GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια αποκαλυπτική μαρτυρία...

Η τουρκική βαρβαρότητα στο Κυπριακό και η ελληνική γραμμή (1974). Με αφορμή τις δηλώσεις Ολγκατς. . Γράφει ο Ιων Στεριώτης Έφεδρος Αξιωματι...

Η τουρκική βαρβαρότητα στο Κυπριακό και η ελληνική γραμμή (1974). Με αφορμή τις δηλώσεις Ολγκατς.
.
Γράφει ο Ιων Στεριώτης
Έφεδρος Αξιωματικός Π.Ν.
.
Οι δηλώσεις του Τούρκου ηθοποιού, που ξεσκέπασαν τις τουρκικές βαρβαρότητες του 1974 στην Κύπρο, εξέπληξαν τους Ευρωπαίους πολίτες και ολόκληρο τον κόσμο αλλά όχι όσους ζήσαμε λεπτό προς λεπτό εκείνες τις στιγμές.
Τον Ιούλιο 1974 επιστρατεύτηκα λόγω της ειδικότητος μου σαν Έφεδρος Μάχιμος Αξιωματικός Πληροφοριών Μάχης και υπηρέτησα στην Αίθουσα Επιχειρήσεων τόσο στο Πεντάγωνο όσο και στο Στρατηγείο Επιχειρήσεων. Λεπτό προς λεπτό λάμβανα, λόγω της θέσεως μου, όλα τα απόρρητα σήματα της τότε ΚΥΠ αλλά και αποκρυπτογραφημένα μηνύματα των Τούρκων.
Μου είχε κάνει εντύπωση η θηριωδία και ο ζωώδης τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζαν όχι μόνον τους Ελληνοκυπρίους και Έλληνες αιχμαλώτους αλλά και τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους και τα παιδιά. Οι Κυπριακές και οι Ελληνικές Δυνάμεις είχαν την σαφή εντολή να πιάσουν όσον γίνεται περισσότερους Τούρκους στρατιώτες σαν αιχμαλώτους πολέμου, όχι μόνο σύμφωνα με τις Συνθήκες της Γενεύης αλλά και για καθαρά πρακτικούς λόγους, δηλαδή για την ανταλλαγή αιχμαλώτων μετά το πέρας των εχθροπραξιών. Οι Τούρκοι αντίθετα λες και είχαν εντολή για πλήρη εξόντωση των Ελληνοκυπρίων και οι μέθοδοι ήσαν απλοί. Δολοφονία επί τόπου των πάντων και ταφή σε λάκους. Χωρίς διάκριση. Και από παντού μας ανέφεραν βιασμούς - όχι μονάχα γυναικών, εμπρησμούς, δολοφονίες.
Η πολιτική αλλαγή, που γινόταν παράλληλα στην Ελλάδα δεν επέτρεπε τότε να καταγγελθούν με δριμύτητα οι βιαιότητες των Τούρκων σε βάρος των αμάχων, προκειμένου να βρεθούν διπλωματικές λύσεις μέσω ΟΗΕ. Δυστυχώς οι Ελληνικές Δυνάμεις ήσαν τελείως απροετοίμαστες από την Χούντα τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο, γιατί οι Συνταγματάρχες πίστευαν τυφλά ότι οι "Αμερικανοί φυλάνε τα σύνορα μας" και δεν πρόκειται οι Τούρκοι να κινηθούν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι Τούρκοι να κινούνται με άνεση σε ολόκληρο το Αιγαίο, τα ελληνικά υποβρύχια να υποχρεώνονται από τις Αμερικανικές Δυνάμεις να γυρίσουν στην Σαλαμίνα και η Ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού να μην ξέρει που βρίσκονται τα ελληνικά Πολεμικά. Κανένα Επιχειρησιακό σχέδιο δεν υπήρχε και η Κυβέρνηση Καραμανλή πρώτη έδωσε εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις να συντάξουν το Επιχειρησιακό Σχέδιο "Ε" για την προστασία της Ελληνικής Επικράτειας.

10 σχόλια

  1. ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ;
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΙΝΕ Ο ΟΗΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΣ;
    ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ;
    ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΡΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητέ κυριε μην εκπλαγήτε αν δούμε μια απ τα ίδια, δηλαδή και νεα τουρκική εισβολή σε καποιο άλλο ελληνικό νησί.
    τέτοιες θηριωδίες πάντως γίγονται απ όλους τους εμπλεκόμενουε σε καιρό πολέμου.
    και εμείς έχουμε κανει τέτοιες μπορεί και χειρότερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το όνομα Παπαδόπουλος μπορεί να δοθεί σε ένα οποιοδήποτε αλλοδαπό τσογλάνι!
    Δεν αποκλείεται να πρόκειται για τουρκαλβανό που οι χριστιανοεβραίοι παπάδες τον βάφτησαν έτσι για να περνιέται για Έλληνας!
    Όπως μάς τα λέει ο φίλος εδώ, η συμπεριφορά τού δικτάτορα παραπέμπει σε μια τέτοια περίπτωση αλλοδαπού και βαλτού από γερμανούς των ΗΠΑ - για να ζημιωθεί η Ελλάδα παντοιοτρόπως!

    Την αρβανιτιά και τους γερμανούς πρέπει κανείς να τους προσέχει ιδιαίτερα, όσο και τους μογγόλους!

    Η Βόρεια Ήπειρος ακόμα υποφέρει από τέτοια λατινοαλβανικά αποβράσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -----------------------

    αγαπητέ κυριε μην εκπλαγήτε αν δούμε μια απ τα ίδια, δηλαδή και νεα τουρκική εισβολή σε καποιο άλλο ελληνικό νησί.
    τέτοιες θηριωδίες πάντως γίγονται απ όλους τους εμπλεκόμενουε σε καιρό πολέμου.
    και εμείς έχουμε κανει τέτοιες μπορεί και χειρότερες.

    26 Ιανουάριος 2009 8:40 μμ
    ----------------------

    Εσένα ποιός σού τα είπε αυτά, μήπως η βουλγαρική σου ΚΟΒΑ?
    Άντε και πηδήξου ρε σκατό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καί τώρα έχουμε υποβρύχια,κρατάμε
    τά παλιά.
    Αυτά πού γέρνουν,ευτυχώς τά αγόρασαν
    οί Πολωνοί καί σκαπουλάραμε τεράστιο
    χρηματικό ποσό πού οφείλαμε στούς
    Γερμανούς επί τή παραδόση.
    Τουλάχιστον σ΄αυτά τά θέματα δέν
    υπάρχει πολιτική μιζέρια.
    Αναστάσης(Άκη είσαι έτοιμος γιά....
    τά νέα όπλα?).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γιατί νομίζετε ότι σήμερα είναι καλύτερα τα πράγματα;
    οι κυβερνήσεις είναι ακόμα πιο ξεφτιλισμένες, ακόμα πιο πουλημένες, και ο στρατός ένα τεράστιο μπουρδέλο χωρίς ίχνος αξιοπιστίας.
    όποιος έχει πάει φαντάρος τα έχει δει αυτά.
    μέχρι τη Λάρισα θα φτάσουν σε 3 μέρες.

    Αντίοχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. επιτέλους να βγείτε ΟΛΟΙ κ να φωνάξετε δυνατά τι συνέβει τότε... ας μάθουμε όλοι "από πρώτο χέρι" τα γεγονότα κ όχι από ιστορικούς που δεν γνωρίζουμε τι συμφέροντα εξυπηρετούν...!!!! έστω κ ας είναι αργά (καλύτερα από ποτέ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιό σχέδιο Ε και κολοκύθια.Άν και ήμουν παιδί θυμάμαι τον πατέρα μου που επιστρατεύτηκε και γύρισε πίσω αμέσως.Δεν έπρεπε να καθήσει κανά μήνα με όπλο για να δουν την εξέλιξη των γεγονότων ? Απλώς είπαν στον γέρο Κυβερνήτη οι Ατλαντικοί¨Κάνε τουμπεκί και το ρυθμίζουμε εμείς"
    Εξ ου και το " Η Κύπρος είναι μακριά".Τι χτύπημα να έκαναν οι Τούρκοι στην Ελλάδα όταν απο ομολογίες αξιωματικών της Τουρκίας μαθαίνουμε ότι είχαν μαζέψει στρατό στην Ανατολική Θράκη γιατί φοβόντουσαν το ενδεχόμενο να επιτεθούμε εμείς στην Τουρκία.Ακου σχέδιο Ε !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 26 Ιανουάριος 2009 10:47 μμ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΤΗΝΟΙ, ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΤΤΙΛΕΣ ΠΟΥ ΣΦΑΞΑΝ 2000 ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ Β ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΦΑΞΑΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ...ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΑΝ Ο ΔΕΙΛΟΣ ΠΙΑΣΕΙ ΟΠΛΟ (ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ Η Ο ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ) ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΡΑΣ.
    ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΦΟΝΙΑ.
    ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ?
    ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.
    ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΥΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση