GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το τέλος της προηγούμενης Ελλάδας...

Aπό το http://papagalomegalo.wordpress.com/ . Οι πυρκαγιές του Αυγούστου, το 2007 και 2009, στην Πελοπόννησο και τη ΒΑ Αττική αποτελούν ένα ...

Aπό το http://papagalomegalo.wordpress.com/
.
Οι πυρκαγιές του Αυγούστου, το 2007 και 2009, στην Πελοπόννησο και τη ΒΑ Αττική αποτελούν ένα ενιαίο γεγονός. Είναι ομοειδή συμπτώματα του ίδιου προβλήματος. Με ονομασία προέλευσης. Νεοελληνικής.
Το πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος στην Ελλάδα (και των πυρκαγιών) έχει πολλές παραμέτρους, με κεντρικό πρωταγωνιστή το Κράτος και τους πολίτες που το συνιστούν. Δηλαδή εμάς του ίδιους. Που κτίζουμε όπου μας αρέσει, που τα βρίσκουμε μεταξύ μας όταν χρειαστεί, αλλά γκρινιάζουμε όταν ξαφνικά εφαρμόζεται ο νόμος.
Με το ίδιο σκεπτικό, όσοι ανήκουν στον κρατικό μηχανισμό είναι υπεύθυνοι για την αναποτελεσματικότητα, την αδράνεια, τα λάθη, τον κακό συντονισμό και γίνονται στόχος των υπολοίπων.
Και δεν είναι δύσκολο για κάποιον να ενταχθεί στο κράτος. Συνήθως η οδός είναι πολιτική, το κοινώς λεγόμενο ρουσφέτι. Τις περισσότερες φορές η μέθοδος αυτή υπονοεί και την αναξιοκρατία, με τα γνωστά αποτελέσματα, από τα γκισέ της γραφειοκρατίας έως τους μηχανισμούς αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.
Η αποτελεσματικότητα στην Ελλάδα εξαρτάται από τον ίδιο τον άνθρωπο, σε ατομικό επίπεδο. Το Κράτος ως σύνολο θεσμών, λειτουργικά και διαδικαστικά βρίσκεται πολύ πίσω. Και αυτό διότι ο εκσυγχρονισμός του απαιτεί και βελτίωση ικανοτήτων και αλλαγή φιλοσοφίας από τους υπηρέτες τους. Και αυτό είναι κάτι που...

οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μάθει να αποφεύχουν με επιτυχία. «Άσε να το κάνει ο επόμενος». Ο επόμενος όμως έχει ήδη διαφθαρεί από τον μηχανισμό και αποτελεί μέρος του, ένα γρανάζι που ήδη, από νωρίς, έχει αρχίσει να σκουριάζει.
Δεν είναι τυχαίο που οι επιτυχίες στην πυρόσβεση, την πρόοδο, την ανάπτυξη, τα καλά παραδείγματα της ζωής συνήθως αποτελούν ιστορίες ανθρώπων «που πέτυχαν μόνοι τους». Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι σε ατομικό επίπεδο μπορεί να τα δώσουμε όλα. Σε συνολικό είμαστε λίγο πιο αδιάφοροι. Εκεί οφείλονται και οι περιορισμένες δυνατότητες, η έλλειψη δυναμικής του κράτους. Και σε κάτι άλλο: την έλλειψη αποφασιστικής βούλησης από την πολιτική ηγεσία. Να οργανώσουν το κρατικό μάνατζμεντ, να προχωρήσουν την ψηφιοποίηση των τεχνικών, των μεθόδων, των υπηρεσιών, να εκπαιδεύσουν τους νεότερους και να επαναξιοποιήσουν τους παλιούς.
Είναι αυτονόητο, αλλά στην περίπτωσή μας πρέπει να λεχθεί: Το μάνατζμεντ και οι ψηφιακές τεχνολογίες συνιστούν την απάντηση σε πολλά από τα προβλήματα της νεοελληνικής πραγματικότητας. Συγχρόνως οικοδομούν και νέα νοοτροπία. Μπορεί όχι τρόπου ζωής, αλλά εργασίας με αποτελέσματα.
Στόχος πρέπει να είναι να μην δούμε το τρίτο μέρος των «πυρκαγιών του Αυγούστου». Να προλάβουμε τις εξελίξεις. Να κάνουμε μία νέα αρχή. Να αφήσουμε πίσω μας την «προηγούμενη Ελλάδα», της μετριότητας, της αδράνειας, των γόνων, του πολιτικού τακτικισμού και των υπερτοφικών ‘εγώ’.
Η αρχή να γίνει τώρα. Με case study τη διαχείριση των «νέων καμένων» της ΒΑ Αττικής. Σε όλα τα επίπεδα, τοπικά, περιφερειακά, κεντρικά. Μένει όμως και κάτι ακόμη. Ποιός θα οδηγήσει τη νέα προσπάθεια; Να μια καλή ερώτηση, που ο Papagalo δεν έχει όρεξη, πλέον, να απαντήσει…

15 σχόλια

  1. θυμάμαι την ευχή των γιαγιάδων μας που έλεγαν: "Χώμα να πιάνεις, χρυσάφι να γίνεται". Κάπου χάλασε όμως η συνταγή και στην Ελλάδα έχουμε καταφέρει να την μετατρέψουμε σε: "Η στάχτη που πιάνουμε, τσιμέντο θα γίνεται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΩ ΠΩ ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ …. ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ

    Ο ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ? ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΤΕ ΔΑΣΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλοί θα βρεθούν να κατηγορήσουν και τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε αντίστοιχες υποθέσεις. Άλλοι επίσης, θα πουν ότι και στο εξωτερικό γίνονται ίδια και θα αναφέρουν το παράδειγμα την Ισπανίας. Δεν νομίζω όμως ότι τα σφάλματα προηγούμενων κυβερνήσεων ή κυβερνήσεων του εξωτερικού μπορούν να είναι ισχυρό άλλοθι. Υποτίθεται ότι η ΝΔ κέρδισε τους πολίτες υποσχόμενη αλλαγή και πρόοδο σε όλους τους τομείς. Και στο κάτω κάτω, αντιγράφετε ή διορθώνετε? Οι πολίτες που σας ψήφισαν, το έκαναν για να δουν κάτι διαφορετικό, όχι τα ίδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 13.00 έχει καραγκιόζη.

    ο "επιστροφή στην ποιότητα" Σωτήρης μίστερ Μπιν, θα ξεφωνίσει πανηγυρικό ανακοινώνοντας τα μέτρα για τους πυρόπληκτους. Θυμίζουμε εδώ και την αργομισθία σε δημοσιογράφους μέσω Αγκροσέρτ, και συγκεκριμένα τον ΣΑΡΑΝΤΑΚΟ.


    Αλήθεια... Εκείνα τα γαμημένα λεφτά που δώσαμε σαν κατεπείγουσα βοήθεια στον κλέφτη τον Μολυβιάτη, τι έγιναν; Σε ποιο ταμείο του ιδρύματος του Εθνόρχεως πήγαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί οι ξένοι μετανάστες παίρνουν
    από τις Ελληνικές τράπεζες 3000 ευρώ
    εύκολη με πολύ απλές τυπικές διαδικασίες
    και πως κατοχυρώνονται οι τράπεζες
    αφού δεν θα τα πάρουν ποτέ πίσω;;;;;;;;;;;
    Επί πλέον με 5 ευρώ μπορούν να τα
    πάνε στις πατρίδες τους ,
    Το Μπαγκλαντές , Πακιστάν Βουλγαρία ,Τουρκία
    Κ.λπ.
    Π.Χ. 3.ΟΟΟ.ΟΟΟ μετανάστες από 3.000 ευρώ ,
    Μας κάνουν 9.000.000.000 ΕΥΡΩ
    Αυτά πάνε στο εξωτερικό και
    Βοηθάμε τις άλλες χώρες
    Που υποτίθεται ότι δεν έχουν να φάνε.
    Το μεροκάματο στην Βουλγαρία είναι 100-300
    Ευρώ το μήνα 12 ώρες την ημέρα
    Οι άλλες χώρες δε 5 ευρώ την ημέρα
    Και εργασία όλη ημέρα
    Και καταλαβαίνετε τι αξία έχουν εκεί τα 3.000 ευρώ.

    Ενώ η Ελλάδα και ο Έλληνας
    Είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης
    Που ήδη έχει καταρρεύσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ και SUPER ΜΑΛΑΛΙΑΣ.

    ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ (2) ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ - PRESS.

    1) ΠΡΩΤΟΝ.
    ΟΙ ΒΙΛΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΦΥΕΣ ΦΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΑΠΟ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ. ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ.

    2) ΣΒΥΣΙΜΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ.
    ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΡ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ.
    Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΥΡΟ ΠΟΥ ΧΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ.
    ΤΑ ΣΒΗΣΕΙ ΟΛΑ !

    Τώρα πάνε για το 3ο.
    για την αποκατάσταση ....
    ΤΖΑΚΟΥΖΙ - ΣΑΟΥΝΑ και ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΙΛΑΡΑ.
    Θα τα πληρώσει ο Ελληνικός Λαός.
    ---------------------------------
    την ΑΠΟΝΟΜΗ θα την κάνει φυσικά
    ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ
    Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ.
    ----------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχάριστοι Έλληνες, διαμαρτύρεστε...
    Ο άνθρωπος είναι "συνεπής και αταλάντευτος" στο κυβερνητικό έργο, (μεταρυθμίσεις),το οποίο μάλλιστα εν όψει εκλογών επιταχύνει!!!
    Να τώρα ας πούμε, μετά τις μεταρυθμίσεις που έκανε στην Ηλεία το 2007, μεταρύθμισε όλο το πράσινο της Αττικής σε κάρβουνο!...
    Επίσης μεταρύθμισε την ενημέρωσή μας, ( από τους κ.κ. Αντώναρο, Παυλόπουλο κ.λ.π.), σε μαύρη κωμωδία.
    Κι αυτά μόνο μέσα στις τελευταίες 5 μέρες, (είναι και γρήγορος).
    Που να πάμε και παλιότερα....
    --Μεταρύθμισε τους περισσότερους Ελληνες σε φτωχούς..
    --Μεταρύθμισε τους θεσμούς σε παιγνίδι, (τις κουμπάρες που λένε, η καλύτερα τους κουμπάρους)...
    --Μεταρύθμισε την οικονομία της χώρας, μετατρέποντας την σε σκατά!
    (Εδώ του αξίζει κι ένα βραβείο χημείας!)...
    --Μεταρύθμισε τις ελπίδες ενός λαού σε αναγούλα, ντροπή και θυμό...
    --Μεταρύθμισε το ρόλο της εκκλησίας...(βατοπέδι κ.λ.π.)
    --Μεταρύθμισε τους ρόλους των υπουργών του, μεταρυθμίζοντάς τους σε εισπράκτορες διαφόρων ροών και εκροών...
    --Μεταρύθμισε τους πραγματικά πλούσιους σε πλουσιότερους, εις βάρος του κόσμου...
    --Μεταρύθμισε τη μεσαία τάξη, εξαφανίζοντάς την....
    --Μεταρύθμισε κοτζάμ νηπιαγωγό σε γιατρό χειρούργο...
    --Μεταρύθμισε όλες τις παπαριές της κυβέρνησής του έτσι, ώστε να φταίει το πασοκ....
    --Μεταρύθμισε τη φυγάδευση των υποδίκων της Ζήμενς, σε αποχώρησή τους...

    Για να μη συνεχίσω άλλο αυτόν τον ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ κατάλογο των "μεταρυθμίσεών" του, (θα χρειαζόταν να γράφω βδομάδες), σταματώ εδώ, κι αναρωτιέμαι...
    -Πόσες και ποιες "μεταρυθμίσεις" θα προλάβει ακόμα, στις μέρες που του απέμειναν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΑΣΙΝΟΦΥΤΑ
    ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ.
    Αίτημα για άρση ασυλίας του Κώστα Γείτονα...
    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χτες, την ώρα που εξακολουθούσε η φωτιά να καταστρέφει το περιβάλλον της Αττικής, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, "έσπευσε" να στείλει στον πρόεδρο της Βουλής "ενημερωτικό σημείωμα" για το σχέδιο νόμου "Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων"!

    Και αυτό "προκειμένου να γίνει συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής"...

    Πρόκειται για το νομοσχέδιο που κάνει ακόμη πιο ασύδοτη την εκμετάλλευση ανθρώπων και περιβάλλοντος από το κεφάλαιο, με πλήθος "διευρύνσεων", "απλοποιήσεων" και λοιπών "διευκολύνσεων" στις επιχειρήσεις.

    Εν ολίγοις,είναι φανερό ότι και με το αντιλαϊκό νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα η κυβέρνηση στοχεύει στην ενίσχυση της κερδοφορίας των οικονομυκων συμφερόντων, στην εμπορευματοποίηση της γης, στην κατάργηση του όποιου προστατευτικού πλαισίου υπάρχει για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην αλλαγή των χρήσεων της γης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα».

    Ποιος είπε ότι το κράτος "κοιμάται"...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστά μηλάνε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης λέγοντας ότι για τις πληγείσες από την φωτιά περιοχές η κυβέρνηση θα ακολουθήσει το ...σύστημα της Ηλείας.

    Μόνο όμως αν εννοούν και όσα έγιναν αφού έσβησαν οι πυρκαγιές.

    Συγκεκριμένα: Αυτές τις μέρες θα ακούσουμε μεγαλοστομίες.

    Στην συνέχεια - αφού κοπάσει ο επικοινωνιακός θόρυβος - οι πληγέντες θα διαπιστώσουν ότι τους κοροϊδεύουν και τους εμπαίζουν.

    Θα αρχίσουν οι περίεργες αποτιμήσεις των ζημιών, οι εξαιρέσεις κατηγοριών και διάφορα άλλα που θα ...μειώνουν το κόστος.

    Οσο για τα καμένα δάση, αφού οι κυβερνώντες...

    ...σκίσουν τα ρούχα τους περί του ότι όπου κάηκε δάσος θα ξαναγίνει δάσος, θα αρχίσουν οι επιχειρήσεις. Σιγά - σιγά και πονηρά οι οικοπεδοφάγοι θα κάνουν όλες τις δουλειές τους.

    Κάτι τα κτηματολόγια που είτε δε γίνονται, είτε γίνονται όπως γίνονται, κάτι η μπερδεμένη νομοθεσία περί εκμετάλλευσης της γης, όλα θα βοηθήσουν στον έναν και μόνο στόχο: Να πάνε τα "φιλέτα" της γης στην "ιδιωτική πρωτοβουλία".

    Δηλαδή σε εκείνους που ουσιαστικά τα έκαψαν ασχέτως του ποιο χέρι έβαλε τις φωτιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ

    ΤΟΥ ΠΑΞΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΣΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ

    ΤΟ ΠΑΡΑΚΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΙ ΜΕ ΟΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΔΕΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν καταλαβαίνω όσους επικρίνουν τον Αντώναρο, επειδή κατηγόρησε τα πεύκα για τη μεγάλη πυρκαγιά της Αττικής. Όλοι αυτοί, προφανώς δεν κατανοούν το βάθος της σκέψης του γκουρού της ενημέρωσης. Διότι:
    α. Υποτιμούν αν δεν αγνοούν, όπερ και πιθανότερο, τη βαθιά ιδεολογική συνέχεια, που αναδεικνύει η φράση του Αντώναρου. Για όσους δεν θυμούνται να πούμε ότι το 1981, ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, είχε επιρρίψει τις ευθύνες στις κουκουνάρες. Επομένως υπάρχει ιδεολογική συνέχεια.
    β. Οι κουκουνάρες μεγάλωσαν και έγιναν πεύκα, τα οποία η ΝΔ δεν μπόρεσε να εξοντώσει όσο ήταν μικρά, διότι δεν βρισκόταν στην κυβέρνηση.
    γ. Εδώ και πολλά χρόνια, για την ακρίβεια από το 1961, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής χρησιμοποίησε τα δένδρα για να τον ψηφίσουν, η ΝΔ έχει κόψει... τις διπλωματικές σχέσεις μαζί τους, διότι δεν το ξανάκαναν.
    Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε και όχι να ασκούμε... ατεκμηρίωτη κριτική στον Αντώναρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΟΣΩΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΗΚΑΝ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ....ΕΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ,ΤΙΠΟΤΕ,ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

    Ευθύνες στις κυβερνήσεις για τη μέχρι τώρα ελλειμματική και υποκριτική πολιτική τους όσον αφορά την προστασία του δασικού πλούτου της χώρας καταλογίζει εμμέσως, με παρέμβαση στο θέμα των πυρκαγιών, ο Συνήγορος του Πολίτη.

    Ανυπαρξία δασικών χαρτών και δασολογίου, αβελτηρία στις διανοίξεις δασικών δρόμων, απουσία συντονισμού μεταξύ των φορέων, ελλείψεις μέσω δασοπυρόσβεσης, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις αναδασώσεις συνθέτουν τη μαύρη εικόνα των αιτιών της οικολογικής καταστροφής.

    Αποδέκτης αναφορών και καταγγελιών πολιτών, ο Συνήγορος διαπιστώνει ότι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι πιέσεις για δόμηση σε περιοχές που άμεσα γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις ή και εμπίπτουν σε αυτές. Καταθέτει μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.

    «Η κατάρτιση δασικών χαρτών και δασολογίου αποτελεί βασική προυπόθεση για την αποτελεσματική προστασία των δασών», τονίζεται χαρακτηριστικά. Το ίδιο και η στελέχωση των δασαρχείων και η ενίσχυσή τους με σύγχρονα τεχνικά μέσα. Από τις θέσεις του Συνηγόρου, έρχονται στο φως οι κυβερνητικές ευθύνες τα τελευταία τριάντα χρόνια. Επιβεβαιώνονται επίσης οι διαπιστώσεις του Συνηγόρου (σε έκθεσή του τον Ιούλιο του 2008 για τις πυρκαγιές της Εύβοιας) ότι οι εργασίες διάνοιξης και καθαρισμού των δασικών δρόμων πρέπει να ενισχυθούν από την πολιτεία ώστε να μη μένουν ανεκμετάλλευτες οι μελέτες των περιφερειακών διευθύνσεων δασών.

    Ο Συνήγορος καταγγέλλει ακόμη ελλείψεις της Πυροσβεστικής σε προσωπικό και μέσα αλλά και έλλειψη κοινής επιχειρησιακής δράσης των δασικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών, παρά τη πολύτιμη τεχνογνωσία των δασολόγων. Αμφισβητείται επίσης εάν η πολιτική προστασία ενεργοποιεί στην πράξη τους εθελοντές πολίτες, η δράση των οποίων παραμένει εν πολλοίς ασυντόνιστη.

    Τέλος, ζητείται να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για την αναδάσωση των καμένων περιοχών και την ενίσχυση των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση