GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οδύσσεια η αναγνώριση των τίτλων σπουδών της αλλοδαπής...

Από τον Δημοσθένη Τολμαίδη . Αντιγράφω από την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΟΑΤΑΠ: "Ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. είναι ο αρμόδιος Οργανισμός για την αναγν...

Από τον Δημοσθένη Τολμαίδη
.
Αντιγράφω από την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΟΑΤΑΠ:
"Ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. είναι ο αρμόδιος Οργανισμός για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών της αλλοδαπής Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης και τη παροχή πληροφοριών σχετικά με σπουδές Aνώτατης Eκπαίδευσης στην αλλοδαπή και στην ημεδαπή. Ο Οργανισμός ιδρύθηκε με το N.3328/01-04-2005 (Αʼ 80) -όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3369/2005 (ΦΕΚ Α΄ 171/6-7-2005) και το Ν.3467/2006 (ΦΕΚ 128/Α/2006) ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), εδρεύει στην Αθήνα, διατηρεί παράρτημα στη Θεσσαλονίκη και εποπτεύεται από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο Οργανισμός στις διεθνείς του σχέσεις χρησιμοποιεί την επωνυμία «Hellenic National Academic Recognition and Information Center» (Hellenic N.A.R.I.C.).
Η παιδεία αναμφισβήτητα αποτελεί κοινωνικό, πολιτιστικό και επιστημονικό αγαθό και κάθε πολίτης δικαιούται να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτή. Η απρόσκοπτη παροχή της στους νέους αλλά και...

σε κάθε ηλικίας πολίτες συμβάλλει δραστικά στην προώθηση της γνώσης, στη διασφάλιση και ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς αλλά και στην ανάπτυξη της οικονομίας των εθνών. Ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή της παγκοσμιοποίησης με τις απεριόριστες δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και την αυξανόμενη -κυρίως εκτός εθνικών συνόρων- κινητικότητα των πολιτών, η ανώτατη παιδεία, που σχετίζεται άμεσα με το έργο που καλείται να επιτελέσει ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., δύναται να διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην αμοιβαία κατανόηση των λαών, στην αποδοχή της διαφορετικότητας των ανθρώπων και στη σύγκλιση συστημάτων και πρακτικών με στόχο τη διατήρηση της επιθυμητής ισορροπίας και την προώθηση της επιδιωκόμενης συνεργασίας.
Στην πολυπολιτισμική κοινωνία των εθνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέλος της οποίας είναι και η χώρα μας, η διαφορετικότητα των συστημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης αντανακλά την πολιτισμική, κοινωνική, φιλοσοφική και οικονομική ποικιλομορφία των λαών της. Η διευκόλυνση της κινητικότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και η δίκαιη αντιμετώπιση της αναγνώρισης των τίτλων στη χώρα υποδοχής δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να ωφεληθούν από την ποικιλομορφία και την επαφή με διαφορετικά πολιτισμικά και κοινωνικά συστήματα και να διευρύνουν τους ορίζοντες της επιστημονικής γνώσης και της επαγγελματικής τους κατάρτισης και αποκατάστασης."
Από εδώ και πέρα αρχίζει η Οδύσσεια, εφόσον για κακή σου τύχη επέλεξες να σπουδάσεις στο εξωτερικό.
Ξεπερνώντας τους όποιους σκόπελους της αλλοδαπής, (είτε αναφερόμαστε σε συνθήκες διαβίωσης, είτε στον κύκλο σπουδών) και εφόσον κατορθώσεις να περατώσεις τις σπουδές σου, επιστρέφεις θριαμβευτής στην Ελλάδα, όπου σε περιμένουν η Σκύλα και η Χάρυβδη.
Καταθέτεις μία σειρά δικαιολογητικών στο ΔΟΑΤΑΠ, συνεδριάζει η "Επιτροπή των Σοφών" κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες και σου εγχειρίζεται η απόφασή τους. Εάν ποτέ καταφέρεις να απεμπλακείς και τελικά σου επιδοθεί η περίφημη "ισοτιμία και αντιστοιχία" "ουαί τοις ηττημένοις", σε περιμένει η καχυποψία του κοινωνικού περίγυρου...
Επιτέλους "κήνσορες και θεράποντες" του τόπου μας τολμήστε και καταργήστε αυτό το "παραμάγαζο". Το μόνο που καταφέρνετε είναι να δημιουργήτε στρατιές ταλαιπωρημένων υπηκόων που ως ραγιάδες σκύβουν το κεφάλι ενώπιον της αυθεντίας της εγχώριας πανεπιστημιακής έδρας. Συγκρουστείτε μαζί τους...Ο χώρος έχει καταντήσει "τσίρκο".
Πιστέψτε με, θα σας ευγνομωνούν γενιές και γενιές "ες αεί".
Ταπεινά δικός σας, ένας "έλληνας πολίτης", ο οποίος περιμένει την χαμένη άνοιξη και ζητά πίσω την υπερηφάνια και τον αυτοσεβασμό του από το "όνειδος" του πολυδιαφημιζόμενου ΔΟΑΤΑΠ.

8 σχόλια

  1. Πες τα βρε ανθρωπε...πες τα!! Γιατι δεν το κλεινουν το μαγαζακι νομιζεις...Πεφτει γερη 'κονομα εκει μεσα....πολυ γερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΑΜΩ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ


    Θύμα απαγωγής έπεσε επιχειρηματίας από την Ακράτα Αχαϊας όταν τέσσερις άγνωστοι εισέβαλαν στο κατάστημά του και τον ανάγκασαν δια της βίας να τους ακολουθήσει. Το θύμα αδυνατούσε να εξοφλήσει χρέη ύψους 30.000 ευρώ από δάνειο που είχε συνάψει ο πατέρας του με Αλβανό τοκογλύφο. Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του επιχειρηματία έδωσαν άντρες της Ασφάλειας Πατρών απελευθερώνοντάς τον και συλλαμβάνοντας έναν από τους δράστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που να δεις τι γίνεται, για την άδεια άσκησης επαγγέλματος για Φαρμακοποιούς (εξετάσεις της Νομαρχίας).
    Εκεί έχει χοντρή κονόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ'αρχήν αυτοί που σπουδάζουν έξω δε το κάνουν κατ΄επιλογή, αλλά διότι στο 95% του συνόλου τους δεν ήταν ικανοί να περάσουν κάπου στο εσωτερικό. Και ναι πρέπει να υπάρχει κάποια αξιολόγηση για τους σκιτζήδες ιατρούς από τη Βουλγαρία, Ρουμανία, κλπ, άσχετους πτυχιούχους Βρετανικών Πανεπιστημίων της σειράς, πτυχιούχους Ιταλικών Πανεπιστημίων δευτέρας διαλογής, και ο κατάλογος δύναται να συνεχίζεται επί μακρόν. Άντε να κάνουμε και τα διπλώματα των κολλεγίων ίσα με των Ελληνικών Πανεπιστημίων και να έχουμε 11.000.000 πτυχιούχους ισότιμους. ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ!!! Επιτέλους στήριξη στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μπορούσε ο Κύριος Τολμαίδης να μας πει από ποιό φημισμένο Πανεπιστήμιο της Αλλοδαπής και σε ποιό αντικείμενο έλαβε το πτυχίο του, το οποίο η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει αμέσως και χωρίς καθυστερήσεις?
    Επίσης, αν θέλει μπορεί να μας εκμυστηρευθεί εάν πριν την αναχώρησή του για το εξωτερικό έδωσε εξετάσεις εισαγωγής στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και ποια ήταν η επίδοσή του σε σχέση με τη βάση εισαγωγής?
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ειναι μόνο "φιλολογικό" το πρόβλημα με τον ΔΟΑΤΑΠ

    Για ρίξε μια ματιά στο:

    http://radar-gr.blogspot.com/2009/08/blog-post_7934.html

    να δεις πως έχουν γίνει ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ οι κύριοι αυτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. as kathosouna edw na spoudaseis megale mou !!!
    8es na sou anagnorisoun to pseftoptyxio kai to 8eleis amesws , polla ta zhtas !!!
    Alla gia na mpeis 8elei 19 kai 20 !
    ΕΞΩ ΟΙ ΑΛΜΠΑΝΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!
    ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ !!!
    ΡΕ ΟΥΣΤ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση