GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιες ειδήσεις βγήκαν...

. ...από τη συνάντηση του Π. Τατούλη με τους bloggers. Για τον δικομματισμό, τη συνεργασία προσωπικοτήτων , τα κρατικοδίαιτα μέσα ενημέρωση...

.
...από τη συνάντηση του Π. Τατούλη με τους bloggers. Για τον δικομματισμό, τη συνεργασία προσωπικοτήτων, τα κρατικοδίαιτα μέσα ενημέρωσης, το παράδειγμα της Φινλανδίας, τον ηθικισμό και τον Γ. Παπανδρέου.
.
Για τις ανάγκες της ενημέρωσης, κωδικοποιημένες οι "ειδήσεις" που βγήκαν από την χθεσινή πολύωρη συνάντηση - συζήτηση του Πέτρου Τατούλη με bloggers στον "Κήπο του Μουσείου", είναι οι εξής:
Κατ΄αρχάς η συμμετοχή ήταν μεγάλη και πολυτασική!
Συμφωνήθηκε να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Ο Π. Τατούλης επανέλαβε τις γνωστές απόψεις του για τα τρέχοντα θέματα δίχως να έχει βάλει "νερό στο κρασί" του. Και τα βασικά σημεία που υποστήριξε:
-Ερχεται το τέλος του δικομματισμού με τη σημερινή μορφή του.
-Το μέλλον θα χαρακτηρίζεται από συνεργασίες σε επίπεδο προσωπικοτήτων.
-Το σημερινό σύστημα των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης είναι κυρίως κρατικοδίαιτο.
-Η κοινωνία πρέπει να αντιστέκεται όταν διαπιστώνει ότι ο λόγος των πολιτικών είναι αναξιόπιστος.
-Σήμερα στο δημόσιο βίο κυριαρχεί ο ηθικισμός.
-Το τεκμήριο της πολιτικής ενοχής πρέπει να εφαρμόζεται για όλους. Με τις πρόσφατες αποφάσεις του για τα σκάνδαλα το εφάρμοσε στο ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου.
-Ένα παράδειγμα που θα έπρεπε να μιμηθεί η Ελλάδα είναι της Φινλανδίας στην οποία πριν από χρόνια αποφάσισαν ότι μόνη λύση ήταν η "καταστροφή" του κράτους. Και το ξανάκτισαν από την αρχή με έμφαση στην παιδεία και την τεχνολογία.
------------------------------------------

13 σχόλια

  1. Ο Τατούλης όλο λόγια είναι. Τώρα που δεν είναι υπουργός και η κόρη του δεν αλωνίζει στο υπουργείο έχει πρόβλημα με την κυβέρνηση το κόμμα την αντιπολίτευση και ότι του κατέβει. Όταν ήταν υπουργός τι έλεγε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν με ρωτούσε ο κ. Καραμανλής τι να πει στην νεολαία του κόμματός του όταν θα μιλήσει στην Ολυμπία θα του πρότεινα τον παρακάτω δεκάλογο:
    1.Πρώτα να πει ότι το συνέδριο γίνεται στην Ολυμπία για να θυμηθούμε όλοι ότι εκεί κοντά κάηκαν πέρυσι μόνο 70 άνθρωποι και όλοι οι υπόλοιποι όχι μόνο σώθηκαν από το οργανωμένο κράτος αλλά πήραν και από 3000 ευρώ για να αγοράσουν κεριά και να βρουν τον δρόμο προς την κάλπη.
    2.Να πει ότι κανένας αρχαιολογικός χώρος δεν κινδύνευσε και ότι η παρουσία τους εκεί με τα λυγερά κορμιά τους δεν είναι διακοσμητική και δεν έχει ως σκοπό να αντικαταστήσει τα δένδρα του Κρονίου λόφου που όλα σώθηκαν από τα σύστημα πυρόσβεσης.
    3.Να τονίσει ότι το αρχαίο πνεύμα αθάνατο του Ολυμπιακού ύμνου τιμάται πιστά από την Κυβέρνησή του και ότι ο ίδιος ως Υπουργός Πολιτισμού φρόντισε από την αρχή να επιλέξει τον οικογενειακό του φίλο κ. Ζαχόπουλο ως θεματοφύλακα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
    4.Να τους πει πόσο υπερήφανος είναι για την ποιότητα της πολιτικής ζωής της χώρας και για το επανιδρυμένο κράτος. Για την ανυπαρξία σκανδάλου Ζίμενς και για την μη δωροδοκία στελέχους της παράταξης . Να τους πει ότι το πόρισμα Ζορμπά για τα δομημένα ομόλογα είναι ψέμα και ότι τα ταμεία είναι υγιή και χρήματα δεν πήγαν στο κόμμα.
    5.Να τους πει για την σεμνότητα και ταπεινότητα της διακυβέρνησής του για την ανυπαρξία αλαζονείας στην Κυβέρνηση και στα στελέχη της παράταξης. Για ότι κακό υπάρχει σε αυτό τον τόπο ακόμη και μετά από 5 χρόνια φταίει το ΠΑΣΟΚ.
    6.Να τους πει ότι έχει μηδενική ανοχή στη διαφθορά και ότι κανένας δεν διανοείται να επηρεάσει την δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Το μαχαίρι φθάνει έως το κόκκαλο και τίποτε δεν κουκουλώνεται.(να κάνει και τις γνωστές κινήσεις των χεριών τώρα που τις έμαθε να μη τις ξεχάσει.)
    7.Να τους πει να είναι εθνικά υπερήφανοι για την αξιοκρατία που επικρατεί στη χώρα σε όλα τα επίπεδα. Να μη ανησυχούν για το μέλλον τους .Αν φωνάζουν στο συνέδριο και αν κολλούν αφίσες στις εκλογές θα έχουν θέση στο Δημόσιο. Μάλιστα οι καλύτεροι αφισοκολλητές θα εκλεγούν στο προεδρείο και θα γίνουν βουλευτές και υπουργοί όπως τόσοι πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ.(εδώ θα τους δείξει με το χέρι όλους που σίγουρα θα κάθονται στη πρώτη σειρά Βουλγαράκης ,Μεϊμαράκης ,Μιχαλολιάκος ,Στυλιανίδης ,Παπαληγούρας κλπ )
    8.Να τονίσει με έμφαση ότι αυτός ο τόπος δεν στερεί την δυνατότητα από κανένα να προκόψει και να φέρει ως παράδειγμα την σύζυγο του Νατάσσα που από βρεφοκόμος μέσα σε χρόνο ρεκόρ έγινε γιατρός ,πήρε ειδικότητα ,πήρε δοκτορά, έκανε αγροτικό ,και έπιασε δουλειά σε νοσοκομείο με τα μόρια ως εργαζόμενη μητέρα.
    9.Να πει επίσης ότι ακόμη και ως συμβασιούχοι να προσληφθούν, η Κυβέρνησή του έχει εφεύρει την μέθοδο Ζαχόπουλου για να περάσουν στη μονιμότητα.
    10.Τέλος να τους πει ότι η Κυβέρνησή του δεν φροντίζει μόνο για να τα οικονομικά συμφέροντα των ισχυρών, αλλά λαμβάνει μέτρα για τα αδύναμα στρώματα .Στο τέλος του Καλοκαιριού θα τοποθετήσει στη πλατεία Συντάγματος ένα τελάρο κεράσια ώστε όσοι δεν μπόρεσαν να αγοράσουν φέτος ,τουλάχιστον να πάνε να τα δουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους από φωτογράφο που θα διατεθεί από τον άξιο Δήμαρχο της παράταξης.
    (genitsaros)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος καλέ θα επανειδρύσει το κράτος, ο λαός των αρχιλαμόγιων, που με τα χρόνια στην κουτοπονηριά μαζεύτηκε και η βλακεία και αυτοκαταστρέφεται μόνος του? Να φωνάξετε τους μηχανοδηγούς που δένουν άλλα 14 βαγόνια πίσω για τη μίζα και τα χάνουν κι από πάνω, να οργανώσουν το καινούριο αδιάφθορο κράτος. Κι ο Τατούλης, όταν είχε εξουσία δεν μίλαγε το χρυσό μου, ούτε είχε δεί τα σιχάματα ούτε τα είχε ακούσει όλα τα χρόνια ο συμπαθής άνθρωπος. Η ηλίθιοι είστε στα μπογκ η πληρωμένοι... μην ξεχνάμε και τι είναι τα media σε αυτή τη χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι δεν είναι όλα μαύρα…

    Φυσικά και προσυπογράφω το σχόλιο του Παντελή Οικονόμου. Μόνο που είναι για λόγια πια. Τώρα πρέπει να είμαστε στις πράξεις.
    Κανένα κομματικό στέλεχος δεν θα είναι πλέον στα ψηφοδέλτια του κινήματος αν έχει εγγραφεί σε αυτό πάνω από 4 φορές είτε εξελεγη είτε όχι.
    Εξαιρούνται μερικά τιμής ενεκε στελέχη που θα μπορούν να είναι κατεξαιρεση πάλι υποψήφιοι μετά από απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου για 5 φορά. Αν έχει υπάρξει και 5 φορά τότε σε ειδική τελετή απονομή τιμητικού διπλώματος και άντε στο καλό. Το ίδιο να ισχύει σε οποιαδήποτε επίπεδο εκλογών , από την τελευταία τοπική μέχρι στο πολικό Συμβούλιο.

    Προχθές είχαμε Συντονιστική στην κομματική οργάνωση που ανήκω. Εκεί γνωρίσαμε το νέο μέλος της Νομαρχιακής που ήταν υπεύθυνο για την οργάνωση μας. Χάρηκα ένα πιτσιρικά λοιπόν 21 ετών!!!! Τέτοιους χρειαζόμαστε . Αυτοί οι άνθρωποι είναι η λύση του προβλήματος μας. Μακάρι να είχαμε τέτοιους πολλούς καταρτισμένους και με άνεση και καλός χρήστης του λόγου αντιμετώπισε επιτυχώς τους περισσότερους που είχαν την ηλικία του πατέρα του. Έφυγα αισιόδοξος. Υπάρχει λύση… την έζησα απόψε. Το άρθρο του Οικονόμου που έδωσε αφορμή να την καταγράψω.…


    Με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τετοιος λαος ειμαστε..τετοιους ΜΑΛΑΚΕΣ σαν τον Τατουλη χρειαζομαστε...αντε και αρχηγος κομματος ρεμπεσκε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ανώνυμος 9:33

    δε θα έμπαινα καθόλου στη διαδικασία να σου απαντήσω, πλην όμως θα μπω (αν και είναι βέβαιο ότι το κάνεις για το θεαθήναι, αφήνεις τις φρασούλες σου και τα παραμυθάκια σου και αποχωρείς). Και θα το κάνω διότι δεν επιτρέπω να μιλάς ούτε εσύ ούτε κανείς για ένα από τα τέσσερα παιδιά μου, στη λογική ότι ουδέποτε ευνοήθηκαν και ασφαλώς ουδέποτε εργάστηκε κανένα στο δημόσιο. Πολύ πιθανό μάλιστα τα δικά σου αν έχεις, να έχουν ευνοηθεί πολύ περισσότερο, αν κρίνουμε και από τον έμφυτο τραμπουκισμό που φαίνεται να εκφράζεις. Τώρα, το τι έκανα στο υπουργείο είναι άλλη συζήτηση και ασφαλώς δεν είσαι αξιόπιστος συνομιλητής...Αυτά, αν και τα παπαγαλάκια σαν κι εσένα δεν καταλαβαίνουν και πολλά από ευαισθησίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΤΑΝ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΜΕΤΑ.ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ BLOGERS( ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ - ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο κοινοβουλευτισμός στην Ελλάδα είναι αντιπροσωπευτικός ή όχι;
    Ο βουλευτής είναι δεν είναι στην Βουλή "αντί ήμων";
    Θεωρώ πως έτσι είναι καλώς ή κακώς.
    Θεωρώ πως εκλέγεται βάση αυτών που λέει και πρεσβέβει προ της εκλογής του.
    Δεν δικαιούται, λοιπόν, μετά την εκλογή να λειτουργεί σαν να του έχει εκχωρηθεί εν λευκώ το δικαίωμα της εκπροσώπισης.
    Εφ΄όσον ο Βουλευτής διαφοροποιήται από τις αρχικές του επιλογές, βάση των οποίων και εκλέχθηκε, οφείλει να απευθηνθεί ξανά σ'όσους τον εξέλεξαν "αντ΄αυτών" ως ορίζει η αρχή της αντιπροσώπευσης.
    Σε κάθε άλλη περίπτωση, είτε αυθερετεί είτε διέπραξε πολιτική απάτη.
    Θεωρώ οτι ο κ.Τατούλης μας εμπαίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 10.03

    μα τι λες μωρέ καημένε, τι λες ρε κακομοίρη πτωχέ τω πνεύματι...
    Ούτε κι εσύ καταλαβαίνεις τι λες και τι γράφεις φουκαρά!

    ΒΟΥΛΕΥΤΗ εκλέγεις κόπανε, δεν εκλέγεις κόμμα. Και ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ανεξάρτητα της πολιτικής του τοποθέτησης, σε πολλές περιπτώσεις, εκπροσωπεί ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ νομό, στόκε. Το αν οι βουλευτές με κοινές απόψεις σχηματίζουν κόμματα, είναι άλλη υπόθεση, πάντως εσύ κακομοίρη ΒΟΥΛΕΥΤΗ θα ψηφίζεις και θα ΕΚΛΕΓΕΙΣ καημένε...

    Θα μας κάνεις και μαθήματα Δημοκρατίας αστοιχείωτε μπουρδολόγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Blooper, η πολιτική απάτη ειναί γεγονός είτε σου αρέσει, είτε όχι. Εκτός αποό μαθήτα δημοκρατίας προφανώς σου χρειάζονται και μαθήματα ήθους.
    Η μορφή του κοινοβουλευτισμού που φαντάζεσαι τόσο εσύ όσο και κ.Τατούλης ίσως να είναι καλύτερη από την υπάρχουσα. Το να αποκτάς ωστόσο πολιτικό ανάστημα ως ο +1 στους 150, αποδυναμώνει ότι ορθό μπορεί να έχει αυτηή η άποψη. Δηλαδή αν κάποιος Βουλευτής της ΝΔ αύριο ξαφνινά ασπαστεί τις ιδέες του ΚΚΕ, δεν οφείλει να παραιτηθεί; Και αν θεωρήσουμε ορθές τις ιδέες του ΚΚΕ, δεν οφείλουμε να καταγγήλουμε την πολιτική απάτη εφόσον διατηρήσει την Βουλευτική του έδρα καταψηφίζοντας το κόμα του;
    Σε καθε περίπτωση οι κύριοι τις εξουσίας οφείλουν να θυμούνται: "...νόμω αρχει, ανθρωπω αρχει, ουκ αει αρχει..."

    Ο... 10:03

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΡΕ genitsare,άντε καί γαμήσου!!!
    Όπου ανοίξω τό ίδιο σεντόνι σου
    διαβάζω.
    Λέγε-λέγε, κάτι θά μείνει?
    ΓΚΕΜΠΕΛΌΜΟΥΤΡΟ ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. TATOULI A I STO DIAOLO XEBROMISE H N.D. PALIO LIGDIARI
    PARANOI TOU KERATA.AFOU DEN GOUSTARES TIN N.D.GIATI EMENES KAI DEN TSAKIZOSOUNA NA FIGIS; SE KANAME MANKA SE BGALAME WOULEUTI GIA KATEWA TORA NA SE DO TI 8A PARIS TA TETIAMOU 8A PARIS MAXALOMANKA SALIARI. 20 XRONIA DOULEBOUME GIA AUTO TO KOMA KAI ERXESE TORA ESI KAI TA KANIS SKATA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση