GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και άλλο σκάνδαλο στη Χαλκιδική!

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ : Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ . Γραφει ο Αργύρης Λαφαζάνης . Δεν είναι μόνο τα γνωστά σκάνδαλα. Εξαιρετι...

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ : Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
.
Γραφει ο Αργύρης Λαφαζάνης
.
Δεν είναι μόνο τα γνωστά σκάνδαλα. Εξαιρετικά προκλητική είναι η κατάσταση και στο σπήλαιο Πετραλώνων. Εκεί μιά ιδιωτική εταιρεία με την ...ευρηματική επωνυμία "Ανθρωπολογική εταιρεία Ελλάδος" διαχειρίζεται αυτό το μοναδικό και από αισθητική και από επιστημονική άποψη
μνημείο της φύσης, στηριγμένη σε δικαστικές αποφάσεις και βέβαια στην αμαρτωλή σύμβαση με την αποχωρούσα τότε Νέα Δημοκρατία (Απρίλος 1981).
Οι Χαλκιδικιώτες στο σύνολό τους είναι οργισμένοι με αυτή την κατάσταση κατοχής, όπως θα ήταν και οι Αθηναίοι, αν ιδιώτης κατείχε και διαχειρίζονταν την Ακρόπολη. Οι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, τοπικοί και κυβερνητικοί, δεν ασχολούνται ή σωστότερα καλύπτουν την ιδιοκτήτρια οικογένεια της εταιρείας.
Οι συνεχείς προσπάθειες νομοθετικής επίλυσης του προβλήματος είχαν καταλήξει στην έκδοση Πρωτοκόλου Διοικητικης Αποβολής από τον τότε Υπουργό Πολιτισμού Βαγγέλη Βενιζέλο που επιδόθηκε στις 19/01/2004. Η εταιρεία ζήτησε την ακύρωση του πρωτοκόλου με προσφυγή της στο Συμβούλιο Επικρατείας στις 21/01/2004 και ταυτόχρονα πέτυχε την έκδοση προσωρινής διαταγης που ανέστειλε την εκτέλεσή του. Η αίτηση ακύρωσης εκδικάσθηκε την 02/02/2005 και φαίνεται ότι δεν έχει εκδοθει ακόμη απόφαση. Τρία χρόνια και οκτώ μήνες μετά!!!!
Και το καλύτερο. Η ...προσωρινή διαταγή ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΗ. Τέσσερα χρόνια και εννιά μήνες μετά!!!!
Ετσι η οικογένεια εισπράτει και δεν αποδίδει, φυσικά, τα έσοδα του σπηλαίου Πετραλώνων.
Να μην αναρωτηθούμε αν υπάρχει Δικαιοσύνη. Αλλά:
Υπάρχει Υπουργός Πολιτισμού;
Υπάρχει Υπουργός Δικαιοσύνης;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;
---------------------------------

40 σχόλια

  1. Και εσείς κύριε Λαφαζάνη κατά την περίοδο που ήσασταν Νομάρχης Χαλκιδικής, τι κάνατε για το πρόβλημα του Σπηλαίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ιστορία του σπηλαίου, της Ανθρωπολογικής Εταιρείας και του Πουλιανού είναι μεγάλη και φυσικά δεν ξεκινά, ούτε σταματά στο 1981.
    Αλήθεια, πόσα σπήλαια σε όλη την ελλαδική επικράτεια έχουν γίνει βορά των λατομείων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Υπάρχει Υπουργός Πολιτισμού;
    Υπάρχει Υπουργός Δικαιοσύνης;
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;"

    Υπάρχουν για την εξυπηρέτηση των κουμπάρων!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΟΔΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΑΕΙ ΠΛΕΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΌΣΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    Ακούγοντας προ διετίας μια εκπομπή από κανάλι της Χαλκιδικής δεν έχω πειστεί για το ποιος έχει δίκαιο.
    Ο Πουλιανός ναι μεν έχει μια επιστημονική εταιρία με συγγενείς και φίλους , όμως δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι έχει κάνει έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΚΟΣΜΑΡΑ ΜΑΣ. Στον μικρόκοσμό μας. Στον καναπέ μας. Στην αυτοκινητάρα μας. Στο χα χα χου μας! Έτσι και έρθει και πέσει θα μας το σπάσει. Πώς συμβαίνει με τις προσόψεις πολυκατοικιών του Κολωνακίου; Ακριβώς. Αμέριμνος και τη στιγμή που την πέφτεις στην γκόμενα την μπροστινή, τσουπ σου ΄ρχεται το μαρμαράκι από την πολυκατοικία την πολυτελή. Το τσουνάμι καταφθάνει κι εμείς τρέχουμε στις αλυσίδες ηλεκτρονικών, φρακάρουμε τους δρόμους, πληρώνουμε με πλαστικές κάρτες και γλεντάμε με τα γκάτζετς όπως ο στερημένος αρσενικός παίζει με την παλάμη το πανάρχαιο παιχνίδι για να ξεχαρμανιάσει. Αγαπητοί μου, για να καταλάβετε πόσο μακριά νυχτωμένοι είμαστε, ένα θα σας πω. Από τα χείλη μεγαλοπαράγοντα της αγοράς, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με σοσιαλισμό, κομμουνισμό και πάσης φύσεως αριστερισμό: Έχω ταξιδέψει σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης αλλά τέτοια αφασία και τόση λεκτική μακακία μόνο στο ελληνικό χωριό. Ο κόσμος καίγεται και ο καράβλαχος χτενίζεται!

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 15 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ;
    Μήπως έχει σχέση με το Έθνος – Πρώτο Θέμα και το συγκρότημα Μπόμπολα, μέτοχο στην βρετανική εταιρία που ανέλαβε την αξιοποίηση;;;;;
    Με τα χίλια σπρώχνουν τον Καρχιμάκη οι 5 καναλο-εκβιαστές. Και τι κερδίζουν από αυτόν; Στηρίζει με κάθε τρόπο την επένδυση στο ΤΟΠΛΟΥ εδώ και πολλά χρονια. Ερωτήσεις στη βουλή, πιέσεις, μεσολαβήσεις.
    Δεν αναρωτιεστε ΓΙΑΤΙ ο Καρχιμάκης μετά τις φωνές του για το Βουλγαράκη εριξε τους τόνους στο θεμα του Βατοπεδίου, ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ KAI ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ;;;;;;
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΤΑΛΑ (ΔΗΛ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ) ΕΝΩ ΟΣΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΕΣ (ΑΠΟ ΤΟ 1891) ΔΕΝ ΕΤΡΕΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ.ΑΝΤΕ ΡΕ ΛΟΠΟΔΥΤΕΣ ΠΑΝΤΕ ΚΡΥΦΤΗΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι λυπηρό κάποιοι τοπικοί παραγοντίσκοι νά θέλουν νά επωφεληθούν χρησιμοποιόντας τόν Ανθρωπολόγο κ.Πουλιανό οσάν νά ήταν σκουπίδι.Εάν δέν ήταν ο κ. Πουλιανός μέ τήν επιστημονική του κατάρτηση τό σπήλαιο θά ήταν χωματερή αυτή τήν στιγμή.Οτι εχει γίνει εκεί εχει πληρωθεί από τήν τσέπη του. Οι τποπικοί παραγοντίσκοι ενδιεφρθήκαν μόνο γιά τήν προσωπική τους ΚΟΝΟΜΑ καί μόνον.
    Πολλοί εποφθαλμιούν το σπήλαιο καί τά ευρήματά του όχι γιά να προωθήσουν καί διαδώσουν τήν επιστημονική αλήθεια για τά ευρήματα τού σπηλαίου αλλά γιά τήν καταστροφή τών ευρημάτων.Καί είναι γνωστοί αυτοί οι "κύκλοι"που θέλουν τήν καστροφή τού σπηλαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Yπάρχει πρωθυπουργός!
    ...Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΤΕΡΟΣ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. .


    ++++++++++++++++++++++++++++
    Η ΑΛΉΘΕΙΑ, ΠΑΝΤΟΤΕ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΟΥΡΑ...
    +++++++++++++++++++++++++++++


    Εκείνα που ξέρω εγώ (από τον καιρό που άρχισα να παρακολουθώ, τυχαία, το θέμα) είναι τα παρακάτω:

    1) Αν δεν υπήρχε ο Πουλιανός (που ως γνωστόν προέρχεται από την σοβιετική ακαδημία και ήρθε εδώ, πριν από δεκαετίες, με πρόσκληση του Κωνσταντίνου Καραμανλή) δεν θα υπήρχε σπήλαιο. Ότι έχει γίνει κεί μεσα, το έχει κάνει με τα χεράκια του. Και έχει υποστεί διώξεις από την χούντα -λόγω πολιτικών πεπεοιθήσεων- αλλά ΚΑΙ από το εβραιόδουλο "επιστημονικό" κατεστημένο, κάποιων ιστορικών αυτού του προτεκτοράτου. Για την "ενοχλητική" θεωρία του, σε αυτή την περίπτωση.

    2) Όποιος έχει μυαλό, θα καταλάβει για ποιό λόγο "κυνηγούν" τον πουλιανό, όταν αποδεικνύει (ή, κατά άλλους, "αποδεικνύει") ότι υπήρχε έλλογη ζωή στην ευρώπη πολύ πριν από τα "ιστορικά" δεδομένα της εβραϊκής τορά.

    3) Κάποιοι συγκεκριμένοι κύκλοι θέλουν, από παλιά, να κλείσουν το σπήλαιο έτσι ώστε να ξεχαστούν, σιγά-σιγά οι "ενοχλητικές" θεωρίες που τεμκμηριώνονται από την τωρινή παρουσία του.

    4) Ο πρώτος μεγάλος διώκτης του πουλιανού, από τη μεταπολίτευση και δώθε, είναι ο βαγγέλης βενιζέλος, ως υπουργός πολιτισμού. Ξεκίνησε με διακοπή των επιχορηγήσων για τις ανασκαφές και όταν είδε ότι ο πουλιανός και η ομάδα του δεν το έβαζαν κάτω, χρησιμοποίησε λυτούς και δεμένους για να εξώσει την ομάδα από το σπήλαιο, δικαστικά. Για να το σφραγίσει, άραγε; Μάλλον θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την συμπεριφορά του αυτή (ή, ενδεχομένως, για την υπακοή του σε άνωθεν διαταγές)

    ------

    Όλα αυτά που γράφω αφορούν όσα έμαθα το 2005, όταν φίλοι μου με παρακίνησαν να επισκευθώ μαζί τους το σπήλαιο (ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από τη δουλειά που έχει γίνει εκεί μέσα).

    Εκείνο που μου είχε κάνει αλγεινή εντύπωση, τότε, ήταν η απαγόρευση της πρόσβασης στο σπήλαιο, με μία μπάρα "στρατιωτικού τύπου" που είχαν τοποθετήσει τα ΠΑΣΟΚΙΑ, παρά τις διαμαρτυρίες του πουλιανού. Με τον τρόπο αυτό εξανάγκαζαν τους επισκέπτες να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους και να περπατούν σχεδόν ένα χιλιόμετρο, στην ανηφόρα, μέχρι να φτάσουν στο σπήλαιο. Εκτός κι αν περίμεναν (σε περίπτωση που δεν ήταν χαλασμένο ή ευκαιρούσε ο οδηγός του) το λεςωφορειάκι που είχε δρομολογήσει κάποιος τοπικός δήμαρχος, προκειμένου να "θεμελιώσει δικαιώματα" επί του σπηλαίου.

    Η μεγαλύτερη πάντως ξεφτίλα (με τις ευλογίες του επίσημου κράτους του Νενεκιστάν) ήταν η ετσιθελική εγκατάσταση, στην είσοδο για το σπήλαιο, μιάς μεγάλης ξύλινης παράγκας με την επιγραφή "ΤΑΒΕΡΝΑ ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ" (ή "Γιωργάρας", δεν θυμάμαι). Απορώ πώς ο γερο-πουλιανός δεν έχει πάει ακόμα (αν υπάρχει) να κάνει "ίσιωμα" αυτή την βεβήλωση εις βάρος του σπηλαίου, του ίδιου, της ιστορίας και του τόπου ΟΛΩΝ μας!

    Δεν ξέρω τι εξελίξεις μεσολάβησαν από το 2005 και μετά αλλά η εντύπωση που μου έχει μείνει ήταν ότι κάποιοι θέλουν να "εξαφανίσουν" το σπήλαιο και να λεηλατήσουν τα ευρήματά του, έτσι ώστε να ξεχαστεί η ιστορία ότι ο αρχάνθρωπος έζησε σε ελλαδικό χώρο. ΄΄Ηδη, την εποχή που έκανα εγώ την επίσκεψή μου, είχε ενταθεί μία προσπάθεια διακωμώδησης της θεωρίας του Πουλιανού (και μάλιστα από τους γνωστούς "προοδευτικούς" κύκλους οι οποίοι, έτσι και αλλιώς, αισθάνονται απέχθεια για το "σοβιετικό" παρελθόν του μεγάλου αυτού παλαιοντολόγου).



    Η δουλειά, αγαπητοί, "βρωμάει" πατόκορφα. Και δεν χρειάζεται, νομίζω, να είναι κανείς "εθνικιστής" ή "ακροδεξιός" για να αγανακτήσει με τον αήθη τρόπο που κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι ξοδεύουν πακτωλούς χρημάτων για να παραχαράξουν την ιστορία αυτού του τόπου.

    Ακόμα κι αν θεωρούμε τους εαυτούς μας "έποικους" σε αυτό το χώρο (που όντως είμαστε, οι περισσότεροι) είναι θέμα αξιοπρέπειας η αντίδρασή μας στα λαμόγια που νομίζουν οτι μπορούν να βάλουν χέρι όπου γουστάρουν.

    Εκτός, επαναλαμβάνω, αν από το 2005 μέχρι τώρα υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζω. Το 2005, όμως, ήθελα να κάνω εμετό με αυτά που έμαθα ότι συνέβαιναν.

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και συμπληρώνω:

    Το μεγάλο ΠΡΟΒΛΗΜΑ "πολλών" δεν είναι τόσο ότι ο αρχάνθρωπος υπήρξε 1.000.000 χρόνια πριν. Όσο το γεγονός ότι κατασκεύαζε (κυνηγετικά) εργαλεία, γεγονός που αποπδεικνύει ότι δεν ήταν "πίθηκος", όπως θα βόλευε πολλούς που θέλουν να οικοδομήσουν μια παραχαραγμένη ιστορία!

    Και η υστερία με το μουσείο του πουλιανού είναι, ακριβώς, ότι επιδεικνύει αντικείμενα τα οποία (κατά τον πουλιανό, τουλάχιστον) είναι υπολείμματα εργαλείων του αρχανθρώπου.

    Εγώ θα σας συνιστούσα μία επίσκεψη στο σπήλαιο και το μουσείο του, πριν το κλείσουν τα λαμόγια.

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για τους απανταχού σκοταδιστές οι λόγοι τής στάσης τους είναι προφανείς. Το ίδιο ισχύει και για όσων οι θεωρίες διαψεύσθηκαν.
    Εκτός από το γεγονός ότι τελικά για τον Άρη Πουλιανό δεν βρέθηκε χώρος σε κανένα ελληνικό Παν/μιο, είναι επίσης περιττό να αναφερθεί ότι οι κατακτήσεις τής ελληνικής επιστήμης των προηγούμενων ιστοσελίδων ουδέποτε διάβηκαν το κατώφλι των πανεπιστημιακών και σχολικών βιβλίων.

    Επιπλέον λόγοι του πολέμου που έχει κηρυχθεί κατά της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος είναι:

    α) Η Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος δημιούργησε ένα έργο με τόσο μεγάλα οφέλη για την παγκόσμια επιστήμη και αντίστοιχα με τόσα λίγα χρήματα, που στο σημερινό σύστημα των διαπλεκόμενων εργολαβικών επιχειρήσεων, αυτό το έργο αποτελεί ένα «κακό προηγούμενο».

    β) Στον πολύ κόσμο δεν είναι γνωστή η ανεξέλεγκτη, σε πολλές περιπτώσεις, δράση των ξένων αρχαιολογικών σχολών στην Ελλάδα, οι οποίες ουσιαστικά ελέγχουν (χωρίς συνεργασία με Έλληνες επιστήμονες) τις σημαντικότερες ανασκαφές τής χώρας (Δελφούς, Δήλο, Ολυμπία, Πυθαγόρειο, Κεραμικό, Κνωσό, Αρχαία Αγορά Αθηνών κλπ.). Ενοχλεί λοιπόν ιδιαίτερα τους φορείς αυτούς το γεγονός ότι ένας Έλληνας επιστήμονας κατόρθωσε να υπερβεί την αποκλειστικότητα αυτού του δικαιώματός τους; Πάντως και παρά τα έντονα παλαιοανθρωπολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ελλάδα (μεταπολεμικά χάνονται ή φυγαδεύονται στο εξωτερικό πάνω από 30.000 ανθρώπινοι σκελετοί) καμία ξένη σχολή δεν διαμαρτύρεται για την αντιεπιστημονική αντιμετώπιση του Άρη Πουλιανού. Εξάλλου δεν μπορεί να είναι σύμπτωση που αντίθετα με τις ξένες σχολές η Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος, ένας από τους σημαντικότερους επιστημονικούς φορείς του τόπου, όχι μόνο δεν αν ανεώνεται η άδεια ανασκαφών, αλλά ούτε επιδοτείται για τις έρευνές της τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι άραγε σε θέση να απαντήσει κάποιος αρμόδιος του ελληνικού κράτους, αλλά και της ΕΕ για ποιους σημαντικότερους σκοπούς και πόσα χρήματα έχουν διατεθεί το ίδιο διάστημα σε κρατικούς φορείς και σε διάφορα σωματεία και συλλόγους

    γ) Η οικονομική εξασθένιση της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος, αλλά κυρίως ο άφθονος χρόνος που σπαταλήθηκε από το επιστημονικό της προσωπικό για 70 μέχρι στιγμής δίκες, αποτέλεσε βασική επιδίωξη των πολέμιων του έργου της. Αυτή τους η επιδίωξη είναι ταυτόχρονα μία απόδειξη του τρόμου που τους διακατέχει, μπροστά σε ένα τεράστιο έργο που «έπρεπε πάσει θυσία» να ανακοπεί.

    Εκείνο όμως που φαίνεται να ενόχλησε ακόμη περισσότερο είναι η εισαγωγή νέων δεδομένων για την κατανόηση της διαχρονικής παρουσίας και δράσης τού Ανθρώπου στον ευρύτερο χώρο τού Αιγαίου και μάλιστα με αφορμή ανασκαφές που αφορούν τις ρίζες τής ιστορίας όλης της Ευρώπης. Ασφαλώς θα είναι από τις λίγες περιπτώσεις στον κόσμο που ένας επιστήμονας διώκεται και προπηλακίζεται για τις επιστημονικές του απόψεις.

    Η βασική απορία εστιάζεται πλέον στο ποιες εχθρικές δυνάμεις προς την ελληνική επιστήμη μπορούν να επιβάλλουν τις ενέργειες που προαναφέρονται, αδιαφορώντας απροκάλυπτα όχι μόνο για κάθε είδους επιστημονική δεοντολογία, αλλά και για αμετάκλητες Δικαστικές Αποφάσεις, με την άσκηση πιέσεων ακόμη και σε ανώτατα κυβερνητικά όργανα;

    Είναι όμως τα παραπάνω αρκετά για να δικαιολογηθεί η μακροχρόνια και πολυδάπανη (εκατοντάδες εκ. δρχ.) για το ελληνικό Δημόσιο και άδικη όπως αποδείχθηκε εκστρατεία; Τα σχετικά συμπεράσματα όπως και για το ποιοι κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις αυτές μπορεί ασφαλώς να τα συναγάγει ο καθένας μόνος του.

    Σίγουρο πάντως είναι ότι η Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος θα συνεχίσει και στη νέα χιλιετία να διαθέτει όλες της τις δυνάμεις για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, καθώς και την προστασία των ευρημάτων τής πολιτιστικής κληρονομιάς.
    http://www.aee.gr/hellenic/91denunciations/war_toaee/war_toaee.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 3:58

    Μάλλον επιβεβαιώνεις τις υποψίες μου. Η κερκόπορτα του σύγχρονου ελληνικού κράτους βρίσκεται μέσα στο υπουργείο πολιτισμού.

    Και τώρα, αρχίζω να αναρωτιέμαι:

    Εντάξει ο βενιζέλος, αλλά εσύ ρε μπαγάσα τατούλη δεν πήρες χαμπάρι τίποτα; Κι αν όχι, τι σόι πατριώτης (του κώλου) μπορεί να είναι κάποιος όταν για τη θεσούλα του κλείνει τα μάτια κι αρχίζει να σκούζει μόνον όταν ένας Γιγας Ζαχόπουλος αρχίζει να σου κάνει μανούρες στις επιχορηγήσεις "πολιτιστικών συλλόγων αρκαδίας".

    Ο Καρβουνιάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λαφαζάνη,
    μέ κάλυψες μέ τά ΚΕΦΑΛΑΙΑ πού έγραψες
    σέ 1 από τίς 3 τελικές ερωτήσεις σου.
    Τόσο προφανής ο σκοπός σου...κρίμα,
    τα΄κανες σκατά στό τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για να πούμε, φίλε μου, τι κάναμε εγώ και οι συνεργάτες μου για το πρόβλημα του Σπηλαίου όταν ήμασταν στη διοίκηση της Νομαρχίας Χαλκιδικής χρειαζόμαστε πολλλές-πολλές σελίδες. Ετσι επιγραμματικά θα πούμε μόνο τρία πράγματα:
    1. Η Νομαρχία σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίγλιας προκάλεσε πλήθος γεγονότων για τη δημοσιοποίηση του προβλήματος όπως συνεντεύξεις τύπου,συνεδριάσεις Ν.Σ.,έκδοση πανελλήνιων δελτίων τύπου,συγκρότηση επιτροπής αγώνα,ημερίδα για το Σπήλαιο και πολλά άλλα.
    2. Συνεργάσθηκε επί ένα περίπου χρόνο (2003) με την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για την νομοθετική επίλυση του προβλήματος με κατάληξη την έκδοση πρωτοκόλου διοικητικής αποβολής που διέτασε την απομάκρυνση της ιδιωτικής εταιρείας από το Σπήλαιο.
    Η ενέργεια αυτή ήταν ότι ουσιαστικότερο έγινε ποτέ για το πρόβλημα αλλά δυστυχώς την "πάγωσε" επί πέντε σχεδόν χρόνια μια "προσωρινή διαταγή" που εκδίδεται για μερικές μέρες ή το πολύ για μερικές εβδομάδες.
    3. Ενεργήσαμε γενικά μαχητικά και επίμονα με δημόσιες δηλώσεις και ενέργειες με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε εξέλιξη περίπου είκοσι δικαστήρια σε βάρος μου με δύο τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις ήδη. Αυτό ωφείλεται από τη μιά στη δικομανία των μελών της οικογένειας και από την άλλη στην υπόγεια στήριξή της από παράγοντες που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να στηρίζουν τα συμφέροντα του τόπου.
    Αγαπητέ φίλε σε ευχαριστώ για την σωστή ερώτησή σου και σε θέλω μαζί μου την ωραία εκείνη μέρα που αυτό το παγκόσμιο μνημείο θα έχει παραδοθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην τοπική κοινωνία. Να το επισκεφθούμε μαζί.
    Οσον αφορά τις γνωστές γελοιότητες περί διωγμών και προθέσεων καταστροφής των ευρημάτων από σκοτεινά κέντρα και ...εβραιόδουλους επιστήμονες δεν αξίζει να τα σχολιάσει κανείς.

    Αργύρης Λαφαζάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με 2 ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ καταδικαστικές αποφάσεις για ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ , ο συκοφάντης που δεν ξαναβγήκε ούτε θα ξαναβγει σε εκλογές, νομίζει μήπως ότι από κάπου θα τον ανταμείψουν για το νέο του παραλήρημα;
    Μήπως, παιδιά, έχει κάποιος να δημοσιεύσει αυτές τις δικαστικές αποφάσεις και το φασιστικό του διάταγμα για τη μοναδική στην Ευρώπη μπάρα του μίσους, και να καταλάβουν όλοι τη διανοητική του κατάσταση, ποιούς γλύφει και τι μεγάλο λάθος κάνουν όσοι πολιτικάντηδες και λοιποί τον υποδαυλίζουν, όπως έκαναν με το διαμελισμό των Βαλκανίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τη μπάρα από ότι ξέρω την έβαλε ο Δήμος Τρίγλιας με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και καμμιά σχέση δεν έχει ο Λαφαζάνης.
    Καταλάβαμε τώρα ποιός γράφει αυτές τις "επιστημονικές" ανοησίες αλλά και ποιός βριζει και παραληρεί.
    Επίπεδο "επιστήμονα"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΠΟΦΑΣΗ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ κατά τη διάρκεια του 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανθρωπολογίας (Πετράλωνα Χαλκιδικής 25-29/9/1982, μετάφραση από την Αγγλική)
    Κατά την τελευταία σύνοδο της Ολομέλειάς του, το 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ανθρωπολόγων, στα Πετράλωνα Χαλκιδικής (Ελλάδα), αποφάσισε:
    Να εκφραστούν ευχαριστίες στην ελληνική κυβέρνηση (σημ: τυπικά, εννοώντας στην ουσία την ΑΕΕ) για την τόσο θερμή υποδοχή που επιφύλαξε στο Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου υπήρξαν εξαιρετικά καρποφόρες και παρορμούν στη μελέτη της εξελικτικής ιστορίας του ανθρώπου.
    Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων εξετάστηκε πλατιά το περίφημο υλικό των Πετραλώνων. Οι αναλύσεις των ανθρωπίνων απολιθωμάτων, των παλαιολιθικών εργαλείων και των λειψάνων από ζώα, που βρέθηκαν μέσα στο σπήλαιο Πετραλώνων και μελετήθηκαν από κορυφαίους επιστήμονες της Φυσικής Ανθρωπολογίας και Παλαιοντολογίας, δεν αφήνουν καμμιά αμφιβολία για το ότι το σπήλαιο αυτό είναι μια από τις σημαντικότατες τοποθεσίες ανθρώπινων απολιθωμάτων που έχουν ερευνηθεί τον τελευταίο καιρό.
    Οι ειδήμονες έχουν τη γνώμη ότι ο Πετραλώνειος Άνθρωπος είναι πιθανώς το αρχαιότερο απολίθωμα Ανθρωπίδη που έχει βρεθεί ως τώρα στην Ευρώπη, και ότι οι στάχτες και τα καμένα οστά που βρέθηκαν μέσα στο σπήλαιο αποτελούν πιθανώς τα αρχαιότερα στον κόσμο ίχνη φωτιάς αναμμένης από άνθρωπο. Το ερευνητικό έργο, που επί πολλά χρόνια επιτελείται στο σπήλαιο από τον Δρα Άρη Πουλιανό και τους συνεργάτες του, είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό από απόψεως επιστημονικού επιπέδου, ολόπλευρης αντιμετώπισης και όγκου επενδυθέντος μόχθου. Ιδιαίτερα ευπρόσδεκτος είναι ο τρόπος με τον οποίο έχουν γίνει προσιτά στο ευρύ κοινό τα απολιθώματα και ο όλος χώρος του σπηλαίου.
    Το Συνέδριο εκφράζει την ελπίδα ότι στο μέλλον θα δοθεί η δέουσα ενίσχυση για τη συντήρηση και την περαιτέρω εξερεύνηση του μεγαλειώδους αυτού σπηλαίου και του περιβάλλοντος χώρου.
    ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ
    ΤΟΥ 3ου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
    Καθηγητής Jan Jelinek Δ/ντής του Ινστιτούτου «Άνθρωπος», Μπρνο, Τσεχοσλοβακία
    Καθηγητής John Huizinga Δ/ντής του Ινστιτούτου Ανθρωποβιολογίας Ουτρέχτη, Ολλανδία
    Καθηγητής Tad. Bielicki Δ/ντής Ανθρωπολογικού Ινστιτούτου της Ακαδημίας Επιστημών Βρότσλαφ, Πολωνία
    http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/0%208/080201/Jelinek%20et%20al%201982%20gr.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εξυπνάκια, που κρύβεις ότι σε αποδοκίμασαν οι Χαλκιδικιώτες και για τη μανία σου, που απ΄ ό,τι φαίνεται δεν έχεις πάει ποτέ στο σπήλαιο, αν νοιαζόσουν για το σπήλαιο και όχι για την πάρτη σου, γιατί δεν έχεις πάρει θέση για τις καταστροφές στο κρανίο;
    http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/1st%20of%20month.html
    Και γιατί, αν έχεις ξεθολώσει από το μίσος, συνεχίζεις να παρουσιάζεις ένα παγκόσμια αναγνωρισμένο για την ανιδιοτελή προσφορά του επιστημονικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα μειωτικά;

    Και γιατί πας να ψαρέψεις διχαστικά, όταν η Ανθρωπολογική αντιδρά και σε νεοδημοκράτες όμοιούς σου;
    http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/0%208/080701/Answer%20to%20Bagionas.htm
    Ευχαριστιέσαι να εκτείθεσαι και να καταδικάζεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μια πρώτη απάντηση της Ανθρωπολογικής στα εμετικά ψέματα του καταδικασμένου συκοφάντη Λαφαζάνη, ο οποίος κομπάζει ότι όχι μόνο δεν επισκέφθηκε ποτέ το υποδειγματικά συντηρημένο από την ΑΕΕ Σπήλαιο των Αρχανθρώπων, αλλά εξακολουθεί με μανία να το σαμποτάρει σε βάρος των Χαλκιδικιωτών, της χώρας και των ξένων επισκεπτών που μπορεί να ωφεληθούν από τα διδάγματα της αποσιωπημένης ειρηνικής προϊστορίας της ανθρωπότητας:

    http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/0%208/081101/081006%20Blog.htm

    http://www.youtube.com/watch?v=9LeSQYzISY4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σύμφωνα με την 2549/2006 τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, το κράτος οφείλει το ποσό των 170.000 ευρώ στην Ανθρωπολογική που εργάζεται επί δεκαετίες με αυταπάρνηση, κι ας υποσκάπτουν το έργο της, όπως και όλων των φιλειρηνικών Ελλήνων, οι γενίτσαροι που δεν καταλαβαίνουν ότι οι νταβατζήδες τους πρώτα αυτούς μισούν για τη δουλοπρέπειά τους.
    http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/0%208/080701/060929%20%20Thessaloniki%20Cort%20decision.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επειδή είμαι μίσθαρνο όργανο "τών Εβραίων", "ανθέλλην" καί ότι άλλο η αμετροέπεια καί η φαντασία ορισμένων bloger εφευρίσκει, θά ήθελα νά παρατηρήσω ότι τά επιστημονικά θέματα συζητούνται καί αναλύονται στά κατάλληλα fora μέ ευγένεια καί ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ επιστημονικά. Καί η επιστημονική κοινότητα έχει διαμορφώσει γνώμη γιά τό θέμα καί κάθε ενδιαφερόμενος. εφ'όσον έχει τίς απαραίτητες γνώσεις, μπορεί νά μελετήσει τίς πρόσφατες δημοσιεύσεις, οί οποίες πόρρω απέχουν τών αναφερομένων στά "ελληναράδικα" περιοδικά. Η επιστήμη δέν είναι προϊόν AGIT PROP, κατά τήν πάλαι ποτέ σοβιετική ορολογία.
    Ας μάθουμε νά ερευνούμε καί νά σκεφτόμαστε κριτικά καί ας αφήσουμε τίς ανεγκεφαλικές εκρήξεις κατά μέρος.
    Ν.Ι. Ξηροτύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ξηροτύρη,

    Σε είδαμε και στου Χαρδαβέλλα, πριν 2-3 χρόνια πόσο προσπάθησες να αφήσεις κατά μέρος τις "ανεγκεφαλικές" εκρήξεις σου κατά μέρος. Μόνο που δεν μας είπες πόσα γραμμάρια από το κρανίο του Αρχανθρώπου απέσπασες με τους συνεργούς σου για κάθε μέθοδο χρονολόγησης.
    Από την άλλη, παραπλανείς ότι όποιος έχει μόνο τις απαραίτητες γνώσεις, μπορεί να μελετήσει τις πρόσφατες δημοσιεύσεις; Οι υπόλοιποι στην πυρά ως ανεγκέφαλοι; Δεν έχουν κριτικό πνεύμα; Η επιστήμη δεν ανήκει στους πολλούς, παρά μόνο στους λίγους που την αντιλαμβάνονται;
    Γι΄αυτό πληρώνεσαι από τον ιδρώτα μας, αντί να μας εξηγείς, όπως είσαι υποχρεωμένος, πού πάνε οι θυσίες μας;
    Ή μήπως πάνε όπως ο φοιτητής σου που αυτοκτόνησε στην Κρήτη; Γι΄αυτό έφυγες από εκεί;
    Κι ούτε παίρνεις θέση για τη μοχθηρία του συκοφάντη, κάνεις και το κορόιδο για το παραπάνω ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα του 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου, αν και 100% επιστημονικό!
    Αλλά σε κινεί ο φόβος και το μίσος, γι΄αυτό έχεις 2 μέτρα και 2 σταθμά.
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ, εγκεφαλικότατε, μη σε πιάσει κανένα εγκεφαλικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολύ ωραία "κύριε" Ανώνυμε!! Προφανώς έχετε ψυχολογικά προβλήματα γιά νά μήν θέλετε νά γνωρίζουμε ποιός είστε!! Μού θυμίζεται τούς κουκουλοφόρους τής κατοχής καί όλους εκείνους πού δέν έχουν τό θάρρος τής γνώμης τους, παρά μόνο στό προστατευτικό σκοτάδι. Συνήθως δέν απαντώ στούς δειλούς, αλλά τά σχόλια τού "κυρίου" Ανώνυμου είναι τόσο διασκεδαστικά ανόητα, πού δέν αντέχω στόν πειρασμό.
    1. Αφού παρακολουθήσατε τήν εκπομπή, δέν καταλαβαίνω γιά ποιές "εκρήξεις" μιλάτε. Τίς ονειρευτήκατε, σάς τίς υπαγόρευσαν ή συμμετείχατε καί εσείς στήν συζήτηση?
    2. Μήν μέ επιβεβαιώνετε στήν αρχή τής απάντησης σας, όταν μιλώ γιά επαϊοντες. Αυτά τά "γραμμάρια" καί τούς συνεργούς πού τά βρήκατε? Αφού δέν καταλαβαίνετε πώς γίνετε μιά χρονολόγηση, γιατί τυνθορίζετε?
    3. Είμαι υποχρεωμένος νά συμφωνήσω δυστυχώς μαζί σας όταν γράφετε ότι "Η επιστήμη δεν ανήκει στους πολλούς, παρά μόνο στους λίγους που την αντιλαμβάνονται". Καί εγώ δέν αντιλαμβάνομαι μέ τί ασχολούνται οί μαθηματικοί, αλλά αυτό δέν είναι κακό. Δέν είμαστε παντογνώστες, αν καί ο "κύριος" Ανώνυμος φαίνεται νά έχει σχηματίσει αυτήν τήν ιδέα γιά τόν εαυτόν του. De gustibus et de coloribus non disputandum est! (Θά τό ερμηνεύσετε μέ τήν βοήθεια λεξικού).
    4. Μού προκαλεί ρίγος αηδίας η ιδέα ότι πληρώνομαι από τόν "ιδρώτα" σας, αλλά όπως είπε ο Βεσπασιανός τό χρήμα δέν μυρίζει, ακόμη καί εάν προέρχεται από δειλούς, αγράμματους, κακοήθεις, κουκουλοφόρους καί λοιπές ορχιδέες. Εάν όμως δέν καταλάβετε μέχρι σήμερα όσα "εκλαϊκευτικά" έχουν γραφεί γιά τό θέμα, δέν έχει καί νόημα νά σάς τά εξηγήσω..
    5. Φοιτητής αυτοκτονών, Κρήτη, φυγή?? Εσείς ξεπεράσατε καί τίς χρονολογήσεις τού σπηλαίου σέ φαντασία!! Μήπως θά έπρεπε νά σάς δεί κάποιος ειδικός? Δέν γνωρίζετε ότι η καλή "λάσπη" πρέπει νά έχει καί κάποιο κόκκο αλήθειας?
    6. Τό τελευταίο επιχείρημά σας πάσχει συντακτικά καί λογικά, αλλά εάν καταλαβαίνω ορθώς αναφέρεσθε σέ κάποιο ψήφισμα στήριξης, τό οποίο ακυρώνεται μερικούς μήνες αργότερα από έναν "ομοφονούντα", τόν καθηγητή M. Day, μέ έρθρό τού στό περιοδικό Nature, μέ τίτλο "Greek Fireworks", όπου λέει εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα γιά τά "ευρήματα". Βέβαια δέν θά προσπαθήσω νά σάς τά εξηγήσω, οί γνώσεις καί η φαντασία σας θά σάς βοηθήσει, ενδεχομένως.
    7. "Φόβος' καί "Μίσος"?? Ελεος Ανώνυμε, μήν προβάλλεις τίς ευγενείς ιδιότητές σου σέ άλλους!
    8. Οποτε αποφασίσεις νά βγείς από τό σκοτεινό σου σπήλαιο γιά νά σέ δεί λιγάκι ο ήλιος τής γνώσης, γίνονται καί θαύματα, θά συνεχίσουμε τήν συζήτηση. Αλλιώς σταματάει. Ευχαριστώ καί γιά τήν ευχή σας γιά εγκεφαλικό.
    Ν.Ι. Ξηροτύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ξηροτύρη, άνοια σε δυσκολεύει να δεις ότι γελοιoποιείσαι με κάθε παραλήρημά σου; Δέχεσαι να συγκρίνουμε μαγνητοεγκεφαλογραφίες μας ΔΗΜΟΣΙΑ, αφού παριστάνεις τον καμπόσο;
    1. Τους κουκουλοφόρους ή τους ακάλυπτους δοσίλογους τους ξέρεις από τον πατερούλη σου;
    2. Τα περί ανωνυμίας είναι συνήθης υπεκφυγή όσων βασανίζονται από ενοχές και μανία καταδίωξης. Γράφεις μονίμως ταραγμένος.
    3. Ζήτησες ή όχι στο τηλεοπτικό σου άδειασμα να κλείσει το Σπήλαιο Πετραλώνων;
    4. Ως "ευγενέστερος εκλεκτός", κάνεις τη δειλή πάπια και για την μπάρα, και για τη διεθνή αναγνώριση των Πουλιανών, και για τη μισανθρωπία σου έναντι των απλών ανθρώπων, και για την ανεπάρκειά σου σε οποιοδήποτε ΔΗΜΟΣΙΟ διάλογο:
    πετάχτηκες εδώ για λίγη λάσπη, μη και σε ξεχάσουν οι χορηγοί σου, αλλά κόβεις λάσπη όταν ξεμπροστιάζεται η υποκρισία και ο σκοταδισμός σου.
    ΑΝ ήσουν άνθρωπος, θα απαντούσες και στο χειρότερο εχθρό σου με ψυχραιμία και γενναιοφροσύνη, που, ως ανανούριστος, αγνοείς και πολεμάς.
    ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΤΙΚΑ, γιατί μπορείς ίσως, αν το αποφασίσεις, να επιστρέψεις στο λαό που σε τρέφει, αυτά που του σφετερίζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ευγενέστατε Ανώνυμε,
    έχεις μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα. Σταματώ εδώ, γιατί βαριέμαι νά σού κάνω ψυχοθεραπεία.
    Εύχομαι καλή υγιεία
    ο μή Ανώνυμος
    Ν.Ι. Ξηροτύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ξηροτύρη ξερόλα και αφυψηλού ψυχολόγε,
    είναι επιστημονικές απαντήσεις οι φοβικές υπεκφυγές σου περί "ανωνυμίας", όταν μάλιστα είσαι υποχρεωμένος να δίνεις απολογισμό ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; Ή μήπως αυτό δεν είναι ΔΕΙΛΙΑ και ΜΙΣΟΣ;
    Θα παραβλέψω επίσης το ότι παρερμήνευσες αυτό που σου είπα ότι η γνώση δεν είναι ζήτημα ολιγαρχικοφασιστικό, αλλά αφορά τους πάντες, από τον ιδρώτα των οποίων πληρώνεται και η παραγωγή της. Να διαβάζω, να γράφω, να βλέπω και να ακούω βεβαίως γνωρίζω, όπως παραδέχεσαι, έστω έμμεσα, κατά την προηγούμενη συζήτηση.
    Η ιατρός όμως κ. Δάφνη Πουλιανού είναι επώνυμη και έχει γράψει το 2006 για σένα στο βιβλίο της «Άρης Πουλιανός - ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ - Από τη ζωή και το έργο του» (σελ. 379), στο κεφάλαιο Αμισθί διδασκαλία: Το 1969 έρχονται να διδαχτούν Ανθρωπολογία δύο φοιτητές. Ο ένας ήταν ο Νίκος Ξηροτύρης, που τον έστειλε στον Πουλιανό ο καθηγητής Παν/μιου Σ. Παπανούστσος με ιδιόχειρο σημείωμα. Το παραθέτω, γιατί κατά καιρούς έχει πει ότι ουδέποτε ήρθε να σπουδάσει Ανθρωπολογία κοντά στον Πουλιανό. Ο άλλος φοιτητής ήταν ο Θόδωρος Πίτσιος…
    Σε είχε λοιπόν γνωρίσει σαν φοιτητή και τα γνωρίζει η ίδια από πρώτο χέρι, αφού τα μαθήματα που έπαιρνες γινόταν στο σπίτι του Άρη Πουλιανού, όπως προκύπτει και από την αντίστοιχη αποκάλυψη στην εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλλα (4-10-2005). Εκεί όταν σου έδειξαν το ιδιόχειρο σημείωμα του Παπανούστσου, έγινες κόκκινος σαν παντζάρι, γιατί μόλις είχες αρνηθεί ότι πήγαινες στου Πουλιανού για μαθήματα. Προφανώς δεν περίμενες ότι έχει τέτοια αρχεία που να περιλαμβάνουν και το αίτημά σου για μαθήματα του 1969. Με αναγκάζεις να σαρώσω (σκανάρω) το σημείωμα για να στο προσφέρω και διαδικτυακά, στην απίθανη περίπτωση που δεν ξέρεις τίποτα για το βιβλίο.
    Στην επόμενη σελίδα ο Άρης Πουλιανός διηγείται: Αργότερα αμφότεροι οι μαθητές μου έγιναν καθηγητές Παν/μιου. Οι αντίπαλοι τούς προσεταιρίστηκαν, με αντάλλαγμα να στραφούν εναντίον μου.
    Να υποθέσω τώρα ο ανώνυμος «κακομοίρης» ότι έτσι κάπως γίνονται ορισμένοι καθηγητές στα ελλαδικά δημόσια πανεπιστήμια;
    Στο ίδιο βιβλίο της Δ. Πουλιανού, σελ. 443-447, κεφάλαιο «Οικεία» βέλη στην Πράγα, αναφέρεται: Το Σεπτέμβρη του 1979 στην Τσεχοσλοβακία συνέρχεται το 2ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ανθρωπολογίας. Το επόμενο διεκδικούν δύο Χώρες. Η Γερμανία και η Ελλάδα δια της ΑΕΕ. Παρόντες στην Πράγα ήταν οι γερμανοσπουδαγμένοι Γιάννης Μελέντης (που προσυπέγραφε τα άρθρα του ως Γιόχαν) και Νίκος Ξηροτύρης, οι οποίοι μποϋκοτάρισαν την ελληνική υποψηφιότητα (βλ. κατωτέρω «Ε», της 16-9-1979). Υποστήριζαν μάλιστα τη Δυτική τότε Γερμανία, την οποία αντιπροσώπευαν στους καταλόγους των συνέδρων. Σε ερώτηση δημοσιογράφου της «Ελευθεροτυπίας» πώς είναι δυνατόν καθηγητής ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου να αντιπροσωπεύει ξένους, ο Μελέντης απάντησε ότι είναι τιμή του που μια τόσο σημαντική Χώρα δέχεται να την αντιπροσωπεύει. Τελικά η Ελλάδα, δηλαδή ο Πουλιανός, πήρε τότε 18 ψήφους και η Γερμανία 2, τη δική της και της Ρουμανίας. Αυτής της εκτίμησης χαίρει ο Έλληνας ανθρωπολόγος στο εξωτερικό!
    Επίσης, «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» (3-9-1983) ΣΤΟΧΟΣ Η… «ΑΛΩΣΗ» «ΜΕΣΩ… Γερμανίας προσπαθούν να μπουν στο Σπήλαιο των Πετραλώνων ο καθηγητής Ι. Μελέντης και ο δρ. Ξηροτύρης», καταγγέλλει η Ανθρωπολογική Εταιρεία (ΑΕΕ), της οποίας Πρόεδρος είναι ο κ. Άρης Πουλιανός. Απόδειξη, λέει η ΑΕΕ, είναι το γράμμα που ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης Προτς έστειλε στον κ. Α. Πουλιανό…
    Η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» (16-9-1979) διερωτάται: α) Ποιοι πήγαν να δωροδοκήσουν με 200.000 μάρκα τον Χρήστο Σαρρηγιννίδη να υπογράψει ότι βρήκε το κρανίο αλλού και όχι στο Μαυσωλείο, για να «κοντύνει» η ηλικία του Αρχανθρώπου; και β) Πώς στο πρόγραμμα του Συνεδρίου ήταν γραμμένοι ως αντιπρόσωποι της Δυτ. Γερμανίας οι κ.κ. Ν. Ξηροτύρης και Ι. Μελέντης (σημ: καθηγητές ελληνικών Παν/μίων), ενώ παράλληλα καταγγέλλονται από τον Ιταλό και Πολωνό αντιπρόσωπο ότι είχαν μποϋκοτάρει την ελληνική υποψηφιότητα;
    «Άνθρωπος» τόμος 10, 1983: Οι εγχώριοι συκοφάντες κάνουν εξαγωγή λάσπης. Ψάχνουν συμμάχους και στο εξωτερικό, όπως Άγγλους ανθρωπολόγους, Γάλλους, Γερμανούς κ.ά… Όταν όμως ο Γερμανός ανθρωπολόγος κ.ά. διαπίστωσαν ότι δεν είναι επιστημονική η διένεξη, αλλά μόνο εκδικητική συκοφαντία, αγαναχτούν και γράφουν στον Πουλιανό. Έτσι επηρεάζουν οι αντίπαλοι καθηγητές Παν/μίου ξένους και Έλληνες επιστήμονες αρκεί να δώσουν τέλος στην έρευνα του Πουλιανού. Τα πρωτότυπα κείμενα και οι πιστές μεταφράσεις των επιστολών του Δρ. Protsch είναι δημοσιευμένα στον παρόντα τόμο του «Άνθρωπου».
    Πέραν όμως αυτού του γεγονότος, που είχε τόσο δυσμενείς επιπτώσεις στην όλη εξέλιξη των ερευνών στο σπήλαιο, ο καθηγητής R. Protsch αντιλήφθηκε (έστω και κάπως αργά), ότι τον «μεταχειρίστηκαν», όπως γράφει ο ίδιος, για να ενισχύσουν την πολεμική τους ενάντια στην AEE, γι’ αυτό και αποφάσισε να μας στείλει τις δυο επιστολές που εμείς ευχαρίστως δημοσιεύουμε παρακάτω. Όπως βλέπει ο αναγνώστης, οι επιστολές αυτές αποκαλύπτουν πολλά για το τι και ποιος κρύβεται πίσω από το θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από την υπόθεση των Πετραλώνων.

    Αγαπητέ Δρ. Πουλιανέ,
    Ο Δρ. Ξηροτύρης ισχυρίζεται σ’ ένα γράμμα του προς το Πανεπιστήμιό μας ότι αυτός και ο Δρ. Μελέντης είναι οι μόνοι που έχουν δικαιώματα στα Πετράλωνα. Όπως γνωρίζετε, ο παρασκευαστής μου και ο φωτογράφος μου έβγαλαν το 1981 εκμαγεία και φωτογραφικές διαφάνειες κ.λπ. του κρανίου Πετραλώνων. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο Δρ. Ξηροτύρης μου ανακοίνωσε ότι πήρε και δείγματα οστών για χρονολόγηση – όχι για μένα. Θα θέλατε να με πληροφορήσετε με μια επιστολή σας σχετικά με τους ανωτέρω ισχυρισμούς του Ξηροτύρη;
    Εκτιμώ πολύ τη βοήθειά σας.
    22-8-1983 Ειλικρινά δικός σας
    Καθ. Δρ. R. Protsch, Ph. D.
    Αγαπητέ Δρ. Πουλιανέ.
    Η παρούσα μου είναι μια επιστολή συγγνώμης για οποιεσδήποτε παρεξηγήσεις προκάλεσα στο παρελθόν. Όπως γνωρίζετε δεν είδα ποτέ και με κανένα τρόπο εξέτασα ποτέ το αυθεντικό κρανίο των Πετραλώνων στο παρελθόν και έχω την ισχυρή υποψία ότι ο Ξηροτύρης με μεταχειρίστηκε ως ένα βαθμό για να ενισχύσει τον «πόλεμό» του εναντίον άλλων. Το διάγραμμα της παρεμβάσεως που έκανα στη Νίκαια (για λογαριασμό του Ξηροτύρη) μου δόθηκε λίγες μόλις ώρες πριν από τον προγραμματισμένο για την παρέμβαση χρόνο.
    Όπως είναι γνωστό και όπως υπέδειξα κατά τις προκαταρκτικές παρατηρήσεις μου, διαφωνούσα έντονα με το μεγαλύτερο μέρος της παρεμβάσεως. Εάν για οποιονδήποτε λόγο αισθάνεστε ότι έχω εμπλακεί σε κάποιο είδος πολεμικής εναντίον σας, είμαι σε θέση να σας πω ότι δεν συμβαίνει τέτοιο πράγμα.
    Νομίζω ότι το έργο που επιτελείτε σεις και οι συνεργάτες σας, θα λύσει πολλά προβλήματα που σχετίζονται με τα Πετράλωνα. Χωρίς αμφιβολία θα αποτελέσει τη μείζονα συμβολή στη λύση του ζητήματος του ίδιου του κρανίου Πετραλώνων, καθώς και άλλων σχετικών προβλημάτων, όπως είναι τα χρονολογικά και τα αρχαιολογικά.
    Λόγω των προβλημάτων που ανέκυψαν από την κακόπιστη συμπεριφορά του Δρ. Ν. Ξηροτύρη και άλλων απέναντί σας, αποφάσισα να λάβω δραστικά μέτρα εναντίον του Ν. Ξ. ώστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια πράγματα στο μέλλον.
    Δεχθείτε και πάλι τη συγγνώμη μου και εάν σας είναι δυνατόν γράψτε μου.

    23-11-1983 Ειλικρινά δικός σας
    Καθ. Δρ. R. Protsch, Ph. D.

    Όπως είναι γνωστό, με δέκα περίπου διαφορετικές μεθόδους είχε διαπιστωθεί ότι η ηλικία του Αρχανθρώπου ήταν μεγαλύτερη από 700.000 χρόνια. Ξαφνικά όμως τον Ιούνιο του 1979, ο καθηγητής Ιω. Μελέντης ανακοίνωσε σε διάλεξή του που έγινε στην αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας, ότι ο καθηγητής R. Protsch, του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης, βρήκε με τη μέθοδο των αμινοξέων (ισολευκίνης) του οστού του κρανίου πως η ηλικία του Αρχάνθρωπου είναι μόλις 260.000 ετών.
    Η απάντησή μας ήταν ότι η μέθοδος των αμινοξέων είναι πολύ αμφίβολη μέθοδος (βλ. Άνθρωπος 7, 1980:7-11), άλλωστε την είχαμε χρησιμοποιήσει κι εμείς πρωτύτερα χωρίς θετικά αποτελέσματα.
    Η βασική μας αντίρρηση παραμένει ότι δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθούν τμήματα του κρανίου (έστω και ρινίσματα) για τη χρονολόγηση του Αρχανθρώπου, μια και υπήρχαν άφθονα οστά από διάφορα ζώα του ίδιου γεωλογικού στρώματος, και φυσικά τόσες άλλες μέθοδοι πολύ πιο σίγουρες από τη ρακεμοποίηση.
    Ευχαριστούμε τον Καθηγητή R. Protsch για την αποκάλυψη και δημόσια από τις στήλες μας.
    Αφήνουμε στους αναγνώστες μας να κρίνουν, ιδιαίτερα το θράσος (μόνο;;) ορισμένων κυρίων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτε, προκειμένου να οικειοποιηθούν και να καταστρέψουν έρευνες δεκαεννιά χρόνων.
    Η ΣΥΝΤΑΞΗ του περιοδικού Άνθρωπος.

    Στη σελίδα 560, κεφάλαιο Πρόσφατες επιθέσεις, πάλι γράφει:
    Τον Απρίλιο του 2005 έκαναν ημερίδα για τα Πετράλωνα ο Νομάρχης (Λαφαζάνης) με τον Δήμαρχο. Προσκεκλημένοι ο καθηγητής Ν. Ξηροτύρης και άλλοι του Παν/μίου Θεσ/νίκης, υπάλληλοι του ΥΠ.ΠΟ., αλλά και ο τέως Υπουργός Ε. Βενιζέλος. Πουλιανό βέβαια δεν κάλεσαν, ήθελαν ανεμπόδιστα να επιδοθούν στο καταστροφικό – συκοφαντικό τους έργο, εκτεθειμένοι σήμερα έναντι της Δικαιοσύνης. Αν και πρώην, ο τέως αφού ανέφερε ότι δεν τα κατάφερε να αποβάλει τον Πουλιανό από το σπήλαιο, ζήτησε με μένος να γίνονται «ασφυκτικοί» έλεγχοι για να βρεθεί οποιοσδήποτε τρόπος να τον διώξουν. Ακόμα και στο διαδίκτυο (internet) κάποιος παρατήρησε: «Καλά» για τους ελέγχους, εκείνο το «ασφυκτικοί» τι το ήθελε; Νομάρχης, Δήμαρχος και τραμπούκοι υπάκουσαν αμέσως στην προσπάθεια εφαρμογής των διαταγών, για να δυσκολέψουν όσο μπορούσαν τη ζωή των Πουλιανών. Για άλλη μια φορά όμως βρέθηκαν προ δυσάρεστων εκπλήξεων ενώπιον της Δικαιοσύνης ως συκοφάντες. Σε μια δίκη, που καταδικάστηκε ο ένας από αυτούς, πλησίασε τον Άρη η κάμερα τηλεοπτικού τοπικού σταθμού και του ζήτησε να κάνει δηλώσεις:
    — Τι να σας πω, τους λυπάμαι, απάντησε ολιγόλογα και το μετέδωσαν στις ειδήσεις.
    Η Κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να πει στους «νταβατζήδες»: σταματήστε πια;!
    Στις σελίδες 561-564, κεφάλαιο Παρωδία Συνεδρίου (πρβλ. και http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/070201/070201%20link%20one.html), τέλος γράφει:
    Σε συμμετέχοντες συμποσίου διένειμε στις 5-6-2006 η ΑΕΕ και σε κάθε αρμόδιο (π.χ. Καποδιστριακό Παν/μιο, αρ. πρ. 17085), την παρακάτω ανακοίνωση στα Ελληνικά και Αγγλικά με τίτλο:
    Σε πρόσκληση προέβη προ ολίγου χρόνου στο διαδίκτυο η Ελληνική Ανθρωπολογική Εταιρεία περί διοργάνωσης, υπό τη σκέπη του Παν/μίου Αθηνών, κάποιου «2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανθρωπολογίας», στις 5-7 Ιουνίου 2006. Στην ουσία πρόκειται για μια αντιπουλιανική σύναξη καθότι: α) ουδέποτε απεστάλη η ως άνω πρόσκληση στην Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος, β) στα πλαίσιά της διοργανώνεται δήθεν μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το σπήλαιο Πετραλώνων, χωρίς τη συμμετοχή του εδώ και 40 χρόνια ανασκαφέα Δρα Άρη Πουλιανού και των συνεργατών του. Έτσι η στρογγυλή τράπεζα μετατρέπεται σε μονομερή τράπεζα της ημισελήνου, αφού κανένας ουσιαστικά διάλογος δεν θα προκύψει, αλλά μονόλογος όπως αρέσκονται να κάνουν ορισμένοι όταν δεν έχουν επιχειρήματα.
    Το να βαφτίζεται τέλος ένα συμπόσιο ως 2ο Διεθνές Συνέδριο Ανθρωπολογίας, χωρίς καμμία αιγίδα ενός διεθνούς επιστημονικού οργάνου, αποτελεί θράσος των διοργανωτών και προσπάθεια εμπαιγμού των περισσότερων συμμετεχόντων. Λες και δεν έχει γίνει προηγουμένως άλλο Διεθνές Συνέδριο Ανθρωπολογίας από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, πέρα από το γεγονός ότι ομολογείται έτσι εμμέσως ότι οι «ειδικοί» της ΕΑΕ ανακάλυψαν την Ανθρωπολογία ίσα-ίσα την τρίτη χιλιετία. Εκφράζουμε τη λύπη μας, ιδίως στους ξένους ανθρωπολόγους, για την εξαπάτηση και παραπληροφόρησή τους.
    Στο συμπόσιο αυτό πήγαν μέλη της ΑΕΕ και ο Πρόεδρός της. Αφού τέλειωσαν οι ομιλίες, παρουσία διαφόρων καθηγητών, όπως του κ. Σιμεωνίδη, σηκώθηκε να μιλήσει ο Νίκος Πουλιανός:
    — Είμαι διδάκτωρ και Πρόεδρος της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος. Θα περιοριστώ σε παρατηρήσεις επί της ομιλίας του καθ. κ. Πίτσιου, για το κρανίο από το Απήδημα Λακωνίας. Στις 18-4-1989 ο κ. Πίτσιος σε ομιλία στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, και δημοσίευση σχετικού βιβλίου, ανέφερε ότι το κρανίο από το Απήδημα ανήκε σε άνδρα 250.000 ετών και πρέπει να είναι αρχαιότερο από εκείνο των Πετραλώνων. Σήμερα τα βασικά συμπεράσματα της ομιλίας του ήταν: ότι ανήκε σε γυναίκα και πιθανόν ενδιάμεσης θέσης μεταξύ Νεαντερτάλ και Πετραλώνων. Το ίδιο όπως και στην περίπτωση του κρανίου της Χαλκιδικής, που στα πλαίσια λαθών πανεπιστημιακού επιπέδου, είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι ανήκε σε γυναίκα, ενώ είναι ανδρικού φύλου, έτσι και στο Απήδημα αναθεωρείται το φύλο, με φυσικό επακόλουθο για την ταξινομική θέση και την ηλικία. Αυτό έμμεσα επιβεβαιώνει και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΑΕΕ που σας έχει διανεμηθεί. Ήδη από το 1989 και το 1995 είχα δημοσιεύσει στη διδακτορική μου διατριβή ότι το κρανίο από το Απήδημα είναι γυναικείου φύλου, και προφανώς νεότερης ηλικίας από τον Πετραλώνειο. Το ερώτημά μου είναι: Γνωρίζατε την προηγούμενη αυτή βιβλιογραφική αναφορά ή την παραγνωρίσατε;
    Κανείς δεν σηκώθηκε να απαντήσει. Ο προεδρεύων Νίκος Ξηροτύρης προχώρησε στις επόμενες δύο ανακοινώσεις, λέγοντας:
    — Είσαστε οι καλλίτεροι ακροατές που έχω δει στα συνέδρια, γιατί έτσι τελειώνουμε πιο γρήγορα αφού δεν έχετε ερωτήσεις …
    Έφτασε στην ανακοίνωση της κ. Π. Μουγνάι, που ήταν σχετικά με τις αφάνταστες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η διδασκαλία της εξέλιξης της ζωής στα ελληνικά σχολεία. Αστειευόμενη είπε χαρακτηριστικά ότι περισσότερα μαθαίνουν τα παιδιά για το θέμα στα θρησκευτικά, παρά τα βιολογικά μαθήματα. Επειδή κανείς δεν σηκώθηκε, ζήτησε το λόγο ο Νίκος Πουλιανός, λέγοντας ότι θα ήθελε να κάνει κάποιες παρατηρήσεις και να συγχαρεί την ομιλήτρια. Πετάγεται ο Πίτσιος ενοχλημένος και λέει:
    — Είπαμε να γίνονται ερωτήσεις, όχι παρατηρήσεις.
    — Μα εσείς κ. καθηγητά δεν απαντήσατε πριν στην ερώτησή μου εάν γνωρίζατε ή εάν παραγνωρίσατε τη βιβλιογραφική μου αναφορά για το κρανίο από το Απήδημα, απάντησε ο Νίκος και συνέχισε:
    — Ως Πρόεδρος της ΑΕΕ θέτω εαυτόν και την Εταιρεία στη διάθεσή σας να αντιμετωπίσουμε από κοινού το ζήτημα που ανέπτυξε η κ. Μουγνάι, αλλά ούτε και σε αυτή τη πρόταση πήρε απάντηση.
    Προχώρησε ο προεδρεύων στις επόμενες ομιλίες της «στρογγυλής τραπέζης» και αφού πάλι κανείς δεν σήκωσε το χέρι του, είπε:
    Εσείς κ. Πουλιανέ δεν έχετε να μας πείτε κάτι;
    — Βεβαίως αν μου δώσετε τον αντίστοιχο χρόνο, να σας πω πού δεν συμφωνώ μαζί σας.
    Τότε ειπώθηκε το ανεπανάληπτο
    Δεν σας έδωσα το λόγο.
    Μόλις τώρα δεν μου υποβάλατε ερώτηση;
    Αδιαφορώντας ο προεδρεύων συνέχισε:
    — Σε κανέναν δεν στείλαμε πρόσκληση, μόνο στα μέλη της ΕΑΕ, ελάτε στο επόμενο συμπόσιο που θα διοργανώσουμε να μας τα πείτε.
    Αντίθετα η αλήθεια είναι ότι πρόσκληση απεστάλη σε πολλούς, όπως για παράδειγμα σε όλους τους εν ενεργεία και συνταξιούχους καθηγητές Παν/μίου, με υπογραφή του Πρύτανη κ. Γ. Μπαμπινιώτη, δηλαδή 100άδες επιστήμονες, αλλά και επισήμους. Άλλο τώρα ότι στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν δεν ήταν 50 άνθρωποι, ομιλητές, καθηγητές, φοιτητές, διευθυντικά στελέχη και αρχαιολόγοι του ΥΠ.ΠΟ., όπως και τα μέλη της ΑΕΕ...
    Στο διάλειμμα του συμποσίου σε ένα Γερμανό φιλοξενούμενο της ΕΑΕ ο Νίκος είπε:
    — Όσον αφορά τα Πετράλωνα, το βασικό πρόβλημα, πέρα από τις τεράστιες αδικίες που έχουν γίνει εις βάρος μας, είναι ότι επιστημονικά προηγούμαστε κάτι δεκαετίες. Αναγκαστικά πρέπει να περιμένουμε. Η όλη υπόθεση πάντως μοιάζει με το ρολόι να έχει σταματήσει το Δεκέμβρη του ’44, με ανθρώπους κατευθυνόμενους από το εξωτερικό εναντίον μας.
    — Εμείς στη Χώρα μας τους λέμε λεγεωνάριους.
    — Εμείς τους δίνουμε άλλο όνομα…
    Υπενθυμίζεται εδώ ότι το 1982 στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παλαιοανθρωπολογίας, ο Νίκος Ξηροτύρης δεν δέχτηκε να συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με διεθνούς φήμης ανθρωπολόγους.

    Αυτά λοιπόν γράφει στο βιβλίο της η Δ. Πουλιανού. Τι από όλα αυτά παραδέχεσαι; Δεν είναι άραγε αλήθεια; Γιατί μέχρι σήμερα σε τίποτα από όλα αυτά δεν έχεις δώσει εξηγήσεις; Δημόσια σε ρωτάω σαν συνάνθρωπος, εν είδει ψυχολογικής υποστήριξής σου, πριν πας αυτο-δηλητηριασμένος, καλά-καλά σαν το σκυλί στ’ αμπέλι. Ευχαριστίες για τις ευχές σου για καλή υγεία. Επίσης.

    Υ.Γ. - 1: Για τον Άγγλο που αναφέρεσαι, εμένα με καλύπτει η φράση της Δ. Πουλιανού (σελ. 203): Οι δωσίλογοι από οπισθοφυλακή των Γερμανών, μετατρέπονται σε εμπροσθοφυλακή των Βρετανών. Εσένα σου λέει τίποτα;

    Υ.Γ. - 2: Αφού λές ότι κόπτεσαι για την επιστήμη, τι γνώμη έχεις, συμφωνείς με τον Πουλιανό (http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/07%20b/070901/070901.htm) ότι είναι ξεκάθαρα γνωστό που βρέθηκε το κρανίο του ανθρώπου των Πετραλώνων ή ευθυγραμμίζεσαι κι εδώ με τους με τους σκοταδιστές – «αγνωστικιστές» αντιπάλους του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μά τί παραλήρημα είναι αυτό! Μένω έκθαμβος!
    Δυστυχώς γιά τόν Ανώνυμο, η ταυτότητα του αρχίζει νά διαφαίνεται!! Κρίμα γιά τήν κατρακύλα. Ολα όσα αναφέρετε, όχι μόνο δέν έχουν σχέση μέ τήν αλήθεια, αλλά είναι καί απύθμενες φαντασιώσεις! Συστήνω θεραπευτική ανάγνωση science fiction βιβλιογραφίας, γιά νά τελειοποιηθείτε. Μόνο μία απάντηση: Δέν γνωρίζετε ότι ο Protsch εκδιώχθηκε από τό Παν/μιο Φραγκφούρτης, μετά από επέμβαση και τού Ελληνικού Προξενείου, γιατί μεταξύ άλλων πουλούσε ιδιωτικά καί εκμαγεία τού κρανιου Πετραλώνων? Εξ ού καί η αλληλογραφία μέ Πουλιανό, γιά νά έχει τήν υποστήριξη (τού εδώθη!!)καί νά πουλά τά εκμαγεία? Οσο γιά τό παραληρηματικό βιβλίο στο οποίο αναφέρεσθε, η έννοια Αλήθεια είναι άγνωστη καί είναι ενδιαφέρον ώς μυθιστόρημα. Ψάξε "Νικολάκη" καί λίγο παραπέρα, εάν σέ ενδιαφέρει η αλήθεια, ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΩ ΕΓΩ, δέν θά έχει αξία. Εάν πραγματικά ενδιαφέρεσαι γιά τά Πετράλωνα ΨΑΞΕ. Κατά τά άλλα, όντως πρέπει νά σέ δεί κάποιος ειδικός, γιατί οί παραληρηματικές φαντασιώσεις σου δέν προοϊωνίζουν υγιές μέλλον.
    Αλλωστε πώς καταδέχεσαι νά είσαι ένα θλβερό ετερόφωτο φερέφωνο, καί μάλιστα γιά πράγματα, τά οποία αμφιβάλλω εάν καταλαβαίνεις! Απλώς τινθυρίζεις.
    Ειθε η περιπλάνησή σου στα Ηλύσια Πεδία νά ηρεμήσει τό θυμικό σου καί νά απαλύνει τό μίσος σου κατά πάντων, όπως αυτό συνάγεται από τά "ενδιαφέροντα" γραφόμενά σου (πολύ αμφιβάλλω).
    Καί επειδή βαριέμαι νά συμμετέχω περαιτέρω στήν ψυχοθεραπεία σου, βρές κάτι άλλο νά ασχοληθείς, εγώ έκανα (ανεπιτυχώς)τό καθήκον μου.
    Ερρωσο δειλότατε κουκολοφόρε, οϊζύς τής Ελλάδος, ετερόφωτε αστέρα τού Βlog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όλο δεν καταδέχεσαι να εξηγείς και να λογοδοτείς στους απλούς ανθρώπους που σε ταΐζουν, κι όλο ξύνεσαι στη γκλίτσα, μισάνθρωπε ψευτοεπιστήμονα.
    Άξιζε, "θαρραλεότατε" τρωκτικέ, τελικά το σκανάρισμα που έκανε ένας πρώην φοιτητής σου για να ξεμπροστιαστεί και στους σημερινούς φοιτητές σου η μοχθηρία σου και η μανία καταδίωξης που σε οδηγεί σε παροξυσμό...
    Τσιρίζεις διάφορα ανισόρροπα, και αποφεύγεις να απαντήσεις όπου έχεις λερωμένη τη φωλιά σου: για την και εξαιτίας σου άσχημη κατάσταση του κρανίου του Αρχανθρώπου, τα στημένα σας ψευτοσυνέδρια, τη λογοκριτική σου υστερία, τη φασιστική μπάρα, το κολλητηλίκι σου με τον κανίβαλο συκοφάντη, το μισελληνισμό σου, και, βέβαια, ως "εκλεκτός", τρέμεις τη ΔΗΜΟΣΙΑ σύγκριση των μαγνητοεγκεφαλογραφιών μας.
    Η συκοφαντική σου μανία διαφημίζει ανέξοδα το δίκιο όσων μισείς παθολογικά και επιταχύνει την αυτο-δηλητηρίασή σου. Ως και τα αφεντικά σου έχουν σιχαθεί τέτοια δουλοπρέπεια και ανικανότητα.
    ΚΑΙ Σ' ΑΝΩΤΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πολύ ωραίο!! Εχω τήν εντύπωση ότι κάνεις σταλινικού τύπου αυτοκριτική καί αυτοπαρουσίαση τών ωραίων σου ιδιοτήτων. Μά σοβαρά πιστεύεις ότι μπορεί νά ασχοληθεί κανείς μαζί σου??
    Συνιστώ σιπραλέξ, ξέρεις εσύ, αλλά μέ μέτρο, Ώ οϊζύς τής συζήτησης. Εγώ σταματώ οριστικά, μπορείς νά συνεχίσεις τούς μονολόγους σου, όπως τό ίνδαλμά σου, ο Αδόλφος. Εύχομαι νά μήν χειρότερέψει η κατάστασή σου, ειλικρινά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Οι τυχεροί αναγνώστες των σχολίων αυτής της θλιβερής ανάρτησης ενός ανισόρροπου καταδικασμένου συκοφάντη, απόλαυσαν το ξεβράκωμα κι ενός αφρίζοντα πουράκια καθηγητή, ο οποίος, αντί απαντήσεων, όπως οφείλει στους φορολογούμενους που τον ταΐζουν, φούσκωσε τη σελίδα με παραληρηματικές εξυπνάδες, μια από τις οποίες ήταν να αμφισβητήσει τη βιογραφία ενός ήρωα, την οποία παρουσίασε συγκινημένη στο κοινό μια Άννα Συνοδινού! http://www.youtube.com/watch?v=9LeSQYzISY4.
    Ένας που δεν έχει ακόμα ντοκτορά στην ανθρωπολογία ούτε διδάξει σε πανεπιστήμιο όπως ο πουράκιας, τον ρωτά, κι ας μην απαντά ο "επώνυμος" μισέλληνας, πώς ο συναρθρογράφος του Protsch το 1982 (http://www.aee.gr/hellenic/6petrlona/bibliography/bibliography.html), όταν κατάλαβε ότι τον εμπαίζει, τον «άδειασε» με τις επιστολές του;
    Κι ακόμα ο μισάνθρωπος, στην τηλεοπτική εκπομπή που ζήτησε να ...σταματήσουν οι ανασκαφές στο Σπήλαιο των Αρχανθρώπων, τι εννοούσε με τη φράση ότι μηνύθηκε για "κάτι που είπε" εναντίον επιστημόνων με παγκόσμια αναγνώριση; Εμπίπτει κι αυτό στις εμετικές συκοφαντίες των παρασίτων που τρέμουν το φως, τον έλεγχο και τη συλλογική ευημερία ;
    Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα, φασιστοπουράκια, αν και οι γάιδαροι δεν είναι σκοταδιστές.
    Πότε θα μας δείξεις τη μαγνητοεγκεφαλογραφία σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αχ αχ, Ανώνυμε, είσαι τόσο συμπαθητικός, ώς σταλινική οϊζύς, πού μέ παρασέρνεις νά απαντώ, χαλάλι σου. Επειδή, κατά τήν σταλινικού τύπου αυτοκριτική σου ομολογία, έχεις τό θάρρος νά διακηρύξεις τήν παντελή σου άγνοια σου περί τού θέματος, γιατί ασχολείσαι βρέ λαϊκό παιδί μου μέ πράγματα πού δέν καταλαβαίνεις?? Δέν αντιλαμβάνεσαι ότι μόνο κακό στόν ανεγκέφαλό σου κάνεις?? Ρώτησες ποτέ στήν Ικαρία περί τού ινδάλματός σου? Γνωρίζεις ότι έχει baccelor αμερικανικού κολλεγίου, ενώ η παραπληροφορημένη Συνοδινού λέει ότι δέν έγινε δεκτός σέ κανένα Παν/μιο? Γνωρίζεις ότι επί χούντας δίδασκε στήν αμερικανική βάση Ελληνικού? Καλά τί φούμαρα έχουν ποτίσει τήν Συνοδινού δέν λέγεται!!
    Εάν ήσουν σοβαρός μειράκιον μου, θά συζητούσαμε. Αλλά εσύ.....
    Γιά μιά δήλωση μετανοίας επί χούντας γνωρίζουμε κάτι? Γιά μιά ταυτότητα καθηγητού, πού εκδίδει η ασφάλεια γνωρίζεις??
    Σού συνέστησα φιλικά νά ψάξεις, αντί νά παίζεις πρέφα στά λαϊκά καφενεία. Εσύ τόν χαβά σου. Αλήθεια δέν θά μάς πείς ποιός είσαι? Τόσο φοβάσαι τό φώς τό αληθινόν?? Η αποστολή σου είναι νά μάς παραπέμπεις σέ φαντασιώσεις?? Τόσο άβουλο φερέφωνο είσαι ή μήπως συγγενεύεις μέ κάποιον??
    Γιά τό σιπραλέξ επιμένω, έχει καί κάτι ωραίες παρενέργειες πού θά σέ βοηθήσουν νά βγείς από τό απόλυτο σκοτάδι. Μόλις εμφανισθείς, θά σού χαρίσω ένα πούρο. Καί λέω προληπτικά: επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καί κάτι τελευταίο, αλλά βασικό. Οί επιστημονικές αντιδικίες λύνονται μεταξύ επιστημόνων, όχι μέ δήθεν ανώνυμους. Αλλά εκεί τό θέμα Πετραλώνων έχει λυθεί οριστικά από πολύ καιρό. Δέν σού τό είπανε? Εσύ συνέχισε τόν διασκεδαστικό χαβά σου, μού φτιαχνεις πάντα τήν ημέρα! Ποιός ξέρει ίσως γίνω καί fan σου, κάποτε. Συνέχισε σέ παρακαλώ, please

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ώστε, άνευ μαγνητοεγκεφαλογραφίας εξυπνάκια, ο εξόριστος από την ομοϊδεάτισσά σου χούντα, με μπάτσελορ έγινε αντιπρόεδρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο στο Τόκιο, μέλος της ιδρυτικής Διοικούσας Επιτροπής τού Πανεπιστημίου Πατρών, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, μέλος του Μονίμου Διεθνούς Συμβουλίου Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών της UNESCO και συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ανθρωπολογίας; (http://www.aee.gr/hellenic/2apoulianos_biogr/apoul_biogr.html)
    Και συστήνεις χάπια που είσαι υπό την επήρειά τους;
    Και είναι μόνο επιστημονική η αντιδικία σου, όταν περιφρονείς υστερικά ΟΛΟΥΣ όσους αμφισβητούν την ικανότητά σου ΚΑΙ σε ανασκαφές ΚΑΙ στη διδασκαλία ΚΑΙ στο διάλογο;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΟΥ να μας δείξεις τη μαγνητοεγκεφαλογραφία σου, να δεις πώς θα θεραπεύσεις την καταστροφική σου μανία προβολής;
    Μόνο να παραληρείς συκοφαντικά ξέρεις;
    Να επαναλάβω τις ερωτήσεις που ΔΕΙΛΙΑΖΕΙΣ να απαντήσεις:
    1. Γιατί δε μας είπες πόσα γραμμάρια από το κρανίο του Αρχανθρώπου απέσπασες με τους συνεργούς σου για κάθε μέθοδο χρονολόγησης;
    2. Γιατί κάνεις το κορόιδο για το παραπάνω ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα του 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου, αν και 100% επιστημονικό;
    3. Ο συναρθρογράφος σου το 1982 Protsch (http://www.aee.gr/hellenic/6petrlona/bibliography/bibliography.html), όταν κατάλαβε ότι τον εμπαίζεις, σε «άδειασε» με τις επιστολές του, ναι ή όχι;
    4. Τι εννοούσες με τη φράση ότι μηνύθηκες για "κάτι που είπες" εναντίον επιστημόνων με παγκόσμια αναγνώριση; Εμπίπτει κι αυτό στις εμετικές συκοφαντίες των παρασίτων που τρέμουν το φως, τον έλεγχο και τη συλλογική ευημερία ;
    5. Είναι ξεκάθαρο και γνωστό πού βρέθηκε το κρανίο του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων ή ευθυγραμμίζεσαι κι εδώ με τους με τους σκοταδιστές;
    6. Το 1982 στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παλαιοανθρωπολογίας, γιατί δε δέχτηκες να συμμετάσχεις σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με διεθνούς φήμης ανθρωπολόγους;
    7. Γιατί παραπλανείς ότι όποιος έχει μόνο τις απαραίτητες γνώσεις, μπορεί να μελετήσει τις πρόσφατες δημοσιεύσεις; Οι υπόλοιποι στην πυρά ως ανεγκέφαλοι; Δεν έχουν κριτικό πνεύμα; Η επιστήμη δεν ανήκει στους πολλούς, παρά μόνο στους λίγους που την αντιλαμβάνονται;
    Γι΄αυτό πληρώνεσαι από τον ιδρώτα μας, αντί να μας εξηγείς, όπως είσαι υποχρεωμένος, πού πάνε οι θυσίες μας;
    8. Ποιος μπορεί να βεβαιώσει ότι έχεις στοιχεία ανθρωπιάς;
    Χαπακώνεσαι μόνο με μίσος ή και με τίποτα άλλο;

    Όσο λυσσάς, θα ξεφωνίζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όσο θα τρίβεσαι, γερμανογλύφτη, προδίδεις το λαό που σε ταΐζει και σε κάποια δίκη θα πρέπει να εξηγήσεις γιατί έφυγες από την Κρήτη και χάρη σε ποια λαμόγια παριστάνεις το σπουδαίο;
    Είναι παρήγορο που η μοχθηρία σου γίνεται αντικείμενο μελέτης και αντιπαράδειγμα φοιτητών σου και μη.
    Τη μαγνητοεγκεφαλογραφία, προφανώς τη φοβάσαι, γιατί θα δείχνει κενό, αλλά πάλι θα είναι μια προσφορά στην επιστήμη!
    Κάνε μια αλτρουϊστική πράξη, όταν, βέβαια, καταλάβεις τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Συγχαρητήρια μή ανώνυμε Ανώνυμε,
    τελικά θά γίνω fan σου, είσαι αχτύπητος. Συμπαθέστατα αφελής ή μήπως τό παίζεις λαϊκό παιδί? ΨΑΞΕ στήν διεθνή βιβλιογραφία, εάν μπορείς, πτωχή μου οϊζύς. Διάβασε εδώ:
    http://www.nature.com/nature/journal/v300/n5892/abs/300484a0.html
    καί εδώ:
    http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6WJS-45MGY78-26&_user=109808&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&view=c&_acct=C000059631&_version=1&_urlVersion=0&_userid=109808&md5=7f6de291136400460611bd252f339313
    Εάν καταφέρεις να τά καταλάβεις, θά αντιληφθείς ότι πήρες λάθος δρόμο. Αλλά χρυσοφόρο.
    Καί μήν ξεχνάς τό σιπραλέξ. Η κατάστασή σου χειροτερεύει, δυστυχώς. Βρίσκεις αλήθεια ευχαρίστηση καί ηδονή νά βρίζεις μέσα από τό σκοτάδι? Τόσο φοβάσαι τό φώς? Καί τέτοιο παραλήρημα? Θά γίνεις περιζήτητος στούς ψυχιάτρους!! ΔΙΑΒΑΣΕ, εάν πραγματικά ενδιαφέρεσαι, αλλιώς άστο.
    bye bye. (περιμένω ανυπόμονα νέο παραλήρημα, μέ νέα στοιχεία εναντίον μου). Καί μάθε σέ παρακαλώ τί είναι "μαγνητοεγκεφαλογραφία" καί γράψε το καί σωστά. Μπορεί νά μάς διαβάζουν καί άλλοι. Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Παραπονιέσαι ότι δήθεν σε έβρισα, προσπαθείς απεγνωσμένα να αυτοπροβληθείς παριστάνοντας ακόμα και τον ψυχίατρο του διαδικτύου!...
    Όλοι έχουμε καταλάβει ότι δεν θέλεις να απαντήσεις σε τίποτα από τα προηγούμενα. Τουλάχιστον εξήγησέ μας την πρόδηλη εμπειρία σου στα ψυχοφάρμακα. Για τη χρονολόγηση του Αρχανθρώπου έχω διαβάσει το άρθρο στην Αρχαιολογία και Τέχνες, τ. 101, του 2007. Ούτε σε αυτό βρήκες ικανοποίηση στα ερωτήματα που σε βασανίζουν;
    Μαθαίνω τώρα από σένα ότι ο Πουλιανός, εκτός από καθηγητής στη Μόσχα και την Πάτρα ήταν και σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο. Μήπως όντας άνεργος επί χούντας και διωγμένος από το «ελληνικό» κράτος, βρήκε κάπου δουλειά και ταυτόχρονα έδειχνε στους δικούς μας αμαθείς ότι μπορεί να διδάξει οπουδήποτε; Άραγε και για πόσον καιρό;
    Εσένα, που πήγες τότε κοντά του να διδαχτείς με σημείωμα του καθηγητή Παπανούτσου, υποθέτω ότι παρόλα αυτά σε δέχτηκε επί χούντας, ακριβώς επειδή δεν είναι μισάνθρωπος, μη θέλοντας να διώξει ένα νεαρό. Έτσι κι αλλιώς εσύ δεν είχες εξασφαλισμένη πανεπιστημιακή καριέρα;
    Εκείνα τα περί δήλωσης μετανοίας υπάρχει ένα στοιχείο που να το αποδεικνύει; Μήπως απλά είναι αποκύημα της δικής σου φαντασίας ή διαδόσεις χουντικών του σιπραλέξ;
    Πετροβολούν έναν ήρωα μπας και βρουν χορηγούς, και δε βλέπουν πώς γελοιοποιούνται μπροστά στο λαό που τους ταΐζει.
    Οι συστάσεις για μαγνητοεγκεφαλογραφίες (fMRI) είναι για το δικό τους το καλό.

    Αν δεν απαντήσεις πια ούτε και σε αυτά, δεν έχω παρά να σου ευχηθώ υγείας αποκατάσταση στην ονομαστική σου εορτή και εις ανώτερα...

    Αν θες να επανέρθεις μην κωλύεσαι από τις τόσες φορές φορές που έχεις υποσχεθεί να μην επανέρθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη του ανθρωπολόγου Δρα Άρη Πουλιανού (μεταξύ πολλών άλλων: συνιδρυτή Ευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ένωσης και Πανεπιστημίου Πατρών, Αντιπρόεδρο Παγκόσμιου Ανθρωπολογικού Συνεδρίου, Τόκιο, διοργανωτή 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανθρωπολογίας, Πετράλωνα Χαλκιδικής-1982), μετά από την αντισυνταγματική και βάρβαρη εκδίωξή του από το Σπήλαιο των ΑΛΤΡΟΥΪΣΤΩΝ Αρχανθρώπων Πετραλώνων Χαλκιδικής και το Ανθρωπολογικό Μουσείο που έφτιαξε ο ίδιος και διηύθυνε αμισθί άψογα με συνεχή κρατικό έλεγχο, αφού δεν υπάρχει διεθνώς άλλος ανθρωπολόγος με τις ικανότητές του:
    http://www.youtube.com/watch?v=jyyMCFBLImU
    (μετά από το 17o λεπτό)
    www.aee.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση