GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έσπειραν πανικό για σεισμό στη Λαμία...

Το σήμα του Βαρώτσου, οι οδηγίες του δημάρχου πριν φύγει για το Κάιρο , οι δονήσεις στην Αταλάντη, το αλαλούμ στην περιοχή και η διαβεβαίω...

Το σήμα του Βαρώτσου, οι οδηγίες του δημάρχου πριν φύγει για το Κάιρο, οι δονήσεις στην Αταλάντη, το αλαλούμ στην περιοχή και η διαβεβαίωση του Αστεροσκοπείου ότι "οι φήμες δεν δικαιώνονται".
.Από τον Γ. Καρβουνιάρη
.
Mεγάλο θέμα ...σεισμοφοβίας έχει δημιουργηθεί στο νομό Φθιώτιδας. Το θέμα ξεκίνησε από πληροφορίες ότι ο καθηγητής Βαρώτσος έχει δημοσιεύσει νέα επιστημονική εργασία που αναφέρεται σχετικά με νέες σεισμικές δονήσεις στον ελλαδικό χώρο.
Σύμφωνα και με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας (κάντε κλικ στο δημοσίευμα για να μεγαλώσει) οι φήμες πυροδοτήθηκαν και από τις "οδηγίες" του δημάρχου Λαμίας προς τους αντιδημάρχους πριν αναχωρήσει για ταξίδι στο Κάιρο.
Kαι το τοπικό blog http://lamianews.blogspot.com/ έγραψε σχετικά: "Πριν από λίγες μέρες κάποια τοπικά ΜΜΕ ανακάλυψαν το σήμα του κ. Βαρώτσου, για μεγάλο σεισμό στη Στερεά, κάτι για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει πριν ενάμιση περίπου μήνα και άρχισαν με τον τρόπο τους να "σπέρνουν" τον πανικό, άσχετα αν ήταν στις προθέσεις τους ή όχι (εμείς πιστεύουμε πως όχι αλλά δυστυχώς τα ΜΜΕ είναι αδηφάγα)". Και πρόσθεσε: "Δηλαδή, επειδή είχαμε κάποιες πληροφορίες, που μπορεί να τις είχαν και πολλοί από σας, για επιφυλακή δήθεν της πυροσβεστικής, για άνοιγμα των κτιρίων της έκθεσης (ΠΕΛ), για στήσιμο σκηνών, για φορτηγά με κουβέρτες, για ετοιμότητα του νοσοκομείου, για άνοιγμα του ΔΑΚ Λαμίας το βράδυ, για παραγγελίες του δημάρχου και άλλα κωμικοτραγικά έπρεπε να σπείρουμε το φόβο;"
Οι φήμες πήραν όμως ανησυχητικό ρυθμό και πρακάλεσαν αλαλούμ στην περιοχή ύστερα από τις δύο σεισμικές δονήσεις 4 και 3,2 ρίχτερ που έγιναν στην Αταλάντη τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου. Πάντως με έγγραφό του προς τη Νομαρχία Φθιώτιδας (κάντε κλικ επάνω για να μεγαλώσει και να διαβάζεται) ο Γερ. Παπαδόπουλος εκ μέρους του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι "οι φήμες περί επερχόμενου καταστροφικού σεισσμού δεν δικαιώνονται από τα υπάρχοντα επιστημονικά στοιχεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση