GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί καλπάζει το Press-gr...

Τι σημαίνει η επιτυχία του και ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν για τα blogs. . Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης . Η καλπάζουσα πορεία του Press-gr απ...

Τι σημαίνει η επιτυχία του και ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν για τα blogs.
.
Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης
.
Η καλπάζουσα πορεία του Press-gr αποτελεί επιβεβαίωση όχι μόνο της προσπάθειας που καταβάλλεται, όχι της μαχητικής αρθρογραφίας και των αποκαλύψεων στις οποίες έχει πρωτοσταστήσει αυτό το blog. Αποτελεί επιβεβαίωση και της δύναμης του διαδικτυου και των πολιτών. Αποτελεί επιβεβαιωση του μέχρι πρότινος ψιθύρου οτι η ανατροπή ή τουλάχιστον το ξεγύμνωμα ενός αυταρχικού και γελοίου συνάμα συστήματος , και ίσως για αυτό επικίνδυνου, θα επέλθει μόνο όταν η είδηση και πληροφορία, μόνο όταν ο λόγος καταστεί κτήμα ολόκληρης της κοινωνίας. Και τα τελευταία στοιχεία αναγνωσιμότητας αποτελούν καμπανάκι κινδύνου σε όλους αυτούς που κατέστησαν την κοινωνία μας κοινωνία της συνενοχής και της μιζεριας.
Αποτελεί καμπανάκι όμως και για ολους εμάς του Press-gr. Καμπανάκι και συνειδητοποίηση οτι ο κόσμος δεν αγκαλιαζει το Press-gr ή τα blogs, αλλά την φλόγα της αμφισβήτησης που βγάζουν. Και αυτή η φλόγα αμφισβητεί και καίει ένα παρακμιακό status quo με την ίδια ευκολία που μπορεί να κάψει αύριο το πρωί τα blogs.
Γι' αυτο ο ρόλος του Press-gr καθίσταται πιο δύσκολος. Μακριά απο λάθη εσκεμμένα και στημένα παιχνίδια. Μακριά απο παπαγαλάκια και διατεταγμένες υπηρεσιες. Κάποιοι διαλέγουν καθημερινά να δίνουν εξετάσεις στην κοινή γνώμη, να τηρούν το συμβόλαιο που έχουν με αυτήν γιατί ανήκουν σε αυτήν. Κάποιοι άλλοι στους προστάτες τους.
------------------------------------------------

18 σχόλια

  1. Ρε σύ,

    Προσεχε ρε μη βγει η καριολα η αλυσιδα κι εχουμε παλι τρεχαματααα!

    Δεν ειδες τι επαθε ο δικος σου τις αλλες?

    Καβαλησε ενα καλαμι καλυτερα . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριοι,
    Σε ανύποπτο χρόνο (περίπου πριν από 4-5 μήνες γράφτηκε στο blog σας ότι κλείνουν 3-4 ασφαλιστικές εταιρείες.
    Μέχρι σήμερα αυτό δεν επιβεβαιώθηκε. Μήπως χρειάζεται μεγαλύτερη σοβαρότητα εκ μέρους ορισμένων που παίζουν ίσως παιγνίδια ανταγωνισμού.
    Σωκράτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μας πεις γιατί κάνετε γαργάρα το σκάνδαλο με τη Μονή Τοπλού στην Κρήτη, στο οποίο εμπλέκεται ο πληροφοριοδήτης σας Καχριμάκης. Έχετε...μπαλάκια, ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ, ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟΥΣ (ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ) ΥΒΡΙΣΤΕΣ, ΒΩΜΟΛΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΥΣ,ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ...

    ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ" ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ...10 ΣΕΛΙΔΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΛΟΥΤΡΑΔΗ.


    Πριν πολύ καιρό μπορεί να είχαν βάση όσα λές, αλλά τεσσερα πανομοιότυπα, περιοδικά επαναλαμβανόμενα ρατσιστικά "άρθρα" και η απάτη με τα στατιστικά ώστε να "ανεβάζουν" τα hits πλασματικά, αποδεικνύουν ότι το πρεςς όχι μόνο δεν καλπάζε, αλλά είναι εντελώς για τον πούτσο και προσπαθεί να προκαλέσει για να μετρήσει "χιτς".

    Ρε δε γαμιέστε λέω εγώ, ποιούς δουλεύετε μα τα πλαστά στοιχεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό θα ηταν επίσης να ελέγχονται τα σχόλια ξεκάθαρα ύποπτης προέλευσης ,με κύριο παράδειγμα τους περιβόητους bloopes team.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε Λουτράδη ΣΕ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ:
    κάθε μέρα μας αραδιάζεις (τουλάχιστον) ένα άρθρο όπου χτυπάς τη ΝΔ, τεχνηέντως το παίζεις αμερόληπτος και στην ουσία αβαντάρεις το ΠΑΣΟΚ (ναι, αυτό το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ για το οποίο δούλευες ως στενός συνεργάτης γνωστού στελέχους του Κινήματος).
    Με όλο το χρόνο που χρειάζεται για να γράψεις όλες αυτές τις αμπελοφιλοσοφίες, γεννάται το ΕΥΛΟΓΟ ερώτημα:
    Μα καλά, εσύ από τι ζεις; Εργάζεσαι;
    Πληρώνεσαι για τα άρθρα (;;;) αυτά που καθημερινά παράγεις;
    ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ για να γράφεις αυτά που γράφεις;


    Α, και κάτι άλλο: είναι απαράδεκτο να μας βομβαρδίζει ο "κύριος" Λουτράδης με την (πασοκική) προπαγάνδα του και να μην αφήνει έστω και ένα e-mail για να του απαντήσει όποιος επιθυμεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να γνωρίζετε τι συμβαίνει...

    Ο φωτεινός αναλυτής Λουτράδης (στέλεχος ΠΑΣΟΚ), οι γελοίοι bloopers και αρκετοί "περιφερειακοί" bloggers (σοβαροφανείς μεν, αλλά διασκορπισμένοι στην Ελληνική blogοσφαιρα) είναι οι μισθοφόροι Διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ.

    Ορίστε και αναλυτικά ο κύκλος (για όσους γνωρίζουν καλύτερα...)

    α. Στα γραφεία ΠΑΣΟΚ φθάνει από όλη την Ελλάδα ό,τι αρλούμπα φανταστείτε, από μέλη, συκοφαντίες κλπ. Κάποια από αυτά φιλτράρονται από το επίσημο κόμμα. Επίσης, λόγω ανοιχτών γραμμων με παπαγαλάκια δημοσιογράφους, υπάρχει σειρά από συκοφαντίες, ψεύτικες ιστορίες, ερωτήσεις βουλευτών κλπ.

    β. Το press-gr επειδή ΔΕΝ δεσμεύεται από δεοντολογία και κανόνες ηθικής (το λέει άλλωστε) δημοσιεύει σχεδόν αυτούσια κάθε τέτοια μπούρδα, δημοσιογραφική ή μη καθώς έχει ανοιχτή γραμμή με τα γραφεία ΠΑΣΟΚ (χωρίς το φιλτράρισμα). Δεν αναρωτιέστε πως γίνεται να έχει πρώτο μερικές από τις ερωτήσεις βουλευτών ΠΑΣΟΚ ή άπόψεις ΠΑΣΟΚ;

    γ. Δημοσιεύει 100αδες βλακείες και μαύρες συκοφαντίες την ημέρα. Κάποιες από αυτές, επειδή προέρχονται από ερωτήσεις βουλευτών που γίνονται επισήμως ή από δημοσιογράφους -προφανώς- του βγαίνουν. Ποσοστό; Περίπου 2%-3%.... Πώς το πετυχαίνουν το 2%; Επειδή προλαβαίνουν και γράφουν όσα θα γράψουν ΑΥΡΙΟ οι εφημερίδες. Γι' αυτο και το "εμείς πρώτοι".... (μπαρούφες δηλαδή!) Απλα εκμεταλλεύονται το άμεσο του ανεβάσματος της είδησης, χωρίς κανένα φιλτράρισμα ή διασταύρωση.

    δ. Αφού παίξει η ανώνυμη "φήμη" εμφανίζονται οι bloopers και φτιάχνουν videaκια και αλλες μαλακιούλες για να "τσιγκλίσουν" την είδηση και να μαζέψουν σχόλια κλπ. Συνήθως οι bloopers βρίζουν ή προκαλούν άλλους χρήστες για να προκαλέσουν απλώς hits (αυτοί οι bloopers είναι κάτι 20χρονοι βουτυρο-μπεμπέδες, αλλά το παίζουν δήθεν...)

    ε. Μετά έρχεται η σειρά του "αναλυτή" Λουτράδη (μέλος ΠΑΣΟΚ)...Πιάνεται από μια είδηση της ημέρας και κάνει μια "βαθυστόχαστη" ανάλυση, δήθεν ουδέτερη, στην πραγματικότητα υπερ ΠΑΣΟΚ (και μάλιστα από αυτές τις "βαθυστόχαστες" που κυκλοφορούν στα μεσαία επίπεδα του κόμματος, ούτε καν στα ψηλά.....)

    στ. Αν η μπούρδα του press-gr δεν βγει την τρώει η μαρμάγκα και εξαφανίζεται... Βάζουν δεκάδες posts από όσα στέλνουν χρήστες και την θάβουν. Αν τους κάτσει (2%) τότε την πιάνει ο Λουτράδης και την αναδεικνύει λέγοντας "εμείς πρώτοι", και να τι σημαίνει, και να τι προκύπτει .. κλπ. με σοβαροφάνεια.

    ζ. Επόμενοι στον κύκλο είναι οι περιφερειακοί bloggers, κάτι πιτσιρικάδες και μέλη του κόμματος (που δεν κρύβουν την ταυτότητά τους) που αναπαράγουν την όποια είδηση στην μπλογκόσφαιρα, με περισσότερη σοβαρότητα πια και σχολιασμό, πλακίτσα κλπ. Από αυτούς, μερικοί πληρώνονται (με 500 ευρω αλλά χωρίς ασφάλιση) ενώ άλλοι γράφουν τσάμπα δήθεν ως εθελοντές κλπ.

    η. o συνδυασμός των παραπάνω κύκλων (δηλ. οι χαζοχαρούμενοι bloopers που τσιμπάνε κόσμο για να μπαίνει και να τους βρίζει δημιουργώντας hits, ο "σοβαρός" Λουτράδης, οι αναδημοσιεύσεις άρθρων και posts από bloggers που φέρνουν τα hits των χρηστών τους, + πόλλά πλασματικά σχόλια που ανεβάζουν hits) αυξάνουν τον αριθμό.

    Ενδιαφερον έχει ότι τα hits σε κάνενα σοβαρό site δεν χρησιμοποιούνται ως στοιχειο δημοφιλίας.... Μπορώ σε 30' να κάνω 2000 hits στο site όποιου φίλου.

    Στην πραγματικότητα, το press-gr είναι μέρος του μηχανισμού Διαδικτύου ΠΑΣΟΚ που έχει στόχο να διοχετεύει κάθε σαβούρα και συκοφαντία στο κόσμο, εκεί όπου δεν μπορεί να το κάνει το επίσημο κόμμα.

    Ολα τα άλλα, είναι μέθοδοι για να τραβήξουν τα βλέμματα και να διασπείρουν την κάθε κομματική γκαιμπελική συκοφαντία...

    To κακό είναι ότι πια ο κόσμος του Διαδικτύου γνωρίζει ποιοί είναι, και το χειρότερο είναι ότι στο συμβάν με το Βενιζέλο πέρυσι τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο αποκαλύφθηκαν μόνοι τους (από που προέρχονται κλπ.)

    Αυτά, για να γνωρίζετε όσοι μπαίνετε εδώ, το ρόλο του press-gr

    Άσπρος Λύκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητό press.

    Με αφορμή την πρόσφατη απεργία των δημοσιογράφων για το ασφαλιστικό θα ήθελα να κάνω μια καταγγελία που αφορά την ΕΣΗΕΠΗΝ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου και Νήσων).
    Η καταγγελία αφορά τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Αποστόλη Βουλδή ο οποίος ξεχνώντας ότι για χάρη του πατέρα του έγινε μέλος της Ένωσης παρά τις αντίθετες διατάξεις του καταστατικού και σε ιδιαίτερα μικρή ηλικία ενώ την ίδια ώρα αυτός κρατάει εκτός του συνδικαλιστικού οργάνου εργαζόμενους που έχουν ΟΛΑ τα προσόντα να γίνουν μέλη.
    Μια όμως και μιλάμε για συνδικαλισμό θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο... εργατοπατέρας Βουλδής έχει διορίσει τη σύζυγό του στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ (προσελήφθη χωρίς διαγωνισμό) ενώ νομική σύμβουλος στην ΕΣΗΕΠΗΝ είναι η αδελφή του Χρύσα Βουλδή.
    Σε ότι αφορά τη νομική σύμβουλο αξίζει τον κόπο να δει κανείς ότι ο αδελφός της ζητάει νομικές συμβουλές για ψύλλου πήδημα μια και αποζημιώνεται με τη... γνωμάτευση.
    Έχει μετατρέψει δηλαδή την ΕΣΗΕΠΗΝ σε χώρο προσωπικών - οικογενειακών ρουσφετιών.
    Το κακό είναι ότι οι άλλοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, μέλη της Ένωσης, αδυνατούν ή φοβούνται να κάνουν δημόσια καταγγελία για τα θέματα αυτά.
    Το άλλο μεγάλο θέμα είναι το ύψος των αποζημιώσεων που παίρνει ο πρόεδρος αλλά και τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για τις μετακινήσεις του. Αν ψάξει κάποιος πόσα ευρώ είναι η ημερήσια αποζημίωσή του για να πάει από την Πάτρα στην Αθήνα θα... τρελαθεί. Και αν φυσικά αθροιστούν τα επιμέρους ποσά σε ετήσια βάση τότε θα... τραβάει τα μαλλιά του.
    Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι συνδικαλιστές. Υπηρέτες της τσέπης τους είναι.
    Υπογραφή:
    Ο γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τουλάχιστον εδώ επιτρέπονται τα σχόλια, άρα είναι blog.

    Δυο-τρεις άλλοι "μεγαλόσχημοι" που δεν επιτρέπουν καν σχόλια ?

    Εκείνα δεν είναι blog, είναι δημοσιογραφικά sites σε διατεταγμένη υπηρεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. KALPAZEI TO PRESS
    GITI DIAVAZOUME TON IDEOLOGIKO PYRPOLHTH Dr KOYTSOYKO!!

    LOUTRADI TIS SOSTIKES LEMVOUS...KAIGAITE O KARA (MAN)) ALHS!!!
    -----------
    Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ήδη σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, όπως είχαμε προαναγγείλει, και καθαρή υπεροχή της ηγετικής ικανότητας ως Πρωθυπουργού του Γιώργου Παπανδρέου κάτι που θα σταθεροποιηθεί τις εβδομάδες που έρχονται και θα οδηγήσει σε μια σαρωτική ΝΙΚΗ του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές !!!!

    Επιτέλους τέλος η Ελλάδα αλλάζει σελίδα!!!

    Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος

    Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προσπάθεια των Ρεπουμπλικανών να αποσπάσουν την προσοχή των ψηφοφόρων από την οικονομική κρίση, χαρακτήρισε ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπαράκ Ομπάμα, την επίθεση σε βάρος της ηθικής του υπόστασης από μέρους του αντιπάλου του.

    Σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα, ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι ο Γερουσιαστής Μακέιν και οι συνεργάτες του καταφεύγουν σε προσωπικές επιθέσεις γιατί έχουν στερέψει από ιδέες και δεν τους απομένει πολύς χρόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ασπρε λύκε 12:48 ,καλά τα λές,γνώμη μου είναι να συνοψίσεις οσα γράφεις ειδικά για τους bloopres team,και να το δημοσιεύεις απο καιρο σε καιρο για να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται με αυτούς τους αλήτες.

    Επίσης σημειώνω ότι εδω και εβδομάδες εμφανίζονταν ένας δήθεν σχολιαστής που έβριζε με αηδιαστικές χυδαιολογίες βασικά τον Καραμανλη,σε βαθμό που προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και απο τους σοβαρους Πασοκικούς.

    Απο τις ωρες των σχολίων,την ορολογία κλπ ,εγινε κάποια στιγμή ξεκάθαρο πως ο δήθεν ανώνυμος ήταν οι bloopres team.

    Αφού επεσε κράξιμο, ο δήθεν ανώνυμός μαζεύτικε λίγο. Και τώρα ξανεμφανίζονται δειλά-δειλά

    Φυσικά θα έπρεπε να τους είχε κόψει το Press-gr,αλλα αν ισχύουν αυτά που γράφεις,κατάλαβα.

    Πάντως επειδή αυτοί οι τύποι παίζουν περίεργα παιγνίδια (δε νομίζω ότι ο ρόλος τους είναι μόνο να μαζεύουν διευθυνσεις) καλό είναι εσύ ή όποιος άλλος έχει πιό συγκεκριμένα στοιχεία γι'αυτά τα υποκείμενα να τα δημοσιεψει εδώ ή σε άλλη ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λουτραδάκο,πήρες καί τό λούτρινο
    μαζί σου?
    Πού,τί πού?
    Στήν Σηλωάμ βούτηξες σήμερα.
    Όμως αυτό τό καρπουζί χρώμα στό οποίο
    εμβαπτίστηκες,δέν ξεπλένεται ούτε
    μέ συρματόβουρτσα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΑΣΟΟΟΟΟΟΟΟΟΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΡΕ ΣΕΙΣ Ο ΓΩΓΟΣ ΕΜΑΘΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΡΕ ΣΕΙΣ Ο ΓΩΓΟΣ ΕΜΑΘΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση