GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τήλε-παράθυρα ή καρέκλες εργασίας;

. Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας . Ο τίτλος μου προέκυψε στη σημειολογική αναζήτηση κάποιου προσδιορισμού που ...

.
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας

.
Ο τίτλος μου προέκυψε στη σημειολογική αναζήτηση κάποιου προσδιορισμού που θα σκιαγραφούσε εννοιολογικά «το πνεύμα της εποχής» μαςκαι νομίζω ότι αντιδιαστέλλει επιτυχώς το χθες με το σήμερα επιβεβαιώνοντας το «έξις δευτέρα φύσις» για όσους καθιερώθηκαν στο ατομικό και συλλογικό μας υποσυνείδητο ως «πρόσωπα οικεία» με την βοήθεια της πλανεύτρας …ΤιΒι!
Ο Ρουβίκωνας ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι πλέον προσδιορισμένος και ο Κώστας Καραμανλής ελπίζει να τον διαβεί «στεγνός» την ερχόμενη Τετάρτη ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου ελπίζει να τον διαβεί, επίσης «στεγνός» την ερχόμενη Παρασκευή. Φυσικά το τι ελπίζουν τα υπόλοιπα 3 Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων θα φανεί και την Τετάρτη και την Παρασκευή, αλλά προσωπικά ΦΟΒΑΜΑΙ ότι το Δημοκρατικό μας πολίτευμα το ερχόμενο Σάββατο θα είναι, πάλι, «μούσκεμα». Να πω ότι ελπίζω να διαψευσθώ; Από τα βάθη της καρδιάς μου ΝΑΙ! Αλλά ΦΟΒΑΜΑΙ ότι μόνο τα 5 Κόμματα της παρούσης Βουλής θα βγούνε «στεγνά» αλλά ΟΧΙ και το Δημοκρατικό μας πολίτευμα…
Το σημερινό μου σημείο αναφοράς δεν αφορά Υπουργικά ή απλά βουλευτικά έδρανα τα οποία όπως διαπιστώνουμε εδώ και 34 χρόνια το κοσμούν, μονίμως, ελάχιστες γυναίκες ανάμεσα σε μια σωρεία παλαιών και νέων, κυρίαρχα γένους αρσενικού, φυσιογνωμιών.
Το πρόβλημα, και το καταθέτω πιπεράτα, εντοπίζεται εκτός Βουλής στα γνωστά μας τηλεοπτικά παράθυρα αυτά που με την πειθώ της αναγνωρισημότητας μας καθοδήγησαν να επιλέξουμε καλλιτέχνες, μοντέλα, δημοσιογράφους και άλλα τηλεοπτικά «γνωστά πρόσωπα» που ψηφίσαμε ως εθνοπατέρες και εθνομητέρες πριν μόλις 13 μήνες.
Το πρόβλημα δεν είναι η δημοκρατία την οποία οι Έλληνες και διδάξαμε στους λαούς και σεβόμαστε. Το πρόβλημα έγκειται στον τύπο της δημοκρατίας και στο ρόλο της ανέλπιστα γοητευτικής και επικίνδυνα αλλοτριωτικής σύγχρονης ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ που λέγεται τηλεόραση και η οποία ως το ισχυρότερο Μέσο Επικοινωνίας έχει πλέον περίτρανα αναδείξει τα ΜΜΕ, από τη θέση της ΤΕΤΑΡΤΗΣ, στη θέση της ΠΡΩΤΗΣ εξουσίας!..
Τριάντα χρόνια πριν, εκεί στην Αμερική, «ψαχνόμασταν» οι επιστήμονες, καλλιτέχνες και διανοούμενοι όλων των μεγεθών και ηλικιών όταν διαπιστώναμε ότι τις επιλογές στα «πιλοτικά επεισόδια» για τα τηλεοπτικά σήριαλ που θα βλέπαμε στην επόμενη σεζόν ΔΕΝ τις έκαναν οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης, της Βοστόνης, του Σικάγου ή του Σαν Φρανσίσκο, αλλά κάποιας κωμόπολης της πολιτείας του Κάνσας (όπου τα δημογραφικά δεδομένα κατέγραφαν βούβαλοι 18,000, αγελάδες 118,000, αιγοπρόβατα 48,000 και κάτοικοι 8,000 εκ των οποίων μόνο οι 800 απόφοιτοι…Λυκείου!)
Η τηλεόραση στην εποχή μας λειτουργώντας με πλήρη γνώση και πολύ συχνά με εσκεμμένη κατάχρηση ψυχολογικών και κοινωνιολογικών τεχνικών, στρατηγικών και θεωριών μεθοδικά και ανελέητα μας «εξοικειώνει» με όσα, όσους και οτιδήποτε οι ιδιοκτήτες των καναλιών και οι παραγωγοί εκπομπών επιθυμούν να μας εξοικειώσουν και, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ανεξέλεγκτα με τα δεδομένα του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος, η κακή τηλεόραση μας…αποβλακώνει!
Καθώς επί σειρά εβδομάδων έχει φουντώσει ο κουρνιαχτός της περί τον ηγούμενο κ Εφραίμ, τους Υπουργούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τις «μπίζνες» της Μονής Βατοπεδίου, και ενόψει της εβδομάδας των Εξεταστικών και Προανακριτικών Επιτροπών η ταπεινή μου παράκληση ως πανεπιστημιακού δασκάλου προς εθνοπατέρες και εθνομητέρες, Υπουργούς, Υφυπουργούς και Διοικητά στελέχη είναι απλή αλλά ίσως ταυτόχρονα και πικρή για τους σταρ των πρωϊνάδικων και των δελτίων ειδήσεων των ελληνικών εθνικών, περιφερειακών και τοπικών καναλιών : ΚΛΕΙΣΤΕ τα τηλεοπτικά παράθυρα, καθίστε στα έδρανα της Βουλής και των Υπουργικών ή Διοικητικών σας γραφείων και δουλέψτε σκληρά! Τα οικπονομικά, κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα εντός και εκτός των συνόρων της ελλαδικής επικράτειας είναι…ΖΟΦΕΡΑ!
Όσο συνεχίζεται καθημερινά αυτό το ιλαροτραγικό σήριαλ των τηλεοπτικών παραθύρων της ανάγκης για συγκομιδή «αναγνώρισης» στις οποίες στηρίζεται η δική μας αφελής, άκριτη και αλόγιστη καταναλωτική προτίμηση τότε μην με κατηγορήσει κανείς ότι είμαι «κακοπροαίρετος» εάν αναρωτηθώ, τελικά τους τελευταίους 13 μήνες (δεν ξεχνώ τα τελευταία 30 χρόνια) πρώην και νυν Κυβερνητικά και Αντιπολιτευτικά στελέχη, τελικά, δουλεύουν για μας ή…μας δουλεύουν;
Εσείς τι λέτε;

------------------------

22 σχόλια

  1. *** ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ***

    Από τις 10:00 μμ της Κυριακής έγινε κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη 30από συνδικαλιστές, με σκοπό την καταγγελία στο κοινό των αδικαιολόγητων αυξήσεών της.

    Αυτή την στιγμή κρεμούν πανώ στην πρόσοψη του κτηρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΧΝΟΣ ΤΣΙΠΑΣ?
    ΣΕ ΦΤΥΝΟΥΝ ΣΕ ΧΕΖΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΛΕΣ?
    ΜΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ?
    ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ?
    ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΕΙΡΕΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ?
    ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙΣ ΤΟΣΟ?
    ΠΕΣΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΓΛΟΙΩΔΗ ΣΟΥ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΝΕΙΣ ΣΕ ΜΑΣ?
    ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. piperopoule pali dr koutsouko diavases/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ κ. Καθηγητά αν αφαιρέσετε τα περί της εθνικής υπεροχής δια του δημοκρατικού παρελθόντος.

    Ωστόσο νομίζω ότι δεν θίγετε κάτι καινούριο, οι απόψεις για την τηλεόραση έχουν γίνει σαν τα μηνύματα εναντίον του καπνίσματος στα πακέτα των τσιγάρων.

    Αυτό που πλέον χρειάζεται είναι η άμεση αποδόμηση όσων υποστηρίζονται σε αυτά τα παράθυρα, να αποδειχθεί ρητά η άγνοια και η ανοησία όπου εντοπίζεται. Έτσι, θα προσγειωθεί το μέσο στην πραγματική του θέση εκ του αποτελέσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΦΕΣΟΡΕ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΕ,
    ΑΝ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΗΤΑΝ ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ
    ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΠΡΟΙΚΑ ΣΟΥ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΕΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΕ!!!
    ΕΣΥ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
    ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΣΥ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
    ΜΑΣ ΕΠΡΗΞΕΣ Τ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ
    ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΟΥ ΚΟΥΦΑΛΙΤΣΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ
    Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ??
    ΤΙ ΝΕΑ ΕΧΕΙΣ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΞΑΝΑ-ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΒΑΡΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ!
    Τι νέο να περιμένουμε από τα πράσινα λαμόγια, ΠΟΣΟ ΑΛΛΟ θέλουν να ΚΛΕΨΟΥΝ;
    Νομίζουν οι απατεώνες ότι επειδή άρχισαν να τρώνε και οι δεξιοί ΞΕΧΑΣΑΜΕ τι μας κάνανε 20 χρόνια, οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ;
    Επειδή βάλανε το σοβαροφανή τον Παπακωνσταντίνου να βγαίνει στις τηλεοράσεις νομίζουν ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ;
    Νομίζουν, για παράδειγμα, ότι ξεχάσαμε το Χρηματιστήριο και τα εκατομμύρια Ελλήνων που έμειναν άφραγκοι;
    ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ και να μην παραπονιέται για αυτά που θα λουστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Αλαβάνος έχει απόλυτο δίκιο.
    ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 20 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ, ΓΙΑΤΙ;
    Μήπως κύριε Καρχιμάκη γνωρίζετε το όνομα ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΛΛΗΣ;
    Μήπως κύριε Καρχιμάκη γνωρίζετε το όνομα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΚΗΣ;
    Μήπως κύριε Καρχιμάκη ξέρετε τη σχέση ανάμεσα στις προμήθειες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης μεταξύ 1999-2004 και τη μονή Τοπλού;
    Μήπως έχετε κάποια σχέση με το Mega - Έθνος – Πρώτο Θέμα-Ημερησία και το λοιπό συγκρότημα Μπόμπολα, μέτοχο στην «βρετανική» εταιρία που ανέλαβε την αξιοποίηση;;;;;
    Δεν ξέρετε τίποτε λοιπόν από μεσολαβήσεις, ερωτήσεις στη βουλή, πιέσεις κλπ για την επένδυση των Κυπρίων (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΓΛΕΖΟΙ) ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ.
    TΙΠΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΤΣΙ;
    ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΝΑ ΦΙΜΩΣΑΝ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ BLOGS ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ.
    Περιμένουμε ΑΚΟΜΗ την απάντησή σας, κύριε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μέρες τώρα σκεπτόμουνα ότι κάποιον μου θυμίζει ο Παπακωνσταντίνου, αλλά δεν μπορούσα να το συνδιάσω.
    Έβλεπα τα γιαλάκια του, τα άψογα κουστουμάκια του και έλεγα, που τον ξέρω, πού τον ξέρω;
    Και xθές, βλέποντάς τον για δέκατη-πέμπτη φορά την ίδια μέρα στα κανάλια των καναλο-εκβιαστών, έκανα το κλίκ.
    Είναι ακριβώς ίδιος ο Ρουσόπουλος!
    Είναι ακριβώς ίδιος ο Ρουσόπουλος!
    Ακριβώς!!!!!!!!
    Σε ΛΙΓΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ έξυπνος και ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ φανατικός.
    Επιτέλους οι σοσιαληστές βρήκαν τον εκπρόσωπο που τους ταιριάζει (και ο Γιωργάκης ένα συνεργάτη που άν και είναι απίθανος ψεύτης, δεν είναι απόλυτο ρεντίκολο).
    Μπράβο Γκιόργκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΘΕΛΕΙΣ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΠΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ!!! ΜΕ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!! ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΡΕΛΟΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ!!!!1
    ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΞΑΝΑΚΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΟΝ ΛΑΙΝ ΜΕ ΒΑΡΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!!! Ο ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΘΕΙΣ. ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ Ν407 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΦΕΟΥΔΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ!!!
    ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΠΟΥ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΛΟΓΙΚΗ ΠΕΣ ΠΕΣ ΘΑ ΒΑΡΕΘΟΥΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ!!! ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΕΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να απαντήσει ο ακαδημαϊκός δάσκαλος κ. Πιπερόπουλος, με τι μούτρα κατακρίνει τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα, όταν:
    1). Έχει διορίσει το γιο του σε θεση Δ.Ε.Π στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
    2). Παρακαλούσε το Γιώργο Παπανδρέου να τον τοποθετήσει υποψήφιο ευρωβουλευτή το 2004, και εξαιτίας της άρνησής του έγινε καραμανλικός
    3). Υπηρετεί το φασιστικό και μαφιόζικο σύστημα του νυν πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ηλία Κουσκουβέλη με όλες του τις δυνάμεις
    4). Προτρέπει τους πρωτοετείς φοιτητές να εγγραφούν στη δαπ-νδφκ

    Ποιους κοροϊδεύεις ρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πιπερόπουλε είσαι και εσύ κομμάτι της κακής τηλεόρασης.
    περιμένουμε την αυτοκριτική σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πτώχευσε η πράσινη Altec αλλά τσιμουδιά στα κανάλια και τα blogs! Δεκάδες χιλιάδες ιδιώτες και επιχειρήσεις έχασαν τα λεφτά τους αλλά νεκροταφείο στις τηλεοράσεις.
    Το "ρεπορτάζ" των τηλε-ηθοποιών του Μπομπολο-Mega, του Κυριακο-Αντένα και του Κοντομηνάλφα μπορεί να ξέρουν τί χρώμα βρακί φοράει ο Αλογοσκούφης αλλά δεν πήραν χαμπάρι τί έκανε ο σύντροφός του και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του πασόκ κ. Αθανασούλης.
    Είδες ενημέρωση;
    Στο δικό μου χωριό το λένε ξεφτίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καταληψη στα γραφεια ΔΕΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ,ΨΩΜΙΑΔΗΣ,ΑΝΘΙΜΟΣ,ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ,ΟΡΦΑΝΟΣ,ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ,ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ,ΣΠΗΛΙΩΠΟΥΛΟΣ
    ΟΥΣΤ ΡΕ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πιππερόπουλε κάτσε στην καθηγητική που σου δώσανε και για την οποία σε πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο και άσε τα τηλεπαράθυρα για άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΝΟΜΟΣ 1268/82
    ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ.
    ΑΡΘΡΟ 14 ΠΑΡ5α ΚΑΙ
    Ν1566/97 ΑΡΘΡΟ 79ΠΑΡ6 ΕΔΑΦΙΟ ζ
    "Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ Ή ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝΩΝ, ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑ, ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΙΚΑΝΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ Ή ΕΚΛΟΓΗ"

    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
    Επιστημονικά περιοδικά
    Α/Α Τίτλος Δημοσίευσης Έτος
    [1] Πιπερόπουλος, Γ., «Σύγχρονοι Προβληματισμοί της νεολαίας μας» Ιατρικά Θέματα, τ. 45, 2007
    2007
    [2] Piperopoulos, G., Tsiantopoulos,G., "The Characteristics of Environmental Οrganizations in Greece in Relation to Employment of a Public Relations Officer" Environmental Politics, vol. 15, no. 3 pp 460-467, June 2006
    2006
    [3] Πιπερόπουλος, Γ. «Αλκοολισμός: οι ψυχοκοινωνικές σιαστάσεις» Ιατρικά Θέματα, τ. 44, 2006
    2006
    [4] Πιπερόπουλος, Γ. «Μερικές χρήσιμες σημειώσεις για την πολυσυζητημένη γλώσσα του σώματος» ΤΟΛΜΩΝ, έκδοση Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων, 2006
    2006
    [5] Πιπερόπουλος, Γ. «Τρίτη ηλικία: οι ψυχοκοινωνικές παράμετροι» Ιατρικά Θέματα, τα 41, 2006
    2006
    [6] Πιπερόπουλος, Γ. «Δωρεά Οργάνων Σώματος Ανθρώπου: οι ψυχοκοινωνικές διαστάσεις» Ιατρικά Θέματα, τ. 40, 2005
    2005
    [7] Πιπερόπουλος, Γ. «Η Ιατρική στον 21ο αιώνα: Η διαχρονικότητα της κοινωνικής προσφοράς που εδράζεται στην ευλογία της Θείας Έμπνευσης στην άσκηση της επιστήμης» Ιατρικά Θέματα, τ. 39, 2005
    (Επίσης δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΕΛΠΙΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, τ.10, τεύχος 1, 2006 σελ.13-22)
    2005
    [8] Πιπερόπουλος, Γ., «Doping στον Αθλητισμό ¨η Κοινωνική Ψυχολογία της Απάτης» Ιατρικά Θέματα, τ. 37, Θεσσαλονίκη Ιανουάριος 2005, σελ 20-23
    2005
    [9] Πιπερόπουλος, Γ. «Εξουσία και Ηγέτες» Διακλαδική Επιθεώρηση: Έκδοση Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου, Θεσσαλονίκη 2004, τ. 1ο , σελ 62-74
    2004
    [10] Πιπερόπουλος, Γ. «Νέο-Ελλήνων Απάθεια και Αδιαφορία» Ιατρικά Θέματα τ. 35, 2004
    2004
    [11] Πιπερόπουλος, Γ. «Ροπή στο Ατύχημα» Ιατρικά Θέματα, τ. 33, 2004
    2004
    [12] Πιπερόπουλος, Γ. «Σχέσεις Γονέων και Παιδιών στην Ελλάδα του 21ου αιώνα» Ιατρικά Θέματα, τ. 36 2004
    2004
    [13] Πιπερόπουλος, Γ., « Η μοναξιά του νέο-Έλληνα» Ιατρικά Θέματα, τ. 34 Θεσσαλονίκη Απρίλιος 2004, σελ 13-16
    2004
    [14] Πιπερόπουλος Γ., «Διαφθορά:Οι ψυχοκοινωνικές διαστάσεις μιας σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας με προεκτάσεις τραγέλαφου», LOBBY, τ. 24, σελ.58-61 , Φεβ. 2003.

    2003
    [15] Πιπερόπουλος Γ., «Πέντε ψυχοδυναμικές απόψεις για τον άνθρωπο», Στρατιωτική Επιθεώρηση, σελ. 98-103, Αθήνα 2002.

    2002
    [16] Πιπερόπουλος, Γ. « Το τάλαντο της Δημιουργικότητας» Ιατρικά Θέματα, τ. 27-28, Θεσσαλονίκη Ιούλιος 2002, σελ. 15-18
    2002
    [17] Πιπερόπουλος, Γ. «Ορθοδοξία και Κοινωνικές προεκτάσεις-Λύτρωση από την αλλοτρίωση και μοναξιά του νεο-έλληνα στον 21ο αιώνα�.» Επιστημονική Επετηρίδα Πανεπιστημίου Πειραιώς (Τιμητικός Τόμος για την καθηγήτρια κ Λίτσα Νικολάου-Σμοκοβίτη) σελ 1447-1467, Πειραιάς 2002
    2002
    [18] Πιπερόπουλος Γ., «Καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, οι ψυχοκοινωνικές διαστάσεις ενός τραγικού ρόλου», Αστυνομική Επιθεώρηση, τ.206, σελ 210-212, Μάρτιος-Απρίλιος 2001.

    2001
    [19] Piperopoulos, G., «Τhe Greek Armed Forces Combat Substance Abuse� The Addiction Newsletter, Summer 2000, vol 7, no.3, p.2
    2000
    [20] Πιπερόπουλος Γ., "Άσκηση και Υγεία στην Τρίτη Ηλικία", Στρατιωτική Επιθεώρηση, σελ.160-166, Σεπτ-Οκτ 2000.

    2000
    [21] Πιπερόπουλος Γ., «Ροπή προς το ατύχημα-οι ψυχοκοινωνικές διαστάσεις μιας ιδιόμορφης πραγματικότητας», Επιστημονική Ημερίδα του Υπουργείου Εθνικής ΄Αμυνας, ΓΕΣ, 1η Στρατιά, Θεσσαλονίκη Σεπτ., 2000, ΠΡΑΚΤΙΚΑ σελ. 68-76.
    2000
    [22] Πιπερόπουλος, Γ., «Εξουσία και Ηγέτες» Στρατιωτική Επιθεώρηση, Ιούλ/Αύγ.1999 σελ. 79-98
    1999
    [23] Πιπερόπουλος, Γ., «Ηθικά προβλήματα στη γενετική και παρεμβατική αναπαραγωγή � Οι ψυχοκοινωνικές διαστάσεις», περιοδικό Ελληνική Ιατρική,1995 τεύχος 43, σελ 327-332
    1995
    [24] Πιπερόπουλος, Γ. «Καρκινοπαθείς του τελικού Σταδίου: οι Ψυχοκοινωνικές Διαστάσεις ενός βραχύβιου Ρόλου» 11η Επιστημονική Επετηρίδα Πανεπιστημίου Μακεδονίας εις μνήμη του Καθηγητή Σπύρου Ζευγαρίδη - Θεσσαλονίκη, 1993 σελ. 792-811
    1993
    [25] Πιπερόπουλος, Γ., «Οι ψυχοκοινωνικές διαστάσεις του θεσμού της δωρεάς οργάνων σώματος ανθρώπου», περιοδικό ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ, τ. 1, τεύχος 2, 1990,σελ. 90-96
    1990
    [26] Πιπερόπουλος Γ., «Ανατομία της Βίας», Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός, τ. 24, σελ 50-58, Θεσσαλονίκη 1988.
    1988
    [27] Πιπερόπουλος Γ., «Τα κίνητρα της συμπεριφοράς αθλητών και παικτών», Αθλητική Ψυχολογία, περιοδικό της Εταιρίας Ψυχολογίας και Εφαρμοσμένης Νευροφυσιολογίας στην Άσκηση, σελ 14-19, Αθήνα 1987.

    1987
    [28] Πιπερόπουλος Γ., «Η Γερμανική εμπειρία για το πρόβλημα της μεταναστεύσεως», ειδική έκδοση της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ, Μικρομεσαίοι και Εθνική Οικονομία, σελ. 62-67, Αθήνα 1984.

    1984
    [29] Piperopoulos G., with C.Faris, «The T.C. treatment ‘hump’ as ‘stag-ression’-An impressionistic assessment», The Addiction Therapist, vol. 2, pp.19-22, Montreal, 1976.

    1978
    [30] Piperopoulos G., «The ‘Concept’ as a response to the turbulent sixties», The Addiction Therapist, vol. 2, pp.62-66, Montreal, summer 1977.

    1977
    [31] Piperopoulos G., «What is Spectrum House, the Therapeutic Community of Massachusetts», Le Toxicotherapeute, pp. 53-56, Montreal 1975.

    1975
    [32] Πιπερόπουλος Γ., «Ο Κομφουκιανός τέλειος άνθρωπος και ο Πλατωνικός φιλόσοφος βασιλεύς», Ανθρώπινες Σχέσεις, σελ 49-51, Αθήνα 1974.
    ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ. ΑΞΙΟΛΟΓΕΊΣΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ.
    ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο ΝΟΜΕΘΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ.
    .......ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΊ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ.
    ΑΝ ΠΛΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΣΕΙΣ.
    ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΠΡΥΤΑΝΗ...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 2005: Απευθυνόμενος στους πρωτοετείς: "Εδώ μεγαλύτερη παράταξη είναι η αυτοδύναμη δαπ-νδφκ. Υπάρχουν και κάτι άλλες βέβαια που κι αυτές τις αγαπώ, αλλά εσείς ξέρετε που θα μπείτε!"

    2004-2008: Γιατί όλα τα θέματα της εξέτασης των μαθημάτων σας κύριε Πιπερόπουλε διακινούνται από τη δαπάρα;

    2005: Ο διδάσκαλος είπε: "Άλλο εθνοκεντρικός που είμαι εγώ, και σημαίνει πατριώτης και άλλο εθνικιστής". Σε βιβλίο του λέει ότι εθνοκεντρικός σημαίνει εθνικιστής. Ρε μπας και τα βιβλία του τα έγραφε μεθυσμένος;

    Κοπριά δεξιέ Πιπερόπουλε, πέφτει το καθεστός της χολέρας και στο παμάκ. Έλα παιξ` το τώρα αριστερός για να ανέβει βαθμίδα ο γιόκας σου, ο κύριος Πανούλης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

    http://www.koutloumous.gr/books_gr.html

    ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ Η ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΟΤΗΣ

    Πολυτελής έκδοση με πλούσιο έγχρωμο φωτογραφικό υλικό, πανόδετο εξώφυλλο με χρυσοτυπία, έγχρωμη κουβερτούρα και ειδική θήκη.

    Μέσα από κοινωνιολογικές και θεολογικές προσεγγίσεις έγκριτοι επιστήμονες και πνευματικοί πατέρες καταθέτουν τις εκτιμήσεις και προτάσεις τους μπροστά στην κατάσταση του προσωπικού και κοινωνικού κατακερματισμού για την επανεύρεση του δρόμου προς την ενότητα και τις προϋποθέσεις της. Τό έργο εμπλουτίζεται με φωτογραφικό υλικό από την λειτουργική ζωή της μονής και την περίοδο του Πάσχα στο Άγιον Όρος. Συνεργάζονται: Κάλλιστος Ware, Χρ. Βούλγαρης, Λάμπρος Σιάσος, Γεώργιος Γαλίτης, Νίκος Ματσούκας, π. Ιωάννης Ρωμανίδης, Γεώργιος Πιπερόπουλος, Αλέξανδρος Παπαδερός κ.ά.
    σελ. 274, διάσταση 25 Χ 34
    35 ευρώ

    ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ
    ΕΤΣΙ ΑΓΙΕ ΗΓΟΥΜΕΝΕ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση