GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαν απόψε ο Γλέζος και ο Σάντας...

Γράφει ο Δρ. Νίκος Κρεμμύδας . Μέσα στήν δίνη των σκανδάλων καί της σκανδαλολογίας, με την τηλεόραση πάντα ανοιχτή, - πώς θα ζήσουμε χωρίς ...

Γράφει ο Δρ. Νίκος Κρεμμύδας
.
Μέσα στήν δίνη των σκανδάλων καί της σκανδαλολογίας, με την τηλεόραση πάντα ανοιχτή, - πώς θα ζήσουμε χωρίς τα φλύαρα πρωινάδικα ή την Πετρούλα,.., άλλωστε μέσα στην οικονομική κρίση, είναι η μόνη διασκέδαση πού έμεινε ..τσάμπα , καί μετά το θέατρο του debate των πολιτικών αρχηγών, όπου η ...φωτογένεια κι η εφράδεια είναι το κύριο κριτήριο γιά το αν είναι ικανοί να πάρουν την τύχη αυτού του έρμου τόπου στά χέρια τους, ξεχνάμε κάποια γεγονότα πού πέρα από σκοπιμότητες καί υποκρισίες , από όπου καί αν προέρχονται θα έπρεπε να μας εμπνέουν...
Σαν απόψε το βράδυ λοιπόν, μεταξύ δηλαδή της 30ης και της 31ης Μάη του 1941, δύο εικοσάχρονα παλικάρια, δυο νέοι φοιτητές, μέσα στην "τρέλα" της νιότης τους, αψήφησαν τον κίνδυνο και τον κατακτητή και προέβηκαν στην πρώτη αντιστασιακή πράξη κατά των στρατευμάτων της Γερμανικής κατοχής. Ήταν ο Μανόλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας που με κίνδυνο για την ζωή τους, σκαρφάλωσαν στην Ακρόπολη και κατέβασαν τη Χιτλερική Σημαία. Το κατόρθωμα τους ήταν βάλσαμο για τις φοβισμένες ψυχές της υποδουλωμένης Αθήνας και η απαρχή της δημιουργίας της εθνικής αντίστασης. Η πράξη τους ακόμη και σήμερα είναι και πρέπει να αποτελεί λαμπρό παράδειγμα σε όλους μας και ειδικά για τους νεότερους. Χωρίς ρίσκο και χωρίς τόλμη δεν μπορείς να κερδίσεις κανένα αγώνα της ζωής μικρό ή μεγάλο.
Η νύχτα της 30ης Μάη του 1941 δεν ήταν ποτέ σκοτεινή αλλά ένα άσβεστο λυχνάρι στη σκέψη κάθε ελεύθερου ανθρώπου….
ΥΓ. Η φωτογραφία δείχνει τον Απόστολο Σάντα να καταθέτει στεφάνι… πάντα αυτή η ...ανισότητα προβολής μεταξύ Γλέζου και Σάντα με ενοχλούσε...

19 σχόλια

  1. Μη γίνεστε θύματα του μεγάλου σχεδίου της συμμορίας Καραμανλή , Λούλη που προσπαθεί με θεμιτά και αθέμιτα μέσα να στρέψει το μεγάλο ποτάμι της οργής απέναντι στο μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα που κυβέρνησε ποτέ , τον επικίνδυνο εχθρό της Ελλάδας και να δείξει την αδιαφορία τάχα του κόσμου υπαγορεύοντας στον Έλληνα πολίτη να προτιμήσει τις παραλίες και την αδιαφορία .
    Έχει φροντίσει σε συνεννόηση με τους δημοσκόπους για την περίπτωση που ο πολίτης φτάσει στην κάλπη να δείξει την οργή του στηρίζοντας το κόμμα των οικολόγων ένα κόμμα που δεν υπήρχε ούτε κανείς ήξερε ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από το όνομα οικολόγοι και οι δημοσκόποι του έδιναν μεγάλα ποσοστά .
    Σε όλη αυτή την τραγική φαρσοκωμωδία σε βάρος του Ελληνικού λαού συμμετέχει το συγκρότημα Λαμπράκη μέσω του Βήματος και με πληρωμένα τσιράκια τύπου Πρετεντέρη κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να μειώσουν στα μάτια του Ελληνικού λαού το Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και να δώσουν αξία στη συμμορία των απατεώνων που σήμερα κυβερνά για να συνεχίσει το ληστρικό έργο του ξεπουλήματος της Ελλάδας μας σε μεγαλοαπατεώνες Νεοκοσκωτάδες που καραδοκούν να πάρουν στα χέρια τους τον τομέα της Υγείας και της Παιδείας που συστηματικά απαξιώνεται από ανίκανους υπουργούς βάζοντας σε υποθήκη το μέλλον όλων των γενεών .
    Το μεγάλο σχέδιο της συμμορίας Καραμανλή Λούλη δεν πρέπει να περάσει.
    Ελάτε να στείλουμε ολοι μαζί το μήνυμα της αντίστασης στα σχέδια ξεπουλήματος της Ελλάδας .

    Ολοι μαζί πάμε κάλπη.
    Ψηφίζουμε ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    Στηρίζουμε το Γιώργο Παπανδρέου.

    ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα δύο μούτρα λένε ψέμματα!

    Κοντά είναι όμως τα ποδάρια των ψεμμάτων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 11 % η διαφορά

    9 ευρωβουλευτες Πασοκ

    Μικρή η αποχή

    Τον Πασοκ είναι σοσιαλιστικο και οικολογικό κίνημα

    Σας το λέει ο Δρ Κουτσούκος

    Μην ακούτε τις "δηθεν δημοσκοπίσεις"

    Κάποιοι "κόβουν κορδέλλες" για τα έργα άλλων !!

    ΄Ολοι στις κάλπες

    Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνα με την διήγηση, όλα έγιναν βράδυ. Τι έγινε τότε και οι κατακτητές ειδικά εκείνο το βράδυ δεν υπέστειλλαν την σημαία τους με τη δύση του ηλίου, όπως συμβαίνει πάντοτε και σε όλους τους στρατους στον κόσμο? Ποιός θα μου απαντήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάββατο, 30 Μάϊος 2009
    Προσωπική μαρτυρία-καταγγελία ενός ξένου φωτορεπόρτερ

    Παράνομη 24ωρη σύλληψη στην Αθήνα
    Το όνομα μου είναι Daniel Patino Flor, είμαι από το Εκουαδόρ και δουλεύω σαν φωτορεπόρτερ από το 2004 για διάφορες εφημερίδες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης. Από το 2007 ζω στην Βαρκελώνη όπου τελειώνω το μάστερ μου. Στις 22 Μαΐου με συνέλαβε η αστυνομία στην Αθήνα ενώ κάλυπτα την διαμαρτυρία των μουσουλμάνων μεταναστών κοντά στην πλατεία Ομονοίας. Ακολουθεί μια λεπτομερή παρουσίαση των γεγονότων...



    Η διαμαρτυρία και η σύλληψη
    Στις 14 Μαΐου 2009 έφτασα στην Αθήνα με σκοπό μέσα σε 10 μέρες να φωτογραφίσω την πόλη. Επισκέφθηκα τις γειτονιές Εξάρχεια, Μοναστηράκι, Πλάκα, Ομόνοια, Γκάζι, Λυκαβηττός και Ακρόπολη. Στις 22 Μαΐου στις 16:40 κατευθυνόμουν στο Σύνταγμα για ένα φωτορεπορτάζ στην Ερμού μέχρι το Μοναστηράκι. Ενώ το λεωφορείο κατευθυνόταν στο Σύνταγμα η αστυνομία είχε κλείσει το δρόμο και ο οδηγός πρότεινε να περπατήσουμε μέχρι το Σύνταγμα. Όταν έφτασα στην Βουλή πρόσεξα ότι μια διμοιρία της αστυνομίας κατευθυνόταν προς μια ομάδα διαδηλωτών.

    Οι διαδηλωτές απάντησαν πετώντας πέτρες, κατέλαβαν τον δρόμο και απώθησαν τις αστυνομικές δυνάμεις. Μια άλλη ομάδα αστυνομικών εμφανίστηκε και πέταξε δακρυγόνα. Συνέχισα να φωτογραφίζω και στάθηκα σε μια πλευρά όπου υπήρχε αστυνομία και δημοσιογράφοι, ενώ η πλατεία είχε γεμίσει δακρυγόνα.

    Γύρω στις 18:00 οι διαδηλωτές κατευθύνονταν προς την Ομόνοια, φωνάζοντας συνθήματα σε σχάση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το σεβασμό του Ισλάμ. Την προηγούμενη μέρα ένας αστυνομικός ενώ έλεγχε τα έγγραφα ενός μουσουλμάνου του πήρε το Κοράνι, (μπροστά στην γυναίκα και το παιδί του) το πέταξε και το πάτησε. Ενώ οι διαδηλωτές συνέχιζαν την πορεία διαμαρτυρίας, χάθηκε ο έλεγχος και άρχισαν να σπάνε ιδιωτική και δημόσια περιουσία. Οι δρόμοι είχαν γεμίσει δακρυγόνα και φωτιές και ο κόσμος έτρεχε προς κάθε κατεύθυνση. Όλη αυτή την ώρα φωτογράφιζα τα γεγονότα.

    Στις 18:45 μια νέα ομάδα αστυνομικών κατέφθασε με μηχανές. Από την αρχή είδα τις άγριες διαθέσεις τους και πράγματι ξεκίνησαν μια βίαιη καταστολή απέναντι στους διαδηλωτές και όποιον άλλον βρισκόταν εκεί. Ακινητοποιούσαν τον κόσμο χτυπώντας τον, συλλάμβαναν τους πάντες, και καθώς οδηγούσαν τον κόσμο στην άλλη πλευρά του δρόμου τους έδερναν όλους.

    Ενώ φωτογράφιζα τα γεγονότα, ένας αστυνομικός ήρθε από πίσω μου και απείλησε να με χτυπήσει αν δεν τον ακολουθούσα, με χτύπησε στα πόδια και με έριξε στο πάτωμα για να μου βάλει χειροπέδες. Ενώ προσπαθούσα να του δείξω την δημοσιογραφική μου ταυτότητα, με έριξε στο πάτωμα με το πόδι του πάνω στο λαιμό μου. Ούρλιαζα δείχνοντας του την κάμερα μου και το διαβατήριο μου, αλλά δεν με άκουγε, ενώ πλησίασε ένας άλλος αστυνομικός (προφανώς ανώτερος του) που του ζήτησε να με απελευθερώσει.

    Σηκώθηκα, έτρεξα στην άλλη πλευρά του δρόμου και απομακρύνθηκα αρκετά από τον συγκεκριμένο αστυνομικό. Περπάτησα 100 μέτρα, σταμάτησα να δω που είχα δεχθεί χτυπήματα και να ελέγξω τον εξοπλισμό μου. Ενώ κοιτούσα τις συλλήψεις που έκανε η αστυνομία, ένας αστυνομικός με πλησίασε από πίσω με έπιασε από το πουκάμισο, μου πήρε την κάμερα και με έσπρωξε μέσα σε ένα βαν μαζί με άλλους κρατούμενους, η ώρα ήταν 19:30.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συνεχεια

    Στα Ελληνικά κρατητήρια με μετέφεραν μαζί με τους υπόλοιπους κρατούμενους (ένας από αυτούς ήταν ένα παιδί 13 ετών). Με γροθιές μας χτυπούσαν ενώ ανεβαίναμε στον 6ο όροφο. Οι αστυνομικοί κράτησαν τη κάμερα μου και τις κάρτες μνήμης και με έψαξαν 8 φορές. Πέταξαν κάτω όλο το περιεχόμενο της τσάντας μου και με ανάγκασαν να γδυθώ. Αφού ντύθηκα με ανέβασαν στον 12ο όροφο.

    Στο ασανσέρ οι αστυνομικοί με έβριζαν στα Αγγλικά (δεν ήταν μεγαλύτεροι από 25 χρονών) “fuck you, mother fuckers, I will fuck your mother, and so on.” Καθώς με έβριζαν με χτυπούσαν στο κεφάλι και στο στομάχι. Το ασανσέρ σταμάτησε και μπήκε μέσα ένας πενηντάρης αστυνομικός, υποθέτω ότι του είπαν ότι είμαι φωτογράφος (κατάλαβα την λέξη φωτογράφος στα Ελληνικά). Ο αστυνομικός με κοίταξε, έβγαλε ένα μαχαίρι από τη ζώνη του και απειλώντας με είπε: “I will cut your balls and fuck you in the ass”. Οι άλλοι γέλασαν και τον ευχαρίστησαν για την "παράσταση".

    Όταν φτάσαμε στο 12ο όροφο καθώς πηγαίναμε στο διάδρομο με κλότσησαν στους αστραγάλους, και με τους αγκώνες τους με χτύπησαν στο στήθος, το κεφάλι και το λαιμό. Με ξαναέψαξαν, πετώντας τα πράγματα από την τσάντα μου. Ζήτησα πολλές φορές να μιλήσω με κάποιο ανώτερο αξιωματικό αλλά κάθε φορά με χτυπούσαν περισσότερο. Τους έδειξα το διαβατήριο μου και ζήτησα να αναγνωρίσουν ότι είμαι φωτορεπόρτερ από το εξωτερικό αλλά μου πέταξαν το διαβατήριο και μου είπαν να μην μιλάω.

    Περίμενα πολύ ώρα χωρίς να γνωρίζω τι γίνεται. Μετά από 6 ώρες με πήγαν στα κρατητήρια μαζί με τους υπόλοιπους κρατούμενους, μου επέστρεψαν την κάμερα μαζί με τις κάρτες μνήμες που είχαν όμως διαγράψει το περιεχόμενο τους. Στις 24:30 τηλεφώνησα στους φίλους μου στην Αθήνα και τους ενημέρωσα για το τι γινόταν. Εκείνοι μου βρήκαν δικηγόρο και μίλησαν με την πρεσβεία του Εκουαδόρ για το τι συνέβαινε. Στις 02:00 είδα το δικηγόρο που μου είπε ότι όλες οι φωτογραφίες μου είχαν αντιγραφεί σε ένα DVD και ότι πιθανότατα θα με κατηγορούσαν για "πρόκληση ταραχών". Την επόμενη μέρα η υποψία του επαληθεύτηκε.

    Συναντήθηκα με το δικηγόρο που θα αναλάμβανε την υπόθεση μου και μου είπε ότι η Ελληνική Αστυνομία με κατηγορούσε " ότι ήμουν μέλος μιας ομάδας 12 ατόμων που ξεκίνησαν τις ταραχές". Πουθενά στην κατηγορία δεν αναφερόταν ότι είμαι φωτογράφος από το Εκουαδόρ, ότι μένω στην Ισπανία όπου κάνω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές. Στις 16:30 πήγαμε στο δικαστήριο, όπου ο δικηγόρος μου πιστοποίησε ότι είμαι φωτογράφος, κάτοικος Ισπανίας και μεταπτυχιακός φοιτητής, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση μου αλλά η δίκη θα γίνει αυτή τη βδομάδα.


    Κλείνοντας...
    Ευχαριστώ εκ βαθέως όλους εκείνους στην Βαρκελώνη και Αθήνα που χωρίς όρους με βοήθησαν και συνέβαλαν στην απελευθέρωση μου. Την κυβέρνηση του Εκουαδόρ και τους αντιπροσώπους της στην Αθήνα για τον επαγγελματισμό και την ταχύτητα με την οποία χειρίστηκαν την υπόθεση μου. Τους δικηγόρους που με υπερασπίστηκαν και την Ελληνική Ένωση φωτογράφων για την παρέμβαση της. Ελπίζω όλοι εσείς που διαβάζετε την δήλωση μου να προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να μην μείνει αυτή η πράξη ατιμώρητη. Μην διστάσετε να πάρετε πρωτοβουλίες για την προάσπιση των ανθρώπινων
    δικαιωμάτων και την ελευθερία του Τύπου για όλους τους φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους του κόσμου.
    Επικοινωνία:
    daniel_patino_flor@yahoo.com

    http://koutipandoras.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ως Έλλην πολίτης, και διατελών εις πλήρη επίγνωση των συνεπειών της δηλώσεως μου, έχων σώας τας φρένας, και κάτοικος αυτής της χώρα, της Ελλάδος, και θέτοντας την ατομικήν μου ευθύνη, υπεράνω του ατομικού μου συμφέροντος, ως άλλος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, δηλώνω ευθαρσώς και απεριφράστως, ότι αναλαμβάνω πλήρως την πολιτικήν ευθύνη όσων κακώς διεπράχθησαν κατά την διακυβέρνησην της χώρας από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.
    Ο δε λόγος που με ώθησε προς αυτό το ακραίο έως τραγικό δια τα συμφέροντα μου διάβημα είναι το γεγονός, ότι Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κωνσταντίνος Καραμανλής, προέβη εις το αυτό ομιλών προς όλους τους Έλληνες κατά την Τηλεοπτικήν του Μονομαχία με τους λοιπούς Πολιτικούς Αρχηγούς.
    Πλην όμως κρίνων ότι δύναται να φθαρεί η Εικόνα του από αυτήν του την δήλωση, απεφάσισα εγώ ο ταπεινός, όπως εγώ σύρω και επωμισθώ αντ’ αυτού την βαρύτατη αυτήν, ένεκα Βατοπεδίου, ένεκα Δομημένων Ομολόγων, ένεκα Γερμανού, ένεκα SIEMENS, ένεκα , ένεκα, ένεκα, ουκ έστιν αριθμός, εύθύνην αυτήν, και απαλλάξω αυτόν, ίνα απροσκόπτως συνεχίσει και προσθέσει εις, Ένεκα, πράξεις ικανές αναλήψεως Πολιτικής Ευθύνης.
    Ο Έλλην Πολίτης.
    Αέρας Κοπανιστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή πλησιάζουν εκλογές τα παλικαράκια της Δεξιάς στα τηλεπαράθυρα και ραδιόφωνα έχουν βγάλει στην επιφάνια την υπόθεση του χρηματιστηρίου, και την παπαγαλίζουν διαρκώς.
    Γιατί δεν βρίσκετε ένας κόπανος δημοσιογράφος να τους ρωτήσει για ποιο λόγο όταν ήρθαν στην εξουσία το 2004 δεν κοίταξαν αυτήν την υπόθεση και δικαστικά και μέσα στην Βουλή;
    Μήπως γιατί αυτοί που δημιούργησαν την φούσκα ήταν οι 99 στους εκατό δική της άνθρωποι, κάνανε την λουμπινιά τους και μετά τα φορτώσανε στον Σημίτη και στο Πασόκ;
    Μήπως γι’ αυτόν τον λόγο δεν το άγγιξαν καθόλου επί της ουσίας;
    Εμ.. είναι πολλά τα λεφτά Άρη, και οι άνθρωποι δικά μας παιδιά, τι ψάχνουμε, να βγάλουμε τα μάτια μας, άστα καλά είναι, στο Πασόκ έχουν πάθει πλάκα και δεν μπορούν ούτε να σκεφτούν, σκάστε.
    Το ίδιο σκηνικό δεν είχε στηθεί και με τον Κοσκωτά;
    Δικό τους παιδί γαλουχημένο από αυτούς, Δεξιούλης, και έχοντας όλη την βοήθεια των Δεξιών οικονομικών παραγόντων έγινε τραπεζίτης.
    Έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος;
    Και μετά τι; Έκανε ότι έκανε, βάση δικού τους σχεδίου, και τα φόρτωσαν στο Πασόκ, γιατί αυτό ήταν το σχέδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΡΟΩΘΟΥΣΕ ΓΚΛΕΖΟ. Ο ΣΑΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΨΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΣΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. gia ton fantaro pou epese apo tin akropoli molis bikan oi germanoi stin athina den milaei kaneis.den prolave na kanei kariera san antistasiakos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάθε άποψη, ενοχλητική.
    Κάθε κίνηση, αναποτελεσματική.
    Κάθε πρωτοβουλία, άσκοπη.
    Κάθε άνομο συμφέρον, εξυπηρετούμενο.

    Κάθε πέντε χρονάκια, μία μόνο Κυριακή, Πολίτες.

    Μαριέττα Γιαννάκου-Κουτσίκου,
    εσείς την καταψηφίσατε, εμείς την διορίζουμε.

    Ότι κι αν λέτε, ότι κι αν κάνετε, εμείς στα παπάρια μας!

    Ευρωεκλογές 2009,
    για μια Ελλάδα συνωστισμένη,
    για μια Ευρώπη πολιτών… εντελώς για τον πούτσο!

    «δημοκρατία» νέα,
    Με την φιλία Χριστοφοράκου και την χορηγία της Μίζενς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι Bloopers team είναι ΕΒΡΑΙΟΙ και υποστηρίζουν τον Γιωργάκη Τζέφρυ Γκούφη.
    Οι Bloopers team είχαν γράψει
    הביצים שלנו להפליץ = κλάσε μας τα αρχίδια
    ΣΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ

    Τώρα μετά από αυτή την γκάφα που έκαναν και μετά από τόση κούραση για να στηρίξουν τον Γιωργάκη είναι διακοπές στο Αουσβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ως γνωστόν ο στρατός της κάθε χώρας το πρωί ανεβάζει τη σημαία
    και το βράδυ την κατεβάζει.
    Το πως κάποιος κατέβασε μία σημαία
    που δεν υπήρχε στο κοντάρι, σηκώνει συζήτηση..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μες στην νύχτα...
    Αναριχήθηκανστην Ακρόπολη...
    Υπέστειλαν, υπεσταλμένη σημαία...
    Παρουσία φρουρού...
    Πέταξαν-έκρυψαν σε μια σχισμή-πηδάδι , μιά σημαία διαστάσεων 4Χ6 μέτρα. 24 τετραγωνικά μέτρα πανί...
    Μετά την απελευθέρωση η σημαία δεν βρέθηκε πουθενά...
    Πετάει ο γάϊδαρος?
    ΠΕΤΑΕΙ - ΠΕΤΑΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το αιφνιδιαστικό και πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, με το πρόσχημα των ευρωεκλογών, αποδεικνύει την ακραία αστάθεια του πολιτικού συστήματος.Παρόλο που η πρωτοβουλία του Καραμανλή έχει αυταρχικά και «βοναπαρτιστικά» χαρακτηριστικά, αποτελεί απόδειξη αδυναμίας και όχι δύναμης.
    Η κυβέρνηση επιδίωξε και πέτυχε, με αυτόν τον ακραία αυθαίρετο τρόπο, την παραγραφή των ποινικών ευθυνών μεγαλοστελεχών της για τα σκάνδαλα της περιόδου από το 2004 μέχρι σήμερα (ομόλογα, Βατοπέδι, Παυλίδης κ.ά.). Όμως, το πέτυχε με μεγάλο κόστος: Η τεράστια πλειοψηφία του κόσμου –ακόμα και το 40% των ψηφοφόρων της ΝΔ– κατανόησαν την πρωτοβουλία Καραμανλή ως μια βίαιη πράξη συγκάλυψης.
    Η κυβέρνηση επιδίωξε και πέτυχε να σταματήσει τη συνέχεια της συζήτησης στη Βουλή για νέα μεγάλα σκάνδαλα που έχει θρέψει η πολιτική των αντιμεταρρυθμίσεων (Ζίμενς, Γερμανός κ.ά.). Όμως, επίσης με μεγάλο κόστος, η συνέχεια των αποκαλύψεων και της δημόσιας συζήτησης για τα σκάνδαλα είναι απλώς αναπόφευκτη.
    Ο Καραμανλής, για να σώσει το κόμμα του, δε δίστασε «να παίξει με τους θεσμούς». Στην πρώτη φάση, αξιοποιώντας τον Σανιδά ως κομματάρχη της ΝΔ, ανέδειξε στα μάτια του κόσμου πολύτιμες αλήθειες για την, τάχα, ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Kλείνοντας εσπευσμένα και βίαια τη βουλή, οδηγεί μαζικά τμήματα του κόσμου σε σωστά και σκληρά συμπεράσματα για την αξία του κοινοβουλευτικού παιχνιδιού. Η κυβέρνηση, θυσιάζοντας τέτοιες «αξίες» των αστικών ιδεών, αγοράζει απλώς χρόνο. Ελπίζει να ηττηθεί στις ευρωεκλογές μόνο με 3% και στη συνέχεια να ανακάμψει παίζοντας το χαρτί της «υπευθυνότητας» στην οικονομία, με στόχο να φτάσει σε εκλογές αργότερα, όταν θα έχει κάποιες ελπίδες νίκης. Μόνο που, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, ο Καραμανλής θα είναι υποχρεωμένος να πάρει νέα, σκληρά, αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα. Η ιδέα ότι για να ξεφύγει από τα σκάνδαλα, θα καταφύγει στον άγριο νεοφιλελευθερισμό, μπορεί να περιγραφεί μόνο από την παροιμία «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Καθυστερώντας την εκλογική αναμέτρηση, ο Καραμανλής το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι να μετατρέψει μια σοβαρή ήττα του κόμματός του σε πανωλεθρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. http://koutipandoras.gr/

    30 Μαϊ 2009 11:59:00 μμ
    ==

    Επρεπε να ναυλωσουν κανενα μαυρο και να γαμαει χωρις σαλιο μπασταρδε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σαν απόψε το βράδυ λοιπόν, μεταξύ δηλαδή της 30ης και της 31ης Μάη του 1941, δύο εικοσάχρονα παλικάρια, δυο νέοι φοιτητές, μέσα στην "τρέλα" της νιότης τους,
    ==
    Ρε γαμημενες κουραδες ,το φαγαμε στη μαπα αυτο..
    Αει σιχτιρ επιτελους.
    Το εβγαλε το "τιμημενο" ΚουΚουΕξω ,οσο καιρο το μανολακι το γλεζο ηταν ..."αγωνιστης"...
    Μετα το εθαψε,μουναρες...

    Ποια σημαια γαμω τη φυλη σας κατεβασε ρε μπασταρδοι????
    1.
    Η σημαια ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,επαναλαμβανω ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΑ του κοσμου ,ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΙΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΣΠΕΡΑΝ!!!!
    Ανελλιπως!!!
    Που την βρηκε λοιπον μαυρα μεσανυκτα το μανολακι το γλεζο και το αλλο το ασημο ,και την κατεβασαν μαυρα μεσανυκτα?????
    2.
    ΠΩΣ το μαθατε/μαθαμε αυτο???
    Κυκλοφορησε σε καμμια .."αντιστασιακη" εφημεριδα της τοτε εποχης???
    Ε???
    Ρωταμε γαμημενοι πουστηδες..
    Ρωταμε!!!
    ΠΩΣ ΜΑΘΕΥΤΗΚΕ??
    (Και αν οντως μαθευτηκε πως γλυτωσανε αυτα τα ..παληκαρια???)..

    Η αληθεια τελικα ειναι η εξης:
    ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ δεν κατεβασε κανενα μανολακι γλεζο,και κανενα ασημο τρεχαντηρι..
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι, οτι ειναι μυθος του ΚουΚουΕξω οπως και πολλοι αλλοι...

    Αει γαμηθειτε ρε

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Ο ΧΑΖΟΓΙΩΡΓΟΣ. ΤΕΤΟΙΑ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ. ΡΕ ΠΑΣΟΚΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ;

    ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΕΙ ΠΑΛΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ Η ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Η ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΛΕΕΙ. ΜΑ ΤΙ ΒΛΑΚΑΣ ΘΕΕ ΜΟΥ. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΓΕΛΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΙΚΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΛΕΤΕ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΟΥΡΑΕΙ ΠΑΡΑ ΤΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΠΟ CIA ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΜΜΕΔΕΣ. ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΑΛΟΓΟ. ΒΑΛΤΕ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ? ΜΗΠΩΣ ΖΗΛΕΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ? ΤΙ ΑΓΑΠΕΣ ΣΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ [ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ]? Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ''Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ..... ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ'' !!! ΓΙΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ? ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗΣ Η ΦΗΜΗ ΟΤΙ Η KGB ΣΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗ CIA ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ Ο [ΑΝ]ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΑΣ !!!

    1 Ιουν 2009 3:28:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση