GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

OIKONOMIA

Δεύτερος –και χειρότερος;- γύρος κρίσης! . Aπό το http://www.sofokleous10.gr/ . Το ράλι που ξεκίνησαν οι αγορές από τις 20 Νοεμβρίου, ποντά...

Δεύτερος –και χειρότερος;- γύρος κρίσης!
.
Το ράλι που ξεκίνησαν οι αγορές από τις 20 Νοεμβρίου, ποντάροντας στον Μπαράκ Ομπάμα, φαίνεται ότι έμεινε από… καύσιμα και οι αναλυτές προεξοφλούν την έναρξη του δεύτερου –και πιθανόν χειρότερου…- γύρου της διεθνούς κρίσης. Η Wall Street παρακολούθησε την ορκωμοσία του νέου προέδρου χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό, καθώς οι βασικοί δείκτες «γκρεμίζονταν», καθοδηγούμενοι από τις τραπεζικές μετοχές. Ο Dow Jones "έχασε" και πάλι τις 8.000 μονάδες σημειώνοντας πτώση άνω του 4%, ενώ για το δείκτη S&P 500 Financials, με τα «βαριά χαρτιά» του χρηματοοικονομικού τομέα, οι απώλειες από την αρχή χρόνου έφθαναν το 13%, οδηγώντας τον στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 1995.
Ήδη έχει χαθεί το ήμισυ των κερδών του S&P 500 από τις Νοεμβρίου, που έφθασαν το 24%, δημιουργώντας προσδοκίες ανάκαμψης, καθώς οι πρώτες ενδείξεις και ανακοινώσεις για τα εταιρικά αποτελέσματα δημιουργούν καταθλιπτική ατμόσφαιρα στο επενδυτικό κοινό. Ο μέσος όρος των προβλέψεων των αναλυτών για τη φετινή κερδοφορία των εταιρειών του S&P 500 έχει «τσεκουρωθεί» ήδη κατά 83%!
Ακόμη και τα ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου έμοιαζαν να έχουν χάσει την αίγλη του «ασφαλούς καταφυγίου». Παρά τη ζήτηση που δημιούργησε το ξεπούλημα στις μετοχές, οι αποδόσεις των 10ετών και 30ετών τίτλων ενισχύθηκαν ελαφρώς, καθώς η αγορά προεξοφλεί «πλημμυρίδα» νέων εκδόσεων από το αμερικανικό Δημόσιο, προκειμένου να αντληθούν τα κεφάλαια που θα διοχετεύσει ο Μπαράκ Ομπάμα στην οικονομία για να αναχαιτίσει την ύφεση.
Ο δεύτερος γύρος της κρίσης που αρχίζει δεν έχει πλέον στο επίκεντρο την έλλειψη ρευστότητας, αλλά τους γενικευμένους φόβους, ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες θα αντιμετωπίσουν πιεστικά προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας.

4 σχόλια

  1. Οσοι απο το Πασοκ "δεν μπορουν να ακολουθησουν να κατεβουν απο το τρενο τωρα"!!!
    δηλ. οσοι ειναι "μπλεγμενοι"...να φυγουν μονοι τους!!

    Το εγραψε ο δρ Κουτσουκος...ο ηγετης των εντιμων πρασινοφρουρων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καιρός περνάει και ο νέος υπουργός οικονομίας σφυρίζει αδιάφορα όσον αφορά την επαναφορά του αφορολόγητου των 10.500 στους ελευθερους επαγγελματίες , μπλοκάκηδες και μικρομεσαίους .

    Εμείς δεν έχουμε τρακτέρ για να αποκλείσουμε τους δρόμους , ούτε είμαστε Δημόσιοι υπάλληλοι για να κρατάμε όμηρο την κοινωνία με κάποια απεργία μας , το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους μαυρίσουμε στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές . Δεν είμαστε πολλοί .. 900.000 άτομα περίπου.

    Να είναι βέβαιοι πως πριν βουλιάξουμε οριστικά μέσα σε αυτή την χρονιά και τις επόμενες 2 , θα προλάβουμε να τους μαυρίσουμε έτσι και δεν κινηθούν προς την -εδώ και τώρα- κατάργηση των μέτρων του φορομπήχτη Αλογοσκούφη και την ουσιαστική στήριξη της πραγματικής οικονομίας που απoτελεί και την μοναδική ελπίδα σωτηρίας για αυτά που έρχονται.

    Οι μόνοι που επαναφέρουν ξανά και ξανά το θέμα του αφορολόγητου είναι οι ΠΑΣΟΚΟΙ και ο Μανώλης για να στηρίξει το "λαικό προφίλ" του, αλλά ο Μανώλης δεν είναι το Κόμμα , άρα όφελος κανένα για το Κόμμα .

    Να μην συζητήσουμε ποιοι θα μαζέψουν τις ψήφους μας στις επόμενες εκλογές ε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση