γνωστόν, σε έναν κυκλώνα, η περιοχή που χαρακτηρίζουμε ως "μάτι", είναι η πιό ασφαλής. Ο Κυκλώνας περιστρέφεται, κι ότι βρεθεί στην ακτίνα περιστροφής του, καταστρέφεται. Όχι όμως κι ότι βρεθεί στο "μάτι" του...Μάθετε επιτέλους σωστά ελληνικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 9.43
    ενώ εσύ είσαι από τα τρία το μακρύτερο αγράμματε βωμολόχε,όπου ακουστεί καλή κουβέντα για κάποιον πετάς κάτι σαν πορδή περί γλυψίματος από ζήλεια και φθόνο που ποτέ στη ζωή σου δε σου κάναν ούτε ένα κομπλιμέντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. kala pragmatika poli geloios tipos o arthrographos.. karagiozis gnostos stis pasokikes piatses.. skagane plaka mazi tou oi pasokoi.. pleon tha diaskedazei kai tous neodimokrates apo oti fenete...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΕΤΡΟ ΕΙΔΕΣ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ,ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΓΕΥΜΑ...
    ΤΙ SHOW ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ :
    ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΟΙ ΦΟΡΑΔΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΝ ΕΦ' ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΔΑΪΛΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ 3ΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΜΠΕΤ. .......ΤΩΡΑ!!!!

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ....

    Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΠΕΣΜΕΝΟΣ ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ, ΟΣΟ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΑΡΔΑΜ....

    5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΡΑΓΙΑ, ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΑΝΕ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΡΙΚΑΚΙΑ....

    Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΟΝΝΕΔ!!! ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΩΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ...

    ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ !!!

    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΡΙΞΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΩ ΗΡΩΑΣ...

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ; ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΙΝΑΙ...

    ΚΑΫΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΤΙ ΑΜΑΣΗΤΟ ΤΡΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση