GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τη δημοσίευση σχολίων στα blogs...

. Από τον Θοδωρή Χοχτούλα http://free-pressgr.blogspot.com . Σε όλα τα blogs δημοσιεύονται σχόλια με την ένδειξη "Ο/Η Ανώνυμος είπε..&...

.
Από τον Θοδωρή Χοχτούλα
.
Σε όλα τα blogs δημοσιεύονται σχόλια με την ένδειξη "Ο/Η Ανώνυμος είπε.." και ο καθένας λέει την άποψή του ή τέλος πάντων ότι του κατεβαίνει. Ωραία είναι η ελευθερία έκφρασης αλλά...... χωρίς στοιχεία ο καθένας έρχεται και κατηγορεί όποιον γουστάρει καλυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία του.
Τα blogs πολλές φορές αντί να είναι πηγή πληροφόρησης-προβληματισμού-ψυχαγωγίας, γίνονται πηγή σπίλωσης προσώπων-συκοφάντησης και ξακατινιάσματος.
Στα περισσότερα δημοσιογραφικού περιεχομένου διαχειριστές είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Αν υποθέσουμε ότι εγώ ο αναγνώστης είμαι κακοπροαίρετος, πως θα πειστώ ότι όλα αυτά τα σχόλια των "ανωνύμων" που ξεκατινιάζουν -δικαίως ή αδίκως- τον οποιοδήποτε είναι αναγνωστών και όχι του διαχειριστή?
Πρόταση για να ξεκινήσει η συζήτηση.
1.Να μην δημοσιεύονται σχόλια που δεν έχουν υπογραφή με πραγματικό όνομα.
2.Τα στοιχεία επικοινωνίας να δίνονται στο διαχειριστή και να είναι στη διάθεση αυτού που αναφέρεται το σχόλιο -είτε θετικό είτε αρνητικό- αν ζητηθούν. (ιδανικά θα ήταν να αναφέρονται μαζί με την υπογραφή)
Πιθανόν μια τέτοια εφαρμογή να μείωνε τις δημοσιεύσεις αλλά τουλάχιστον τα σχόλια θα ήταν πραγματικά.
Εσείς κύριοι δημοσιογράφοι, διαχειριστές των blogs δεν ευαγγελίζεστε τη διαφάνεια;
Διαφάνεια είναι να καλύπτομαι πίσω από την ανωνυμία μου να κατηγορώ τον Χ δημοσιογράφο,πολιτικό,παράγοντα,καλλιτέχνη ότι είναι κλέφτης και αδερφή και εσείς να μου δίνετε βήμα;
Πολύ θα ήθελα να ακούσω κάποιες απόψεις.
---------------------------------

43 σχόλια

  1. Πολυ σωστα τα λες,θα τα εφαρμοσει κανεις; Ας κανει το press-gr την αρχη που εχει μαζεψει την "κοπρο του Αυγεια"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θοδωρή Χοχτούλα
    Πολύ θα ήθελα να ακούσω κάποιες απόψεις.

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Η ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ.
    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ
    ΚΑΙ ΣΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝ ΔΕΝ
    ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ.
    Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:
    ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΗΔΗΧΤΕΙΣ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΘΕΣΗ ΕΔΩ.
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΔΙΕΣΑΙ, ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑΡΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΟΥ ΡΙΞΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ.

    ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Ελα παππού μου να σου δείξω το αυτό της γιαγιάς μου!

    2001 Budapest Convention on Cyber-crime reaffirms:

    “the right of everyone to hold opinions without interference, as well as the right to freedom of expression, including the freedom to seek, receive, and impart information and ideas of all kinds, regardless of frontiers, and the rights concerning the respect for privacy.”

    Και αυτό εδώ περί της ανωνυμίας.

    Ποιος είσαι ρε μαλάκα, ο αρχιμαντρίτης Ρουσσόπουλος ή ο Χατζηφωστήρας της δικαιοσύνης;

    Την έγραψες την μαλακία σου, τον πούλο και σπίτι τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eγώ θα έλεγα ότι κάποια ακραία δημοσιεύματα και θα μπορούσα να φέρω πολλά παραδείγματα πολιτικής πεζοδρομίου και χειρότερα, καλό θα ήταν να μην επιτρέπονται.
    Όμως ο καθένας να μπορεί να πει την γνώμη του, για τον οποιοδήποτε ελεύθερα, και απλά κάποιοι χαραχτηρισμοί δεν είναι απαραίτητοι, και πολύ φοβάμαι ότι αυτοί οι οποίοι καταφεύγουν σε αυτούς είναι βαλτοί για πολλούς λόγους, και κυρίως για να αποπροσανατολίζουν το θέμα που έχει αναρτηθεί και φιλοξενούνται σε αυτό με το σχόλιο τους, καθώς αυτό το θέμα τους ενοχλεί.
    Όσο για το να γράφονται επωνύμως διαφωνώ καθώς η Δημοκρατία μας είναι λιγάκι κουτσουρεμένη, και καλό είναι να μην την προκαλούμε περισσότερο δίνοντας ευκαιρίες σε αυτούς που δεν πιστεύουν σε αυτήν.
    Έτσι ο καθένας μας να κάνει την αυτοκριτική του και όλα θα πάνε καλά.
    Και επίσης οι έχοντες το blog, να μην φοβούνται να δημοσιεύσουν μια θέση όπως αυτήν που θέλησα να αναρτήσω σε σχέση με τα όσα κάνει ο πρόεδρος της ΔΕΗ, έχοντας πάρει στοιχεία από σοβαρή εφημερίδα και αναφερόμενος σε αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σωστό θα ήταν να μην καταργηθεί η ανωνυμία, γιατί τότε θα διστάζαμε όλοι να διατυπώσουμε τις πραγματικές μας απόψεις.Γι αυτό άλλωστε δεν δέχονται πολλά σχόλια όσα blogs ζητούν όνομα και e-mail.Προτιμότερο θα ήταν,αντ΄αυτού,ο διαχειριστής της ιστοσελίδας να "κόβει" τα σχόλια εκείνα που είναι υβριστικά ή χυδαία. Όταν ανοίγουμε την καρδιά μας και εκφραζόμαστε ελεύθερα,πετάμε μακριά το προσωπείο που φοράμε στην κοινωνική μας ζωή.Αν αναγκασθούμε να δηλώνουμε τα στοιχεία μας,δεν θα μιλάμε ειλικρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επίσης, να αναφέρεται κι η ακριβής ώρα κι ημερομηνία γέννησης, ώστε να διπιστώνεται, αν ο γράφων δέχεται αρνητικές πλανητικές επιρροές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στη δικιά σου ιστοσελίδα να μην επιτρέπεις σχόλια αν δε γουστάρεις.Στις ιστοσελίδες άλλων άσε αυτούς να κάνουν κουμάντο.Άλλοι διαχειριστές επιτρέπουν σχόλια ελεύθερα,άλλοι με μετριασμό όπως το παρόν & άλλοι καθόλου.Οι καθόλου φαίνεται είτε ότι δεν αντέχουν την κριτική σε ότι δημοσιεύουν είτε τα σχόλια είναι υπέρτερα του περιεχομένου των ιστοσελίδων τους & έτσι παύουν να είναι οι πρωταγωνιστές της ύλης είτε δέχονται πολλά υβριστικά ή άσχετα με τη γραμμή που περνάνε στην ιστοσελίδα τους(αυτή τη δουλειά κάνουν οι περισσότερες ιστοσελίδες παραδοσιακών ΜΜΕ τύπου/τηλεόρασης που δεν επιτρέπουν σχόλια για να μη θιγεί η προπαγάνδα τους σε ότι δημοσιεύουν ή τοποθετούν διαχειριστές που λογοκρίνουν πάραυτα οτιδήποτε δεν αρέσει στους ισχυρούς χρηματοδότες τους)Επειδή οι χρήστες του διαδικτύου για να είμαστε εδώ που είμαστε κάτι δεν πάει καλά με τα παραδοσιακά μέσα που ξέραμε (τουλάχιστον ο Χατζηγάκης ήθελε να ποινικοποιήσει μόνο τους διαχειριστές που δεν έχουν ονοματεπώνυμο.Εσύ το πας πιο απολυταρχικά & θες όποιος μπαίνει εδώ μέσα να φακελώνεται) αντιπαρατίθεμαι ευθαρσώς στην πρόταση σου & φυσικά ως ανώνυμος.Επώνυμο είναι το περιεχόμενο των απόψεων μου,δε θα χτυπάω & κάρτα σε κάθε μου σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε Θοδωρή, γιατί δε τα κάνεις αυτά στο δικό σου blog; Ξέχασα, το δικό σου δε το διαβάζει κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ σωστός προβληματισμός.Η ανωνυμία υποδηλώνει κουκούλα και η κουκούλα βρωμάει ιδρωτίλα ανελευθερίας.Σπύρος ΠΑΝΤΑΖΗΣ.
    http://www.spirospantazis.gr/weblog/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ζητω ο χοντροβαγγελης βενιζελος πασοκιααα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "...τουλάχιστον τα σχόλια θα ήταν πραγματικά..."
    ----
    Tι λέτε κύριε Χοχτούλα μου; Φαντάσματα είναι των ανωνύμων; Άκου δεν είναι πραγματικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΕΟΔΩΡΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΕΞΗΣ {} ΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ α) ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ? Η ΕΜΕΙΣ ΕΑΝ ΤΟ ΕΚΦΡΑΖΑΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ?ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΨΗ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ? ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ?ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ?ΕΓΩ ΑΝ ΠΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΛΕΦΤΗ Η ΤΟΝ ΒΡΙΣΩ...ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ?ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ?ΟΧΙ!!!ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ...ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΠΩΝΥΜΑ ΘΑ ΕΧΩ ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ Ο,ΤΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ...ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ Ο,ΤΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ...ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΑΧΛΑΝΑΡΕΣ ΠΟΥ ΠΛΑΣΣΑΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ( ΙΔΕΕΣ,ΜΟΔΑ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ Κ.Λ.Π). ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΜΟΝΑΧΑ ΓΝΩΜΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ Η ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΝΑ ΤΟ ΣΒΗΣΕΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι πιο βλακώδες, ανερμάτιστο και ρηχό κείμενο; Ανόητε αρθρογράφε, σε τι θα διέφερε το μπλογκ από μια συμβατική εφημερίδα, αν γινόταν το βλακωδώς ... μεγαλόπνοο σχέδιό σου; Μόνο η μορφή θα ήταν διαφορετική.

    Κατά καιρούς έρχονται ορισμένοι γραφικοί να πλασάρουν ως ριζοσπαστική πρωτοβουλία την επιβολή λογοκρισίας σ' ένα μέσο που οφείλει την "άγρια" ομορφιά του και την επιτυχία του σ' αυτήν ακριβώς την ελευθερία λόγου. Δεν πάτε αλλού να βγάλετε τα κρυπτοφασιστικά συμπλέγματά σας ρε λεβέντες;

    Βρασίδας Καρακαψοστάφυλος
    (για να μη λες ότι σε κράζω ανώνυμα ... είναι τα αληθινά μου στοιχεία, έχω στείλει αντίγραφο πιστοποιητικού γέννησης στους διαχειριστές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βέβαια,
    θα ήταν πολύ χρήσιμο,
    κάθε μπλογκ,
    να ενημέρωνε το κοινό του,
    σε ποιόν ανήκει;

    πχ κουρδιστοπορτοκάλι
    ωραία, υπάρχει, μας τα λέει,
    ποιός όμως μας την κάνει τη λοβοτομή...ο Κιούμπρικ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και ποιος του είπε αυτου του μαλάκα που τσιγγουνεύεται να αγορασει εφημερίδες ότι τα BLOGS θα τα κάνουμε στην Ελλάδα δημοσιογραφικά. Αείντε ο κάθε βλάχος πήρε ένα PC και λέει ότι μαλακία του κατέβει... Ναι αείντε BLOGGERS να γραφτείτε και στην ΕΣΗΕΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν θές να διαβάζεις επώνυμα άρθρα, να διαβάζεις εφημερίδες.
    Η ανωνυμία (στο βαθμό που υπάρχει) παρέχει τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης.
    Ακόμα και αν σε κάποιο θέμα αισθάνεται όλος ο κόσμος που το διαβάζει να βρίσει τον σχολιαζόμενο, αυτό από μόνο του έχει την αξία του.
    Θα πρέπει όμως να αποδώσεις σε κάθε blog την αξιοπιστία που του αρμόζει. Ένα ανώνυμο σχόλιο έχει την αξιοπιστία ενός ανώνυμου σχολίου. Επίσης, ένα blog που διαχειρίζεται από κάποιον ανώνυμο έχει την αξιοπιστία ενός ανώνυμου blog.
    To blog δεν είναι Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης αλλά χώρος συζήτησης. Όπως είχες τη δυνατότητα παλιότερα στο καφφενείο να πείς ότι μαλακία θέλεις, έτσι την έχεις και τώρα αλλά με περισσότερους φίλους για παρέα.

    Προσωπικά (σαν επαγγελματίας στο χώρο - υπολογιστών και επικοινωνιών εννοώ) έχω δεί πολλές ελευθερίες που είχαμε παλιότερα να περιορίζονται σημαντικά όταν ο χώρος άνοιξε στο ευρύ κοινό. Δεν θέλω να το δώ και αυτό. Ποιό? κάποιος να διώκεται επιδή εξέφρασε μια άποψη σε στιγμή χαλάρωσης.
    Εσύ προφανώς αναφέρεσαι σε τυχόν "ψεύτικες ειδήσεις", αλλά να θυμάσαι πώς το πρόβλημα δεν το έχει αυτός που το έγραψε, αλλά εσύ που το πίστεψες αν το διάβασες σε ένα ανώνυμο σχόλιο ενός ανώνυμου blogger.

    αυτά έτσι λίγο βιαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αγαπητοί μου συν-σχολιαστές, όταν κάποιος, επειδή δεν του άρεσαν αυτά που έγραφα, αντί να αντι-επιχειρηματολογήσει με απειλούσε ότι θα δημοσιεύσει πράγματα από την προσωπική μου ζωή, δεν είδαν κανέναν από εσάς που κόπτεστε για το απόρρητο και την προσωπική ελευθερία έκφρασης να γράψετε κάτι εναντίον του. Σέβομαι το δικαίωμα της ανώνυμης έκφρασης της γνώμης αλλά ας μην μας απειλούν κάποιοι κουκουλοφόροι, αν και εμένα προσωπικά (για πρώτη και τελευταία φορά θα εκφραστώ χυδαία) στα αρχίδια μου, γιατί η λέξη φόβος μου είναι άγνωστη. O φόβος είνα ταφόπλακα
    Αλέξανδρος Πιστοφίδης του Ευστρατίου. Πόντιος και Σανταίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ... ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ !!!

    Η ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ.
    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ....
    ΟΛΕΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ, ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΟΡΝΗ ΤΟΥΣ.

    ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΜΕΓΑΛΗ Η ΜΙΚΡΗ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ, ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ....

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΧΩΡΟ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ....
    ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΔΕ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ "ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ" ΑΥΤΟ ???

    ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΕ ΓΝΩΣΤΗ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΥΣ !!!!


    "
    Εσείς κύριοι δημοσιογράφοι, διαχειριστές των blogs δεν ευαγγελίζεστε τη διαφάνεια;
    "

    ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ...

    ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕΣ ...
    ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ...
    ΟΧΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ναι αείντε BLOGGERS να γραφτείτε και στην ΕΣΗΕΑ....

    25 Νοέμβριος 2008 2:04 πμ


    ΣΩΣΤΑ, ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΤΟΥ ΣΟΜΠΟΛΟΥ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η ομορφιά εδώ βρισκεται στην ελευθερη έκφραση. Καλό είναι να απορρίπτονται οι χυδαιότητες που δεν προσθέτουν κάτι παρά είναιμόνο χυδαιότητες. Το να πέφτει καμμία έτσι για συμπλήρωμα δε χάθηκε ο κόσμος. Όχι όμως κείμενα με μόνο περιεχόμενο τη χυδαιότητα.Κουράζουν και απομακρύνουν τη σοβαρή κριτική, που ίσως και είναι στόχος των χυδαιολόγων.


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΘΕΟΔΩΡΕ ,
    ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΕΔΙΩΚΕΣ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ .

    ΕΑΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΔΩ , ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΜΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΦΩΝΗ ΛΑΛΙΑ ΜΑΣ , ΧΑΘΗΚΑΜΕ .

    ΠΕΡΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΟΜΩΣ ,ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ,ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ .
    ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΙΧΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ .
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ .
    ΑΦΗΣΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ "ΑΝΩΝΥΜΑ" ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ BLOG ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ .
    ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η διαφορά από μιά συμβατική εφημερίδα θα ήταν ότι θα δημοσιευότνα το σχόλιό σου. Ανεξάρτητα αν θα άρεσε το περιεχόμενό του. Αλλά οι ανώνυμες ύβρεις και οι ξεκούδουνες συκοφαντικές καταγγελίες τι ακριβώς υπηρετούν; Εξαιρετικά σωστό το κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα blogs τα διαβάζουμε όσοι τα διαβάζουμε και γράφουμε γνώμες απόψεις ύβρεις πληροφορίες ειδήσεις καταγγελίες κλπ άλλοι ανώνυμα άλλοι επώνυμα.
    Τώρα σαν νοήμονες ανθρώποι που είμαστε μπορούμε να φιλτράρουμε την είδηση ή ότι αλλο γράφεται.
    Δεν είναι υποχρεωτικό να πιστεύουμε ότι διαβάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ωραία, εάν δηλαδή σε μαχαιρώσω, θα φταίει το μαχαίρι.....

    Καλά μας τα λές, αρκούσε όμως να σκεφτείς πώς την ευθύνη των σχολίων την έχω εγώ που τα γράφω.
    Και για να μήν λές:
    Χάρης Παπαπέτρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όλοι μαζί να διώξουμε τον Καραμανλή και άς έλθει ακόμη και ο απόφοιτος του ΠΙΚΠΑ!
    Τι σημασία έχει εάν καταρρέει η παγκόσμια οικονομία και κινδυνεύουμε και εμείς αν ξεχειλώσει ο προυπολογισμός!
    Τάξε στο λαό λεφτά να πάρουμε τις εκλογές και μετά θα βρούμε ότι δικαιολογίες θέλουμε.

    Όλοι στον αγώνα ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ - να κονομήσουμε ΟΛΟΙ:

    * [ALPHA] Ο γνωστός υπόδικος με ΔΕΚΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ασφαλιστής Κοντομηνάς της Interamerican πληρώνει ΟΣΟ-ΟΣΟ δεκάδες πάμπλουτους τηλε-ηθοποιούς, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ.
    * [MEGA-ΕΘΝΟΣ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ-ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ] ο μεγαλύτερος καναλάρχης και φαταούλας Μπόμπολας κάνει ότι μπορεί, θέλει τα 20 δις του Δ’ ΚΠΣ (ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ)
    * [ΝΕΑ-ΒΗΜΑ] ο Λαμπράκης σπρώχνει και αυτός να μη χάσει διαφημιστική πίτα
    * [ΑΝΤ-1] ο Κυριακού με ΕΝΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ στην πλάτη κάνει ότι μπορεί για την προίκα της μπεμπούλας
    * [ALTER-EXTRA3] ο Κουρής σε διπλό ταμπλό (για όλα τα ενδεχόμενα)
    * [ΧΩΡΑ-ΒΡΑΔΥΝΗ] ο Τράγκας (δεν υπάρχει λέπι) νομίζει ότι θα πουλήσει φύλλα κατηγορώντας τη Ν.Δ.
    * [ΣΚΑΙ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ] ο μεγαλο-εφοπλιστής ο Αλαφούζος (τόσο χρήμα έβαλα να μη βγάλω και κάτι;) δίνει τα ρέστα του όσο πιό μουλωχτά μπορεί
    * [ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ] ο Θέμος Αναστασιάδης προσπαθεί να απεγνωσμένα να γλυτώσει τη στενή (οι ορκωτοί τέλειωσαν τους ελέγχους για τα 5 εκατ. και πάμε για δικογραφία)

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ:

    Kάθε πέντε μέρες ΜΑΙΜΟΥ δημοσκοπήσεις στα κανάλια (η δημοσκόπηση της Rass – ιστορικά η πιο φερέγγυα εταιρία δημοσκοπήσεων που φέρνει στα ίσια Ν.Δ. και πασόκ θάβεται από όλες τις εφημερίδες και τα κανάλια)
    και πάει λέγοντας.

    ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΝΥΒΛΑΚΕΣ ΝΕΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΟ-ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΖΟΓΙΩΡΓΟΥ.

    Ο γνήσιος νεοδημοκράτης ξέρει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι όλοι αυτοί είναι ένα ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ που θα καταρρεύσει μόλις κάνει την ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ο Καραμανλής.

    Τότε, μαζί με τους πάμπλουτους καναλάρχες και τους πρασινοφρουρούς πολιτικούς θα καταρεύσουν και οι προσδοκίες των αμερικανών να χαρίσουν το όνομα Μακεδονία στους Βάρδαρους, την Κύπρο στους Τούρκους (σχέδιο Ανάν του Γιωργάκη) και να ματαιώσουν τους Ελληνορωσικούς αγωγούς πετρελαίου.

    Απλά πράγματα, λίγο υπομονή.

    ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΠΛΟΙ ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πιστοφίδη, λες να βγει στη δημοσιότητα εκείνη η επιδρομή που κάναμε στα κορόμηλα της κυρα-Μαριγώς; Δεν χάλασε βέβαια ο κόσμος, αλλά ελπίζω να μη μαθευτεί ότι κόλλαγες στη Μπουμπού κι αυτή τάφτιαξε με τον Αποστόλη, που είχε και ποδήλατο. Ωιμέ, δεν σώνεσαι, θα μαθευτούν όλα καψερέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έχεις δίκιο, φίλε μου.
    Δε φτάνει που μας έχουν«μπλοκάρει» μέσα στα blogs, δεν τολμάμε ούτε και τ' όνομά μας να δηλώσουμε.
    Κατάλαβες σε ποιους δίνουν αυτή την ψευδελευθερία έκφρασης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΤΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΟ ΧΕΙΣ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ Η ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΑΛΑΣΤΙΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ξέχασες να προτείνεις να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις πέρα των τριών blogger για να μην μαζεύονται πολλά σχόλια και δεν θα ξέρεις πιο να πρωτοπιστέψεις...


    Ο ανώνυμος,
    Ο ανώνυμος
    Ο ανώνυμος
    Ο ανώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. To καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι ο καθένας να δημιουργήσει έναν λογαριασμό με κωδικό ώστε να ξέρουμε όταν διαβάζουμε ένα μήνυμα με τί νούμερο έχουμε να κάνουμε έχοντας υπόψην μας τα παλιότερα μηνύματα του. Η ανωνυμία στο διαδίκτυο είναι επιβεβλημένη άλλωστε κανείς δέν μπορεί να ελέγξει άν το όποιο ονοματεπώνυμο δώσουμε είναι το πραγματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. NA AFISETE TON KOSMAKI NA TA MOYSTRARI OPOS THELI EINAI O MONOS TROPOS NA BGALI TO AXTI TOY EINAI EDO ME TOYS KLEFTES POY BRISKONTE PANTOY NA STILETE STIN GIARO OLOYS TOYS N:D:KATHIKIA ROYFIANE PRETENTERI MALLLLLLLLLLLLL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πρέπει να ξεβρακώσουμε το γνωστό Καραμανλόσκυλο σεντονά πολλοί νομίζουν οτι είναι 10 διαφορετικά πρόσωπα στην πραγματικότητα είναι ένα σίγουρα ψηλά αμοιβόμενο απο το Μαξίμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "Αν υποθέσουμε ότι εγώ ο αναγνώστης είμαι κακοπροαίρετος, πως θα πειστώ ότι όλα αυτά τα σχόλια των "ανωνύμων" που ξεκατινιάζουν -δικαίως ή αδίκως- τον οποιοδήποτε είναι αναγνωστών και όχι του διαχειριστή?"

    Δεν θα πειστείς :
    1. Γιατί είσαι κακοπροαίρετος
    2. Γιατί δεν υπάρχει κάποιος λόγος να πειστείς
    3. Γιατί δεν σε υποχρεώνει κανένας να πειστείς
    4. Tα ιστολόγια είναι πρωτίστως χώροι συζητήσεων και όχι εφημερίδες ή τηλεοπτικά μέσα και ο καθένας έχει το δικαίωμα να πει την μαλακία του (πράγμα αδύνατο στα 2 προηγούμενα) , όπως ακριβώς στο καφενείο .
    5. Το όφελος από το 4 είναι σημαντικότερο από τις όποιες παρεκτροπές .
    Ειδικά στους καιρούς μας που τα πάντα ελέγχονται και "κανονίζονται" σαν πληροφορία και σαν "συζητήσεις" από συγκεκριμένα κέντρα.
    Τα ιστολόγια και τα φόρα είναι αντίβαρο δημοκρατίας στην μονοκρατορία των μέσων και των εξουσιών που τα ελέγχουν, για αυτό και έχουν λυσσάξει άτομα σαν και του λόγου σου να τα περιορίσουν με πρόσχημα κάποιες παρεκτροπές που στην τελική δεν βλάπτουν επί της ουσίας τους "θιγόμενους".


    "Πρόταση για να ξεκινήσει η συζήτηση.
    1.Να μην δημοσιεύονται σχόλια που δεν έχουν υπογραφή με πραγματικό όνομα."

    Και πως θα διασταυρώσει το "πραγματικό όνομα" το ιστολόγιο ?
    Θα ζητάει φωτοτυπία της ταυτότητας του σχολιαστή ?
    Για πες τι προτείνεις .
    Πες τι θα βόλευε την υπηρεσία σου και πως τα ιστολόγια θα λειτουργούσαν ως το δεξί της χέρι .


    "2.Τα στοιχεία επικοινωνίας να δίνονται στο διαχειριστή και να είναι στη διάθεση αυτού που αναφέρεται το σχόλιο -είτε θετικό είτε αρνητικό- αν ζητηθούν. (ιδανικά θα ήταν να αναφέρονται μαζί με την υπογραφή)

    Πιθανόν μια τέτοια εφαρμογή να μείωνε τις δημοσιεύσεις αλλά τουλάχιστον τα σχόλια θα ήταν πραγματικά."

    1. Μια τέτοια εφαρμογή θα εξαφάνιζε τα σχόλια
    2. Και τώρα τα σχόλια πραγματικά είναι, απλά δεν μπορείτε -νομότυπα τουλάχιστον- να εντοπίσετε τον σχολιαστή.
    Μελετήστε τις πρακτικές της "Λαικής" 'Δημοκρατίας" της Κίνας και πιέστε τους πολιτικούς φίλους σας να τις κάνουν Νόμο . Έτσι και τα "επικίνδυνα" ιστολόγια θα εξαφανίσετε και θα λύσετε το πρόβλημα (προσωρινά τουλάχιστον).


    "Εσείς κύριοι δημοσιογράφοι, διαχειριστές των blogs δεν ευαγγελίζεστε τη διαφάνεια;"

    Στον Δημόσιο βίο η διαφάνεια , όχι στα προσωπικά δεδομένα του καθενός που θα εκφράσει, γνώμη , πεποίθηση, άποψη κλπ
    Δεν το ήξερες ?


    "Διαφάνεια είναι να καλύπτομαι πίσω από την ανωνυμία μου να κατηγορώ τον Χ δημοσιογράφο,πολιτικό,παράγοντα,καλλιτέχνη ότι είναι κλέφτης και αδερφή και εσείς να μου δίνετε βήμα;
    Πολύ θα ήθελα να ακούσω κάποιες απόψεις."

    Πίσω από την ανωνυμία μπορείς να ασκήσεις "κατηγορώ" και κρίσεις (σωστές ή λάθος) για τους φραγκάτους που ανέφερες ...
    Με το όνομά σου μόνο αν είσαι και εσύ φραγκάτος ή βολευτής .
    Δεν το ήξερες ότι έτσι λειτουργεί η "ελευθερία λόγου" στην "δημοκρατία" σου ?
    Αν ο νόμος προέβλεπε πως για να ασκήσεις αγωγή επειδή θίχθηκες , συκοφαντήθηκες κλπ ... ΠΡΩΤΑ θα έπρεπε να είχες κερδίσει τον ποινικό κολασμό της πράξης , τότε ναι , θα μπορούσαν να συζητηθούν διάφορα .
    Έτσι όπως είναι τα πράγματα όμως και εφόσον οι φραγκάτοι μπορούν να εξασφαλίσουν το απυρόβλητο και την σιωπή μόνο με αγωγές και αποζημιώσεις χωρίς καν να περάσουν ΠΡΩΤΑ από το ποινικό για να δικαιωθούν και να αποδειχθεί πως πράγματι αδικήθηκαν , δεν έχει να συζητηθεί κάτι .
    Τι να συζητηθεί ? ... το φίμωμα των πάντων με την απειλή και μόνο της εξοντωτικής αστικής αγωγής που δεν εξετάζει την ουσία της όποιας υπόθεσης ή περίπτωσης , αλλά μόνο το αν θίχθηκε ο όποιος θιγόμενος ?
    Τα ίδια κόλπα σιωπής που έχετε εξασφαλίσει στην παραδοσιακά ΜΜΕ θέλετε να εξασφαλίσετε και στο Δίκτυο ?
    Δεν γίνεται γιατί :
    1. Το Δίκτυο προσφέρει από την φύση του και σαν μέσο περισσότερες επιλογές ελιγμών και εναλλακτικών επιλογών .
    2. Δεν μιλάμε πάντα για παραδοσιακούς ή επαγγελματίες δημοσιογράφους που εκφράζουν , γνώμη, καταγγελίες, εκτιμήσεις κλπ, μιλάμε για απλούς πολίτες που στην ουσία συμμετέχουν σε δημόσιο και ανοιχτό καφενείο , άρα οι "δεοντολογίες" που έχετε φροντίσει να αφορούν τους επαγγελματίες πάνε περίπατο.
    Αν θέλετε "δεοντολογίες" και για τους απλούς πολίτες είπαμε ... μελετήστε το μοντέλο της "Λαικής" 'Δημοκρατίας" της Κίνας και βάλτε τους φίλους σας τους πολιτικούς να το υλοποιήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και τι μας λες τωρα ρε καραγκιοζη;
    Ενα μεσο εκφρασης υπαρχει για να μπορουμε ολοι εμεις οι απλοι πολιτες να βγαζουμε το αχτι μας,να λεμε και ενα μπινελικι παραπανω σ'αυτους τους αχρηστους που μας κυβερνανε και μας εχουν ρουφηξει το αιμα,για να μην παρουμε αμπαριζα και τα κανουμε ολα λαμπογιαλο και μας λες να το κανουμε επωνυμα,γιατι;Γιατι να μας στερησουν μια απο τις λιγες ελευθεριες μας που εχουν απομεινει;Τοσο μαλακοπιτουρας εισαι που δεν μπορεις να το κατανοησεις;Αμα θες λοιπον σχολια και αποψεις με υπογραφη τραβα παρε εφημεριδες και αδειασε μας τη γωνια,μαλακα ε μαλακα!

    Ο/Η Ανώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Mε ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός και μητρός, αριθμό ταυτότητος τόπο και έτος γεννήσεως, αρσενικός ή θηλυκός ή και ενδιάμεσος, ΑΦΜ, αριθμό τηλεφώνου, e-mail και ό,τι άλλο βάλει ο νούς μας.

    Προσωπικά δέν διαφωνώ. Γιατί πιστεύω ότι, μπορεί έτσι, να μήν γράφω για ψύλλου πήδημα, αλλά σίγουρα θα γράφω όταν πάνε να μας πηδήξουν.

    Και ποιός ξέρει και κάτι ακόμα; Αξίες που μπορούν να χειρίζονται το μυαλό τους και τον λόγο τους ισότιμα και σε επίπεδο, που μετράει, μπορούν μεθαύριο να αναδειχθούν, να γίνουν ευρύτερα αποδεκτοί και να βρεθούν εκεί, που βρίσκονται πάντα τα γκεσέμια στα κοπάδια.

    ΠΕΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΕΜΕΝΑ ΠΩΣ ΜΕ ΞΕΦΥΓΕ ΝΑ ΚΡΑΞΩ...!!!
    Ρ Ρ ΕΕΕΕΕ....
    ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ !!!
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ .
    ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ.. ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ...!!
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ...

    ΕΛΑ ΣΤΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ ,ΟΟΟΧΧ ΚΟΣΤΟΥΛΑ ,ΘΑ ΜΕ ΒΡΕΙΣ Γ. Γ ΓΕΝΗΜΑΤΑ 7
    ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δηλαδή, Πιστοφίδη, μας λες ότι εμείς οι υπερασπιστές της ανωνυμίας είμαστε υπόλογοι για ό,τι σαχλαμάρα γράφεται, από οποιονδήποτε εδώ μέσα! Και αν ο υβριστής σου κοτσάριζε ένα ονοματεπώνυμο; Θα μας ζητούσες να εξακριβώσουμε αν είναι αληθινό;

    Πάντως μ' αρέσει ότι, ενώ κατά τα άλλα είσαι λαλίστατος, εδώ που πρέπει να επιχειρηματολογήσεις και να καταθέσεις άποψη το μόνο σου επιχείρημα είναι να κλαψουρίζεις που σε απειλήσανε, παρόλο που εσύ ... δεν ξέρεις τι θα πει φόβος (ένας ακόμα ήταν έτσι ατρόμητος, Ζορρό τον ελέγανε). Υποθέτω ότι έθεσες το θέμα υπερασπιζόμενος τους ... άλλους που φοβούνται, ε!!!

    Αλήθεια, όλοι αυτοί οι φιλόσοφοι και οι σοφοί που κατά καιρούς μνημονεύεις σε σου έχουν διδάξει πόσο ανόητοι ηχούν και είναι τέτοιοι μεγαλόστομοι κομπασμοί; Άσε που 99 στις 100 φορές δηλώνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτο που διαλαλούν! Έκλασες μέντες, αγαπητέ!

    Τα περί Ποντίων και Σανταίων μόνο θυμηδία προκαλούν. Αμάν ποια με αυτόν τον ποντιακό (και τον κρητικο-ηπειρωτικο-θρακιωτικο-βλαχο-σαρακατσανο-ρουμελιωτικο-νησιωτικοκαιδεσυμμαζευεται) σωβινισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΒΡΕ ΚΟΘΟΝΙΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ?ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΕΙΛΟΣ ΣΚΩΛΗΚΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΔΥΟΜΕΝΟΣ ΛΕΟΝΤΗ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΤΡΑ ΣΟΥ, ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΣΟΥ ΝΑ ΔΩ ΤΟΤΕ ΤΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΣΘΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ,ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Στο internet δεν υπάρχει απόλυτη ανωνυμία, υπάρχει σχετική. Ο administrator του blog γνωρίζει, υπάρχει η ανωνυμία έναντι των υπολοίπων.
    Η ανωνυμία αυτή ενθαρύνει απόψεις να είναι πραγματικές και ενθαρύνει την πολυφωνία (να πει ο καθένας την άποψή του είτε είναι εφυείς είτε κοτσάνα, και ας κρίνει ο καθένας από αυτό που διαβάζει).

    Έναντι κακοπροαίρετων και πολύ δυσφημιστικών posts, φαντάζομαι υπάρχει νομική οδός για όπου υπάρχουν κατευθυνόμενα και επικίνδυνα ψέματα.

    Από την άλλη, ίσως και μόνοι μας θα ήταν ωραίο να αυτορυθμιστούμε και να περιορίσουμε τα βρισίδια τα οποία δεν είναι ωραία, αλλά είναι στην ελευθερία του καθένα να το κάνει. Εδώ που τα λέμε αν προσέξεις βέβαια, τα μπινελίκια είναι συνήθως σε posts που καμιά φορά μοιάζει να τα θέλουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. DILADI RE FON 8ODWRE[XI XITLER] 8ELEIS NA MAS PEIS OTI DEN XEREIS OTI H ANWNHMIA TWN SXOLIASTWN DEN YFISTATE E?? EISAI POLY MALAKAS RE FASISTA.OTI WRA 8ELEIS MPOREIS NA BREIS TA STOIXEIA TOY ANWNHMOY ,ALLA DEN MPOREIS NA TA XRHSIMOPOIHSEIS STO DIKASTHRIO..AYTO SE ENOXLEI..OSO GIA AYTOYS TOYS MALAKES POY LENE TOYS ANWNHMOYS TSAMPA MAGES APADW:ENAS PRAGMATIKOS MAGAS DEN SYNOMHLEI...PRATEI...KAI EMEIS STO DIADIKTOIO SYNOMOILOYME KAI OTAN XRIASTEI STHN ZWH [EKTOS DIADIKTIOY] PRATOYME...RE FASISTES AFISTE TO IDERNET ISIXO EDW YPARXEI DIMOKRATIA DEN PERNANE OI TRAMPOYKISMOI RE GELIOI...SYXAMENA YPAN8RWPAKIA TELIWNEI H PROPAGANDA SAS O KOSMOS XYPNAEI KAI 8A SAS STEILEI STO AFEDIKO SAS..TON DIAOLO.EKEI NA DEIS GAMISI ME ONOMATEPONIMO:EWSFOROS-SAMAHL-DIAOLOS TOY MAMONA...AI! SIXTIR. ANWNHMOS FOR EVER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΟΠΟΤΕ ΑΝΩΝΥΜΟ Η ΕΠΩΝΥΜΟ ΕΝΑ ΠΟΣΤ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΠΩΝΥΜΟ,ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ;ΣΙΓΑ ΤΙΣ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ.ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΚΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ,ΠΟΥ ΕΤΣΙ Η ΑΛΛΟΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΤΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αγαπητέ Κύριε Χοχτούλα,

    Την επόμενη φορά που θα γράψετε άρθρο για το blog παρακαλώ θερμά εκτός από το όνομα σας το άρθρο
    να συνοδεύεται με αντίγραφο της ταυτότητας σας (δυο όψεις) και με τις παρακάτω υπεύθυνες δηλώσεις με το γνήσιο της υπογραφής φυσικά -

    a) Τι εφημερίδα διαβάζει ο παππούς σας?
    b) Η γιαγιά σας έχει πιστοποιητικό φρονημάτων?
    c) Αν ο δεύτερος ξάδερφος του θειου σας είχε ποτέ σχέση με κομουνίστρια
    d) Αν πίστεψες ποτέ τον νομάρχη Θεσσαλονίκης?
    e) Αν ο σκύλος σας δαγκώνει ?

    Σε γήπεδο πήγατε ποτέ?

    Σκουμπουρδής Μανώλης του Ιωάννη και της Μαρίας
    Κάτοικος Ρόδου - Γ. Σεφέρη 102
    Δ.Ο.Υ. Ρόδου
    Άπιστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @4:33 μμ
    Ευφυέστατε απελευθερωμένε δελαπατρίδη, καταλάβαμε πολύ καλά τι λες εσύ! Περιαυτολογείς :) (Φωνασκών, λόγω κεφαλαίων και ανορθόγραφα, λόγω ... ευφυίας!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση