GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άλλο Ελλάδα και άλλο Βελγιο…‏

. Σχολιάζει… Ο Γιώργος Αμβροσίου http://amvrosiou.blogspot.com . Κι όμως, σε αυτό τον κόσμο υπάρχουν και κράτη που οι πολιτικοί έχουν τσίπα....

.
Σχολιάζει…
Ο Γιώργος Αμβροσίου
http://amvrosiou.blogspot.com
.
Κι όμως, σε αυτό τον κόσμο υπάρχουν και κράτη που οι πολιτικοί έχουν τσίπα. Πρόσφατα έγραψα για τον Υπουργό δικαιοσύνης της Κύπρου που υπέβαλε παραίτηση επειδή απέδρασε ένας κρατούμενος των φυλακών!!!Όμως, αυτό που πρέπει να προβληματίσει όλους μας είναι η παραίτησης όλης της κυβέρνησης του Βελγίου, με φόντο την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης χειραγώγησης – σύμφωνα με το … κατηγορητήριο – της διαδικασίας κρατικοποίησης του χρηματοπιστωτικού κολοσσού Fortis και την μετέπειτα πώλησή του στην γαλλική BNP Paribas. Συγκεκριμένα η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης έχει να κάνει με τις μεθόδους που ακολουθήθηκαν – εν γνώσει και κρατικών παραγόντων και κυβερνητικών στελεχών της βελγικής κυβέρνησης – όταν ξεκίνησε (τέλη Σεπτέμβρη) η διαδικασία που τελικώς οδήγησε σε γαλλικά χέρια την μεγάλη βελγική τράπεζα!Ήταν 5 Οκτωβρίου του 2008 όταν τελικώς ανακοινώθηκε πως η βελγική κυβέρνηση είχε εξαγοράσει το σύνολο των μετοχών της Fortis από την ολλανδική κυβέρνηση και είχε παράλληλα συμφωνήσει να παραχωρήσει το 75% της στην ΒΝΡ! Οι τιμές στις οποίες τελικά άλλαξαν χέρια τα μετοχικά ποσοστά και το γεγονός πως εκδόθηκαν νέες μετοχές με αποκλεισμό των παλαιών μετόχων πυροδότησαν σειρά σεναρίων και κατηγοριών από την αντιπολίτευση για τις επιλογές της κυβέρνησης Leterme. Κι ενώ επισήμως η δικαστική διερεύνηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη ο Υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Jo Vandeurzen παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας εν μέσω φημών πως η κυβέρνηση προσπάθησε να επηρεάσει το δικαστήριο που εξέταζε την υπόθεση!Καταλαβαίνετε τώρα σε τι χώρα ζούμε; Καταλαβαίνετε πως ενεργούν οι πολιτικοί σε προηγμένα κράτη. Εδώ κάηκε το σύμπαν, χάρισαν την μισή Ελλάδα στον Εφρέμ και μετά βίας ο Καραμανλής είπε ότι φταίει. Και άμα φταις ρε μεγάλε, τι άλλο κάνεις; Μήπως νομίζουν ότι είναι ακόμη παιδιά που έλεγαν στη μαμά τους ότι αυτοί έφαγαν το γλυκό που έλειπε από το βάζο και αυτή τους συγχωρούσε; Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς με αυτή την κυβέρνηση; Τους κουμπάρους, τα ομόλογα, ο βασικός μέτοχος, η πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου Σινούκ και όσα ακολούθησαν, οι απαγωγές και ανακρίσεις των Πακιστανών, Μαντούβαλος και παραδικαστικό, το φαγοπότι στη ΔΕΗ που κατήγγειλε ο Παλαιοκρασσά επί Σιούφα, οι υποκλοπές, οι πυρκαγιές στη Χαλκιδική, την Εύβοια, την Πάρνηθα και την Ηλεία, η εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE, το αυθαίρετο του Μαγγίνα που έγινε αναψυκτήριο, η υπόθεση Ζαχόπουλου, το αυθαίρετο του Σουφλιά που τυγχάνει και αρμόδιος υπουργός, το Ηλιέλαιο – δηλητήριο, η υπόθεση SIEMENS με τους Λιάπη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Χριστοφοράκο και ποιος ξέρει τι άλλο, η υπόθεση Παυλίδη και ο χρηματισμό τους;
Τι άλλο να σκεφτούμε για να καταλάβει ο κόσμος ότι με γνώμονα την ενέργεια του πρωθυπουργού του Βελγίου να παραιτηθεί για ένα υπό διερεύνηση σκάνδαλο, η κυβέρνηση Καραμανλής έπρεπε να είχε φύγει εδώ και χρόνια.
----------------------------

10 σχόλια

  1. Καλό το άρθρο σου αλλά ελλιπές

    Άν έβαζες και αυτά θα εθεωρείτο πλήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα καλέ μου άνθρωπε είναι, πως για κάποιο λόγο,(σκεπτόμενοι πολίτες?), στο Βέλγιο δεν έχουν παχύδερμα, και πάντως όπως φαίνεται, όχι στην κυβέρνησή τους...
    Ενώ εδώ έχουμε παχύδερμα, (που προσπαθούν να κάνουν τη νύχτα μέρα με καραγκιοζιλίκια), σε υπεραφθονία, να φάνε κι οι κότες...
    ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ, χωρίς τσίπα, κι όχι μόνο!...
    Ας τα βλέπει ο κόσμος!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο
    Πριν δέκα λεπτά στην Βουλή, σήμερα Κυριακή 21/12/2008, ο Πάγκαλος είπε τα εξής προς τον υπουργό εθνικής οικονομίας Κύριο Αλογοσκούφη.
    Κύριε υπουργέ με απόφαση σας δωρίσατε πάνω από ένα δις ευρώ σε τρεις ή τέσσερεις τράπεζες για να διευκολυνθούν στις μισθοδοτικές τους υποχρεώσεις στο προσωπικό τους, και τις ανέφερε με χ,ε,κ, τυχαία τα γράμματα, αλλά με τα ονόματα τους στην διάθεση του υπουργού.
    Και τον ρωτά, είναι υποχρέωση του συνόλου των φορολογουμένων να πληρώνουν την μισθοδοσία τραπεζών, και προσθέτω δικό μου σχόλιο, των τραπεζών με τα πανωτόκια, τις ληστρικές πιστωτικές κάρτες, τα επιτόκια δανεισμού τα υψηλότερα στην Ευρώπη, και τόσα άλλα…..
    Σε άλλη δε περίπτωση που έπρεπε να φορολογηθούν στελέχη τραπεζών με περίπου διακόσα πενήντα εκατομμύρια ευρώ, και τα καθυστερούσαν ελλόγως, με φωτογραφική διάταξη νόμου ως είπε ο Πάγκαλος, ο Αλογοσκούφης τους απάλλαξε της υποχρεώσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΗΣΤΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΔΥΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ. ΚΑΡΑΤΑΜΕΝΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.

    ΚΛΕΒΟΥΝ, ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ, ΡΗΜΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ, ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ..

    ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 2 ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΝ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ (ΤΟ ΕΙΠΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ!-ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΑΥΤΟ), ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΞΑΝΑΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ!! ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!

    Η ΕΤΟΙΜΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΛΕΨΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΙΔΙΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ (ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ), ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΞΕΝΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ! ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟ IQ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟ).

    ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΚΤΛ.. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΤΟ ΠΗΡΟΥΝΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΦΟΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΑΛΙΑΡΑ ΚΑΙ ΓΛΥΦΟΝΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΑΝΕ.


    ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
    1)ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ??
    2)ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΣΣΥΛΗΠΤΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΕΙ?? (ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ Η "ΒΟΛΕΜΑ" ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ ΤΟΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1. Κατ'αρχάς το κείμενο της ανάρτησης δεν ανήκει σ' αυτόν που το υπογράφει, άρα τι να σχολιάσουμε;

    2. Δεν ανήκει στον υπογράφοντα, γιατί είναι καλογραμμένο, από σύνταξη και ορθογραφία, κάτι που δεν συμβαίνει στα κείμενα του κ. Αμβροσίου (όταν τα γράφει ο ίδιος).

    3. Για την επιβεβαίωση των παραπάνω, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε την εφημερίδα του και το (νέο! άντε καλή αρχή!) blog του, και εκεί θα καταλάβετε ποιο κείμενο έγραψε ο ίδιος και ποιο είναι ΚΛΕΜΜΕΝΟ!

    4. Άλλα στοιχεία για το άτομο... θα έχουμε καιρό να πούμε, αφού όπως βλέπω "μπήκε" για τα καλά στο PRESS-gr!

    ΜΙΧΑΛΗΣ-Καρδίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βεβαιως και ειναι αλλες χωρες.Εδω επρεπε να εφαρμοστει το αρθρο 48.Παυλοπουλε παραιτησου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μη μιλάς για τους μαλάκες τους Βέλγους που αδυνατούν να κάνουν κυβέρνηση εδώ και έξι μήνες. Για την χούντα ενάντια στους φλαμανδούς τους ρώτησες άσχετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ κύριοι Μπόμπολα, Κοντομηνά, Λαμπράκη, Αλαφούζο και Κουρή.

    Έχουμε τα blogs μας και την ελευθερία να σκεπτόμαστε μόνοι μας.

    Δεν θέλουμε ΤΟ MEGA σας, δεν θέλουμε τον ALPHA σας, δεν θέλουμε τον ΑNT-1 σας, δεν θέλουμε τον ΣKAI σας, δεν θέλουμε το Alter σας.

    Δεν θέλουμε το Έθνος σας, ούτε την Ελευθεροτυπία σας, δεν θέλουμε τα Νέα σας, δεν θέλουμε το Βήμα σας, δεν θέλουμε την Καθημερινή σας, δεν θέλουμε το Πρώτο Ψέμμα σας, ούτε την Αυριανή σας.

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ DVD ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ ΣΑΣ.

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

    Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης και κοιτάει τα δικά της συμφέροντα, εάν δεν σας αρέσει να πάρετε του υπαλλήλους σας και να φύγετε όλοι από εδώ.

    Ακούς Γιωργάκη, ακούς Ντορούλα;

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, ΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΑΣ Η ΤΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ 5.000 ΧΡΟΝΩΝ.

    ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ, ΜΕ ΜΑΙΜΟΥ ΗΓΕΤΕΣ.

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ΗΛΙΘΙΟΙ.

    ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Εάν δεν ακούσατε ακόμα, κακό του κεφαλιού σας.

    Ανοχή τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. AN HTAN O ΚΑΡΑΜΑΝ-ΑΛΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ, ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΚΙΣ ΙΣΟΒΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση