GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρένθετο ερώτημα...

...προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Mε φοβίζει η δήλωση του κ. Νίμιτς "Οι διαπραγματεύσεις (για το Σκοπιανό) α...

...προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Mε φοβίζει η δήλωση του κ. Νίμιτς "Οι διαπραγματεύσεις (για το Σκοπιανό) αναβάλλονται μέχρι να προκύψει νέος πρωθυπουργός...", γιατί είναι γνωστές οι θέσεις του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το θέμα.
Μια πρόσφατη επίσκεψή μου στο τόπο καταγωγής μου, τη Σαμαρίνα Γρεβενών (βλ.π. φωτο.), ένα μέρος που οι θύμησες είναι έντονες, συγκινησιακές και ευχάριστες, ένας νέος φόβος μου αναζωπυρώθηκε. Εκεί λοιπόν, στο υψηλότερο χωριό των Βαλκανίων και στη "πρωτεύουσα" των βλαχοχωρίων, έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο του Γ. Έπαρχου, "Αυτοί είναι οι βλάχοι" (εκδόσεις Γαβριηλίδης). Στο πρόλογό του, ο Σεραφείμ Φυντανίδης γράφει:
"Υπάρχουν μερικά θέματα που θεωρούνται "ταμπού" στην Ελλάδα. Ιδίως θέματα που...

αφορούν εθνότητες, μειονότητες, γλωσσικά ιδιώματα. Υπάρχουν και παρεξηγημένες έννοιες, σε σχέση με τα θέματα αυτά.
Η λέξη "Βλάχος" έχει καταντήσει να σημαίνει τον χωριάτη, τον αγράμματο, τον άξεστο.
Η περίπτωση των βλάχων είναι μοναδική. Η καταγωγή τους, η γλώσσα τους, δεν έχει ομοιότητα με τις περιπτώσεις που αναφέραμε (Αρβανίτες, Τσιγγάνοι, Σλάβοι, Άβαροι Φράγκοι).
Βίαιη εισβολή βλάχων δεν μαρτυρείται στην ιστορία. Η γλώσσα τους λατινογενής, παραπέμπει στους αιώνες της Ρωμαϊκής κατάκτησης. Υπάρχει αρκετό μυστήριο αλλά και στερεή βεβαιότητα: όσοι λέγονται βλάχοι στον τόπο μας, αισθάνονται περισσότερο Έλληνες ακόμα και από αυτούς που υποστηρίζουν ότι είναι και ευθέως απόγονοι του Περικλή.
Οι δρόμοι μας είναι γεμάτοι από ονόματα εθνικών ευεργετών που ήταν βλάχοι
."
Και πράγματι έτσι είναι. Θέτω όμως ένα απλό ερώτημα στο κ. Παπανδρέου ή δευτερευόντως στους Τομεάρχες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και για τον Πολιτισμό.
Συνεχίζει να πιστεύει ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ ότι οι Έλληνες Βλάχοι αποτελούν εθνική μειονότητα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και τη προσοχή σας.
ΥΓ Αν δε λάβω απάντηση, θα θέσω το ίδιο ερώτημα στο κ. Βαλιανάτο...

14 σχόλια

  1. Αφήστε επιτέλους τις ηλιθιότητες για ... εθνική ανεπάρκεια του Γ. Παπανδρέου! Επί των ημερών της Δεξιάς του ... Κυρίου έγιναν όλες οι εθνικές καταστροφές και συνεχίζετε το ίδιο παραμύθι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ ORIGINAL ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ ΤΑ ΒΛΑΧΙΚΑ ΦΑΡΣΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ... (AΛΗΘΕΙΑ ΜΙΛΑΣ ΒΛΑΧΙΚΑ;) ΘΕΜΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΒΛΑΧΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ Π Ο Υ Θ Ε Ν Α, ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ 2-3 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑΣ... ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΕΠΟΥΔΕΝΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όσοι λέγονται βλάχοι στον τόπο μας, αισθάνονται περισσότερο Έλληνες ακόμα και από αυτούς που υποστηρίζουν ότι είναι και ευθέως απόγονοι του Περικλή.
    --------------------

    Σε ποιόν τα λέει αυτά το σεραφιμικό σκατό;
    Σε ποιόν πάει να τα πουλήσει αυτό το μαλακισμένο;

    Φυσικά και πρόκειται για μειονότητα.
    Κι αν δεν υπήρχαν οι γερμανοβούλγαροι, οι βλάχοι θα ήταν η πιό άθλια από όλες τις μειονότητες.

    Ρε μπάσταρδοι, καταλάβετέ το :

    δεν τρώμε κουτόχορτο, βαρεθήκαμε.

    Εξαφανιστείτε ρε τομάρια. Πουλήστε αλλού την προπαγάνδα σας.

    Και οι βούλγαροι Σκοπίων και οι αρβανιτόβλαχοι είναι μειονότητες που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να βρίσκονται στην Ελλάδα.
    Κόψτε το λαιμό σας, βγάλτε νόμους στη Ν.Υόρκη αν θέλετε, αλλά την αλήθεια δεν θα μπορέσετε να την σκεπάσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πότε ειπε ή εγραψε ο Γ.Α.Π. οτι οι βλάχοι ειναι μειονότητα και τι σχέση εχει το Σκοπιανό με την Σαμαρίνα ή την Σμίξη κλπ ; ΗΜΑΡΤΟΝ θεέ μου !!!
    Σταματήστε πιά τις ανευθυνες κραυγές περί βλάχων και της εθνικής συνειδήσεως των . Αυτά ξεκαθαρίστηκαν ιστορικά . Οποιος έχει πρόβλημα με την ιστορία του χωριού του η των παπούδων του ,ας πάει σε ψυχαναλυτή (π.χ. ΕΞΑΡΧΟΣ).
    ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ λοιπόν κύριε Παπαγιώτη ή πήγαινε στην κάτρια αλ μπούφου (στην Σαμαρίνα) να πέσεις για κρύο μπανιο .
    Μην αναπαράγεις βιβλία ύποπτων ανθρώπων ,που ειναι καθηγητές στην Ρουμανία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παπαριώτη,

    εσείς οι βλάχοι, ψηφίζετε ότι λάχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΟΥΙΖ ΚΟΥΙΖ ΚΟΥΙΖ ΚΟΥΙΖ ΚΟΥΙΖ

    Εκθαμβωτικά καραφλός εκπρόσωπος, ένα συμπύκνωμα βλακείας και ηλιθιότητας, ένα ζώο και μισό, μοναδικό δείγμα του DNA της μαλακίας, ένα αποβλακωμένο υβριστικό κατακάθι με βαθιά πίστη στον νεποτισμό, ένα ανεστραμμένο κατασκεύασμα με το κεφάλι στον κώλο και τον κώλο στην θέση του κεφαλιού, κάποιος που κατέχει χαριστικά μια θέση επειδή μπορεί μόνο να διαβάζει αλλά όχι και να σκέπτεται, ένα γιαουρτωμένο τούβλο που δεν πήρε ποτέ ούτε μια ψήφο, κατηγορεί την αντιπολίτευση (και δη τον αρχηγό της αξιωματικής) για αμετροέπεια και λαϊκισμό.

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ???

    Στείλτε e-mail, βρείτε τον σωστό μαλάκα, και κερδίστε μια προτομή της επιτομής της βλακείας μετά της έξτρα-ζούπερ καράφλας η οποία τον συνοδεύει στον στάνταρ εξοπλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο εικονικός πόλεμος στο Αιγαίο σε φάση ενεργού απειλής

    Μετά τον εντοπισμό από στρατιωτικό φυλάκιο της Χίου τουρκικού κατασκοπευτικού μη-επανδρωμένου αεροπλάνου (Heron), το οποίο έμεινε πάνω από το νησί άγνωστο χρονικό διάστημα, δίχως να εντοπιστεί από τα ελληνικά ραντάρ, συλλέγοντας πληροφορίες τις οποίες εύκολο είναι να υποθέσετε, η ένταση στο Αιγαίο κλιμακώνεται.

    Τώρα πλέον από τον εικονικό πόλεμο και τους εικονικούς βομβαρδισμούς σε ακριτικά ελληνικά μικρά νησιά, περνάμε σε καθαρά pre-war προετοιμασίες, με την ενεργοποίηση τουρκικών κατασκοπευτικών UAV πτητικών μηχανών πάνω από στρατηγικής σημασίας ελληνικές περιοχές της Δωδεκανήσου, ενώ κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι συμβαίνει μόνο εκεί.

    Η υπέρπτηση μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών θεωρείται από το ΝΑΤΟ και από όλες τις χώρες του κόσμου σαφής πολεμική ενέργεια. Άρα η Ελλάδα δέχθηκε αναμφισβήτητη προσβολή στρατιωτικού χαρακτήρα από σύμμαχο χώρα τρεις ημέρες πριν την σημερινή επίσκεψη του ΓΓ του ΝΑΤΟ στην ελληνική κυβέρνηση.

    Ήθελα να ξέρω αν η κυβέρνηση που με τόση επιμέλεια φρόντισε να αποκρύψει το γεγονός από την ελληνική κοινή γνώμη, τόλμησε έστω δια του πομπώδους πρωθυπουργού του βέτο, Κ. Καραμανλή, να εκφράσει συγκεκριμένη αντίδραση προς αυτόν.

    Ήθελα να ξέρω πού σταματά η κόκκινη γραμμή που επίμονα επικαλείται ο πρωθυπουργός επί τόσα χρόνια σε ότι αφορά τις προσβολές της εθνικής κυριαρχίας από τους τούρκους.

    Πολύ θα ήθελα να ήξερα πώς νοιώθει ο πρωθυπουργός μας μέσα σ’ αυτό το παιχνίδι με την Τουρκία, που με δικές του πράξεις και παραλείψεις έχει οδηγήσει τη χώρα.

    Ήθελα να ήξερα αν πιστεύει κι ο ίδιος τη μυθοπλασία στην οποία αναλίσκεται η προπαγάνδα η δική του και αυτών που τον στηρίζουν, περί δήθεν ικανότητας της χώρας μας να ανταποδώσει στις προσβολές της τουρκικής ηγεσίας με την παρεμπόδιση της γείτονος να γίνει … κάποτε μέλος της ΕΕ.

    Ήθελα να ξέρω αν ο κ. Καραμανλής έχει αίσθηση της φαρσοκωμωδίας στην οποία κατέχει εξέχοντα ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο πνεύμα του διαίρει και βασίλευε δε μπορεί παρά οι πάντες να είναι μειονότητες, ακόμα και η θρησκευτική αίρεση των Εβραίων, την οποία οικειποιείται το Ισραήλ, δεν είναι παρά ένα συνοθύλευμα μειονοτήτων (12 φυλών) και με γενουσιαργικές υποδιαιρέσεις καταγωγής, εξ Αιγύπτου Παλαιστίνης Ελλάδας Τουρκίας Γερμανίας Αγγλίας ΗΠΑ Ρωσίας κ.τ.λ.

    Το μόνο που ήταν αδιαίρετο μέχρι πρόσφατα ήταν το κοινό χρηματοικονομικό συμφέρον της οικογένειας Ρότσιλντ που συνέπιπτε με αυτό των πολέμων και της στρατιωτικόπολεμικής βιομηχανίας.
    Τώρα που τα πράγματα ξεκαθάρισαν με τον εντοπισμό και τον καθορισμό στην αξία της σχέσης, χρήμα-φυσικός πλούτος, ενέργεια-αγωγοί-παραγωγή, πιος ξέρει ίσως κάποια αίρεση σαλτιμπάγκων, χρηματοοικονομικής κοινοπραξίας, εξαναγκαστικά προσδίδοντας πολιτικά, ιστορική προστασία, στο όνομα Βλάχος Μακενδον, μέσω του διαίρει και βασίλευαι να επιδιώξει την να επεκτείνει στο 'νομα του θεού, πέραν της επουράνιας βασηλείας, και επί της ΓΗΣ, επικαλώντας εσαεί τα δικαιώματα του Έλληνα Μακεδόνα Αλέξανδρου στα όρια της αυτοκρατορίας του μέχρι και την Ινδία.

    Εξ ου και το σκύλιασμα για το ιστορικό εμπεριεχόμενω του ονόματος και τα των μειονοτήτων.

    Μέχρι τότε το χαλημπουργκ του Τσένεη σε Κόσοβο και Σκόπια θα περιμένει αφρίζοντας από σκουριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1. Όσοι αναρτούν σχόλια, άσχετα μέ τό θέμα τού άρθρου, είναι εκνευριστικοί μαλάκες... Ναί, ΜΑΛΑΚΕΣ.

    (Χλούπερς, Στούπερς, Φλαφλουχτενούπερς κλπές Δημοκρατικές δυνάμεις...)

    2. Εάν δέ, τά ΑΣΧΕΤΑ σχόλια, είναι μεγαλύτερα από 300 - 400 λέξεις, οι αναρτώντες είναι ταυτοχρόνως ΚΑΙ πούστηδες. Ναί, ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ, δολιοφθορείς τής σοβαρότητος καί τής αναγνωσιμότητος αυτού τού blog, τό οποίο, έστω καί μέ 12-ωρη καθυστέρηση, είναι τό μόνο, ευρείας αναγνώρισης, πού μάς παρέχει βήμα γιά καμμιά ΣΟΒΑΡΗ σχολιαστική άποψη. Τά πλείστα άλλα, μάς γράφουν (τούς σχολιαστές), στά αρχεία τους, είτε μή επιτρέποντας σχόλια, είτε πετσοκόβοντάς τα, αναίσχυντα, λόγω τού τρόμου τους, πού αισθάνονται γιά τό ελεύθερο σχόλιο. ΣΕΒΑΣΘΗΤΕ, ΡΕΕΕ, ΤΟ ΒΗΜΑ !!!
    (Καί μήν μού πή κανάς άσχετος στενοκέφαλος.., ότι τό ανωτέρω σχόλιο είναι άσχετο μέ τό θέμα....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΛΟΙΟΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ, ΑΡΑ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΝΟΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΘΟΥΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ Η ΟΧΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΤΕ Ο ΓΑΠ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΓΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΟΠΟΙΕΙ ΠΟΥ Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΙΜΑ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΕΓΚΑΛΟΥΜΕ; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΣΟΥ ΑΘΛΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΣ ΑΛΛΟ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΑΞΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ, ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΦΘΑΣΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΩΣ ΤΗ ΤΖΙΑ.... Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΓΑΠ ΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση