GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο κρίσης και οικονομικής στενότητας...

Aπό το http://politikiprotasi.blogspot.com/ , Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης, παρατήρησα και τα εξής φαινόμενα που αποδεικνύουν τη β...

Aπό το http://politikiprotasi.blogspot.com/
,
Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης, παρατήρησα και τα εξής φαινόμενα που αποδεικνύουν τη βαθιά οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
Αλυκές Χαλκίδας (περιοχή Ιππόκαμπου) την Κυριακή το πλήρες αδιαχώρητο. Ξαπλώστρα στην παραλία στις 11.30 π.μ. ούτε για δείγμα. Θέση παρκαρίσματος στα χωράφια και τους αγρούς μόνο σε όνειρο. Όσοι γνωρίζουν την περιοχή, ξέρουν ότι μιλάω για μια πολύ μεγάλη περιοχή με δεκάδες μαγαζιά. Σημειωτέον, ότι ο καιρός δεν ήταν και ιδιαίτερα καλός...
ΤΕΜΠΗ Κυριακή στις 6.30 μ.μ. με κατεύθυνση Αθήνα, ουρά αυτοκινήτων έως τον Πλαταμώνα(!!!).
Απ' ότι άκουσα, ουρές αυτοκινήτων και στην επιστροφή από Χαλκιδική και...
στην επιστροφή από την Καβάλα.
Λαμία το Σάββατο το πρωί και στην πλατεία Λαού και στην πλατεία με τις καφετέριες, χαμός στο ίσιωμα.
Καμένα Βούρλα το Σάββατο, στις 1.00 μ.μ γεμάτα από κόσμο. Στο ξενοδοχείο Galini, που διαθέτει και spa, η πισίνα του ξενοδοχείου ασφυκτικά γεμάτη, ενώ στα καφέ που δεν ήταν και λίγα, σχεδόν πληρότητα.
Σκάλα Αταλάντης το Σάββατο το μεσημέρι, οι ψαροταβέρνες με αρκετό κόσμο και σημειωτέον καλές τιμές.
Δεν αναφέρω τα αυτονόητα που έχουν να κάνουν με τα νυχτερινά μαγαζιά.
Αν λοιπόν αναλογιστούμε ότι ο καιρός του Σαββατοκύριακου ήταν σε πολλές περιοχές βροχερός, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η οικονομική κρίση που μαστίζει τους Έλληνες είναι βαθιά και μεγάλη.
Εκτός βέβαια και αν όλα αυτά ήταν στη φαντασία μου. Δεν ήταν όμως και το ξέρετε γιατί τα βιώσατε, είτε σε κάποιο απ' τα μέρη που ανάφερα είτε σε κάποιο άλλο.
Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους.

10 σχόλια

  1. ΕΑΝ ΜΕΤΡΑΣ ΜΕ ΤΕΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ,ΜΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φτώχια θέλει καλοπέραση... δανείζονται για να κάνουν διακοπές ένα ΣΚ στη Χαλκιδική! Να πάνε φυλακή θέλεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ;

    Για το θέμα των λαθρομεταναστών


    Νόμος της φύσης και του ρεαλισμού
    Οταν γινεις εθνικη πλειοψηφια καπου, μετα εχεις τον 1ο λογο. Ρωτατε και τους Σερβους που ηταν 50% στο Κοσοβο το 1900 και με κατι απωλειες σε πολεμους, κατι εκκαθαρισεις το Β Παγκοσμιο, κατι το δημογραφικο, εγιναν το 5%. Πηγε κανεις να τους δωσει τιποτα πισω επειδη πριν το 1900 ηταν ιστορικος γι αυτους χωρους? Το τι συμβαινει το 2009 κοιταζουν ολοι.

    Η ιστορια δε γραφεται με συναισθηματισμους , αλλα με ρεαλισμο. Κατα τον ιδιο τροπο που κανεις ξενος σημερα δε συγκινειται για ελληνικες χαμενες πατριδες και φυσικα κανεις δε θα μας εδινε ηθικο ερεισμα σε διεκδικηση τους. Ή αν σε καμποσα χρονια η Τουρκια μας δημιουργησει προβλημα στη Θρακη, κανεις δε θα μας δωσει ευσημα που εμεις σταθηκαμε... ανωτεροι και δεν απαντησαμε στα γεγονοτα το 55-64 με αντιστοιχο τροπο για να εκκαθαρισουμε τη Θρακη οπως εκαναν οι Τουρκοι.

    Ο κερδισμενος τελικα ποιος ειναι σημερα? Εμεις ή οι Τουρκοι? Μαλλον οι Τουρκοι, γιατι αυτοι αυτοι ακομα σημερα παζαρευουν τη Χαλκη, ενω σε μας υπαρχουν ιεροδιδασκαλια και σε περιπτωση συγκρουσης πρεπει να φυλαμε και τα νωτα μας.

    Οι Αυστραλοι, δουλευουν απο σημερα, ακριβως για να μην ειναι αναγκασμενοι να ελπιζουν αυριο, στο ελεος και τη βοηθεια καποιου ξενου. Σε αντιθεση με μας, που μαλλον παλι θα ζηταμε βοηθεια και κανεις δε θα μας ακουει. Εμεις θα παρουμε το μεγαλοσταυρο της καλοσυνης, οταν οι διαφοροι μη εθνικιστες γειτονες που μας περιτριγυριζουν , θα αποφασισουν πως ηρθε η ωρα να επιστρεψουν στις ... αρχαιες γαιες τους ή να βαλουν ποδι σε ιστορικες γαιες για το μελλον. Γιατι ξερετe πως ειναι.

    Σε 200 χρονια, βαλκανιοι μεταναστες σημερα, θα θεωρουνται πια "ιστορικη κοινοτητα", με ο,τι συνεπαγεται αυτο σε μια ενδεχομενη εκμεταλλευση απο ξενες δυναμεις. Κανεις δε θα λεει "Μα πως, μα αυτη ηταν Ελλαδα, δεχθηκαν μεταναστες κι αντι να τους πουμε μπραβο, τωρα θελουμε να τους τεμαχισουμε"?

    Tων φρονιμων τα παιδια, πριν πεινασουν μαγειρευουν. Εμεις βεβαια, ποτε ειμασταν φρονιμοι για να γινουμε τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι το παράξενο; Δεν ξέρεις ότι "η φτώχεια θέλει καλοπέραση";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2009
    Καταγγελία για τον δήμαρχο Πειραιά


    "Ο Μεγάλος Δήμαρχος Πειραιά(Κος Παναγιώτης Φασούλας)& οι συνεργάτες του (Ο Κουμπάρος του Κος ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γνωρίζετε γι'αυτόν από τις καταγγελίες του αρχιλαμόγιου... Μ.Τριανταφυλλόπουλου)έκαναν το εξής αμίμητο.
    Ο Δήμαρχος πειραιά πρίν 2 εβδομάδες εγκαινίασε χώρο κάτω από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο)
    Για να μιλήσει ο μέγιστος πολιτικός έπρεπε να στηθούν μικρόφονα-και ο αντίστοιχος εξοπλισμός.
    Έγινε προσφορά 35.000€ (Ήδη αρκετά τσιμπημένη)και η απάντηση από τους συνεργάτες του ήταν η εξής
    Θα πάρεις την δουλειά με 35.000€ αλλά στην εφορία θα δηλώσεις 135.000€!!!!!!!!!!1
    Ο Νοών Νοείτο
    Άντε να χαθείτε παλιολαμόγια που έχετε κατακρεουργήσει το δημόσιο χρήμα.
    Στις επόμενες εκλογές ούτε την ψήφο των αδέσποτων"
    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Κυβερνητική πολιτική δολοφονεί τους Μικρομεσαίους.

    Στα πρόθυρα "μαζικής" αυτοκτονίας βρίσκονται χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.
    Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, η μεγάλη πτώση του τζίρου των μικρών καταστημάτων, το άγριο κυνηγητό της ΕΦΟΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΤΕΒΕ, των ΤΡΑΠΕΖΩΝ έχουν φέρει χιλιάδες επαγγελματίες σε απόγνωση και κατάθλιψη.

    Εκτός από τις δεκάδες αυτοκτονίες, χιλιάδες είναι οι μικρομεσαίοι που βιώνουν μία κόλαση βουτηγμένοι στην κατάθλιψη μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους.

    Η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δεί και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Και όχι μόνον αυτό. Ενθαρρύνει την εξόντωσή τους, όχι μόνο την επαγγελματική αλλά και τη φυσική, μέσω της ώθησής τους σε απονενοημένα διαβήματα. Ταυτόχρονα καταδικάζει τις οικογενειές των σε ένα διαρκή μαρασμό.

    Η Κυβέρνηση, εν μέσω τέτοιας κρίσης εξαπολύει φορολογικές επιδρομές, συκοφαντεί για τη "μη-απόδοση του ΦΠΑ", εκβιάζει με ελέγχους, κ.λπ.

    Ταυτόχρονα το ΤΕΒΕ, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, συνεχίζει ακάθεκτο τις διώξεις των οφειλετών του. Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες δίκες κάθε μέρα οδηγούν τους οφειλέτες του ΤΕΒΕ στις φυλακές.

    Οι τράπεζες, παίζοντας το δικό τους παιγνίδι σε αυτό το σκηνικό, αναγκάζουν τους μικρομεσαίους να πουληθούν δούλοι, να χάσουν το σπίτι τους, την περιουσία τους.

    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

    Σε αυτή τη μακάβρια για τους μικρομεσαίους πραγματικότητα που επέβαλε η Κυβέρνηση, αλλά και οι κυβερνήσεις του εκσυγχρονισμού δρομολόγησαν πριν μερικά χρόνια, οι μικρομεσαίοι δεν βλέπουν κανένα φώς, δεν ακούν καμμία εξαγγελία που να τους δόσει κουράγιο να αντέξουν.

    Τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης τις είδαμε. Είδαμε το περίφημο ΤΕΜΠΜΕ, τη "στήριξη" στην πραγματική οικονομία, του άγριο δούλεμα των υπουργών της. Δεν ακούσαμε όμως πειστικές προτάσεις και από κανένα κομμα της αντιπολίτευσης, δεν ακούσαμε έναν λόγο παρηγοριάς.

    ένας μικρομεσαίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Bloopers Team είστε ΗΛΙΘΙΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 29 Ιουν 2009 12:28:00 μμ


    ΟΞΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΒΛΗΜΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΙΓΙΝΑ..Ολα τα Φ/Β τιγκα γεματα απο αυτοκίνητα, ασε τους πεζούς.Καθε πλοιο χωραει πανω από 150 αυτοκίνητα και υπαρχουν 5 πλοια που πηγαινοερχονται συνεχεια. Καθε ΙΧ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 28€ και το εισητηριο του επιβατη (ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΎ) 9,5 €.Συνεπώς ενα ζευγαρι χωρις παιδια μονο για να παει και να ελθει θέλει (28*2)+ (9,5*4)= 94 € ..Χωρις καφε, χωρις φαγητό..
    Το βασικο ημερομισθιο ειναι 31€ μεικτά!!
    Κριση ακουω και κριση δε βλέπω..Και αν δανειζονται για ναπανε εκδρομή κακο του κεφαλιού τους, σιγα μην τους λυπηθούμε κιόλας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση