GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για να βγούμε από την κρίση....

Η λύση για την ελληνική οικονομία θα είναι πολιτική και όχι λογιστική . Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . «Αφήστε με να εκδίδω και να ελέγχω τα χρή...

Η λύση για την ελληνική οικονομία θα είναι πολιτική και όχι λογιστική
.
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας
.
«Αφήστε με να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα του κράτους και δεν με ενδιαφέρει το ποιος φτιάχνει τους νόμους». Μάγερ Άνσελμ Μπάουερ (Ρότσιλντ ).
Άκουσα με προσοχή ,αλλά και πλήξη τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Το μόνο ενδιαφέρον ήταν, ότι επιτέλους ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου συμφώνησαν, και κατήγγειλαν ο μεν ένας το «σύστημα Μπακογιάννη» και ο δε άλλος το «σύστημα Σημίτη», που ωθούν προς τον μεγάλο αντιλαϊκό συνασπισμό.
Για τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας όμως, «μηδέν εις το πηλίκον» .
Περίμενα, ότι κάποιος θα ρωτήσει για το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, που αυξήθηκε κατά 4.357 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 28,4 δισ. ευρώ λόγω της αύξησης των καθαρών πληρωμών για εισαγωγές καυσίμων κατά 3.560 εκατ. ευρώ.
Κανένας δεν ρώτησε, γιατί ο ιδιώτης (κ.Λάτσης),στον οποίο πούλησαν τα κρατικά διυλιστήρια για να τα διαχειριστεί καλύτερα, αγόρασε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο σε πολύ ακριβές τιμές, ενώ από τον Αύγουστο το πετρέλαιο κατρακύλησε. Κανείς δεν ρώτησε αν υπάρχουν ευθύνες. Και κανείς δεν ζήτησε την απόλυση του «μάνατζερ» των ΕΛΠΕ.
Πολλοί μίλησαν για την φοροδιαφυγή. Κανείς όμως δεν είπε ότι, το μεγαλύτερο εισόδημα που φοροδιαφεύγει , είναι οι τόκοι του δημοσίου χρέους,(10,134 δις ευρώ το 2008), που είναι αφορολόγητοι.
Πολλοί μίλησαν για την αύξηση του κόστους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους. Κανείς όμως δεν αναρωτήθηκε γιατί, οι «αγορές», οι «επενδυτές», και οι «διεθνείς ιδιωτικές τράπεζες», μπορούν να δανείζονται από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα με 2.5% και δανείζουν την Ελλάδα με 6%.
Οι διεθνείς και εγχώριοι τοκογλύφοι απομυζούν με το «καπέλο» 9 δις ευρώ από τον ελληνικό λαό, ( και την διαμαρτυρόμενη ελληνική νεολαία).
Αυτό δεν είναι λογιστικό ζήτημα αλλά πολιτικό.
«Με βάση το ισχύον καθεστώς της ΕΕ, οι χώρες της ευρωζώνης δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» υποστηρίζουν ( ψευδώς) τα φερέφωνα της ολιγαρχίας».
Στην Φρανκφούρτη, σκέπτονται λόγω της κρίσης, «να δανείζει απευθείας η ΕΚΤ τις επιχειρήσεις και τα κράτη, αγοράζοντας ομόλογα που εκδίδουν και δίνοντάς τους την αντίστοιχη ρευστότητα» αλλά τα φερέφωνα των τραπεζιτών ανησυχούν διότι, «μια τέτοια κίνηση, έχει και μειονέκτημα , καθώς θα μπορούσε η ΕΚΤ να κατηγορηθεί για διακριτική μεταχείριση υπέρ ορισμένων επιχειρήσεων ή κρατών», ενώ οι τράπεζες που κερδοσκοπούν δεν κάνουν διακρίσεις. (Στο κέρδος).
Όπως και να έχει, το πολιτικό ζήτημα, που οφείλουν στον ελληνικό λαό, να προτάξουν, οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, είναι η αλλαγή του « ισχύοντος καθεστώτος», ώστε η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα να αγοράζει τα ομόλογα των κρατών, με το ίδιο επιτόκιο που δανείζει τις ιδιωτικές τράπεζες.
Ο «σοσιαλιστής» εκπρόσωπος της Ολιγαρχίας, προσπάθησε, όπως και τα «φερέφωνα» του ΣΕΒ, να μας πείσει, ότι μπροστά μας, βρίσκεται ένα αδιέξοδο, που οδηγεί στο ΔΝΤ, για να αποδεχθούμε τα νέα μέτρα λιτότητας με ανακούφιση.
Πρόκειται για μια επιχείρηση κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού.
Πριν από τον « Πειραιώτη τρομοκράτη», είχαν εμφανισθεί με προκηρύξεις τους, οι τρομοκρατικές οργανώσεις , «Standard & Poor», «Fitch»,και «moodys», που ανησυχούν για την ελληνική οικονομία, αλλά δεν ανησύχησαν πότε για την «Lehman Brothers», την «Citi» κλπ. (Μύρισαν αίμα, οι λύκοι των αγορών- όπως θα έλεγε ο βαρόνος Ρότσιλντ, και όρμησαν ως αγέλη να «τζογάρουν»).
Πρέπει να πείσουμε τις «αγορές» και τους «επενδυτές» μας λένε. Επενδυτές, όπως ο αρχιαπατεώνας , Bernard Madoff, που είναι ομοεθνής και ομόθρησκος με τους Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Σόρος, Μπερνάκι και άλλους «επενδυτάς» της Lehman και τών «τοξικών ομολόγων».
Το πρόβλημα του ελληνικού λαού, και της ελληνικής οικονομίας, είναι το τεράστιο δημόσιο χρέος, που στο τέλος το 2009, θα ξεπεράσει τα 286 δισεκατομμύρια ευρώ. Η αντιστροφή του «φαύλου κύκλου» της αυτοτροφοδότησης του Χρέους, δεν μπορεί να γίνει με λογιστικά μέσα, την αύξηση δηλαδή των φορολογικών εσόδων, και την περικοπή των δαπανών.
Η έξοδος από τον «φαύλο τοκογλυφικό κύκλο» μπορεί να γίνει μόνο με πολιτικές αποφάσεις.
Σαν πρώτο μέτρο, είπαμε, ότι πρέπει να επιβληθεί ισονομία και ισοτιμία στην αντιμετώπιση από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα κρατών και ιδιωτικών τραπεζών.
Για την αντιμετώπιση της κρίσης προτείνω τα ακόλουθα μέτρα.
1.Η ΕΚΤ πρέπει να χρηματοδότει το συμπεφωνημένο έλλειμμα των κρατικών προϋπολογισμών (3%) με αγορά κρατικών ομολόγων, με το βασικό προεξοφλητικό επιτόκιο.
2. Οι τόκοι του δημοσίου χρέους πρέπει να φορολογηθούν. Η επιβολή φόρου 25% θα απέδιδε στα έσοδα 2.500 δίς ευρώ, και θα μείωνε αντιστοίχως τα έξοδα. Δηλαδή το έλλειμμα θα μειωνόταν κατά 5 δις. (λογιστικά).
3. Τα χαρτονομίσματα των 5 και 10 ευρώ θα πρέπει να εκδίδονται από τις εθνικές κυβερνήσεις. Έτσι θα αυξηθεί και η ρευστότητα της αγοράς, αλλά και θα αυτοχρηματοδοτηθεί, από το εκδοτικό προνόμιο, η εξυπηρέτηση του χρέους, με αποτέλεσμα την πραγματική του μείωση. Ο όγκος των χαρτονομισμάτων που θα κυκλοφορήσουν μπορεί να συμφωνηθεί με τους εταίρους μας.
4. Στροφή στον διακρατικό δανεισμό ( Ρωσία, Κίνα, Ινδία , μουσουλμανικές πετρελαιοπαραγωγές χώρες ), και ανταλλαγή (swap) κρατικών ομολόγων, ώστε ο δανεισμός μας από ιδιωτικές τράπεζες να γίνεται με εγγύηση αμερικανικά ομόλογα που θα ανταλλάξουμε με ελληνικά.
5. Ομογενοποίηση του δημόσιου χρέους το οποίο υπολογίζεται στο Σύμφωνο Σταθερότητας, έτσι ώστε το ελληνικό χρέος να μην περιλαμβάνει τις φυσικές καταστροφές και την διαφορά των αμυντικών δαπανών σε σχέση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης.
Για να το πω απλά. Πρέπει να ξεφύγουμε από το νόμο του Ρότσιλντ.
---------------------------------------------------

21 σχόλια

  1. Ο Σπύρος Χατζάρας δεν είναι εκείνος ο δημοσιογράφος που τα έβλεπε όλα πράσινα την δεκαετία του '80 και συνέβαλλε στην απαξίωση των αγώνων του αγνού προοδευτικού λαού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 22-12-2008

    ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ

    Αυτές τις μέρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού.

    Ο «καταλληλότερος» sik και οι απίστευτοι τύποι που τον χειροκροτούν (τρομάρα τους), υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές «αντάρτες» και μη του δεξιού συρφετού.
    Για μία ακόμη φορά, αφού διαπίστωσαν ότι δεν έχουν πειστικά επιχειρήματα, προσέφυγαν στις προσφιλείς τους μεθόδους (ψέμα, παραπληροφόρηση και παραπλάνηση των πολιτών, συκοφαντία των πολιτικών τους αντιπάλων).

    Η ΥΠΕΞ «κυρία» Ντόρα Μητσοτάκη – Μπακογιάννη, μας έπεισε, για μία ακόμη φορά, ότι είναι άξιο τέκνο του μεταπολεμικού εφιάλτη. Μιμούμενη τον μπαμπάκα της, λέγοντας μισές αλήθειες και διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα, επιτέθηκε με αδέξιο, σκαιό, ποταπό και ανήθικο τρόπο στον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αυριανό Πρωθυπουργό Κύριο ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    Ντροπηηηηηηή σου κυραααααααά μου!!!!!!!!

    Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και …….

    …….. ο «κύριος» Πάκης, προφανώς νομίζει ότι έτσι θα ξεχάσουμε το μπάχαλο που έχει οδηγήσει τις τελευταίες μέρες τη χώρα με τις άστοχες ενέργειές του.
    Ρε ούυυυυυστ απ΄ εδωωωωωωώ!!!!!!

    …….. ο «τσάρος» της οικονομίας «κύριος» Αλογοσκούφης, εμείς όμως που «απολαμβάνουμε» τα «επιτεύγματα» της οικονομικής του πολιτικής (ανεργία, ανασφάλεια, ακρίβεια, ανέχεια, φτώχια), του απαντάμε ότι δεν τσιμπαααααάμε ρεεεεεεεεεεέ!!!!!!!!!

    …….. ο ΥΠΑΙΘ «κύριος» Στυλιανίδης, προφανώς γιατί θέλει να ξεχάσουμε, τα μπουζουκοπερπατήματά του και τις ποδοσφαιρικές του ανησυχίες, την ώρα που το επανιδρυθέν κράτος, από τον «καταλληλότερο»sik, σκοτώνει τα παιδιά μας/σας και ο ίδιος τα όνειρά τους.
    Εμείς όμως διαλαλούμε στον «κατασυκοφαντημένο» Υπουργό δεν ξεχνααααάμε ρεεεεεεεέ!!!!!!!!!!

    Όσο για τον «καταλληλότερο» sik, ως «μαέστρος» των συκοφαντών και καθοδηγούμενος από το καραμανλικό DNA, παρέλαβε τη σκυτάλη του ψεύδους και της συκοφαντίας από τα πρωτοπαλίκαρά του και συνέχισε ακάθεκτος, να συκοφαντεί τους πολιτικούς του αντιπάλους, να ψεύδεται ασύστολα, να παραπληροφορεί τους πάντες και να μας θεωρεί ιθαγενείς και βλάκες.
    Κούνια που σε κουυυυυύναγε χοντρουυυυυύλη!!!!!!!!!!!

    Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι καλα που τα λες.
    Μακαρι να γινοταν ετσι.
    Αλλα βλεπεις ο ΑΛΟΓΟΔΙΚΑΣ ΚΑΙ Η ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΕΡΝΗΣΟΥΝ.
    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥΣ,
    ΑΝ ΒΡΙΕ ΣΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΘΑΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΔΙΑΦΗΜΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ολα αυτα θα τα κανουμε εμεις, ενα σκατουλακι σ' αυτο που λεγεται παγκοσμιο τραπεζικο συστημα? Συνελθε φιλε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κε Χατζάρα

    Καλά όλα αυτά αλλά το βασικότερο δεν το είπατε οτι δηλαδή πρέπει να εργαζόμεθα και να φέρνουμε συνάλαγμα στην Ελλάδα αλλά για να γίνει αυτό δεν μπορεί η δις Πετρούλα του Παπαπανώτα να πέρνει 5000€ τον μήνα και ο μηχανικός στην Αραβία 2000€ και μην μου πείτε για μεμονωμένο περιστατικό γιατι αν αρχίσετε τις συγκρίσεις θα δείτε οτι είναι κανόνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -χατζαρα συμφωνω.
    και προσθετω.επρεπε να φτασουμε στο αμην για να καταλαβουμε πως λειτουργει το παγκοσμιο οικονομικο συστημα.
    οι κινεζοι που πριν δεκα χρονια δεν ειχαν να φαν ,εγιναν οι ρυθμιστες της παγκοσμιας οικονομιας?
    ποιος μετεφερε την παγκοσμια παραγωγη στην κινα,ινδια,απω και εγγυς ανατολη?
    ποιος στο βωμο του υπερκερδους και της απλιστιας ανακαλειψε τα παραγωγα ,τα αμοιβαια,το χρηματηστηριο εμπορευματων ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ ?

    οι τραπεζες?
    το μαυρο χρημα των διεφθαρμενων πολιτικων?
    οι λατσιδες..?
    η δυναμη του χρηματος?

    -Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ
    ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΕΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΕΙΔΟΣ ΜΕ ΕΙΔΟΣ.
    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ.
    ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ.
    ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΕΙΑ ,ΣΤΟΝ ΑΓΡΟ,ΣΤΟ ΣΤΑΥΛΟ
    ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.
    ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ...Ο Χ Ι ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΧΡΥΣΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΕΣ.

    ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΟΤΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΑΣ.
    ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ,ΚΙΝΗΤΑ,ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΣΑΛΟΝΙΑ,ΠΟΛΥΤΕΛΙΕΣ,ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ.
    ΕΝΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ.

    Τ Ο Τ Ε Μ Ο Ν Ο ΘΑ ΣΩΘΕΙ Ο Π Λ Α Ν Η Τ Η Σ
    ΤΑ ΔΑΣΗ ,ΟΙ ΘΑΛΛΑΣΕΣ,ΤΑ ΖΩΑ , Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

    τοτε αυτοι τα χρηματα θα τα βαλουν στον κωλο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Και ολα αυτα θα τα κανουμε εμεις, ενα σκατουλακι σ' αυτο που λεγεται παγκοσμιο τραπεζικο συστημα? Συνελθε φιλε!!
    Ετσι σκέφτηκε και το "σκατουλάκι" ο εφιάλτης βλέποντας την στρατιά του Ξέρξη.Ετσι σκέφθηκε και το "σκατουλάκι" ο Νενέκος βλέποντας τον στρατό του Ιμπραήμ.
    Εγώ ειμαι με του 300.

    Χατζάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στον προϋπολογισμό υπάρχουν εκτιμήσεις που προσβάλλουν την νοημοσύνη των πολιτών, διότι υποστηρίζουν ότι, ενώ όλοι οι δείκτες της οικονομίας χειροτερεύουν -όπως π.χ. ο ρυθμός ανάπτυξης και η ιδιωτική και δημόσια κατανάλωση- η ανεργία μαγικά μειώνεται και παράλληλα αυξάνεται η απασχόληση! Ποια είναι η αλήθεια;
    • Την τελευταία πενταετία η κατάσταση στην αγορά εργασίας έχει επιδεινωθεί δραματικά. Μία στις τέσσερις θέσεις εργασίας (1:4) που έχουν δημιουργηθεί στην πενταετία προέρχονται από τη δημόσια διοίκηση. Την περίοδο 2000-2003, η αναλογία ήταν 1:9. Επί ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, μόλις μία στις εννιά θέσεις απασχόλησης ήταν στο δημόσιο. Επί Ν.Δ. είναι μία στις τέσσερις!
    • Και τι είδους θέσεις; Μπλοκάκια, δηλαδή συμβάσεις έργου και STAGE, που έχει καταντήσει ανασφάλιστη εργασία, η οποία κανονικά θα έπρεπε να ήταν εκπαίδευση και όχι 18μηνη εργασία και μάλιστα ανασφάλιστη.
    • Από το 2004 και μετά 74.000 περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται σε καθεστώς ημιαπασχόλησης. 27.000 περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται σε θέσεις ημιαπασχόλησης γιατί δεν μπορούν να βρουν πλήρη απασχόληση.
    • Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει μόνο η γενιά των 700€, υπάρχει και η γενιά των 500€ και των 400€, υπάρχουν και οι εργαζόμενοι στα STAGE ή με δελτίο παροχής υπηρεσιών, τους οποίους η Κυβέρνηση τους συμπεριλαμβάνει στους εργαζόμενους για να μειώνει τον δείκτη ανεργίας. Οι άνθρωποι αυτοί υπολογίζονται περίπου στους 100.000.
    Τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ;
    • Κατάργηση των STAGE στο Δημόσιο.
    • Θέσπιση ενός ετήσιου πολυμορφικού διαγωνισμού για τον δημόσιο τομέα και την Αυτοδιοίκηση, για όλες τις θέσεις.
    • Και έχουμε ήδη προτείνει με πρόταση νόμου ένα ειδικό πρόγραμμα για τον ιδιωτικό τομέα όπου θα πιστοποιείται εξάμηνη εκπαίδευση στην εργασία για τους νέους εκείνους που έχουν κάποια μεταλυκειακή εκπαίδευση και μπορούν να μπουν σε ένα εργοστάσιο, σε μια μεγάλη επιχείρηση, σε έναν άλλο ιδιωτικό φορέα και να δουλέψουν μαθαίνοντας και με πιστοποίηση των γνώσεων που απέκτησαν, αυστηρά για έξι μήνες και μόνο για μια φορά.
    3. Αγορά εργασίας. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους:
    • Οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι αυξήθηκαν σε τρία μόλις χρόνια κατά 18,4%. Η πλειονότητα όσων έχουν δεύτερη εργασία, αμείβεται με μαύρες αποδοχές και το 84% απ’ αυτούς είναι ανασφάλιστοι.
    • Από το 2003 έως το 2006 οι συμβάσεις έργου ή οι συμβάσεις παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών, δηλαδή τα μπλοκάκια σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αυξήθηκαν κατά 77%.
    Τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ; Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν 10 χρόνια θεσμοθέτησε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το στελέχωσε με 300 άτομα. Αυτό το Σώμα είναι σήμερα πλήρως απαξιωμένο και πλήρως καταρρακωμένο. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται ως πρώτη προτεραιότητα να έχει την προστασία των νέων, γιατί κυρίως οι νέοι και οι γυναίκες πλήττονται από τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Δεσμεύεται για τη θεσμοθέτηση πλήρους κανονισμού λειτουργίας για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την ενδυνάμωση του στελεχιακού του δυναμικού και του εξοπλισμού. Αντίθετα με τον προϋπολογισμό του 2009 επιτείνεται η υποχρηματοδότηση
    4. Κοινωνική Ασφάλιση. Το 2009 είναι χρονιά τσεκούρι για την κοινωνική ασφάλιση. Είναι μια χρονιά που θα αρχίσει να εφαρμόζεται ο αντιασφαλιστικός νόμος της κυβέρνησης Καραμανλή για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ο οποίος σημαίνει:
    • Αύξηση των ορίων ηλικίας συμπολιτών μας από 2 έως 10 χρόνια.
    • Μείωση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, μείωση των συντάξεων όσων θέλουν να βγουν στην πρόωρη συνταξιοδότηση, μείωση των επικουρικών συντάξεων, μείωση συνολικότερα των αποδοχών και μείωση των παροχών υγείας που έχουν οι ασφαλισμένοι, πολλοί απ’ αυτούς μέσω ενοποιήσεων.
    • Την τελευταία πενταετία, στο ΙΚΑ έχουμε απώλεια πόρων σχεδόν 3 δις ευρώ.
    • Στον ΟΑΕΕ τα ελλείμματα την τελευταία πενταετία αυξήθηκαν κατά 1.614%!!!
    • Η ετήσια δαπάνη φαρμακευτικής περίθαλψης αυξήθηκε κατά 120%.
    • Οι οφειλές του Δημοσίου προς τα Ταμεία εκτοξεύτηκαν στα 11 δις ευρώ από τα 2,7, σημειώνοντας 307% αύξηση.
    • Οι οφειλές των Ταμείων προς τα νοσοκομεία σημείωσαν 417% αύξηση.
    Τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ;
    • Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται κατ’ αρχήν ότι θα καταργήσει τις άδικες και αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της αποχωρούσας κυβέρνησης Καραμανλή.
    • Θα προχωρήσουμε σε ένα άλλο σχεδιασμό του ασφαλιστικού συστήματος. Οι ενοποιήσεις αυτές έχουν γίνει κατά απαράδεκτο και πρόχειρο τρόπο. Είναι απαράδεκτες οι συνθήκες που επικρατούν. Είμαστε υπέρ της ενοποίησης, αλλά το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε, είναι κοινωνικός διάλογος με βάση στοιχεία εμπεριστατωμένα και συστηματικά και μεγάλη ασφαλιστική αναλογιστική μελέτη για όλο το ασφαλιστικό σύστημα.
    • Θα αντιστρέψουμε το απαράδεκτο γεγονός το ΙΚΑ να επιβαρύνεται σήμερα 2 δις ευρώ επειδή οι Τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις των οποίων τα Ταμεία ενώθηκαν στο ΙΚΑ, δεν έχουν πληρώσει όσα έπρεπε να πληρώσουν για τους ασφαλισμένους τους.
    • Θα θεσμοθετήσουμε ενιαίο μηχανισμό για τη βεβαίωση και είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτός ο ενιαίος μηχανισμός είναι πράγματι για μας πρώτη προτεραιότητα για να μπορούμε να πούμε ότι με σοβαρότητα θα πατάξουμε την εισφοροδιαφυγή.
    ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ: ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΦΟΥΣΚΑ…
    1. Διανύουμε ήδη την πέμπτη ημέρα από την έναρξη του προγράμματος τραπεζικής δανειοδότησης του Ταμείου Εγγυοδοσίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων και με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι πρόκειται περί μιας τεράστιας φούσκας…
    • Οι Τράπεζες σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των επιχειρηματιών, είναι ανέτοιμες να δεχτούν την εφαρμογή του προγράμματος. Απουσιάζουν τα σχετικά έντυπα αιτήσεων και το κυριότερο οι τράπεζες δείχνουν απρόθυμες να δανειοδοτήσουν τις επιχειρήσεις, δεδομένου ότι αυτό το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται στο πακέτο των 28 δις ευρώ! Ταυτόχρονα η πολλαπλή αξιολόγηση των επιχειρήσεων όταν τελικά γίνει, θα γίνει με πολύ αυστηρά κριτήρια, αφήνοντας έτσι εκτός χιλιάδες επιχειρήσεις που έχουν άμεση ανάγκη για κεφάλαια κίνησης.
    • Δεύτερον και ακόμη πιο σημαντικό. Το εγγυοδοτικό κεφάλαιο του Ταμείου είναι ανεπαρκέστατο, μόλις 247 εκ. ευρώ. Δηλαδή θα καλύψει περίπου 600 έως 700 επιχειρήσεις από το σύνολο των 770.000 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα.
    • Η κάλυψη αφορά μόνο σε επιχειρήσεις που έχουν συμπληρώσει 3 χρόνια λειτουργίας και είναι κερδοφόρες. Είναι προφανές ότι το πρόγραμμα δανειοδότησης του ΤΕΜΠΜΕ όπως έχει σχεδιαστεί, είναι δώρο – άδωρο για τις εκατοντάδες χιλιάδες μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα.
    2. Συμπέρασμα: η χρηματοδοτική στήριξη των μικρών επιχειρήσεων επαφίεται από την Κυβέρνηση αποκλειστικά στις Τράπεζες και την καλή τους θέληση να χρησιμοποιήσουν ή όχι το πακέτο των 28 δις ευρώ προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, δικαιώνοντας έτσι τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, προ εβδομάδων. Παρά τις εξαγγελίες, παρά τα επικοινωνιακά τρικ, η Κυβέρνηση δεν θεωρεί τη στήριξη των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ως κεντρική επιλογή για να περιοριστούν οι συνέπειες της μεγάλης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που πλήττει σφόδρα και την Ελλάδα και τις επιχειρήσεις μας.
    ΥΓΕΙΑ. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΧΩΡΕΙ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΙΟΓΚΩΝΟΝΤΑΙ.
    1. Στην κυβέρνηση του παραλόγου η οποία…ανασχηματίζεται, ο υπουργός (;) Υγείας ανακοίνωσε ήδη ότι ολοκλήρωσε το έργο του. Προφανώς εννοούσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την πλήρη κατεδάφιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Υπέβαλλε μάλιστα και δημόσιο αίτημα στον σημερινό πρωθυπουργό να τον μετακινήσει. Τέτοιο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον δοκιμαζόμενο πολίτη…
    2. Ο αποχωρών υπουργός Υγείας της αποχωρούσας κυβέρνησης ανακοίνωσε για 10η ή 11η φορά ότι θα προβεί σε 5.500 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Το…προβληματάκι είναι ότι στον προϋπολογισμό του 2009 έχουν γραφεί πιστώσεις για νέες προσλήψεις στο Υπουργείο Υγείας ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ. Αυτές φτάνουν μόλις για πεντακόσιες προσλήψεις. Αναζητούνται οι πόροι για τις υπόλοιπες 5.000.
    3. Είπε μάλιστα ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με μια «νέα διαδικασία» στην οποία πρόσθεσε ότι έχει συμφωνήσει και το ΠΑΣΟΚ. Έτσι είναι αν έτσι νομίζει. Γιατί η αλήθεια είναι άλλη: μέχρι σήμερα, ο αποχωρών υπουργός Υγείας δεν έχει παρουσιάσει καμία ρύθμιση! Τίποτα. Και φυσικά κάθε ρύθμιση θα πρέπει να σέβεται το συνταγματικό πλαίσιο. Προσλήψεις χωρίς τη συνταγματική εποπτεία του ΑΣΕΠ είναι αδιανόητες. Και το ΑΣΕΠ έχει διαδικασίες με τις οποίες εκδίδονται ταχύτατα αποτελέσματα, όπως για τους εκπαιδευτικούς. Αν θέλουμε να νομοθετήσουμε μια γρήγορη διαδικασία με την ευθύνη του ΑΣΕΠ αυτή η δυνατότητα υπάρχει. Μέχρι στιγμής όμως προσλήψεις δεν έγιναν όχι λόγω του ΑΣΕΠ αλλά γιατί η Κυβέρνηση δεν έβαλε ποτέ τα αναγκαία χρήματα.
    4. Και κάτι τελευταίο, εξαιρετικής σημασίας: Την 1η Δεκεμβρίου υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών. Την σύμβαση ανακοίνωσε ο υπουργός ως τη «μεγαλύτερη μεταρρύθμιση» στο Ε.Σ.Υ. από την ίδρυσή του και μετά. Έκτοτε η τύχη αυτής της σύμβασης αναζητείται. Ρωτάμε: Είναι κυβερνητική δέσμευση αυτή η σύμβαση; Έχουν υπογράψει οι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών; Και πότε θα έλθει αυτή η σύμβαση στη Βουλή; Γιατί αν δεν γίνουν αυτά και μεσολαβήσει ο ποθητός για τον υπουργό Υγείας ανασχηματισμός, τότε ο νέος υπουργός θα χρειαστεί τη σύμβαση από την αρχή…Αναμένουμε απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. • Ίσως να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου οι πρωτοβουλίες, η δραστηριότητα και οι προτάσεις για την ενίσχυση του εισοδήματος των δοκιμαζόμενων πολιτών και της αγοράς, προέρχονται αποκλειστικά από την αξιωματική αντιπολίτευση.
    • Από την κυβέρνηση Καραμανλή, οι μόνες «πρωτοβουλίες» που έχουμε δει είναι η «λευκή επιταγή» των 28 δις στις τράπεζες, η «μαύρη φοροεπιταγή» των 7,1 δις ευρώ στους πολίτες και η επαναφορά των τεκμηρίων. Η τελευταία «πρωτοβουλία» μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω και δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι, πέντε χρόνια τώρα, αυτή η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να κάνει τα στοιχειώδη για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή. Περίπου 15 χρόνια αφότου ξεκίνησε η μηχανοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, τα τεκμήρια δεν είναι τίποτα άλλο από την απόδειξη αδυναμίας της ελληνικής Πολιτείας να πιάσει αυτούς που φοροδιαφεύγουν.
    3. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι αυτή τη στιγμή φαίνονται οι αρνητικές συνέπειες πέντε χαμένων, πέντε καταστροφικών χρόνων για την ελληνική οικονομία. Τα λόγια των Καραμανλή – Αλογοσκούφη περί «νοικοκυρέματος της Οικονομίας» και «εξοικονόμησης 10 δις ευρώ το χρόνο για κοινωνική πολιτική από την καταπολέμηση της σπατάλης στο Δημόσιο», έκρυβαν:
    • Το γεγονός ότι το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε από 180 δις το 2003 σε πάνω από 250 δις το 2008! Μέσα σε πέντε χρόνια κάθε Έλληνας και Ελληνίδα χρεώθηκε με πάνω από 7.000 ευρώ! Παρόμοιο ρεκόρ μπορεί να αναζητήσει κανείς μόνο στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που παρέλαβε το δημόσιο χρέος στο 70% του Α.Ε.Π. και το εκτόξευσε κοντά στο 110%!
    • Το γεγονός ότι, αντί να εξοικονομήσουν 10 δις το χρόνο όπως έλεγαν από την καταπολέμηση της κρατικής σπατάλης, καταχρέωσαν την Ελλάδα, χωρίς μάλιστα να ασκήσουν έστω και στοιχειώδη κοινωνική πολιτική. Αντίθετα, μείωσαν τους πόρους στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια, πετσόκοψαν κάθε χρόνο τις δημόσιες επενδύσεις και εξόντωσαν φορολογικά τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, την ώρα που χάριζαν δις ευρώ σε φόρους στους μεγαλομετόχους επιχειρήσεων και τους κατέχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία…
    4. Και όλα αυτά έγιναν πριν ακόμη χτυπήσει η διεθνής κρίση την πόρτα της Ελλάδας. Για αυτό και από τον Ιούλιο ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε «πιάσαμε πάτο». Για αυτό και το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι η κρίση που βιώνουν οι πολίτες φέρει την υπογραφή της Ν.Δ.
    5. Αυτή τη στιγμή η χώρα μας, οι πολίτες, πληρώνουν τα σπασμένα της οικτρά αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή. Είναι ενδεικτικό ότι η Ελλάδα σήμερα δανείζεται χρήματα από τη διεθνή αγορά για να καλύψει το χρέος της, περίπου 50 μονάδες ακριβότερα απ’ ό,τι δανείζεται η Ιταλία (η οποία αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα διόγκωσης χρέους), όταν πριν από ένα χρόνο οι δύο χώρες ήταν στο ίδιο επίπεδο! Αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στην ελληνική οικονομία έχει αίτια. Είναι η πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή και το γεγονός ότι οι ξένες αγορές παρακολουθούν μία κυβέρνηση άβουλη, που δεν μπορεί ή δεν γνωρίζει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά ολόκληρο κατεβατό απ' τόν συγκεκριμένο χωρίς νά πεί ότι γιά όλα φταίει η κακή ΝΔ καί θά τά φτιάξει όλα τό καλό ΠΑΣΟΚ?
    Πάει χάλασε κι' αυτός. Σοβαρεύτηκε.

    Η όλη ανάλυση πάντως βασίζεται σέ ουτοπικά ερωτήματα διαπιστώσεις καί προτάσεις, αλλά τουλάχιστον ξεφεύγει από τό γνωστό τροπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το Press.gr λογοκρινει οτι ασχημο γραφτει εναντιον δημοσιογραφων οπως εγινε και σε αυτη τη περιπτωση που απαντησα στον Χατζαρα αλλα και αλλες περιπτωσεις. Η δημοκρατια σταζει απο τα πατζακια τους εκει στο Press.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

    ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΥΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΚΔΩΘΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ) ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΛΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΑΤΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ελληνική οικονομία και οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν την κακή οικονομική διαχείριση και την πολιτική χρεωκοπία της κυβέρνησης της ΝΔ. Η ελληνική κυβέρνηση [...] αντί να προωθήσει -στο πλαίσιο της ευρωζώνης- ένα σχέδιο στήριξης, εγγύησης και αναχρηματοδότησης του δημοσίου χρέους κρατών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πιστωτικό κίνδυνο, περιορίζεται σε ένα γαλαντόμο πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξεστραβωθειτε
    http://vimeo.com/2351801

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κρεμαλες ..κρεμαλες..

    Κρεμαλες πασοκοσκυλαιοι κρεμαλες γαμω την φυλη σας βατραχοι..

    Τρεις τεσσερες πασοκοσκυλαιους την μερα επι 5 μηνες και θα ξε-μαγαρισουμε...

    Κανενα ελεος ,καμμια συγχωρεση ,κανενας συμβιβασμος..

    Θανατος δια πριονισμου...

    πασοκοσκυλαιοι ,σκυλοπασοκοσκυλαιοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;

    1. Τον κρύβουν όσο μπορούν, για να μη φαίνονται οι μπαρούφες που πετάει
    2. Όταν τον δείχνουν, είναι πάντοτε σε «στημένα» και ειδικά «επιλεγμένα πλάνα»-ωραίο απαλό φόντο
    3. Κάνει καθημερινό φροντιστήριο να μιλάει αργά, γιατί έτσι νομίζουν ότι φαίνεται πιο σοβαρός
    4. Ανταυτού, βγάζουν καθημερινά τον Παπακωνσταντίνου που μπορεί να μιλήσει Ελληνικά
    5. Τον στέλνουν σε μακρινά ταξίδια, ντεμέκ για να δείξουν ότι έχει ειδικό βάρος στο εξωτερικό

    Άχ βρε Τζώρτζ, νούμερο για τις επιθεωρήσεις το χειμώνα έχεις γίνει.

    (Εντύπωση πάντως μου κάνουν οι αμερικάνοι, αυτοί συνήθως δεν ποντάρουν σε κουτσά άλογα.
    Θα μού πείς η CIA και η NSA δεν είναι πιά αυτή που ήταν κάποτε.
    Νόμιζαν πχ. ότι μπλόφαρε ο Καραμανλής για τα Σκόπια, και μετά γελάγανε και τα κουνουπίδια στο Βουκουρέστι με τη σφαλιάρα που έφαγε ο πλανητάρχης τους από το Σερραίο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ κύριοι Μπόμπολα, Κοντομηνά, Λαμπράκη, Αλαφούζο και Κουρή.

    Δεν θέλουμε να μας λέτε τί να σκεπτόμαστε, μπορούμε και μόνοι μας.

    Έχουμε την ελευθερία της μπλογκόσφαιρας και έτσι σπάσαμε το φασισμό σας.

    Δεν θέλουμε ΤΟ MEGA σας, δεν θέλουμε τον ALPHA σας, δεν θέλουμε τον ΑNT-1 σας, δεν θέλουμε τον ΣKAI σας, δεν θέλουμε το Alter σας.

    Δεν θέλουμε το Έθνος σας, ούτε την Ελευθεροτυπία σας, δεν θέλουμε τα Νέα σας, δεν θέλουμε το Βήμα σας, δεν θέλουμε την Καθημερινή σας, δεν θέλουμε το Πρώτο Ψέμμα σας, ούτε την Αυριανή σας.

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ DVD ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ ΣΑΣ.

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

    Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης και κοιτάει τα δικά της συμφέροντα, εάν δεν σας αρέσει να πάρετε του υπαλλήλους σας και να φύγετε όλοι από εδώ.

    Ακούς Γιωργάκη, ακούς Ντορούλα;

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, ΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΑΣ Η ΤΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ 5.000 ΧΡΟΝΩΝ.

    ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ, ΜΕ ΜΑΙΜΟΥ ΗΓΕΤΕΣ.

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ΗΛΙΘΙΟΙ.

    ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Εάν δεν ακούσατε ακόμα, κακό του κεφαλιού σας.

    Ανοχή τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΓΕΙΑ ΣΟΥ
    Σπύρο Χατζάρα
    ΜΑΓΑΛΕ ΧΑΤΖΗΚΑΥΛΑΡΑ.
    ΜΥΑΛΟ ΔΕ ΒΑΖΕΙΣ
    ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ.
    ΕΜΠΑ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΣΟΥ ΑΣΠΟΝΔΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ,ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ,ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑ .

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΡΥΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΛΙΟΧΑΡΤΑ , ΠΟΥ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΧΡΥΣΟ ΝΑ ΧΡΕΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ.


    ΤΩΡΑ ΑΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΦΩΝΕΣ ,ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΑΓΟΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ,ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΥΓΙΗΣ Η ΑΓΟΡΑ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ .

    ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΝΑ .
    ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ,ΔΙΧΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΒΙΩΣΗΜΟ.

    ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕ Η ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συγχαρητήρια για την ανάλυση στον αρθρογράφο.
    Ένας συνάδελφος...
    ΜΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΕ,


    πάρε μας μία πίπα και όπως θα μπουκώνεις διάβαζε.....



    Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος (συγκεντρωσιάρχης του σιδερένιου) στο άρθρο του «Σκέψεις για την επικαιρότητα και τη λειτουργία του κόμματος» υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ρεύμα νίκης στην κοινή γνώμη, δεν έχει πείσει ότι έχει συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα, δεν έχει εγκαταλείψει τον κυβερνητισμό του παρελθόντος και τα στελέχη του, στην πλειονότητά τους, συνωστίζονται και δουλεύουν για να έχουν απολαβές από την επικείμενη κατάκτηση της εξουσίας.


    "Αυτήν την περίοδο που φαίνεται το Κίνημά μας να ανακάμπτει, μοιάζει σαν μπουκωμένο όχημα. Δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός και καμία μέριμνα. Το κόμμα δεν λειτουργεί. Κατ’ ουσίαν είναι ανύπαρκτο και δεν ανταποκρίνεται ουδόλως στη στοιχειώδη λειτουργία ενός δημοκρατικού και σοσιαλιστικού κόμματος».

    Κάνει λόγο για «εκφυλισμένες συγκεντρώσεις και στελέχη που κουράζουν με τον ξύλινο λόγο τους».



    ΠΙΠΑ-ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση