GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ελληνική ...πρωτιά

Πρωταθλητές στη φτώχεια! Γράφει ο Φαίδων Νίκου Η αναποτελεσματικότητα των κοινωνικών πολιτικών αναδιανομής εισοδήματος και στήριξης των οικ...

Πρωταθλητές στη φτώχεια!

Γράφει ο Φαίδων Νίκου
Η αναποτελεσματικότητα των κοινωνικών πολιτικών αναδιανομής εισοδήματος και στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων τμημάτων του πληθυσμού είναι η βασικότερη αιτία που έχει οδηγήσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση, ως φτωχότερη χώρα, μεταξύ των παλαιών κρατών-μελών της Ε.Ε. με ποσοστό 21%.
Οι κύριες αιτίες της φτώχειας είναι... η ανεργία και η μακροχρόνια ανεργία, η έλλειψη έγκαιρεις μέριμνας για την αντιμετώπιση των συνεπειών που είχαν οι διαρθρωτικές αλλαγές των παραγωγικών δομών της χώρας, το χαμηλό εισόδημα, η μεγάλη ανισοκατανομή εισοδήματος, η ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα των πολιτικών στον τομέα της παιδείας και της επαγγελματικής κατάρτισης και οι έλλειψεις στο τομέα της υγείας και της μακροχρόνιας φροντίδας.
Οι οικονομικοί παράγοντες που ενισχύουν τις ανισότητες είναι οι εξής: o πληθωρισμός,το φορολογικό σύστημα και η φοροδιαφυγή, ενώ ως κοινωνικοί παράγοντες: το μέγεθος του του νοικοκυριού, η δομή της οικογένειας, η ηλικία, το φύλο, το εκπαιδευτικό επίπεδο, οι κοινωνικές προκαταλήψης, γεωγραφικοί και άλλοι παράγοντες. Ωστόσο οι λόγοι της αναποτελεσματικότητας είναι, η απουσία συνολικού σχεδιασμού για τα αίτια και τους κινδύνους της φτώχειας, η καθυστέρηση ενός αποτελεσματικού συστήματος καταγραφής και μέτρησης της φτώχειας, η ανεπάρκεια χρηματοδότησης, ο ελλιπής συντονισμός των αρμόδιων φορέων, η πολυπλοκότητα της διοικητικής οργάνωσης που οδηγεί στην ελλιπή ενημέρωση των ενδιαφερομένων και οι υστερήσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Αλήθεια αυτή που έχουν επιλεγεί από τους Έλληνες Πολίτες να αντιμετωπίζουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα τι κάνουν; Τι μέτρα έχουν ληφθεί για να ανακουφιστεί η ελληνική κοινωνία; Ποια μέτρα έχουν πάρει για να στηριχθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι; Μήπως γνωρίζουν σε τι αριθμό ανέρχονται οι πολίτες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας;

15 σχόλια

  1. μπουλτοζες και κοπτικα στις 4 το πρωι κατακοψανε το δασακι στη κυπρου και πατησιων.οι κατοικοι το πρωι ειδαν 3 διμοιριες ματ να φυλανε τα 45 κομενα αιωνοβια δεντρα και τα πουλια να εχουν καταφυγει στις γυρω κεραιες και ταρατσες.σαικοκιλερ ο κακλαμανης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. TRIANTAFILIA GAMIESE

    MORH PORNH TI PSEUTIES ANEVAZEIS STO PORTAL SOY

    ALLA TI PERIMENEIS APO ENA ARXIDI POY EXEI ANASFALISTOYS YPALHLOYS
    KE TORA TO PEZEI AGROTHS DIOTI TERIAZOUNE STHN ANASFALISTH ERGASIA KE STO NTAVATZILIKI

    RE XAFIE RE E8NIKE PRODOTH
    GIA PIA 2.000.000 AGROTES MILAS RE PETAMENE MHPOS SALEPSES APO TIPOTA AKRIVA GOYSTA.

    3.000.000 EINAI OLH H ERGATIKH DYNAMH THS XORAS MAZI ME TOUS ALODAPOYS KE
    ME HLIKIES APO 15 EOS KE 85 ETON


    MONO E8NKOI PRODOTES TA KANOYN AYTA
    PROPAGANDISTH MPINE

    A NA XA8EIS POYLHMENH POYTANA
    GAMO TON ZAXOPOYLO SOY VROMOPOYSTA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Του πήρε τέσσερεις μήνες να καταλάβει ότι κάτι το μεμπτό υπήρχε στην υπόθεση Βατοπεδίου. Δήλωσε παραπλανηθείς. Αλλά για προανακριτική ούτε κουβέντα. Του πήρε τρία χρόνια (έτσι είχε δηλώσει) να καταλάβει ότι κάτι τρέχει με τις διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων. Αλλά για Εξεταστική για την υπόθεση των γαλάζιων δομημένων ομολόγων, ούτε λόγος. Και για να μην αποκαλύφθεί το πόρισμα Ζορμπά οδήγησε τη χώρα σε εκλογές μέσα στην πύρινη κόλαση.
    2. Τώρα, συμπεριφέρεται σαν να λέει ότι του πήρε πέντε ολόκληρα χρόνια για να καταλάβει πόσο καταστροφική για τον τόπο ήταν Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ οικονομική πολιτική.
    • Δεν το κατάλαβε το 2004, όταν οδηγούσε την Ελλάδα στον παραλογισμό και το διασυρμό της απογραφής και έβαζε τη χώρα στην επιτήρηση.
    • Δεν το κατάλαβε το 2005, όταν το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου υπέβαλαν πρόταση μομφής κατά του κ. Αλογοσκούφη. Τι έκανε τότε ο κ. Καραμανλής; Τι είπε στη Βουλή στις 9 Ιουνίου του 2005; «Ζητώ να μετατραπεί η συζήτηση αυτή σε συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η οικονομία και ο προϋπολογισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. Είναι γενικότερη, συλλογικότερη πολιτική της κυβέρνησης». Έχει απόλυτο δίκιο.
    • Δεν το κατάλαβε ούτε το 2006, ούτε το 2007, ούτε το 2008 όταν εξαπέλυε φοροεπιδρομές κατά των μεσαίων και των ασθενέστερων στρωμάτων. Όταν διέσυρε και πάλι τη χώρα με το κόλπο της αναθεώρησης του ΑΕΠ. Ή όταν ο Υπουργός Οικονομικών του δήλωνε «πιάσαμε πάτο στα έσοδα» (Ιούνιος 2008).
    • Δεν το κατάλαβε ούτε πρόσφατα, πριν πέντε μήνες, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όταν είχαν εξεγερθεί οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι με την κατάργηση του αφορολόγητου των 10.500 ευρώ. Τι είχε πει τότε ο κ. Καραμανλής; Τι είπε στη συνέντευξη τύπου στην Δ.Ε.Θ., στις 7 Σεπτεμβρίου 2008; «Όταν έρχεται η ώρα να πάρεις δύσκολες αποφάσεις και, μεσούσης μιας διεθνούς κρίσης η οποία πλήττει και τη χώρα…. καλείσαι να επιλέξεις- εκλήθην αν θέλετε ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ, ποιος είναι ο προσφορότερος τρόπος να αντιμετωπιστεί. Τόσο πολιτικά, όσο και κοινωνικά και ηθικά, το συμπέρασμα για μένα είναι απλό: Εστιάζεις εκεί που υπάρχουν κέρδη, ή υπεραξίες και εκεί όπου, εν πάση περιπτώσει, εντοπίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό, μεγαλύτερο ζήτημα απόκρυψης φορολογητέας ύλης». Αυτός επέλεξε δηλαδή. Το χαράτσι στα μπλοκάκια και στα εισοδήματα κοντά στα όρια της φτώχιας, ήταν ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ.
    3. Τώρα εξετάζουν, λένε, την κατάργηση της …κατάργησης του αφορολογήτου! Τώρα, λένε, ετοιμάζουν «φιλολαϊκή» στροφή. Ποιον κοροϊδεύουν; Αυτοί δεν ψήφισαν, μόλις πριν είκοσι μέρες, τον προϋπολογισμό των 7,1 δις ευρώ επιπλέον φόρων στους πολίτες; Αυτοί δεν ήταν που απέρριψαν την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για το επίδομα θέρμανσης, το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης στους ασθενέστερους και την αύξηση της επιστροφής του Φ.Π.Α. στους αγρότες από το 7% στο 11%; Αυτοί δεν ήταν που καταψήφισαν τον προηγούμενο Ιούλιο την πρότασή μας για την προστασία των δανειοληπτών; Αυτοί δεν ήταν που λοιδόρησαν τις ολοκληρωμένες 5 δέσμες προτάσεων μας για έξοδο από την κρίση, με αντιμετώπιση της ανεργίας και στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της πραγματικής οικονομίας;
    4. Αυτή η κυβέρνηση πουλάει κουτόχορτο και μας θεωρεί λωτοφάγους. Αλλά οι πολίτες βιώνουν στην καθημερινότητα τους, τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που ακόμη και τώρα δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των πολιτών αλλά για τα νούμερα των δημοσκοπήσεων. Το δυστύχημα για τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση του είναι ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν. Και το δυστύχημα για τον κ. Καραμανλή είναι ότι οι πολίτες πια ξέρουν. Δεν περιμένουν τίποτα από αυτήν την κυβέρνηση. Ζητούν πραγματική αλλαγή πολιτικής. Ζητούν μία κυβέρνηση που κοιτάζει την κοινωνία και όχι την επικοινωνία. Μία Πολιτεία που επενδύει στον άνθρωπο, στην ελπίδα και τη σιγουριά, και όχι στον φόβο και την ανασφάλεια του. Μία Πολιτεία που το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί. Αυτή είναι η ευθύνη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ

    26-01-2009

    Όταν η απερχόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν στην αντιπολίτευση, ο «καταλληλότερος» ( sik) και τα τσιράκια του στις αγροτικές περιφέρειες, (Ζώης, Τσιτουρίδης, Χαρακόπουλος, Κοκκινούλης, Σιδηρόπουλος, κ.λ.π.), περιφερόντουσαν στα μπλόκα των αγροτών και σαν τελάληδες διαλαλούσαν το περίφημο «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά».

    Ενίοτε επεδείκνυαν και τις ικανότητές τους στην οδήγηση των τρακτέρ, όπως ο «κύριος» Χατζηγάκης.

    Παρεμπίπτοντος ο «καταλληλότερος» ( sik), τον «κύριο» Χατζηγάκη τον όρισε Υπουργό Γεωργίας.

    Προφανώς για να τον «ανταμείψει» για τις υπηρεσίες που προσέφερε, ως Υπουργός Δικαιοσύνης, στην Νέα Δημοκρατία και στην απερχόμενη Κυβέρνηση του άτυπου Πρωθυπουργού Σουφλιά., αφού όλοι ήμαστε μάρτυρες του κουκουλώματος στις υποθέσεις (Κουμπάροι, Δομημένα Ομόλογα, Πακιστανοί, Υποκλοπές, Βατοπαίδι κ.λ.π.).

    Ο «καταλληλότερος» ( sik) και τα τσιράκια έπρεπε να γνωρίζουν, ότι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

    Δυστυχώς για τον «καταλληλότερο» ( sik) και τα τσιράκια, τώρα είναι η ώρα που τους ξεβρακώνουν οι προγενέστερες πράξεις τους. Ας πρόσεχαν!!!!!!

    Δυστυχώς για τη χώρα και τους πολίτες το τίμημα που πληρώνουμε και θα πληρώσουμε, εξ αιτίας των ανίκανων που μας κυβερνούν, είναι δυσβάσταχτο

    Ευτυχώς για μας μπορούμε να κρίνουμε πόσο παραμυθατζήδες είναι και να τους «επιβραβεύσουμε» στις επικείμενες εκλογές.

    Ευτυχώς, η ώρα που θα απαλλαγούμε από τον «καταλληλότερο» ( sik) και τα τσιράκια πλησιάζει.


    Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τον Giorgakis τα οικονομικά μας θα ήταν πολύ καλύτερα.

    Οι νέοι θα είχαν όλοι καλοπληρωμένες δουλειές στο αντικείμενο που είχαν σπουδάσει,
    οι συνταξιούχοι θα έπαιρναν σύνταξη 1200 ευρώ τουλάχιστον,
    τα πανεπιστήμιά μας θα έκαναν τόση έρευνα που δεν θα είχαν χρόνο για πορείες και καφετέριες,
    οι έμποροι θα τα κονομούσαν από το άφθονο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών,
    οι εταιρίες δεν θα φοροδιέφευγαν διότι δεν θα ήταν διεφθαρμένοι οι εφοριακοί,
    οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπαιρναν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό (λόγω υψηλής παραγωγικότητας),
    οι τιμές στο supermarket θα ήταν χαμηλές, λόγω του υγειούς ανταγωνισμού και
    οι Λαμπρακο-Μπομπολο-Κοντομηνέοι θα ζητούσαν ακόμη καλύτερες μέρες, διότι, ως γνωστόν, είναι πάντα με
    το λαό.
    Καλό έ;
    Όπως ΑΚΡΙΒΩΣ και τα προηγούμενα 20 πράσινα χρόνια.
    Dear Giorgakis,, δυστυχώς για σένα και τους χρηματοδότες σου, θυμόμαστε.
    Εάν κάνοντας παρθενοραφή νομίζεις ότι θα ξεχάσουμε ότι δούλευες σε οίκο ανοχής, κάνεις λάθος χαζούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι οικονομικοί παράγοντες που ενισχύουν τις ανισότητες είναι οι εξής: o πληθωρισμός,το φορολογικό σύστημα και η φοροδιαφυγή,
    -----------------------------------
    Εσύ τά έγραψες Φαίδωνα.
    Σέ ρωτώ:
    Όταν έβαψες τό σπίτι σου πήρες Αποδειξη
    Παροχής Υπηρεσιών από τόν ελαιοχρωματιστή?
    Δέν χρειάζεται νά συνεχίσω γιά τίς
    Α.Π.Υ. πού δέν πήρες από τό συνεργείο,
    αυτοκινήτων,από τόν υδραυλικό κ.λ.π
    Νά η τεράστια φοροδιαφυγή.
    Αυτοί ποτέ δέν θά κλείσουν δρόμους.
    ΎΠΟΥΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΥΦΑΖΟΥΝ.
    Καί μή μού πείς ότι θά επιβαρυνθείς
    μέ τόν ΦΠΑ.
    ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ.
    Πιό φθηνά θά σού βγεί καί θά βοηθήσεις
    στά θέματα τής ανεργίας καί φοροδιαφυγής.
    Άντε ξυπνάτε,όλα στά πόδια σας τά
    θέλετε.
    Γίνατε πιό μοιρολάτρες από τούς Ρώσους.
    Μέχρι καί οί Τούρκοι απαξιώνουν
    τό κισμέτ.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΚΟΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ???
    ===================================
    ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΚΟΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ???
    ===================================
    ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΚΟΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ???
    ===================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μερικοί τα διαβάζουν αυτά που δημοσιεύουν ; Να ζητήσω απόδειξη από οποιονδήποτε ,αν τα χρήματα μου απο τον ΦΠΑ ,και απο τον φόρο που θα πληρώσει ο ελ. επαγγελματίας πάνε εκεί που πρέπει.Αν τα πάρει πχ. το Υπουργείο Πολιτισμού και τα δώσει ενίσχυση στο σύλλογο "Οι φίλοι του Αη Γιάννη"(υπάρχει ? ή είναι μόνο σφραγίδα ) νοιώθω καραγκιόζης.Έως τα χρήματα απο τον φόρο μου =ΦΠΑ να αξιοποιούνται ... θα το σκεφτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ ....

    ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΕΧΤΕΣ!!!
    ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ
    ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΗ ΔΕΞΙΑ - ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ- ΜΕ ΣΥΝΝΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑTΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ...

    ΛΑΕ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ....
    ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΕΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ....ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ!!

    Σε πρόωρες εκλογές η Ισλανδία


    Ο Γκέιρ Χάαρντε γνωστοποίησε ότι δε θα επιδιώξει την επανεκλογή του
    Ένα χρόνο πριν η Ισλανδία βρισκόταν στην πρώτη θέση της λίστας του ΟΗΕ με τα καλύτερα μέρη για να ζει κανείς.

    Από τη στιγμή, όμως, που οι τρεις μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες κατέρρευσαν, συμπαρασύροντας την εθνική οικονομία στη χρεωκοπία, η άλλοτε εύρωστη Ισλανδία εισήλθε σε καθεστώς πρωτόγνωρης πολιτικής κρίσης με βίαιες αποδοκιμασίες εξοργισμένων διαδηλωτών, ακόμα και πολιορκία του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος υπό το βάρος αυξανόμενων πιέσεων ανακοίνωσε ότι παραιτείται με σκοπό να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στις 9 Μαΐου.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Γκέιρ Χάαρντε, επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας, γνωστοποίησε την απόφασή του να μην επιδιώξει την επανεκλογή του ως ηγέτης του Κόμματος της Ανεξαρτησίας κατά το επόμενο εθνικό συνέδριο, προσθέτοντας ότι ένας νέος ηγέτης θα οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές.

    Οι βουλευτικές εκλογές επρόκειτο να γίνουν κανονικά το 2011, ωστόσο όπως είπε ο Χάαρντε, ιατρική εξέταση αποκάλυψε ότι έχει κακοήθη όγκο στον οισοφάγο και θα
    Σε εκλογές η Ισλανδία
    υποβληθεί σε επέμβαση στο εξωτερικό στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου.

    Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, αν γίνονταν εκλογές τώρα, το κίνημα της Αριστεράς και των Πρασίων θα συγκέντρωνε το 28,5% των ψήφων. Δεύτερο, με 24,3%, θα ερχόταν το Κόμμα Ανεξαρτησίας του κ. Χάαρντε και τρίτοι οι Σοσιαλδημοκράτες με 17%.

    Πολλοί Ισλανδοί, όπως έδειξαν και οι διαδηλώσεις που γίνονται στη χώρα, δεν κρύβουν την βαθύτατη ανησυχία τους για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση η οποία έπληξε τον Οκτώβριο τη χώρα τους, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το νομισματικό και χρηματοπιστωτικό της σύστημα και να χρειασθεί η παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    ΛΑΕ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΝΔΟΥΣ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ "ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ" ΤΩΡΑ!!!

    ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. < <> >
    Κύριε Φαίδωνα Παπάρα

    Πήγαινε ρε μπαγλαμά πρώτα να πληρώσεις το πρόστιμο φοροδιαφυγής σου
    και άσε το ενδιαφέρον σου για τη φτώχεια σε "αυτη που έχουν επιλεγεί . ."
    (όπως το γράφεις)
    Τύφλα!
    < <> >

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρότερο απο όσο νομίζετε. Άκου με δύο λόγια:
    Πριν 5 χρόνια, κάτω απο την πίεση των προβλημάτων (συσσώρευση και μη επίλυση), το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές.
    Ως σήμερα η ΝΔ δεν κατάφερε να λύσει κανένα πρόβλημα. Κατάφερε να συσσωρεύσει και νέα.
    Αύριο, σε μερικές μέρες, θα ξανακληθεί το ΠΑΣΟΚ να επιλύσει περισσότερα απο αυτά που δεν μπόρεσε πρίν 5 χρόνια !!!

    ΤΙ ΛΑΜΠΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. TA ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ......
    ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1981 Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.
    ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ????
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι πρωτιές πάνε σερί σε μερικά πράγματα.



    Για παράδειγμα, οι Έλληνες είμαστε ο μόνος λαός που έχει "διακοποδάνεια". Στις άλλες χώρες άμα δεν έχουν λεφτά μένουν σπίτι τους.

    Άλλη μια καλή πρωτιά είναι η ανεργία, σε συνδυασμό με μερικά εκατομμύρια αλλοδαπών που μόνο άνεργοι δεν είναι....

    Όταν το 81 αντί να χτίζουν σχολές, χτίζανε μπουζουκτσίδικα, το σλόγκαν που κυκλοφορούσε ήταν ότι οι Έλληνες είμαστε οι μεγαλύτεροι γλετζέδες της Ευρώπης.



    Ξαφνικά γίναμε φτωχοί....

    Όχι, φίλοι μου.

    Φτωχοί είμαστε ανέκαθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση