GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Αφιλτράριστες" οι επιθέσεις στην Ινδία...

...μέσα από το Internet! Oι New York Times για τη δημοσιογραφία των πολιτών... . . Από το μπαλκόνι στη νότια Βομβάη ο Arun Shanbhag είδε τα...

...μέσα από το Internet! Oι New York Times για τη δημοσιογραφία των πολιτών...
. .
Από το μπαλκόνι στη νότια Βομβάη ο Arun Shanbhag είδε τα ξενοδοχεία Taj Mahal Palace και Tower Hotel να φλέγονται και τα ασθενοφόρα να καταφθάνουν προς βοήθεια. Αυτός τότε κατέγραψε κάθε στιγμή στο Internet.

Ο Shanbhag ζει στην Βοστόνη, αλλά έτυχε να βρίσκεται στην Βομβάη κατά τις επιθέσεις της Τετάρτης. Περιέγραψε τους πυροβολισμούς και έβαλε φωτογραφίες στο προσωπικό του blog.

Ο Shanbhag είναι επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική σχόλη του Harvard. Είπε ότι δεν είχε ξανακούσει τον όρο ''δημοσιογραφία των πολιτών'' μέχρι την Πεμπτη. Δήλωσε όμως στους New York Times ότι ένιωσε την υποχρέωση να μοιραστεί τις εικόνες αυτές με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι επιθέσεις στην Ινδία ανοίγουν πράγματι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην πληροφόρηση για το πώς δηλαδή η τεχνολογία μετατρέπει τους ανθρώπους σε ρεπόρτερς και πώς ο πολίτης δίνει μια νέα διάσταση στα μέσα ενημέρωσης. Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, αποφεύγεται το φιλτράρισμα των ειδήσεων που γίνεται από τα κλασικά μέσα ενημέρωσης και έτσι οι πολίτες γίνονται κοινωνοί μιας ανεξάρτητης και ελεύθερης ενημέρωσης.

-----------------------------

6 σχόλια

  1. Ερώτημα προς κυβερνώντες και μη.
    Γιατί ένας πλούσιος με 4 στρέμματα γης όπου και να είναι αυτά ασχέτως υποδομών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αποχέτευση, υδροδότηση, μπορεί να κτίσει έστω περιορισμένα, και αντιστοίχως ένας φτωχός με 200-500-1000 τετραγωνικά μέτρα δεν μπορεί στο όνομα της άναρχης δόμησης;
    Για τον έχοντα 4 στρέμματα οπουδήποτε δεν ισχύει η άναρχη δόμηση;
    Γιατί ο φτωχός που το έχει περισσότερη ανάγκη το σπίτι από έναν πλούσιο να μην μπορεί με συγκεκριμένους πολεοδομικούς κανόνες, συντελεστή δόμησης, οικοδομική άδεια κλπ, να κτίσει;
    Και στο κάτω κάτω να υπογράφει ότι ο δήμος που βρίσκετε το χωράφι του δεν είναι υποχρεωμένος για αυτόν ατομικά για καμιά παροχή παρά μόνον όταν συγκεντρωθεί ένας (χ) ικανός αριθμός περιπτώσεων στην περιοχή του;
    Αυτός ο νόμος που υπάρχει σήμερα δεν αδικεί κατάφορα τους μικροϊδιοκτήτες και ωφελεί τους μεγαλοϊδιοκτήτες;
    Ή μήπως είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους για να μην ξεφυτρώνουν γύρω τους φτωχοί;
    Είναι ή δεν είναι αυτό ρατσισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!

    ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - Η τελευταία προσπάθεια των αμερικανών να ΔΙΩΞΟΥΝ τον Καραμανλή και να εγκαταστήσουν κυβέρνηση μαριονέτα με το Γιωργάκη ή τη Ντορούλα.

    ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΛΑ!

    Υπέκλεπταν τις συνομιλίες του, αναγνώρισαν τα Σκόπια σαν Μακεδονία ΜΙΑ ημέρα μετά την εκλογή του, υποστηρίζουν ξεδιάντροπα την Τουρκία στο Κυπριακό, απειλούν για το θέμα των Σκοπίων, φωνάζουν για τους ρώσικους αγωγούς, κλπ.

    Πέντε χρόνια πλουσιοπάροχες αμοιβές στους καναλάρχες για να υποστηρίξουν την αντιπολίτευση (με κάθε αθέμιτο μέσο και καθημερινό πόλεμο φθοράς) και αυτός ο ξεροκέφαλος ακόμη αντιστέκεται!

    Μετά την παντελή έλλειψη στοιχείων σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας στο Βατοπέδι αλλά και την απρόσμενη αποκάλυψη της συνομωσίας του πασόκ (εκβιασμοί, Κουκουβίνος, Σωτηροπούλου, κλπ) χάθηκε και αυτή η ευκαιρία να σπιλωθεί ο Καραμανλής.

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!

    Η ψήφιση του προυπολογισμού είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ευκαιρία.

    Με πέντε-δέκα εκατομμυριάκια θα εξασφαλίσουν και τα εγγόνια τους κάποιοι πειναλέοι νεοδημοκράτες βουλευτές.

    Και θα βγαίνουν και στα κανάλια να λένε ότι ήταν για το καλό της χώρας, όπως ο Τατούλης.

    Μέσα στο Δεκέμβριο θα κριθεί η πορεία της χώρας μας για πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ετσι να γινει και στην ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΟΛΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ!!!
    Τους δεξιους τους "τελειωσε" απο τον δεκαπενταυγουστο ο δρ Κουτσουκος Αναστασιος με καποιους πρασινοφρουρους οταν καταλαβε την "ανεπαρκεια ή σκόπιμη ανεπαρκεια κάποιων"!!
    Μπήκε μπροστά και "τα πήρε όλα πάνω του" !!
    Εξάλλου τα γραπτά μένουν και αναζητήστε τα επωνυμα άρθρα του στα Μπλογκ και τα λοιπά έντυπα όπως και τις "άλλες" ενεργειες του!
    Οι δεξιοι το γνωριζουν και τον εχουν μαυρη λιστα...αλλα δεν μπορουν να δεχτουν δημοσια τετοιου ειδους ηττα...οπως και καποιοι απο το πασοκ που τον βριζαν αρχικα τον υποτιμουσαν και μετα τον "αντιφραφαν" οικοιωποιωντας την αντιγραφή ως δικο τους κτημα!!!!
    Μαλιστα το βριξιμο απο καπους του "καφενειου" εχει καταγραφει!!
    Αργά ή γρληγορα η αλήθεια θα λάμπεψει και ο κάθε κατεργαρης στον παγκο του και οσοι εργαστηκαν για την πτωση της δεξιας τους γνωριζουμε και θα αμειφθουν. Γνωριζουμε επιση οσους παταγαν σε δυο βαρκες και οσους στηριζαν τη δεξια με τον τροπο τους ή έπαιρναν ποσοστο από τις κομπινες των δεξιων...!! Ο δρ εχει δεκαδες πακετα απο καταγγελιες για " κατέπαγγελμα αλλοιθωρισμο" καποιων και αυτοι που τον φοβουνται "προσπαθουν να τον μειωσουν με αγαρμπο τροπο" !!
    Μαγκες τερμα τα διγραγκα!!
    Μονο καθηστε ησυχοι μην πατε και αλλοι μεσα!!
    Φιλικα
    "Λολα" Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο δρ κουτσουκος εκανε δηλωσεις στα καναλια στην ελληνοαμερικανικη ενωση υπερ Ομπαμα!!

    Να αλλαξει ο αντιαμερικανισμος
    των ελληνων με τον νεο προεδρο ειπε!!
    Ναλιστα ειπε στον αμερικνο πρεσβη οτι υπαρχει προβλημα με την ηθικη καποιων πολιτικων...
    Νεοι στο προσκηνιο!!
    Δρ Κουτσουκο προχωρα!!
    Αυτηκοος μαρτυρας

    4 Δεκέμβριος 2008 11:23 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση