GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δάχτυλο ...Κρεμλίνου βλέπουν

...πίσω από την επίθεση στο διαδίκτυο! . Aπό το http://www.enet.gr/ . Υπομονή και όχι επιμονή καλούνται να επιδείξουν οι χρήστες του Twitter...

...πίσω από την επίθεση στο διαδίκτυο!
.
Aπό το http://www.enet.gr/
.
Υπομονή και όχι επιμονή καλούνται να επιδείξουν οι χρήστες του Twitter («τιτίβισμα» στα αγγλικά), οι διαχειριστές του οποίου πάλευαν ώς και χθες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιούργησε από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας η μεγάλης κλίμακας επίθεση στα συστήματα της διαδικτυακής υπηρεσίας.
Αν και η κατάσταση χθες είχε σαφώς βελτιωθεί σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, πολλοί εξακολουθούσαν να αναφέρουν δυσκολία κατά την προσπάθεια πρόσβασης στο Twitter, αλλά και προβλήματα στη χρήση εφαρμογών μέσω των οποίων μπορεί κάποιος να κάνει χρήση της συγκεκριμένης πλατφόρμας.
Σε αντίθεση με το Twitter, οι άλλες πλατφόρμες που επίσης δοκιμάστηκαν από τη διαδικτυακή επίθεση των τελευταίων ημερών, όπως το Facebook, έδειξαν να έχουν...

ξεπεράσει τις δυσκολίες. Στο μεταξύ, όλες οι ώς τώρα έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι δράστες της διαδικτυακής επίθεσης είχαν βάλει στο στόχαστρό τους ένα Γεωργιανό χρήστη του Διαδικτύου, γεγονός που τροφοδοτεί διάφορα σενάρια για δάκτυλο του Κρεμλίνου. Εφόσον οι εκτιμήσεις αυτές αποδειχθούν ορθές, το Twitter και τα μερικά εκατομμύρια των χρηστών του αποτελούν παράπλευρες απώλειες μιας διαδικτυακής μάχης, η οποία δεν είναι η πρώτη στα χρονικά. Προ ετών η Εσθονία βρέθηκε για μερικά 24ωρα εκτός του «χάρτη» του Internet, όταν ομάδες Ρώσων (σ.σ. αυτοαποκαλούμενων χάκερ) εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον διαδικτυακών κόμβων της κυβέρνησης και διαφόρων ΜΜΕ της χώρας. Οι επιθέσεις αυτές εκδηλώνονται με τη μαζική αποστολή αιτημάτων πρόσβασης στις σελίδες της υπηρεσίας-στόχου, με αποτέλεσμα οι υπολογιστές της τελευταίας να υπερφορτώνονται και, τελικά, να καταρρέουν.
Οι χρήστες της υπηρεσίας συνεισφέρουν άθελά τους, καθώς επιχειρούν διαρκώς να συνδεθούν, γι' αυτό και η επιμονή σε αυτές τις περιπτώσεις κάθε άλλο παρά βοηθά την κατάσταση. Το Twitter αποτελεί το διαδικτυακό ισοδύναμο των SMS των κινητών τηλεφώνων και έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις ισχυρό εργαλείο άμεσης επικοινωνίας και δημοσίευσης σημαντικών πληροφοριών. Η πιο πρόσφατη περίπτωση ευρείας χρήσης του ήταν κατά τις ταραχές στο Ιράν, ενώ χρησιμοποιείται ευρύτατα για τη μετάδοση έκτακτων ειδήσεων, αλλά και για την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των επιχειρήσεων και των πελατών τους.
Μάλιστα, πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ έδειξε πως μεταξύ των 100 μεγαλύτερων εταιρειών η πλειονότητα χρησιμοποιεί εντατικότερα το Twitter σε σχέση με άλλες πλατφόρμες, όπως το Facebook ή τα blogs.
ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ

2 σχόλια

  1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ..... ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝΕ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τόσο πολύ σας έλειψε το twitter και το facebook???

    Πάμε ένα βιντεάκι???

    Δείτε το σε HQ και fullsreen.
    Το youtube δεν υποστηρίζει 5.1, αλλά σε HQ παίζει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση