GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

125 λογαριασμούς ο Εφραίμ!

. ... σε μία μόνο Τράπεζα, για τη Μονή Βατοπεδίου! . Του Κώστα Φεραίου . Η νεότερη πληροφορία που έχω είναι ότι η περίφημη Μονή Βατοπεδίου,...

.
... σε μία μόνο Τράπεζα, για τη Μονή Βατοπεδίου!
.
Του Κώστα Φεραίου
.
Η νεότερη πληροφορία που έχω είναι ότι η περίφημη Μονή Βατοπεδίου, υπό τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ, σε μία μόνο Τράπεζα διατηρεί 125 λογαριασμούς!!!
Ούτε πέντε, ούτε δεκαπέντε, ούτε είκοσι πέντε... Εκατόν είκοσι πέντε!!!
Τα ερώτηματα είναι απλα:
-Τι χρειάζεται μια Μονή αγιορειτών ... 125 λογαριασμούς σε μία Τράπεζα;
-Για ποιο σκοπό τους διατηρεί;
-Τι ποσά διακινεί που χρειάζονται ...125 λογαριασμοί;

-Παρατηρείται ανάλογο φαινόμενο και σε άλλες Τράπεζες;
-Δεν οφείλει μιαν απάντηση ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο πνευματικός πατέρας του κυβερνητικού εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλου;
----------------------------------------

12 σχόλια

  1. Καλέ Κυρ Εφραίμ,
    μήπως έχετε κανένα λογαριασμό και για μένα τον αμαρτωλό ;
    Αν μου κάνεις καλέ κυρ Εφραίμ ενα λογαριασμό δωρεά τότε θα αγοράσω το Regal 3360 window express και θα σε πηγαίνω με κότερο από τη φυλακή στο Άγιον Όρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΛΙΕΣ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ''ΑΓΙΩΝ'' ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ :

    Την ώρα που άλλοι Έλληνες έχυναν το αίμα τους ενάντια στους κατακτητές, οι ρασοφόροι του Αγιου Ορους εξυμνούσαν τον Χίτλερ και το έργο του , με σκοπό να εξασφαλίσουν την εύνοια του και να "διασφαλίσουν την ακεραιότητα της περιουσίας" τους και τον "ήσυχο βίο" τους.

    Το γεγονός πήρε δράση στις Καρυές όταν 4 αξιωματικοί του γερμανικού στρατού συναντήθηκαν με την Ιερά κοινότητα (αντιπρόσωπους των 20 μονών στον Αθω).


    Όπως διαβάζουμε στο...

    ΑΓΙΩΝΥΜΟΝ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΩ, ΣΕΛΙΣ 57:

    «Είναι γνωστό, ότι με μια διπλωματική (...!?) και έγκαιρη ενέργειά της η Έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη του Αγίου Όρους, που συνήλθε στις 26 Απριλίου 1941, στέλνοντας επιστολή προς τον Χίτλερ στο Βερολίνο διέσωσε κυριολεκτικά τον ιερό τόπο από νέα βεβήλωση, κινδύνους εισβολής Βουλγάρων κλπ. και άλλες ταλαιπωρίες...»

    Αφου υπενθύμισαν στον Χιτλερ ότι είχε επισκευτει το Αγιο Ορος το 1919, συνέταξαν επιστολή που είχε ως εξής:


    ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΕΡΑΣ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ
    ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΤΑ
    ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ Γ' ΡΑ'Ι'Χ
    ΑΔΟΛΦΟΝ ΧΙΤΛΕΡ


    ΗΜΕΙΣ ΟΙ 20 ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΙΣΑΡΙΘΜΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΩΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΝ ΤΟΥ ΑΓΙΩΝΥΜΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΑΠΗΚΟΟΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗΝ ΤΑΥΤΗΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗΝ ΔΙΑ ΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΝΙΚΑΣ ΣΑΣ.

    ΚΑΙ ΑΓΑΛΛΟΜΕΝΟΙ ΚΡΑΥΓΑΖΟΜΕΝ ΕΝ ΘΑΥΜΑΣΜΩ:

    EΠΕΣΕΝ ΤΟ ΖΙΤΟΜΙΡ (ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΟΧΥΡΟ) ΚΑΙ ΕΣΩΘΗ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ...

    ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΡΑΤΥΝΗ ΤΗΝ ΥΜΕΤΕΡΑΝ (ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ) ΕΞΟΥΣΙΑΝ ΕΙΣ ΕΤΗ ΠΛΕΙΣΤΑ .

    ΟΙ 20 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΥΣIΟΥ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 20 ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

    Α' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΛΑΥΡΑΣ...ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
    Β' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ...ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ
    Γ' TETΡΑΔΟΣ: ΙΒΗΡΩΝ....ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ
    Δ' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΧΙΛΙΑΝΔΡΙΟΥ...ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
    Ε' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΑΓ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ...ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ

    Είναι ο ίδιος θεσμός που εναντιώθηκε στην επανάσταση του 21 , ο ίδιος που κράτησε φιλική στάση προς την δικτατορία , και ο ίδιος που υποκριτικά και εκ του ασφαλούς φωνάζει...:

    Ελευθερία η θάνατος,
    Χαίρε Ω χαίρε Ελευθεριά!

    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρασοφοροι η καταρα του εθνους
    ............

    Όλα τα τελευταία καλοκαίρια , χέρι - χέρι εμπρηστές, κυβέρνηση, Εκκλησία και εκατομμύρια ρωμιοί που συνειδητά στηρίζουν τους δύο τελευταίους, με τον α ή β τρόπο καίνε την πατρίδα μας, μετατρέποντας την κάποτε πράσινη χώρα των Ολυμπίων Θεών, το κέντρο του κόσμου, σε μαυρισμένη βραχώδη έρημο, ιδανικό τοπίο για να αγάλλονται τόσο τα εγκόσμια άνομα συμφέροντα όσο και ο ανύπαρκτος Θεός της ερήμου και της ερήμωσης που λιβανίζουν οι μονοθεϊστές.

    Πανικόβλητοι χιλιάδες συμπολίτες μας, αναθρεμμένοι από σχολεία, γονείς, νοοτροπίες και παπάδες σε μία λογική άκρατου ατομισμού, ωχαδερφισμού και έλλειψης κάθε πρόνοιας για τον «συλλογικό χώρο» και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προγραμματισμένοι από τους πολιτικούς και τους τηλενημερωτές τους να βλέπουν μόνο το φύλλο και ποτέ το δάσος, συνειδητοποιούν τώρα την πλήρη ανυπαρξία κρατικού μηχανισμού καταστολής πυρκαγιών (όπως και δεν υπήρξε ποτέ ούτε ένας στοιχειώδης μηχανισμός πρόληψής τους), και εκλιπαρούν απλώς για «ένα αεροπλάνο να κάνει μία ρίψη» για να σώσει τις ζωές τους και τις περιουσίες τους.

    Αεροπλάνα αρκετά όμως δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν γιατί η πολιτική εξουσία, με την δική τους στήριξη, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για να αποκτήσει περισσότερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, ούτε καν για να αντικαταστήσει τον προ πολλού γερασμένο στόλο των ελάχιστων πυροσβεστικών αεροπλάνων CL-215 της χώρας μας. Το αισχρότερο όμως είναι ότι αυτή η ίδια η πολιτική εξουσία διαθέτει τα χρήματα για κάτι τέτοιο, απλώς αντί για αγορά πυροσβεστικών μέσων αυτή προτιμάει να τα χαρίζει στην... Εκκλησία!

    Με το 1 δισεκατομμύριο ευρώ που η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε ΔΩΡΟ (και μάλιστα κάθε χρόνο!), στους παρασιτικούς θεοκράτες με τον γνωστό νόμο που σκανδαλωδώς τους απάλλαξε από τον φόρο της προκλητικά κολοσσιαίας ακίνητης περιουσίας τους, η πατρίδα μας θα μπορούσε να αυξάνει ετησίως τον στόλο των πυροσβεστικών της αεροσκαφών κατά 40 αεροπλάνα CL- 415 (40 Χ 25 εκατομμύρια ευρώ) και, κατά συνέπεια, θα είχε γλιτώσει από την πυρπόληση και ερημοποίησή της!

    Με έναν μόνο νόμο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ οι θεοκράτες «καταβροχθίζουν» δημόσιο χρήμα ικανό για αγορά 40 πυροσβεστικών αεροσκαφών και κανείς δεν μιλάει για αυτό, λες και δεν είναι γεγονός που αφορά έναν τόπο που τον καταβρόχθισε η φωτιά γιατί ακριβώς δεν είχε τα μέσα να γλιτώσει τον εαυτό του (οι εκτεταμένες πευκοπυρκαϊές δεν αντιμετωπίζονται ποτέ από χερσαίες δυνάμεις, που και αυτές άλλωστε ήσαν ανύπαρκτες). Αντί να ακούσουμε συζήτηση επ' αυτού, ΜΜΕ και πολιτευτάδες μάς βομβαρδίζουν αντίθετα με θρήνους και ανοησίες, ό,τι δηλαδή αξίζει σε μία κοινωνία που το μόνο που έχει μάθει να κάνει είναι να κλαψουρίζει και να σταυροκοπιέται.

    Έλληνα ξύπνα. Οι πραγματικοί Θεοί κατοικούν στα δέντρα και τις πηγές του τόπου σου, όχι στις συναγωγές του Θεού της ερήμου. Καίγοντας τα δάση της πατρίδας σου, εκείνοι που το έπραξαν και εκείνοι που το επέτρεψαν έκαψαν και τους φυσικούς Ναούς των Θεών των Ελλήνων. Έκαψαν την Ψυχή των Ελλήνων, την ψυχή σου. Απαίτησε ΤΩΡΑ δικαίωση και αποκατάσταση.

    Να δημευθεί ΤΩΡΑ η Εκκλησιαστική περιουσία προς χάριν του εθνικού συμφέροντος.
    Να ζητήσουν συγνώμη, από τα θύματα των πυρκαγιών και από όλους τους Έλληνες, εκείνοι που επέλεξαν να κάνουν ακόμα πλουσιότερους τους θεοκράτες αντί να αγοράσουν τα στοιχειώδη μέσα για την αντιπυρική προστασία της πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΩΝ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ:

    Στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας δεν ήταν λίγες οι φορές που η εκκλησία ενοχλήθηκε από το λαμπρό πνεύμα των Ελλήνων διαφωτιστών. Η μεγαλύτερη απειλή αλλά και ένα μέσο θρησκευτικής λογοκρισίας, ήταν ο αφορισμός. Στο μυαλό των χριστιανών, ο αφορισμένος ήταν κάτι σαν τον βρικόλακα των μύθων. Κάποιος που δεν θα έλιωνε, γιατί ούτε η γη θα τον δεχόταν. Οι πατέρες της εκκλησίας όριζαν για τους αφορισμένους: «Εν τω ονόματι της αγίας τριάδας έχομεν και κυρίττομεν αυτούς αφορισμένους, κατηραμένους και ασυγχώρητους παρά πατρός, υιού και αγίου πνεύματος και έστωσαν μετά θάνατον άλυτοι και τυμπανιαίοι, αι πέτραι και ο σίδηρος λυθήσονται αυτοί δε ουδαμώς».
    Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε αρκετές φορές η εκκλησία να εμποδίσει το ποίμνιο να σκεφτεί λογικά, ώστε να μην σηκώσει κεφάλι απέναντί της. Περισσότερο η εκκλησία φοβόνταν όσους μέσα από την δύναμη του γραπτού λόγου, είχαν τη δυνατότητα να διαδώσουν τις ιδέες τους. Μεγάλος κίνδυνος, καθώς οι άνθρωποι αυτοί εκτός από κριτική σκέψη διέθεταν και ιστορική κατάρτιση. Λογοτέχνες, επιστήμονες και πολιτικοί έπεσαν θύματα της απολυταρχίας μιας εκκλησίας που δύσκολα θα μπορούσε να διατηρήσει τα προνόμια της και την κυριαρχία της πάνω σε αυτόβουλα όντα.
    Γνωστός είναι ο αφορισμός των: Αλεξάνδρου Υψηλάντη, Μιχαήλ Σούτσου, Ρήγα Φεραίου από τον πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε. (Επίσης, ο αφορισμός των κλεφτών του Μοριά το 1805 και της επανάστασης του 1821). Σε μία επιστολή του ο πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε’ λέει : “Προσέξτε, αν ξεσηκωνόμαστε εναντίον του Σουλτάνου, εναντίον του αφέντη μας, ξεσηκωνόμαστε εναντίον του ίδιου του Θεού, είμαστε αμαρτωλοί ”.
    Στην νεοελληνική λογοτεχνία, έχουμε παραδείγματα τριών λαμπρών προσωπικοτήτων που διώχθηκαν από τον εκκλησιαστικό σκοταδισμό.
    - Ανδρέας Λασκαράτος
    - Εμμανουήλ Ροίδης
    - Νίκος Καζαντζάκης

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόσοι βουλευτές (και υπουργοί) συνεργάζονται μαζί του, έφτιαξε ένα λογαριασμό για τον καθένα για να μην τσακώνονται. Τώρα που μαθεύτηκε ότι ο Κύριος διανέμει χρήμα, θα προσχωρήσουν κι άλλοι που δεν είχαν μυριστεί τίποτα, θα περάσει το κόμμα του Εφραίμ τους 150 και θα φτιάξει κυβέρνηση... Για την ορθοδοξίαν, εννοείται, κυριελέησον!


    ΥΓ: Ψάχνετε για τον ηγέτη του νέου κόμματος; Τον έχουν έτοιμο βρε... από το Αγιονόρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΕΡΓΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές με μοναδικό σύνθημα:

    "Διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας"

    Θα εκθέσει όλους τους γλείφτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θα μαζέψει έτσι όλους τους αδιάφορους και απελπισμένους ψηφοφόρους που θα αποκτήσουν ένα κίνητρο για να πάνε ψηφίσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ένα ποίημα για την Νέα Δημοκρατιά.

    ΦΑΓΑΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
    ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ
    Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 90%.
    ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση