GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aφιερωμένο στον κ. Σπηλιωτόπουλο...

Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΥΣ... Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνί...

Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΦΗΝΕΙ
ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΥΣ...

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης
Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας
tsougarisgnomi@gmsail.com

Δεν ξέρω ποιος η ποιοι μέσα από το Υπουργείο Εθνικής (κατά τα άλλα) Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι οι «αρμόδιοι» (καλά εδώ γελάμε) για τις «προσλήψεις» σε εκπαιδευτικά ιδρύματα βιβλιοθήκες, κλπ.
Δεν ξέρω ΑΝ έχουν κάποια σχέση με το αντικείμενο, αν έχουν τις στοιχειώδεις γνώσεις .
Να δούμε μια ωραία είδηση πριν κάνουμε το όποιο σχόλιο!
«87 θέσεις στις Σχολικές Βιβλιοθήκες
Προκήρυξη για την πλήρωση 87 θέσεων στις νέες Σχολικές Βιβλιοθήκες Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Όσοι κληθούν να στελεχώσουν τις νέες Σχολικές Βιβλιοθήκες δεσμεύονται να υπηρετήσουν για δύο έτη και συγκεκριμένα για τα σχολικά έτη 2009-2010 και 2010-2011.
Οι εκπαιδευτικοί θα ακολουθούν το ωράριο εργασίας των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, δηλαδή 37Ϊ ώρες εβδομαδιαίως, ενώ έχουν δικαίωμα υποβολής μετάθεσης κατά τη διάρκεια της θητείας τους στη Σχολική Βιβλιοθήκη, αναλαμβάνουν όμως υπηρεσία στη νέα τους θέση μετά τη λήξη της θητείας τους.
Ο χρόνος υπηρεσίας τους στη θέση του Υπευθύνου Σχολικής Βιβλιοθήκης λογίζεται ως...
χρόνος υπηρεσίας στην οργανική τους θέση. Η υπηρεσία τους στη Σχολική Βιβλιοθήκη λογίζεται ως διδακτική υπηρεσίας και υποχρεούνται κατά τη διάρκεια της θητείας τους να πραγματοποιούν συνδιδασκαλίες με εκπαιδευτικούς διαφορετικών ειδικοτήτων, αναδεικνύοντας τον ρόλο του εντύπου και ηλεκτρονικού βιβλίου.
Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα υποβολής αίτησης για τις θέσεις Υπευθύνων Σχολικών Βιβλιοθηκών αρμοδιότητας του ΠΥΣΔΕ, στο οποίο υπηρετούν οργανικά ή βρίσκονται στη διάθεσή του, έχουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχουν διανύσει τουλάχιστον 5 έτη εκπαιδευτικής υπηρεσίας, από τα οποία τα 2 σε θέση μόνιμου εκπαιδευτικού και 2 τουλάχιστον με διδακτική προϋπηρεσία σε σχολεία της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν διέκοψαν την υπηρεσία τους σε Σχολική Βιβλιοθήκη μετά τον ορισμό τους, παρά μόνο για σοβαρά θέματα (π.χ. για λόγους υγείας, λοχείας και ανατροφής τέκνου) και δεν έχουν επιλεγεί ως:
- Υπεύθυνοι Κέντρων Συμβουλευτικού Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ)
- Υπεύθυνοι Γραφείων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΓΡΑΣΕΠ)
- Υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας - Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Υπεύθυνοι Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων - Υπεύθυνοι και Τεχνικοί Υπεύθυνοι Κέντρων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕΠΛΗΝΕΤ)
- Υπεύθυνοι Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ)
- Μέλη Παιδαγωγικών Ομάδων Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)
Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι κατέχουν θέση στελέχους της Εκπαίδευσης με θητεία, όσοι βρίσκονται ήδη σε εκπαιδευτική άδεια, καθώς και όσοι εκπαιδευτικοί συνταξιοδοτούνται αυτοδίκαια μέχρι 31/8/2009».
(όλο το άρθρο εδώ http://www.tanea.gr/default.asp?pid=46&ct=37&artid=4520864 και η προκήρυξη εδώ http://www.ypepth.gr/el_ec_category1757.htm ).
Φαίνεται οι φίλοι μας στο Υπουργείο δεν θα έχουν ακούσει, δεν έτυχε ρε παιδί μου, για τους «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΥΣ».
Είναι ένα «σπάνιο είδος» πτυχιούχων, που ισχυρίζονται ότι έλιωσαν τους πισινούς τους στα θρανία ακριβώς γι αυτή τη δουλειά που το Υπουργείο και οι «αρμόδιοι» προσλαμβάνουν ΑΣΧΕΤΟΥΣ. Σα να λέμε δηλαδή, προλαμβάνουμε για χειρούργους τσοπάνους!
Κατά το υπουργείο λοιπόν, οι βιβλιοθηκονόμοι ΔΕΝ είναι οι «κατάλληλοι», δεν έχουν τις ... «γνώσεις» που απαιτούνται προκειμένου να προληφθούν!
Δίκαια λένε τα παιδιά «87 θέσεις σχολικών βιβλιοθηκονόμων πρόκειται να πληρωθούν από εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας. Γιατί σπουδάσαμε 4 χρόνια; Μήπως απλώς να το κλείσουμε το μαγαζί (τα 3 ανώτατα εκπ. ιδρύματα που βγάζουν βιβλιοθηκονόμους;)»
Τα σχόλια για την βλακεία των «αρμοδίων» δικά σας.

6 σχόλια

  1. Επιτυχίες Πάντα!!

    Το PRESS-GR.blogspot.com είχε εκατομμυρια επισκεψεις γιατι ειχατε τα αρθρα του μονου εγκριτου Δρ Κουτσουκου ...

    που μας ελεγε την αληθεια οπως και τα σχολια των πρασινοφρουρων Νικης Κωστα Μακη κλπ...

    που σηκωσαν στις πλατες τους τον ηλιο του Πασοκ!

    Πολλα απο τα αρθρα και τα σχολια αντιγραφηκαν και επηρρεασαν την συγχρονη πολιτικη και κοινωνικη διανοηση....
    που απουσιαζει στις μερες μας!!

    Γελαει ακομα ο κοσμος με τους ψευτοδημοσκοπους!!

    Περιμενουμε το επομενο συνταρακτικο αρθρο του Δρ Κουτσουκου για...
    τον "γορδιο δεσμο" ...
    των επικειμενων εκλογων Σεπτεμβριου?)!!

    Προσεχως μονο στο PRESS-GR.blogspot.com

    Μεινετε στους υπολογιστες σας και αγοραστε φορητες συνδεσεις για την παραλια!!

    Μακης Πασοκ

    Υ. Γ.

    Δεν ειμαστε κακοι, αλλα απο αυριο οι ξενοδοχοι των νησιων θα λενε οτι ΔΕΝ εχουν κοσμο (Και μονο στις εκλογες ΔΗΘΕΝ ειχαν)

    Δημαρχε Μυκονου ...τι λες?? !!!

    Τι κανει η μαυρη τηλεοπτικη - δημοσκοπικη προπαγανδα!!

    10 Ιουν 2009 8:13:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άρθρο παρουσιάζει ένα μέρος μόνο της κατάστασης. Νομίζω ότι πρέπει να βλεπουμε τα πράγματα σε ευρύτερα πλαίσια.
    Πραγματι, παρόλο που προκειται για σχολικές βιβλιοθήκες (και όχι για οποιεσδήποτε βιβλιοθήκες), να δεχτούμε ότι οι βιβλιοθηκονόμοι είναι πιο αρμόδιοοι από τους εκπαιδευτικούς για να καλύψουν αυτές τις θέσεις.
    Παράλληλα όμως θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι εκπαιδευτικοί καλύπτουν και πολλές άλλες θέσεις για τις οποίες δεν είναι οι πλέον κατάλληλοι. Γιατί τα περισσότερα σχολεία δεν έχουν γραμματέα για γραμματειακή υποστήριξη; Γιατί στα γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν υπάρχουν διοικητικοί αλλά εκπαιδευτικοί; Και εδώ μιλάμε για πολύ περισσότερες θέσεις από αυτές που αναφέρει ο αρθρογράφος για τις σχολικές βιβλιοθήκες.
    Η απάντηση είναι απλή: πρέπει να γίνονται κάποιες εξυπηρετήσεις για ψήφους. Ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικοί είναι πάρα πολλοί (έχουν και σχετικά χαμηλό μισθό) και προτιμούν να τους χρησιμοποιούν και για άλλες εργασίες πλην τις διδακτικές.

    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:
    http://www.mstratakis.gr/str/AdView.asp?ad_id=4699&

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως αλλιώς θα βολευτούν τα βύσματα που θέλουν απόσπαση κοντά στο σπίτι τους με τα μόρια της οργανικής τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Τρεπεκλής, ο παιδικός φίλος του Γιωργάκη, έχει και Αμερικάνικο διαβατήριο, το ξέρει αυτό ο ανακριτής Ζαγοριανός;

    Του έχει γίνει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα;

    Εάν όχι, να γίνει άμεσα αλλιώς πάλι τα κανάλια θα λένε ότι ήταν και αυτός δεξιός, όπως λέγανε ξεδιάντροπα οι πληρωμένοι υπάλληλοι του Μπόμπολα, του Λαμπράκη, του Κυριακού και του Αλαφούζου για το Χριστοφοράκο και τον Καραβέλα!

    Εκεί που μας χρωστάγανε ζητάνε και το βόδι, δεν βλέπει ο Καραμανλής ότι το θράσος τους δεν έχει όριο;

    Τι περιμένει πιά, οι Δόν Κιχώτες δεν κάνουν για ηγέτες.

    Ξεσκεπάστε τους απατεώνες του Γιωργάκη, εδώ και τώρα!

    Όσοι έκλεψαν στην ψειρού, όποιοι και να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών η δική μου γνώμη είναι η εξής:
    1.Υπό τον ανηλεή βομβαρδισμό της παραπληροφόρησης των καναλαρχών 1,500.000 απογοητευμένοι νεοδημοκράτες πήγαν για μπάνιο ή έκατσαν σπιτάκι τους εν μέσω καύσωνα. Κάποιοι λίγοι (γύρω στους 70.000) τσίμπησαν στην υπερ του Καρατζαφύρερ προπαγάνδα των καναλιών το τελευταίο τρίμηνο. Να μην ξεχνάμε ότι η άνοδος του Λαός είναι σχεδόν ισοδύναμη με τη διαφορά Ν.Δ.-Πασόκ.
    2.Το πασόκ απέτυχε οικτρά να πείσει σαν βιώσιμη εναλλακτική. Το πασόκ είχε επίσης αποχή τουλάχιστον 500.000 ψηφοφόρων του και προφανώς είναι πολύ μακριά από οποιαδήποτε σκέψη αυτοδυναμίας. Τελευταία του ελπίδα είναι η προσάρτηση του Σύριζα μέχρι το Μάρτη. Οι καναλάρχες τραβάνε τα μαλλιά τους, είναι σαν τον πατέρα που κάνει εντατικό φροντιστήριο στο μπουμπούνα γιό του επί 8 μήνες για να μπορέσει να πάρει 12.
    3.Δυναμική η γενικότερη πορεία του ΚΚΕ, παρά τον ξύλινο λόγο και την απαρχαιωμένη πολιτική φιλοσοφία, ένα κλάμπ φανατικών που γίνονται όλο και πιό γραφικοί, προϊόντος του χρόνου.
    4.Ο Λαός του Καρατζαφέρη, παρά τις ασυναρτησίες και τις εμμονές του κατάφερε να είναι ο μοναδικός κερδισμένος των Ευρωεκλογών. Η βοήθεια των καναλαρχών ήταν καταλυτική, διότι τα νεαρά στελέχη του δεν τα είδε το σπίτι τους το τελευταίο τρίμηνο. Είχαν φέρει ράντζα και κοιμόντουσαν μέσα στα κανάλια.
    5.Οι τυχοδιωκτικές θέσεις τόσο του Αλαβάνου αλλά περισσότερο του Τσίπρα προοιωνίζουν ότι δεν θα υπάρχει για πολύ ακόμη, όσους δεν καταβροχθίσει το πασόκ θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι. Η χαριστική βολή ήταν η απίστευτη θέση του "παιντιού" ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να δεχθεί άλλο το Σύμφωνο Σταθερότητας. Έχει καβαλήσει καλάμι και προφανώς αγνοεί ότι η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 1,5% του ΑΕΠ της ΕΕ.
    6.Οι Οικολόγοι είναι μία ψήφος διαμαρτυρίας κάποιων αγαθών συμπολιτών μας που αγνοούν πολλά (και όχι μόνο τις θέσεις του Τρεμόπουλου στα εθνικά θέματα).
    Περαστικά σε όλους (με εξαίρεση τον Καρατζαφέρη).
    Κάτι μου λέει ότι σε ένα χρόνο το πολιτικό τοπίο θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από το σημερινό, σε κάθε περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση