GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαμαρτυρία πολιτών...

Aπό το http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/ . Οι κάτοικοι του οικισμού Βασιλέσι Κοινότητας Πρασσιάς Δήμου Ασπροποταμου Νομου Ευρυτανίας ...

Aπό το http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
.
Οι κάτοικοι του οικισμού Βασιλέσι Κοινότητας Πρασσιάς Δήμου Ασπροποταμου Νομου Ευρυτανίας ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ.
Όπως γνωρίζετε στον οικισμό μας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που δυσκολεύουν τη ζωή των μόνιμων κατοίκων αλλά και αυτών που με το υστέρημα τους οικοδομήσανε στον τόπο των προγόνων τους. Με το παρόν έγγραφό μας θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα προβλήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τον οικισμό μας και να σας ζητήσουμε εγγράφως πλέον την λύση τους. Χρόνια πριν είχαμε ζητήσει προφορικώς από τους προηγούμενους τοπικούς άρχοντες να σκύψουνε πάνω σε αυτές τις δυσκολίες που περνούν οι υπερήλικες συνδημότες μας αλλά προφανώς λόγω άλλων υποχρεώσεων τα παραβλέπανε και τα αμελήσαν.
1. Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη της κατασκευής του δρόμου απο τα Φουσσιανά-Βασιλέσι με άσφαλτο και δημιουργία τεχνικών έργων σε σημεία επικίνδυνα...
για τη ζωή των συνδημοτών μας. Είναι απαράδεκτο το έτος 2008 όπου εκατομμύρια ευρώ σπαταλώνται για έργα αννάπλασης-αισθητικής-υπερβολικών φωτισμών δημοσίων κτιρίων-πλατειών και δρόμων κάποιοι συνδημότες μας να μην μπορούν να πάνε στα σπίτια τους,να κινδυνεύουν από πτώσεις λίθων,από λάσπες,να αποκλείονται με τις ώρες περιμένοντας ένα όχημα του δήμου.
2. Φτιάξιμο της ύδρευσης του οικισμού με το καινούργιο δίκτυο που έχει μείνει στα αρχικά του σχέδια. Είναι λίγες οι ημέρες ,περισσότερο το χειμώνα,που το νερό είναι κατάλληλο. Αντίθετα θολώνει από λάσπη και από κάθε είδους μικρόβια.
3. Παρατηρείται το καλοκαίρι περί τους 2-3 μήνες στον οικισμό μας να υπάρχουν πάνω από 30 παιδιά ηλικίας 4-10 χρόνων. Τα παιδιά αυτά έρχονται με τους γονείς τους,στηρίζοντας τη γη που ζήσανε και μεγάλωσαν οι παππούδες τους ,μη έχοντας μια παιδική χαρά να παίξουν .Πλέον πρέπει να βρεθεί χώρος για την κατασκευή αυτής το συντομότερο.
4.Περισσότεροι κάδοι απορριμάτων και ποιο συχνή η αποκομιδή τους από το φορτηγό του δήμου.Είναι αντιαισθητικό και επιβλαβές για την υγεία των συνδημοτών μας να πετιούνται τα σκουπίδια στο γκρεμό και τα ποτάμια.
5. Καταντά πλέον απαράδεκτο οικισμός με πάνω από 150 άτομα το καλοκαίρι και πολλούς ξένους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα ακόμα και τον χειμώνα να μην έχει μια πλατεία και ένα μικρό χώρο για χρήση καφενείου όπου θα συναντώνται οι γέροντες-γερόντισσες του χωριού,να μιλούν με τους νέους ,και να γίνονται εκεί διάφορες εκδηλώσεις.
6. Επιτακτική είναι και η δημιουργία χώρου για ιατρείο όπου προγραμματισμένα μια φορά την εβδομάδα θα έρχεται γιατρός για να εξετάζει τους ηλικιωμένους συνδημότες μας.
7. Καιρός είναι να φτιαχτούν οι δρόμοι προς τις εκκλησίες του χωριού(της Παναγιας, Αγ Αθανάσιο, Αγ. Δημήτριο) ώστε να είναι προσπελάσιμοι από όλο τον κόσμο χειμώνα-καλοκαίρι.
Ίσως δεν έχουν καταλάβει οι περισσότεροι τον πλούτο που έχουμε! Σας παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες το συντομότερο και την δική σας ευαισθησία στα χρόνια προβλήματα του χωριού μας. Είμαστε ανοικτοί σε κάθε συζήτηση μαζί σας και οποιαδήποτε βοήθεια μας. Πλέον δεν θα υπάρχει ανοχή απέναντι σας
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας που πριν από λίγο καιρό αναλάβατε και προς θεού όχι τα λάθη των προηγούμενων δημάρχων!!!!
Οι κάτοικοι του οικισμού Βασιλεσι, κοινότητας Πρασιάς του δήμου Ασπροποτάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση