GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής...

. ... της Νέας Δημοκρατίας! . Του Μαρίνου Πουλάκη . Εχει αρχίσει να βαραίνει τόσο πολύ η κατάσταση στο κυβερνητικό στρατόπεδο που στη Ρηγί...

.
... της Νέας Δημοκρατίας!
.
Του Μαρίνου Πουλάκη
.
Εχει αρχίσει να βαραίνει τόσο πολύ η κατάσταση στο κυβερνητικό στρατόπεδο που στη Ρηγίλλης σκέπτονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσουν στην έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ με στόχο να υπάρξει επίσημη στήριξη στον Κ. Καραμανλή και να "απομονωθούν" οι διαφωνούντες.
Υπάρχουν όμως κι αυτοί που φοβούνται μήπως μια τέτοια πρωτοβουλία εξελιχθεί σε μπούμερανγκ.
-----------------------

12 σχόλια

  1. Κατάρρευση
    Ο Καραμανλής, που με τόση ζέση διεκδικούσε το «μεσαίο χώρο» για την παράταξή του, έχει καταδικάσει 2 στους 10 Έλληνες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, έχει ευνοήσει συστηματικά τους οικονομικά ισχυρούς και έχει εξαναγκάσει τους υπόλοιπους να αγκομαχούν οικονομικά.

    Ο Καραμανλής που προβάλει ως κύριο έργο του τις «μεταρρυθμίσεις», άκουσε τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ να δηλώνει από τη Γαλλία, φωτογραφίζοντας τον Αλογοσκούφη, ότι η «διεθνής κρίση» την οποία επικαλείται διαρκώς ο Έλληνας υπουργός για να δικαιολογήσει την αποτυχία της οικονομικής του πολιτικής, δεν αποτελεί άλλοθι για δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

    Ο Καραμανλής που, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορούσε τους υπουργούς της τότε κυβέρνησης για διαπλοκή με επιχειρηματίες, παρείχε τώρα πολιτική κάλυψη σε υπουργό του ο οποίος δρούσε ο ίδιος ως επιχειρηματίας.

    Ο Καραμανλής, που κυβερνά κατά δήλωσή του με «μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του τόπου» και «δεν τον ενδιαφέρει να είναι αρεστός», απέσυρε αυτή την κάλυψη μέσα σε 48 ώρες, υπό το φως των δημοσκοπήσεων που κατέγραψαν άμεσες απώλειες. Το ίδιο είχε πράξει και παλαιότερα, όταν οι εταιρείες των «κουμπάρων» άλλου υπουργού λυμαίνονταν τα δημόσια ταμεία.

    Ο Καραμανλής που, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπέλυε μύδρους περί «νταβατζήδων», ζήτησε τώρα «κάτι χειροπιαστό» όταν κλήθηκε να απαντήσει για την ταχέως πολλαπλασιαζόμενη περιουσία υπουργού, του οποίου η σύζυγος συμπαρουσιάζει δελτίο ειδήσεων σε τηλεοπτικό σταθμό.

    Ο Καραμανλής, που εξελέγη πρωθυπουργός όντας σημαιοφόρος της πάταξης της διαφθοράς, διαβάζει τώρα, μαζί με όλη την Ελλάδα, στο διεθνή τύπο, άρθρα με τα «κατορθώματα» των υπουργών του στο συγκεκριμένο τομέα (βλέπε Economist και Reuters).

    Αν αυτά δεν στοιχειοθετούν την πλήρη κατάρρευση μιας κυβέρνησης και της ηθικής της νομιμοποίησης να κυβερνά, τότε τι άλλο πρέπει να συμβεί; Να πέσει η Ακρόπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΓΕΡΑ ΓΕΡΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΔΕΞΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μία μόνο λύση υπάρχει.

    Να αναλάβει ο αδιάφθορος Γεώργιος Παπανδρέου και να βάλει όλα τα λαμόγια φυλακή αφού τους δημεύσει όλη τη περιουσία και να μοιράσει στους ακτήμονες και ανέργους τα φιλέτα γης που άρπαξαν τα δεξιά λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι τρεις κυρίες που άναψαν φωτιά στην κυβέρνηση
    ****************************

    Τρεις γυναίκες, τρεις επιτυχημένες επαγγελματίες και οι τρεις σύζυγοι υπουργών έβαλαν φωτιά στην κυβέρνηση, αλλά η φλόγα δεν λέει να σβήσει, παρά τις πυροσβεστικές προσπάθειες του επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου.

    Οι Γάλλοι όταν επιχειρούν να εξιχνιάσουν μια υπόθεση και μάλιστα σοβαρή λένε «cherchez la femme». Οι έμπειροι Ρωμαίοι και στη συνέχεια οι εμπειρότεροι Μέδικοι ασχολήθηκαν επισταμένως με τις σκευωρίες των ισχυρών γυναικών, ενώ έμεινε στην ιστορία ως ένδειξη της γυναικείας καπατσοσύνης στο στήσιμο μιας ίντριγκας η φράση: «Το μπουντουάρ της Μαντάμ Ντε Πομπαντούρ».

    Στη βαλκανική Ελλάδα που ούτε μπουντουάρ υπάρχουν ούτε ισχυρές γυναίκες όπως στην Αναγεννησιακή Φλωρεντία, η παράδοση που άφησε πίσω της η Ασπασία, σύντροφος του μεγίστου των Αλκμαιωνιδών Περικλή, συνεχίζεται και στις μέρες μας άλλοτε ως φάρσα όπως με την υπόθεση της «Μιμής» και άλλοτε ως ζηλόφθονη προσέγγιση του νεοπλουτισμού, αφού και οι κρίνοντες, κατά κανόνα, θα’ ήθελαν να βρίσκονται στη θέση των θυμάτων τους.

    Στη σύγχρονη λοιπόν εκδοχή της γυναίκας - καταφερτζούς ή για άλλους της «Σιδηράς Κυρίας» και για τους υπόλοιπους της «Αυλής των Κυριών», τρεις γυναίκες απασχόλησαν και θα ξαναπασχολήσουν την κοινή γνώμη.



    Η πρώτη και ίσως η γνωστότερη είναι η κυρία Μάρα Ζαχαρέα που πέραν των στηλών του ημεδαπού Τύπου απασχόλησε και το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters που της αφιέρωσε (και στο σύζυγό της) μία ανταπόκριση με τη βρετανικού φλέγματος φράση: «Τι πρέπει να κάνει μία γυναίκα υπουργού στην Ελλάδα», φράση που σπάει κόκαλα.

    Η δεύτερη κατά σειρά σε αναγνωσιμότητα είναι η Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος Γιώργου Βουλγαράκη, συμβολαιογράφος, πλουσία και από γνωστή αστική οικογένεια. Η τρίτη «Κυρία της Αυλής», όχι τόσο γνωστή αλλά εξίσου πετυχημένη επαγγελματικά είναι η Δίκα Αγαπητίδου, σύζυγος του Γιώργου Αλογοσκούφη, μεσίτης στο επάγγελμα, που ασχολείται με τα «φιλέτα» του real estate.

    Το πρώτο κοινό χαρακτηριστικό είναι πως είναι σύζυγοι υπουργών του κ. Κώστα Καραμανλή. Το δεύτερο κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι υποβάλλουν δηλώσεις εισοδήματος κατά πολύ υψηλότερες από τους συζύγους τους. Το τρίτο είναι πως και οι τρεις φαίνονται να διασφαλίζουν το «γαλατάκι των παιδιών τους» στην οικογένεια.



    Και οι τρεις απασχόλησαν την κοινή γνώμη με τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια που οι σύζυγοί τους ήταν ή είναι υπηρέτες του Δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή υπουργοί. Η Μάρα Ζαχαρέα ως σχολιαστής, εκδότης και ραδιοφωνικός παραγωγός και ανεπισήμως εκπρόσωπος στα ερτζιανά του υπουργού Επικρατείας. Η Αικατερίνη Πελέκη ως συμβολαιογράφος, κόρη νομικού και αδελφή δικηγόρου που ασχολούνται συστηματικά με τις μεγάλες περιουσίες και τα συμφέροντα της Εκκλησίας, των Μονών και του Αγίου Όρους ειδικότερα. Η κυρία Δίκα Αγαπητίδου, διότι ως μεσίτης και εκπρόσωπος μεγάλου μεσιτικού οίκου του εξωτερικού κατηγορήθηκε στη Βουλή ότι ενεπλάκη σε υπόθεση αγοραπωλησίας περιουσίας του Δημοσίου. Εξ όσων έχουν δημοσιευθεί αναμένεται και δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση αυτή μετά από αγωγή που κατέθεσε ο κ. Αλογοσκούφης κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Καρχιμάκη. Οψόμεθα.

    Ο κ. Βουλγαράκης πέραν μιας τυπικής για βαλκάνιο πολιτικό αμετροεπούς συμπεριφοράς με τη σύσταση των ΕΠΕ και την αυταρέσκεια του νεόπλουτου, πλήρωσε και την εμπλοκή του πεθερού του, της συζύγου και του κουνιάδου του στην υπόθεση Βατοπεδίου. Ο κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος αν και δεν έχει προς το παρόν καταβάλλει το τίμημα της αλαζονείας, θα κληθεί όπως λέγεται στη Ρηγίλλης να πληρώσει τα σπασμένα για την επαγγελματική και άκρως «ηθικά ασυμβίβαστη» δραστηριότητα της συζύγου του σύμφωνα με γραπτή δήλωση του βουλευτού Αρκαδίας και παρεμπιπτόντως της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρου Τατούλη. Ο κ. Αλογοσκούφης δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα.



    Οι τρεις «κυρίες της Αυλής της Ρηγίλλης» εκφράζουν συμβολικά αυτό που θα ονειρευόταν κάθε γυναίκα της αθηναϊκής ελίτ, που ως γνωστόν κατοικοεδρεύει στο Κολωνάκι για καφέ, στο Ψυχικό για ελαφρό γεύμα και στην Εκάλη και στα Β.Π για το δείπνο. Πλούτο, σκάφη, αναγνωρισιμότητα, απυρόβλητο, γκλάμουρ. Λέγεται ότι απολαμβάνουν επίσης το να επιδεικνύουν την επιρροή που ασκούν στους συζύγους τους, αν και το τελευταίο πρέπει να θεωρηθεί ως αποκύημα απόλυτης κακίας των κατηγόρων τους. Μόνον που στο Μπουρνάζι και στο Χαϊδάρι οι ψηφοφόροι δεν χαμπαριάζουν από lifestyle in politics, οπότε το πράγμα περιπλέκεται. Μάλιστα, ορισμένοι αρχίζουν να εκτιμούν πως μπροστά στις κυρίες της Αυλής της Ρηγίλλης η υπόθεση της «Ροζ Βίλας» είναι μία απλή ιστοριούλα για παιδιά. Οι περισσότεροι πάντως αν και κάτοικοι των λαϊκών προαστίων αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως τα «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών δεν δικαιολογούνται χωρίς τα «Έσχες» των συζύγων τους, ιδιαίτερα όταν πρέπει να δικαιολογηθούν, οικία στο Ψυχικό, εξοχικό στο Καπανδρίτι, μεζονέτα στην Πάρο, σκάφη αναψυχής και όλα τα συναφή. Άρα και οι Γάλλοι έχουν δίκιο αλλά και οι Ρωμαίοι που κάτι ψέλλιζαν για τη γυναίκα του Καίσαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. AYTOS O TOU TZIMAS TOU BORIOU ELLADOS TI FROUTO ETNAI XEIROTEROUS KE APO TOUS FASISTES GRAMA VOULOMENO DIABAZI O MALAKAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι διαβόητοι διεφθαρμένοι, οι πραξικοπηματίες της καταρράκωσης του Συντάγματος και της αλλοίωσης της δημοκρατίας συνεδριάζουν.

    Φυσικά "κεκλεισμένων των θυρών". Ολες οι συνομωσίες είναι μυστικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατά κοινή ομολογία η ομιλία του Γ.Παπανδρέου δεν έδοσε και πολλές ελπίδες στο λαό.

    και όμως: αρκούσαν λίγα-πολύ λίγα..

    -Π.χ. να ξεσκεπάσει την απάτη με την τιμή των καυσίμων. Όταν το βαρέλι το πετρέλαιο ήταν 60 δολάρια, η τιμή της αμόλυβδης ήταν 59 λεπτά με ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ = 0.80. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΚΟΣΤΙΖΕ 0.75 ΕΥΡΩ.

    Σήμερα η ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ είναι 1.42 και η τιμή ανά βαρέλι 100 δολάρια, ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 0.70 ΕΥΡΩ.

    ΑΡΑ Η ΑΜΟΛΥΒΔΗ, ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 2004 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ 71 λεπτά.

    Γι' αυτήν μόνο την κλεψιά να μίλαγαν οι Πασόκοι, θα είχαν γίνει κυβέρνηση.

    Αλλά, πού. Φαίνεται ότι και αυτοί είναι στο κόλπο...





    Κατά κοινή ομολογία η ομιλία του Γ.Παπανδρέου δεν έδοσε και πολλές ελπίδες στο λαό.

    και όμως: αρκούσαν λίγα-πολύ λίγα..

    -Π.χ. να ξεσκεπάσει την απάτη με την τιμή των καυσίμων. Όταν το βαρέλι το πετρέλαιο ήταν 60 δολάρια, η τιμή της αμόλυβδης ήταν 59 λεπτά με ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ = 0.80. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΚΟΣΤΙΖΕ 0.75 ΕΥΡΩ.

    Σήμερα η ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ είναι 1.42 και η τιμή ανά βαρέλι 100 δολάρια, ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 0.70 ΕΥΡΩ.

    ΑΡΑ Η ΑΜΟΛΥΒΔΗ, ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 2004 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ 71 λεπτά.

    Γι' αυτήν μόνο την κλεψιά να μίλαγαν οι Πασόκοι, θα είχαν γίνει κυβέρνηση.

    Αλλά, πού. Φαίνεται ότι και αυτοί είναι στο κόλπο...










    Κατά κοινή ομολογία η ομιλία του Γ.Παπανδρέου δεν έδοσε και πολλές ελπίδες στο λαό.

    και όμως: αρκούσαν λίγα-πολύ λίγα..

    -Π.χ. να ξεσκεπάσει την απάτη με την τιμή των καυσίμων. Όταν το βαρέλι το πετρέλαιο ήταν 60 δολάρια, η τιμή της αμόλυβδης ήταν 59 λεπτά με ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ = 0.80. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΚΟΣΤΙΖΕ 0.75 ΕΥΡΩ.

    Σήμερα η ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ είναι 1.42 και η τιμή ανά βαρέλι 100 δολάρια, ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 0.70 ΕΥΡΩ.

    ΑΡΑ Η ΑΜΟΛΥΒΔΗ, ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 2004 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ 71 λεπτά.

    Γι' αυτήν μόνο την κλεψιά να μίλαγαν οι Πασόκοι, θα είχαν γίνει κυβέρνηση.

    Αλλά, πού. Φαίνεται ότι και αυτοί είναι στο κόλπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. plako8hkan gia th moirasia sth N.D
    dioti kapoios arpa3e perisotera apo toys Agioys.
    Ayto einai poystia kai de prepei na perash etsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε ! ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ!


    Δεν θα μας κάνουν τους τιμητές των ηθών οι.....
    τατούλης, μανώλης, μιχαλολιάκος κλπκλπ... κουλουράκια!

    Είπαμε πέσαμε σαν κοινωνία χαμηλά, αλλά για να ανέβουμε,

    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΑΚΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «ΘΑ ΗΘΕΛΑ να έβλεπα τα μούτρα του Καλαντζή!». Το έλεγε την Παρασκευή βουλευτής της Ν.Δ.που θα έπρεπε να είναι στην κυβέρνηση. Δεν το έλεγε στους διαδρόμους της Βουλής, αλλά στο μπαρ οχηματαγωγού με κατεύθυνση τις Κυκλάδες. Μια τηλεόραση- χωρίς ήχο- έπαιζε τα νέα σε «τρέιλερ»: «Παραίτηση Βουλγαράκη- Νέος υπουργός ο Παπαληγούρας».

    Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ του εκδρομέως- που πήγαινε σε βαφτίσια- ήταν σαφής. Από τους «κομμένους» της κυβέρνησης Καραμανλή που πήγε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2007, μόνον ο Γιώργος Καλαντζής- υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ώς τότε- δεν έχει αποκατασταθεί. Μένει παραπονεμένος μετά την ολική επαναφορά της Φάνης στο Απασχόλησης και τώρα του Αναστάση στο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

    ΟΥΔΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ότι ο Βουλγαράκης θα έβγαζε το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, με την επιστροφή Παπαληγούρα, ο Καραμανλής τούς έκοψε τα ήπατα. Ο Πρωθυπουργός πήγε να απελευθερώσει την παράταξή του από τον βραχνά των σκανδάλων και τη φυλάκισε σε ένα κλίμα βαριάς κατάθλιψης. Ο Αναστάσης έφυγε από το Δικαιοσύνης ως αποτυχών υπουργός που δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με κανέναν. Κανέναν δεν επηρέασε και η έξοδός του- ούτε καν τον ίδιο. Άλλωστε ο ψυχισμός του είναι σαν τουρσί. Τόσο αλατισμένος που δεν επηρεάζεται από τις εξωτερικές συνθήκες. ΓΙΑΤΙ Ο Παπαληγούρας; Η μία εξήγηση είναι πιο κωμική από την άλλη. Διότι ο υφυπουργός Καμμένος δεν δεχόταν κανέναν ενδιαφερόμενο- Βαληνάκη ή νεώτερο Βαρβιτσιώτη- στο κεφάλι του. Διότι αν φύγει ο Παναγιωτόπουλος από τη Βουλή θα διαλυθεί η γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ή διότι επέβαλε τον Παπαληγούρα ο Σουφλιάς, ενώ ο Αναστάσης δεν μιλάει- ούτε- στον Σαρακατσάνο.

    ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ο Καραμανλής ήταν ο κρυφός άσος της Ν.Δ. Παιχνίδι όμως δεν γίνεται με καμένα χαρτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Koυφαλίτσα Πουλάκη πετάς μία άσχετη ανεπιβεβαίωτη πληροφορία καί τά ραδίκια σχολιάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 45%
    ΚΑΝΕΝΑΣ 32%
    ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ 21%

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΡΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση