GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τις φωτιές φταίνε τα πεύκα...

Από το http://pirgotis.blogspot.com/ . (κάντε κλικ για μεγέθυνση) Τα... πεύκα ανέδειξε ως νέους ενόχους για τη συνεχιζόμενη καταστροφή και ...

Από το http://pirgotis.blogspot.com/
.
(κάντε κλικ για μεγέθυνση)
Τα... πεύκα ανέδειξε ως νέους ενόχους για τη συνεχιζόμενη καταστροφή και το αλαλούμ στην προσπάθεια πυρόσβεσης η κυβέρνηση, μετά τον «στρατηγό άνεμο». «Όσο ωραία και αν είναι τα πεύκα, είναι ανασταλτικός παράγοντας στις προσπάθειες κατάσβεσης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος (πηγή http://www.tanea.gr/)
Όταν άνθρωποι λένε τέτοια πράγματα και κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι δεν θέλει πολύ να...

καταλάβουμε (όχι πως δε το ξέρουμε) ποιοι και γιατί ευθύνονται για την δική μας καθημερινή μιζέρια.
Δηλαδή ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης μας λέει με λίγα λόγια ότι εάν δεν είχαμε πεύκα δεν θα είχαμε δάση, άρα δεν θα είχαμε πυρκαγιές και άρα η κατάσβεση (που άραγε) θα ήταν εύκολη υπόθεση.
Τελικά και στην Αττική η επανίδρυση του κράτους έρχεται από την καταστροφή.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

12 σχόλια

  1. Αυτό είναι το επίπεδο των πολιτικών ,αυτές τις παπαριές λένε.
    Τώρα για τις αεροφωτογραφίες των καμένων περιοχών πρίν και μετά την φωτιά και δέσμευση με βάση αυτές για μηδενική αλλαγή κανένας δεν μιλάει.
    Αρα είναι πολλά τα λεφτά και το κόλπο θα γίνει όπως έγινε και τις άλλες φορές που κάψανε και μετά καταπατήσανε και χοντροκονομίσανε.
    Αυτοί που καίνε και οι άλλοι που μετά αγοράζουνε την καταπατημένη γή να θυμούνται οτι πλέον στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ όταν είσαι κοντά στο δάσος έχεις μεγάλες πιθανότητες μια μέρα να τα χάσεις όλα ,γιατί κάποιος άλλος πονηρός θα σε κάψει για να σε καταπατήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν πάτε στο site agorapolisia.gr θα δείτε ότι πουλάνε κανονικά βίλες μέσα σε δασικές εκτάσεις, σε σημεία που έχουν ήδη καεί. Για του λόγου το αληθές ανεβάζουμε κάποιες φωτογραφίες που επιδεικνύουν με θράσσος αυτοί οι αλήτες στους υποψήφιους αγοραστές. Τα δημόσια δημοσιευμένα στοιχεία της ιστοσελίδας καθώς και των υποδομών της έχουν ως εξής..
    ....
    Η εταιρεία αυτή που πουλάει τις βίλες στα καμμένα χρησιμοποιεί μια υπηρεσία που αποκρύπτει τα πραγματικά στοιχεία του/των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας. Αυτό απαγορεύεται στις εταιρείες από το Ελληνικό, το Ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, δηλαδή μια εταιρεία Α.Ε., Ε.Π.Ε. και οποιουδήποτε άλλου τύπου δεν έχει δικαίωμα να αποκρύπτει τα στοιχεία της ιστοσελίδας της (whois). Είναι αυτονόητο γιατί οι αλήτες κρύβουν τα στοιχεία τους, απλώς εξηγούμε την κατάσταση για όσους θεωρήσουν ότι είναι όλα νομότυπα. Για να κρύβει μια εταιρεία κερδοσκοπική το whois της σημαίνει ότι είναι εταιρεία βιτρίνα. Αλλιώς έχει πραγματική έδρα, γραφεία, εκπρόσωπο, υπεύθυνο κ.τ.λ.

    Αν πάτε στο
    990.000 €
    Γέρακας οικόπεδο 3.300 τμ
    Ανατολική Αττική, Γέρακας

    Μοναδική επενδυτική ευκαιρία - μόλις 50 μ από το σχέδιο – μόλις μπει στο σχέδιο χωρίζεται σε 5 οικόπεδα και η τιμή του πενταπλασιάζεται – από τα ελάχιστα οικόπεδα με αυτή την υπεραξία
    Η εταιρεία αυτή που πουλάει τις βίλες στα καμμένα χρησιμοποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΙΚΟ...ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΕΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ,Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ "ΟΡΚΟΥΣ" ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ...

    Την κινητοποίηση της πολιτείας για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές, υποσχέθηκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, ο Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε ότι χρειάζεται τεράστια προσπάθεια, συντονισμός σχέδιο και άμεσες πρωτοβουλίες, αλλά και υπομονη. Προανήγγειλε άμεσα μέτρα, κάνοντας λόγο για το σχεδιασμό αντιπυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων, τη χάραξη αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων. Αναφέρθηκε, ακόμη, στην ανάγκη δημιουργίας συστήματος για τον καθορισμό των δασών.Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι η πληγείσα περιοχή θα παρακολουθείται από δορυφόρο, στο πρότυπο της Πάρνηθας, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό αυθαίρετων κτισμάτων και την εποπτεία της ευρύτερης περιοχής.

    Ο Γ. Σουφλιάς δεν απάντησε, πάντως, σε ερώτηση αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το μέγεθος της καταστροφής.

    ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ;;;
    ΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ...Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΖΗΤΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 4 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ.
    ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ :
    * Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΟΧΙ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΙ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΥΨΗΛΟΥ ΒΙΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.
    * Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΕΠΙΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΠΟ ΔΑΣΑΡΧΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΚΗΣ ΒΙΛΑΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ.
    * ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΘΕΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΣ ΜΕ ΑΚΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...



    * ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΡΕΥΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΜΟΥ.
    * ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΕ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Ή ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΄Η ΕΣΤΩ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ Α΄ ΒΑΘΜΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΦΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΗΤΕΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ.
    * ΠΑΡΑΚΑΛΩ "ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" ΑΠΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΜΕ "CONNE"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΩ ΠΩ ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ …. ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ

    Ο ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ? ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΤΕ ΔΑΣΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μία ολόκληρη χώρα τους δείχνει με το δάχτυλο... Κάποιοι επιλέγουν όμως να κοιτούν το δάχτυλο και να κατηγορούν την χειρονομία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απόδειξη του κυβερνητικού πανικού είναι οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Αρχικά ο κ. Αντώναρος προσπάθησε να μειώσει και να υποβαθμίσει το γεγονός. Αφού διαπίστωσαν ότι αυτό είναι αδύνατο και συναντούσε έντονη κατακραυγή, ο κ. Αντώναρος κατηγορούσε τα πεύκα που δεν σβήνουν εύκολα! Και αυτή όμως η θέση αντιμετωπίστηκε με χλευασμό και έτσι σήμερα αναγνωρίστηκαν σφάλματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Ωστόσο, λίγες ώρες πριν, ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλώντας στους πιλότους των πυροσβεστικών μέσων, τους έδινε συγχαρητήρια και τους έλεγε να μην ακούς τους "αχρείους" που έλεγαν διάφορα εις βάρους τους!!!

    Για την ηγεσία βέβαια του υπ. Εσωτερικών, ούτε λόγος. Απορώ πραγματικά ποια είναι η υπηρεσία που προσφέρει αυτό το υπουργείο στους πολίτες? Η ασφάλεια των πολιτών είναι στα χέρια δύο υπουργών που αμφισβητούνται ακόμα και από στελέχη του ίδιου κόμματος! Γιατί άραγε ο κ. Καραμανλής συνεχίζει να υποστηρίζει και να κρατάει στην θέση τους και τους δύο? Η πιθανή απάντηση ότι θα απομακρυνθούν τις επόμενες μέρες, που θα έχει περάσει ο κίνδυνος, δεν μπορεί να έχει βάση. Από την στιγμή που δεν κατάφεραν να προλάβουν την καταστροφή, πόσο χρήσιμοι θα φανούν στην διαχείρισή της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί παραξενεύεστε που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέδειξε ως νέους ενόχους για την πρόσφατη καταστροφή τα... πεύκα?

    Για φανταστείτε την Ελλάδα χωρίς πεύκα....... από πόσες φασαρίες και οικονομικές συνέπειες θα γλιτώσουμε.
    •Δεν θα χρειάζονται αεροσκάφη και ελικόπτερα πυρόσβεσης Σημείωση:τεράστιο το κόστος αγοράς και συντήρησης και το ερώτημα πρέπει η Ελλάδα να διαθέτει τόσα πτητικά μέσα για το σκοπό αυτό και όχι ομάδες άμεσης επέμβασης και χρήση δασεργατών / υλοτόμων? Είναι αποτελεσματική η επέμβαση των πυροσβεστικών αεροσκαφών με ανέμους 8 μποφόρ? Απαιτείται σχετική μελέτη σκοπιμότητας?).
    •Δεν θα είναι απαραίτητη η προμήθεια πυροσβεστικών οχημάτων, υδροφόρων και λοιπού εξοπλισμού από όλους τους φορείς που εμπλέκονται (πυροσβεστική, ΟΤΑ, Σύλλογοι κ.λ.π.).
    •Δεν θα απαιτούνται οι χιλιάδες προσλήψεις πυροσβεστών μονίμων και με σύμβαση έργου που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό.
    •Δεν θα είναι απαραίτητος ο καθαρισμός του δικτύου της ΔΕΗ που έχει δημιουργήσει και δημιουργεί ένα σωρό προβλήματα στα πευκοδάση.
    •Δεν θα είναι απαραίτητος ο καθαρισμός ένθεν και ένθεν των γραμμών του ΟΣΕ που έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.
    •Θα μπορούμε χωρίς τύψεις και δισταγμούς να καίμε τα σκουπίδια μας στις ανεξέλεγκτες και μη χωματερές (18% των πυρκαγιών προέρχονται από αυτές).
    •Δεν θα απαιτούνται πιστώσεις για διάνοιξη και συντήρηση αντιπυρικών λωρίδων, δασικών δρόμων, η κατασκευή δεξαμενών, δίκτυο κρουνών, μελετών σχεδίασης αντιπυρικών έργων και πολλά άλλα συναφή.
    •Δεν θα απαιτηθούν πιστώσεις για έρευνες και μελέτες εγκατάστασης συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης πυρκαγιών (που το θυμήθηκα και αυτό .... ). Μα είναι δυνατόν στην Ελλάδα να δαπανώνται πολύτιμες πιστώσεις για τέτοια συστήματα? Για να προσφέρουν τι? Όταν στην Ελλάδα ο χρόνος πρώτης αναγγελίας πυρκαγιάς υπολογίζεται στα τρία λεπτά που θεωρείται ο καλύτερος παγκοσμίως είναι δυνατόν να δαπανώνται πιστώσεις για περαιτέρω βελτίωση? Ερωτώ λοιπόν γιατί?. (Σημείωση:να μην φανταστούμε ότι η πιο πάνω πρωτιά είναι αποτέλεσμα συντονισμού κρατικών φορέων, αλλά τηλέφωνα αναγγελίας πυρκαγιών από φοβισμένους πολίτες που διαμένουν σε σπίτια μέσα ή στις παρυφές των δασών. Η Ελλάδα είναι αυτή που είναι και έχει (ή είχε για την περίπτωσή μας) τα συγκεκριμένα στρέμματα πευκοδασών, δεν είναι Καναδάς ή ΗΠΑ που διαθέτουν τέτοια συστήματα σε δάση απόμακρα.
    •Δεν θα θέλει κανείς να καταπατήσει (τέως) δασική γη ή να κτίσει σε ένα τέτοιο "μαύρο και άραχνο" περιβάλλον με συνέπεια να μην απαιτούνται δαπάνες φύλαξης, έργων αναδάσωσης, θα ανασάνουν οι υπηρεσίες που ασχολούνται με το θέμα αυτό, θα μειωθούν οι υποθέσεις στα δικαστήρια σε μέγεθος όγκου δεκάδων χιλιάδων φακέλων, θα ηρεμίσουν τα συμβολαιογραφεία, θα ανακουφιστεί η Κτηματολόγιο Α.Ε. και θα συμβούν τόσες άλλες ...... σημαντικές αλλαγές........
    •Θα απαλλαγούμε και από αυτούς στα παράθυρα που κάνουν ότι τα ξέρουν όλα και μιλάνε ακόμη και για ασύμμετρες απειλές, ή ... οικοπεδοφάγους εμπρηστές,από εκείνους που ενοχοποιούν τα γκαζάκια όταν τα δάση μας είναι σκουπιδότοποι με κάθε λογής σκουπίδια και βγάζουν και συμπεράσματα περί εμπρησμών, αφού διαπιστώνουν το αυτονόητο για τους ειδικούς με το αντικείμενο ότι στις πυρκαγιές των δασών (ειδικότερα της χαλεπίου και της τραχείας πεύκης) είναι σύνηθες να παρουσιάζονται πολλές νέες και ανεξάρτητες εστίες, πάντα προς τη φορά του ανέμου, που προέρχονται από τις καύτρες των πεύκων κατά τον στροβιλισμό που δημιουργείται όταν καίγονται.
    •Σημαντικό είναι και το ότι θα ... αδειάσουν τα συρτάρια των μελών της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής από τις χιλιάδες σελίδες των Πρακτικών που συνέθεσαν το ομόφωνο πόρισμα το οποίο κρίθηκε φρόνιμο να μην εφαρμοστεί. Αφού δεν χρειάστηκε επί υπάρξεως των ενοχοποιημένων πεύκων, για πιο λόγο να φανεί χρήσιμο χωρίς αυτά!!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΑΣΙΝΟΦΥΤΑ
    ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ.
    Αίτημα για άρση ασυλίας του Κώστα Γείτονα...
    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ηλεκτρονική Πασοκική ομάδα , που σκοπό έχει, να κατηγορεί ΄την
    Κυβένηση και τήν Ελλάδα,απαρτίζεται απο άτομα
    έχοντα, τον σύνδρομον της κατω-
    τερότητος και κατ΄επέκταση την
    επίμονον οργή τους ,κατά της Ελλάδος και ηδονίζονται ,επι πλέον,
    βλέποντας Ή ακούοντας να διαφθείρεται η Ελλάδα διεθνώς.
    Αίσχος, Πασοκομμούνια....
    Καίτε την Ελλάδα κάθε χρόνο
    για να κάνετε εκλογες ,καθώς
    χάσατε την κουτάλα ,της πασοκομμουνιστικής λησταρχίας.
    Τώρα, μετά απο τις αποτρόπαιες
    πρ'αξεις σας,κατηγορείτε την
    Κυβέρνηση,υποκρινόμενοι, ότι
    δεν ξέρετε ποιοί βάζουν τις φωτιές.Είναι , οι ίδιοι που
    καίνε και ΄καταστρέφουν περιουσίες ,κάθε χρόνο,στην Αθήνα και εις τα περίχωρα.Που εσείς
    τους οδηγείται. Κι' όταν
    τους βάζουν φυλακή,βγαίνει όλο
    το πασοκομμουνιστικό σύνολο
    απατεώνων και ζητά την αποφυλάκιση
    των εγληματιών.Έτσι,για να
    αλιεύσει ψήφους απο μια κάστα ανθρώπων,που θέλουν την πολιτικήν αστάθεια.Μήπως ,ξέρετε που βρίσκεται Κλαλιώτης?
    Ο Κ. Καραμανλής δεν είναι υπεύθυνος για τις φωτιές που,
    εσκεμμένα ,βάζετε εσείς ,αληταριά.
    Αλλά ...ας όψεται ο Κ.Καραμανλής ,
    που κατάργησε την Μακρόνησο.
    Πέρα , απ΄αυτό , ο κόσμος δεν τρώει
    κουτόχορτο,τα ξέρει όλα ,
    άστον βλακογιώργο να ζή στον κόσ-
    μο του.

    777>>99<<1α.χ.ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση