GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας...

. ...έξω από το υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20-22) . " Όλοι οι έκτακτοι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού καλούνται την Τε...

.
...έξω από το υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20-22)
.
" Όλοι οι έκτακτοι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού καλούνται την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου του 2009 και ώρα 9 π.μ. στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν από κοινού όλα τα σωματεία και οι σύλλογοι εκτάκτων εργαζομένων, όλων των ειδικοτήτων, του ΥΠ.ΠΟ.
Εκείνη την ώρα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Δραβίλλας, μετά από ασφυκτική πίεση των εργαζομένων, θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία τους, με αντικείμενο συζήτησης τα οξύτατα προβλήματα των εργαζομένων του ΥΠ.ΠΟ.
Η συνάντηση επιβλήθηκε μετά και την τελευταία απόφαση του Υπουργού να απολύσει το σύνολο του προσωπικού που εργαζόταν με ασφαλιστικά μέτρα στο ΥΠ.ΠΟ. Ταυτόχρονα θα τεθεί το θέμα της ομηρείας των χιλιάδων εργαζομένων του Υπουργείου και θα διεκδικηθεί η άμεση κατάργηση του νόμου Παυλόπουλου, που επιβάλει το 24μηνο ως μέγιστο χρόνο παραμονής στην εργασία μας, καταδικάζοντας τους εργαζομένους στην οριστική ανεργία και τις υποβαθμισμένες Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ στην ολοκληρωτική κατάρρευση.
Οι μεγαλοστομίες του Υπουργού για απόλυτη κάθαρση, κατά τη διάρκεια του Σκανδάλου Ζαχόπουλου, περιορίστηκαν τελικά μόνο στην κατάργηση του Ειδικού Λογαριασμού, με άμεση συνέπεια την υποχρηματοδότηση των Υπηρεσιών και την εκδίωξη των εργαζομένων.
Αγαπητοί συνάδελφοι, τις τελευταίες ημέρες του 2008, περισσότεροι από 3000 συμβασιούχου του Υπουργείου Πολιτισμού απομακρύνθηκαν από την εργασία τους. Σε αυτό συνέβαλε και η λήξη του Γ΄ ΚΠΣ στο οποίο απασχολούνταν η μεγάλη μερίδα των εργαζομένων. Η ίδια τύχη περιμένει και όλους τους εναπομείναντες εργαζομένους, αφού η κυβέρνηση και ο κ. Λιάπης προσωπικά, αντιμετωπίζουν με πρωτοφανή αναλγησία τα οξύτατα προβλήματα μας, και μας απολύει τηλεφωνικά, την ίδια ώρα που επιδεικτικά εγκαινιάζει τα έργα του ΥΠ.ΠΟ στα οποία δώσαμε την ψυχή μας.
Όλοι μαζί έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, να δώσουμε ένα βροντερό παρόν την ώρα της συνάντησης της αντιπροσωπείας μας με τον Γενικό Γραμματέα, για να υπενθυμίσουμε την παρουσία μας και να τονίσουμε την αποφασιστικότητά μας για άμεση επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των εκτάκτων εργαζομένων του ΥΠ.ΠΟ."
-----------------------------------

7 σχόλια

  1. ΟΙ ΑΛΑΒΑΝΟΤΣΙΠΡΟΥΛΗΔΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ;

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΜΕ ΑΝΑΜΕΝΑ ΚΕΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ Η Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΑ;

    ΤΟ ΚΚΕ, ΠΑΜΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕ; ΜΟΥΓΓΑΜΑΡΑ; Η ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕ;

    ΟΥΣΤ ΒΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΑΤΑΤΕ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ.
    ΟΥΣΤ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ.

    ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σταματήσουν όλοι αυτοί οι ρεμπεσκέδες να ζούν σαν παράσιτα από τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου και να πάνε να βρούν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Αυτό όμως δεν το θέλουν γιατί ο ιδιωτικός τομέας σημαίνει πραγματικά εργασία και όχι αργομισθία και το ένα πόδι πάνω στο άλλο.
    Μέχρι τώρα δεν είχαν δουλειά, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ είχαν.
    Τα άλλα δακρύβεχτα περί "εργαζομένων" κλπ ανήκουν στην αρρωστημένη δεκαετία του 80.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΣΕΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΕΚΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ , ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΚΑΤΩΝΕΤΕ ΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ. ΚΑΠΙΟΙ ΣΑΣ ΕΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρωτήστε τον υπουργό που αφήνει άνεργους τόσους εργαζόμενους, σε πόσα έμισθα πόστα έχει τοποθετήσει τον διευθυντή του γραφείου του και
    δεξί του χέρι σε όλες του τις δραστηριότητες (πρώην και νύν)νόμιμες και μή.
    Μέχρι τον Οκτώβριο του 2008 τουλάχιστον πέντε, χώρια τις ειδικές
    ομάδες εργασίας και τις επιτροπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΤΡΕΠΩ:
    ΡΟΧΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ.
    ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒEΤΕ; ΜΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Φίλε, αν σκοτώσουν έναν αστυνομικό, το θέμα αποκλείεται να πάρει τις ίδιες διαστάσεις όπως με το 15χρονο μαθητή». Πριν από λίγες ημέρες, ο Διαμαντής Μαντζούνης είχε πάρει τη χριστουγεννιάτικη άδειά του και είχε κατέβει στην Κυπαρισσία για να δει τους συγγενείς και τους παιδικούς του φίλους. Δεν μπορούσε βέβαια να διανοηθεί ότι το -παρ’ ολίγον- θύμα, για το οποίο μιλούσε στην «πρόβλεψη» που έκανε τότε σε ένα φίλο του, θα ήταν ο ίδιος.
    Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ο 21χρονος αστυνομικός πραγματοποιούσε μαζί με δύο συναδέλφους του περιπολία έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, στα Εξάρχεια. Ξαφνικά διακρίνει δύο ενόπλους να τους σημαδεύουν από μακριά. Τα...

    αντανακλαστικά που επιδεικνύει είναι υποδειγματικά, όπως και η αίσθηση αλληλλεγγύης. «Καλυφθείτε, πέστε κάτω!», φωνάζει αμέσως. Ο ίδιος δεν πρόλαβε να προστατευθεί. Οι σφαίρες του καλάσνικοφ τον τραυμάτισαν βαριά.
    Συμμετείχε στη φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου, όπου έπαιζε τα αγαπημένα του κρουστά. Την τοπική ταβέρνα, όπου δούλευε αρκετά καλοκαίρια ως σερβιτόρος, για να κερδίζει το χαρτζιλίκι του.
    Η αποτυχία του να εισαχθεί με την πρώτη προσπάθεια στη σχολή αστυφυλάκων δεν πτόησε το «πάντα γελαστό» και «ιδιαίτερα ευαίσθητο» παιδί, όπως μας τον περιγράφουν φίλοι και συμμαθητές του. Ηρεμος, εργατικός και υπομονετικός, όπως τον ήξεραν όλοι, πέρασε εκ νέου τη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και πέτυχε στην ανώτερη σχολή που τόσο επιθυμούσε, στο τμήμα της Κρήτης. Τον Οκτώβριο του 2008 ολοκλήρωσε με επιτυχία τα πέντε εξάμηνα φοίτησης, με την πολύτιμη -οικονομική και ηθική- αρωγή της μεγαλύτερης αδερφής του, Αριστέας. Επειτα από μια σύντομη σκληρή εκπαίδευση «δρόμου» φόρεσε τη στολή των ΜΑΤ.
    Έπεσε σχεδόν αμέσως στα βαθιά – στους δρόμους της φωτιάς, στην Αθήνα των πρωτοφανών ταραχών του Δεκεμβρίου. Οι γονείς του αγωνιούσαν και του τηλεφωνούσαν σχεδόν καθημερινά. Ο ίδιος δεν φάνηκε να φοβάται ούτε στιγμή. «Μην ανησυχείτε», τους έλεγε.
    Η σκληρή ειρωνεία της τύχης; Ο αστυφύλακας Διαμαντής Μαντζούνης, συγγενής του και συνονόματος, είχε πέσει νεκρός από πυρά αγνώστου το 1976, εν ώρα υπηρεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση