GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να απαγορευθεί το κυνήγι στον Υμηττό...

Από την Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ . ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ Μ...

Από την Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων
των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ (ΣΠΑΥ)
Την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009, εκπρόσωποι της Θεματικής Ομάδας Δικαιώματα των Ζώων των Οικολόγων Πράσινων, είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ και Δήμαρχο Βύρωνα, κ. Νίκο Χαρδαλιά, και μέλη της συντονιστικής ομάδας του ΣΠΑΥ για θέματα συνεργασίας σχετικά με την προστασία του Υμηττού.
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ έχουν υποβάλλει αίτημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη την έκταση του Υμηττού – προς το παρόν, το κυνήγι επιτρέπεται στην ανατολική πλαγιά του βουνού (από την κορυφογραμμή και κάτω). Στην ίδια κατεύθυνση, υπέρ της καθολικής απαγόρευσης του κυνηγιού σε ολόκληρο τον Υμηττό βρίσκεται και...

ο ΣΠΑΥ, σύμφωνα με δήλωση του κ. Χαρδαλιά, με ομόφωνη τοποθέτηση και των δεκαπέντε Δήμων που απαρτίζουν τον ΣΠΑΥ.
Η κοινή θέση των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και του ΣΠΑΥ στο αίτημα για καθολική απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό, ο οποίος υπάγεται στο NATURA 2000, στοχεύει αφενός στην προστασία της πανίδας του Υμηττού, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προστατευόμενα είδη σύμφωνα με την Οδηγία (79/409/ΕΟΚ) ή / και το Παράρτημα ΙΙ της Σύμβασης της Βέρνης καθώς και είδη υπό εξαφάνιση, αφετέρου στην προστασία της ζωής των πολυπληθών πολιτών που επισκέπτονται τον Υμηττό για λόγους περιήγησης, πεζοπορίας, αναψυχής και χαλάρωσης.
Η απουσία πολιτικής βούλησης για την προστασία του βουνού έχει πλήξει σοβαρά το φυσικό του πλούτο όπου εκτός από το κυνήγι, δραστηριότητες όπως η παράνομη δόμηση, τα λατομεία, η ανεξέλεγκτη βόσκηση κ.α. επιτείνουν την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι αντίθετοι με τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ για διάνοιξη νέων αυτοκινητόδρομων και την κατακερμάτηση του βουνού σε 8 ζώνες και προτείνουν το χαρακτηρισμό του βουνού σε Εθνικό Πάρκο με ταυτόχρονη ίδρυση και λειτουργία φορέα βιώσιμης διαχείρισής του.
Ο ΣΠΑΥ δήλωσε ότι πρόκειται να εκδώσει δελτίο τύπου και θα υποβάλλει αίτημα σχετικό την καθολική απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Επιθυμία και των δύο φορέων είναι η περαιτέρω συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την προώθηση λύσεων για την πλήρη προστασία του Υμηττού.

13 σχόλια

  1. Ροζ sms κάνουν θραύση στη Βρετανία


    Όλο και περισσότεροι έφηβοι στη Βρετανία ανταλλάσσουν μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο, προειδοποιεί το Κέντρο κατά της Παιδικής Εκμετάλλευσης και Ηλεκτρονικής Προστασίας της Βρετανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομοφυλόφιλος στην Αλβανία
    Του Γκαζμέντ Καπλάνι gazikap@gmail. com
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

    Σκέφτηκα να γράψω κάτι για τη γρίπη, αλλά δεν μ΄ άφησε πάλι η χώρα καταγωγής μου, η Αλβανία.

    Την περασμένη εβδομάδα έκανε τον γύρο της Ευρώπης η είδηση ότι η Αλβανία θα θεσπίσει νόμο που θα επιτρέψει τον γάμο μεταξύ των ομοφυλοφίλων. Το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, ένας πολιτικός βαθύτατα συντηρητικός, προκαλώντας έτσι πολιτισμικό σοκ στους συμπατριώτες του. Αμέσως αντέδρασαν εκκλησίες και τζαμιά στην Αλβανία. Είπαν πως ο Θεός έπλασε τη γυναίκα για τον άνδρα και αντίστροφα, ότι οι γάμοι μεταξύ των ομοφυλοφίλων στρέφονται κατά του ουράνιου νόμου και της επίγειας οικογένειας. Ότι ουκ ολίγοι ομοφυλόφιλοι υπάρχουν ανάμεσα στον κλήρο αυτό δεν θίγει τους ουράνιους νόμους, γιατί εκείνοι δεν παντρεύονται μεταξύ τους και δημόσια καταδικάζουν την ομοφυλοφιλία ως αμαρτία, κλείνοντας έτσι μια θέση στον παράδεισο...

    Μετά την είδηση, επισκέφτηκα πρώτα την ιστοσελίδα των «ΝΕΩΝ». Έριξα μια ματιά στα σχόλια των αναγνωστών. Άκρα ειρωνεία χαρακτήριζε αρκετά από αυτά. Έριξα μετά μια ματιά στις αλβανικές εφημερίδες και στα σχόλια των αναγνωστών τους. Βρήκα αρκετή λεκτική βία και χυδαιότητα. Κάποιοι από τους σχολιαστές προέβλεπαν, μετά τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ των ομοφυλοφίλων, «το οριστικό τέλος του αλβανικού έθνους». Άλλοι παρέπεμπαν σε ανάλυση του Κανταρέ, σύμφωνα με τον οποίον την ομοφυλοφιλία στην Αλβανία έφεραν οι Οθωμανοί κατακτητές για να εκφυλίσουν το αλβανικό έθνος! Κάποιοι άλλοι απειλούσαν ότι θα λιντσάρουν οποιοδήποτε ομοφυλοφιλικό ζευγάρι τολμήσει να εμφανιστεί δημόσια. Και άλλοι έβλεπαν πίσω από την απόφαση του Μπερίσα τον «εβραϊκό δάκτυλο» και... τον «ελληνικό». Θυμήθηκα τότε την ιστορία του Βίκτωρα, του μοναδικού ομοφυλόφιλου την εποχή του κομμουνισμού στα Τίρανα που τολμούσε να δηλώσει δημόσια την ομοφυλοφιλία του. Εκείνο τον καιρό στην Αλβανία η ομοφυλοφιλία τιμωρούνταν με δεκαπέντε χρόνια φυλάκισης. Χιλιάδες Αλβανοί ομοφυλόφιλοι βασανίστηκαν και πέθαναν στα κάτεργα και τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας. Είναι ένα θέμα που αποτελεί ακόμα ταμπού σήμερα στην Αλβανία. Ήταν τόσο ταπεινωτική η μεταχείριση των ομοφυλοφίλων από το σταλινικό καθεστώς, που στον νόμο δεν υπήρξε καν η λέξη «ομοφυλοφιλία»: οι ομοφυλόφιλοι χαρακτηρίζονταν «παιδεραστές» και «βιαστές» και ως τέτοιοι καταδικάζονταν και βασανίζονταν.

    Ο Βίκτωρ κουβαλούσε μια τραγική ιστορία. Η μητέρα του είχε αποδράσει από την Αλβανία με τον εραστή της, όταν εκείνος ήταν ακόμα μικρός. Ο ίδιος μπαινόβγαινε στις φυλακές από τα δεκαοκτώ του, επειδή «του άρεσαν οι άνδρες», όπως έλεγε δημόσια. Έκανε συχνά βόλτες στην κεντρική λεωφόρο των Τιράνων φορώντας ρούχα με ζωηρά χρώματα που του έστελνε η μητέρα του από την Αμερική και καμιά φορά μιλώντας με τον εαυτό του. Ήταν ένα μοναδικό θέαμα, μεταξύ αστικού μύθου και χλεύης, λόγω της εκκεντρικότητάς του και των ρούχων του, σε μια πόλη, σε μια χώρα, όπου σε έπνιγαν τα καταθλιπτικά χρώματα. Αλλά προπαντός για το γεγονός ότι ήταν ο μόνος που τολμούσε να μην κρύψει την ομοφυλοφιλία του. Κάποιοι έλεγαν ότι ήταν πράκτορας της αστυνομίας γι΄ αυτό τον άφηναν να κυκλοφορεί ελεύθερος. Άλλοι έλεγαν ότι από τα βασανιστήρια στη φυλακή είχε χάσει τα λογικά του και τον άφηναν να εκτίθεται για να ευτελίσουν με αυτόν τον τρόπο τους ομοφυλόφιλους. Τα αδέλφια και ο πατέρας του τον είχαν απαρνηθεί. Και κάποια στιγμή διαδόθηκε η φήμη ότι ο Βίκτωρ ήταν «ελληνικής καταγωγής». Δεν ξέρω εάν αλήθευε κάτι τέτοιο. Σίγουρα πάντως η φήμη διαδόθηκε για να σώσει «την τιμή της αρρενωπότητας του αλβανικού γένους». Μετά την πτώση του κομμουνισμού, ο Βίκτωρ χάθηκε. Πήγε στη μητέρα του στην Αμερική. Έγινε Αμερικανός πολίτης και κανείς πια στα Τίρανα δεν τον θυμάται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. =



    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ;

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


    Το αεροδρόμιο της Ικαρίας κόστισε (έστω και πριν από 10 χρόνια) 8 εκατομμύρια ευρώ.


    Και ο ποδηλατόδρομος του Δήμου Βριλλησίων, που εγκαινίασε σήμερα ο Στυλιανίδης, έχει μήκος 2500 μέτρα και κόστισε... 1 εκατομμύριο ευρώ.

    Μπορεί κάποιος να μου πει αν σε αυτη τη στενή λωρίδα ασφάλτου πρόκειται να προσγειωθούν αεροπλάνα ή, απλά, το κόστος κατασκευής "απογειώθηκε", χωρίς να πάρει άδεια από τον Πύργο Ελέγχου;

    Γειά σου εργολάβε (και λοιποί) και σε καλή μεριά!!!



    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανονικά πρέπει να απαγορευτεί το κυνήγι σε όλόκληρη την ελλάδα αλλά επειδή είναι μπουρδέλο και κανείς δεν παίρνει τέτοια απόφαση λόγω πολιτικού κόστους,ας ετοιμαστούν οι δολοφόνοι των ζώων και ας ξεκινήσουν τις ανυπεράσπιστες δολοφονίες τους βγάζοντας όλα τους τα κόμπλεξ και τα σκατοβιώματα που έχουν πάνω στα άμοιρα και ανυπεράσπιστα ζωάκια.

    Και κάτι για τους κυνηγούς που θα τους το πώ στη μούρη τους γιατί αλλιώς μάλλον δεν καταλαβαίνουν τόσο γουρούνια που είναι :

    ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΡΥΦΟΠΟΥΣΤΡΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ,ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ,ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ,ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ,ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ .


    Αίσχος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειλικρινά απορώ,

    τι σχέση έχουν τα τρία σχόλια με το θέμα της ανάρτησης;

    ===========
    Είναι τραγικό να επιτρέπεται ακόμα το κυνήσι στον Υμηττό. Όποιος περπατά στο βουνό θα βλέπει πολυάριθμες, όμορφες πέρδικες, άν είναι τυχερός ψηλά στα βράχια θα δεί κάποιο βράδυ και αλεπού.

    Κρίμα είναι τόσο κτηνώδες να αφαιρέις ζωές για πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο πάντως γία άλλη μια φορά στον Δήμαρο Βύρωνα και Πρόεδρο του ΣΠΑΥ τον Χαρδαλιά, ο οποίος παρόλο που οι σύλλογοι κυνηγών φέρνουν ψηφάκια εκείνος δεν διστάζει να ζητήσει την απαγόρευση του κυνηγιού! Απίστευτος τυπος είναι...δεν μασάει τα λόγια του και τα έχει βάλει με τους μισούς υπουργούς για τα θέματα της προστασίας του βουνού.Βλέπω να τον διαγράφουν από την ΝΔ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ελεος!επιτρεπεται το κυνηγι στον υμηττο?τι αλλο θα ακουσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Κανονικά πρέπει να απαγορευτεί το κυνήγι σε όλόκληρη την ελλάδα αλλά επειδή είναι μπουρδέλο και κανείς δεν παίρνει τέτοια απόφαση λόγω πολιτικού κόστους,ας ετοιμαστούν οι δολοφόνοι των ζώων και ας ξεκινήσουν τις ανυπεράσπιστες δολοφονίες τους βγάζοντας όλα τους τα κόμπλεξ και τα σκατοβιώματα που έχουν πάνω στα άμοιρα και ανυπεράσπιστα ζωάκια....."
    ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ....ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 9:55

    Μαλάκας είσαι εσύ και όλο σου το σόϊ παλαιόπουστρα ,σκατοκέφαλε κυνηγέ της παπαριάς και της βλακείας.

    Βάλε το όπλο στο κώλο σου και πυροβόλησε τον γιατί δεν έχετε καταλάβει εσύ και όλοι σαν εσένα ότι η ελλάδα έχει εκτός από εσάς και άλλα σημαντικότερα προβλήματα να επιλύσει αλλά είστε τόσο βλάχοι και γύφτοι που πιστεύετε ότι εκτελείτε και Θεάρεστον έργο.

    Μαλακοπίτουρες είστε και αντί να πάτε στους ψυχιάτρους να σκοτώσετε τους δαίμονες που σας έχουν κυριεύσει,σκοτώνετε τα λίγα και ανυπεράσπιστα ζώα που αν είχαν τα μέσα να αμυνθούν θα σας είχαν ξεσκίσει τους κώλους σας παλαιομαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kala sas leei o 9:43 kai 2:46

    kanete toys mages kai skotonete gia ti plaka sas zoakia kai poylia poy den mporoun na amynthoun kai ta skotonete tin ora pou petoun yperifana ston ourano i tin ora pou kathontai sto edafos i trwne.

    Esas tha sas arese ekei poy katheste na sas erxontai oi sfaires vrochi kai na sas skotonoun kai meta na gelane gia to katorthoma toys ?

    Eiste perissotero zoa apo ta zoa poy skotonete kai liga sas exei pei o filos pio panw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοίτα και στη φωτογραφία που έχει το press-gr.

    Γέρος άνθρωπος 70 + ετών και το παίζει κυνηγός το σούριελο μπας και σκοτώσει τίποτα και δεν χαρούν οι φίλοι και τα εγγόνια.

    Αντί να πας άνθρωπε μου σε κανένα νεκροταφείο απ' έξω να κάνεις κανένα σταυρό που ο Θεός ακόμα σε έχει ξεχάσει, κάθεσαι και κυνηγάς μπεκάτσες και άλλα ζώα και πτηνά.

    Ειλικρινά κάτι τέτοιους βλάχους σαν και εσένα παρακαλάω στο Θεό να τους στείλει ο ίδιος στη κόλαση και στο Διάολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση